AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Torpedo TX 80
Stranica 2 / 11. • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Re: Torpedo TX 80
mali poljoprivrednik je napisao/la:...a one tvoje riječi da imt nije niti do koljena torpedu.........nađi mi neki trakor torpedo koji ima 35 ks,i nek je radio 23 godine.........ja ču dopelat imt-a 539,koji več 23 godine radi punom parom,pa čemo onda vidjeti da li su torpedo traktori savršen
evo ti moj torpedo 79 godiste?ima više od 23 godine..nemoj meni pamet tu soliti kako onaj nemoze dici a ovaj ovako...ajd ako si pametan dojdi po moju prskalicu od 600 litara...i po rasipač od 600 kg...pa da te vidim sa tvojim 539 samo propinje se ko konj...mora imati naprijed 500 kg uteze...ajd molim te više i ti...samo se pametan pravis...ako ti budes posla napravio kao moj torpedo meni se javi...do sada šuti...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
e mali tu si bas fulal jer tim torpedojima od cca 35 ks (toliko ima 4006 ako se ne varam) imt nije ni do koljena da si spomenuo 549 i 4806, ili 560 i 6006 (6206) tu bi se vec moglo raspravljati koji je bolji ali u ovoj konjazi ja ti dopelam tri cetiri 4006 i starijih nego je zrineov i imaju po 10 000 sati kojma jos nista nije dirano osim normalnog odrzavanja. jer koliko sam ja upoznat s torpedo traktorima glavni njihovi problemi su bili bas s tim traktorima (4806, adriatic 48 , 6006 odnosno 6206) jer su imali istu getribu ko 4006 a puno su jaci traktori.
a kaj ste sad svi urotrili protiv mene...............ne kažem ja da je torpedo loš traktor,dapače ja bi htio imati ovakav kakav je na slici u svojoj garazi..........ali sad mi tu počnete uspoređivat imt koji po meni proizvodi traktore samo za male poljoprivrednike,jer se rijetko vod imt traktori konjskih snaga kakvih ima torpedo..........ja samo kažem da niti imt nije za baciti,i da se manje parcele lijepo s njim mogu obrađivati.........naravno da tvoj torpedo radi od 79.godine kada se valjda jako dobro održavo,a mnogi ljudi imaju imt pa neznaju niti njih održavat kako sapada..........i ja tvrdim da je torpedo vrlo dobar trakto,ali vidite da se i takvim mašinama ponekada neda raditi(primjer moj susjed)..........inače torpedeki s vrlo dobri i ja ih ubrajam u jedne od najboljih traktora........ali znajte vi koji imate toprpedo traktore da niti imt nije za staro željezo!!!!a ja sam bio izprva naveo primjer da ima i pokojiv grešaka na torpedo traktorima..........
ali sve u svemu,torpedo je vrlo dobar traktor..............a ovaj sa slike mi je vrlo lijep sam.........samo kad bi se još pofarbo nanovo,bio bi još lijepši i svi bi se okrenuli i divili i snazi i lijepoti tog traktora!!!
torpedo traktori-vrlo dobri traktori
ali sve u svemu,torpedo je vrlo dobar traktor..............a ovaj sa slike mi je vrlo lijep sam.........samo kad bi se još pofarbo nanovo,bio bi još lijepši i svi bi se okrenuli i divili i snazi i lijepoti tog traktora!!!
torpedo traktori-vrlo dobri traktori
Karlito- Broj postova : 249
God : 29
Registriran : 27.04.2008
-2
kak jedan covijek kod nas kaze ispod 80 ks su freze a ne traktori.....
a vi se tu svadjate jeli bolji 35 ks imt ili torpedo ili neki treci....
svasta....
u kojem vi vremenu zivite?
a vi se tu svadjate jeli bolji 35 ks imt ili torpedo ili neki treci....
svasta....
u kojem vi vremenu zivite?
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
17
→→→ : VIŠE
Ja bih se složio najviše sa paorovom tvrdnjom prvenstveno zato što Torpedo u konačnici nebi mogao zadržati cijenu na uštrb kvalitete u današnje doba te bi samim time postao nekonkurentan...jer objektivno rečeno torpedo traktori su sve samo ne kvalitetni....
...a sada bih rekao malo subjektivnije nekome gledano ali i istinito da je u požeštini od masu malih poljoprivrednika torpedo ne malo zastupljen već uopće ne postoji...
...a sada bih rekao malo subjektivnije nekome gledano ali i istinito da je u požeštini od masu malih poljoprivrednika torpedo ne malo zastupljen već uopće ne postoji...
Krx- Broj postova : 1196
11
A kod nas ovi preko 80 ks ni do njiva ne mogu dociJOSIP FERGUSON je napisao/la:kak jedan covijek kod nas kaze ispod 80 ks su freze a ne traktori.....
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
belarus892 je napisao/la:mali poljoprivrednik je napisao/la:...a one tvoje riječi da imt nije niti do koljena torpedu.........nađi mi neki trakor torpedo koji ima 35 ks,i nek je radio 23 godine.........ja ču dopelat imt-a 539,koji več 23 godine radi punom parom,pa čemo onda vidjeti da li su torpedo traktori savršen
evo ti moj torpedo 79 godiste?ima više od 23 godine..nemoj meni pamet tu soliti kako onaj nemoze dici a ovaj ovako...ajd ako si pametan dojdi po moju prskalicu od 600 litara...i po rasipač od 600 kg...pa da te vidim sa tvojim 539 samo propinje se ko konj...mora imati naprijed 500 kg uteze...ajd molim te više i ti...samo se pametan pravis...ako ti budes posla napravio kao moj torpedo meni se javi...do sada šuti...
Zrine može to i mali 539 nositi tu 600lit prskalicu i rasipač sa 600kg gnojiva,samo moraš znati
Gost- Gost
malo na kocnicama i na zadnjim kotacima ak ima dobar hidraulik i uspije dignut)...
bitno da se dovuce do redova....
ipak bogac je on sa 600 l, za to ipak treba 542...
bitno da se dovuce do redova....
ipak bogac je on sa 600 l, za to ipak treba 542...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
17
zvona je napisao/la:
može to i mali 539 nositi tu 600lit prskalicu i rasipač sa 600kg gnojiva,samo moraš znati
Ako sam dobro shvatio, vozac mora imati puno kila i biti jako nagnut naprijed Nego, usput i nacelno, koliko su teski utezi sto se na 539 stavljaju na kotace. Jeli oni pomazu kod takve akcije? (razmisljam, trenutno samo razmisljam. o atomizeru od jedno 400-500 litara na 539)
2
Smiljan je napisao/la:zvona je napisao/la:
može to i mali 539 nositi tu 600lit prskalicu i rasipač sa 600kg gnojiva,samo moraš znati
Ako sam dobro shvatio, vozac mora imati puno kila i biti jako nagnut naprijed Nego, usput i nacelno, koliko su teski utezi sto se na 539 stavljaju na kotace. Jeli oni pomazu kod takve akcije? (razmisljam, trenutno samo razmisljam. o atomizeru od jedno 400-500 litara na 539)
Imam tegove koji idu u prednje točkove sa unutarnje strane. Za svaki točak oko 45-50 kg. A prednji tegovi su teški svaki oko 20-25 kg (govorim o tegovima za staru liniju) i idu na prednji nosač koji se fiksira na koljevku. Imam i utege od nove tipe IMT-a 10x30 kg koje također stavljam na prednji nosač na IMT-533.
Nosi fergo 600 l bez brige, samo treba znat i bit oprezan.
Gost- Gost
Fala i sorry na off-topicu. Tema je ipak Torpedo TX 80
2
Kad smo već kod Off topic-a, ja sam utege za kotače napravil sam. Za Štore, dok još nije imal prednji pogon.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
mali poljoprivrednik je napisao/la:slušaj ne kažem ja da je torpedo smeče ili takvo nešto........ja kažem da nema savršenog traktora na svijetu,a to dokazuje susjedov torpedo(TD neki).....ja sam provozo po selu torpedeka(tx)i nisam ništa zadivljen,ali znam da takva mrcina od stroja može svašta potegnuti.....vjeruj meni,ja sam se ovolko malo godina navozio i ursusa i imt tako da mi nemoj tu nešto pametovat da ja i susjed neznamo upravljat traktorom..........5 godina sam vozio ursusa 335 i još dan danas vozim imt 539...........i vjeru mi,niti jedan torpedo to tih konja neče napraviti...........ima jedan čovjek torpeda i imt-a i puno više radi s imtom nego s torpedom,a torpedo je još nekih 20 do 30 ks jači...........
a sad ovo kako traktor može tanjurati i orati loše.............čovjek je kupio oltove tanjurače i neznam koji jednobrazdni plug...........i kupio jednu lijepu njivu........i krenuo je zaorat.........svaka dva metra te se počne ukopavat,pa traktor krepa,pa nemre dič plug,pa ga izbacuje iz brzine...................i reko on nije to nista,kad ono išo tanjurat s oltovim tanjuračama i isto...........sijat nije htio niti isprobavat.......mislio on,nisu dobri plugovi i tanjurače..........prodo,kupio nove iz tvornice.........i opet isto..........kod košnje su se slične stvari događale......a one tvoje riječi da imt nije niti do koljena torpedu.........nađi mi neki trakor torpedo koji ima 35 ks,i nek je radio 23 godine.........ja ču dopelat imt-a 539,koji več 23 godine radi punom parom,pa čemo onda vidjeti da li su torpedo traktori savršeni..........vjeruj mi da sam se naučio svečega što imt 539 može povuči,a vozim ga več 3 godine.......torpedo je ok,ali niti jedan traktor na svijetu,pa tako ni meni najdraži ursusi nisu savršeni...........
komentiram ovo plavo!
hehe nisi zadivljen ni malo a poslje se izvlačiš kako je jedan od boljih traktora na tvom nekom popisu!
komentar na zeleno!!
hehe ne pametujem ti ja ništa i neznam koliko si se ti čega navozio kao ni kako si to vozio,ali sad voziš mutu! i sam kazes da si se ovolko malo godina navozio,pa navozi se ti još malo godina pa reci dali bi rađe vozio torpeda ili imt-ea ili ursusa-kojeg si čak 5 godina vozio!
komentar na crveno!
slusaj,dečko moj dali znaš sta si ti napiso tu??? ja ti mogu suprotno dokazati,tj. nemam sta dokazivati jer su ljudi koji imaju 549 mene pitali jesi ti lud ili taj traktor ide?? to ti u prevodu znaci da am ja izvuko i izaso sa prikolicom kuda nijedan nije mogo!! i ja sam nakraju dao traktor šoferu u ruke i nakon šta smo njemu nešt otpeljali i on je izaso sa mojim td van onda je reko da mu je zao sta nije kupio onda torpeda!!
komentar na narančasto!!
njegova stvar,mozda traktor nije za taj poso ako je prejak ili pretezak za u njivu!
komentar na ljubičasto!
ovo sa plugom se i meni dešavalo,pa savjet kako sam to rijesio!! neka susjed kupi novi lemeš ,a ne plug ili neka malo naštela taj plug da se ne zakopava! traktor krepa hmm nemam riječi kako se to može desit! na koliko taj čovjek ore,možda nekih 60 cm ili pa nemre traktor mrdnut!hehe moj se td nije nikad ugasio niti nesmije ,prije bi se zakopo do getribe nego krepo! neka si on malo očisti taj traktor ili propuše nešt na njemu!
komentar na smeđe!!
slusaj nemam komentara osim sve si mogo pročitat sta su ti rekli!!! ima i vise td traktora starijih od tvog i koji su se naradili više a ima i imtea!
nemam ja nista protiv tebe kao ni portiv nekog ali samo bi zaključio što je meni bilo vidljivo a to je da si nešto brzo promjenio mišljenje u vezi sa torpedo traktorima! pre pre brzo! čudno!
i još nešt svi su ti traktori meni ok,ali sve je to ispod 80 ks smeće!! samo male kantice za vrt i nekih 15 ha!
oprostite na podužem postu!
Tonxy je napisao/la:mali poljoprivrednik je napisao/la:slušaj ne kažem ja da je torpedo smeče ili takvo nešto........ja kažem da nema savršenog traktora na svijetu,a to dokazuje susjedov torpedo(TD neki).....ja sam provozo po selu torpedeka(tx)i nisam ništa zadivljen,ali znam da takva mrcina od stroja može svašta potegnuti.....vjeruj meni,ja sam se ovolko malo godina navozio i ursusa i imt tako da mi nemoj tu nešto pametovat da ja i susjed neznamo upravljat traktorom..........5 godina sam vozio ursusa 335 i još dan danas vozim imt 539...........i vjeru mi,niti jedan torpedo to tih konja neče napraviti...........ima jedan čovjek torpeda i imt-a i puno više radi s imtom nego s torpedom,a torpedo je još nekih 20 do 30 ks jači...........
a sad ovo kako traktor može tanjurati i orati loše.............čovjek je kupio oltove tanjurače i neznam koji jednobrazdni plug...........i kupio jednu lijepu njivu........i krenuo je zaorat.........svaka dva metra te se počne ukopavat,pa traktor krepa,pa nemre dič plug,pa ga izbacuje iz brzine...................i reko on nije to nista,kad ono išo tanjurat s oltovim tanjuračama i isto...........sijat nije htio niti isprobavat.......mislio on,nisu dobri plugovi i tanjurače..........prodo,kupio nove iz tvornice.........i opet isto..........kod košnje su se slične stvari događale......a one tvoje riječi da imt nije niti do koljena torpedu.........nađi mi neki trakor torpedo koji ima 35 ks,i nek je radio 23 godine.........ja ču dopelat imt-a 539,koji več 23 godine radi punom parom,pa čemo onda vidjeti da li su torpedo traktori savršeni..........vjeruj mi da sam se naučio svečega što imt 539 može povuči,a vozim ga več 3 godine.......torpedo je ok,ali niti jedan traktor na svijetu,pa tako ni meni najdraži ursusi nisu savršeni...........
komentiram ovo plavo!
hehe nisi zadivljen ni malo a poslje se izvlačiš kako je jedan od boljih traktora na tvom nekom popisu!
komentar na zeleno!!
hehe ne pametujem ti ja ništa i neznam koliko si se ti čega navozio kao ni kako si to vozio,ali sad voziš mutu! i sam kazes da si se ovolko malo godina navozio,pa navozi se ti još malo godina pa reci dali bi rađe vozio torpeda ili imt-ea ili ursusa-kojeg si čak 5 godina vozio!
komentar na crveno!
slusaj,dečko moj dali znaš sta si ti napiso tu??? ja ti mogu suprotno dokazati,tj. nemam sta dokazivati jer su ljudi koji imaju 549 mene pitali jesi ti lud ili taj traktor ide?? to ti u prevodu znaci da am ja izvuko i izaso sa prikolicom kuda nijedan nije mogo!! i ja sam nakraju dao traktor šoferu u ruke i nakon šta smo njemu nešt otpeljali i on je izaso sa mojim td van onda je reko da mu je zao sta nije kupio onda torpeda!!
komentar na narančasto!!
njegova stvar,mozda traktor nije za taj poso ako je prejak ili pretezak za u njivu!
komentar na ljubičasto!
ovo sa plugom se i meni dešavalo,pa savjet kako sam to rijesio!! neka susjed kupi novi lemeš ,a ne plug ili neka malo naštela taj plug da se ne zakopava! traktor krepa hmm nemam riječi kako se to može desit! na koliko taj čovjek ore,možda nekih 60 cm ili pa nemre traktor mrdnut!hehe moj se td nije nikad ugasio niti nesmije ,prije bi se zakopo do getribe nego krepo! neka si on malo očisti taj traktor ili propuše nešt na njemu!
komentar na smeđe!!
slusaj nemam komentara osim sve si mogo pročitat sta su ti rekli!!! ima i vise td traktora starijih od tvog i koji su se naradili više a ima i imtea!
nemam ja nista protiv tebe kao ni portiv nekog ali samo bi zaključio što je meni bilo vidljivo a to je da si nešto brzo promjenio mišljenje u vezi sa torpedo traktorima! pre pre brzo! čudno!
i još nešt svi su ti traktori meni ok,ali sve je to ispod 80 ks smeće!! samo male kantice za vrt i nekih 15 ha!
oprostite na podužem postu!
ovako
svi vi tu govorite kako je torpedo zakon,kako ga svi obožavaju i takve spikice,i kao da je cijelo selo zadivljeno s torpedom,a po meni torpedeki imaju nešto svoje,ali nisu baš onakvi kako vi pretjerujete,i ne izvlačim se nego kad sam ja prvi put komentiro,reko sam da je imt isto tako vrlo dobar traktor.........a ti si kao neš reko da je imt smeče.....
prvo-zašto ja vozim mutu.....zato kaj je moj djed i baka koji su živjeli samnom umrli,pa smo morali prodati sve od stoke i svinje,pa tako i traktor...............muta mi treba jer je taj motokultivator uz imt najbolji........i treba mi za košnju trave uz vikendicu,a tamo ima zemlje i previše,i k tome je još u brijegu......ja sam malo stariji od tebe,ali sam se rano naučio upravljat traktorom,i vjeruj mi ja bi sada najrađe vozio onog svojeg prvog traktora-ursusa 335
kod mene se niko ne zali na imt,nego svi misle da su to vrlo dobri traktori,a sad ti ziviš u planinama pa imt nije za takvo područje.....al za tam di ja živim je dobar..........
niš on nije pretezak,ak neki rade s još puno jačim đonijima pored njegove njive........ali opet valjda mu se vise svida imt
ne ore on na nikakvih 60 cm,nego je oro na dubinu ko ja s svojim bivšim ursusom............a ovo da krepa-eto vidiš da se to moze dogoditi i torpedu
naravno da ima,ali uzmi u obzir kako su to mali traktori koji nemaju niti 40 ks a opet šta sve ne rade s njim.....
ja sam imo več odavno svoje mišljene o torpedu,i da ga kupujem bio bi to samo jedan,ne sviđaju mi se baš oni,ali su po meni s druge strane i po kvaliteti i po snazi dobri traktori..........takvo sam mišljene imo i takvo ču imat do kraja zivota....
ti su nešto pobrko.......meni su traktori do 80 ks dobri ne svi,ali večina.....
-2
ok! sorry ja sam reko svoje mišljenje da su i ovi manji traktori "smeće" ali nisam doslovce to mislio nego za parcele veće od 15ha!!
nemam ja nis protiv imt-ea ali nebi ga uzo da moram birati između torpeda i imt-ea!
ja vozim traktor otkad znam za sebe neznam ni ja mozda sa njim raditi neznam kako kao npr pingo i ostali na ovom forumu!! bez uvrede ikome ali pošto pingo tu nekak doe do izrazaja njega sam spomenuo!
sorry ako sam te bilo kojom riječi uvrijedio ili nest sl.ali nisam to htio ,ispricavam se!
nadalje vozio sam ursusa 335 i nije mi se nesto dopao za razliku od td! jednstavno ona dva klipića sta naizmejnično lupaju nisu tako jaki i rađe bi imo tomo vinkovića 32 ks nego 335!
istina je sta si ti reko da su kod mene brda i slično i da mozda imt nije dobar za tu,ali ako ide u brdo ide i po ravnom!
jedna mi je samo dobra stvar kod imt-ea! a to je transport,samo bi ga za to ima! brz je i to mu je vrlina!
pozz
nemam ja nis protiv imt-ea ali nebi ga uzo da moram birati između torpeda i imt-ea!
ja vozim traktor otkad znam za sebe neznam ni ja mozda sa njim raditi neznam kako kao npr pingo i ostali na ovom forumu!! bez uvrede ikome ali pošto pingo tu nekak doe do izrazaja njega sam spomenuo!
sorry ako sam te bilo kojom riječi uvrijedio ili nest sl.ali nisam to htio ,ispricavam se!
nadalje vozio sam ursusa 335 i nije mi se nesto dopao za razliku od td! jednstavno ona dva klipića sta naizmejnično lupaju nisu tako jaki i rađe bi imo tomo vinkovića 32 ks nego 335!
istina je sta si ti reko da su kod mene brda i slično i da mozda imt nije dobar za tu,ali ako ide u brdo ide i po ravnom!
jedna mi je samo dobra stvar kod imt-ea! a to je transport,samo bi ga za to ima! brz je i to mu je vrlina!
pozz
ma netrebaš ti tu nešto se sad ispričavat...........al opet svatkome paše svakakvo,tebi je bolje vozit torpeda a ja bi rade vozio ursusa........
meni je torpedo spada u meni 5 najbolja traktora................
samo molim vas,meni su po dizajnu torpedeki jako lijepi pa šaljite samo slike,netrebate ništa pisat samo stavljajte slikice.....
p.s.
nadam se da si sada svatio da ja niti o jednom traktoru ne mislim da je smeče,makar ilao traktor 1 ks!!
meni je torpedo spada u meni 5 najbolja traktora................
samo molim vas,meni su po dizajnu torpedeki jako lijepi pa šaljite samo slike,netrebate ništa pisat samo stavljajte slikice.....
p.s.
nadam se da si sada svatio da ja niti o jednom traktoru ne mislim da je smeče,makar ilao traktor 1 ks!!
-2
takav ni ne postiji!!hahaha
nemislim da mislis da su smeće ni jedan od tih traktora!!
samo moras imat neke tvrdnje i dokaze ,a ne neke da nemoze orat !
pozzz
nemislim da mislis da su smeće ni jedan od tih traktora!!
samo moras imat neke tvrdnje i dokaze ,a ne neke da nemoze orat !
pozzz
Hoće mi netko objasniti jesu sad kao ti crveni tx neke novije linije ili samo naprednije....znam samo da su zeleni šrot...neka se nitko ne uvrijedi
Interesantno je uistinu da poznajem jako mnogo ljudi i poljoprivrednuka općenito te samim time i njihove strojeve...evo ja se na prvu nemogu sjetiti da je itko ikada nešto lijepo rekao o torpedu a kamoli da ga vozi,,,tako da je meni uvijek bilo glupo slušati ljude koji nešto lijepo uopće govore o takvom traktoru u smislu uspoređivanja još sa drugima...čak sam pitao očevog kolegu neke stvari da utvrdim gradivo nakon jedne rasprave sa starog foruma....čovjeka koji je poderao dva sica na zglobnom jd u kombinatu....veli on da on uopće nezna da ikoji valja u onome smislu da bi ga se moglo imalo pohvalit....doslovno tako....nikome uistinu na uvredu...više i mene zanima u čemu je kvaka...ajd razumijem za ove velike koji su bili neophodni u orenjui pa se i može oprostit...al ovi manje za njih nikad nisam čuo ni jednu riječ hvale
Kad se torpedo prestao proizvodit..sastavljat
Interesantno je uistinu da poznajem jako mnogo ljudi i poljoprivrednuka općenito te samim time i njihove strojeve...evo ja se na prvu nemogu sjetiti da je itko ikada nešto lijepo rekao o torpedu a kamoli da ga vozi,,,tako da je meni uvijek bilo glupo slušati ljude koji nešto lijepo uopće govore o takvom traktoru u smislu uspoređivanja još sa drugima...čak sam pitao očevog kolegu neke stvari da utvrdim gradivo nakon jedne rasprave sa starog foruma....čovjeka koji je poderao dva sica na zglobnom jd u kombinatu....veli on da on uopće nezna da ikoji valja u onome smislu da bi ga se moglo imalo pohvalit....doslovno tako....nikome uistinu na uvredu...više i mene zanima u čemu je kvaka...ajd razumijem za ove velike koji su bili neophodni u orenjui pa se i može oprostit...al ovi manje za njih nikad nisam čuo ni jednu riječ hvale
Kad se torpedo prestao proizvodit..sastavljat
Zadnja promjena: Krx; 14/5/2008, 22:23; ukupno mijenjano 1 put.
Krx- Broj postova : 1196
11
Krx je napisao/la:Hoće mi netko objasniti jesu sad kao ti crveni tx neke novije linije ili samo naprednije....znam samo da su zeleni šrot...neka se nitko ne uvrijedi
Torpedo crveni(TX) su se proizvodili istovremeno dok i zeleni(TD),
Zeleni su imali običnu kabinu,
a crveni odvojenu kabinu od trupa, sa smanjenom razinom buke, te su imali više opreme u ponudi.
Crveni su također imali i sinhroniziran mjenjač, dok su na zeleni sinhroniziran mjenjač počeli stavljati tek 90.g.
Po kvaliteti bi trebali biti jednaki
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
Krx je napisao/la:
U našem kraju su to vrlo cjenjeni traktori, pogotovo 75-ica. Nisam nikog čuo da loše govori o njima kod nas. Jedina zamjerka je ovim starijim Torpedima (zelenim) što su spori, 25 km/h,
Moj Torpedo s 3 m rotodrljačom je radio ( a ima oko 20000 rh ), i gotovo cjeli dan rada potrošio je oko 45 l plavog diesela.
Kad se torpedo prestao proizvodit..i jel bi mi netko mogao malo te oznake pojasnit tipa tx...
Proizvodnja je prestala 2000.g.
Torpedo se pokvario u kvaliteti u zadnjih 5 godina(znaci nakon 1995.g), jer su muljali na materijalu kako bi opstali, nažalost.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
Re : torpedo
Ljudi neznam čemu panika. Imam Torpeda 90 KS,sa prednjom vučom i radim s njim svašta,traktor je sasvim OK za ono za šta meni treba,nema govora o usporedbi njega sa novim generacijama traktora,pa i njega i ondašnje IMT-e,Zetore,Rakovice,Štore,Ursuse i neznam kakva čuda od traktora s kojim većina naših poljoprivrednika radi JE PREGAZILO VRIJEME. Ali mi koji nismo megalomani i ne tjeramo modu i takmičenje još smo zadovoljni i sa takvim traktorima i uz dobro održavanje uradimo sve što treba i pritom potrošimo 2 do 3 puta manje goriva uz to da se malo natučemo. Imam i Zetore 59-11 i 69-11 to su isto strašne mašine nekad bile,al recimo nešto osjetljivije(nježnije) od IMT, a daleko bolje od Ursusa, al Zetor je bio mali potrošač u odnosu na IMT koji je poznat kao veliki pijanac. Recimo cijeli dan na siliranju bez prekida sa jednorednim SIP SK 80,naravno sa punim gasom 59-11, godište 1981. potroši uvrh glave 40 lit. DIZELA,a brat mi ima novog DEUTZ FARA 95 KS i na siliranju, sa isto jednorednim silokombajnom ,u 4 sata popodne je krepo jer je smazo rezervoar od nekih 90-100 litara,e sad ja pitam Vas jel je on bolje i više isiliro i da hoće nemože ga terat neznam kolko. E sad da je manja buka i da je on u klimatiziranoj kabini i da je udobno-o tom nema govora,ali da je velika cijena svemu tome i to stoji,treba samo vidjeti da li određena polj. proizvodnja to može podnijeti,ako može super spasili smo kičmu i uši i...
A i novi traktori imaju problem sa težinom, jebeš traktor od 120 KS i 3500-4000 kg,ništa od posla pogotovo u brdovitom području pa on sam sobom lupa u cestu skače ko popizdjeli konj ali u brdo ni mrdac,a i slabo on vuče 3-4 brazde na teškoj zemlji i u brijegu. za tu konjažu ništa ispod 6 tona,al naravno da oni šparaju i lakše je postić 120 KS sa 3 tone nego sa 6t.
E jedina zamjerka Torpedu 90 je ta što je užasno slab na ZVONU,tu nije nimalo pojačan i nedaj bože da ga usovite pri lupanju o tlo on puca,to je čest slučaj,jer teška je mašina i dugačak je(6 cilindara) a spoj je jako jako slab,tu su fulali inženjeri,al u ravnicama nema bojazni,još jedna stvar je zeznuta a to je AJNŠLAG recimo DX iz tog vremena je daleko okretniji.
Vidim i usporedbe IMT - Torpedo. IMT je isto jako zahvalan traktor koji je godinama u upotrebi i još će se dugo vrtit pogotovo stari 539 i 558,a i 560 i 579 nisu loši. Al šta mogu stare i oni kao i mi,a mlađi dolaze na mjesto starih itd. itd......TERAJ TERAJ ŽESTOKO
A i novi traktori imaju problem sa težinom, jebeš traktor od 120 KS i 3500-4000 kg,ništa od posla pogotovo u brdovitom području pa on sam sobom lupa u cestu skače ko popizdjeli konj ali u brdo ni mrdac,a i slabo on vuče 3-4 brazde na teškoj zemlji i u brijegu. za tu konjažu ništa ispod 6 tona,al naravno da oni šparaju i lakše je postić 120 KS sa 3 tone nego sa 6t.
E jedina zamjerka Torpedu 90 je ta što je užasno slab na ZVONU,tu nije nimalo pojačan i nedaj bože da ga usovite pri lupanju o tlo on puca,to je čest slučaj,jer teška je mašina i dugačak je(6 cilindara) a spoj je jako jako slab,tu su fulali inženjeri,al u ravnicama nema bojazni,još jedna stvar je zeznuta a to je AJNŠLAG recimo DX iz tog vremena je daleko okretniji.
Vidim i usporedbe IMT - Torpedo. IMT je isto jako zahvalan traktor koji je godinama u upotrebi i još će se dugo vrtit pogotovo stari 539 i 558,a i 560 i 579 nisu loši. Al šta mogu stare i oni kao i mi,a mlađi dolaze na mjesto starih itd. itd......TERAJ TERAJ ŽESTOKO
NICOLAS- Broj postova : 110
God : 49
Zanimanje : inž.poljoprivrede
Registriran : 24.06.2008
6
Da li ti je brat također odabrao 540 okr.na kardanu kao i na Zetoru ?NICOLAS je napisao/la: Recimo cijeli dan na siliranju bez prekida sa jednorednim SIP SK 80,naravno sa punim gasom 59-11, godište 1981. potroši uvrh glave 40 lit. DIZELA,a brat mi ima novog DEUTZ FARA 95 KS i na siliranju, sa isto jednorednim silokombajnom ,u 4 sata popodne je krepo jer je smazo rezervoar od nekih 90-100 litara,e sad ja pitam Vas jel je on bolje i više isiliro i da hoće nemože ga terat neznam kolko. E sad da je manja buka i da je on u klimatiziranoj kabini i da je udobno-o tom nema govora,ali da je velika cijena svemu tome i to stoji,treba samo vidjeti da li određena polj. proizvodnja to može podnijeti,ako može super spasili smo kičmu i uši i...
Brat je isto radio na max. okretajima motora ?
Nije da novi traktori imaju " problem " sa težinom , nemaju . Postoje lakši i teži traktori pa si izabereš koji ti odgovara u svakom slučaju na lakši traktor gotovo uvijek možeš staviti jednu tonu utega ( ili više ) dok sa teškog ne možeš skidati ništa . Mislim da ne postoji traktor koji ima 120 KS i samo 3 tone težine , barem ne tvornički . Na drugu stranu traktor koji je teži od 6 tona a ima samo 120 KS je također rijetkost .A i novi traktori imaju problem sa težinom, jebeš traktor od 120 KS i 3500-4000 kg,ništa od posla pogotovo u brdovitom području pa on sam sobom lupa u cestu skače ko popizdjeli konj ali u brdo ni mrdac,a i slabo on vuče 3-4 brazde na teškoj zemlji i u brijegu. za tu konjažu ništa ispod 6 tona,al naravno da oni šparaju i lakše je postić 120 KS sa 3 tone nego sa 6t.
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
Čim je motor euro 1 2 3 4 ili 5 norme odmah troši više za isti posao nego onaj koji nije 'ekološki'. Jednostavno ekološki motori rade u lošijem režimu izgaranja nego oni neekološki pa više troše za isti posao. Tako je i kod kamiona i kod svih drugih primjena. Lijepa je to ekološka politika kada brže trošiš neobnovljive resurse....
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Re : torpedo
E ovako,ja neradim niti u jednoj trgovačkoj kući koja se bavi zastupstvom traktora niti poljo mehanizacije. Htio sam samo reći da ako nam uvjeti(sopstveni) ne dopuštaju novo(što nije uvijek i bolje) možemo se još neko vrijeme služiti sa starim koje imamo.
Inače silokombajn SIP SK 80 radi na 540 obrtaja kardana i nema govora o povećanju jer se može razletit,a pri radu na većem broju obrtaja imaš osjećaj da vrtiš vatrogasnu sirenu i može doć do strašnih kvarova uzrokovanim prvenstveno vibracijom,uglavnom puca nosač pogonske remenice(isprobano). I roto kose isto i svi drugi strojevi rade na 540. Ovi noviji uglavnom imaju mogućnost izbora.
Drugo paore: kad na traktor staviš uteg od tonu on automatski više nije 120 ili 100 KS nego znatno manje,zato kažem da je lako njima sad postić konjažu kad su se drastično smanjile težine.
A ti eksperimenti mogu proć u bogom danoj Slavoniji gdje je zemlja idealna za obradu,a ovdje kod nas u brdima,ako stroj nije OK odmah se to manifestira na neki način,nema muljanja,ima "ilovača" tj. glina masnih da se iskri brazda ko premazana uljem nije rijetkost da traktor razvuče plugove,ili da se moš jebat sa roto drljačom kad zemlja zapeče i stvrdne nakon proljetnog oranja.
Poljoprivreda je čudo i nekad se sa teorijom možeš slikat,nekad 5 minus 1 ispada u praksi 2, pa da vidiš muzike. A sve je više "proroka" koji ti sole pamet i gledaju da ti uzmu posljednji "dinar" ...
Inače silokombajn SIP SK 80 radi na 540 obrtaja kardana i nema govora o povećanju jer se može razletit,a pri radu na većem broju obrtaja imaš osjećaj da vrtiš vatrogasnu sirenu i može doć do strašnih kvarova uzrokovanim prvenstveno vibracijom,uglavnom puca nosač pogonske remenice(isprobano). I roto kose isto i svi drugi strojevi rade na 540. Ovi noviji uglavnom imaju mogućnost izbora.
Drugo paore: kad na traktor staviš uteg od tonu on automatski više nije 120 ili 100 KS nego znatno manje,zato kažem da je lako njima sad postić konjažu kad su se drastično smanjile težine.
A ti eksperimenti mogu proć u bogom danoj Slavoniji gdje je zemlja idealna za obradu,a ovdje kod nas u brdima,ako stroj nije OK odmah se to manifestira na neki način,nema muljanja,ima "ilovača" tj. glina masnih da se iskri brazda ko premazana uljem nije rijetkost da traktor razvuče plugove,ili da se moš jebat sa roto drljačom kad zemlja zapeče i stvrdne nakon proljetnog oranja.
Poljoprivreda je čudo i nekad se sa teorijom možeš slikat,nekad 5 minus 1 ispada u praksi 2, pa da vidiš muzike. A sve je više "proroka" koji ti sole pamet i gledaju da ti uzmu posljednji "dinar" ...
NICOLAS- Broj postova : 110
God : 49
Zanimanje : inž.poljoprivrede
Registriran : 24.06.2008
6
NICOLAS je napisao/la:
mislim da si krivo reko...utezi se koliko ja znam prvenstveno koriste radi stajnosti traktora koje se odražava na proklizavanju i stabilnosti...
isto tako mislim da traktor od 120 ks bez ili sa utazima ide isto .a u oranju sa utezima i bolje. mašina je takva da se vrti bilo na njojneko opetećenje ili ne...ako sam gdje pogrijesio ispravite me!!
Stranica 2 / 11. • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Torpedo
Stranica 2 / 11.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.