AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
imt 533
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: IMT
Stranica 2 / 16. • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
opet problem
fala najljepša to šlaka više ništa ne roždi kako tako mali šaraf a radi tako velike probleme. još jednom puno fala bok. :santa:
djurki- Broj postova : 9
God : 52
Zanimanje : bez posla
Registriran : 24.08.2009
0
Re: imt 533
Kod mene isto napravljena generalka na 533 ali sa rezlutatom nisam zadovoljan.
Trebao bih promjeniti elemente na pumpi i jos sam cuo da se zna desiti da se lanac od pogona pumpe rastegne pa onda kasni paljenje.
Jel zna netko o tome "stelanju" palenja na 533?
Koliko sam cuo da se nemoze stelati,odnosno da to nije predvideno nego potrebne su nekakve inovacije...
Trebao bih promjeniti elemente na pumpi i jos sam cuo da se zna desiti da se lanac od pogona pumpe rastegne pa onda kasni paljenje.
Jel zna netko o tome "stelanju" palenja na 533?
Koliko sam cuo da se nemoze stelati,odnosno da to nije predvideno nego potrebne su nekakve inovacije...
Paljenje na IMT-533 se štima na "fiberu" kod pumpe visokog pritiska. A kad si radio generalku trebao si obavezno promjeniti lanac, , klizač lanca, lančanike i španer razvodnog lanca. Lanac se istegne, zubi na lančanicima se istroše, španer više nemože to sve našpanovat i eto ti problema kod paljenja (i samog rada motora). Dobro pazi gdje i kakve ćeš djelove kupiti. Jednom prilikom sam kupio lanac, lančanik i španer sumnjivog porjekla i samo nekoliko radnih sati nakon ugradnje tjekom oranja skužim da motor pomalo "frflja", šuška", nemirno radi no ipak ide. Sutra dan skinem dekl razvoda i imam šta za vidit, španer se raspao tj. mehanizam za špananje unutar španera. Sva sreća pa nije preskočio pa pomotao ventile... Od tada doobro pazim gdje i šta kupujem.
Gost- Gost
Da. Tu imaš dva vijka koja otpustiš i onda uštimavaš paljenje (imaš crtice na metalnom djelu).
Gost- Gost
Imam 533 i prije neke pola godine ili vise smo mu promjenili glavu,karike na klipovima i mislili smo da cemo dobiti nesto sa time.
Glavu nismo planirali mjenjati nego kada smo ju skinili i oprali sa miniwashom utvrdili smo da je puknita-i mjenjaj glavu.
Provjerili smo i dizne i jedna je otvarala prije i to je rjeseno.
E i kada smo to napravili sklopili nismo dobili skoro nista.
Tesko je palio i preko ljeta mora sa sprejom ->katastrofa.
I jucer sam odlucio probati pomjeriti paljenje i pomjerim ga malo naprijed (znaci bilo je kasno paljenje) i 533 je upalio doslovno na zub-bez grijaca i puno ljepse masina radi.
Sada me zanima kako tocno znati gdje staviti paljene da bude bas optimalno?
I gdje se mogu nabaviti djelovi (elementi) za remont pupme ?
Glavu nismo planirali mjenjati nego kada smo ju skinili i oprali sa miniwashom utvrdili smo da je puknita-i mjenjaj glavu.
Provjerili smo i dizne i jedna je otvarala prije i to je rjeseno.
E i kada smo to napravili sklopili nismo dobili skoro nista.
Tesko je palio i preko ljeta mora sa sprejom ->katastrofa.
I jucer sam odlucio probati pomjeriti paljenje i pomjerim ga malo naprijed (znaci bilo je kasno paljenje) i 533 je upalio doslovno na zub-bez grijaca i puno ljepse masina radi.
Sada me zanima kako tocno znati gdje staviti paljene da bude bas optimalno?
I gdje se mogu nabaviti djelovi (elementi) za remont pupme ?
mislim da bi trebale biti oznake na lančaniku razvodnog lanca,a za remont pumpe možda da pitaš remont servis u Osijeku
Hm, na zupcaniku?
Ja sada sam pomjerao na prijenosu iz motora na pumpu a to je onako neki "okrugli" spoj i ima rasjeceno ljevo desno.
Zvonis znas kako to izgleda na 533?
Remont servis kazes?Nazvat cu u ponedjeljak.ž
A sto se tice oznaka one mislim da nevrjede jer ako se lanac rastegne i paljenje kasni znaci da da oznakama nije tocno paljenje gdje treba biti.
Ja sada sam pomjerao na prijenosu iz motora na pumpu a to je onako neki "okrugli" spoj i ima rasjeceno ljevo desno.
Zvonis znas kako to izgleda na 533?
Remont servis kazes?Nazvat cu u ponedjeljak.ž
A sto se tice oznaka one mislim da nevrjede jer ako se lanac rastegne i paljenje kasni znaci da da oznakama nije tocno paljenje gdje treba biti.
Sto mislite o ugradnji turbo punjaca na 533?
Dali bi taj motor to izdrzao?
Mozda mu nebi bilo lose da na takav nacin dobije 5-6ks...
Mislim da ako nebi orao i radi takav posao da za voznju malih prikljucaka bi bilo bas ljepo to voziti....
Gledao sam taman ima mjesta da se stave crijeva i turbina na izlaz na motoru.
Glupost ili dobra ideja?
Mislim da ako nebi orao i radi takav posao da za voznju malih prikljucaka bi bilo bas ljepo to voziti....
Glupost ili dobra ideja?
codexnox je napisao/la:Sto mislite o ugradnji turbo punjaca na 533?
Glupost ili dobra ideja?
ako je bas motor od 533 nemoguca misija bez promjene bosch pumpe, a na motor od 539 ide bez problema, ako se motor blizi kraju onda je moguce i probati bez preinaka, a inace bi trebalo promijenti barem klipove. onaj mf 260 koji prodaje jurval ti ima taj tip motora (klon od perkinsa 3.152) s turbom.
Pa kod mene je bas 533....
Mislis da je nemoguce zbog toga sto mu se sa zrakom regulira broj okretaja?
Promjenite karike i glava prije pol god.
Mislis da je nemoguce zbog toga sto mu se sa zrakom regulira broj okretaja?
Promjenite karike i glava prije pol god.
codexnox je napisao/la:Mislis da je nemoguce zbog toga sto mu se sa zrakom regulira broj okretaja?
da upravo zbog toga
pa svrha turba je ubaciti sto vecu kolicinu zraka u cilindar a kod 533 ti kolicinom zraka reguliras broj okretaja, to mozes i istestirati bez turba ako imas ti ili netko u tvojoj blizini malo jaci usisivac s mogucnoscu promjene funkcije tj da se crijevo spaja ispuh umjesto na usis (time dobijas kako ameri kazu supercharger) i to mu spoji na usisnu granu pa ces vidjeti sto ce se dogoditi. a ovo sto sam ti napisao da ako je motor pri kraju da je mouguce bez preinaka sam se krivo "odrazio" mislio sam da nema prevelike stete ako celo klipa ne izdrzi, a razlika izmedju perkinsovih 3.152 (takav motor je na 539 - 549) i 3.152T je u klipu (jace celo klipa kod turba) i lezajevima radilice , sto je tocno razlika kod lezajeva neznam ali ako se malo potrudis moglo bi se naci na netu. vjerojatno u debljini samog lezaja pa je radilica vise izbrusena ili mozda samo u debljini one legure pa je tanji nosivi dio.
Sad bas razmisljam sto bi se dogodilo....pa vjerojatno bi mu okretaji se dobrano povecali....?
znaci nista od toga bez masiine sa bosh pumpom?
codexnox je napisao/la:Sad bas razmisljam sto bi se dogodilo....pa vjerojatno bi mu okretaji se dobrano povecali....?
ili pokusati montirati drugu bosch pumpu
Zadnja promjena: branko; 27/12/2009, 15:53; ukupno mijenjano 1 put.
To je vec druga prica...
sumnjam da se moze uskladiti prijenos .....
tj vjerojatno moze ali preinake nebi bile jednostavne...
sumnjam da se moze uskladiti prijenos .....
tj vjerojatno moze ali preinake nebi bile jednostavne...
Imam isti problem kao codexnox , te bih vas molio da mi kazete gdje se nalazi taj ''fiber''????
evo slike pa probajte označiti ili nekako drugačije objasniti.
evo slike pa probajte označiti ili nekako drugačije objasniti.
las2- Broj postova : 9
Registriran : 29.12.2009
0
tocno tu na X.
Imas dva vijka,jedan sa jedne strane drugi sa druge.
Znaci jedan odvrnes ,malo okrenes motor da bi i drugi mogao odvrniti i onda pomaknes paljenje vjerojatno naprijed.
Osim ako ti baca sivi dim?Ako je sivi dim i zvoni u masini ona paljenje natrag.
Ali to se pomice onako pomalo.....
hvala na informaciji...inace u toku rada čini mi da bas taj dio jako lupa
0
samo jako slabo pali kad je hladan...nista vise.......kad je 5-6°C bez start spreja nista
0
Pa da ,najvjerojatnije kasno paljenje.
Malo pomaknes paljenje naprijed i morao bi paliti na zub.
Bar tako moj sada pali.
Malo pomaknes paljenje naprijed i morao bi paliti na zub.
Bar tako moj sada pali.
Bok ljudi! Imam jedan problem. Na AC pumpi sam promijenio membranu,AC pumpa funkcionira kad nije montirana. A kad je montiram nemogu dobiti gorivo na izlaz. Pa vas molim ako mi mozete nekako pomoći!
Zadnja promjena: Josip; 7/1/2010, 11:13; ukupno mijenjano 1 put.
Josip- Broj postova : 1
Registriran : 06.01.2010
0
Ma moj nepali vec 10 godina kako treba kad ga treba paliti nikakav start-sprej nepomaze ako i upali imam osjecaj da ce mu se motor raspasti jer se mora dobro spreja nasrkati da bi upalio ali kad mu baklju pokazem 3 kruga okrene i odmah slozi.Zato sa bakljom je zakon samo baci plamen u motor"malo bolji grijac na naftu"i odmah sastavi nekad se ugasi ali ponovim i nema problema.U sred ljeta tesko pali jer vijerujem da karika sto bi rekli nema i ako ima pitanje jesuli samo uljne ostale i u kakvom su stanju.Doduse malo i radi samo grablje za sijeno vuce ljeti ponekad ga i sad upalim da proradi ali akumulator sa Ursusa skidam jer ga nemam nikad na fergi.
ZOKI- Broj postova : 176
Registriran : 21.11.2009
0
Stranica 2 / 16. • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: IMT
Stranica 2 / 16.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.