AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Ugradnja prednjeg pogona za Ursus c 355
Stranica 22 / 33. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 27 ... 33
Re: Ugradnja prednjeg pogona za Ursus c 355
577 je napisao/la:Pa i on isto stavili su šire klipove i to dosta.koliko dosta max na 102 ne podnosi vise blok motora....
lugesokoo- Broj postova : 10
God : 53
Zanimanje : mehanicar
Registriran : 07.02.2013
0
Ne bih te ispravljao ali ursusa imam od 72 god ovo mi je treci po redu,pazi nesto u njega staje 60 lit znaci po tebi on moze radit 6 sati,meni se to nije nikad desilo da nestane radim od jutra do kasno uvece(doduse zavisi sta radis ali je opet mnogo 10 lit/h mozda grijesim ali eto to je moje misljenje......)577 je napisao/la:Vjerojatno je traktor raštelan kada puno troši.
Ili kapa gorivo na sve strane sujedn mi ima ursusa 360 i 539 ursus 10 litara po satu pije.
0
Eeee pozdrav "kole355" evo ovako orao sam zajedno ja i moj stari sa 539 i 360 obadva su pluga ista IMT 755 I 756 i pratili smo se na kraju razlika drasticna..Asad u vezi presanja zasto sporohodne,pa rekao sam da je teren strmovit(ne bas sve ali 50% i sad svako hoce gdje su nekad konji upadali i lomili noge da mu tu traktor radi) a kako da presam u 1 a presa nemoze da primi toliko sijena(narocito ako je redak sijena prevelik) tako da sam koristio cak i 1/sporohodnu da nebi doslo do zaglavljivanja,uzbrdo i nekako mozes ga na kvacilu pridrzat eto toliko ako si me imalo shvatio.a sto se tice trapa od zetora ako je samo namontirat mislim da sve dodje komplet ja bi se odlucio..htjeo sam prodat 360 pa kupit 904B ALI JE TO PRETESKO bar za moje uslove....kole355 je napisao/la:Kolega Lugesokoo,malo sam se nasao u cudu dalije moguce da imt539 vise trosi od ursusa(u oranju,nisam imao prilike do sada da cujem ),i da budem iskren u zivotu nisam koristio presu a kamoli zakacio tako da neznam,madami cudno da sa njome radis sa sporom brzinom,kojom?i zasto bas u sporoj?.Naravno daje bolje postaviti original most od Zetora ali verovatno si video i cuo kolikoje skupo,na mom vorumu kolega Zoki kaze da ima za 2200e,pazi akoje sa felnama,gumama,kardanom iz dva dela,reduktorom i daje u potpuno ispravnom stanju po meni to nije mnogo(kako za koga,kome zasta treba i koliko radi sa traktorom a damuje potreban dv).Pogledacu po mojim arhivama da vidim od koga Zetora moze dv a da ima spore pacuti javiti,malo sam sada u nekoj guzvi trebami vreme da ispregledam!pozdrav
0
lugesokoo je napisao/la:Ne bih te ispravljao ali ursusa imam od 72 god ovo mi je treci po redu,pazi nesto u njega staje 60 lit znaci po tebi on moze radit 6 sati,meni se to nije nikad desilo da nestane radim od jutra do kasno uvece(doduse zavisi sta radis ali je opet mnogo 10 lit/h mozda grijesim ali eto to je moje misljenje......)577 je napisao/la:Vjerojatno je traktor raštelan kada puno troši.
Ili kapa gorivo na sve strane sujedn mi ima ursusa 360 i 539 ursus 10 litara po satu pije.
Brao mi je džaba jer si pomažemo koliko je on potrošio ja sam mu tako dao.
Neznam koliki je promjer stavio ja ga pitao ali sam ne zna.
A 539 i ursusa 360 nemaš u čemu usporediti jer nisu slični.
539 je za male radove gdje urusus ne može u redove.
A on za malo teže.
Njemu je na 539 nov motor urusus generalno i troši više ursus ipak i mora jer je 4 cilindra.
577- Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28
→→→ : VIŠE
Ja znam daje moj rezervoar tacno kako i pise u katalogu 69l,i jasam zadovoljan sa potrosnjom.Kolega Lugesokoo pozdrav,i ja imam plug 755 i super,pa eto vidis ja neznam nikada nisam kacio presu tako dase tu bas nerazumem,ali shvatam sada o cemu mi pricas!Na primer ja imam traktorsku frezu( ili kakoje ko zove)IMT od 1.20m,teska 450kg,sa njom vreziram voce(sljive),baste tj,po potrebi,ja nju ponekada vozim u 3.sporu ali toje retkost inace sve u prvu brzu,jako je sporo radit sa njome ali zato zemlju izdrobi da kada zgazis stopalom upadne do povise clanka,moze da ide u dubinu do 25cm,zavisi od zemljista naravno,eto jedino tako ukljucim u sporu,jer neko hoce damu zemljiste bude sto sitnije,onda mora da traktor ide sto sporije a ona da ima veci broj obrtaja na motikama i bolje sitni zemlju.Stose tice mosta najboljebi bilo tako,original,sraf na sraf i teraj,za vikend cu videti dati nadjem dv koje mogu u sporu,pozdrav!
Vozdra kole355 imam istu takvu frezu samo 140 sa njom ponekad frezam nije ni poorano (zavisi od tla)jesi li probo da je tjeras preko brzine 3ili4 brzina pa da vidis sta radi 5-ta je previse brza i grije traktor ali ako nisi rijesio hidrauliku onda nemozes dizat,ja sam to rijesio postavio sam pumpu naprijed na radilicu tak da mi njegova i ne treba(kipa prikolicu na najvecoj nizbrdici ili dize orudje)a ursusi su poznati da gube hidrauliku na nizbrdici bez obzira koliko imas ulja,ako previse stavis ulja onda izbije na bocne semeringe itd itd.....aj postavi slike kad stignes od DV pooooozzzzzzkole355 je napisao/la:Ja znam daje moj rezervoar tacno kako i pise u katalogu 69l,i jasam zadovoljan sa potrosnjom.Kolega Lugesokoo pozdrav,i ja imam plug 755 i super,pa eto vidis ja neznam nikada nisam kacio presu tako dase tu bas nerazumem,ali shvatam sada o cemu mi pricas!Na primer ja imam traktorsku frezu( ili kakoje ko zove)IMT od 1.20m,teska 450kg,sa njom vreziram voce(sljive),baste tj,po potrebi,ja nju ponekada vozim u 3.sporu ali toje retkost inace sve u prvu brzu,jako je sporo radit sa njome ali zato zemlju izdrobi da kada zgazis stopalom upadne do povise clanka,moze da ide u dubinu do 25cm,zavisi od zemljista naravno,eto jedino tako ukljucim u sporu,jer neko hoce damu zemljiste bude sto sitnije,onda mora da traktor ide sto sporije a ona da ima veci broj obrtaja na motikama i bolje sitni zemlju.Stose tice mosta najboljebi bilo tako,original,sraf na sraf i teraj,za vikend cu videti dati nadjem dv koje mogu u sporu,pozdrav!
0
Vozdra bracala Lugesokoo,najvise frezam sa njome u prvu brzu,trecu sporu ponekada i u cetvrtu sporu ali toje retko,e sada neznam nasta mislis,i sta dobijam na brzine kojesi naveo(pojasni),a stose hidraulike tice izvini nerazumemte bas najbolje,meni sada dize super,mada ta freza je opasna za hidrauliku,kazu da freza gura traktor i postoje teska za rad ona unistava hidrauliku,jasam imao problem sa kucistem pumpe odavno i tosam zamenio,pa posle dve god.stavio novu pumpu,i menjao karike i gumice hidraulicnog klipa,i zasada je dobro,neznam nasta mislis,pojasnimi malo,a pravo dati kazem ne stedimje ni malo ni frezu a ni traktor,teramje gde stignem i jasam sa njome zadovoljan samo sto lomi hidrauliku,neznam mozda ja negde gresim,pojasni??
Za kolegu Lugesokoo(a i ostale kolega),od kog Zetora moze prednji most(dv)za Ursus-a,a da ima rikverc u sporoj pod sa uklucenoj prednjoj vuci,pa iz moje neke arhive a iz price nekih majstora,ja nemogu sto posto garantovati za sve za jedan model znam da moze,ostalo se treba bolje raspitati,na primer;Zetor 3045,3545-moze,5545,5243-teska dv,7245-teska dv,za sada toliko,mada imao sam celu tablicu svih zetora dv,koji mogu na ursusa dv,sa razlicitim manama,karakteristikama,bukvalno koji valja za ursusa a koji ne i zasto ne,dame ti nisi pitao ja nebi ni znao dasam izgubio ,i sada mogu dase slikam! a stose tice slika to mozes na netu da nadjes koji je most(diferencijal),a i da napomenem da prednji diferencijal moze dase postavi(pase)od Ruskog vojnog dzipa(kamiona)UAZ-a,slicanje kao od Zetora 3545dv,nema kracenja,samo nosac,kuciste kolevke(za klin)i teraj,toliko od mene za sada pozdrav!!
Postovane kolege molim za vasu pomoc! Kako da proracunam odnos dv,tj,koju gumu(kranponku)da stavim napred a da nedodje do neke havarije,stim sto treba znati da moj most(diferencijal)nije originalni tj,od Zetora nego je od Dzemsa zvani Banjo,po mom proracunu nesto neodgovara a nemogu da pronadjem gresku,pa vas molim da zajedno pokusamo da resim problem,da konacno pustim dv u funkciji.Ako vam sto treba od informacija pitajte,unapred zahvalan Kole355.
To će ti biti jako teško i teško je to izračunati.
Tako da imaš guma i felgi colaže pa probavati.
Tako da imaš guma i felgi colaže pa probavati.
28
Zdravo 577,trenutno mije guma i felna od Dzemsa 8.25-20,kao stoje i na slici(kamionska)a ljudi mi kazu da sigurno idu 8.00-20,a kolikoje to sigurno,neznam ni sam,moj proracun drugacije kaze ,a nisam ni siguran dalije proracun tacan,zatomi i treba pomoc ko to zna bolje od mene,stase racuna i kako.Bicemi mnogo zao ako neuspem u ovom projektu a taman sam blizu nekog kraja?!
Ja imam jednu fiks ideju kako bi to mogao proračunati, samo prvo treba znati omjer broja okretaja prvog i zadnjeg kotača, isti takav omjer ti mora biti i između opsega prve i zadnje gume ( +/- 5%). a taj omjer dobiješ ako digneš traktor na klocne i okrečeš zadnji kotač i brojiš okretaje njega i prvog kotača, samo bi što veće preciznosti to trebao okretati tako dugo dok se nebi poklopile oznake na prvoj i zadnjoj gumi (matematička operacija svođenja na zajednički višekratnik ) .
To je najmanji problem da nađeš gdje guma za posudit malo iskemijaš .
otrprilike da izračunaš što ti branko veli da imaš odakle krenut.
Pa da fali koji cm bi se dalo rješiti s radijalnim gumamanjih ima i nižih.
otrprilike da izračunaš što ti branko veli da imaš odakle krenut.
Pa da fali koji cm bi se dalo rješiti s radijalnim gumamanjih ima i nižih.
28
Evo ovako Branko i 577 stoje stvari,ja nemam gde da posudim gume sem ove trenutno sto imam,jer kod mene i okolini nema duplaka,jedino bi ja bio prvi akobi uspeo,naravno uz vasu pomoc.E sad zadnje tockove sam podizao u vazduhu i okretao,medjutim stvar je sledeca:zupcanik u traktoru(ursusa c355)je 38zuba,reduktor koji treba da dodje(za ukjlucivanje dv)je 51zub,konusno tanjirasti u diferencijalu od Dzemsa je 40zuba,a mali vretenasti 6 zuba,trag zadnjeg tocka(gume 14,9-28)4,16metra,trag prednjih guma 2,960metra(8.25-20),kadase okrene zadnji tocak jednom do svoje tacke,zupcanik u traktoru se okrene 12puta i 22 zuba,iiii sta sada??koju gumu treba staviti tu nema promasaja mora dase uskladi sve ili nastaje haos.Eto nadamse dasam vam malo olaksao,neznam??!
Ti složi sve najbolje pa probaj .
Malo pospustiš gume prve i vidiš kako fali neznam kako bi drukčije to uradio.
Malo pospustiš gume prve i vidiš kako fali neznam kako bi drukčije to uradio.
28
577 ni ja sam neznam jer sam zbunjen,iskren da budem,zato sto napocetku kada sam montirao diferencijal i krenuli sa proracunom ja i moj prijatelj koji mi pomaze,medjutim sadase nesto ne uklapa,tada po proracunu nam ispalo ful sa gumama 8.00-20,sa reduktorom od 51 zub,medjutim sada smo dosli do drugog proracuna,koji nema veze,iako nismo nista postavili ni reduktor,kardan gume pogotovo,jel jel smo dosli do definicije da guma 8.00-20 mala,tj,njena visina je(nova)85.8cm,obim 277.5cm,a nasa racunica kaze dabi trebala guma biti max visine 1.05 da nebi imao koceci efekat i da polomi sve zivo?!nesto nije uredu a sta neznam pa cak ni guma 11.2-20 nema visinu 1.05 nego 93cmm a obim 297.5, nisam pametan,zatomi treba neko pojasniti,hvala 577 i Branku!
A bilo bi najbolje sastaviti pa probati kako ti je branko rekao trebao bi probati.
A možda bi trebao staviti 24 cola felge alo opet najbolje da ih posudiš.
A možda bi trebao staviti 24 cola felge alo opet najbolje da ih posudiš.
28
Neznam,neznam jos uvek ocekujem neciju pomoc ako neuspem jacuse koknuti,ima tu jos jedna stvar,sta ako treba zupcanik od reduktora sa 49 zuba a ja kupio sa 51 zub,prc(izvinte)bacih pare bezveze,jako zeznuto,zablokirao sam sada skroz!!
Kolege trebami od od ursusa c355, 78god.konusno tanjirasti zupcanik i mali vretenasti,slika(malo veca,bez kucista i ostalog)i koliko ima zuba,mali i veliki,dabih mogao da izvrsim proracun.Ja nemogu da pronadjem,placam pivo,hvala!
Pomoc,koja guma kranponka od 20cola ima visinu 93cm pa i vise sa obimom preko 3m hvala unapred!
Hvala na linku, ali ne mogu da ga otvorim, sa kojeg zetora se moze prednji trap da se stavi, kji je broj tog zetora, gdje se moze da nadje i koliko je to u evrima, da li je tesko postaviti, i ne bih ni od cega nego od zetora ili ursusovog trapa stavljao.
relja- Broj postova : 16
Registriran : 26.04.2013
0
zdravo Relja,izvini malo kasnim sa odgovorom,imao sam neke obaveze!Sta dati kazem?!od kako sam ja poceo ugradnjom dase bavim,tj,da pokusam da ugradim prednju vucu na ursusa c355,vec duze vreme sam razmisljao sta i kako,od cega i od koga da ugradim,medjutim saznanja koja ja imam dosta je skupo ubaciti prednju vucu originalnu od zetora a treba je i naci u dobrom stanju a to kosta,cene dosta variraju,a i zavisi dalices tesku vucu ili laku,i informaciju koju ja imam moze se staviti vuca od zetora do 60ks,kazu daje najprikladnija 50-55,i veoma se lako ubacuje zetorov diferencijal jer su ursus i zetor skoro isti.Stose tice ursusovog duplaka(diferencijala)na ursusa c355-c360 neznam dali moze?!menije naleteo prednji diferencijal od Dzemsa pasam ugradio,mada je bilo posla ukaciti ali uspeo sam.Prelistaj moje stranice paces videti,pozdrav!
Hvala, kole, nego kupujem rezerve dijelove za ursus u bijeljini, tako da sam dobio informaciju da je jednan covjek ugradio prednju vucu na ursusa i platio je oko 500 eura, sad da li je vuca teska ili laka, ursusa ili zetora od kojeg je traktora stvarno ne znam.
relja- Broj postova : 16
Registriran : 26.04.2013
0
Relja u sustini ti mozes da ubacis most(diferencijal)prednji od koga hoces,malte ne,alije bitan reduktor,felne,gume,mora dase sve uskladi,da nebi posle imao vecu stetu nego vajdu,a tj lik stoje ugradio prednju vucu na ursusa za 500e toje dzab-dzabe(kako mi kazemo),samo reduktor toliko moze da kosta,zavisi kako gde i od koga.Ti mozes da postavis od koga hoces,vec sam to i napisao na ovom forumu,na pr.tam 4500,tam 5000,dzems(kao ja stosam postavio)uaz-a,kazu da moze od jaza,itd,pricam o prednjem mostu-diferencijalu,kamaz.......
Svaka čast na prednjoj vuči....ali mene zanima dali češ mu napravit šasiju ili štangu ispod traktora....da ti nepukne na pola??
puky- Broj postova : 286
God : 34
Registriran : 24.03.2013
1
Stranica 22 / 33. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 27 ... 33
Stranica 22 / 33.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.