AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Plava nafta (zakonodavstvo)
Stranica 5 / 21. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 21
Re: Plava nafta (zakonodavstvo)
Naručio sam kod ine da mi dovezu plavca doma. Pitam telefonom kad će stići, mora mi stići prije nove godine - da si iskoristim kvotu. Žena mi preko telefona odgovorila - velika je navala, ako vam stigne u novoj godini - količina će se odbiti od ove godine.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Uf neznam kako će to ići kod njih, jer mi je poznato da sam imao ikustva da platim plavca a oni ga dovezu za deset dana te se u međuvremenu mijenjala cijena istoga, nakraju dovozu po toj novoj cijeni bez obzira što je određena količina avansno plaćena po prijašnjoj cijeni.
Da to sa promjenom cijene i nadoplatom sam doživio isto, ali jednom su mi vratili lovu - kada je gorivo pojeftinilo. Danas opet zvao i žena mi reče da plavca nema u Sisku već tri dana i da danas neće dovesti definitivno. Ali mi i reče da je već skinula količinu sa moje kartice, tako da nema brige.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Koliko je skuplje kada ti dovoze kuči ili i koja je najmanja količina koju isporučuju.Ja sam isto htio da mi dovezu kuči ali kažu da oni više ne rade dovoz direk iz ine kao nekada kada su mi dovozili ložu za grijanje Kažu sada to ide preko nekih privatnih dobavljača i cjena je bila za cca 30 lipa viša po litri.Fidelito je napisao/la:Naručio sam kod ine da mi dovezu plavca doma. Pitam telefonom kad će stići, mora mi stići prije nove godine - da si iskoristim kvotu. Žena mi preko telefona odgovorila - velika je navala, ako vam stigne u novoj godini - količina će se odbiti od ove godine.
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
pege25 je napisao/la:Koliko je skuplje kada ti dovoze kuči ili i koja je najmanja količina koju isporučuju.Ja sam isto htio da mi dovezu kuči ali kažu da oni više ne rade dovoz direk iz ine kao nekada kada su mi dovozili ložu za grijanje Kažu sada to ide preko nekih privatnih dobavljača i cjena je bila za cca 30 lipa viša po litri.Fidelito je napisao/la:Naručio sam kod ine da mi dovezu plavca doma. Pitam telefonom kad će stići, mora mi stići prije nove godine - da si iskoristim kvotu. Žena mi preko telefona odgovorila - velika je navala, ako vam stigne u novoj godini - količina će se odbiti od ove godine.
fidelito neznam kako će to ići što je već skinila količinu iz razloga što ti i vozač kad doveze mora provući karticu i skiniti litražu koju je isporučio u tome trenutku?
Pege godinama ide preko privatnih prevoznika ali ima sam dvije ture dostave direkt od INI-nih kamiona a prije 6 mjeseci je bilo deset lipa naknada za agenciju a sada je oko 25 lipa, ali opet mi je to isplativije nego da čekam satima po par dana da riješim gorivo.
pege25 je napisao/la:Koliko je skuplje kada ti dovoze kuči ili i koja je najmanja količina koju isporučuju.Ja sam isto htio da mi dovezu kuči ali kažu da oni više ne rade dovoz direk iz ine kao nekada kada su mi dovozili ložu za grijanje Kažu sada to ide preko nekih privatnih dobavljača i cjena je bila za cca 30 lipa viša po litri.Fidelito je napisao/la:Naručio sam kod ine da mi dovezu plavca doma. Pitam telefonom kad će stići, mora mi stići prije nove godine - da si iskoristim kvotu. Žena mi preko telefona odgovorila - velika je navala, ako vam stigne u novoj godini - količina će se odbiti od ove godine.
evo ja sam danas uplatio gorivo i izađe te 5,10 kn sa dovozom , a na crpki je 4,99 kn
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
→→→ : VIŠE
krešo kao kojoj, privatnici su dosta skuplji!!
case- Broj postova : 1304
God : 33
Zanimanje : student
Registriran : 10.02.2010
2
Case meni je isto naplaćivano dali mi dovozili oni sa ini-nim kamionom ili neki od privatnika, cijena za naknadu za agenciju je ista
case je napisao/la:krešo kao kojoj, privatnici su dosta skuplji!!
pogotovo kod vas , a i u koriji sam čuo da je 5,5 kn plavac
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
Danas sam čuo na radiju da će se moći kartice od ove god koristit sve do upisa nove količine, tj do 31.1.2011.
Meni doma dovoze naftu ali bez ikakve naknade, samo što je stvar u tome da plaćam u gotovini, a u tom slučaju ne mogu platit više od 5000 kn.
Meni doma dovoze naftu ali bez ikakve naknade, samo što je stvar u tome da plaćam u gotovini, a u tom slučaju ne mogu platit više od 5000 kn.
hellboy152- Broj postova : 235
God : 34
Registriran : 08.12.2010
2
Produljenje roka za korištenje neiskorištenih količina plavog dizela
Ove jeseni značajan dio poljoprivrednih površina bio je poplavljen u vrijeme optimalnih agrotehničkih rokova za pripremu zemljišta za sjetvu, te mnogi korisnici plavog plinskog ulja nisu mogli pravovremeno izvršiti obradu tla. Zbog toga je značajan dio odobrenih i upisanih prava na potrošnju plavog plinskog ulja u 2010. godini, u sustavu kartičnog poslovanja, ostao neiskorišten.hellboy152 je napisao/la:Danas sam čuo na radiju da će se moći kartice od ove god koristit sve do upisa nove količine, tj do 31.1.2011.
Da bi poljoprivrednici mogli nadoknaditi zaostatke u obradi tla, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja predložilo je Ministarstvu financija izmjenu Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi, da se produlji rok za korištenje odobrenih, a neiskorištenih količina plavog plinskog ulja u 2010. godini do 31. siječnja 2011. godine.
Neiskorištene količine plavog plinskog ulja (plavog dizela) nadodat će se predviđenoj kvoti za 2011. godinu. Distribucija i preuzimanje od strane korisnika, moći će se vršiti od polovice siječnja 2011. godine, do kada će se stvoriti tehnički preduvjeti za isto. Stoga obavještavamo sve korisnike, da nije potrebno stvarati gužve na benzinskim postajama kako bi iskoristili kvotu za ovu godinu.
http://www.mps.hr/default.aspx?id=7737
odmahsad- Broj postova : 101
Registriran : 31.12.2010
1
hellboy152 je napisao/la:Danas sam čuo na radiju da će se moći kartice od ove god koristit sve do upisa nove količine, tj do 31.1.2011.
to si u pravu da kada plaćaš u gotovini onda nema naknade za agenciju, ali ja većinom uzimam 2500 do 3000 tako da to plaćam avansno i onda ima naknada za agenciju
Dobro je u ovoj državi što smo svi pravovremeno obavješteni o promjenama i dopunama pravilnika razno raznih. @ odmahsad gdje si prije bio sa ovim odmahprije postom ,korisna informacija samo u krivo vrijeme kada su ljudi čekali po 8 sati i to nakraju se uspostavi bez veze.Jer su rekli da se sa 1.1 briše sve kad gle čuda 31.12 dobijemo obavjest da isto nevaži.Bemti leglo gdje se legu ovi pametni političari u ovoj državi i ovim umobolnim zakonima u ovoj državi,ma izgleda da su se ovi malo- puno pogubili i neznaju ni sami šta rade.Evo još jedan primjer do jučer zakon o oib-u kreče sa 1.1 u uporabu ,kad ono gle opet odgoda .
Uh ljut sam ko leptir nadam se da u ovom postu neče biti inicijala i izvučenih konteksta i prostota za isključenje,Stoga unaprjed izvinjenje,hvala
Uh ljut sam ko leptir nadam se da u ovom postu neče biti inicijala i izvučenih konteksta i prostota za isključenje,Stoga unaprjed izvinjenje,hvala
131
Stvarno trebaš bit glup i neinformiran za napisat ovakav članak.
http://www.vecernji.hr/regije/cekajuci-gorivo-poljoprivrednici-crpki-spavali-autima-clanak-234183
a tek ovaj Mlinarić.
Zbog neočekivane odluke o prestanku valjanosti kartica za plavi dizel danas je reagirao i Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka.
– Tražimo da se povuče ova odluka i da kartice za gorivo nastave vrijediti i dalje na način kako je to bilo sa plavim knjižicama, točnije da vrijede sve do odobrenja za nove kvote – poručio je Mlinarić s tiskovne konferencije koju je održao na crpki u središtu Bjelovara.
U kojim NN je izašla odluka o kojoj ovaj priča?
http://www.vecernji.hr/regije/cekajuci-gorivo-poljoprivrednici-crpki-spavali-autima-clanak-234183
a tek ovaj Mlinarić.
Zbog neočekivane odluke o prestanku valjanosti kartica za plavi dizel danas je reagirao i Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka.
– Tražimo da se povuče ova odluka i da kartice za gorivo nastave vrijediti i dalje na način kako je to bilo sa plavim knjižicama, točnije da vrijede sve do odobrenja za nove kvote – poručio je Mlinarić s tiskovne konferencije koju je održao na crpki u središtu Bjelovara.
1
pege25 je napisao/la:Dobro je u ovoj državi što smo svi pravovremeno obavješteni o promjenama i dopunama pravilnika razno raznih. @ odmahsad gdje si prije bio sa ovim odmahprije postom ,korisna informacija samo u krivo vrijeme kada su ljudi čekali po 8 sati i to nakraju se uspostavi bez veze.Jer su rekli da se sa 1.1 briše sve kad gle čuda 31.12 dobijemo obavjest da isto nevaži.Bemti leglo gdje se legu ovi pametni političari u ovoj državi i ovim umobolnim zakonima u ovoj državi,ma izgleda da su se ovi malo- puno pogubili i neznaju ni sami šta rade.Evo još jedan primjer do jučer zakon o oib-u kreče sa 1.1 u uporabu ,kad ono gle opet odgoda .
To je danas objavljeno na stranici mps (ministarstvo pametnih seljaka). Mislim da je to čisto predizborno podilaženje.
"Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja predložilo je Ministarstvu financija izmjenu Pravilnika"
Obrati pažnju na boldano. Predloženo mora usvojiti Min. Financija . Još ne uzimajte ovu objavu zdravo za gotovo dok se ne objavi pravilnik, a informaciju o zakonodavstvu potražite ovdje:
http://www.apprrr.hr/plavo-gorivo-71.aspx
1
odmahsad je napisao/la:Stvarno trebaš bit glup i neinformiran za napisat ovakav članak.
a tek ovaj Mlinarić.
– Ovo što se u ova dva dana događa po crpkama velika je sramota, ljudi čekaju u redovima, posuđuju novac, jer se boje da iduće godine više neće imati ovu litražu – ističe Mlinarić dodajući da zbog ove odluke nastaje prazan hod jer seljaci do odobrenja novih kvota neće imati jeftinijeg goriva, nego će morati kupovati ono skuplje.
Kod nas je inin djelatnik 28.12 dobio naputak da plavi i dalje ostaje u igri.Tako neznam odakle to da na dan 31.12 pišu ovakve članke i izjave o kupnji skupljeg.
A ovaj gore gospodin M dobro da se sjetio prokomentirati vezani za problem brisanja dobivene kvote.
Ja nemogu shvatiti čemu to brisanje s 1.1 ako sam dobi toliko litara i to izračunali stručnjaci da mi za moje površine potrebno toliko litara to je moje i nitko meni netreba određivati kada ču ja to potrošiti.Pošto vidim ovih dana pišu o nekom tvz višku goriva ,pa ljudi meni neprestaje kao čistom rataru rad sa 1.1 jer imam još orati 45ha za to mi je potrebna određena količina goriva nisam imao novaca prije kao večina pa sam i zadnju banku dao sada za gorivo samo da mogu nekako poorati ,kako ču živjeti i plačati kredite nemam pojma ,a da nespomonjem stočare koji rade i moraju paliti traktore svaki dan.Tako da ovo šta nam rade nije normalno i samo da mogu dati jednom od tih što donose zakone pet minuta mog života tome bi mozak ishlapio za pet sekundi i završio bi u ludari garant.
131
mi danas htjeli kupiti oko 500 litri plave nafte i zvali smo po koprivnici subotici podravskoj đelekovcu čak u vrbovec pa u križevce i nemaju plave nafte
kolko sam ja čul da je više nebu nego nekaj drugo bude
filipkc- Broj postova : 319
God : 29
Zanimanje : šarafljenje i učenje i delanje
Registriran : 26.07.2010
1
neznam rekli su da če biti cijelu godinu! plave nafte!laserko je napisao/la:mi danas htjeli kupiti oko 500 litri plave nafte i zvali smo po koprivnici subotici podravskoj đelekovcu čak u vrbovec pa u križevce i nemaju plave nafte
case- Broj postova : 1304
God : 33
Registriran : 10.02.2010
2
Htio, sam jucer još kupit šta mi je ostalo zvao vinkovce inu, županju sve sam obišo cijele vinkovce i županju okolicu nema više nigdje ..
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
Bit će i dalje plave nafte, samo što je sada bila tolika potražnja da je zadnjih 2 dana bilo nemoguće doći do nje.
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
Koliko znam članak 8. stavak 1. Pravilnika je još uvijek na snazi:pege25 je napisao/la:odmahsad je napisao/la:Stvarno trebaš bit glup i neinformiran za napisat ovakav članak.
a tek ovaj Mlinarić.
– Ovo što se u ova dva dana događa po crpkama velika je sramota, ljudi čekaju u redovima, posuđuju novac, jer se boje da iduće godine više neće imati ovu litražu – ističe Mlinarić dodajući da zbog ove odluke nastaje prazan hod jer seljaci do odobrenja novih kvota neće imati jeftinijeg goriva, nego će morati kupovati ono skuplje.
Kod nas je inin djelatnik 28.12 dobio naputak da plavi i dalje ostaje u igri.Tako neznam odakle to da na dan 31.12 pišu ovakve članke i izjave o kupnji skupljeg.
A ovaj gore gospodin M dobro da se sjetio prokomentirati vezani za problem brisanja dobivene kvote.
Ja nemogu shvatiti čemu to brisanje s 1.1 ako sam dobi toliko litara i to izračunali stručnjaci da mi za moje površine potrebno toliko litara to je moje i nitko meni netreba određivati kada ču ja to potrošiti.Pošto vidim ovih dana pišu o nekom tvz višku goriva ,pa ljudi meni neprestaje kao čistom rataru rad sa 1.1 jer imam još orati 45ha za to mi je potrebna određena količina goriva nisam imao novaca prije kao večina pa sam i zadnju banku dao sada za gorivo samo da mogu nekako poorati ,kako ču živjeti i plačati kredite nemam pojma ,a da nespomonjem stočare koji rade i moraju paliti traktore svaki dan.Tako da ovo šta nam rade nije normalno i samo da mogu dati jednom od tih što donose zakone pet minuta mog života tome bi mozak ishlapio za pet sekundi i završio bi u ludari garant.
http://www.apprrr.hr/plavo-gorivo-71.aspx
Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojanom plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi (NN78/10)
Članak 8.
»(1) Korisnik prava na potrošnju plinskog ulja obojanog plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi ne može odobreno, a neiskorišteno pravo iz tekuće godine koristiti u sljedećoj godini.
1
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=4&ID_VIJESTI=135032
BRLOŠIĆ TRAŽI PRODULJENJE ROKA DO 31. SIJEČNJA
Predsjednik Udruge “Brazda”, Matija Brlošić, jučer nam je potvrdio da je zbog novonastalih okolnosti poslao poruku ministru Petru Čobankoviću. “Zbog vremenskih uvjeta ostalo je mnogo nepooranih zimskih brazda. Sada je vrijeme za taj posao, imamo novca, no na benzinske postaje stižu male količine dizela, zbog kojih kvote za ovu godinu nećemo moći iskoristiti. Zato smo poslali zahtjev novom potpredsjedniku Vlade da se rok za iskorištenje kvote plavog dizela za ovu godinu produlji bar do 31. siječnja”, najavio je Brlošić, dodajući da će njegov zahtjev prema Ministarstvu podržati ostale seljačke udruge.
BRLOŠIĆ TRAŽI PRODULJENJE ROKA DO 31. SIJEČNJA
Predsjednik Udruge “Brazda”, Matija Brlošić, jučer nam je potvrdio da je zbog novonastalih okolnosti poslao poruku ministru Petru Čobankoviću. “Zbog vremenskih uvjeta ostalo je mnogo nepooranih zimskih brazda. Sada je vrijeme za taj posao, imamo novca, no na benzinske postaje stižu male količine dizela, zbog kojih kvote za ovu godinu nećemo moći iskoristiti. Zato smo poslali zahtjev novom potpredsjedniku Vlade da se rok za iskorištenje kvote plavog dizela za ovu godinu produlji bar do 31. siječnja”, najavio je Brlošić, dodajući da će njegov zahtjev prema Ministarstvu podržati ostale seljačke udruge.
1
http://www.agroburza.hr/2010/12/neiskoristeni-plavi-dizel-se-moze-koristiti-do-kraja-sijecnja/
Ako je ovo istina onda su to dobre vijesti
Ako je ovo istina onda su to dobre vijesti
Miky000- Broj postova : 476
God : 31
Registriran : 30.07.2010
9
→→→ : OPG PAŽUR
Ljudi što je to sa karticama za plavi dizel...danas otišao kupiti, i vratio se sa praznim bačvama. Jel itko danas probao svoje kartice??
Kile- Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41
Evo ja nazvao danas benzinsku da potrošim 176lit preostalog plavog pa da napunim đonu i da idem orati i kažu da danas kartice neprolaze navodno sutra bi tebalo biti ok i sve do 31.1.
131
Stranica 5 / 21. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 21
Stranica 5 / 21.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.