AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prskalice
Stranica 22 / 32. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 27 ... 32
Re: Prskalice
evo moje caffini 800 l , 14 m grane
tomica zetor- Broj postova : 537
God : 33
Registriran : 28.12.2008
5
→→→ : VIŠE
marko.ku je napisao/la:Jesu to hidraulične grane?
da ,,,
5
disi to kupil?kolika je bila cijena
delac- Broj postova : 1063
God : 37
Registriran : 28.01.2010
17
delac je napisao/la:disi to kupil?kolika je bila cijena
Grapak , cijena je bila povoljna jer je bila prva prskalica u hrvatskoj pred 4 godine ,
5
Kolika je ta povoljna cijena?tomica zetor je napisao/la:delac je napisao/la:disi to kupil?kolika je bila cijena
Grapak , cijena je bila povoljna jer je bila prva prskalica u hrvatskoj pred 4 godine ,
MWMpower- Broj postova : 28
Registriran : 02.02.2011
0
MWMpower je napisao/la:Kolika je ta povoljna cijena?tomica zetor je napisao/la:delac je napisao/la:disi to kupil?kolika je bila cijena
7-8 000 €
5
mucobieno je napisao/la:evo malo prskalica iz mog dvorista. ove godine je stigla prinova, jos jedna lesko prskalica 1000lit.
Zanima me jel clan Slafko jos uvek aktivan i da li prati ovaj forum, imam jedan mali problemcic s tom novom prskalicom. Naime radi se o elektro ventilu, cini mi se da nezatvara dovoljno, kad prilikom prskanja iskljucim prekidac, dizne i dalje malo bacaju tecnost. Nije u pitanju anti drop sistem, gotovo siguran sam da je do razvodnika. pa me zanima da lise to moze gde stelovati, da li ima kakva poluga unutra koju je potrebno produziti, ili nekakav slican sistem?
LEŠKU ti je jedino bitno da prskalicu proda i da dobije korisne savjete prije nego konstruira nešto što se može prodati, poput prskalice s hidro-granama.
mucobieno znači bacaju ti sve dizne na toj jednoj sekciji? rastavi taj elektroventil, sigurno ima neka brtva-gumica unutra pa se snađi sam. Odnosno, ispravak - sad tek vidim da imaš samo glavni elektroventil, a prskalica pod garancijom onda nemaš brige!
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
hvala na odgovoru. Necu sad dirati nista, jer ju koristim svakodnevno. prskam insekticid u repi, a kad to zavrsim rastavicu i kontaktirati uvoznika. jer ipak sam u drugoj drzavi. Snasao sam se, imam kvacilo kardana, pa kad mi okretanje duze traje ja ju ugasim na kardanu. Verovatno taj glavni elektroventil nezatvara dobro. Bice slika kad uzmem to na dnevni red.
mucobieno- Broj postova : 16
Registriran : 21.11.2011
0
Kad se radi o prskalicama cca 1000-1200 litara sa hidraulicnim granama, triplex diznama i elektronikom, dakle skoro pa sva oprema, jel pametnije kupiti Agromehaniku ili Leško ? Ako moze par konstruktivnih odgovora.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
SteveO je napisao/la:Kad se radi o prskalicama cca 1000-1200 litara sa hidraulicnim granama, triplex diznama i elektronikom, dakle skoro pa sva oprema, jel pametnije kupiti Agromehaniku ili Leško ? Ako moze par konstruktivnih odgovora.
ma amazone i nema greške
baš me zanima kolika je razlika u cijeni
Razlika je da padnes na dupe, Amazone oznake UF-1201, sva oprema, 1300 litara, cijena 179 000 kn sa PDV. Agromehanika tih karakteristika je cca 90 000 kn, mislim da je i Lesko tu negdje. Amazone jeste svemirski brod i izgledom i kvalitetom bez konkurencije ali je smjesno skup, dostizan i smislen samo nekom sa 500+ ha. Sto je najgore polovne vani oko 100 000 kn, stare po 3-4-5 godina.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
tomo_MF je napisao/la:LEŠKU ti je jedino bitno da prskalicu proda i da dobije korisne savjete prije nego konstruira nešto što se može prodati, poput prskalice s hidro-granama.
mucobieno znači bacaju ti sve dizne na toj jednoj sekciji? rastavi taj elektroventil, sigurno ima neka brtva-gumica unutra pa se snađi sam. Odnosno, ispravak - sad tek vidim da imaš samo glavni elektroventil, a prskalica pod garancijom onda nemaš brige!
Hmm..., zanimljiv komentar.
Gost- Gost
SteveO je napisao/la:Kad se radi o prskalicama cca 1000-1200 litara sa hidraulicnim granama, triplex diznama i elektronikom, dakle skoro pa sva oprema, jel pametnije kupiti Agromehaniku ili Leško ? Ako moze par konstruktivnih odgovora.
Kupi Hardi ili Amazone. Mislim da je Hardi čak i dosta jeftiniji od Amazonea.
Od ova dva zla što si gore naveo uzmi radije Agromehaniku. Ipak je mrvicu kvalitetnije napravljena.
Dalje neću komentirati...možda nisam dovoljno objektivan.
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
hardi i amazona su tu negdje cijenom, a to je duplo vise nego lesko ili agromehanika...
mi imamo lesko 1000l vec godinama sa el komandama u kabini i hidr granama vlastite izrade i prskamo s njom cuda hektara, i namamo zamjerki na funkcionalnost...
jedine zamjerke su sada sto su fanj pretjerali s cijenom jer prskalica koja je kostala 30000 kn sa hidr granama sada kosta 100000 kuna, a nas je izrada grana kostala u materijalu dodatnih 4-5 000 kuna plus rad, ajde max 10000 kuna moze bit skuplja, plus elektronika i dolazimo do cifre 50-60 000 kuna a ne sto tisuca....
mi imamo lesko 1000l vec godinama sa el komandama u kabini i hidr granama vlastite izrade i prskamo s njom cuda hektara, i namamo zamjerki na funkcionalnost...
jedine zamjerke su sada sto su fanj pretjerali s cijenom jer prskalica koja je kostala 30000 kn sa hidr granama sada kosta 100000 kuna, a nas je izrada grana kostala u materijalu dodatnih 4-5 000 kuna plus rad, ajde max 10000 kuna moze bit skuplja, plus elektronika i dolazimo do cifre 50-60 000 kuna a ne sto tisuca....
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
Caffini , 1000 l , zračna potpora 15 000 € .
5
Bećarina, zanimljivi komentar - da. Sigurno se traži objašnjenje? Stavit ću neke slike jedan dan da vidite o čem se radi.
Po meni - tako se ne radi ozbiljan posao.
Austrijanac ili švabo ne griješi nigdje, nema fulanja. A ovim našima btino da sastave dalje ko te j..... Radi se o sitnicama koje su bitne i to im nemogu oprostit, koliko sam ih nekad hvalio sad nakon 3 godine kad trebaju neki dijelovi, ih toliko kudim.
Leškovi dečki - odite ipak kod švabe još malo na praksu - koju godinu školovanja. Nemožeš mi prodavat rezervne dijelove od nekog drugog "dobavljača". Ako ste već ugradili neke dijelove jel nebi rezervni dijelovi trebali biti jednaki, potpuno isti?!?! Ovako moram nosit kovčeg s ključevima kad nešto šarafam - a radi se o običnim diznama na prskalici, i još koječemu.
Austrijanac ili švabo ne griješi nigdje, nema fulanja. A ovim našima btino da sastave dalje ko te j..... Radi se o sitnicama koje su bitne i to im nemogu oprostit, koliko sam ih nekad hvalio sad nakon 3 godine kad trebaju neki dijelovi, ih toliko kudim.
Leškovi dečki - odite ipak kod švabe još malo na praksu - koju godinu školovanja. Nemožeš mi prodavat rezervne dijelove od nekog drugog "dobavljača". Ako ste već ugradili neke dijelove jel nebi rezervni dijelovi trebali biti jednaki, potpuno isti?!?! Ovako moram nosit kovčeg s ključevima kad nešto šarafam - a radi se o običnim diznama na prskalici, i još koječemu.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
tomo_MF je napisao/la:Bećarina, zanimljivi komentar - da. Sigurno se traži objašnjenje? Stavit ću neke slike jedan dan da vidite o čem se radi.
Nema potrebe za objašnjenjem. U pravu si, (između ostalog) ažurnost je nešto što im poprilično fali. Trebali bi se (u poslu sa prskalicama) što se tiče ažurnosti ugledat na braću Z. i Ž. F. (da sad neimenujem, jel). Kod njih nema sutra ćemo se čut, a sutra koda nikad nesvane il svane za 10 dana, ma rješit ćemo to za sat vremena, a sat se pretvori u beskonačnost, čuj nemam sad taj dio, doći će za 15-20 dana itd., itd.... Može to (i mora) bolje, samo treba volje.
Gost- Gost
mi smo se to odavno vec navikli da se ne mozes oslonit na nikog drugog ako ti se desi nekakav nepredvidjeni kvar vec najcesce nesto samo sklopamo da se moze radit, a strucna pomoc dodje ikad ili nikad...
a sto se tice neprehvaljene amazone i to je isto upitno, ja se ne mogu nikako oteti dojmu da je ova arag elektronika sto lesko mece na svoje prskalice kvalitetnija ili makar u istom rangu nego amazonina...
makar tako izgleda... ja kad vidim one robusne metalne prekidace na aragu sunce mi svane, a na amazoni su neke klimave tanke metnili imam osjecaj da ce se pokvarit ako ih krivo pogledas... iako ne mora biti tako takav dojam ostavlja...
a sto se tice neprehvaljene amazone i to je isto upitno, ja se ne mogu nikako oteti dojmu da je ova arag elektronika sto lesko mece na svoje prskalice kvalitetnija ili makar u istom rangu nego amazonina...
makar tako izgleda... ja kad vidim one robusne metalne prekidace na aragu sunce mi svane, a na amazoni su neke klimave tanke metnili imam osjecaj da ce se pokvarit ako ih krivo pogledas... iako ne mora biti tako takav dojam ostavlja...
17
tomo_MF je napisao/la:
LEŠKU ti je jedino bitno da prskalicu proda i da dobije korisne savjete prije nego konstruira nešto što se može prodati, poput prskalice s hidro-granama.
Kad bi ova tvoja konstatacija bila točna onda bi mi postojali godinu ili dvije,a ne 15 godina. Jedino ako su svi tvoji kolege poljoprivrednici glupi i naivni ljudi pa već 15 godina kupuju od nekog tko im SAMO prodaje prskalice. Pretpostavljam da ipak ne misliš tako loše o svojim kolegama i nama kao proizvođaču prskalica.
tomo_MF je napisao/la:
Prihvaćam činjenicu da se dogode situacije kada rezervni dio od prije 3-4 godine pa i više nije moguće nadomjestiti potpuno identičnim komadom i u tome si u pravu. Treba prihvatiti činjenicu da se komponente mijenjaju i da je razlog tome razvoj kojeg čine inozemne tvrtke isključivo posvećene tehnologiji prskanja. Da mi nebi pratili njihov razvoj gdje bi bili...to rade i svi ovi poznatiji "švabe" i "austrijanci". Ako se rezervni dio nadomjesti nešto drugačijim, ali da pokriva istu funkcionalnost onda smatram da tu ne treba dizati toliku paniku jer eto to možda estetski nije onako kako je bilo pred nekoliko godina. Valjda je ipak funkcionalnost na prvom mjestu.
Kad nas šalješ kod "švabe" na školovanje - i tu ti dajem na pravo. Naravno da imamo još puno toga za naučiti. Iako si to napisao sa velikom dozom podcjenjivanja uspoređujući nas sa austrijskim i njemačkim firmama koje postoje 30,50 pa i više godina, a mi tek 15 (a ozbiljan razvoj i rast u zadnjih 7-8 godina). Isto bi bilo da ja tebe uspoređujem sa tvojim kolegom poljoprivrednikom iz tih istih zemalja, a nemate iste uvjete rada (od strojeva, zemlje pa do državno-administrativnih problema). A kad ti taj isti "švabo" ili "austrijanac" kaže cijenu za njihovu prskalicu samo sjedneš i čudom se čudiš zašto toliko skupo. Sve oni to dobro naplate i veliku zalihu rezervnih dijelova i brzi servis i sve ostalo što ide uz to. Da se izjasnim, tako i treba biti i tome mi težimo i želimo doći do toga.
Priznajem da trebamo i moramo biti ažurniji i brži u rješavanju određenih problema, ne bježimo od te odgovornosti. Nekad smo limitirani i ne uspijevamo sve pokriti. Za kratko vrijeme želimo to poboljšati i promijeniti.
A događaju se slučajevi da odlazimo ljudima popravljat i mijenjat elektroniku na Lemkenovim prskalicama, čak i na francuskim Berthoud u Srbiju.
Još po pitanju rezervnih dijelova, smatram da smo tu itekako korektni prema našim kupcima u odnosu na sve druge. Cijene dijelova su prihvatljive i realne, dok velika većina tih moćnih i jakih brendova odere svoje kupce prilikom servisiranja.
JOSIP FERGUSON je napisao/la:hardi i amazona su tu negdje cijenom, a to je duplo vise nego lesko ili agromehanika...
Josipe, ne znam otkud si došao do iznosa od 100.000 kn za nešto što je koštalo 30.000 kn. Nošena prskalica sa hidrauličnim granama i full opremom (računalo, eko-mikser, navigacija itd.) može koštat oko 100.000 kn. Normalna oprema pod koju podrazumijevam elektroniku u kabini, ali bez računala + triplex, eko-mikser, marker košta cca. 70.000 kn.
@slafko,
jer imate sad vecu prskalicu od one stare sto je bila 1000 litara a stane 1200 u nju?? vidim na stranicama sad 1200 l, dali je to istog volumena bure, ili je vece odnosno da stane 1400 l u njega??
drugo, kad cete napravit prskalicu sa granama koje se sklapaju kao na amazoni?? za ove sam cuo da ih ljudi stalno vare, a i meni se ucinilo da su nesto slabe jer se ne "zakvace" za konstrukciju gornjim dijelom kad su sklopljene pa u transportu lupaju i trgaju...?
jer imate sad vecu prskalicu od one stare sto je bila 1000 litara a stane 1200 u nju?? vidim na stranicama sad 1200 l, dali je to istog volumena bure, ili je vece odnosno da stane 1400 l u njega??
drugo, kad cete napravit prskalicu sa granama koje se sklapaju kao na amazoni?? za ove sam cuo da ih ljudi stalno vare, a i meni se ucinilo da su nesto slabe jer se ne "zakvace" za konstrukciju gornjim dijelom kad su sklopljene pa u transportu lupaju i trgaju...?
17
Slafko , a kad se mi ono vidimo???
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
4
JOSIP FERGUSON je napisao/la:@slafko,
Svaki model rezervoara 3R koji su u skladu sa europskim tehničkim normama imaju 10% veći kapacitet od nominalnog. To je zbog pojedinih sredstava koja se dosta pjene. Model 1200 je nominalno, a realno nešto oko 1350 litara.
Jel misliš na ovaj model grana: http://lesko.hr/wp-content/uploads/1000-16h/3.jpg
Za vikend, ako opet ne odlutaš u ZgRajtek je napisao/la:Slafko , a kad se mi ono vidimo???
slicne ali ne takve, to sam vidio...
pogledaj kako se sklapaju amazonine, znaci samo se nasnjitaju sekcije, sve je hidraulicki, i mogu ici do vecih sirina, i kada se sklope onda se sa kukama zakvace za konstrukciju, i ne mrdaju pa kakvim god rupama da jurio...
isto sada radi i hardi...
pogledaj kako se sklapaju amazonine, znaci samo se nasnjitaju sekcije, sve je hidraulicki, i mogu ici do vecih sirina, i kada se sklope onda se sa kukama zakvace za konstrukciju, i ne mrdaju pa kakvim god rupama da jurio...
isto sada radi i hardi...
17
a kad se mi vidimo? jel se radi prskalica,dokle ste stigli jel če bit šta prije isporučena... normalno pitanje je za gospona SLAFKA!
slaven22- Broj postova : 912
God : 36
Zanimanje : automehaničar
Registriran : 20.10.2010
22
Stranica 22 / 32. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 27 ... 32
Stranica 22 / 32.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.