AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Hektarmetar
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Hektarmetar
Mladene: mjerač dobro izgleda..
Kad bi ovaj drugi MCM4 mogao doč u ponudu??
Da li imaš kakve druge elektronske proizvode u ponudi??
Kad bi ovaj drugi MCM4 mogao doč u ponudu??
Da li imaš kakve druge elektronske proizvode u ponudi??
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
→→→ : VIŠE
MCM4 bi mogao biti gotov kroz par tjedana (kad odradim redizajn tiskane pločice i nadogradim mjerenje brzine (vremena?!)) ukoliko ne bude nekih novih prijedloga koje bi svakako bilo zgodno podržati. Osim toga bilo bi zgodno da od Vas korisnika dobijem informaciju o rasponu brzine koju treba mjeriti( i jedinica m/s m/h km/h ...) jer se javlja problem gornje granične brzine koja je ovisna o maksimalnoj brzini preklopa (graničnoj frekvenciji) upotrijebljenih senzora.
Što se drugih uređaja tiče ima nešto na webu (link u potpisu) a ima i još toga ali najbolje da pitaš što te interesira jer dosta stvari se može napraviti relativno brzo spajanjem ili doradom postojećih rješenja.
Što se drugih uređaja tiče ima nešto na webu (link u potpisu) a ima i još toga ali najbolje da pitaš što te interesira jer dosta stvari se može napraviti relativno brzo spajanjem ili doradom postojećih rješenja.
Brzinu prikazuješ u km/h a za kombajn je dovoljna max. brzina 30 km/h iako je za rad dovoljno do 15 km/h . Možda ne bi bilo loše da prikazuje i učinak po jedinici vremena . Dakle koliko ha/h površiš ili recimo posiješ ovisno o tome gdje je uređaj upotrebljen .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
E sad ga već zahebavate, nek bude onaj model MCM4 i super!
A mi lijepo organiziramo grupnu kupovinu i čovjek nam odobri neki količinski popust i svi sretni i zadovoljni!
A mi lijepo organiziramo grupnu kupovinu i čovjek nam odobri neki količinski popust i svi sretni i zadovoljni!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
I, jel bude šta od ovoga, berba kukuruze je u punom jeku?
35
Bude naravno,
Stigle su nove kutije pa radim tiskanu pločicu prema novim gabaritima i doradu programa za mjerenje brzine. Nije sve tako jednostavno a još mora biti i dobro. Nadam se da ovo nije posljednja berba.
Stigle su nove kutije pa radim tiskanu pločicu prema novim gabaritima i doradu programa za mjerenje brzine. Nije sve tako jednostavno a još mora biti i dobro. Nadam se da ovo nije posljednja berba.
Pa naravno da nije, samo mislio sam već ove sezone malo mjerit površinu jer mi se stalno pojavljuju nove mušterije sa nepoznatim parcelama...
35
Sa koliko metara kabla ga isporučuješ ?
Jedan senzor ide skroz na zadnji kotač od kombajna ili su dva senzora na kotaču dok drugi senzor ide na grlo gdje služi kao ON/OFF prekidač ?
Taj novi uređaj ima istu cijenu kao i stari model a proširio si mu spektar rada pa sada pokazuje i km/h ?
Jedan senzor ide skroz na zadnji kotač od kombajna ili su dva senzora na kotaču dok drugi senzor ide na grlo gdje služi kao ON/OFF prekidač ?
Taj novi uređaj ima istu cijenu kao i stari model a proširio si mu spektar rada pa sada pokazuje i km/h ?
3
Ide jedan senzor (s 3m kabela) na bilo koji kotač ili poluosovinu koja se okreće zajedno s kotačem ali više puta. Kabel je običan dvožilni kao za zvučnike.
Mjerenje se privremeno zaustavlja pritiskom na tipku start/stop. Mogao bi se montirati i neki prekidač koji isključuje senzor npr. kod dizanja hedera ali se to na ranijim verzijama pokazalo neprikladno jer ponekad i kod žetve trebaš dignuti heder (radi puno korova npr.) pa je teško definirati kad treba a kad ne mjeriti.
Što se cijene tiče ona je ista ako se mjeri s magnetnim prekidačem a ako ide induktivni biti će viša za cijenu induktivnog. Trenutno još nisam zatražio ponude za induktivne senzore pa kad saznam ću napisati.
Razlika između upotrebe magnetnog i induktivnog prekidača je o opsegu mjerenja brzine (induktivnim je moguće mjeriti i veće brzine). Kod magnetnog bi gornja granica bila oko 30km/h a i to je ovisno o mjestu i načinu montaže. Kad završim program biti ću puno precizniji.
Mjerenje se privremeno zaustavlja pritiskom na tipku start/stop. Mogao bi se montirati i neki prekidač koji isključuje senzor npr. kod dizanja hedera ali se to na ranijim verzijama pokazalo neprikladno jer ponekad i kod žetve trebaš dignuti heder (radi puno korova npr.) pa je teško definirati kad treba a kad ne mjeriti.
Što se cijene tiče ona je ista ako se mjeri s magnetnim prekidačem a ako ide induktivni biti će viša za cijenu induktivnog. Trenutno još nisam zatražio ponude za induktivne senzore pa kad saznam ću napisati.
Razlika između upotrebe magnetnog i induktivnog prekidača je o opsegu mjerenja brzine (induktivnim je moguće mjeriti i veće brzine). Kod magnetnog bi gornja granica bila oko 30km/h a i to je ovisno o mjestu i načinu montaže. Kad završim program biti ću puno precizniji.
Čini mi se da nisi jedan od onih koji dobronamjeran savjet ili dijalog shvate kao
napad ili osobnu uvredu pa ću onda i napisati par savjeta iz moje
prakse sa sličnim uređajima . Aparate bi morao isporučivati barem sa 10
metara kabla koji je u komadu i kojega korisnik ne mora produživati (
skraćivanje nije potrebno jer višak jednostavno smotaš i pričvrstiš na
kombajn gdje ima mjesta i gdje ne smeta ) iako je to toliko jednostavno kao obični kabal za zvučnike . Kažem barem 10 metara jer
na kombajnu senzor ide na zadnji kotač koji u 99% strojeva nije
pogonjen tako da radi onoliko okretaja koliko kombajn i napravi
dok montaža na poluosovinu ne daje točne rezultate pogotovo u jesen kada su mekše njive .
Druga stvar je privremeno zaustavljanje mjerenja dok je
kombajn na okretanju . To jednostavno mora biti automatsko a ne ručno .
Svaki kompromis oko toga mislim da nije prihvatljiv barem ne za mene osobno . Na grlu bi položaj prekidača trebao biti tako postavljen da se može podizati po horizontali a hektormetar bi trebao biti isključen tek onda kada bi heder bio u gornjoj mrtvoj točki . Iskusan kombajner bi to ipak prilagodio malo drugačije ali to su sada već finese . Bit svega je da to mora raditi automatski jer ako na svakom okretanju hektometar od mene očekuje input "OFF" pa za 4 sekunde kada je kombajn okrenut "ON" ... hmmm , znam da bi ja tu bio zaboravan jer na pameti su mi druge stvari dok vršim a ne opsluga hektometra ... ili sam krivo shvatio način na koji to radi MCM3/4 ???
Opseg mjerenja brzine do 30 km/h je po meni više nego OK ako se montira na kombajn .
kombajn gdje ima mjesta i gdje ne smeta ) iako je to toliko jednostavno kao obični kabal za zvučnike . Kažem barem 10 metara jer
dok montaža na poluosovinu ne daje točne rezultate pogotovo u jesen kada su mekše njive .
Svaki kompromis oko toga mislim da nije prihvatljiv barem ne za mene osobno . Na grlu bi položaj prekidača trebao biti tako postavljen da se može podizati po horizontali a hektormetar bi trebao biti isključen tek onda kada bi heder bio u gornjoj mrtvoj točki . Iskusan kombajner bi to ipak prilagodio malo drugačije ali to su sada već finese . Bit svega je da to mora raditi automatski jer ako na svakom okretanju hektometar od mene očekuje input "OFF" pa za 4 sekunde kada je kombajn okrenut "ON" ... hmmm , znam da bi ja tu bio zaboravan jer na pameti su mi druge stvari dok vršim a ne opsluga hektometra ... ili sam krivo shvatio način na koji to radi MCM3/4 ???
Opseg mjerenja brzine do 30 km/h je po meni više nego OK ako se montira na kombajn .
3
Sve si dobro shvatio. Savjet i dijalog nisu kritika već odlična komunikacija.
Što se tiče duljine kabela - OK može 10m. Ali ga treba skratiti na potrebnu duljinu zbog smanjenja smetnji.
Izvedba automatskog zaustavljanja nije problem ali bi to ostavio svakom ponaosob da o tome odluči. Radi se o običnom mehaničkom prekidaču (krajnjoj sklopci) koja treba prekinuti impulse s senzora kad je stroj u okretanju (podignut heder). U dokumentaciji ću navesti kako to spojiti pa tko želi može.
Što se tiče duljine kabela - OK može 10m. Ali ga treba skratiti na potrebnu duljinu zbog smanjenja smetnji.
Izvedba automatskog zaustavljanja nije problem ali bi to ostavio svakom ponaosob da o tome odluči. Radi se o običnom mehaničkom prekidaču (krajnjoj sklopci) koja treba prekinuti impulse s senzora kad je stroj u okretanju (podignut heder). U dokumentaciji ću navesti kako to spojiti pa tko želi može.
pingo je napisao/la:Čini mi se da nisi jedan od onih koji dobronamjeran savjet ili dijalog shvate kao
Evo samo potpis na sve ovo!
Ovo automatsko prekidanje stvarno mora biti!
35
1 Fat nije 2 metra već 1,89m .......!!!!!!!!deere power je napisao/la:1 Fat= 2 metra i da cijelu njivu moras premjerit uzduz i poprjeko ali nije bas precizan
vinogradar- Broj postova : 457
God : 42
Zanimanje : Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran : 10.03.2008
3
MCM4 s mjerenjem brzine je pri završetku. Krajem tjedna naručivati ću materijal za nekoliko komada pa me interesira koliki je stvarni interes za kupnju ovog uređaja. Molim zainteresirane da mi se jave kako bi znao koje količine naručiti da ne čekate puno.
Na karakteristike MCM3 (vidi nekoliko postova prije) dodano još:
- mjerenje brzine kretanja (0-cca 30km/h ovisno o montaži magnetnog senzora a s induktivnim i više)
- vanjski ulaz za prekidač stopiranja (kad je dignut heder i sl)
- cijena 1500kn uključuje: uređaj MCM4, magnetni senzor s 10 m kabela, dokumentaciju za spajanje i upotrebu
Cijene induktivnih senzora očekujem skoro. U slučaju zamjene senzora nisu potrebne nikakve izmjene na uređaju.
Na karakteristike MCM3 (vidi nekoliko postova prije) dodano još:
- mjerenje brzine kretanja (0-cca 30km/h ovisno o montaži magnetnog senzora a s induktivnim i više)
- vanjski ulaz za prekidač stopiranja (kad je dignut heder i sl)
- cijena 1500kn uključuje: uređaj MCM4, magnetni senzor s 10 m kabela, dokumentaciju za spajanje i upotrebu
Cijene induktivnih senzora očekujem skoro. U slučaju zamjene senzora nisu potrebne nikakve izmjene na uređaju.
Koliko bi došao onaj senzor koji se montira negdje na grlo kombajna,kad je heder do kraja podignut da zaustavi mjerenje,ili je to zamišljeno da se radi ručno?
Sami možemo podesit mjerač,ili to dolazite vi?
Sami možemo podesit mjerač,ili to dolazite vi?
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
Uređaj možete podesiti sami.
Senzor koji detektira dizanje hedera može biti induktivni ili mehanički a magnetni nije baš zgodan zbog kratkog dometa (potrebe za dužim magnetom). Induktivni senzor detektira blizinu metalnih površina pa ga je najzgodnije koristiti jer osim pričvrščenja na fiksni dio nema potrebe za drugim radovima dok kod mehaničkog najčešće treba na pokretni dio montirati i nešto što će pritisnuti kotačić prekidača ("flah") samo kad je heder podignut (ili obratno) i time dati do znanja uređaju da zaustavi brojanje. Cijene induktivnih prekidača očekujem uskoro a kreću se od 300 do 700 kn pa i više dok su mehanički od 50 do 300 kn ovisno i izvedbi ...
Uskoro ću završiti i prateću dokumentaciju gdje će sve biti jednostavno i slikovito objašnjeno.
Senzor koji detektira dizanje hedera može biti induktivni ili mehanički a magnetni nije baš zgodan zbog kratkog dometa (potrebe za dužim magnetom). Induktivni senzor detektira blizinu metalnih površina pa ga je najzgodnije koristiti jer osim pričvrščenja na fiksni dio nema potrebe za drugim radovima dok kod mehaničkog najčešće treba na pokretni dio montirati i nešto što će pritisnuti kotačić prekidača ("flah") samo kad je heder podignut (ili obratno) i time dati do znanja uređaju da zaustavi brojanje. Cijene induktivnih prekidača očekujem uskoro a kreću se od 300 do 700 kn pa i više dok su mehanički od 50 do 300 kn ovisno i izvedbi ...
Uskoro ću završiti i prateću dokumentaciju gdje će sve biti jednostavno i slikovito objašnjeno.
A kakve to veze ima,hvat je uvijek hvat........Pavinjak je napisao/la:Različito je, imaš hektar i jutro.
vinogradar- Broj postova : 457
God : 42
Zanimanje : Vatrogasac.....vinogradarstvo i vinarstvo
Registriran : 10.03.2008
3
Hektometar
Dali netko zna majstora koji se razumije poravljati i ugrađivat hetrometre.kod mene na 3610 postoji več , ali neznam zašto kako i šta mu fali da ga pokrenem.
Postoji ovakva tema, nema potrebe za duplom temom. Stoga tema je spojena. By zrine89
Postoji ovakva tema, nema potrebe za duplom temom. Stoga tema je spojena. By zrine89
Gost- Gost
Neznam za majstora al znam za ovu stranicu, mozda si prema ovim uputama možeš sam pomoći.
LH 1000 upute i ugradnja
LH 1000 upute i ugradnja
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
hm zanimljive upute na ovoj stranici ali ja ne znam engleski pa zamoljavam nekog da to prevede i malo pojasni nešto tamo spominje da se mogu mjerit i neki okretaji i još štošta ja znam da mjeri vrijeme hektare hektare ukupno i kilometre na sat e sad jel ima još nešto
tnx!!!
tnx!!!
Uhhhh i meni bi dobro došao prijevod. znam njemački ,francuski ,mađarski i ruski ali engleski tek učim pa molim prijevod ako nije problem .
Gost- Gost
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 3 / 4.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.