AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Plugovi
Stranica 31 / 40. • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Re: Plugovi
s takvim plugom ja sam osoji lani drugo mjesto na županiskom taknićenju! a prvo je bio kverneland!vedran_kc je napisao/la:Vario i memo, ima taj cilindar 2 u 1, a što se tiče zaorivanja super radi
case- Broj postova : 1304
God : 33
Zanimanje : student
Registriran : 10.02.2010
2
→→→ : VIŠE
vedran_kc je napisao/la:Imam ga već dosta dugo, može orati odmah nakon skidanja kukuruza, nema štopanja, a sve zaore.
jel ga možda misliš prodavat?
tomica zetor- Broj postova : 537
Registriran : 28.12.2008
5
Ne mislim ga prodavati.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
vedran_kc je napisao/la:Ne mislim ga prodavati.
aha, sam mislio da čes prodavati posšto imaš 2.
tomica zetor- Broj postova : 537
Registriran : 28.12.2008
5
abrkili je napisao/la:Jesi siguran da je ono posavac?
Sve osim brazdi (glava, daska, raonik su od Posavca) je od pluga OLT PTO. Bilo je par serija tih plugova, nailazio sam na njih u oglasnicima. Sad i na standardne OLT PTO 2x10" sa njihovim spiralnim daskama (orginal, jel) stavljaju povišenje daske. Neki dan sam bio u OLT-u pa sam vidio.
Gost- Gost
Imam PTO,pa vidim da je sve od njega,a sad vidim na ovoj slici da je daska ipak Posavac(imam i njega,jednobrazni).
Sa oba pluga sam preprezadovoljan,tako da preporučam..
Sa oba pluga sam preprezadovoljan,tako da preporučam..
Ovo je Posavac 12 coli, ja imam ovaj od 10 coli PTO i ima na njima razlika vidljivih i na slikama osim u veličini.
21yes- Broj postova : 296
Registriran : 06.09.2008
6
Koje su to razlike koje ti vidiš između tvog i ovog pluga, a upućuju na to da je to 12", a ne 10"? Mislim da griješiš. Ovaj plug može biti 10" i 8", a 12" može biti samo uz određene dodatke i male promjene.
Gost- Gost
Ova poluga koja ide odozgo prema zadnjoj brazdi ima dole navoj za podešavanje (usput krivo je zašarafana ide s druge vanjske strane) dok kod 10 cola nema, poluga za štelanje nagiba na ovom se mora stisnut rukom s gornje da bi se mogla pomicat po zubima i oni su s gornje strane dok kod manjeg su zubi ubušeni i poluga se mora povuč prema van da bi se mogla pomicat. Ove grede koje drže daske su više zakrivljene i kraće na 10 cola plugu. Plug je kemijan, vidi se da je zadnja daska iza varena, stavljani su gornji deflektori kojih u originalu nema, nema crtala nego mu je navaren nekakav kao nož kod lemeša a nema ni kotača za dubinu kojeg mora imat.
Zadnja promjena: 21yes; 12/1/2011, 00:14; ukupno mijenjano 1 put.
6
Evo nekoliko slika mog drugog posavca :
evo i u kombinaciji s torpedom...
Uploaded with ImageS
[URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc03120e.jpg/]
i moja kreacija, umjesto crtala, napravljeni rezač od starog lemeša, ja prezadovoljan, na ovom plugu uvjek je pod zemljom kad orem, ništa se ne guši, a ispod površine reže zemlju, i brazda ostaje čista
evo i u kombinaciji s torpedom...
Uploaded with ImageS
[URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/dsc03120e.jpg/]
i moja kreacija, umjesto crtala, napravljeni rezač od starog lemeša, ja prezadovoljan, na ovom plugu uvjek je pod zemljom kad orem, ništa se ne guši, a ispod površine reže zemlju, i brazda ostaje čista
Torpedo6206- Broj postova : 78
God : 40
Registriran : 30.12.2010
5
,,i moja kreacija, umjesto crtala, napravljeni rezač od starog lemeša, ja prezadovoljan, na ovom plugu uvjek je pod zemljom kad orem, ništa se ne guši, a ispod površine reže zemlju, i brazda ostaje čista Wink "
Moram si ovako nešto napraviti na svojem plugu.
Imam leopard 2*14 i to vučem sa IMT 577 ali nema crtala.
Skinuta su jer je često štopalo zbog kukuružnjaka poslije traktorskog berača.
Moram si ovako nešto napraviti na svojem plugu.
Imam leopard 2*14 i to vučem sa IMT 577 ali nema crtala.
Skinuta su jer je često štopalo zbog kukuružnjaka poslije traktorskog berača.
asaincev- Broj postova : 441
God : 50
Zanimanje : zavarivač i poljoprivrednik
Registriran : 31.05.2010
2
21yes je napisao/la:Ova poluga koja ide odozgo prema zadnjoj brazdi ima dole navoj za podešavanje (usput krivo je zašarafana ide s druge vanjske strane) dok kod 10 cola nema, poluga za štelanje nagiba na ovom se mora stisnut rukom s gornje da bi se mogla pomicat po zubima i oni su s gornje strane dok kod manjeg su zubi ubušeni i poluga se mora povuč prema van da bi se mogla pomicat. Ove grede koje drže daske su više zakrivljene i kraće na 10 cola plugu. Plug je kemijan, vidi se da je zadnja daska iza varena, stavljani su gornji deflektori kojih u originalu nema, nema crtala nego mu je navaren nekakav kao nož kod lemeša a nema ni kotača za dubinu kojeg mora imat.
Nešto si pobrko. Ukratko, svaki PTO ima polugu na navoj i stoji sa vanjske strane (u orginalu je tako predviđeno, no može i ovako), ručka za zakretanje pluga se nemora stisnuti dolje već se ona mala polugica mora prstima podići gore da bi klin izašao iznad proreza (stari modeli su bili bez te ručke i imali su to rješeno na navoj ili na bočni pomak kako kažeš), "noga" ili ti nosač brzade je isti na svim PTO plugovima, plug nije kemijan osim što je navaren nož za odsjecanje brzade umjesto klasičnog crtala, povišenje daske je orginal, a to što je daska pukla to nema veze sa kemijanjem. Malo bolje prouči ove slike na kojima je plug OLT PTO 2x10" i sve u orginalu bez, kako kažeš, "kemijanja".
Gost- Gost
Bećarina pusta je napisao/la:21yes je napisao/la:Ova poluga koja ide odozgo prema zadnjoj brazdi ima dole navoj za podešavanje (usput krivo je zašarafana ide s druge vanjske strane) dok kod 10 cola nema, poluga za štelanje nagiba na ovom se mora stisnut rukom s gornje da bi se mogla pomicat po zubima i oni su s gornje strane dok kod manjeg su zubi ubušeni i poluga se mora povuč prema van da bi se mogla pomicat. Ove grede koje drže daske su više zakrivljene i kraće na 10 cola plugu. Plug je kemijan, vidi se da je zadnja daska iza varena, stavljani su gornji deflektori kojih u originalu nema, nema crtala nego mu je navaren nekakav kao nož kod lemeša a nema ni kotača za dubinu kojeg mora imat.
Nešto si pobrko. Ukratko, svaki PTO ima polugu na navoj i stoji sa vanjske strane (u orginalu je tako predviđeno, no može i ovako), ručka za zakretanje pluga se nemora stisnuti dolje već se ona mala polugica mora prstima podići gore da bi klin izašao iznad proreza (stari modeli su bili bez te ručke i imali su to rješeno na navoj ili na bočni pomak kako kažeš), "noga" ili ti nosač brzade je isti na svim PTO plugovima, plug nije kemijan osim što je navaren nož za odsjecanje brzade umjesto klasičnog crtala, povišenje daske je orginal, a to što je daska pukla to nema veze sa kemijanjem. Malo bolje prouči ove slike na kojima je plug OLT PTO 2x10" i sve u orginalu bez, kako kažeš, "kemijanja".
Bome si i ti puno siguran u svoje tvrdnje. Nema svaki polugu na navoj, barem moj nema. Koliko sam vidio na svim slikama poluga ide s kontra strane od nosača daske tako da nije isto s koje je strane. Ja nisam napisao da se ručka za zakretanje mora pritisnut prema dolje več da se mora rukom stisnut s gornje strane na što sam mislio dobro znaš. Noga nije ista na svima ovima pomičnima jer ovaj veći posavac je viši. Povišenje daske mislim da nije original već da je naknadno stavljano, jasno se vidi da je plug s ovih slika što si stavio lakiran i nigdje nisam na tom tipu pluga vidio rebrasta, nazubljena crtala tako da je i to vjerovatno kemijao. Kako nije varenje daske kemijanje, daska kad je pukla i poslije varena nema više kvalitetu originala i to je za mene minus. Ali eto nema veze samo ti pucaj, korisno je to za sve koji ne znaju a čitaju ovo, pa i za mene, nešto se nauči.
6
21yes je napisao/la:Bećarina pusta je napisao/la:21yes je napisao/la:Ova poluga koja ide odozgo prema zadnjoj brazdi ima dole navoj za podešavanje (usput krivo je zašarafana ide s druge vanjske strane) dok kod 10 cola nema, poluga za štelanje nagiba na ovom se mora stisnut rukom s gornje da bi se mogla pomicat po zubima i oni su s gornje strane dok kod manjeg su zubi ubušeni i poluga se mora povuč prema van da bi se mogla pomicat. Ove grede koje drže daske su više zakrivljene i kraće na 10 cola plugu. Plug je kemijan, vidi se da je zadnja daska iza varena, stavljani su gornji deflektori kojih u originalu nema, nema crtala nego mu je navaren nekakav kao nož kod lemeša a nema ni kotača za dubinu kojeg mora imat.
Bome si i ti puno siguran u svoje tvrdnje. Nema svaki polugu na navoj, barem moj nema. Koliko sam vidio na svim slikama poluga ide s kontra strane od nosača daske tako da nije isto s koje je strane. Ja nisam napisao da se ručka za zakretanje mora pritisnut prema dolje več da se mora rukom stisnut s gornje strane na što sam mislio dobro znaš. Noga nije ista na svima ovima pomičnima jer ovaj veći posavac je viši. Povišenje daske mislim da nije original već da je naknadno stavljano, jasno se vidi da je plug s ovih slika što si stavio lakiran i nigdje nisam na tom tipu pluga vidio rebrasta, nazubljena crtala tako da je i to vjerovatno kemijao. Kako nije varenje daske kemijanje, daska kad je pukla i poslije varena nema više kvalitetu originala i to je za mene minus. Ali eto nema veze samo ti pucaj, korisno je to za sve koji ne znaju a čitaju ovo, pa i za mene, nešto se nauči.
U pravu si, pogriješio sam.
Polugu di god staviš nemoš pogriješit, ili možeš? Moguće da je noga višlja, no kad sam prošle godine zvao u OLT da mi prodaju višlju nogu (trebala mi je za takav PTO jer sam ga htio povisiti) onda su rekli da nema višlje noge već su sve standardne. Možda nisam dobio točan odgovor. Na ovom plugu što se prodaje su kompletne daske (sa povišenjima) od Posavac 2x10" i te daske nisu slične orginalnim daskama od PTO-a, a od nedavno OLT stavlja povišenja i na klasičnu PTO dasku. Crtala možeš staviti kakva hoćeš i na taj plug idu i glatka i rebrasta i nazubljena crtala, a sva su malog promjera. Pitanje je šta sve ti želiš. Kad dođeš u OLT kupiti plug onda donekle možeš složiti si plug po svojoj želji i takvog ti ga isporuče.
Gost- Gost
Ma ne bi ni ja znao nego susjed ima tog 12 cola koji je kao moj i ja nisam odmah skužio nego kad sam bolje pogledao pa to je viši plug nego moj s time da mislim (ako me sječanje ne vara) da iza daski ima šipku na navoj kao na jednoj slici gore od ovog drugog pluga što je stavio Torpedo 6206. Uglavnom da je čovjek sad doma najradije bi stavio svoj plug pored njegovog i slikao da vidiš razliku u veličini.
6
aaaa
Bolje uzmi metar i izmejri mu zahvat na gredi-okviru. To što ima uporu na navoj na dasci, a ne samo komad flaha kao na ovom plugu što se prodaje to nema veze jer su neki plugovi dolazili sa uporom na navoj, a neki na flah.
Da tvoj komšija nema OLT Sremac 2x12"? On je na oko sličan PTO-u, samo što je višlji.
Zabrljašmo čovjeku oglas. Zrine ajd ovo sve prebaci u temu Plugovi, a ti 21yes tamo daj odgovor.
Da tvoj komšija nema OLT Sremac 2x12"? On je na oko sličan PTO-u, samo što je višlji.
Zabrljašmo čovjeku oglas. Zrine ajd ovo sve prebaci u temu Plugovi, a ti 21yes tamo daj odgovor.
Gost- Gost
Nažalost misterij s nazivom većeg pluga po izgledu sličnom mom PTO-u neću riješit uskoro jer gazda će najvjerojatnije doć za Uskrs, moguće je i da se zove Sremac ja sam rekao da je Posavac jer sam mislio da se taj veći tako zove a bit će lik zakucao pločicu od Posavca. Dakle ako se veći zove sremac onda je tek prava kemija onaj plug iz oglasa, daske, raonik, glava (ne znam što bi to bilo) i pločica od Posavca a sve ostalo od PTO-a. Ljudi svašta rade, često po oglasima za plug od jednog proizvođača tvrde da je od drugog, stavljaju drugačije daske i sto čuda pa ti znaj.
6
E vidim da je moj plug zanimljiv
stavit ću još koju sliku, možda netko ima takav pa potvrdi da je posavac hehehe
da vas ne zbunjuje boja, naravno bio je plavi... i 1985 god
stavit ću još koju sliku, možda netko ima takav pa potvrdi da je posavac hehehe
da vas ne zbunjuje boja, naravno bio je plavi... i 1985 god
Torpedo6206- Broj postova : 78
God : 40
Registriran : 30.12.2010
5
Leskovac?
MOMOSARIC- Broj postova : 122
God : 51
Registriran : 06.10.2010
0
21yes je napisao/la:Nažalost misterij s nazivom većeg pluga po izgledu sličnom mom PTO-u neću riješit uskoro jer gazda će najvjerojatnije doć za Uskrs, moguće je i da se zove Sremac ja sam rekao da je Posavac jer sam mislio da se taj veći tako zove a bit će lik zakucao pločicu od Posavca. Dakle ako se veći zove sremac onda je tek prava kemija onaj plug iz oglasa, daske, raonik, glava (ne znam što bi to bilo) i pločica od Posavca a sve ostalo od PTO-a. Ljudi svašta rade, često po oglasima za plug od jednog proizvođača tvrde da je od drugog, stavljaju drugačije daske i sto čuda pa ti znaj.
Opet ti ponavljam da je plug kojeg je član Torpedo6206 stavio u oglas OLT Osijek pravio u orginalu takvog kakav je. Dakle sve je od pluga PTO osim kompletnih brazdi koje su od pluga Posvac. Na OLT-ovom katalogu imaš sliku takvog istog pluga (sa takvim daskama i povišenjma daske) kojeg vuče Tomo Vinković serije 800.
A ovo je plug OLT Sremac koji je samo sličan PTO-o po zakrivljenim nosačima brazdi.
Gost- Gost
Koja je razlika izmedu plugova Kuhn 121 i Kuhn 122?
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
to ti je greda jača ta 122Saša je napisao/la:Koja je razlika izmedu plugova Kuhn 121 i Kuhn 122?
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 38
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
Nije jača greda. Greda je jača na 151 ili 152. Greda na 121 i 122 je jednake jačine, ali koliko vidim sada se proizvodi samo 122. 121 je stari, a 122 novi model ali za istu ks traktora. Razlika je u nečemu drugome, ali ne znam u čemu.
22
pa kad malo razmislim razlika se krije garant u brojevima ,ovaj prvi ima manji broj(121) od ovog drugog(122) ili nadam se da sam pomogaoSaša je napisao/la:Nije jača greda. Greda je jača na 151 ili 152. Greda na 121 i 122 je jednake jačine, ali koliko vidim sada se proizvodi samo 122. 121 je stari, a 122 novi model ali za istu ks traktora. Razlika je u nečemu drugome, ali ne znam u čemu.
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
pege25 je napisao/la:pa kad malo razmislim razlika se krije garant u brojevima ,ovaj prvi ima manji broj(121) od ovog drugog(122) ili nadam se da sam pomogaoSaša je napisao/la:Nije jača greda. Greda je jača na 151 ili 152. Greda na 121 i 122 je jednake jačine, ali koliko vidim sada se proizvodi samo 122. 121 je stari, a 122 novi model ali za istu ks traktora. Razlika je u nečemu drugome, ali ne znam u čemu.
Da imaš pravo to je sigurno razlika!
22
Stranica 31 / 40. • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Stranica 31 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.