AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
case jx 60
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: CNH
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: case jx 60
Baš zato treba 40 km/h zbog većeg izbora brzina a da još može poloviti brzine odnosno sa neki semipowershift mjenjačem bi bila najbolja opcija . Mjenjač sa 40 ili pak 50 km/h krajnjom brzinom ne znači samo to što svi vide( da ćeš biti brz na cesti ) nego često i potpuno drugačiji traktor jer ostale komponente također budu poboljšane baš kao što je Zvonimir napisao za kočnice na SDF traktorima .deere power je napisao/la:kaze covjek da je teren brdovit, pa koji cemu onda 40km/h jedino da pogine negdi kad ga prikolica pogura jer su svi nabrojeni traktori lagani a i vjerujem da nema bas takve pravce da razvija brzinu ili da je u tolikoj zurbi pa da nece stic
sa puno (duplo) jacim traktroima u ravnici ne vozi niko 40km/ha(pun gas) pod teretom a kamoli u brdu
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
odošte vi u visine sa traktorima,ja samo želim jednostavan pristupačan traktor zapadnog proizvođača, jake hidraulike i dobre ergonomije-volio bih i ja imati powershift mjenjač i zračno sjedalo i prednji utovarivač sa džojstikom, ač nemogu-zato i gledam osnovne verzije i koja više nudi-40km/h je poželjno ali nije uvjet.
andrlje- Broj postova : 263
God : 42
Registriran : 13.03.2009
1
pa to sam i mislio zato kazem da je nepotrebno biloi spominjat te opcije jer ti treba jednostavan i udoban traktor a oce ic 30 ili 40 to je sporedno kao i koliko ce imat brzina
naspram zetora starog novi ce mu traktor bit kao avion kao i svima sto bi bilo, ogomna razlika, bitno mu je da nema buke prasine i da eto ima klimu to je nesto osnovno a sve ostalo nabrojano bi kostalo poprilicno
naspram zetora starog novi ce mu traktor bit kao avion kao i svima sto bi bilo, ogomna razlika, bitno mu je da nema buke prasine i da eto ima klimu to je nesto osnovno a sve ostalo nabrojano bi kostalo poprilicno
Nije mi jasno kako ljudi pri kupnji traktora pomire činjenice da ima ne treba traktor ništa bolji od osnovnog modela sa tim da su od jutra do sutra u njemu kao eto što andrlje kaže da će biti ? Znam da je količina novca u džepu tu presudan faktor ali osobno dok nisam sazrio da se mogu zadužiti za milion kuna ( naravno da te novce nisam imao i nemam niti danas u džepu ) nisam niti kupovao novi traktor . Za nešto što mi traje od jutra do sutra i tako dok sam živ nema kompromisa . To je moje razmišljanje a koliko god mi bude u mogućnosti svakog kolegu forumaša ću natjerati da barem malo razmišlja na taj način . Najjeftinija varijanta u mojoj knjizi gotovo nikada nije najbolji izbor .
3
Moj JX80 ima getribu 30 km/h a zapravo ide 36 km/h. Gume na njemu su 13,6/24 i 16,9/34 pa mislim da je to možda zbog toga. Inače serijski su ga isporučivali sa uskim gumama 11,2*24 i 13,6*36 koje su i nešto niže.
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
[You must be registered and logged in to see this link.]
Ovaj dorado je usporediv traktor, al nema kabine, jedino što ima bolje bolje je mjenjač, osnovna verzija je skoro 5000 eura skuplja(bez pdv-a) i kad dodaš kabinu sa klimom na case-a uguram i power mjenjač i prednji utovarivač(nov), dali zna netko cijene hurlimana u toj klasi jer na njihovim stranicam nema.
Ovaj dorado je usporediv traktor, al nema kabine, jedino što ima bolje bolje je mjenjač, osnovna verzija je skoro 5000 eura skuplja(bez pdv-a) i kad dodaš kabinu sa klimom na case-a uguram i power mjenjač i prednji utovarivač(nov), dali zna netko cijene hurlimana u toj klasi jer na njihovim stranicam nema.
1
Zar se na onu akcijsku cijenu JX 60 može dodavati opreme ? Mislio sam da to nije moguće odnosno da ne možeš dodati bitne stvari poput powershift transmisije i slično .
Istina SDF traktori nisu po tako niskoj cijeni ali možda si na dobrom putu sa Hurlijem jer čujem da zastupnik traži mušterije kao žedan vodu ... tu se otvara prilika za dogovor oko cijene .
Istina SDF traktori nisu po tako niskoj cijeni ali možda si na dobrom putu sa Hurlijem jer čujem da zastupnik traži mušterije kao žedan vodu ... tu se otvara prilika za dogovor oko cijene .
3
Nisam siguran koliko akcijska cijena spušta cijenu staru cijenu nevjerujem da je to više od 1000-2000eura, i kad bi išao na novi model opet bi ostala znatna ušteda.
Po meni danas su svi traktori zapadnih proizvođača na isti kalup-jedina je razlika jel motor stariji ili noviji tip i u količini opreme te dizajnu-svi su prešli u manje ili veće grupacije i štancaju na istim osnovama radi jeftinije proizvodnje.
Po meni danas su svi traktori zapadnih proizvođača na isti kalup-jedina je razlika jel motor stariji ili noviji tip i u količini opreme te dizajnu-svi su prešli u manje ili veće grupacije i štancaju na istim osnovama radi jeftinije proizvodnje.
1
JX 60 ti se skoro u svakoj komponenti razlikuje od recimo Same Dorada . Negativno razlikuje , sve mu je na tehnološki nižem nivou . Ono na što ne mogu zatvoriti oči kod JX 60 je zadnji diferencijal sa onim staromodnim reduktorima za kotače . To se jednostavno više tako ne radi . Upiitno je koliko je JX 60 zapravo zapadno evropski traktor o kojima zboriš . Same to sigurno je .
3
ma on je Turčin
markach- Broj postova : 329
God : 38
Zanimanje : meh.poljo.
Registriran : 11.10.2009
9
markach je napisao/la:ma on je Turčin
ali nije jedini vec komplet te nize klase od cnh grupe, pa do propasti uzela i mf, neke valtre, carraro , jd itd.
no, no, nema niti jedne Valtre koja se proizvodi u Turskoj..branko je napisao/la:markach je napisao/la:ma on je Turčin
ali nije jedini vec komplet te nize klase od cnh grupe, pa do propasti uzela i mf, neke valtre, carraro , jd itd.
Hattat si je kupio licencu i proizvodi si samo za Tursku..
bilo je planova da se proizvodnja A serije preseli u Tursku kod njih međutim dolaskom krize i padom broja narudžbi od toga se odustalo..
A,N,T serije - Finska
S serija - Francuska
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
Naš Hurlimann 656T znači 65ks, sa prednjom hidraulikom i krdanom , bez klime i standard oprema 26,000 € s pdv-om.
zelenko- Broj postova : 1075
God : 33
Zanimanje : Poljoprivredni-tehničar
Registriran : 22.06.2010
29
meni jx 60 sluzi za malčiranje špricanje nešto oranja i tanjuranja i transporta i sluzi bez ikakve zamjerke ovih 220 sati kolko ga imam od prosle godine to mi je prvi novi traktor u zivotu nakon imt558,ursusa 360 i 335 to je ko fico i mercedes
ko ima proizvodnju takvu da si moze od viska novaca il uz mali kredit kupit traktor od 35 i vise tisuca eura mislim je opravdano,, al dok ja ne vidim koliko bude koristi od moje proizvodnje bolje je imat nest jeftino pogotovo ak se iskoristi pdv i kapitalna a to je bas taj case jx60 je turčin al je za nasu situaciju u novcanicima ok
i drugo isto bitno kaj ti je dobar i suvremen traktor a nemas za nj suvremene prikljucke
a isto imas traktor od 40 tisuca euera i kredit a nemas neke druge stvari koje su bitne moderna kuca auto odlazak na more itd
meni je jedino zao kaj za cjenu tog case-a nisam mogao kupiti zapadni vocarski traktor tipa cararo sa vise brzina, konja i koje cega sto bi dobro doslo ali ovih 25 soma eura za jx60 je krajne nategnulo moje mogucnosti
ko ima proizvodnju takvu da si moze od viska novaca il uz mali kredit kupit traktor od 35 i vise tisuca eura mislim je opravdano,, al dok ja ne vidim koliko bude koristi od moje proizvodnje bolje je imat nest jeftino pogotovo ak se iskoristi pdv i kapitalna a to je bas taj case jx60 je turčin al je za nasu situaciju u novcanicima ok
i drugo isto bitno kaj ti je dobar i suvremen traktor a nemas za nj suvremene prikljucke
a isto imas traktor od 40 tisuca euera i kredit a nemas neke druge stvari koje su bitne moderna kuca auto odlazak na more itd
meni je jedino zao kaj za cjenu tog case-a nisam mogao kupiti zapadni vocarski traktor tipa cararo sa vise brzina, konja i koje cega sto bi dobro doslo ali ovih 25 soma eura za jx60 je krajne nategnulo moje mogucnosti
krki- Broj postova : 13
Registriran : 06.12.2009
0
Šteta da Case JX modele kude ljudi koji baš nikad nisu ništa radili s tim traktorom jer da jesu nebi ga kudili. Kad sam kupovao JX80 nisam očekivao da če to biti baš neki stroj a sada mogu reči da mi u MF 4455 sa kojim sam imao prilike odraditi podosta sati nije davao ništa veči užita i konfor rada od JX-a, mada je u cijeni razlika o-ho-ho. Jedina prednost MF4455 je bila 15 ks više i naravno nešto bolji mjenjać, ali za malu nadoplatu takav mjenjać možete imati i u Jx-u.
22
Saša da si napravio jedan krug u SDF traktoru vidio bi da na JX-u nema stvari koja nije za pokudit . Jednostavno se radi o ( po meni ) lošijem traktoru u svakom pogledu . Ono što valja je to da je toliko jednostavan da će baš kako Fidelito voli reći za kineze valjda potrajati dugo ( mislim da hoće ) . Za SDF traktore se ni oko toga ne moraš sekirati jer su prisutni jako dugo godina tako da je i pouzdanost unatoč naprednijoj tehnologiji tu . Servisne službe na svakom koraku ... Same , Hurli , DF , Lambo . Sve su to isti traktori tako da ne ovisiš o jednom serviseru iako ne mogu reći niti išta pozitivno niti negativno za Stepco jer nemam suradnju sa njima .
Saša daj napiši neku stavku na traktoru za koju misliš da je bolja nego to SDF traktori imaju . Nije prepirka ili natezanje nego čisto razmjena iskustva da na kraju svi skupa budemo malo pametniji nego prije . Možda izgledam kao vatren zagovornik SDF-a ali slučajno je tako jer barem mislim da zagovaram nešto što je bolje ... nikada ne bi ( barem ne svjesno ) zagovarao nešto što je po meni lošije i predlagao to drugim ljudima .
Saša daj napiši neku stavku na traktoru za koju misliš da je bolja nego to SDF traktori imaju . Nije prepirka ili natezanje nego čisto razmjena iskustva da na kraju svi skupa budemo malo pametniji nego prije . Možda izgledam kao vatren zagovornik SDF-a ali slučajno je tako jer barem mislim da zagovaram nešto što je bolje ... nikada ne bi ( barem ne svjesno ) zagovarao nešto što je po meni lošije i predlagao to drugim ljudima .
3
Andrlje drž se ti JX-60 i nebrigaj oće te poslužit ili ne jer sigurno oće. Motor dobar (rado se vrti i ima srca), mjenjač provjeren i na jačim modelima, hidraulika vrlo dobra, kabina vrlo dobra za tu klasu... SDF grupacija nudi bolje traktore no i skuplje, a kako sam kažeš da financije kolo vode onda bolje posegnut za JX-om. To je moje mišljenje, jel.
Gost- Gost
pingo je napisao/la:Saša da si napravio jedan krug u SDF traktoru vidio bi da na JX-u nema stvari koja nije za pokudit . Jednostavno se radi o ( po meni ) lošijem traktoru u svakom pogledu . Ono što valja je to da je toliko jednostavan da će baš kako Fidelito voli reći za kineze valjda potrajati dugo ( mislim da hoće ) . Za SDF traktore se ni oko toga ne moraš sekirati jer su prisutni jako dugo godina tako da je i pouzdanost unatoč naprednijoj tehnologiji tu . Servisne službe na svakom koraku ... Same , Hurli , DF , Lambo . Sve su to isti traktori tako da ne ovisiš o jednom serviseru iako ne mogu reći niti išta pozitivno niti negativno za Stepco jer nemam suradnju sa njima .
Nemam pojima ima li koja bolja ili lošija stavka nego na SDF traktorima jer se za njih nikad nisam interesirao. JX jedan traktor koji nije zamišljen da bi bio vrhunac tehnologije nego traktor koji je napravljen da bude relativno jeftin, a da može raditi dugo i uz male troškove. Tko hoče traktor nove tehnologije i visoke udobnosti Case IH je u toj veličini traktora ponudio JXU model i novi Quantum C, ali su oni i cijenovno u nekoj drugoj klasi. Ja samo želim reči da za novac koliko košta JX dobijete jedan pristojan i pouzdan traktor. Traktor o kojem ti pričaš je kud i kamo skuplji od JX-a
Zadnja promjena: Saša; 6/8/2010, 22:44; ukupno mijenjano 2 put/a.
22
Još će to zahtijevati malo razmišljanja,toliko je toga potrebno napraviti a tako malo vremena i novaca.
A što se tiče servisa ionako mi je namjera kako sam već napisao da sam radim servise na traktoru, zato i želim stroj jednostavnije koncepcije
A što se tiče servisa ionako mi je namjera kako sam već napisao da sam radim servise na traktoru, zato i želim stroj jednostavnije koncepcije
1
Daleko od toga da bi jedan SDF traktor od 60 konja bio vrhunac tehnologije ali da je sa njim lakše obavljati zadaće to je . Kako nitko na forumu nikada nije niti pod razno otvorio raspravu ili uopće pitao za opciju ON/OFF kardan kada se spušta odnosno diže hidraulik ? Kako je moguće da to nije bitno u traktoru ? Novi SDF traktor od 60 KS to ima a da stvarno ne izgledam kao pokvarena ploča neću dalje nabrajati . Rekao sam što mi je cilj ... nagovoriti bilo kojeg forumaša da ne škrtari jer za koju tisuću više ima puno bolji traktor . Pa nisam toliko lud da forsiram Fendta Vario ako čovjek želi stroj u klasi JX 60 .
Ovo za servis sam rekao čisto da istaknem i tu plus stavku u odnosu na Case . Ne kažem da svi moraju održavati traktore u ovlaštenom servisu nego kažem ako vam zatreba neki rezervni dio da znate kako Stepco nije jedina firma gdje toga ima . SDF tu nudi najrazgranatiju servisnu podršku od bilo koje marke traktora u HR ... daleko najrašireniju sa ljudima u svakoj boji traktora koji su maheri na svom polju . Osobno za Hurlija imam servisera koji mi na telefon kaže dijagnozu ako se traktor samo malo zakašljuca a gdje da ima neki ozbiljan kvar .
Ovo za servis sam rekao čisto da istaknem i tu plus stavku u odnosu na Case . Ne kažem da svi moraju održavati traktore u ovlaštenom servisu nego kažem ako vam zatreba neki rezervni dio da znate kako Stepco nije jedina firma gdje toga ima . SDF tu nudi najrazgranatiju servisnu podršku od bilo koje marke traktora u HR ... daleko najrašireniju sa ljudima u svakoj boji traktora koji su maheri na svom polju . Osobno za Hurlija imam servisera koji mi na telefon kaže dijagnozu ako se traktor samo malo zakašljuca a gdje da ima neki ozbiljan kvar .
3
Kažeš zakašljuca! Baš je tu največa prednost jednostavne tehnike JX-a koju andrlje kaže da treba. Sve je mehanički i sve može popravit bilo tko ako se imalo kuži u mehaniku.
Da nebi netko mislio da mrzim traktore koji su tehnološki na visokoj razini zapravo ih obožavam. Zato i imam još 2 velika koji su puni elektronike i sve je tako jednostavno samo klikneš i to je to. Ali kad mi zasvjetli neka kontrolka sve što znam je nazvati servisera i čekati da dođe otkloniti kvar. Sva sreča pa sve dobro funkcionira za sada.
Da nebi netko mislio da mrzim traktore koji su tehnološki na visokoj razini zapravo ih obožavam. Zato i imam još 2 velika koji su puni elektronike i sve je tako jednostavno samo klikneš i to je to. Ali kad mi zasvjetli neka kontrolka sve što znam je nazvati servisera i čekati da dođe otkloniti kvar. Sva sreča pa sve dobro funkcionira za sada.
22
Hehe . Ma ne kvari se Hurli skoro pa nikako .
U ovih gotovo 7 godina i 2300 sati sam kupio novo sjedalo , desni blatobran , akumulator , jedno 6 malih lampica za kontrolnu ploču . Anlaser je bio taj koji kašljuca pa je nedavno samo rastavljen i očišćen od prašine te radi kao novi . Neki dan slomio desnu polugu hidraulika . To je to . Nikada nije stao ili me ostavio u polju izuzev ovo sa lomom poluge hidraulika kada sam ostavio stroj u polju dok zavarim polugu
Kolegin ima 7500 sati i skoro 8 godina pa je spisak kvarova jedva malo veći od moga . Lamela je na spisku i recimo reparatura prednje osovine .
Nego da se na neki način vratim na temu .
Kupovina novog traktora se dogodi samo toliko i toliko puta u životu . Savjetujem svakome u toj situaciji da na bilo koji legalan način pronađe još koju extra kunu i kupi malo bolji traktor od onoga za kojeg ima realne mogućnosti kupnje . Zašto ? Zato što još nisam sreo nekoga tko je nakon kupnje bio potpuno zadovoljan . Često svi žale za nekim dijelom opreme koji nisu uzeli , ma šta često gotovo uvijek . Ne mislim tu na upaljač za cigarete ili rotaciju nego na puno bitniji dio opreme a možda najčešće se to radi o mjenjaču . Zanimljivo da snagu traktora skoro svi pogode od prve i tu nema punu fulanja
U ovih gotovo 7 godina i 2300 sati sam kupio novo sjedalo , desni blatobran , akumulator , jedno 6 malih lampica za kontrolnu ploču . Anlaser je bio taj koji kašljuca pa je nedavno samo rastavljen i očišćen od prašine te radi kao novi . Neki dan slomio desnu polugu hidraulika . To je to . Nikada nije stao ili me ostavio u polju izuzev ovo sa lomom poluge hidraulika kada sam ostavio stroj u polju dok zavarim polugu
Kolegin ima 7500 sati i skoro 8 godina pa je spisak kvarova jedva malo veći od moga . Lamela je na spisku i recimo reparatura prednje osovine .
Nego da se na neki način vratim na temu .
Kupovina novog traktora se dogodi samo toliko i toliko puta u životu . Savjetujem svakome u toj situaciji da na bilo koji legalan način pronađe još koju extra kunu i kupi malo bolji traktor od onoga za kojeg ima realne mogućnosti kupnje . Zašto ? Zato što još nisam sreo nekoga tko je nakon kupnje bio potpuno zadovoljan . Često svi žale za nekim dijelom opreme koji nisu uzeli , ma šta često gotovo uvijek . Ne mislim tu na upaljač za cigarete ili rotaciju nego na puno bitniji dio opreme a možda najčešće se to radi o mjenjaču . Zanimljivo da snagu traktora skoro svi pogode od prve i tu nema punu fulanja
3
Ma ja se u potpunosti slažem s tobom oko toga da se kupi prava stvar, ali kad nemožeš protiv one stare "koliko para toliko muzike".
22
slike case jx 60
desna strana
lijeva strana
desna strana
lijeva strana
case- Broj postova : 1304
God : 33