AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Plugovi
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Re: Plugovi
Ima netko ovdje da mi moze reci nesto o plugovima "UZEL" - Turska? Imam neku ponudu, novi plug, za upola manje novaca nego V&N, no izgleda da je i kvaliteta upola manja? Bio bi zahvalan ako netko ima iskustva i da nesto napise.....
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
ne uzimaj to mota se ko da je od papira jedan moj prijatelj uzeo 4brazde glava debela ko ruka a ne zamislivo je smoto puno
mladen- Broj postova : 573
God : 40
Registriran : 19.03.2008
1
e hvala, znaci kvaliteta nikakva, plug izgleda masivno ali đabe ak je materijal loš. radije odem u AT ili DE po neki polovni VN
13
Koliko novaca je uzel (i koliko brazdi) kakav je okvir, to jest za kakav traktor je predviđen i kakav traktor imaš? Ima i unia plugova (Poljska) prekretača, čine mi se solidni, a dosta su jeftiniji.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
samo uniu nemoj i da ti ga poklone samo kazi hvala ne bih,
plug je namjenjen za poljsku zemlju koja je lakse od naseg pijeska za oranje( mozes vidit bezbroj videa na youtube) dok kod nas pucaju po svim savovima
plug je namjenjen za poljsku zemlju koja je lakse od naseg pijeska za oranje( mozes vidit bezbroj videa na youtube) dok kod nas pucaju po svim savovima
DP koji plug sa kojim traktorom? To je pravo pitanje, Unia radi cijelu gamu plugova sa raznim okvirima za različite snage traktora. Sebi sam gledao plug i mislim da bi mi prekretač sa gredom 140x140 mm i 5 brazdi bio OK, model corn XXL (100 cm između tijela, 85 cm do okvira) ili vario. Mislim da bi izdržao pod 4755 traktorom. Možeš imati i 5 brazdi plug sa okvirom 100x100 mm (model m), ali to zaista nije prikladno za naša tla (kažu 120-140 ks maksimalno). Mene nekako više brine metalurgija potrošnih dijelova, to mi je nekako više kritično nego sam okvir, ali siguran sam da bi se našao kod njih adekvatan plug za traktor snage do 150-200 ks. Trebalo bi probati, a ako ne valja kažem ti, navedi konkretno koji plug i koji traktor.
117
deere power je napisao/la:samo uniu nemoj i da ti ga poklone samo kazi hvala ne bih,
upravo tako iz bliskih izvora znam da je uzet plug za traktor od 200ks mislim da je bio 5 brazdi i uglavnom radilo se o pucaju 2 brazde,jedna te ista zaredom.Serviseri su dolazili na svaki poziv ali uvjek isto puca i puca.Sva sreča što plug nije niti bio još kupljen tako da su ga vratili nazad
Zvona- Broj postova : 909
Registriran : 03.04.2009
14
Pucanje sigurnosnih vijaka na drugoj brazdi ili okvira? Koji model pluga? Jedino što sam pronašao zanimljiv podatak o tim plugovima (model xxl corn, kao za zaoravanje kukuruzovine) je maksimalna dubina oranja - mislim da je bilo 32 cm, i to mi se neakako čini malo. Inače postoji još jedna poljska firma koja radi plugove premetnjake - AKPIL - jači model KM 180 postoji i u varijanti 5 br, nema točnog podatka, ali na slici se vidi da mu je greda slaba za naše potrebe. Inače već sam pisao o tome dva puta (i izgleda još ću nekoliko puta), kod izbora pluga trgovci su ti koji ne znaju (ne žele?) ponuditi odgovarajući plug. U želji da se proda nude se jeftiniji plugovi (a to su upravo oni za lakša tla i slabije traktore) i onda to na terenu neštima nikako. Isto je i sa V&N, ali i sa eberhardtom, došli su na glas kao slabi plugovi jer su u početku kupovani najlakši plugovi za slabije traktore. Nekada u Agroslavoniji se netko dobro 'potkovao', pa je počeo uvoziti Rabewerk i to model supertaube, najčvršći model, i Rabe je došao na glas kao odličan plug, jer se ti prvi uvezeni nisu raspadali. I VN i eberhardt imaju plugove sa jačim okvirima, ali prvo su uvezeni oni slabiji, jeftiniji.... Ne vjerujte trgovcima kod kupnje, ili drugim riječima malo je trgovaca koji razumiju potrebe i mogućnosti poljoprivrednika. Svakako nismo u mogućnosti svako malo kupovati nove strojeve.
117
traktor je bio Belarus 952.2 a plug je onaj obicni 3 brazde i jos je jedan kupio malo jaci(na oko samo jaci) od 4 brazde i isto problemi, sigurnosnih vijaka se ne moze namjenjat a desi se i da otpadne skroz glava(bilo koja)
al ko voli nek izvoli, ja ga nebi na za džabe ni 2 ni 3 a ni 5 brazdi
ako oces jeftin plug a jak onda ti preostaje samo da odes u bosnu i kupis Leoparda(Dubica) s koliko oces brazdi, istina malo su staromodni plugovi (ne moze se stalat zahvat) i nemaju klasicna predpluznjake vec nekakve tanjure ali budi siguran da ga neces slomit i da ce izdrzat duze nego i uzel i unia i jos 10 takvih
al ko voli nek izvoli, ja ga nebi na za džabe ni 2 ni 3 a ni 5 brazdi
ako oces jeftin plug a jak onda ti preostaje samo da odes u bosnu i kupis Leoparda(Dubica) s koliko oces brazdi, istina malo su staromodni plugovi (ne moze se stalat zahvat) i nemaju klasicna predpluznjake vec nekakve tanjure ali budi siguran da ga neces slomit i da ce izdrzat duze nego i uzel i unia i jos 10 takvih
Leopard je odličan plug, metaulrgija potrošnih diejlova je na svjetskoj razini. Da je robustan (i staromodan) to isto sotji. Ali nije okretač. Belarus 952 i nije prejak traktor, izgleda da su ti plugovi zaista slabi. Ali čudi me kako je išao sa tim traktorom na 4 brazde. Trebalo bi vidjeti kakvi su orginalni sigurnosni šarafi (i koliko se stežu - moment). Ali to stoji da kupujem ravnjak, obični plug, ne bi išao dalje od Bos. Dubice. Imaju tamo i nekakvih prekretača, ali čini mi se da je to bila neka kopija slabijeg VN. Pitanje je i koliko je kvalitete ostalo u proizvodima poslije rata....
Malo sam bacio oko na katalog rezervnih dijelova za unia plug, tamo lijepo piše da je za plug TUR 120 B 3br. predviđen traktor od 60-80 ks. To je ono o čemu sam govorio u prethodnom postu, trgovci ne znaju što prodaju. Za 4 br. predviđen je traktor 80-110 ks, a za 4+1 110-150 ks. S obzirom da se vjerovatno radi o istom okviru, predložio bi da stavi jače sigurnosne vijke (vjerovatno je probao). Ne mogu pronaći u katalogu koja kvaliteta vijaka ide, samo sam primjetio napomenu da se moraju upotrebljavati orginalni tvornički vijci (očekivano). Da li je pomotao okvir na kojem plugu? Mislim da se ne radi toliko o nekvaliteti pluga koliko o nepoznavanju robe koja se prodaje. Ljudi su si napravili plug za svoje uvijete, istina je Poljska je pretežito na pjeskovitim tlima, ali velika je to država i ima svakakvih tala. Čini mi se da im je kod prekretača stvar malo drugačija, oni su rađeni za izvoz u cijelu europu, ali opet treba dobro razmisliti kod izbora. Malo sam pročačkao po internetu i pronašao ovaj cijenik dilera Unia plugova u D.
http://www.euro-landmaschinen.de/bodenbearbeitung/volldrehpfluegeunia/ibis.html
Malo sam bacio oko na katalog rezervnih dijelova za unia plug, tamo lijepo piše da je za plug TUR 120 B 3br. predviđen traktor od 60-80 ks. To je ono o čemu sam govorio u prethodnom postu, trgovci ne znaju što prodaju. Za 4 br. predviđen je traktor 80-110 ks, a za 4+1 110-150 ks. S obzirom da se vjerovatno radi o istom okviru, predložio bi da stavi jače sigurnosne vijke (vjerovatno je probao). Ne mogu pronaći u katalogu koja kvaliteta vijaka ide, samo sam primjetio napomenu da se moraju upotrebljavati orginalni tvornički vijci (očekivano). Da li je pomotao okvir na kojem plugu? Mislim da se ne radi toliko o nekvaliteti pluga koliko o nepoznavanju robe koja se prodaje. Ljudi su si napravili plug za svoje uvijete, istina je Poljska je pretežito na pjeskovitim tlima, ali velika je to država i ima svakakvih tala. Čini mi se da im je kod prekretača stvar malo drugačija, oni su rađeni za izvoz u cijelu europu, ali opet treba dobro razmisliti kod izbora. Malo sam pročačkao po internetu i pronašao ovaj cijenik dilera Unia plugova u D.
http://www.euro-landmaschinen.de/bodenbearbeitung/volldrehpfluegeunia/ibis.html
Zadnja promjena: Fidelito; 11/12/2009, 11:46; ukupno mijenjano 1 put.
117
952 je vuko 3 a taj sa 4 je vuko ursus 120ks, ako se stavi neki jaki sig. saraf onda odvali sve kompletno tako da tu i nema nekog rjesenja
ja sam imo novi plug leopard prije par godina, 3 brazde 3x35 ali kad sam prodo torpeda prodo sam i plug ail tu mom rodjaku sto zivi preko puta mene i on ga vuce sa JD-om 6620 i dosad je preorao sigurno 500ha jedino sto mjenja su lemesi, plugovi su masivni i nemaju varova tako da je sve spojeno sa vijcima za koje se pokazalo da su jaci od bilo kojeg vara dok drugi(olt imt) znaju puknit isto na tim varovima
ja sam imo novi plug leopard prije par godina, 3 brazde 3x35 ali kad sam prodo torpeda prodo sam i plug ail tu mom rodjaku sto zivi preko puta mene i on ga vuce sa JD-om 6620 i dosad je preorao sigurno 500ha jedino sto mjenja su lemesi, plugovi su masivni i nemaju varova tako da je sve spojeno sa vijcima za koje se pokazalo da su jaci od bilo kojeg vara dok drugi(olt imt) znaju puknit isto na tim varovima
Fidelito je napisao/la:Koliko novaca je uzel (i koliko brazdi) kakav je okvir, to jest za kakav traktor je predviđen i kakav traktor imaš? Ima i unia plugova (Poljska) prekretača, čine mi se solidni, a dosta su jeftiniji.
UNIA isto nista, niti istok, samo zapad, neka je i skup al sam siguran da ce bit dobar. Ovaj UZEL je 4 brazde (3+1), pune daske, malo je kratak 850, novi 55.000 sa pdv. okvir masivni neki, za traktor iznad 150 ks. Ak je netko zainteresiran nek ostavi br na private.
13
Pozdrav, imamo neke plugove uvozne, uglavnom se radi o velikim plugovima 4 brazde obicni i okretaci, a to kod nas ne prolazi s obzirom na parcele i brda, tako da su na prodaju, po pvoljnoj cijeni, ako nekog zanima mogu staviti slike i cijenu.
amater- Broj postova : 196
Registriran : 05.04.2009
0
kojeg proizvođača? plugovi su u bih?
13
Trebam provjeriti, znam samo da su stigli uz traktore i ostale strojeve iz Njemacke i da su veliki, a to za nas nije tako da sam mislio da su za vas zanimljivi, raspitat cu se pa cu javiti, to je kod susjeda
Da plugovi su u BiH
Da plugovi su u BiH
amater- Broj postova : 196
Registriran : 05.04.2009
0
pingo...htio sam te pitati kada si sa rx-om orao sa onim plavim plugom...Rabe jel...dali si imao problema sa okretanjem plugom ? Meni je kolega pricao da je tijekom okretanja pluga morao skracivati srednju poteznicu da bi uspio okreniti...on je imao onu hidraulicnu srednju poteznicu...jel bez toga nije mogao okretati pluga...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
Torpedo je jedva okretao plug i trebalo je uvijek paziti da prednji kotači traktora nisu na nekoj povišici jer bi onda plug strugao po zemlji ... ali išlo je za nuždu i tako .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
Test 7 plugova sa 4 brazde:
http://www.fwi.co.uk/Articles/2009/12/08/119104/Seven-four-furrow-ploughs-on-test.htm
Naravno moji favoriti Kuhn i Lemken su među boljima na testu...
http://www.fwi.co.uk/Articles/2009/12/08/119104/Seven-four-furrow-ploughs-on-test.htm
Naravno moji favoriti Kuhn i Lemken su među boljima na testu...
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Orali su na 20 cm dubine ?!? Pa tko ore tako plitko ? Ako orem onda želim da to bude preorano a ne to njihovo grebanje .
Priznali su da Kverneland bolje ore na lakšim tlima što sam nekako i mislio dok Rabe pravi najviše tereta od svih na zadnjoj osovini traktora ... i to sam znao . Nije fer što Kverneland nije bio na testu gdje su namjerno orali preko betonske ploče zakopane u zemlji kako bi provjerili lom vijka pri preopterećenju kao i što jedino za njega nisu napisali cijenu .
Priznali su da Kverneland bolje ore na lakšim tlima što sam nekako i mislio dok Rabe pravi najviše tereta od svih na zadnjoj osovini traktora ... i to sam znao . Nije fer što Kverneland nije bio na testu gdje su namjerno orali preko betonske ploče zakopane u zemlji kako bi provjerili lom vijka pri preopterećenju kao i što jedino za njega nisu napisali cijenu .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
dali ti je radila blokada na tim traktorima ? a sto se okretanja pluga tiče dali sta tu pomaze ? da je onaj stup na plugu za kopcanje pluga da je malo viši bio ? pa bi mogao srednju poteznicu skratit...
63
Da se nadovezem na taj "stup"....
Zasto na plugu na tom stupi bude po 5 rupa?
Znaci na 5 mjesta mozes zakaciti,a ako zakacis na najdoljnju onda je najskracenija poluga.
zasto je to tako napravljeno?
Zasto na plugu na tom stupi bude po 5 rupa?
Znaci na 5 mjesta mozes zakaciti,a ako zakacis na najdoljnju onda je najskracenija poluga.
zasto je to tako napravljeno?
neznam...ali si tim rupama neces nista dobiti ili sam ja u krivu..koliko sam puta to isprobavao na vogelu kada orem htio sam prebaciti u donju rupu zadnju i isto mi je tako visoko dizalo pluga...
63
Hm nebi se slozio.
Uzmimo za primjer da testiramo kacenje najvislje rupe i naj nize:
Zakacimo u najnizu i dize zadnji kraj 10cm od zemlje.
Stanemo i pustimo plug na zemlju odkacimo ali plug nediramo samo odvrnemo top link da bi mogli pri istom polozaju pluga zakaciti na naj gornju.
Zakacis i dignes,i digne plug sigurno vislje za trecinu.Znaci 13cm.
E to je zbog "takozvane" poluge.
Isto tako ako ores tvrdu zemlju ako ti je na najgornjoj onda ce plug lakse izaci iz zemlje nego li da je u najdoljnoj.
Samo nije mi jasno zasto je to sada toliko bitno?
Ili postoje jos neki razlozi?
Uzmimo za primjer da testiramo kacenje najvislje rupe i naj nize:
Zakacimo u najnizu i dize zadnji kraj 10cm od zemlje.
Stanemo i pustimo plug na zemlju odkacimo ali plug nediramo samo odvrnemo top link da bi mogli pri istom polozaju pluga zakaciti na naj gornju.
Zakacis i dignes,i digne plug sigurno vislje za trecinu.Znaci 13cm.
E to je zbog "takozvane" poluge.
Isto tako ako ores tvrdu zemlju ako ti je na najgornjoj onda ce plug lakse izaci iz zemlje nego li da je u najdoljnoj.
Samo nije mi jasno zasto je to sada toliko bitno?
Ili postoje jos neki razlozi?
pa,ja sam pitao pinga dali je on ima problema s time...kada okrece pluga onda zakvaci za zemlju...posto je tako napravan traktor i hidraulika...kolega nije uopce mogao okretati jer je ocito plug bio nizi od Pingovog...pa je ubacio hidraulicnog srednju poteznicu...pa kada je dizao pluga odmah je skraćivao da moze okrenit pluga...puno se zezao s time pa na kraju prodao traktora...
63
Oces reci da je plug bio vislji??
A to sa hid.toplinkom ,kako ga onda svaku put jednako narediti?
A to sa hid.toplinkom ,kako ga onda svaku put jednako narediti?
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Stranica 19 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.