AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 4 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
ma ni kod mene ništa ...ma več mi je pun kufer toga čobanković glavno da on lupeta...a ne pita koliko je poplava bilo ove godine..koliko su prinosi smanjeni..koliko su poskupeli zaštitna sredsta i sjemenska roba i plavi dizel...i koliko ljudi nebre naplatiti svoja potraživanja sve zbog politike koju vodi naša vlada
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
→→→ : VIŠE
paor je napisao/la:bude ovaj tjedan za cijelu rh
na svoje sam oči gledao prilog na tv osijek gdje je S.Mikolčić uvjerljivo tvrdio ovotjednu isplatu. nemam taj video zapis, nego http://www.hrt.hr/index.php?id=475&tx_ttnews%5Btt_news%5D=106151&tx_ttnews%5BbackPid%5D=474&cHash=30400a53d2
postavljam sebi pitanje da li je taj čovjek tada znao da možda i neće biti baš tako...gdje je onda kraj bezobraštini, neodgovornosti i omalovažavanju poljoprivrednika..sramota
žao mi je ako sam nekome pobudio barem neku nadu jer znam kako bih se ja osjećao u tom slučaju
ne kaže se uzalud da čovjek cijeli život uči, a svejedno nakraju umre glup
paor je napisao/la:paor je napisao/la:bude ovaj tjedan za cijelu rh
na svoje sam oči gledao prilog na tv osijek gdje je S.Mikolčić uvjerljivo tvrdio ovotjednu isplatu. nemam taj video zapis, nego http://www.hrt.hr/index.php?id=475&tx_ttnews%5Btt_news%5D=106151&tx_ttnews%5BbackPid%5D=474&cHash=30400a53d2
postavljam sebi pitanje da li je taj čovjek tada znao da možda i neće biti baš tako...gdje je onda kraj bezobraštini, neodgovornosti i omalovažavanju poljoprivrednika..sramota
žao mi je ako sam nekome pobudio barem neku nadu jer znam kako bih se ja osjećao u tom slučaju
ne kaže se uzalud da čovjek cijeli život uči, a svejedno nakraju umre glup
Ja sam bio na tom sastanku i to je točno.
Onaj post o isplati poticaja sam napisao na osnovu toga što je S. Mikolčić izgovorio na sastanku i što mi je rečeno u agenciji za plaćanje.
Sada vidim da dvije informacije od odgovornih nisu dovoljne nego ču morati tražiti iz tri izvora?
debo9999- Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10
dečki ja više nit kog zovem niti pitam več mi je puna kapa obilaženja banke i računa kad bude bude!
torpedo9006- Broj postova : 147
God : 37
Zanimanje : mehaničar
Registriran : 31.01.2011
1
izgleda da oni u vladi žele još veći kaos u državi pa ne isplačuju ništa
Kako se ono kaže:
ŠTA TKO TRAŽI, TI I NAĐE...
ŠTA TKO TRAŽI, TI I NAĐE...
pomirko- Broj postova : 221
God : 42
Zanimanje : ratar
Registriran : 10.09.2010
1
ISPLATA POTICAJ ČE BITI GOTOVA PRVI DIO TEK DO 10.04. nema ni jedna županija da je isplačena 100% ima dvije sa isplačenim oko 80%. jako žalosno....
Zadnja promjena: case; 6/3/2011, 11:20; ukupno mijenjano 1 put.
case- Broj postova : 1304
God : 33
Zanimanje : student
Registriran : 10.02.2010
2
molim?
ja to dobro čitam???
Nekima već drugi put, tj 80% a nekima još ništa???
Ljudi, ovdje meni nešto puno ne štima...
ja to dobro čitam???
Nekima već drugi put, tj 80% a nekima još ništa???
Ljudi, ovdje meni nešto puno ne štima...
pomirko- Broj postova : 221
God : 42
Registriran : 10.09.2010
1
to on govori za prvi dio poticaja da nije isplačeno u svim županijama svima, a za drugi dio nebrini nije dobio nitko.
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 38
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
Osobno me najviše smetaju prazna obećanja. Ako ste nešto obećali pa onda to ispoštivajte. Da su iskreno rekli sad vam nemožemo isplatiti ništa, molimo vas za razumjevanje, strpite se do 30. 06.(umjesto duboko umne izjave Sa državom nema pogađanja). Vjerujem da mi nebi pocrkali od gladi i da bi mirnije čekali i taj šesti ili osmi mjesec. Ali vječito se ponavlja ista priča kad počnu socijalni nemiri onda se obeća svašta samo da se ljudi primire i maknu sa cesta. Kad dođe trenutak da se realizira što je obećano onda sto muka i problema. Djelomično se ispune zahtjevi, pa opet sve iz početka.
rile- Broj postova : 601
Zanimanje : degustator otpadnih voda
Registriran : 20.12.2010
8
Kažu 2mj prva polovica,
3mj druga polovica,
4mj dodatna.
E sad 80% ili 100%
3mj druga polovica,
4mj dodatna.
E sad 80% ili 100%
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Registriran : 12.04.2010
23
ma neznaju ni oni šta kažu!!! rekli su da če biti sve isplačeno u kešu, a sada mjenjaju temu!
ali po tvojem
Kažu 2mj prva polovica, -a do sada nije isplačeno sve, nego samo 30%
3mj druga polovica, a ovo je upitno??
4mj dodatna. i ovo također??
E sad 80% ili 100%
ja bi bio najsretniji da sve isplate u 100% iznosu...
:$:
ali po tvojem
Kažu 2mj prva polovica, -a do sada nije isplačeno sve, nego samo 30%
3mj druga polovica, a ovo je upitno??
4mj dodatna. i ovo također??
E sad 80% ili 100%
ja bi bio najsretniji da sve isplate u 100% iznosu...
:$:
2
Nažalost tako je to kod nas,ako za ugasiti vatru treba cijela kanta vode ti isipaš pola pa vatra opet neko vrijeme miruje dok ponovo ne plane pa opet ispočetka,a sa ostatkom vode možeš još na tako par mijesta primiriti vatru.
Kroničan je nedostatak novca u državi i moraju se služiti ovakvim tvz vatrogasnim mjeram.
Žalosno je samo što se još nevidi ni izbliza kraj ovakve situacije i mi se jednostavno moramo pomiriti sa sudbinom i probati se uklopiti u ovo koliko god možem i kako god znamo ili smo jel ošli u .....
Vjerujem da nemaju novca u proračunu i isto tako sumljam da ga čuvaju a nama ga nežele isplatiti čisto zbog njihovog hira ili sl.
Ali ako nemaju oni novaca da isplate i sami znaju kako je to onda neka barem pomognu pa kažu pege ove godine ti nečemo stavljati kamate na neplačene račune za tipa mirovimsko i zdravstveno ili dug poreza na dobit ili prolongiraj te mi ratu za zemlju i sl.A ne oni traže svoje i ako neplatiš u cijelost i na vrijeme sve to dobro zabibere kamatam pa neka se mi miaslimo baš.
Evo netražimo mi da nama nitko oprašta naša dugovanja nego da se makar prolongiraju dok država malo ne stane na noge skupa sa nama, a ne ovako plačati nam poticaje i kapitalna na rate i to sve još umanjivati a nama naša dugovanja ostaju i traže se da se plate u cijelosi tj onako kako je i dogovoreno.
Kada bih imali malo smisla i volje moglo bi se i preživjeti uz ovakav model isplate u određenim postotcima unaprijed dogovorenim i zagarantiranim,u suprotnom sve ode u tri lijepe jel XXXX materine.
Kroničan je nedostatak novca u državi i moraju se služiti ovakvim tvz vatrogasnim mjeram.
Žalosno je samo što se još nevidi ni izbliza kraj ovakve situacije i mi se jednostavno moramo pomiriti sa sudbinom i probati se uklopiti u ovo koliko god možem i kako god znamo ili smo jel ošli u .....
Vjerujem da nemaju novca u proračunu i isto tako sumljam da ga čuvaju a nama ga nežele isplatiti čisto zbog njihovog hira ili sl.
Ali ako nemaju oni novaca da isplate i sami znaju kako je to onda neka barem pomognu pa kažu pege ove godine ti nečemo stavljati kamate na neplačene račune za tipa mirovimsko i zdravstveno ili dug poreza na dobit ili prolongiraj te mi ratu za zemlju i sl.A ne oni traže svoje i ako neplatiš u cijelost i na vrijeme sve to dobro zabibere kamatam pa neka se mi miaslimo baš.
Evo netražimo mi da nama nitko oprašta naša dugovanja nego da se makar prolongiraju dok država malo ne stane na noge skupa sa nama, a ne ovako plačati nam poticaje i kapitalna na rate i to sve još umanjivati a nama naša dugovanja ostaju i traže se da se plate u cijelosi tj onako kako je i dogovoreno.
Kada bih imali malo smisla i volje moglo bi se i preživjeti uz ovakav model isplate u određenim postotcima unaprijed dogovorenim i zagarantiranim,u suprotnom sve ode u tri lijepe jel XXXX materine.
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
da ali da on nas ne uzimaju novce on zdravstvenoga i mirovinskog i zakupa zemlje onda je odmah državi manje u proračunu i opet nedostatak novca! tu nema kraja! ali što se tiče naše isplate njima to mora biti u roku, a nama oni kada budu imali i kada budu htjeli... i ako je moguče u 3-10 rata! a mi njima u gotovini! kažu da ima u državi oko 80% blokiranih računa što je žalosno!!!
2
Evo još malo izjava vezanih za poticaje
Poticaji stižu u kešu
Kad je riječ o poticajima, drago nam je da oni po hektaru i dalje iznose 2055 kuna. Najvažnije je to što nam je ovo referentna godina za buduća vremena. To je veoma važno, ova 2011. godina je ključna za hrvatsku poljoprivredu. Mislim da pojedinci još nisu shvatili što znači referentna godina, a ona je pogotovo važna za stočarstvo i mljekarstvo. Bojim se da će za neke biti kasno. Nadalje, očekujemo da proljetna sjetva bude znatno uspješnija od jesenske. Posebno je dobro što je isplata poticaja započela i što će do 10. ožujka svi u Hrvatskoj dobiti prvi dio poticaja, a do kraja ožujka ili najkasnije do 10. travnja i drugih 50 posto, i to u kešu bez vaučera. To su jako dobre okolnosti da se sjetva obavi na vrijeme, tim više što je prošla jesen bila obilježena lošim vremenom pa je ostalo dosta površina za sjetvu. Nadamo se da će razumijevanje pokazati i Petrokemija i sjemenari jer svima nam je glavni cilj zasijati što više površina. Ponavljam, to je u ovoj godini jako važno, naglasio je Stanko Zdravčević, tajnik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje.
Datum izjave 01.03 2011
Poticaji stižu u kešu
Kad je riječ o poticajima, drago nam je da oni po hektaru i dalje iznose 2055 kuna. Najvažnije je to što nam je ovo referentna godina za buduća vremena. To je veoma važno, ova 2011. godina je ključna za hrvatsku poljoprivredu. Mislim da pojedinci još nisu shvatili što znači referentna godina, a ona je pogotovo važna za stočarstvo i mljekarstvo. Bojim se da će za neke biti kasno. Nadalje, očekujemo da proljetna sjetva bude znatno uspješnija od jesenske. Posebno je dobro što je isplata poticaja započela i što će do 10. ožujka svi u Hrvatskoj dobiti prvi dio poticaja, a do kraja ožujka ili najkasnije do 10. travnja i drugih 50 posto, i to u kešu bez vaučera. To su jako dobre okolnosti da se sjetva obavi na vrijeme, tim više što je prošla jesen bila obilježena lošim vremenom pa je ostalo dosta površina za sjetvu. Nadamo se da će razumijevanje pokazati i Petrokemija i sjemenari jer svima nam je glavni cilj zasijati što više površina. Ponavljam, to je u ovoj godini jako važno, naglasio je Stanko Zdravčević, tajnik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje.
Datum izjave 01.03 2011
Zadnja promjena: pege25; 6/3/2011, 13:42; ukupno mijenjano 1 put.
131
Pege sve to štima što si rekao i da je ova godina referentna ali hoće li se to tako ispoštovat? kolika je tu vjerojatnost?
15
131
e moj stanko glup si ko k.... odkud ti da tih 2055, za ovu godinu je to a mi ocekujemo poticaje za proslu, milsim ovaj debilizam vise nema smisla ljudi sami sebe idu zajebat tako sto baljzegaju gluposti
ali pazite ovo dragu mu je da su i dalje poticaju 2055 pa ja se ne sjecam kad su bili toliko kakav glupan
ali pazite ovo dragu mu je da su i dalje poticaju 2055 pa ja se ne sjecam kad su bili toliko kakav glupan
a čuj ja se uvijek nadam do zadnjega jer uvijek postoji ona mala šansa ali NAMA svima dovoljna
15
rile je napisao/la:Osobno me najviše smetaju prazna obećanja. Ako ste nešto obećali pa onda to ispoštivajte. Da su iskreno rekli sad vam nemožemo isplatiti ništa, molimo vas za razumjevanje, strpite se do 30. 06.(umjesto duboko umne izjave Sa državom nema pogađanja). Vjerujem da mi nebi pocrkali od gladi i da bi mirnije čekali i taj šesti ili osmi mjesec. Ali vječito se ponavlja ista priča kad počnu socijalni nemiri onda se obeća svašta samo da se ljudi primire i maknu sa cesta. Kad dođe trenutak da se realizira što je obećano onda sto muka i problema. Djelomično se ispune zahtjevi, pa opet sve iz početka.
Slažem se s ovime, mogli su odrediti neki drugi datum za isplatu poticaja, ali opet većini ljudi trebaju novci da bi mogli krenut u sjetvu...
Ovako "pljuckaju" poticaje onim županijama gdje bi mogli ocekivati veće prosvjede, gdje ima najviše poljoprivrednih površina, a mi ostali ćemo se još malo strpiti.
Nije u redu da će se uzeti 2011. godina kao referentna. Zašto se nebi uzeo prosjek zadnjih 3 ili 5 godina, što bi bilo najrealnije. Nigdje nisam našao nešto detaljnije o toj referentnoj godini i kvotama, osim za mljekarstvo.
Primjer, što ako ja 2012 godine odlučim posijati 70 ha repe, a ove godine ću imati 20 ha. Znači netko će mi reći e ti nemožeš imati 70 ha jer si 2011 imao 20 ha. Ili netko sije neku drugu kulturu, nemora to biti repa.
Ovo sve skupa mi sve više liči na seriju "Gruntovčani" - Dudek i Regica, zna se ko je dudek a ko regica.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Samo jedna digresija na sve gore navedeno. Jutros u vijestima 24h. gosti su R. Čačić i bivši ministar Šuker teme različite oko ulaska u EU i oko izbora. Sve teče normalno dok bivši ministar ne reče da su do sad u brodogradnju ulupali prvo 8 milijardi kn pa onda još dodatnih 6 milijardi kn. I ove godine država opet mora preuzeti na sebe neka jamstva da ih mogu ponovo pokušati restruktuirat. ( svi dosadašnji pokušaji nažalost bezuspješni). E sad to je samo brodogradnja, gdje su još banke i xy drugih sanacija.
Ljudi moji dali je to moguće ??
Dali novaca stvarno nema?
Ljudi moji dali je to moguće ??
Dali novaca stvarno nema?
8
Pa kako će biti novaca kada se svako malo nešto 'sanira'. Banke su sanirane nekoliko puta, pa konačno prodane (jer da su ostale u vlasništvu države - bilo bi još sanacija..), brodogradilišta su priča za sebe, progutala su toliko novca da je besmisleno uoće išta reći (ali treba biti pravedan i reći da nisu sva brodogradilišta kronični gubitaši). E sada sol na našu - poljoprivrednu - ranu: svjedoci smo da neka, što neka - mnoga, gospodarstva (u koje je uloženo mnogo novaca, što privatnog, što bankovnog ali i državnog kroz subvencije) propadaju. Ovi iz HBOR-a mole da se nešto poduzme jer da će plijeniti založene nekretnine (kuće). Traže se modeli reprograma kredita. A što je to drugo nego potencijalna sanacija? A treba opet biti pravedan i reći da nisu svi u minusu na računu i sa neplaćenim dospjelim ratama kredita - ima nas koji još uvijek plutamo (koliko dugo neznam, ali još plutamo). E sada ja vas pitam da li se država treba baviti sa ovima koji nisu, praktički ni počeli još otplaćivati svoje kredite, ili sa nama koji još koliko toliko 'normalno' poslujemo? A niti nama nije lako - ipak svi smo mi u jednom loncu. Jasno je svima da nemogu svi opstati kao poduzetnici - neki neminovno moraju propasti (razni razlozi su u pitanju), a ako država to reprogramira to jest sanira kakvu poruku šalje svima? Meni se čini da bi tada (u slučaju sanacije) bila poruka tipa: samo vi nastaviti raditi sa gubitkom (neracionalno), mi to sve 'pokrivamo'.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
@ Fidelito
Svi smo se polakomili za kapitalna ulaganja.
E sad tko je dobro procijenio svoje mogućnosti vjerovatno mu je malo lakše a tko je uzeo prevelik kolač njemu je sigurno teže.
Ni sam nisam pametan dali sam napravio dobar posao. Poticaji su mi trebali biti dosta za ratu ali vidi sada!?
Svi smo se polakomili za kapitalna ulaganja.
E sad tko je dobro procijenio svoje mogućnosti vjerovatno mu je malo lakše a tko je uzeo prevelik kolač njemu je sigurno teže.
Ni sam nisam pametan dali sam napravio dobar posao. Poticaji su mi trebali biti dosta za ratu ali vidi sada!?
debo9999- Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10
kolega kaže da je nekidan dobio kapitalna , za trajne nasade
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
Što se tiče velikih projekata i kapitalnih ulaganja, nevjerujem da je netko ulazio u to a da nije imao otplatni plan i zatvorenu fin. konstrukciju. U ostalom sve je to išlo na različita povjerenstva, trebalo je dokazati da je stranka u mogućnosti vratiti različite kredite i osigurati instrumente osiguranja. Ali tko je mogao da pretpostavi da će cijene mlijeka i mesa pasti. Tko je mogao da predpostavi da će poticaji kasnit godinu dana 2008-2009-2010. Tko je mogao pretpostavit da će propasti Đakovština i niz PZ-a.
Krizu su negirali i nisu je htjeli priznati.
Zato želim reći da nisu krivi ljudi koji su htjeli uzeti te kredite. Možda je veća krivnja onih koji su ih pažljivije trebali prostudirati, i onih koji su ljude nagovarali da u njih ulaze. A jednostavno ne može čovjek više biti pametan.
Krizu su negirali i nisu je htjeli priznati.
Zato želim reći da nisu krivi ljudi koji su htjeli uzeti te kredite. Možda je veća krivnja onih koji su ih pažljivije trebali prostudirati, i onih koji su ljude nagovarali da u njih ulaze. A jednostavno ne može čovjek više biti pametan.
8
Stranica 4 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi