AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena mlijeka
Stranica 14 / 23. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 23
Re: Cijena mlijeka
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Jebote ovaj je stvarno imao muda veća od felixa.Sa razine od 13 muznih krava, ući u jedan takav projekat od 2 miliončeka ,.Svaka čast ali meni ipak tu nešto smrdi .
ta za sad još nije propala i posluje bez nekih većih poteškoća (to mi je od buraza farma)
a veliš da nisi "kulak" a brat ti ima takvu farmu koja,ova druga ti je od brata?ma svejedno...ne bi ja sa 13 na 40 il kolko već....branko je napisao/la:O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Jebote ovaj je stvarno imao muda veća od felixa.Sa razine od 13 muznih krava, ući u jedan takav projekat od 2 miliončeka ,.Svaka čast ali meni ipak tu nešto smrdi .
ta za sad još nije propala i posluje bez nekih većih poteškoća (to mi je od buraza farma)
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
aha...pa nisu svi propali,s takvim investicijama...a mnogi jesu.znam jednog,nije tak predaleko od mene,taj je crko čim su rate krenule....zaposlili hrpu ranika,žena se nije približavala kravama...jer to smrdi...otišlo sve u tri pikse marmelade....branko je napisao/la:tu na snimci je još u izgradnji zapravo sam početak.
6
Vidim da nema kim-ovog mlijeka u kauflandu ,neka zabrana ili ?
zoky28- Broj postova : 285
Registriran : 19.01.2011
1
→→→ : VIŠE
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:Jebote ovaj je stvarno imao muda veća od felixa.Sa razine od 13 muznih krava, ući u jedan takav projekat od 2 miliončeka ,.Svaka čast ali meni ipak tu nešto smrdi .
Mislim da je sve ovo na tragu onoga što je kolega @fidel, pisao o državnim kreditima .
Prije dvije godine se i meni nudio kredit od 400 000 KM da pokrenem proekat gradnje moderne staje za 40 muznih grla .Tad je vođen razgovor sa tadašnjim županijskim ministrom .
Neka tebe ministre ,hvala ljepa ......
Mnje ću plakati kad padnem sa 15 krava nego sa investiciom od 400 000 KM,od koje će svi imati veliku korist a najmanje ja i moja obitelj .
Cijela stvar je u tome da ćeš teško 'pasti' sa svojim kravama, biti će teško ali teško da ćeš potonuti ako nemaš obaveza prema bankama koje moraš redovito serivsirati. Kredit je dobra stvar - ali sa tim novcima treba raspolagati veoma racionalno (kao uvijek i sa svojim novcima). A kada krene izgradnja farme po nekom 'programu' pa svatko plaća punu cijenu projekta, pa onda svakojake studije, pa nadzori pa onda nadzori nadzora. Normalno, staju mora izvoditi neki ovlašteni izvođač, građevinska firma. Nakupi se toga, a sve to onda moraš pokriti iz kredita a na cjelokupni kredit uredno idu kamate, treba to sve zaraditi. U poljoprivredi male su margine zarade, a ovi opterećuju te programe maksimalno koliko mogu izmisliti. To je jednostavno neracionalno ponašanje i redovna proizvodnja to ne može izdržati. To ljudi koji sjede po kancelarijama (i koji su to zamislili) ne mogu shvatiti - jer nisu poduzetnici. I nemojmo očekivati pomoć od onih koji ne znaju.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
@Branko .Onda je kod tvoga brata prisutno, znanje, rad ,i kvalitetan menadžment .
Ako iz priloga koji si stavio vidimo da je prva farma propala ,a u isto to vrijeme započeta gradnja farme kod tvoga brata i kako kažeš posluje bez nekih velikih poteškoća .Pitam se zašto TV kad već radi priloge ne napravi konparaciju farme koja je propala i farme koja je u plusu a pod istim uvijetima i u isto vrijeme krenuli u projekat i jedan i drugi ? Mislim da bi se onda dobila realnija slika stvarnog stanja .
Kao što je kolega Fidel i rekao ,mnogi su krenuli u projekte bez ikakvog osnovnog znanja što se tiče poduzetništva ,i ne racionalno se raspolagalo kreditnim sredstvima .
Kad se u mome kraju otvarala jedna i jedina farma za 50 muznih krava u isto vrijeme kad i ove iz priloga, i kad sam otišao da škicnem ,i porazgovaram sa gazdom .Prvo što mi je zapelo za oko nedostatnost količine kvalitetne hrane za visoko produktivna grla iz uvoza .Druga stvar koju sam zamijetio kao problem da je gazda odmah zaposlio tri fizikalca i veterinara na plaću ,a on je samo mobitelom upravljao farmom ,
Prognozirao sam mu dvije godine i tako je i bilo ,ćuć nakon dvije godine i farma se zatvorila .
Ako iz priloga koji si stavio vidimo da je prva farma propala ,a u isto to vrijeme započeta gradnja farme kod tvoga brata i kako kažeš posluje bez nekih velikih poteškoća .Pitam se zašto TV kad već radi priloge ne napravi konparaciju farme koja je propala i farme koja je u plusu a pod istim uvijetima i u isto vrijeme krenuli u projekat i jedan i drugi ? Mislim da bi se onda dobila realnija slika stvarnog stanja .
Kao što je kolega Fidel i rekao ,mnogi su krenuli u projekte bez ikakvog osnovnog znanja što se tiče poduzetništva ,i ne racionalno se raspolagalo kreditnim sredstvima .
Kad se u mome kraju otvarala jedna i jedina farma za 50 muznih krava u isto vrijeme kad i ove iz priloga, i kad sam otišao da škicnem ,i porazgovaram sa gazdom .Prvo što mi je zapelo za oko nedostatnost količine kvalitetne hrane za visoko produktivna grla iz uvoza .Druga stvar koju sam zamijetio kao problem da je gazda odmah zaposlio tri fizikalca i veterinara na plaću ,a on je samo mobitelom upravljao farmom ,
Prognozirao sam mu dvije godine i tako je i bilo ,ćuć nakon dvije godine i farma se zatvorila .
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Pa mi imamo u selu jednu farmu koaj je sagrađena za 50 uvjetnih grla, sada ima preko 100 komada krava plus pun klinac rasplodnog i tovnog materijala... da nema problema to bi bila laž ali zasada funkcionira dosta dobro ...
OPG VACENOVSKI je napisao/la:aha...pa nisu svi propali,s takvim investicijama...a mnogi jesu.znam jednog,nije tak predaleko od mene,taj je crko čim su rate krenule....zaposlili hrpu ranika,žena se nije približavala kravama...jer to smrdi...otišlo sve u tri pikse marmelade....
Kod brata rade on,žena i najstariji sin, dok druga dva sina ulijeću kad zagusti ili kad je sezona na polju. Za ovu u prilogu i još jednu koja je na tom putu je problem u prezaduženosti (propala je još jedna velika od 100 krava ali za nju neznam razlog propadanja). Dok brat ima samo taj kredit za štalu s time što je i s kapitalnima prebio dio kredita tako da i sam kredit nie više 2 miljuna nego manje.
O.P.G.KOVAČ je napisao/la:@Branko .Onda je kod tvoga brata prisutno, znanje, rad ,i kvalitetan menadžment .
Sama obitelj se bavi kravama od davnina, već 1971 godine smo imali kravu koja je bila bikovska majka (ova na slici) btw ovaj najmanji sam ja
[You must be registered and logged in to see this image.]
u investiciju se krenulo kad je već bila pripremljena dovoljna količina zemlje, hrane i osnovna mehanizacija. Nadalje ako novi traktor od cca 120 ks košta 60 000 € za taj iznos je brat kupio maltene svu mehanizaciju koju ima (osim silokombajna) . Istina da svako malo treba nešto šarafiti ali opet sve se napravi na vrijeme. Spominješ znanje, pa nitko se nije učeni rodio i čovjek se uči cijeloga života naravno ako imaš volje i želje za nečim novim. Uglavnom bit je u tome da su se oni odlučili time baviti i tome posvećuju sav trud i vrijeme. Za ovo što sam napisao da nemaju većih teškoća govori da imaju i oni probleme ali oni nisu nastali njihovom krivicom već time da im država (većinom) ali i neki drugi ne isplačuju na vrijeme ono na što se računa
BTW da ne idemo previše u off topic kada je građena farma studija isplativosti je rađena na temelju cijene mlijeka od 4 kn (sa svim potporama) .
Fidelito je napisao/la:
Cijela stvar je u tome da ćeš teško 'pasti' sa svojim kravama, biti će teško ali teško da ćeš potonuti ako nemaš obaveza prema bankama koje moraš redovito serivsirati. Kredit je dobra stvar - ali sa tim novcima treba raspolagati veoma racionalno (kao uvijek i sa svojim novcima). A kada krene izgradnja farme po nekom 'programu' pa svatko plaća punu cijenu projekta, pa onda svakojake studije, pa nadzori pa onda nadzori nadzora. Normalno, staju mora izvoditi neki ovlašteni izvođač, građevinska firma. Nakupi se toga, a sve to onda moraš pokriti iz kredita a na cjelokupni kredit uredno idu kamate, treba to sve zaraditi. U poljoprivredi male su margine zarade, a ovi opterećuju te programe maksimalno koliko mogu izmisliti. To je jednostavno neracionalno ponašanje i redovna proizvodnja to ne može izdržati. To ljudi koji sjede po kancelarijama (i koji su to zamislili) ne mogu shvatiti - jer nisu poduzetnici. I nemojmo očekivati pomoć od onih koji ne znaju.
Ovo je jako bitno, a ne znam koliko su ljudi toga svjesni! Svaki farmer hrani i nekoliko gladnih i nepotrebnih birokrata koji su tu da mu podmeću klipove
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
onog trenutka kad su uvedeni poticaji, dobili smo i žutu zvijezdu oko nadlaktice tako da svako ima pravo pljuvati po nama i biti u pravu više od nas
[You must be registered and logged in to see this link.]
ja sam mljekar,pa kak niš ne znam o ovome?
ja sam mljekar,pa kak niš ne znam o ovome?
6
""Koordinacija udruga proizvođača mlijeka, koja okuplja 27 udruga iz sedam županija, zatražila je na jučerašnjem sastanku u Čađavici da Ministarstvo poljoprivrede utječe na povećavanje cijene mlijeka s 2,40 kuna na 4,05 kuna. Zbog, kako kažu, kolapsa hrvatskog mljekarstva, traže da o toj temi hitno raspravlja i Sabor.""
evo to je dio iz tog teksta za koji sam prvo morao pogledati datum, jer pomislio sam da je vijest od prošle godine!! Pa ja 2,4o kuna za litru neznam kad sam vidio- eto možda prošle godine!!!
jel to možda štamparska greška!? pa za 9.mjesec je 2,15 i to one super kvalitete
evo to je dio iz tog teksta za koji sam prvo morao pogledati datum, jer pomislio sam da je vijest od prošle godine!! Pa ja 2,4o kuna za litru neznam kad sam vidio- eto možda prošle godine!!!
jel to možda štamparska greška!? pa za 9.mjesec je 2,15 i to one super kvalitete
12
mačor toliko o vjerodostojnosti daljnjuih postupaka... jer svi pričaju u ciframa za koje ja neznam a mlijeko mi je 3.8 %mm, 3.46 % bjelančevina, 12 000 mikroorganizama te 79 000 somatskih... al bome ja tu cijenu nisma vidio od prošle godine
baš se i ja to pitam,tko li su ti "naši" predstavnici....falkon 2 je napisao/la:mačor toliko o vjerodostojnosti daljnjuih postupaka... jer svi pričaju u ciframa za koje ja neznam a mlijeko mi je 3.8 %mm, 3.46 % bjelančevina, 12 000 mikroorganizama te 79 000 somatskih... al bome ja tu cijenu nisma vidio od prošle godine
6
MI NISMO OVO GLEDALI JUČER....
MI NISMO OVO GLEDALI JUČER....
6
ak niš drugo,Šišljagić ih je barem primiL...za razliku od IZDAJNIKA JAKOVINE I PREMIJERA
ak niš drugo,Šišljagić ih je barem primiL...za razliku od IZDAJNIKA JAKOVINE I PREMIJERA
6
Iskreno neznam čemu se čudite...
Pa od prvog dana vladanja ove koalicije se provodi indetična direktiva kakva se provodila 50-tih godina ...
Pa od prvog dana vladanja ove koalicije se provodi indetična direktiva kakva se provodila 50-tih godina ...
jel istina da se nudi neki dodatak poticaju po kravi!? ja u stvari ne znam ni koliki je sad poticaj po mliječnoj kravi! Meni treba fer cijena mlijeka!! nek uvedu oznaku "fair trade milk" kao što već ima za pamuk, karite maslac i sl.
uglavnom, to nije ništ i to me neće zaustavit ni mrvicu u propadanju. Ta lova koju misle dodat to je u stvari višak koji se stvorio jer se smanjio broj krava pa će tu "kovertu" samo preraspodjelit na preostale krave
uglavnom, to nije ništ i to me neće zaustavit ni mrvicu u propadanju. Ta lova koju misle dodat to je u stvari višak koji se stvorio jer se smanjio broj krava pa će tu "kovertu" samo preraspodjelit na preostale krave
12
pod hitno nek daju par premija,da ne moramo klati,a onda nek nekaj naprave s tom cijenom,jer ovo ovak je SRAMOTNO!!!!!mačor je napisao/la:jel istina da se nudi neki dodatak poticaju po kravi!? ja u stvari ne znam ni koliki je sad poticaj po mliječnoj kravi! Meni treba fer cijena mlijeka!! nek uvedu oznaku "fair trade milk" kao što već ima za pamuk, karite maslac i sl.
NADAM SE DA JE ISTINA ONA INFORMACIJA O KOJOJ SE ZA SAD ŠAPĆE,DA NE ULAZIMO U ČETVRTI RAICH (eu) kaj ćemo im mi,zaduženi do grla.ljudi hoće raditi i to nam treba omogućiti,a ne uništiti cijelu jednu granu gospodarstva!!!
nisam čula za nikakav dodatak poticaju,nama ionak treba lova SAD,ne na proljeće...
cijena mlijeka mora pratiti cijenu repromatrijala i nafte!!!ak treba litra mlijeka bit 15kn nek b u onda litra nafte isto tak,a ne ovo kaj se sad radi...i kaj sad,kartice su nam uglavnom prazne,sad nek kupujemo lož???il nek upregnemo konje,ko ih još ima....
6
Kolega mačor upravo tako .Jučer na sijednici vlade sam premijeru rekao da je poticaj po kravi od 100KM u smislu ublažavanja poslijedica od suše ,a kao pomoć nama proizvođačima mljeka ,isto kao da jednom tajkunu koji je u svom biznisu zapao u financijeske probleme, ponudite 500 KM da se izvuče iz krize .Ma mislim ono, stvarno seru kvake .mačor je napisao/la:jel istina da se nudi neki dodatak poticaju po kravi!? ja u stvari ne znam ni koliki je sad poticaj po mliječnoj kravi! Meni treba fer cijena mlijeka!! nek uvedu oznaku "fair trade milk" kao što već ima za pamuk, karite maslac i sl.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
da,al to je za Bosnu....ne za nas u Hrvatskoj....
6
OPG VACENOVSKI je napisao/la:da,al to je za Bosnu....ne za nas u Hrvatskoj....
ma ko da je to bitno, sve je to isto sr...
12
ma je,al ne bu mi Bosna isplatila premiju....mačor je napisao/la:OPG VACENOVSKI je napisao/la:da,al to je za Bosnu....ne za nas u Hrvatskoj....
6
OPG VACENOVSKI je napisao/la:ma je,al ne bu mi Bosna isplatila premiju....mačor je napisao/la:OPG VACENOVSKI je napisao/la:da,al to je za Bosnu....ne za nas u Hrvatskoj....
Povečanje poticaja za kravu muzaru 300 kn i za kravu dojilju također 300 kn. Tako je rečeno u prošloj poljoprivrednoj emisiji.
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
→→→ : VIŠE
Stranica 14 / 23. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 18 ... 23
Similar topics
» Ovce - Proizvodnja mlijeka
» Ishrana sa vise mlijeka
» krmaca nema mlijeka
» Uzgoj ovaca radi proizvodnje sir/mlijeka