AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
ORANJE 3
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Re: ORANJE 3
stjepan je napisao/la:clasove mala isprika
Claasovi oru većinom sa 20" i brzinom od 8.5 do 12.5 km/h...
vidio sam vozio sam se u jednom di je išao na 14 coli 7,2 km kod bergerice a da oru 48 coli nemože onako izgledati oranje
stjepan- Broj postova : 789
Registriran : 06.07.2009
19
pa vjerovatno da se poznamo di ti je kuća u gredifalkon 2 je napisao/la:stjepan je napisao/la:kolega ja imam dva pluga kod kuće piso sam u prijašnjim postovima i radio sam s svakakvim plugovima recimo orao sam s kuhn masterom 4x14 coli okretač prije 10godina kad je tek izašao s par rabeverk plugova sam orao i landberg plugovima radio sam u dve klaonice kao vozač stoke 10god i u sezoni smo mi šoferi terali i traktore marvik je radio oko 200h zemlje i to sam radio tri god i kod kuće sam uvjek imao 50 jutara svoga a kod jagodanovića sam radio 6 god 200 jutara i svoje jagodanović sad ima pet plugova razni marki u dvorištu a i ja sam ih promjenio 5 sigurno i vjeruj mi da znam o čemu pričam nije uvjek najveće i naj jače najbolje ima tu puno faktora pogotovo u oranju
Pa ako si ti radio u Marviku kod Marka Bitunjca onda se nas dvojica i poznamo uživo jer si kod mene tovario robu,bikove i tovne svinje ...
19
stjepan je napisao/la:pa vjerovatno da se poznamo di ti je kuća u gredifalkon 2 je napisao/la:stjepan je napisao/la:kolega ja imam dva pluga kod kuće piso sam u prijašnjim postovima i radio sam s svakakvim plugovima recimo orao sam s kuhn masterom 4x14 coli okretač prije 10godina kad je tek izašao s par rabeverk plugova sam orao i landberg plugovima radio sam u dve klaonice kao vozač stoke 10god i u sezoni smo mi šoferi terali i traktore marvik je radio oko 200h zemlje i to sam radio tri god i kod kuće sam uvjek imao 50 jutara svoga a kod jagodanovića sam radio 6 god 200 jutara i svoje jagodanović sad ima pet plugova razni marki u dvorištu a i ja sam ih promjenio 5 sigurno i vjeruj mi da znam o čemu pričam nije uvjek najveće i naj jače najbolje ima tu puno faktora pogotovo u oranju
Pa ako si ti radio u Marviku kod Marka Bitunjca onda se nas dvojica i poznamo uživo jer si kod mene tovario robu,bikove i tovne svinje ...
Prema cerni, negdje na sredini ulice ...
Jučer i prekjučer bio kod kumove rodbine u Baranji , Dobosevici.
U srijedu dok smo putovi tamo na par mjesta su ljudi orali od Durdevca nadalje, a kod njih dolje zemlja san snova...
Niti u jednom kanalu nema niti malo vode, zemlja se rasipava a kad sam im pokazao sliku našeg oranja rekli su da bi treći dan odustali od poljoprivrede...
Dok su sada kod nas kanali maltene puni vode i na polju se ništa nemoze raditi naredna 2 tjedna pod uvjetom da nema padalina....
I onda se netko čudi kad mi oremo sa velikim traktorima sa manjim plugovima....
U srijedu dok smo putovi tamo na par mjesta su ljudi orali od Durdevca nadalje, a kod njih dolje zemlja san snova...
Niti u jednom kanalu nema niti malo vode, zemlja se rasipava a kad sam im pokazao sliku našeg oranja rekli su da bi treći dan odustali od poljoprivrede...
Dok su sada kod nas kanali maltene puni vode i na polju se ništa nemoze raditi naredna 2 tjedna pod uvjetom da nema padalina....
fric1993- Broj postova : 480
Registriran : 12.11.2010
5
tamo di si bio ne samo da je laka zemlja nego i jedna od najkvalitenijih i hr a i sire, tu dosolovno samo ne smijes zaboravit posijat, ali to je samo taj dio iza belog manastira do madjarske ovo vamo kod nas ili mirkovac i taj dio to je puno gore nego vase, vi dok okrete na 20 cola ja se ne sekiram da je to teska zemlja, kod nas kad bi pustio 20 cola u zemju ili bi osto na mjesto ili bi pokido plug treceg nema
jeli ti imaš nekakav ko ranč di su bikovifalkon 2 je napisao/la:stjepan je napisao/la:pa vjerovatno da se poznamo di ti je kuća u gredifalkon 2 je napisao/la:stjepan je napisao/la:kolega ja imam dva pluga kod kuće piso sam u prijašnjim postovima i radio sam s svakakvim plugovima recimo orao sam s kuhn masterom 4x14 coli okretač prije 10godina kad je tek izašao s par rabeverk plugova sam orao i landberg plugovima radio sam u dve klaonice kao vozač stoke 10god i u sezoni smo mi šoferi terali i traktore marvik je radio oko 200h zemlje i to sam radio tri god i kod kuće sam uvjek imao 50 jutara svoga a kod jagodanovića sam radio 6 god 200 jutara i svoje jagodanović sad ima pet plugova razni marki u dvorištu a i ja sam ih promjenio 5 sigurno i vjeruj mi da znam o čemu pričam nije uvjek najveće i naj jače najbolje ima tu puno faktora pogotovo u oranju
Prema cerni, negdje na sredini ulice ...
19
imam ranč al tamo mi budu krave preko ljeta, bikovi su mi bili baš tu u selu u tovilištu na slobodnom načinu držanja ...
Neoremo na 20 cola, oko virovitice smo par traktora sreli sa plugom na cesti i jednog vidli u oranju ja sam komentiral podravsku magistraludeere power je napisao/la:tamo di si bio ne samo da je laka zemlja nego i jedna od najkvalitenijih i hr a i sire, tu dosolovno samo ne smijes zaboravit posijat, ali to je samo taj dio iza belog manastira do madjarske ovo vamo kod nas ili mirkovac i taj dio to je puno gore nego vase, vi dok okrete na 20 cola ja se ne sekiram da je to teska zemlja, kod nas kad bi pustio 20 cola u zemju ili bi osto na mjesto ili bi pokido plug treceg nema
Ako si nepazljiv svaki Plug možeš slomiti, zato mi di imamo tešku zemlju oremo oko 2km sporije imamo mi i lakše zemlje daleko do toga
Dole je super zemlja ali brate mili nebi volio da mi krdo od 400-500 Jelena marsira po polju
fric1993- Broj postova : 480
Registriran : 12.11.2010
5
evo posto malo svrljo po forumu ja naucio stavljti slike na forum usto promjenio i komp pa vise nema zezanja sa postavljanjem slika
evo u današnjoj akciji zetor 7340 turbo sa plugom imt 610.14
ore se super ljepo preklapa brazda samo na nekim djelovima zemlje stoji voda al zeko je to rjesio sa pol muke
nemam vise slika spustila se magla da se jedva vidlo 5m ispred sebe
ore se super ljepo preklapa brazda samo na nekim djelovima zemlje stoji voda al zeko je to rjesio sa pol muke
nemam vise slika spustila se magla da se jedva vidlo 5m ispred sebe
Orano 24.11.2012. Zemlja je izgleda toliko izgorila da se rasipalo nenormalno, nikada se nije ovako pooralo otkako ja pamtim. Sada je blato i mekano je da i čizmama propadam 10-15 cm.
zetor 7340 turbo je napisao/la:evo posto malo svrljo po forumu ja naucio stavljti slike na forum usto promjenio i komp pa vise nema zezanja sa postavljanjem slika
kojom brzinom oreš?
mogo bi zeko i 3 brazde vuć,osim ak nije teška jako zemlja
fric1993 je napisao/la:Jučer i prekjučer bio kod kumove rodbine u Baranji , Dobosevici.
To što u kanalima imat vode možda i nije tako loše. To bi bar trebalo značit da imate dobru akumulaciju vode u tlu. Ovdje kod nas bi se moglo reć da je zemlja u dubljim slojevima dosta suha. Ali opet što ja znam!
neznalica- Broj postova : 118
Registriran : 24.01.2011
0
markisa je napisao/la:zetor 7340 turbo je napisao/la:evo posto malo svrljo po forumu ja naucio stavljti slike na forum usto promjenio i komp pa vise nema zezanja sa postavljanjem slika
kojom brzinom oreš?
mogo bi zeko i 3 brazde vuć,osim ak nije teška jako zemlja
Neznam tocno koja je brzina jer nemam brzinomjera al reko bi oko 11-12 km/h (3 pun gas) ispravite me ako grijesim
Zadnje dvije godine je orano sa plugom 3x14" al sam odusto jer nemam niti jednu njivu na ravnom pa mi ga bilo zal terat
Ne znam za to ali za mene nije oranje ako je brzina veća od 9 km/h. S tim da sigurno ima onih koji rade drugačije tako da je to samo moje ne stručno mišljenje!
0
neznalica je napisao/la:fric1993 je napisao/la:Jučer i prekjučer bio kod kumove rodbine u Baranji , Dobosevici.
To što u kanalima imat vode možda i nije tako loše. To bi bar trebalo značit da imate dobru akumulaciju vode u tlu. Ovdje kod nas bi se moglo reć da je zemlja u dubljim slojevima dosta suha. Ali opet što ja znam!
Da, imamo odličnu akumulaciju, to je pozitivna strana, sad negativne:nepropusni sloj gline na 30-40cm, to znači da tu imaš G horizon i redukcijske procese u tlu (to nikako nije pozitivna stvar), u jesen čim počnu padati kiše i u prolječe dok se topi snjeg taj sloj se odma zasiti vodom i ona stoji na površini ili je toliko mekano da do 5. mjeseca nemožeš pješice na polje. Podrivanjem ubijaš trakor u pojam, a jedino kaj dobiješ je bazen dubok 50-60 cm(ovisno o dubini podrivanja) pa dok se to zasiti vodom Kod mene situacija nije kao kod kolege frica, ali svega ovoga ima. I onda ako ne oreš na slogove imaš jako veliko rižino polje. 2010. sam brazdu zatvaral početko 5. mjeseca jer prije nisam mogel u polje, sijal krajem 5., i presijaval još dvaput jer mi je voda sve pojela. Nije to toliko bajna stvar, ali barem ove zadnje dvije godine sve agrotehničke zahvate obavljamo u roku i imamo koliko-toliko bolje prinose nego oni koji rade na propusnijim zemljama. Kako fric kaže, dok ne probaš neznaš kaj je to, nije zemlja toliko teška koliko je nepropusna i to stvara velike probleme. Nebi agrokor več drugi puta u zadnjih 10 godina radil drenažu i podrival/krtičil svake dvije godine da to nije potrebno. I mi bi isto, ali to nije mala investicija.
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
→→→ : VIŠE
Orem tom brzinom jer koliko znam da imtovi plugovi nisu najbolji plugovi za orati jer oni sam prislone brazdu na brazdu neokrenu je pa pokusavam da sto vise zemlje prebacim na "spoj" između brazdaneznalica je napisao/la:Ne znam za to ali za mene nije oranje ako je brzina veća od 9 km/h. S tim da sigurno ima onih koji rade drugačije tako da je to samo moje ne stručno mišljenje!
tomi predpostavio sam ja da je to tako. Da to ima veze i sa tipom tla. Ali sam moj nadimk kaže da ja nemam pojma. Ipak ne znaš dok ne probaš.
0
Evo jedan video , od frenda stari je orao u petak pa smo ga snimili...
https://www.youtube.com/watch?v=z_3Io_OnrO8
https://www.youtube.com/watch?v=z_3Io_OnrO8
actros- Broj postova : 1
Registriran : 03.08.2012
0
Tako fina kabina i on polupa zadnju šajbu pa se smrzaje u traktoru....
marca- Broj postova : 263
Registriran : 12.07.2012
11
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Stranica 23 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.