AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
SAME
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: SDF
Stranica 5 / 12. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: SAME
Pingo prijatelju...opće je poznato da ti u napadu panike ili samo kompleksa(nedaj bože da te netko bocne ili fenda slučajno) iz ničega napraviš nešto....ili još bolje sve to skupa okreneš u svoju korist tako da slučajno nebi bilo da si ti u krivu....pa krenimo
Što se tiče opreme Prvo si ustvrdio da je fendt isključivo skuplji od john deera-a zato jer fendt u seriji ima svu opremu što je naravno apsolutno neistina...[i]podebljao sam naravno da mi se nebi skakalo u usta da fendt nema svu opremu ili koji kurac jer na to nisam mislio a ovdje to obično tako biva
Mf traktor 4455 sa opremom koja se u njegovoj klasi računa kao opremaisto kao što se u agrofarmu identični nivo opremljenosti koristi ili bilježi kao dodatna oprema.....to je takav traktor za takve novce i napravljen za baš tu klijentelu ili kako ti veliš ciljano tržište....znači cijena i opremljenost im je tu negdje sa tim da je valtra bolji traktor u kvaliteti izrade što interijera što svih vanjskih masivnih dijelova od željeza gdje posebno dolaze do izražaja zadnje poluge hidraulika i španeri koji su na nivou mog 540 IMT traktora kod Deutza....valtra A serije je jedan ozbiljan traktor kojemu svaki šaraf stoji na svome mjestu a nivo opremljenosti je sporedna stvar ili ako želiš kako si ti rekao(kako barem ti misliš)bio bi skuplji da je full opremljen u odnosu na druge...ili u prijevodu kako ja kažem agrofarm je igračka za valtru A seriju...uostalom kao svaki deutz u odnosu na Valtru ako ćemo realno gledati
Znači na Zvonimirov posljedni post sam htio ukazati da je za te iste novce mf 4455 puno bolja opcija od agrofarma i sl.....makar deutz ima mjenjač sa više brzina a moje mišljenje je da mu niti to nedaje za pravo konkurirati spomenutom traktoru u tom segmentu iskoristivosti jer je slabiji jer sam ga oprobao usput i napopreko i kad dođeš do zaključka da na Sdf traktoru nema ništa što bih stavio na svoj popišani mf jer si ga i tako jednom prilikom okarakterizirao onda si čovjek daje za pravo da nešto i napiše o tome....
Što se tiče opreme Prvo si ustvrdio da je fendt isključivo skuplji od john deera-a zato jer fendt u seriji ima svu opremu što je naravno apsolutno neistina...[i]podebljao sam naravno da mi se nebi skakalo u usta da fendt nema svu opremu ili koji kurac jer na to nisam mislio a ovdje to obično tako biva
Mf traktor 4455 sa opremom koja se u njegovoj klasi računa kao opremaisto kao što se u agrofarmu identični nivo opremljenosti koristi ili bilježi kao dodatna oprema.....to je takav traktor za takve novce i napravljen za baš tu klijentelu ili kako ti veliš ciljano tržište....znači cijena i opremljenost im je tu negdje sa tim da je valtra bolji traktor u kvaliteti izrade što interijera što svih vanjskih masivnih dijelova od željeza gdje posebno dolaze do izražaja zadnje poluge hidraulika i španeri koji su na nivou mog 540 IMT traktora kod Deutza....valtra A serije je jedan ozbiljan traktor kojemu svaki šaraf stoji na svome mjestu a nivo opremljenosti je sporedna stvar ili ako želiš kako si ti rekao(kako barem ti misliš)bio bi skuplji da je full opremljen u odnosu na druge...ili u prijevodu kako ja kažem agrofarm je igračka za valtru A seriju...uostalom kao svaki deutz u odnosu na Valtru ako ćemo realno gledati
Znači na Zvonimirov posljedni post sam htio ukazati da je za te iste novce mf 4455 puno bolja opcija od agrofarma i sl.....makar deutz ima mjenjač sa više brzina a moje mišljenje je da mu niti to nedaje za pravo konkurirati spomenutom traktoru u tom segmentu iskoristivosti jer je slabiji jer sam ga oprobao usput i napopreko i kad dođeš do zaključka da na Sdf traktoru nema ništa što bih stavio na svoj popišani mf jer si ga i tako jednom prilikom okarakterizirao onda si čovjek daje za pravo da nešto i napiše o tome....
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
Da si jednom vidio prijašnju seriju MF-a 4300 sve bi ti bilo jasno i ne bi više govorio da MF 4400 serije ima opremu jer ju nema . To je bio cilj moga posta a ne karakteriziranje tebe kao osobe . MF 44 serije je downgrade na prijašnje 43 modele ali opet zašto da ti to objašnjavam kada ćeš ti iz toga izčitati da se ja prepucavam sa tobom ili da te vrijeđam a u mojim postovima toga nema . SDF traktori iz te klase zapravo imaju opremu i pakete opreme i ljudi se dosta često odluče za njih baš iz toga razloga .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
Ma sve sam vidio....taj traktor je koštao kao danas usporedbe radi 54 serija(što se opreme a i snaga mu je išla u rasponu današnje 54 serije)....znači koliko para toliko i muzike...i taj traktor nema sa ovim ništa zajedničko osim onoga prvog broja na haubi...
11
Iz ovog svega pročitanog dolazim do zaključka da je najbolje kupit Rusa pa bar znaš šta imaš Rus je Rus...
zeko- Broj postova : 431
God : 36
Registriran : 12.01.2009
3
Pa nije , ja tako što ne prpeporučam jer znam da se kod rusa nakon treće/četvrte godine života počimaju događati ozbiljniji mehanički kvarovi ... jedino ako ga maziš i paziš te radiš 150 sati godišnje sa njim onda to dođe malo kasnije . Moja preporuka bi bila dalje od rusa pa i uz činjenicu da su u startu toliko puno jeftinij od drugih mislim da se psihički a kasnije i financijski ne isplate . Kako mi se nebi spočitavalo da volim samo Fendta možda da još jednom napišem kako u dvorištu imam Hurlija ( SDF ) , New Holland - Forda , Massey Fergusona i tek onda Fendta . Priznajem da ne volim Valtre ( imale su čudan položaj prednje osovine i odavale dojam da padaju preko nosa ... čisto estetska odbojnost ) ali to bi bilo to ... druge zapadno-evropske traktore sve volim i kupio bih svakog od njih bio on Case ili JD ali život uvijek ima svoj tijek i na kraju kupim što mi bude pred nosom .zeko je napisao/la:Iz ovog svega pročitanog dolazim do zaključka da je najbolje kupit Rusa pa bar znaš šta imaš Rus je Rus...
Ono što bi preporučio u klasi do 100 KS je SDF traktor .
Nekako su mi oku najugodniji Lambo traktori ( možda pomaže to što su i najjeftiniji ) . DF mi je nešto što bi kupio za dušu ( iako u toj klasi on zapravo nije onaj DF kojeg nosim u duši ) . Same bi kupio zato što se ta firma zove SDF pa valjda i to nešto znači ( računam da se njih najviše proizvede ) . Hurlija sam kupio zato što mi se nudio ... apsolutno nikada prije nisam vidio taj traktor odnosno nisam znao ništa o njemu a sada se pokazao pravi bombončić .
3
Serija MF-a 30xx ima bolje opremljenu unutrašnjost kabine od serije 44xx..
Svaki če se sa mnom složiti da je Afrogarm/XB max/R3 evo/EX 3 puno ljepši iznutra nego Mf serija 44xx...Tak da tu prednost pada na SDF..
Iako sam ljubitelj MF-a serija 44xx se mi nikako ne dopada..
Svaki če se sa mnom složiti da je Afrogarm/XB max/R3 evo/EX 3 puno ljepši iznutra nego Mf serija 44xx...Tak da tu prednost pada na SDF..
Iako sam ljubitelj MF-a serija 44xx se mi nikako ne dopada..
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
@pingo
Potpuno se slažem s tobom jer i ja sam ljubitelj DF osobito što se tiče motora...
A što se tiče Same mislim da ljudi još nisu upoznati s tom markom nekako je ko zapostavljena, ljudi misle da to nije isti traktor kao šti je DF. Ista stvar se desila i sa Hurlimannom kod nas ga nisi mogo nigdje vidjet dok jedan čovjek nije kupio dva komada xt 105 i xt 130 otkako ih je on kupio sad ih ima maltene u svakom jačem selu... A što se tiče kupnje Rusa to ti je nekak ko dobitak na lutriji, ima slučajeva gdje se Rus pokvario putem od trgovne do dvorišta kupca a oper ima slučajeva gdje su ljudi kupili Rusa i nemogu biti zadovoljniji s tim traktorom. Njega jednostavno moraš znati terat (da nekažem da moraš imat neku posebnu vezu s njim )
Potpuno se slažem s tobom jer i ja sam ljubitelj DF osobito što se tiče motora...
A što se tiče Same mislim da ljudi još nisu upoznati s tom markom nekako je ko zapostavljena, ljudi misle da to nije isti traktor kao šti je DF. Ista stvar se desila i sa Hurlimannom kod nas ga nisi mogo nigdje vidjet dok jedan čovjek nije kupio dva komada xt 105 i xt 130 otkako ih je on kupio sad ih ima maltene u svakom jačem selu... A što se tiče kupnje Rusa to ti je nekak ko dobitak na lutriji, ima slučajeva gdje se Rus pokvario putem od trgovne do dvorišta kupca a oper ima slučajeva gdje su ljudi kupili Rusa i nemogu biti zadovoljniji s tim traktorom. Njega jednostavno moraš znati terat (da nekažem da moraš imat neku posebnu vezu s njim )
zeko- Broj postova : 431
God : 36
Registriran : 12.01.2009
3
hurli je napisao/la:
Treba gledati ovako...radi se o tome da je unutrašnjost mf4455 ili valtre A serije na puno višoj razini od 5455 mf-a zato što je makar je to neusporedivo jer je 54 mf klasu veći i potpuno drugačiji traktor ali je isto tako jako loš iznutra, čak preloš...izrada komletnog interijera je na nezavidno lošoj plastici i traljavim riješenjima....volan, komande ma sve...koji je usput rečeno na nivou deutza....dok Valtra tu prednjači općenito u svim klasama traktora a od ove dvojice dosta....
...e sad se vraćamo na tog mf4455 koji nije u kabini ništa tijesniji od agrofarma a ovo sve ostalo kako sam već naveo ide u prilog a da ne govorim da je u kabini ohohooo tiši...tako da hurli ova tvoja činjenica ne stoji jer to jednostavno nije tako
Evo predlažem neka se otvori anketa....mf4455-sdf nabrojana ekipa a može i valtra općenito u odnosu na deutz/mf....interijer....znači tri osnovne stavke vrijede u obadva slučaja...buka, komfor i kvaliteta izrade unutrašnjosti....eto riskirat ću pa makar ostao i popišan .....i naravno priložiti koji argument po mogućnosti iz nekakvog iskustva tj.makar susreta a ne ja imam df kombajn već 15 godina i amen...
11
Još uvijek tvrdim da je Agrofarm ljepši iznutra od MF 4455...
Ali da ne pišemo bezveze u tu temu ipak je tema SAME:
Ali da ne pišemo bezveze u tu temu ipak je tema SAME:
13
Ne znam kako smo otišli na ljepotu unutrašnjosti ali slažem se da je i to bitno . Razgovaralo se o tome tko šta nudi za koju lovu a tu opet dajem prednost SDF-u nad MF 44 serijom . Svakako da tu ima i drugih marki traktora koji se mogu baz stida spomenuti jer su i jeftini i dobri poput New Holland T/TD/TDD i Case JX/JXU koji također imaju prednost nad MF 4400 jer nude dobar izbor opreme posebno kod New Hollanda se može složiti killer traktor .
3
Evo slika unutrašnjosti:
Same EX3:
I MF 4455
Valjda se sa slika vidi čija unutrašnjost je ljepša
Same EX3:
I MF 4455
13
jel to sada izbor za miss traktora ili?
swizach- Broj postova : 624
God : 37
Zanimanje : Umirovljenik
0
Da vratim loptu na Same .
Dakle evo ga , novi Explorer 3 sada u izvedbi sa 110 KS ... ( na fotki je ipak stotka )
Pažljivijim promatračima neće pobijeći činjenica da je traktor dobio novu kabinu sa četiri noseća stupa . Unutrašnjost isto poboljšana . Ima izmjena na kočnicama , odaziv power-shuttle ručice je podesiv , nosivost hidraulika je povećana ( nije da je trebalo jer njegove IMT 540 poluge hidraulika su i do sada nosile 6100 kg - atestirano ) , motori su sada u euro 4 normi ... bla-bla ... pročitajte sami na SDF stranicama
Dakle evo ga , novi Explorer 3 sada u izvedbi sa 110 KS ... ( na fotki je ipak stotka )
Pažljivijim promatračima neće pobijeći činjenica da je traktor dobio novu kabinu sa četiri noseća stupa . Unutrašnjost isto poboljšana . Ima izmjena na kočnicama , odaziv power-shuttle ručice je podesiv , nosivost hidraulika je povećana ( nije da je trebalo jer njegove IMT 540 poluge hidraulika su i do sada nosile 6100 kg - atestirano ) , motori su sada u euro 4 normi ... bla-bla ... pročitajte sami na SDF stranicama
3
Takovu kabinu su dobili svi blizanci-trebala bi biti tiša, prostranija, svrsishodnija, udobnija,...
pajdo- Broj postova : 115
Registriran : 13.03.2008
0
Ovo je več stroj
Jadan gazda kad mu ode šajba na vratima
Jadan gazda kad mu ode šajba na vratima
13
ja bi se slozio sa pingom.
sto je kod casea i holandeza u standardnoj opremi kod ovi se mora narucit
sto je kod casea i holandeza u standardnoj opremi kod ovi se mora narucit
mladen- Broj postova : 573
God : 40
Registriran : 19.03.2008
1
Vjerujte mi da sam zaintrigiran ... stroj izgleda odlično ali tak kada me netko ( ili sam sebe ) uvjerim da ima EHR i kada vidim sliku unutrašnjosti kabine . Također mislim da bi taj novi model trebao biti tiši što zbog nove kabine što zbog Deutz tier3 motora . Fali mi što ne hitaju 50 na sat , barem tako piše .
3
Imaju ovi novi EHr i bit će ttv modela-onaj izložbeni midel AgroplusTTv ti u biti ima identičnu kabinu novoj od Agrofarma
Meni izgleda odlično i uopče mi ne smeta što jwe malo šarenija-bar su unjeli malo živosti u uobičajena sivila od plastike u traktorima!
Meni izgleda odlično i uopče mi ne smeta što jwe malo šarenija-bar su unjeli malo živosti u uobičajena sivila od plastike u traktorima!
0
Samo što ovaj Same sa slike košta preko 40000 eura ako ne i više...ja ostajem pri svome stajalištu da on nevrijedi te novce koliko god divan izgledao ovako cakani....naravno da su poradili na kabini kad je zadnja na tom modelu bila katastrofa ali čisto sumnjam da je kvaliteta unutrašnjosti poboljšana iole u odnosu na predstojeću
11
Moj osobni stav je da su danas traktori toliko slični da su razlike u nijansama!
To što ti braniš svoj 4455 je sasvim prirodno i bilo bi glupo da sad veliš da je explorer3 bolji, mada su jako slični po karakteristikama,cijeni, opremi, ali če to reči onaj tko je kupio e3!
I to je jedina istina!
To što ti braniš svoj 4455 je sasvim prirodno i bilo bi glupo da sad veliš da je explorer3 bolji, mada su jako slični po karakteristikama,cijeni, opremi, ali če to reči onaj tko je kupio e3!
I to je jedina istina!
0
ako imaš EHR onda unutrašnjost izgleda ovako:hurli je napisao/la:Evo slika unutrašnjosti:
a inače slažem se, onaj tko voli Benetton odjeću tom će se sviđati i unutrašnjost SDF traktora sa mjenjačima u različitim bojama..
meni osobno se to ne sviđa, ali o ukusima se ne raspravlja..
Picek- Broj postova : 1225
22
Ima Benetton i sivih i crnih boja odječe!
Ova Valtra sa ehr-om mi se sviđa i moram priznati da mi se najviše dopao mali volančić kad sam sjedio unutra, dok su mi mjenjači nekako nezgrapni, veliki?
Ne znam -možda bih se priviknuo!
Ovako, sjedeči u traktorima, više mi se dopala unutrašnjost stare kabine Agrofarma/e3, a nova je još bolja
Ova Valtra sa ehr-om mi se sviđa i moram priznati da mi se najviše dopao mali volančić kad sam sjedio unutra, dok su mi mjenjači nekako nezgrapni, veliki?
Ne znam -možda bih se priviknuo!
Ovako, sjedeči u traktorima, više mi se dopala unutrašnjost stare kabine Agrofarma/e3, a nova je još bolja
0
Pajdo pa na čega vozim taj traktor ... na ovu crvenu ručicu , ona je mjenjač ?
Ako da malo mi je bljak ali i fendt 300 ima isto ružan krumpir za mjenjač ... valjda je to mana tih jeftinijih cvt modela .
Ako da malo mi je bljak ali i fendt 300 ima isto ružan krumpir za mjenjač ... valjda je to mana tih jeftinijih cvt modela .
3
Tako je Picek...prikazani model Same nema veze sa modelom o kojem sam ja ajmo reći započeo raspravu...
Naravno da se ehr može pronaći u našem modelu traktora ali onda to više nebi bila ta cijena niti taj nivo opreme niti bi licitari imali posla koliko se šareni u tom dajcu...a miriši po kuvanoj plastici u kabini...
Blago rečeno taj spartanski mf je automobil u kabini za agrofarma
Naravno da se ehr može pronaći u našem modelu traktora ali onda to više nebi bila ta cijena niti taj nivo opreme niti bi licitari imali posla koliko se šareni u tom dajcu...a miriši po kuvanoj plastici u kabini...
Blago rečeno taj spartanski mf je automobil u kabini za agrofarma
11
pingo-da na tu malu ručicu, a kak to sve funkcionira nisu još nigdje objavili-bit će uskoro!
Krx
Pa nemoj se ljutiti, dobar je i tvoj mf, zapravo ja ga više doživljavam ko nekog snagatora-ima osnovno kaj ti treba i jedino ti preostaje upaliti ga iradit po cijele dane snjim!
Ne trebaš se mučiti oko namještanja raznih elektro pomagača!
Bio bih ja zadovoljan is tvojim mf i Sameom r3
Ali je isto tako činjenica da će ovaj same biti skuplji i opčenito da su traktori postali skupi u tri čoška čitam prošle god da ste taj 4455 platili 30+pdv, a kad sam najesen dobio ponudu za identično opremljen vašem, ona je bila 38+pdv!!!!
A sad se uopče bojim pitati koliko je!
Katastrofa!
Pa ti onda prati ta dizanja cijena sa našim obezvrijeđenim i proizvodima i radom, al to je za drugu temu! Ups...
Krx
Pa nemoj se ljutiti, dobar je i tvoj mf, zapravo ja ga više doživljavam ko nekog snagatora-ima osnovno kaj ti treba i jedino ti preostaje upaliti ga iradit po cijele dane snjim!
Ne trebaš se mučiti oko namještanja raznih elektro pomagača!
Bio bih ja zadovoljan is tvojim mf i Sameom r3
Ali je isto tako činjenica da će ovaj same biti skuplji i opčenito da su traktori postali skupi u tri čoška čitam prošle god da ste taj 4455 platili 30+pdv, a kad sam najesen dobio ponudu za identično opremljen vašem, ona je bila 38+pdv!!!!
A sad se uopče bojim pitati koliko je!
Katastrofa!
Pa ti onda prati ta dizanja cijena sa našim obezvrijeđenim i proizvodima i radom, al to je za drugu temu! Ups...
Zadnja promjena: pajdo; 23/2/2009, 21:44; ukupno mijenjano 1 put.
0
Stranica 5 / 12. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: SDF
Stranica 5 / 12.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.