AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Vodenje knjiga OPG
Stranica 5 / 16. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Re: Vodenje knjiga OPG
A joj,nismo se mi razumjeli .....ocito sam ja kriv jer nisam detaljno opisao sto me zanima.
Evo jos jedan primjer ali malo detaljnije.
Obrt u poljoprivredi,u sustavu pdv-a,sa tromjesecnim obracunom.
1975godine (12mjesec) investirali u kupnju motike,i preplatili smo pdv.
Na kraju te godine pri obracunu pdv-a je utvrdeno da imamo pravo na povrat 5.000kn sto smo i trazili da nam se vrati.
Povrat je sjeo u 4mjesecu 1976godine,u iznosu od 5.000kn.
Sad se vracam opet na pricu iz par postova(nakon male sale ).
Kada je sjeo povrat na racun koji je btw bio prazan imali smo 5.000kn,osao u trgovinu kupio gnojivo u iznosu od 5.000kn i platio preko racuna.
Znacio platio sam sa novcem koji je od povrata.
E sada zanima me dali taj racun odnosno osnovicu knjizim kao trosak,i dali pdv na tu osnovicu odnosno 934kn koristim u obracunu pdv-a??
Evo jos jedan primjer ali malo detaljnije.
Obrt u poljoprivredi,u sustavu pdv-a,sa tromjesecnim obracunom.
1975godine (12mjesec) investirali u kupnju motike,i preplatili smo pdv.
Na kraju te godine pri obracunu pdv-a je utvrdeno da imamo pravo na povrat 5.000kn sto smo i trazili da nam se vrati.
Povrat je sjeo u 4mjesecu 1976godine,u iznosu od 5.000kn.
Sad se vracam opet na pricu iz par postova(nakon male sale ).
Kada je sjeo povrat na racun koji je btw bio prazan imali smo 5.000kn,osao u trgovinu kupio gnojivo u iznosu od 5.000kn i platio preko racuna.
Znacio platio sam sa novcem koji je od povrata.
E sada zanima me dali taj racun odnosno osnovicu knjizim kao trosak,i dali pdv na tu osnovicu odnosno 934kn koristim u obracunu pdv-a??
ti sad zahe..ili što?
zašto osnovicu tog računa ne bi knižio u trošak i pdv u pretporez? daj mi jedan razlog-
ps.
1975 nije bilo pdv-a
zašto osnovicu tog računa ne bi knižio u trošak i pdv u pretporez? daj mi jedan razlog-
ps.
1975 nije bilo pdv-a
sunčana- Broj postova : 1026
God : 58
Zanimanje : knjigovodstvo
Registriran : 06.10.2008
2
Kriv sam! jbg nisam napisao odmah kako spada pa je ispalo nespretno....
Sad mi je jasno.
Nemam pojma odakle mi da nebi knjizio taj racun u trosak i predporez.
AALI sta onda ovo znaci:
Sad mi je jasno.
AALI sta onda ovo znaci:
???Ja vraceni PDV ne knjizim kao prihod jer ga ne knizim ni kao trosak kod ulaznih racuna. Moj porezni referent nema nista protiv, pa racunam da radim dobro
znači to što i kaže. kad mu lova od povrata sjedne na žirac, ne piše ju u primitak. ali s njom radi što hoće, pa ako ju koristi za plaćanje drugog računa, njegovu OSNOVICU piše u izdatak, a njegov pdv opet obračun pdv-acodexnox je napisao/la:Kriv sam! jbg nisam napisao odmah kako spada pa je ispalo nespretno....
Sad mi je jasno.
AALI sta onda ovo znaci:???Ja vraceni PDV ne knjizim kao prihod jer ga ne knizim ni kao trosak kod ulaznih racuna. Moj porezni referent nema nista protiv, pa racunam da radim dobro
ni plaćanje poreza na dohodak nije izdatak, jel tako...
2
Nije izdatak ...
Sad mi je jasno.
tnx
Nerazumijem sada zasto sam uopce mislio da nest krivo radim.....
Sad mi je jasno.
tnx
codexnox je napisao/la:Nije izdatak ...
Sad mi je jasno.
tnx
ma vrijedi s vremena na vrijeme provjeriti..
hajd..pozdrav ti! kasno je..
2
Opet imam pitanje:
Kako napraviti pozajmnicu i dali je to uopće moguće?
Dali opg moze primiti pozajmnicu?
Kako napraviti pozajmnicu i dali je to uopće moguće?
Dali opg moze primiti pozajmnicu?
može, jednostavno uplatiš na svoj opg račun novac samo pazi da navedeš svrhu plaćanja kao pozajmicu
Pazi nisam siguran ali mislim da se pozajmice smiju raditi samo na početku novo otvorenog gospodarstva i to prve 2 godine,a da se poslije nesmije ili?.
Ponavljam koda sam tako nešto naučuo ipak ti provjeri sa nadležnima za ovaka pitanja i obavezno nas obavjesti..
Ponavljam koda sam tako nešto naučuo ipak ti provjeri sa nadležnima za ovaka pitanja i obavezno nas obavjesti..
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Znaci uplatim sa naznakom pozajmnica.
I kako onda ih vratim natrag?
I dali moram neku posebnu evidenvciju pisat?
Dali pišem kao primitak,pa kad se vrati kao izdatak,ili to preskačem?
codexnox je napisao/la:Znaci uplatim sa naznakom pozajmnica.
Ispravak netočnog navoda može se uplačivati pozajmica bez problema samo u opis plačanja navedeš posudba i uplatiš si na žiro.
Pozajmica ti se nevodi neknjiži pod ništa samo si uvedi za sebe da znaš koliko i kada je uplačeno i to je to ,samo ako su veliki iznosi pozajmica u pitanju na kraju godine kod obračuna moraš biti spreman ih opravdati ,ako ti recimo porezna pita odakle taj novac.
A što se tiče vračanja odeš u banku s općom uplatnicom gdje ti u opis plačanja piše materijalni trošak i eto ti love nazad,ako si na to mislio
131
A što se tiče vračanja odeš u banku s općom uplatnicom gdje ti u opis plačanja piše materijalni trošak i eto ti love nazad,ako si na to mislio
To sam mislio...znaci materijalni trosak ?
pozajmica i akontacija dižeš, vraćaš tako to kod mene ide obavezno moraš to naglasit
Landpower165tdi- Broj postova : 1551
God : 38
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 01.01.2011
15
→→→ : VIŠE
codexnox je napisao/la:A što se tiče vračanja odeš u banku s općom uplatnicom gdje ti u opis plačanja piše materijalni trošak i eto ti love nazad,ako si na to mislio
ne nego:povrat pozajmice!
kakav sad crni materijalni trošak! nije trošak. kao što nije bio ni primitak kad si na žirac položio.
netko ti je rekao..za sebe vodiš koliko si novca opg-u posudio..gledaš, kad budeš mogao, tako ga i vratiti..potpišeš sam sa sobom ugovor o neobračunavanju kamata na pozajmicu (eto, sad ćete opet reći:gle ovu ludaču, fort bi potpisivala ugovore sama sa sobom )
istina, ne pretjeruj s tim pozajmicama, jer..logično, otkud ih zarađuješ..da te netko ne bi nekad pitao, a da nemaš odgovor..inače se smije. uvijek, a ne samo spočetka poslovanja. to je netočna informacija.
2
sunčana je napisao/la:codexnox je napisao/la:A što se tiče vračanja odeš u banku s općom uplatnicom gdje ti u opis plačanja piše materijalni trošak i eto ti love nazad,ako si na to mislio
ne nego:povrat pozajmice!
kakav sad crni materijalni trošak! nije trošak. kao što nije bio ni primitak kad si na žirac položio.
netko ti je rekao..za sebe vodiš koliko si novca opg-u posudio..gledaš, kad budeš mogao, tako ga i vratiti..potpišeš sam sa sobom ugovor o neobračunavanju kamata na pozajmicu (eto, sad ćete opet reći:gle ovu ludaču, fort bi potpisivala ugovore sama sa sobom )
istina, ne pretjeruj s tim pozajmicama, jer..logično, otkud ih zarađuješ..da te netko ne bi nekad pitao, a da nemaš odgovor..inače se smije. uvijek, a ne samo spočetka poslovanja. to je netočna informacija.
Čovjek hoče uzeti lovu(keš) sa žiro računa tu što je sam sebi posudio i ode u banku i na općoj uplatnici u rubriku napiše povrat pozajmice
E code sory ja mislio da ti hočeš lovu nazad u svoj džep ili perinu
A ova što potpisuje ugovore sama sa sobom izgleda te prokužila na što si ustvari mislio ...
Mada sam si milon puta posudio pare ali te bare sam podigao kao fizička osoba dok sam radio u firmi i čuvam te ugovore o kreditu tako da im pokažem odakle mi lova za pozajmoicu jer love nemam u perini niti sam ju zaradio na crno he he.
Tako evo neču se više petljati u ovu temu jer nemam pojma
Povrat pozajmice to nikad nisam radio i prvi put čujem za to
131
Ja sam napisao da me zanima kako sam sebi posuditi lovu.
Tj malo detaljnije:
Treutno na ziro racunu(poslovnom jel),trebam više novca nego li imam na istom. Cak nije ni velika cifra .
Pa me zanimalo kako da sam sebi uplatim na ziro ,i kako cu to povuc natrag?
Znaci uplatim sa naznakom pozajmnica,a kad budem dizao natrag napisem povrat pozajmnice i to je to.
Nego jos me nesto zanima.
Recimo taj novac od poticaja i od robe prodane....dal mogu digniti sve i otic potrosit na bilo sta? Naravno na kraju godine onda nece stimat poslovanje,tj moras platiti porez .
Znaci ono,imas love na ziro,dignes spiskas na gluposti i nikom nista?
Pitam cisto informativno. A i inace placam samo racune,i potrebe za opg sa tim novcem.
Tj malo detaljnije:
Treutno na ziro racunu(poslovnom jel),trebam više novca nego li imam na istom. Cak nije ni velika cifra .
Pa me zanimalo kako da sam sebi uplatim na ziro ,i kako cu to povuc natrag?
Znaci uplatim sa naznakom pozajmnica,a kad budem dizao natrag napisem povrat pozajmnice i to je to.
Nego jos me nesto zanima.
Recimo taj novac od poticaja i od robe prodane....dal mogu digniti sve i otic potrosit na bilo sta? Naravno na kraju godine onda nece stimat poslovanje,tj moras platiti porez .
Znaci ono,imas love na ziro,dignes spiskas na gluposti i nikom nista?
Pitam cisto informativno. A i inace placam samo racune,i potrebe za opg sa tim novcem.
Code prvo da te nešto pitam kao ti inače dižeš veču lovu sa žira ? znači preko bankomata smiješ diči love do 5000kn dnevno i sada recimo treba ti danas 30000kn love kako bi ti to podigao u banci?
131
ako hoćeš podići pozajmicu natrag, moraš imati napisan ugovor sam sa sobom (sunčana ti je ti opisala)...
ti lovu sa svog opg računa možeš dići kadgod i koliko hoćeš (ovisno o banci) i isto tako, možeš raditi s njim što te volja
naravno, poreznici više cijene materijalnu potrošnju, ali ne činiš ništa protivzakonito
ti lovu sa svog opg računa možeš dići kadgod i koliko hoćeš (ovisno o banci) i isto tako, možeš raditi s njim što te volja
naravno, poreznici više cijene materijalnu potrošnju, ali ne činiš ništa protivzakonito
navedeš npr."akontacija dohodka" i digneš lovu na šalteru!pege25 je napisao/la:Code prvo da te nešto pitam kao ti inače dižeš veču lovu sa žira ? znači preko bankomata smiješ diči love do 5000kn dnevno i sada recimo treba ti danas 30000kn love kako bi ti to podigao u banci?
lukoil- Broj postova : 98
Registriran : 26.08.2010
1
Pa ja lovu dižem na šalteru a ako se radi o većoj sumi onda samo dan unaprijed naručim to i sutra ujutro me to čeka spremno.
Pozajmicu možeš uplatiti sam sebi a ujedno i podići ju nazad ali moraš to i papirnato provesti i nema nikakvih problema.
Ma paor volu poreznici da ti trošiš što više na nebuloze i onda ti to još jednom oporezuju jer je to potrošnja na luksuz na koji nije oslobođen od istoga.
Pozajmicu možeš uplatiti sam sebi a ujedno i podići ju nazad ali moraš to i papirnato provesti i nema nikakvih problema.
Ma paor volu poreznici da ti trošiš što više na nebuloze i onda ti to još jednom oporezuju jer je to potrošnja na luksuz na koji nije oslobođen od istoga.
Au falk jesi pametan ja mislio da lovu dižeš za šankom u birtiji
Bemti moraš uzeti opču uplatnicu i pod opis plačanja navesti za šta je namjenjena lova zar ne ,šta tu navedeš ...pod opis plačanja?
Bemti moraš uzeti opču uplatnicu i pod opis plačanja navesti za šta je namjenjena lova zar ne ,šta tu navedeš ...pod opis plačanja?
131
to sam i mislio, ali sam se krivo odrazio , trebao sam ovako
naravno, poreznici više "cijene" materijalnu potrošnju, ali ne činiš ništa protivzakonito
pege25 je napisao/la:Code prvo da te nešto pitam kao ti inače dižeš veču lovu sa žira ? znači preko bankomata smiješ diči love do 5000kn dnevno i sada recimo treba ti danas 30000kn love kako bi ti to podigao u banci?
Ono zasto bi mi trebalo 30.000kn!?
Ako kupujem neku robu platim preko racuna i to je to...
codexnox je napisao/la:pege25 je napisao/la:Code prvo da te nešto pitam kao ti inače dižeš veču lovu sa žira ? znači preko bankomata smiješ diči love do 5000kn dnevno i sada recimo treba ti danas 30000kn love kako bi ti to podigao u banci?
Ono zasto bi mi trebalo 30.000kn!?
Ako kupujem neku robu platim preko racuna i to je to...
Jebiga oprosti samo pitam neču više .Hvala!
131
paor je napisao/la:ako hoćeš podići pozajmicu natrag, moraš imati napisan ugovor sam sa sobom (sunčana ti je ti opisala)...
To me zanimalo....dignes sve ,potrosis i nema problema sa zakonom.
Stranica 5 / 16. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 16
Stranica 5 / 16.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.