AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Crna slavonska svinja
Stranica 3 / 11. • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Re: Crna slavonska svinja
u subotu sam bio u gudovcu i tamo su bile izložene i CS samo to nije svinja kao ova na tvojim slikama ili ona koju ja imam doma-moja ima rijetku i ravnu, ali dugu i tvrdu dlaku dok su ove na sajmu imale nešto kao turopoljska(slično vuni), dok je jedan izlagač imao krmaču koja sa odojcima koja nemože imati više od 50-60 kg-mršava, zgurena, grebenica iskočila-neznam-to je bilo žalosno za vidjeti
andrlje- Broj postova : 263
God : 43
Registriran : 13.03.2009
1
Dali možda ovaj macan???
[You must be registered and logged in to see this image.]
To nema veze sa CSS. Križanac definitivno. Pogledaj mu uši. CSS ima poluklopave uši s time da špicevi trebaju ( gledano od naprijed ) ići jedan prema drugom iznad očiju. Putaste ( čarapaste ) noge. CSS je totalno crne odnosno pepeljasto sive boje. Ne smije imati nikakvih primjesa drugih boja pogotovo ne bijele. Za dlaku si u pravu. To što imaš to je to.
A ona druga je Žigićeva krmača. Na žalost vjerojatno neuhranjena ali definitivno u čistoj krvi. Žigine svinje su prošle DNK analizu i sve su čiste.
Pogledaj moj avatar.
To nema veze sa CSS. Križanac definitivno. Pogledaj mu uši. CSS ima poluklopave uši s time da špicevi trebaju ( gledano od naprijed ) ići jedan prema drugom iznad očiju. Putaste ( čarapaste ) noge. CSS je totalno crne odnosno pepeljasto sive boje. Ne smije imati nikakvih primjesa drugih boja pogotovo ne bijele. Za dlaku si u pravu. To što imaš to je to.
A ona druga je Žigićeva krmača. Na žalost vjerojatno neuhranjena ali definitivno u čistoj krvi. Žigine svinje su prošle DNK analizu i sve su čiste.
Pogledaj moj avatar.
To je taj sa sajma, a što se tiče Žigićeve krmače vjerojatno je prerano pripuštena, pa je zbog toga ostala malena.
Mi smo svoju pripuštali pod nerasta piatrena i sad zadnje pod duroka, iako imaju veliku količinu masti meso je fantastično-posebno je gulaš ukusan.
Sad razmišljam da ostavim jednu nazimicu kojoj je otac durok da vidim kakva će biti. Inače sve pet za CSS. Tu nema previše briga oko oplodnje i liječenja i ishrane- stvarno tko drži za sebe i eventualno rodbinu, nema joj premca
Mi smo svoju pripuštali pod nerasta piatrena i sad zadnje pod duroka, iako imaju veliku količinu masti meso je fantastično-posebno je gulaš ukusan.
Sad razmišljam da ostavim jednu nazimicu kojoj je otac durok da vidim kakva će biti. Inače sve pet za CSS. Tu nema previše briga oko oplodnje i liječenja i ishrane- stvarno tko drži za sebe i eventualno rodbinu, nema joj premca
andrlje- Broj postova : 263
God : 43
Registriran : 13.03.2009
1
Bok! Novi sam na forumu, pa bi molio da mi se javi netko tko ima prasad CSS za prodaju (2 ž + 1 m).
Htio bi se baviti uzgojem CSS i imam u planu do proljeća ograditi 3 k.j. oranice, a u sredini je zarastao voćnjak (šljive i jabuke). U šikari bi napravio drvene kočanje za svinje i pustio svinje u ogradu (naravno da se podrazumijeva svakodnevno hranjenje).
Pozdrav svima!
Htio bi se baviti uzgojem CSS i imam u planu do proljeća ograditi 3 k.j. oranice, a u sredini je zarastao voćnjak (šljive i jabuke). U šikari bi napravio drvene kočanje za svinje i pustio svinje u ogradu (naravno da se podrazumijeva svakodnevno hranjenje).
Pozdrav svima!
Trnava- Broj postova : 131
God : 44
Zanimanje : dipl. ing. polj.
Registriran : 15.11.2010
5
Prodajem CS nerasta za štrojenje teškog 80 -100 kg,ili ga mijenjam za manjeg nerastića oko 50 kg,naravno čistokrvnog CS sa papirima.
NICOLAS- Broj postova : 110
God : 49
Zanimanje : inž.poljoprivrede
Registriran : 24.06.2008
6
ljudi koliki je potiacj za css
mkarlic29- Broj postova : 15
Registriran : 14.12.2010
0
Trnava je napisao/la:Bok! Novi sam na forumu, pa bi molio da mi se javi netko tko ima prasad CSS za prodaju (2 ž + 1 m).
Pozdrav svima!
Bavim se uzgojem isključivo te pasmine, ukoliko ste zainteresirani za kupnju prasadi javite nam se
mob: 098/1700-721
tel: 032/394-783
Pozdrav! =)
bodul- Broj postova : 1
Registriran : 05.01.2011
0
Hvala na ponudi, ali već sam nabavio.
Pozdrav!
Pozdrav!
5
Evo par slika mojih Crnih slavonskih svinja,umatičenih:
Nerast:[You must be registered and logged in to see this image.]
podmladak:[You must be registered and logged in to see this image.]
Stara krmača:[You must be registered and logged in to see this image.]
Mlada krmača sa mladima:[You must be registered and logged in to see this image.]
Mlada krmača sa mladima:[You must be registered and logged in to see this image.]
6
NICOLAS je napisao/la:Evo par slika mojih Crnih slavonskih svinja,umatičenih:
Jesu li ove slike "podmladak" suprasne nazimice ili su još premale (leže pa ne vidim koliko su teške cca)?
5
Nisam ih još pripustio,sada su teške nekih 70-80 kg,tjerale su se jednom do sada,idući put(za nekoliko dana) ih pripuštam...
6
NICOLAS je napisao/la:Nisam ih još pripustio,sada su teške nekih 70-80 kg,tjerale su se jednom do sada,idući put(za nekoliko dana) ih pripuštam...
Koliko su stare?
5
8 mjeseci i koji dan
6
pozz, novi sam na forumu pa imam pitanja, imam css vec tri godine kupio sam 20 kom odnosno 19 krmaca i jednog nerasta prosjek kila je bio 16 17 , sad nakon tri godine imam 120 komada svinja od 1kg do 130 kg ograđene su u prostoru od cca 10 jutara elekticnim pastirom , hranim ih kukuruzom i jecmom vamo na nekim slikama vidim da se dosta hrane travom, pa me zanima koliko kolicinski se daje trava i jel se daje svaki dan jer do sad nisam davao svjezu travu (odnosno davao sam suhu travu u balama) pozz hvala
security- Broj postova : 1
Registriran : 30.06.2011
0
Nemam još dovoljno iskustva da bi točno odgovorio na ovo pitanje jer sam tek ove godine počeo s uzgojem, ali ja svojima (4 kom oko 100-ak kg) dajem dnevno jedan dobar navilak (puna kolica). Mislim da s količinom zelene mase ne možeš pogriješiti jer nisu preživači kao krave pa da se napnu i da im stane probava.
5
[You must be registered and logged in to see this link.]
5
Evo ti primjer moje ishrane krmača koju trenutno primjenjujem. Krmača na dan dobije 1 kg kukuruza u zrnu, 1 kg zobi u zrnu, jednu oveču bundevu i lucerne da joj na uši izlazi. Lucerne kužiš. Ne trave bilo koje. Trava je salata a lucerna su proteini. I po mom mišljenju su predebele. Poslikam da vidite očemu pričam.
Dakle zelene masa je osnova ishrane CSS. Do 80% obroka može biti zelena masa jer je to takva pasmina koja dobro iskorištava voluminoze. Ako su vani na pašnjaku onda ne moraš davati zeleno posebno ako ima zelene mase.
Dakle zelene masa je osnova ishrane CSS. Do 80% obroka može biti zelena masa jer je to takva pasmina koja dobro iskorištava voluminoze. Ako su vani na pašnjaku onda ne moraš davati zeleno posebno ako ima zelene mase.
Svi zainteresirani uzgajivači CSS sa područja Osječko - baranjske županije neka se jave na PP radi osnivanja udruge.
Pozdrav svima koji prate temu!
Evo moram se pohvaliti s moja prva dva legla. U nedjelju mi se oprasila prva nazimica i ima 8 komada, a jučer druga i nekoliko sam puta brojio, ali svaki puta sam nabrojio [b]11 komada!!!!?
Evo moram se pohvaliti s moja prva dva legla. U nedjelju mi se oprasila prva nazimica i ima 8 komada, a jučer druga i nekoliko sam puta brojio, ali svaki puta sam nabrojio [b]11 komada!!!!?
5
Evo da predstavim svoje blago, koje se od zadnjeg javljanja povećalo za još 9 komada, pa ih je sada ukupno 31!!
5
Lijepo kolega "TRNAVA",samo napred !
6
Kakvo je stanje kod tebe, jesu li se poprasile i koliko imaju?
Pozdrav!
Pozdrav!
5
Trnava je napisao/la:Kakvo je stanje kod tebe, jesu li se poprasile i koliko imaju?
Pozdrav!
Ima novosti,pripustio sam dvije nazimice,krmaču,a jedna stara se oprasila imala 9 kom,sada nakon 40 dana 8 živih.
Imam 5 komada u jednom leglu starom 4,5 mjeseca ,jedna ženka(ostaje za rasplod) i četiri muška,nisam ih štrojio(kastrirao) daću ih ovih dana u oglas,možda ih netko uzme za rasplod,markirano i sve pod selekcijom,a leglo je ujednačeno svi kao jedan.(slikaću pa stavim slike)
Krmače mi prase uglavnom 6-7 komada,a ova je sada imala 9,a sve to ovisi o trenutku oplodnje,najbolje kad se to desi pred kraj estrusa kada je najveći broj jajnih stanica "otvoren", ali i genetski potencijal crne slavonske svinje u plodnosti je do nekih 8-9 komada,rijetko više.
Inače porijeklo mojih svinja je ovakvo: krmače su porijeklom od A. Golubovića iz Đurića kod Županje,a nerast je od Žigića,a kupljen kod Dominika,kojega ovim putem pozdravljam i o njemu mogu sve najbolje da kažem,izuzetno pošten čovjek. Pozdrav i ljudini Goluboviću,baš smo se ispričali u Gudovcu na sajmu,izlagao je prekrasne primjerke.
6
Stranica 3 / 11. • 1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11
Similar topics
» crna slavonska svinja i proizvodnja autohtonih proizvoda
» kredit za tov svinja
» usluzni tov svinja
» kredit za tov svinja
» usluzni tov svinja