AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena mlijeka
Stranica 7 / 23. • 1 ... 6, 7, 8 ... 15 ... 23
Re: Cijena mlijeka
Koje mrtve 3,68 kn plaća mljekara za litru... Di našli tu tuku ...
toma84- Broj postova : 1085
Registriran : 23.11.2010
8
→→→ : VIŠE
mačor je napisao/la:kikiriki je napisao/la:Vrlo interesantno kako "našim" institucijama nesmeta slobodan protok kapitala i slobodna tržišna utrka o kojoj su mnogima puna usta.matijas311 je napisao/la:ja sam tjeo prije godinu dana prijeći od dukata vindiji al nisam mogo, jer su oni kao potpisali ugovor da neće preuzimati koperante jedni od drugih
Slobodno europsko tržište (na naš način)
imam slučaj kod nas u selu di je farmer sa novoizgrađenom farmom htjeo već u dva navrata prijeći vindije iz dukata i nakraju sada su mu iz vindije rekli da NETREBAJU njegove 2000 litara dnevno mlijeka i to zato što hoće prijeći iz dukata kod njih.
Znam i ja slučaj gdje je farmer, također sa novoizgrađenom farmom bio jako glasan u prosvjedima i imao podršku mase pa mu vindija rekla da netrebaju njegovo mljeko, a u dukat ga nisu htjeli primit, sad predaje nekoj maloj privatnoj mljekari.
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
Dukat grupa zabilježila 23,5 posto manju neto dobit
manje alarmantno zvuči podatak da za 2011. imaju neto dobit od 114 mil kn, a podatak da su seljacima upravo smanjili otkupne cijene do 20%, uopće nije alarmantan
manje alarmantno zvuči podatak da za 2011. imaju neto dobit od 114 mil kn, a podatak da su seljacima upravo smanjili otkupne cijene do 20%, uopće nije alarmantan
da, k tome još već drugi put ovaj mjesec mlijeko ostalo u laktofrizu, prvi put kao nešto zbog lošeg vremena, drugi put evo sad radi štrajka, i sad budi ti pametan šta uradit...
sale- Broj postova : 15
Registriran : 15.12.2010
0
Ako se žališ nije dobro,a ako se ne žališ,nije dobro....Sad ...
kcukor1- Broj postova : 227
Registriran : 30.12.2011
0
dnevno imam 300 litara mlijeka i dva dana nisu došli zbog navodno kvarova kamiona a kao trebaju i moraju svaki dan odvoziti pada i sjekira padaju..... nazvao sam lijepo referenta i rekao da ako treći dan ne dođu da mlijeko ću ispustiti iz laktofriza i da četvrti dan više za njih nema mlijeka a i javiti će im se odvjetnik po pitanju kršenja ugovornih obaveza.... u roku 1.5 sat je stigo kamion po mlijeko.
Kod mene su uredno jutros došli po mlijeko samo mi vozač kaže da ne vozi u Zagreb nego u Karlovac.
poljoprivrednik5- Broj postova : 42
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 03.01.2012
1
falkon 2 je napisao/la:dnevno imam 300 litara mlijeka i dva dana nisu došli zbog navodno kvarova kamiona a kao trebaju i moraju svaki dan odvoziti pada i sjekira padaju..... nazvao sam lijepo referenta i rekao da ako treći dan ne dođu da mlijeko ću ispustiti iz laktofriza i da četvrti dan više za njih nema mlijeka a i javiti će im se odvjetnik po pitanju kršenja ugovornih obaveza.... u roku 1.5 sat je stigo kamion po mlijeko.
mislim da ću morat poduzet iste mjere, jer ovo je sad već gubitak cca 2000 kn, a pitanje kad se to sve bude normaliziralo
sale- Broj postova : 15
Registriran : 15.12.2010
0
I kod mene isto jutros došli, samo imam neki osječaj da me sutra čeka neugodno iznenađenje, krenulo je posljepodne podosta traktora prema Zg i navodno blokiraju Dukat sve dok se ne postigne dogovor, tako da....a kvotna godina još uvjek traje
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
K nama ne dolaze već treći dan, sad navečer podijelili smo ljudima 300 litara, a od sutra ak ne dođu mlijeko ide lokalnim svinjogojcima
branimir87- Broj postova : 57
Registriran : 23.11.2010
2
ma zanimljivo je to na šta se sve ide vezano za razjedinjavanje proizvođača... kaže da će otkupiti ALI NE I PO KOJIM CIJENAMA, a to značii maknite se a mi ćemo onda vam platiti koliko mi budemo htjeli.
kud to vodi!? osjećam se kao da sam se probudio u Kafkinom romanu!
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
cijene mljeka su sramotne koji je posao u pitanju a mlijekare sa zapada su i došle da bi nas ogulili neka ga oni po toj cjeni proizvode
Ero 1- Broj postova : 422
Registriran : 07.08.2010
16
Smješno, Dukat grupa je u prošloj godini ostvarila neto dobit od 116,4 milijun kuna, i sad recimo na farmi koja ima 1000 l dnevno žele uzeti 400kn, a kad tome dodamo i one 42 lipe državnog poticaja već smo na 820 kn, svaki dan. znači 820x30= 24 600,00kn mjesečno.
stocar- Broj postova : 27
Registriran : 01.02.2010
0
Ovaj problem je nastao zato što je država do sada davala prerađivačima mlijeka poticaj od 80lp/kg mlijeka a od nove godine su to ukinuli.
Prerađivači su ustvari plačali max. 2kn/kg mlijeka,otuda Dukatu tolika neto dobit.
Takav poticaj nije praksa u EU ni nigdje usvijetu pa ga je vlada ukinula od ove godine.
Prerađivači naviknuti na visoku dobit šta će nego "udri" na najslabije i smanji nama cijenu mlijeka.
Zanimljivo da to nitko ne spominje ni u medijima ni od prosvjednika.
Siguran sam da je Dukat htio isprovocirati ovakvu reakciju proizvođača da ucjenjuje ministarstvo da im vrati njihovih 80lp/kg mlijeka ili da im se osveti za nagli gubitak sigurne dobiti.
Prerađivači su ustvari plačali max. 2kn/kg mlijeka,otuda Dukatu tolika neto dobit.
Takav poticaj nije praksa u EU ni nigdje usvijetu pa ga je vlada ukinula od ove godine.
Prerađivači naviknuti na visoku dobit šta će nego "udri" na najslabije i smanji nama cijenu mlijeka.
Siguran sam da je Dukat htio isprovocirati ovakvu reakciju proizvođača da ucjenjuje ministarstvo da im vrati njihovih 80lp/kg mlijeka ili da im se osveti za nagli gubitak sigurne dobiti.
1
jedino je rješenje izgleda formirati cijenu bez poticaja, što na kraju nije dobro za krajnje kupce, jer poticaj štiti upravo njih. ako poticaj ne sudjeluje u cijeni, proizvod će biti znatno skuplji nego sad.
stocar- Broj postova : 27
Registriran : 01.02.2010
0
poljoprivrednik5 je napisao/la:Ovaj problem je nastao zato što je država do sada davala prerađivačima mlijeka poticaj od 80lp/kg mlijeka a od nove godine su to ukinuli.
Moram te demantirati što se tiče cijene mlijeka koju su isplaćivali prerađivači-gotovo cijele prošle godine cijena se kretala od 2,5-2,6 kn za 1.klasu mlijeka, 4,3% m.m i 3,8% proteina. Poticaji u EU su puno veći nego kod nas (ovisno kako u kojoj članici EU-starije članice imaju veći poticaj, nove članice manji), a imaju cijenu mlijeka oko 2,6 kn. Uz takve uvjete proizvođači mlijeka u EU mogu prosperirati, a kod nas uz takve jadne poticaje i cijenu mlijeka od 2,3 kn (kakva je u Srbiji)-hrvatski seljak nema šanse za preživjeti .
Naše 2 najveće mljekare (izuzev Vindije)-Dukat i Meggle su u stranom vlasništvu i boli njih briga kako će naš seljak preživjeti. A to što naša vlada ne reagira-100% sam sigurna da se radi o pritisku iz EU, jer to nije u "duhu EU regulative"-već mi se gadi taj izraz kojeg sve češće čujemo u zadnje vrijeme-naravno nakon referenduma !
mkriževčanin- Broj postova : 2
Registriran : 10.01.2012
0
Možda se nisam dobro izjasnio. Mljekare Dukat,Vindija i ostale su dobivale državnu potporu od 80lp/kg otkupljenog mlijeka.mkriževčanin je napisao/la:poljoprivrednik5 je napisao/la:Ovaj problem je nastao zato što je država do sada davala prerađivačima mlijeka poticaj od 80lp/kg mlijeka a od nove godine su to ukinuli.
Moram te demantirati što se tiče cijene mlijeka koju su isplaćivali prerađivači-gotovo cijele prošle godine cijena se kretala od 2,5-2,6 kn za 1.klasu mlijeka, 4,3% m.m i 3,8% proteina. Poticaji u EU su puno veći nego kod nas (ovisno kako u kojoj članici EU-starije članice imaju veći poticaj, nove članice manji), a imaju cijenu mlijeka oko 2,6 kn. Uz takve uvjete proizvođači mlijeka u EU mogu prosperirati, a kod nas uz takve jadne poticaje i cijenu mlijeka od 2,3 kn (kakva je u Srbiji)-hrvatski seljak nema šanse za preživjeti .
Naše 2 najveće mljekare (izuzev Vindije)-Dukat i Meggle su u stranom vlasništvu i boli njih briga kako će naš seljak preživjeti. A to što naša vlada ne reagira-100% sam sigurna da se radi o pritisku iz EU, jer to nije u "duhu EU regulative"-već mi se gadi taj izraz kojeg sve češće čujemo u zadnje vrijeme-naravno nakon referenduma !
1
poljoprivrednik5 je napisao/la:
Možda se nisam dobro izjasnio. Mljekare Dukat,Vindija i ostale su dobivale državnu potporu od 80lp/kg otkupljenog mlijeka.
Radim kod prerađivača mlijeka (nažalost, jer sam nekad bila proizvođač mlijeka) i mljekare ne dobivaju nikakve poticaje za otkupljeno mlijeko. Nekad su poticaji bili isplaćivani mljekarama, a mljekare su isplaćivale kooperantima, ali to nije funkcioniralo jer mljekare nisu davale novce kooperantima, pa se prešlo na sustav direktne isplate proizvođaču. Mljekara u kojoj radim već 3 god. je mala i sigurno znam da nikakve novce od države ne dobiva.
Skrenuli smo s teme. Bitno je da makar radim u mliječnoj industriji, dajem potpunu potporu prosvjednicima, ipak sam u duši poljoprivrednik i veoma dobro znam kako je težak taj kruh.
Predsjednika HSUPM-a Igora Rešetara osobno poznajem i veoma cijenim i poručujem DRŽITE SE!
mkriževčanin- Broj postova : 2
Registriran : 10.01.2012
0
I onda vele da treba mlade ljude u poljoprivredi.
Lijepi primjer daju ljudima,kako starima tako mladima.
Lijepi primjer daju ljudima,kako starima tako mladima.
kcukor1- Broj postova : 227
Registriran : 30.12.2011
0
Tri najveće mliječne tvrtke u Hrvatskoj su dobivale državnu potporu to sigurno znam,to mi je i dukatov referent jučer potvrdio. To je Čobi njima dao još 2009.g. samo što je to prošlo bez velikog odjeka u javnosti.mkriževčanin je napisao/la:poljoprivrednik5 je napisao/la:
Možda se nisam dobro izjasnio. Mljekare Dukat,Vindija i ostale su dobivale državnu potporu od 80lp/kg otkupljenog mlijeka.
Radim kod prerađivača mlijeka (nažalost, jer sam nekad bila proizvođač mlijeka) i mljekare ne dobivaju nikakve poticaje za otkupljeno mlijeko. Nekad su poticaji bili isplaćivani mljekarama, a mljekare su isplaćivale kooperantima, ali to nije funkcioniralo jer mljekare nisu davale novce kooperantima, pa se prešlo na sustav direktne isplate proizvođaču. Mljekara u kojoj radim već 3 god. je mala i sigurno znam da nikakve novce od države ne dobiva.
Skrenuli smo s teme. Bitno je da makar radim u mliječnoj industriji, dajem potpunu potporu prosvjednicima, ipak sam u duši poljoprivrednik i veoma dobro znam kako je težak taj kruh.
Predsjednika HSUPM-a Igora Rešetara osobno poznajem i veoma cijenim i poručujem DRŽITE SE!
1
znam da je mala mljekara kod mene u selu dobivala potporu 80 lipa do 1kn po litre iz istih razloga koji su ovdje već spominjani...
Stranica 7 / 23. • 1 ... 6, 7, 8 ... 15 ... 23
Similar topics
» Ovce - Proizvodnja mlijeka
» Ishrana sa vise mlijeka
» krmaca nema mlijeka
» Uzgoj ovaca radi proizvodnje sir/mlijeka
» Cijena koncentrata
» Ishrana sa vise mlijeka
» krmaca nema mlijeka
» Uzgoj ovaca radi proizvodnje sir/mlijeka
» Cijena koncentrata
Stranica 7 / 23.