AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Hektarmetar
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Hektarmetar
jd4755 je napisao/la:Hvatomjer(šestar) u ruke i da vidiš kako se više ne prave blesavi.
Misliš Fatku kako mi kažemo
Fatku kod mene dosta kombajnera ima u kombajnu. Ali kod mene nikad nitko nije mjerio. Kod mene večinom isti ljudi rade i znaju da plačamo i da je točno(ne baš u milimetar pošto su njive malo u špiceve) i zato rade.
Kombajner kaže da je vršio čovjeku i čovjek mu nije platio i sljedeče godine ga opet zove a nije ni prošli puta platio, ima bisera svakakvih...
Pavinjak je napisao/la:
Kombajner kaže da je vršio čovjeku i čovjek mu nije platio i sljedeče godine ga opet zove a nije ni prošli puta platio, ima bisera svakakvih...
To ti je normalno u tom poslu.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
možda će vama zvučat glupo to pitanje,kako se mjeri površina pomoću tog 'fatka',šestara ili kako već?nije valjda da cijelu njivu premjerite?
1 Fat= 2 metra i da cijelu njivu moras premjerit uzduz i poprjeko ali nije bas precizan
Došlo je nažalost takvo vrijeme da nitko nema srama i obzira, imam dosta ljudi koji nisu platili od prošle godine, evo slučaj prvog susjeda do mene, dužan mi je 12 000 kn za berbu kukuruze od lani i ove godine uredno vrši pšenicu neki drugi kombajner!
Bio sam ljut do jaja, al kaj mogu, jedino da ga tužim!
Za poludit!
Za poludit!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
drazen je napisao/la:Došlo je nažalost takvo vrijeme da nitko nema srama i obzira, imam dosta ljudi koji nisu platili od prošle godine, evo slučaj prvog susjeda do mene, dužan mi je 12 000 kn za berbu kukuruze od lani i ove godine uredno vrši pšenicu neki drugi kombajner!
Za poludit!
he he , nije to ništa ja imam skoro duplo večih dužnika , ove godine mi je platilo 10% ljudi ,obično to bude oko 50%
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
→→→ : VIŠE
Jučer sam zvao čovjeka koji radi hektarmetre za kombajne i sijačice, cijena sa ugradnjom je 3500 kn!
Uopće nemrem odredit jel to puno ili nije!?
35
Ako misliš da kroz točan broj površenih hektara nakon ugradnje hektometra možeš vratiti nazad ulog onda se valjda isplati . Recimo ja više nemam nepoznatih njiva kojima moram kontrolirati površinu pa mi se ne bi isplatio novi hektometar . Možda da si ugradiš instalaciju i na sijačicu a onda iz kombajna prenosiš glavnu jedinicu dok je sjetva ? Tako bi ti se prije isplatilo ili ?drazen je napisao/la:Jučer sam zvao čovjeka koji radi hektarmetre za kombajne i sijačice, cijena sa ugradnjom je 3500 kn!
pingo- Broj postova : 4918
3
pingo je napisao/la:Ako misliš da kroz točan broj površenih hektara nakon ugradnje hektometra možeš vratiti nazad ulog onda se valjda isplati . Recimo ja više nemam nepoznatih njiva kojima moram kontrolirati površinu pa mi se ne bi isplatio novi hektometar . Možda da si ugradiš instalaciju i na sijačicu a onda iz kombajna prenosiš glavnu jedinicu dok je sjetva ? Tako bi ti se prije isplatilo ili ?drazen je napisao/la:Jučer sam zvao čovjeka koji radi hektarmetre za kombajne i sijačice, cijena sa ugradnjom je 3500 kn!
Tako je pingo
A mjerač površine i ja planiram kupiti, ali za traktore, tako da na kraju dana znam koliko sam napravio, neće se nikad isplatiti, ali ljepše je dok imaš puno ekrančića oko sebe.
29
Ja nemam sijačicu ali ju ima čovjek sa kojim radim u kompi, on mi sadi kukuruz a ja mu kombajniram, on je dao ugradit to na sijačicu i ima kontrolu ak mu zrno ne ide dobro, kaže da je prezadovoljan!
35
Sorryite sto upadam u temu. Ja koristim ručni GPS uređaj, s kojim jednostavno hodaš (ili se vozis) po međi, kako god ona krivudava bila, i tako izmjerim površinu ako mi je sumnjiva. Preciznost je 1-2 m2. Nedavno sam kupio mjerač za sijačicu (2400+pdv), dosta precizno, zavisi gdje dignes i spustis sijacicu.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Kome se ti ispričavaš ?!?tomy je napisao/la:Sorryite sto upadam u temu. Ja koristim ručni GPS uređaj, s kojim jednostavno hodaš (ili se vozis) po međi, kako god ona krivudava bila, i tako izmjerim površinu ako mi je sumnjiva. Preciznost je 1-2 m2. Nedavno sam kupio mjerač za sijačicu (2400+pdv), dosta precizno, zavisi gdje dignes i spustis sijacicu.
Ovo je tvoj forum isto toliko koliko i naš koji tu visimo po cijeli dan .
Koji GPS imaš ?
Na mojem starom Garmin 60 CS ima opcija za neku površinu ali ne znam sa time raditi
3
kazes "stari" GPS. Tocno takav imam i ja. Da pokušam objasnit, odeš na tu opciju za površinu, odrediš početnu točku odakle želiš mjeriti površinu, stisneš "start" (na ekranu ce pisati "stop" kao znacenje tipke "enter"), hodaš po međi, vratiš se točno na onu početnu točku al da je ne pređeš, stisnes "stop" i trebala bi se pokazat površina. Mogu ti reci da se na 30 ha čovjek nahoda, al se isplati. Moj GPS se odavno otplatio i nije mi zao sto sam ga kupio.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Kako Hektametar podržava prašinu??
Za koliko novaca se neki pristojni može nabavit za žitni kombajn??
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
hurli je napisao/la:Kako Hektametar podržava prašinu??
2500-3500 kn! Tak su meni rekli cijene dvojica koje sam zvao!
35
Ukoliko je netko zainteresiran ja proizvodim hektametre sljedećih karakteristika:
- napajanje 12V
- alfanumerički LCD displej s pozadinskim svjetlom (jasno čitljiv i po suncu i po mraku)
- mjeri i preračunava metre, čhv, jutra, ari, hektari, kune ...
- podesivi parametri: zahvat (širina hedera) (m), kalibracijski podatak (m/imp), cijena (kn/čhv)
- jednostavna montaža i kalibracija
- pogodan za sve vrste kombajna i traktora
cijena:1500kn+dostava
jamstvo:24 mjeseca
informacije:091 784 36 35
Mladen
- napajanje 12V
- alfanumerički LCD displej s pozadinskim svjetlom (jasno čitljiv i po suncu i po mraku)
- mjeri i preračunava metre, čhv, jutra, ari, hektari, kune ...
- podesivi parametri: zahvat (širina hedera) (m), kalibracijski podatak (m/imp), cijena (kn/čhv)
- jednostavna montaža i kalibracija
- pogodan za sve vrste kombajna i traktora
cijena:1500kn+dostava
jamstvo:24 mjeseca
informacije:091 784 36 35
Mladen
A slika hektometra ?
Gabariti ?
Način montaže ?
Gabariti ?
Način montaže ?
3
...može li mjeriti brzinu vožnje, koja je rezolucija, točnost...?
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Sliku ću pripremiti skoro, radim na izmjeni kućišta (cca 10x14x3 cm) zbog boljeg zatvaranja prašine , mjerenje brzine nije podržano (nije bilo zahtjeva), rezolucija mjerenja je ovisna mjestu montaže magnetnog prekidača (kotač, poluosovina) i u pravilu je ispod 1m (dužni)
micromatic je napisao/la:Sliku ću pripremiti skoro, radim na izmjeni kućišta (cca 10x14x3 cm) zbog boljeg zatvaranja prašine , mjerenje brzine nije podržano (nije bilo zahtjeva), rezolucija mjerenja je ovisna mjestu montaže magnetnog prekidača (kotač, poluosovina) i u pravilu je ispod 1m (dužni)
Povoljno, vrlo povoljno, ajd stavi slike i neka objašnjenja i imaš gotovo sigurnog kupca!
35
Ako smijem dati jednu što se kaže pametnu onda bi to bilo da je stvarno šteta što nema i pokazivanje trenutne brzine kretanja . Kako sam se u svojoj praksi susreo sa nekoliko vrsta takvih uređaja što na starijim strojevima što na novijim puno puta sam kontrolirao brzinu kretanja baš na ekranu hektometra . Ukoliko pogonski stroj nema opciju radara brzina na hektometru je uvijek bila točnija . Veliki broj traktora koji se koriste po HR zapravo nema nikakav brzinomjer na kojega bi se moglo pouzdati u tolikoj mjeri koliko je hektometar točan ako mu se senzor stavi na kotač .
3
Pa kako izgleda morati ću se potruditi da mjeri i brzinu. Hvala svima na prijedlozima.
Cijena je dosta pristupačna...
Čekam sliku,i naravno ako bi mogla biti opcija brzine..
Nisam u sili žetva je tek iduče godine
Čekam sliku,i naravno ako bi mogla biti opcija brzine..
Nisam u sili žetva je tek iduče godine
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
Planiram i ja kupiti mjerač, ali mora imati pokazivač brzine, ustvari to mi je važnije od samog mjerača jer u Torpedu nije precizna ona skala brzine za svaki stupanj prenosa na satu.
29
Evo slikice uređaja koju mi je poslao jedan od korisnika (nije baš neka kvaliteta slike ali da barem vidite otprilike kako to izgleda).
Nova verzija koju trenutno razrađujem biti će u nešto izduženijoj kutiji i naravno s ugrađenim mjerenjem brzine.
Gornja linija pokazuje prijeđeni put (odnosno text ***STOP***) ukoliko je zaustavljeno mjerenje (Tipkom start/stop).
U donjoj liniji prikazujemo željenu veličinu (kn, m2, čhv, ari ...) a odabiremo je tipkama lijevo/dolje ili desno/gore.
Istim tipkama dolazimo i do pregleda/izmjene parametara (širina zahvata, cijena kn/čhv, podešavanja konstante m/impulsu i brisanja-restarta mjerenja)
Podešavanje konstante se vrši na način da lagano krenemo do trenutka kad magnet siđe s magnetnog prekidača te označimo na tlu početak mjerenja. Nakon toga vozimo se sve dok uređaj ne izbroji 100 impulsa. Izmjerimo prijeđeni put i upišemo ga u uređaj (tipkama lijevo/desno ok). Sve navedeno popraćeno je uputama i informacijama na ekranu uređaja.
Nakon toga uređaj je spreman za rad. Svi izmjenjivi parametri trajno su pohranjeni u uređaju (i kad nama napajanja).
Oko je kratki opis trenutne verzije (MCM3) uređaja. Novi (MCM4) imati će dakle i mjerenje brzine kretanja a možda i još poneke druge stvari (vrijeme rada!?) pa ukoliko imate nekakve zgodne prijedloge slobodno ih iznesete a ja ću ih probati podržati.
Mladen
Pozdrav svima!
Nova verzija koju trenutno razrađujem biti će u nešto izduženijoj kutiji i naravno s ugrađenim mjerenjem brzine.
Gornja linija pokazuje prijeđeni put (odnosno text ***STOP***) ukoliko je zaustavljeno mjerenje (Tipkom start/stop).
U donjoj liniji prikazujemo željenu veličinu (kn, m2, čhv, ari ...) a odabiremo je tipkama lijevo/dolje ili desno/gore.
Istim tipkama dolazimo i do pregleda/izmjene parametara (širina zahvata, cijena kn/čhv, podešavanja konstante m/impulsu i brisanja-restarta mjerenja)
Podešavanje konstante se vrši na način da lagano krenemo do trenutka kad magnet siđe s magnetnog prekidača te označimo na tlu početak mjerenja. Nakon toga vozimo se sve dok uređaj ne izbroji 100 impulsa. Izmjerimo prijeđeni put i upišemo ga u uređaj (tipkama lijevo/desno ok). Sve navedeno popraćeno je uputama i informacijama na ekranu uređaja.
Nakon toga uređaj je spreman za rad. Svi izmjenjivi parametri trajno su pohranjeni u uređaju (i kad nama napajanja).
Oko je kratki opis trenutne verzije (MCM3) uređaja. Novi (MCM4) imati će dakle i mjerenje brzine kretanja a možda i još poneke druge stvari (vrijeme rada!?) pa ukoliko imate nekakve zgodne prijedloge slobodno ih iznesete a ja ću ih probati podržati.
Mladen
Pozdrav svima!
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 2 / 4.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.