AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 22 / 36. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 29 ... 36
Re: Prosvjed
zeljko6 je napisao/la:nisam baš nešto aktivan u tim seljačkim udrugama, pa ako mi može netko objasniti...tko je ovlastio tu gospodu da uopće istupaju u ime seljaka? Koga to zapravo predstavljaju razni Pokrovci, Laslo i da ih ne nabrajam sve? Dali su oni imali sastanke svojih udruga i donijeli takve zaključke ili gospoda istupaju samostalno a u ime udruga? Žao mi je jedino što nije uspio projekt Poljoprivredne Komore sa jakim i pametnim ljudima na čelu. A upravo je to cilj Državi da nemamo jednu jaku organizaciju nego ovako imamo razne potplaćene vođe koji samo gledaju vlastiti interes. Znam za neke "vođe" koji se uvijek povuku kad sebi srede stvari....
Bio sam aktivan u poljoprivrednoj udruzi . Najviši domet je zamolba predsjedniku Mesiću da primi predstavnike udruga 2001 , prije donošenja promašenog Zakona o poljoprivrednom zemljištu ministra Pankretića , kojeg sam imao priliku upoznati dok je bio zastupnik .
Najskuplji posao , slanje oko 300 pisama udrugama sa prijedlogom da se osnuje Savez poljoprivrednih udruga !
Poljoprivredna komora osnovana je Zakonom jer HSS nije uspio podjarmiti seljake putem Hrvatskog seljačkog saveza , kojeg je osnovala stranka HSS u Kutini - bio sam na osnivanju .
U smislu borbe za hrvatsku poljoprivredu i status seljaka , sadašnje udruge i Komora , pojedinačno ne vrijede ništa !
Stožer za prosvjed ! To sam javno predložio > seljačkim vođama > i u pismenom obliku , kao i osnivanje Odbora za sakupljanje 10 % potpisa birača kojim se Sabor može natjerati za raspisivanje referenduma !
Ostajem kod predloženog ! Ako netko vidi drugo rješenje neka napiše da se analizira i traži rješenje , jer ovo što imamo nije riješenje !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
oprostite gospon Đuro, ali ovo što vi predlažete je ad hoc riješenje. Za trenutne probleme. Ja ipak mislim da nam treba jedna INSTITUCIJA ( ne mora se zvati komora) koja će dugoročno voditi brigu o pitanjima oko poljoprivrede. Ali jedna stručna, poštena, neovisna i sposobna institucija čija će riječ biti vrijedna i značajna, a ne kao što sad imamo da se u sve plete politika i osobni interesi. Zašto se u nekim EU zemljama s ponosom slavi 100 god. poljoprivredne komore a mi ju još niti nemamo.
zeljko6- Broj postova : 225
Registriran : 26.03.2012
5
zeljko6 je napisao/la:oprostite gospon Đuro, ali ovo što vi predlažete je ad hoc riješenje. Za trenutne probleme. Ja ipak mislim da nam treba jedna INSTITUCIJA ( ne mora se zvati komora) koja će dugoročno voditi brigu o pitanjima oko poljoprivrede. Ali jedna stručna, poštena, neovisna i sposobna institucija čija će riječ biti vrijedna i značajna, a ne kao što sad imamo da se u sve plete politika i osobni interesi. Zašto se u nekim EU zemljama s ponosom slavi 100 god. poljoprivredne komore a mi ju još niti nemamo.
Ad hoc nije bio prijedlog da se osnuje Savez poljoprivrednih udruga ! Pripremljen je bi Statut , dogovoreno da se pokrene list Udrugar , a onda su nastupili političari tražeći tko će biti predsjednik sa kojim će kočijašiti i pod čijom kontrolom bi Savez bio ! Nisam htio sudjelovati u prljavim igrama i Savez nije nikada osnovan !
Poljoprivredna komora osnovana je Zakonom , prvi predsjednik postao je inžinjeringom poslušnik Darko Grivčić , prije toga predsjednik Tomčićevog Seljačkog saveza i partije HSS !
Sada je članstvo u Komori dragovoljno . Statut kojim Komora ne može biti organizator prosvjeda nije u interesu seljaka . Matija Brlošić , sadašnji predsjednik ponaša se poput nevine cure - zato smo mi koji obrađujemo zemlju je -- i !
Nevinost moramo izgubiti sa masovnim prosvjedima i organiziranošću , bez dopuštenja da sa nama kočijaše i manipuliraju političari !
Vođe moraju braniti poljoprivredu kao dio gospodarske grane , predlagati i tražiti zakonska rješenja , jer ova rješenja i ovakav odnos prema poljoprivredi nisu budućnost .
55
Ovo je prva vlada kojoj poljoprivreda nije strateška grana,zato je i izmišljen Jakovina da pljujemo po njemu,nije valjda zbog sposobnosti.Netrebaju im seljaci,jer su njihovi glasovi u većim gradovima,a oni su u percepciji naroda pozitivci jer otimaju seljacima.Neznam dokle jer režu granu na kojoj sjede,pa uništavaju svu domaću proizvodnju.D.Grivičić je vjerovatno imao prste u pekmezu,ali su njegove izjave imale i glavu i rep.Napravio je od komore respektabilnu udrugu i kad je postala prijetnja ukinuli su obavezno članstvo,što mislite zašto jedino polj.komori?Njega su uvjerili (navodno pendrek metodom)da nije pametno biti seljački vođa.
Upravo tako, G. Jakovina je i postavljen za ministra radi svoje nesposobnje da vodi čak i vlastito kućanstvo koje je zadužio zbog svojeg neznanja, pa im je on bio najbolji izbor za ministra i da odradi "prljavi" dio posla a zauzvrat će ishlapiti njegova dugovanja ...
falkon 2 je napisao/la:Upravo tako, G. Jakovina je i postavljen za ministra radi svoje nesposobnje da vodi čak i vlastito kućanstvo koje je zadužio zbog svojeg neznanja, pa im je on bio najbolji izbor za ministra i da odradi "prljavi" dio posla a zauzvrat će ishlapiti njegova dugovanja ...
U krivu ste , ministre biraju zastupnici , oni donose državni proračun , oni donose zakone !
Treba na tu hrvatsku Bastilju udariti , riječima , cisternama sa gnojnicom , prikolicama sa đubretom i ostalom opremom za žešće sukope !
Bio sam pred Bastiljom na 2 humana prosvjeda !
Ništa Grivičić nije napravio ! Sa Kolarom i Kuterovcem 2001 nije htio doći kod Mesića iako su bili prijavljeni . Kao Vladin seljački savez branili su promašeni Zakon o poljoprivrednom zemljištu , Zakon o potporama na štetu seljaka itd .
55
Pa naravno da zastupnici biraju, a zar nije većina zastupnika iz redova ministrove stranke?
Prijašnj zakon o poljoprivrednom zemljištu nije bio savršen,ali ga je samo trebalo doradit.Što su natječaji kasnili krivo je isključivo ministarstvo poljoprivrede koje je uvijek kočilo.Sada po novom nemamo više šanse nikakve,raspitajte se malo.Firma iz nekog trećeg grada dobila 300ha,pa u drugoj općini 250ha...polako se kreće u otimačinu po novom modelu.
Stravično, pogledaj samo kriterije i koliko bodova nose, stoka i sjemenska proizvodnja isto bodova !!! Ratari ali samo sa silosnim kapacitetima beru bodove, taj smrad jakovina je najarogantniji ministar na toj poziciji od samostalnosti drzave. Kao nemam sta s vama pricat, nije mi jasno tko ga je postavio tamo i zbog kojeg razloga, on izgleda misli da je on sam sebi svrha.
Zadnja promjena: SteveO; 31/5/2013, 23:54; ukupno mijenjano 1 put.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
i prijašnji zakon je bio jednako los kao i ovaj, uvjek ce se neko ogrebat, znam kako je kod mene u selu islo, ko je jamio jamio
Znam ali dat prakticki direkt zemlju Meretinama, Zitu, Piku, to je ipak malo previse. Znaci ko nema skladiste i i 150+ ha sjemenske proizvodnje ne mora se ni javljat, katastrofa ! Bolje je bilo da su stari zakon preradili nego ovaj novi kojeg je pisao izgleda Putin. Meni ne znaci nista jer je kod nas sva zemlja rijesena al ce u Hr svi OPGi popusit ako nekom glava ne padne zbog ovog nakaradnog zakona.
39
prijatelju a o čemu smo mi raspravljali nedavno treba reagirati dok je friško a ne čekati
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
stanar je napisao/la:prijatelju a o čemu smo mi raspravljali nedavno treba reagirati dok je friško a ne čekati
Sada se može tražiti od uatavnih predlagarelja Zakona ; Vlade i zastupnika da napišu prijedloge zakona vezane za poljoprivredu i navodnjavanje + javna rasprava + referendum o prijedlozima zakona !
Jugoslaveni u RH moraju znati da sve zakone za privatnu zemlju imamo napisane iz Beograda !
Katastar i gruntovnice su iz Beča !
Za državnu zemlju , autor je Todorićevo ministarstvo poljoprivrede .
Zakon o potporama je isto promašaj .
Poslao sam sve ; > seljačkim vođama > , ministru Jakovini , ministru pravosuđa , vođama parlamentarnih partija , don Grubišiću , nacionalnim manjinama , dijelio pred Saborom 2001 .
Sreo sam jučer Dukića , kaže da se sprema prosvjed pred Saborom , rekao mi je da je na sudu zbog prosvjeda ......
U Zagrebu treba imati vidljive oznake koje se mogu izraditi ( ja sam ih izradio za udrugu ) ; ORGANIZATOR - VODITELJ - REDAR - to je opisano u Zakonu + mogu se imati zastavice crvena i zelena za propuštanje vozila ako je promet na cestama + reflektirajući prsluci .
Moramo shvatiti da će režimska vlast putem policije podnašati prijave i koristiti druge metode !
55
Možamo mi njih moliti i predlagati koliko hoćete.Nema od toga ništa,jer nisu se oni jadni zbunili ili neznaju šta rade.Dobro oni znaju šta rade,ali ništa u našu korist.Pitajte poštovanu obitelj Kuterovac.
sinoć bio u retkovcima u vezi prosvjeda uglavnom svodi se na to da poticaja neće biti ako se sami ne izborimo za njih na sastanku u đakovu se radilo o tome da su neke vođe pozivane u zagreb u ministarstvo poljoprivrede naravno nasamo i tamo ih čeka već pripremljena ponuda neko ju je prihvatio neko nije to je način na koji država djeluje prema vođama a sada vi sami isčitajte koje su to vođe ma meni je neshvatljivo da mi svi šutimo i trpimo kako nas g..e gospon đuro ma kakvi redari ma kakve prijave prosvjeda sve su to sranja nama treba jedinstvo svih seljaka i malo samoorganiziranja da nas samo pola izađe na prosvjede ali u cijeloj zemlji drugaćije bi nas doživljavali
stanar- Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11
Slažem se,ako sada ovako prođe netreba nas ni žalit.Koja smo mi sprdačina od države,a tako nam i treba kad smo ko pokisle kokoši.Prosvjed mora biti dobro usmjeren,znači na Zagreb i granične prelaze,jer nema svrhe danima stajat kraj ceste ko ovce u toru.Prodane vođe treba javno prozvat tako da kad izađu među ljude dobiju nogom u tur,ko šugavo pseto.
stanar je napisao/la:sinoć bio u retkovcima u vezi prosvjeda uglavnom svodi se na to da poticaja neće biti ako se sami ne izborimo za njih na sastanku u đakovu se radilo o tome da su neke vođe pozivane u zagreb u ministarstvo poljoprivrede naravno nasamo i tamo ih čeka već pripremljena ponuda neko ju je prihvatio neko nije to je način na koji država djeluje prema vođama a sada vi sami isčitajte koje su to vođe ma meni je neshvatljivo da mi svi šutimo i trpimo kako nas g..e gospon đuro ma kakvi redari ma kakve prijave prosvjeda sve su to sranja nama treba jedinstvo svih seljaka i malo samoorganiziranja da nas samo pola izađe na prosvjede ali u cijeloj zemlji drugaćije bi nas doživljavali
Smatram vas pismenim i da razumijete da su stranke učinile sve da ne dođe do jedinstva seljaka , od Zakona o udrugama , do Zakona o komori , do utjecaja da se izaberu poslušnici .
Upozorio sam na Zakon o javnom okupljanju i proceduru i oznake ; organizator , voditelj , redar .
Postoji i Zakon o javnom redu i miru , Zakon o prometu i sigurnosti na cestama .
Bio sam organizator prosvjeda , bio je jedan prosvjed ispred Brodske županije zabranjen , bio sam od policije prijavljen sudu , osuđen novčano i zaštitnom mjerom oduzimanja predmeta ; jedna crvena zastava , sa alatima srpom i čekićem , tekstom - proleteri svijeta ujedinite se i dodatnim natpisom - za udrugu i Lasla , koja se po pravomoćnosti presude mora uništiti .
Poslao sam ministru Dominikoviću pismo da će mu biti uzvraćeno na ono što je putem medija govorio .
Riječi ; proleteri svijeta mogu se zamijeniti - radnici i seljaci RH ujedinite se !
Presuda nije nikada postala pravomoćna , nisam platio kaznu , RH - policija nije mi vratila transaprent !
Upozoravam na represivne mjere koje režim može vršiti putem policije i suda , te kako to treba smanjiti primjenom zakonske procedure , upozoravam da ne vrijedi u prosvjed ići sa malim skupinama i neorganizirano jer se vladajući i opozicija na male skupine neće osvrtati , nema efekta , znači gubljenje vremena i novaca .
Ako bude prosvjed pred Saborom , vjerujem da ću ići - treba ponijeti i dio poljoprivrednih proizvoda i baciti ih pred Sabor - dio će pojesti golubovi a ostalo neka čiste !
55
A i ljudi su malo veci cigani, problem im je godisnje uplatit mizernu clanarinu za komoru a onda bi da se netko bori za njihova prava, ocito su nas dobro procitali ovi iz politicarskog kruga pa su i ukinili obavezno clanstvo jer to direkt njima ide u oči. Ja nikad nista nisam imao ni trazio od komore ali sam platio svake godine clanarinu pa i ove. Moramo imat nekoga da nas predstavlja pred tim mlatimudanima nesposobnim u saboru, ovaj Brlosic se cini stalozen i ok lik i prije ce on doc do odgovora nego mi pojedinacno ili pozer Pokrovac. Trebamo mucnit glavom pa 1-2 godine zrtvovat tu mizernu cijenu za komoru pa vidjet jel ima koristi od nje.
39
SteveO je napisao/la: ovaj Brlosic se cini stalozen i ok lik i prije ce on doc do odgovora nego mi pojedinacno ili pozer Pokrovac. Trebamo mucnit glavom pa 1-2 godine zrtvovat tu mizernu cijenu za komoru pa vidjet jel ima koristi od nje.
Brlošića sam upoznao prilikom osnivanja Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje u Đakovu . Osnivanje su zabranili u Vukovara - sve ostale manifestacije su dopuštene , imali smo i intervenciju obavještajne službe nakon sastanka u Sl . Brodu .
Brlošić je nježan i od njega nema koristi ! To je dokazao na skupu u Gradišci i skupu u Kutjevu govoreći o prijedlogu Zakona o poljoprivrednom zemljištu .
Problem je što seljaci nisu definirali cilj i što se želi u poljoprivredi ???????????'
Cilj je definirao Tuđman , nastavio Račan , Sanader , Kosorica i sada Milanović , rezultat je milijarder i prvi plemić Todorić i kmetovi - seljaci !
55
https://www.topagrar.com/news/Home-top-News-Milchbauern-werfen-Regierung-industriefreundliche-Blockadehaltung-vor-1159158.html
jučer su počeli veliki prosvjedi mljekara u Berlinu
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
mačor je napisao/la:https://www.topagrar.com/news/Home-top-News-Milchbauern-werfen-Regierung-industriefreundliche-Blockadehaltung-vor-1159158.html
da li prosvjeduju protjerani Nijemci iz Slavonije ?
Prešao sam puno zemlje u Njemačkoj , vrhunska tehnologija i produktivnost !
Za njih smo etno muzej !
55
mi se deremo samo...."IDEMO NA ZAGREB...IDEMO NA ZAGREB"
puky- Broj postova : 286
God : 34
Registriran : 24.03.2013
1
puky je napisao/la:mi se deremo samo...."IDEMO NA ZAGREB...IDEMO NA ZAGREB"
bio sam dva puta na prosvjedu u Zagrebu , ispred Ministarstva poljoprivrede i dva puta pred Saborom .
Tamo ne vrijedi ići sa malim skupinama i na humani prosvjed !
Pokraj hrvatskih seljaka političari mogu mirno spavati , dubokim snom i raditi što hoće u interesu Todorića i uvoznika !
55
Stranica 22 / 36. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 29 ... 36
Stranica 22 / 36.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.