AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Što se iza brda valja?
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Re: Što se iza brda valja?
Brak demokracije i kapitalizma je pred raspadom ,i to je očito .
Ja osobno više ne vjerujem u ovakvu demokraciju.
Narod libije će tek sad da vidi štoje rušio, a što dobio .Ako smo mi ,narod djeca iz braka kapitalizma i demokracije ,pitam se koju stranu izabrati kad se budu razilazili ?.
Ja osobno više ne vjerujem u ovakvu demokraciju.
Narod libije će tek sad da vidi štoje rušio, a što dobio .Ako smo mi ,narod djeca iz braka kapitalizma i demokracije ,pitam se koju stranu izabrati kad se budu razilazili ?.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Ja osobno nijednu stranu nebi birao. Ljudi će izmisliti novi režim. Kak god se taj novi režim zvao opet će temelj svega biti moć,odnosno novac..i opet će doći do rata. Povijest piše koliko je bilo ratova,sklopljenih paktova,udruženja ovih i onih,carstava ovakvih onakvih i na kraju opet se sve raspalo,nikaj nije vječno.
Tako će vjerujem,kad tad i ovome ropstvu prema bankama i tzv. tajkunima biti kraj.
Složit će se svi samnom da je samo jedno sigurno i najpoštenije bilo za onoga koji ima 100 kuna u đepu ili za onoga koji ima 1 kunu,a to je da svakoga čeka ista sudbina u rahloj nam zemljici..ili kak bi rekli po domaćem: kad ti grobar preko riti zadnju grudu zemlje hiti.
Tako će vjerujem,kad tad i ovome ropstvu prema bankama i tzv. tajkunima biti kraj.
Složit će se svi samnom da je samo jedno sigurno i najpoštenije bilo za onoga koji ima 100 kuna u đepu ili za onoga koji ima 1 kunu,a to je da svakoga čeka ista sudbina u rahloj nam zemljici..ili kak bi rekli po domaćem: kad ti grobar preko riti zadnju grudu zemlje hiti.
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
→→→ : VIŠE
http://www.eizg.hr/hr-HR/Ponovno-u-recesiji-799.aspx
Eto,svake godine nam govore da će ona sljedeća biti bolja..živi bili pa vidili.
52
NH T5060 DARKO je napisao/la:http://www.eizg.hr/hr-HR/Ponovno-u-recesiji-799.aspx
Nije to ništa novo, ja uopće ne vidim da smo ikada izašli iz recesije, ako stavimo na stranu predizborne i druge lakirovke, predizborna obećanja, španska (potempkinova) sela i drugo mazanje očiju. I neće i ne može biti bolje sve dok vlast ozbiljno ne shvati svoj posao, a ne kao neku zajebanciju podilaženje tko-zna kome i prepucavanje sa oporbom.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Slažem se s vama Fidelito i sa ovim dedekom. ..samo kaj je sadašnja situacija takva kaj smo mi (običan narod) postavljeni uza zid,a pucaju u nas sa svih strana. Vjerujem da će se i to promjeniti samo treba vremena. Kako bi pisao Gundulić: "Tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje."
52
PREDSJEDNIK OPTIMISTIČAN: Na početku smo puta da izađemo iz krize
http://www.nacional.hr/clanak/129540/josipovic-na-pocetku-smo-puta-da-izademo-iz-krize
Moja prijedlog je da se strpimo još jedno 200 godina. Ovih 20 godina je tek zagrijavanje.Hrvatski predsjednik Ivo Josipović rekao je danas u emisiji Hrvatskoga radija "S predsjednikom uz kavu" kako smo na početku našeg puta da izađemo iz krize, da nas čeka još dosta teških mjeseci i dana, te kako će za to trebati strpljenja.
eto napredovali smo !! Jaca je prije godinu dana rekla da smo na putu za put za izlazak iz krize, znači sad smo već stigli na početak tog puta! eto, šta sad očete? idemo polako, pa šta!?
https://www.youtube.com/watch?v=Dwefuh4fu3M
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
mačor je napisao/la:eto napredovali smo !! Jaca je prije godinu dana rekla da smo na putu za put za izlazak iz krize, znači sad smo već stigli na početak tog puta! eto, šta sad očete? idemo polako, pa šta!?
Prije bih rekao da idemo korak naprijed i zatim 2 nazad. A tom metodom se prije stiže u ludnicu nego negdje.
http://www.advance.hr/vijesti/rasprodaja-preostale-turisticke-imovine-prodaje-se-i-modra-spilja-na-bisevu/
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Lesarov lov na glasove
@mačor, Vidio sa za špilju. Kod nas vladaju ludi, zbunjeni i raspikuće. Kao da imamo posla sa narkomanima. Kad zatreba lova, rasproda sve iz kuće.
----------------------------------
http://www.nacional.hr/clanak/129545/ako-zatreba-izvest-cu-radnike-na-ulicu
Normalno da je Lesar obični oportunista i populista. To danas kod raje pali. Lesar je odbio uopće mogućnost da skrene sa kursa neoliberalne ekonomije! Kaj sad kritizaira? Da je na vlasti, radio bi isto.
----------------------------------
http://www.nacional.hr/clanak/129545/ako-zatreba-izvest-cu-radnike-na-ulicu
Normalno da je Lesar obični oportunista i populista. To danas kod raje pali. Lesar je odbio uopće mogućnost da skrene sa kursa neoliberalne ekonomije! Kaj sad kritizaira? Da je na vlasti, radio bi isto.
I Podravka na prodaju
http://www.index.hr/vijesti/clanak/maras-potvrdio-i-podravka-ce-se-prodati-ali-ne-dok-se-ne-konsolidira/613763.aspx
SDP = Sve Dobro Prodaje. Prvo su nam prodali Program21, pa promjenu na vlasti, pa promjenu na bolje. I ostalo je samo da znaju prodavati. I to uvijek muda pod bubrege.
A koji je smisao imati dobru kompaniju i onda je prodati? Samo kratkoročni da riješiš probleme "svog naroda", a za narod RH ih nije briga.
SDP = Sve Dobro Prodaje. Prvo su nam prodali Program21, pa promjenu na vlasti, pa promjenu na bolje. I ostalo je samo da znaju prodavati. I to uvijek muda pod bubrege.
A koji je smisao imati dobru kompaniju i onda je prodati? Samo kratkoročni da riješiš probleme "svog naroda", a za narod RH ih nije briga.
Tjeraju nas na vlast
http://www.nacional.hr/clanak/129602/tjeraju-nas-na-vlast
Koja teza "guraju nas na vlast". Pitanje je zdravog razuma naroda da više ne bira nesposobne u Sabor. Nije važno u kojoj su stranci.
patriotpokret.com.hr/
Koja teza "guraju nas na vlast". Pitanje je zdravog razuma naroda da više ne bira nesposobne u Sabor. Nije važno u kojoj su stranci.
patriotpokret.com.hr/
Još jedan potez Linićevih škara - stiže i porez na neobrađeno zemljište
http://www.business.hr/ekonomija/jos-jedan-potez-linicevih-skara-stize-i-porez-na-neobradjeno-zemljiste
Ako uvede porez na nekretnine i na neobrađeno zemljište ima da sve propadne zbog porezne presije.
Kojeg smisla ima porez na neobrađenu zemlju? Ako i sadašnji proizvođači jedva sklapaju kraj sa krajem, što će se postići ovim nametom? Veća ponuda robe i pad cijena. Tada nitko neće uspjeti jer fali novca za kupovinu tih proizvoda.
Da se uvede porez na glupost, ova Vlada bi bankrotirala.
I onako je vijest koja se ponavlja iz tjedna u tjedan: Linić je opet uzeo kredit - http://www.poslovni.hr/vijesti/drzava-se-zaduzila-za-419-milijuna-kuna-na-rok-od-godinu-dana-203953.aspx.
Ne znam samo kad će shvatiti da su krediti neotplativi i da ovako ne ide dalje?
Ako uvede porez na nekretnine i na neobrađeno zemljište ima da sve propadne zbog porezne presije.
Kojeg smisla ima porez na neobrađenu zemlju? Ako i sadašnji proizvođači jedva sklapaju kraj sa krajem, što će se postići ovim nametom? Veća ponuda robe i pad cijena. Tada nitko neće uspjeti jer fali novca za kupovinu tih proizvoda.
I onako je vijest koja se ponavlja iz tjedna u tjedan: Linić je opet uzeo kredit - http://www.poslovni.hr/vijesti/drzava-se-zaduzila-za-419-milijuna-kuna-na-rok-od-godinu-dana-203953.aspx.
Ne znam samo kad će shvatiti da su krediti neotplativi i da ovako ne ide dalje?
Ne bi, ali bi najviše tog poreza namakla sama od sebe!
Ne bi, ali bi najviše tog poreza namakla sama od sebe!
zeljko6- Broj postova : 225
Registriran : 26.03.2012
5
Prosvjed protiv kapitalizma
http://www.h-alter.org/vijesti/pritisak-odozdo/12m-world-revolution-prosvjed
Dajte jednom prestanite pozivati ljude na prosvjed, ako ne nudite ostvariv plan da se problem riješi. A ostvariv plan je predočen na http://patriotpokret.com.hr. Pročitajte pažljivo i vidjeti ćete što treba tražiti i ne odustati od toga.
I opet prosvjed bez plana. Da li itko uopće zna kako nas deru neoliberalni kapitalisti? Vrlo jednostavno - podvale nam svoj privatni novac u vidu kredita i kamatare. Vrijeme odradi ostalo. Stado bleji i organizira prosvjede."12. svibanj u 18:00 na Trgu bana Josipa Jelačića je dan kada će svi poniženi, obespravljeni, nezaposleni, umirovljenici, studenti i oni koji imaju sreću da još uvijek rade dignuti glas i poručiti Vladi kako je DOSTA!", poručuje koordinacija 12M za Hrvatsku
Dajte jednom prestanite pozivati ljude na prosvjed, ako ne nudite ostvariv plan da se problem riješi. A ostvariv plan je predočen na http://patriotpokret.com.hr. Pročitajte pažljivo i vidjeti ćete što treba tražiti i ne odustati od toga.
Ja vidiš jedva čekam i molim Boga da uvedu taj porez i da budu što nemilosrdniji u provođenju tog zakona.
U mom i par okolnih sela ima par tisuća hektara zapuštenog zemljišta kojeg vlasnici ne žele dati u zakup ili prodati a meni treba zemlje u tablama no to trenutno ne mogu ostvariti jer obrađujem preko sto sitnih parcela . Ako bude sreće vlasnici će mi biti prisiljeni dati zemlju u zakup koju ću preorati u table pa će mi ju biti fizički moguće zaštititi od divljih svinja. Ukratko bit ću na konju ako se taj zakon provede .
Gle Nostradamus nemoj me krivo shvatiti, kužiš se u financije ali o poljoprivredni nemaš pojma jer bi ti inače bilo jasno da proizvođači jedva sklapaju kraj s krajem jer nemaju zemlju u tablama što jako poskupljuje i komplicira proizvodnju.
IVAN DF- Broj postova : 359
Registriran : 03.02.2011
12
A kak ti misliš da ti bu dal netko zemlju u zakup? I zakaj bi to napravil? Možda računaš na to da ti budu radije dali zemlju badava?
Porez sigurno nije razlog. Uvijek se može zatraviti i jednom godišnje pokositi.
Osim toga, pri nama vrijedi pravilo da ako ti dva susjeda iznajme zemlju, među nesmiješ razorati jer ti to niti jedan nebu dozvolil. Imaš tablu i komadiće na njoj.
Osim toga, pri nama vrijedi pravilo da ako ti dva susjeda iznajme zemlju, među nesmiješ razorati jer ti to niti jedan nebu dozvolil. Imaš tablu i komadiće na njoj.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Zvonimir je napisao/la:A kak ti misliš da ti bu dal netko zemlju u zakup? I zakaj bi to napravil? Možda računaš na to da ti budu radije dali zemlju badava?
Dat će ju u zakup jer u mom kraju ima malo većih gospodarstava tako da nemaju baš velik izbor. To će biti prisiljeni napraviti jer bi u protivnom morali platiti porez koji se manjerava uvesti.
Ne računam da mi daju zemlju besplatno već u zakup za naknadu mada mi u mom i susjednom selu svi danju zemlju besplatno da im ne raste trnje.
Ne znam s čim bi ju zatravili jer trenutno na njihovoj zemlji raste korov preko 4 metra visine a malčiranje je u mom kraju jako skupo tako da nisam siguran da to mogu napraviti a u ostalom većina vlasnika nema traktor i pre ljeni su da bi ju kosili jednom godišnje.
Kod nas vlasnici daju orat međe jer ni sami ne znaju gdje su kad je sva zemlja zapuštena i međe se više ne vide. Ako se vidi međe stavi se oznaka i preore se . Mnogo vlasnika kod mene ni ne zna gdje im je zemlja !!!
12
IVAN DF je napisao/la:Kojeg smisla ima porez na neobrađenu zemlju? Ako i sadašnji proizvođači jedva sklapaju kraj sa krajem, što će se postići ovim nametom? Veća ponuda robe i pad cijena. Tada nitko neće uspjeti jer fali novca za kupovinu tih proizvoda.
Ja vidiš jedva čekam i molim Boga da uvedu taj porez i da budu što nemilosrdniji u provođenju tog zakona.
U mom i par okolnih sela ima par tisuća hektara zapuštenog zemljišta kojeg vlasnici ne žele dati u zakup ili prodati a meni treba zemlje u tablama no to trenutno ne mogu ostvariti jer obrađujem preko sto sitnih parcela . Ako bude sreće vlasnici će mi biti prisiljeni dati zemlju u zakup koju ću preorati u table pa će mi ju biti fizički moguće zaštititi od divljih svinja. Ukratko bit ću na konju ako se taj zakon provede .
Gle Nostradamus nemoj me krivo shvatiti, kužiš se u financije ali o poljoprivredni nemaš pojma jer bi ti inače bilo jasno da proizvođači jedva sklapaju kraj s krajem jer nemaju zemlju u tablama što jako poskupljuje i komplicira proizvodnju.
G. Ivan, da li vi zbilja mislite da je ono što je dobro za pojedinca dobro za sve u državi? Tj. Ako je nešto dobro za Agrokor, da je dobro za RH? Kaj vi ne kužite politiku stvori problem i donesi rješenje koje to nije.
Uopće me ne zanima koji su troškovi dolaska do njive jer ta njiva nije otišla nikuda. Stoji tu desetljećima. Problem je što zarada od njive postaje toliko mala, a troškovi mehanizacije rastu pa ispada da je problem u rascjepkanosti. A kad imaš puno zemlje, tada je ne možeš imati na kat pa opet imaš trošak dolaska do nje. Nikad kraja krivom traženju problema.
Ovdje imamo primjer da se uvodi porez na neobrađenu zemlju da bi se ona stavila u funkciju. Ma odlična stvar jer imamo nestašicu hrane? Ma nemamo nikakvu nestašicu, nego ljudi bankrotiraju i banke im preuzmu posjede. I što ćemo sad raditi? Prisiliti banke da nam najme zemlju? Ali samo malo. To znači da ćemo imati proizvodnju u kojoj će zarađivati i banka i zemljonajmac. I to bi kao trebalo biti jeftinije? Nekako mi se čini da će to biti neki ekonomski perpetum mobile gdje svi zarađuju i nema kraja sreći. Samo ne znam tko će to sve platiti?
Sve je to u redu ali mislim da je riješenje koje zagovarate jako dobro ali ga je nemoguće provesti u praksu jer su banke postale premoćne da bi se ukinula ekspanzija novca kao kredit jer nepostoji osoba ili država koja im nije dužna novac.
12
mačor je napisao/la:http://www.advance.hr/vijesti/rasprodaja-preostale-turisticke-imovine-prodaje-se-i-modra-spilja-na-bisevu/
Prodaje se firma 'Modra špilja' d.d., a ne lokalitet. Da je novinar ozbiljnije shvatio i radio svoj posao ispitao bi sve prije nego sa ikakvom informacijom izađe u javnost (i ne bi ovaj tekst opremio slikom modre špilje - lokaliteta). No, malo žutila nikakda (novinaru) ne škodi, jer to bolje prodaje ostale banere na web stranici (povećava se broj posjeta). Može se svašta prigovoriti vlasti, ali treba biti objektivan i realan, a mi ne bi trebali podlijegati senzacionalizmu radi nečije zarade. Ako u ovoj državi novinar ne može pronaći temu o kojima se može napisati ozbiljna reportaža ili čalnak, onda bolje da se ostavi novinarskog pera.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Ako nam je do boljeg života, moramo prestati glasati za pogrešne političare
Banke rade prema zakonima RH. Prema tome, dovoljno je doći na vlast i promjeniti zakone. Nemojmo koristiti demokraciju da bi mijenjali Kurtu sa Murtom. Ne treba glasati više za one koji su do sada vodili politiku! Druge alternative nema. Ja više ne glasam za one koji nisu za reformu u regulaciji novca i bankarstva. Učinimo li svi tako, do promjene će doći brzo.IVAN DF je napisao/la:Sve je to u redu ali mislim da je riješenje koje zagovarate jako dobro ali ga je nemoguće provesti u praksu jer su banke postale premoćne da bi se ukinula ekspanzija novca kao kredit jer nepostoji osoba ili država koja im nije dužna novac.
Solarna energija, propuštena gospodarska prilika
http://www.dnevno.hr/kolumne/vladimir_ferdelji/solarna_energija_propustena_gospodarska_prilika/718834.html
Može netko misliti što hoće, ali ovo sa strujom od sunca ispada kao Eldorado u kojem će novac doslovce curiti sa neba. Pa čak i da je sve domaća proizvodnja, račun ne štima. Ponovo kalkulatore u ruke i računajte. Ovaj put samo za dva čovjeka. Jedan ima solarnu elektranu (potpuno besplatno ju je dobio), a drugi troši struju od njega. Neka mi ekonomisti objasne kako će ovaj sa solarnom elektranom postati bogataš. . Spustite se na zemlju. Solarna elektrana je dobra, ali mi imamo financijski problem u državi koji se zove izostanak emisije narodnog (državnog) novca. Bez toga se ne možemo izvući iz dužničke krize i propadanja jednih za račun drugih.
Može netko misliti što hoće, ali ovo sa strujom od sunca ispada kao Eldorado u kojem će novac doslovce curiti sa neba. Pa čak i da je sve domaća proizvodnja, račun ne štima. Ponovo kalkulatore u ruke i računajte. Ovaj put samo za dva čovjeka. Jedan ima solarnu elektranu (potpuno besplatno ju je dobio), a drugi troši struju od njega. Neka mi ekonomisti objasne kako će ovaj sa solarnom elektranom postati bogataš. . Spustite se na zemlju. Solarna elektrana je dobra, ali mi imamo financijski problem u državi koji se zove izostanak emisije narodnog (državnog) novca. Bez toga se ne možemo izvući iz dužničke krize i propadanja jednih za račun drugih.
Prosvjed protiv štednje u Velikoj Britanije
http://www.advance.hr/vijesti/danas-se-odrzava-masovni-prosvjed-britanskih-radnika-u-javnom-sektoru-sindikati-ocekuju-400-000-ljudi-na-ulicama/
I opet predviđam da neće polučiti baš nikakav rezultat. Kod nas je planirano u subotu u 18 sati na Trgu B.Jelačića. Također će rezultat biti čista nula.
I opet predviđam da neće polučiti baš nikakav rezultat. Kod nas je planirano u subotu u 18 sati na Trgu B.Jelačića. Također će rezultat biti čista nula.
http://www.poslovni.hr/vijesti/sindikati-traze-minimalac-od-3040-kuna-ceka-se-stav-poslodavaca---204151.aspx?id=204151
Genijalan je taj sindikat. Kad treba stvarati uslove da se ljudima može platiti bilo koja plaća, ne rade na tome. Ali kada treba dizati plaću, tu su prvi. A posljedice osjeti cijela privreda. Obrtnicima se povećanjem minimalne plaće automatski povećavaju iznosi minimalnih doprinosa. Godinama su doprinosi rasli 4% godišnje i poreznici su trljali ruke. Sada kada je dotok novca stegnut, kada je mnogo toga poskupilo, još nam samo fali dizanje minimalnih doprinosa. Vjerujem da će vlada uvidjevši ove loše posljedice odmah odobriti povećanje minimalne plaće. Linić je prije koji mjesec rekao da će pokrenuti privredu poskupljivanjem. Da, samo u bržu propast.
Genijalan je taj sindikat. Kad treba stvarati uslove da se ljudima može platiti bilo koja plaća, ne rade na tome. Ali kada treba dizati plaću, tu su prvi. A posljedice osjeti cijela privreda. Obrtnicima se povećanjem minimalne plaće automatski povećavaju iznosi minimalnih doprinosa. Godinama su doprinosi rasli 4% godišnje i poreznici su trljali ruke. Sada kada je dotok novca stegnut, kada je mnogo toga poskupilo, još nam samo fali dizanje minimalnih doprinosa. Vjerujem da će vlada uvidjevši ove loše posljedice odmah odobriti povećanje minimalne plaće. Linić je prije koji mjesec rekao da će pokrenuti privredu poskupljivanjem. Da, samo u bržu propast.
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Stranica 23 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.