AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena psenice 2009
Stranica 15 / 30. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 30
Re: Cijena psenice 2009
Znate sta bi nas spasilo to da vlada zabrani uvoz psenice onda bi GOSPODIN T. morao uzet od nas i to po cijeni koju mi kazemo!!!
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
ljudi sta mislite ko ce sutra na pregovorima popustit, seljaci ili politicari
mislim da ce cijena bit 1,25 ako ne popuste ali me strah da nece izdrzat do kraja
mislim da ce cijena bit 1,25 ako ne popuste ali me strah da nece izdrzat do kraja
ja se otprilike tako nadam...da ce nasi predstavnici uspjeti dogovoriti cijenu nama prihvatljivu,znaci 1,2...onih 5 lipa ako im je problem nek se jebu sa njima.
Ali nisam siguran u te "nase" ...recimo tipa laslo i slicno....
Smatram da nisu dovoljno spremni za pregovore....Cak i nestrucni.
Puno stvari kod nas je naopako,jer npr prije 2god ako se nevaram svi seljaci su bili za "trzisnu" cijenu psenice....A sada svi trazimo da drzava se ponovo vrati na otkup....
To jedno sa drugim se neslaze ali ok....
I da,sutra nema sanse da se dogovori otkupna cijena jer otkupljivacima je potrebno jos nekoliko tjedana da smisle kako nas naj bolje prevarit....
Bilo to skladisnica ili nesto drugo.
Ali nisam siguran u te "nase" ...recimo tipa laslo i slicno....
Smatram da nisu dovoljno spremni za pregovore....Cak i nestrucni.
Puno stvari kod nas je naopako,jer npr prije 2god ako se nevaram svi seljaci su bili za "trzisnu" cijenu psenice....A sada svi trazimo da drzava se ponovo vrati na otkup....
To jedno sa drugim se neslaze ali ok....
I da,sutra nema sanse da se dogovori otkupna cijena jer otkupljivacima je potrebno jos nekoliko tjedana da smisle kako nas naj bolje prevarit....
Bilo to skladisnica ili nesto drugo.
Ovako ako bude 1,25 ili 1,20 to je jos donekle prihvatljivo!!!
-6
koliko sam procitao i koliko sam upucen danas na pregovorima nece biti rjeci o cijeni psenice NEGO o isplati preostalih poticaja koje smo davno trebali dobiti.....
Tako da oni nas tu vrte oko malog prsta.
Davno je trebalo biti rjeseno pitanje poticaja i vec smo trebali znati cijenu psenice.
Kazem ovako nas samo zajebavaju....Kao radimo nesto ali neradimo nista.
Tako da oni nas tu vrte oko malog prsta.
Davno je trebalo biti rjeseno pitanje poticaja i vec smo trebali znati cijenu psenice.
Kazem ovako nas samo zajebavaju....Kao radimo nesto ali neradimo nista.
Ma gotovi smo svi MIII nista bez PROSVJEDAAAA!!!!
-6
ma šta oni nas jebu vuku nas za nos ko male balavce, ljudi su danas došli i opet ništa trebali su oni njima poručiti uredu gospodo nema ni danas dogovoro ali u petak stižemo mi i jedno par tisuča traktora pa da vidim kako bi onaj šmokljan pankretič pjevo
kikoporto5820- Broj postova : 190
God : 42
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
Susjedi iz srbije ce dobiti 13dinara (1,02lipe) za kg psenice i jos + ce dobiti 3 dinara(24lipe) ako budu kupili za te novce neki poljo.stroj.
Znaci dobit ce cijenu od 1,26lipa.A zasto mi nemoze dobiti tu cijenu?
Država će od zemljoradnika otkupiti 60.000 do 70.000 tona pšenice po ceni od 13 dinara po kilogramu, da bi zaštitila proizvođače, izjavio je ministar poljoprivrede Saša Dragin.Dragin je najavio da će Ministarstvo poljoprivrede, da bi zaštitilo proizvođače, kontrolisati i sva otkupna mesta za žito.- Biće uveden i nov način pomoći poljoprivrednicima, koji će im omogućiti da pšenicu ovogodišnjeg roda zamene za mehanizaciju, pri čemu će cena pšenice po kilogramu biti za tri dinara viša nego na Produktnoj berzi u Novom Sadu - rekao je ministar.Kako je naveo, Ministarstvo poljoprivrede će u saradnji sa opštinama insistirati na pravičnoj podeli državnog zemljišta kako bi i poljoprivrednici na lokalu dobili dovoljno oranica.
Prema podacima Privredne komore Srbije (PKS), u Srbiji će ove godine biti požnjeveno oko 1,9 miliona tona pšenice, što je za oko pet odsto manje nego lane. Kako kažu u PKS, to će biti dovoljno za domaće potrebe, kao i za izvoz.- Procenjeni prosečan prinos po hektaru iznosiće 3,49 tona - kazao je sekretar Odbora Udruženja poljoprivrede PKS Milan Prostran i dodao da je prošle jeseni zasejano 564.719 hektara pšenice, što je za 22 odsto više nego 2007.Prostran je na sednici Odbora za poljoprivredu PKS kazao da komora očekuje da Robne rezerve otkupe 200.000 tona pšenice, kako bi pozitivno uticala na domaće tržište.- Ukoliko bi Robne rezerve otkupile 200.000 tona ovogodišnjeg roda pšenice, to bi na neki način dovelo do pomaka na tržištu - istakao je on i dodao da bi ta količina mogla na neki način da isprovocira i nagovesti tržište koje bi se kretalo oko nivoa cene koju ponudi država.
- U javnosti su prisutni različiti nivoi moguće otkupne cene pšenice koji se kreću od oko 12 dinara po kilogramu - ukazao je i dodao da ti nivoi cene interesuju sve učesnike, ali da će tržište u ovom slučaju pokazati svu svoju snagu.
PKS smatra da veliki pritisak na kompanije oko cene pšenice nije primeren, istakao je Prostran, objašnjavajući da će kompanije tu žitaricu otkupiti po ceni koja im je ekonomski isplativa. - Pšenica ovogodišnjeg roda ne samo da se ugovara, već i prodaje po ceni između devet i 10 dinara po kilogramu - kazao je on, napominjući da je reč o manjim količinama.Prostran je ukazao i na potrebu obezbeđivanja povoljnijih kratkoročnih kredita za kupovinu pšenice žitarskim izvoznim kućama i prerađivačkoj industriji, kao i uvođenja plaćanja pšenice po kvalitetnim svojstvima.
On je upozorio da je svega nekoliko skladišta spremno da prihvati ovogodišnju pšenicu po Zakonu o javnim skladištima, ocenjujući da bi Vlada Srbije ove godine mogla da donese uredbu o kompenziranju skladištenja pšenice, kako bi tržište ponovo funkcionisalo, kao i da pokrije deo troškova skladištenja za one proizvođače koji čekaju sa prodajom.Komercijalni direktor "ŽitaVojvodine" Zdravko Šajatović, istovremeno je, govoreći o stanju u mlinarskoj industriji, istakao da je većina mlinova u blokadi ili im preti blokada, odnosno da većina njih neće moći da učestvuje u otkupu pšenice ovogodišnjeg roda. Prema podacima kojima on raspolaže, mlinovi koji budu imali sredstava kupovaće pšenicu na tri rate.
- Cenu još nisu odredili, jer se čeka da se pšenica smesti u silose, a odlučiće kvalitet i odnos ponude i tražnje - dodao je Šajatović.Napominjući da većina mlinova ne može da dobije kredite, on je istakao da su srećni oni koji su izvršili reprogram jer većina ima hipoteke na silosima.Šajatović je podsetio i da su mlinari u martu od Ministarstava poljoprivrede i trgovine tražili da se pred žetvu pšenice izveze 300.000 tona viška, što nije realizovano.
Znaci dobit ce cijenu od 1,26lipa.A zasto mi nemoze dobiti tu cijenu?
Država će od zemljoradnika otkupiti 60.000 do 70.000 tona pšenice po ceni od 13 dinara po kilogramu, da bi zaštitila proizvođače, izjavio je ministar poljoprivrede Saša Dragin.Dragin je najavio da će Ministarstvo poljoprivrede, da bi zaštitilo proizvođače, kontrolisati i sva otkupna mesta za žito.- Biće uveden i nov način pomoći poljoprivrednicima, koji će im omogućiti da pšenicu ovogodišnjeg roda zamene za mehanizaciju, pri čemu će cena pšenice po kilogramu biti za tri dinara viša nego na Produktnoj berzi u Novom Sadu - rekao je ministar.Kako je naveo, Ministarstvo poljoprivrede će u saradnji sa opštinama insistirati na pravičnoj podeli državnog zemljišta kako bi i poljoprivrednici na lokalu dobili dovoljno oranica.
Prema podacima Privredne komore Srbije (PKS), u Srbiji će ove godine biti požnjeveno oko 1,9 miliona tona pšenice, što je za oko pet odsto manje nego lane. Kako kažu u PKS, to će biti dovoljno za domaće potrebe, kao i za izvoz.- Procenjeni prosečan prinos po hektaru iznosiće 3,49 tona - kazao je sekretar Odbora Udruženja poljoprivrede PKS Milan Prostran i dodao da je prošle jeseni zasejano 564.719 hektara pšenice, što je za 22 odsto više nego 2007.Prostran je na sednici Odbora za poljoprivredu PKS kazao da komora očekuje da Robne rezerve otkupe 200.000 tona pšenice, kako bi pozitivno uticala na domaće tržište.- Ukoliko bi Robne rezerve otkupile 200.000 tona ovogodišnjeg roda pšenice, to bi na neki način dovelo do pomaka na tržištu - istakao je on i dodao da bi ta količina mogla na neki način da isprovocira i nagovesti tržište koje bi se kretalo oko nivoa cene koju ponudi država.
- U javnosti su prisutni različiti nivoi moguće otkupne cene pšenice koji se kreću od oko 12 dinara po kilogramu - ukazao je i dodao da ti nivoi cene interesuju sve učesnike, ali da će tržište u ovom slučaju pokazati svu svoju snagu.
PKS smatra da veliki pritisak na kompanije oko cene pšenice nije primeren, istakao je Prostran, objašnjavajući da će kompanije tu žitaricu otkupiti po ceni koja im je ekonomski isplativa. - Pšenica ovogodišnjeg roda ne samo da se ugovara, već i prodaje po ceni između devet i 10 dinara po kilogramu - kazao je on, napominjući da je reč o manjim količinama.Prostran je ukazao i na potrebu obezbeđivanja povoljnijih kratkoročnih kredita za kupovinu pšenice žitarskim izvoznim kućama i prerađivačkoj industriji, kao i uvođenja plaćanja pšenice po kvalitetnim svojstvima.
On je upozorio da je svega nekoliko skladišta spremno da prihvati ovogodišnju pšenicu po Zakonu o javnim skladištima, ocenjujući da bi Vlada Srbije ove godine mogla da donese uredbu o kompenziranju skladištenja pšenice, kako bi tržište ponovo funkcionisalo, kao i da pokrije deo troškova skladištenja za one proizvođače koji čekaju sa prodajom.Komercijalni direktor "ŽitaVojvodine" Zdravko Šajatović, istovremeno je, govoreći o stanju u mlinarskoj industriji, istakao da je većina mlinova u blokadi ili im preti blokada, odnosno da većina njih neće moći da učestvuje u otkupu pšenice ovogodišnjeg roda. Prema podacima kojima on raspolaže, mlinovi koji budu imali sredstava kupovaće pšenicu na tri rate.
- Cenu još nisu odredili, jer se čeka da se pšenica smesti u silose, a odlučiće kvalitet i odnos ponude i tražnje - dodao je Šajatović.Napominjući da većina mlinova ne može da dobije kredite, on je istakao da su srećni oni koji su izvršili reprogram jer većina ima hipoteke na silosima.Šajatović je podsetio i da su mlinari u martu od Ministarstava poljoprivrede i trgovine tražili da se pred žetvu pšenice izveze 300.000 tona viška, što nije realizovano.
pa nek i kod nas bude 1.05 kn a ovu razliku nek nam bar daju gnojivo ako vec nemaju novaca toga bar ima u kutini, jedino sto bi tad 100kg gnojiva kostala sigurno 2000kn pa bi jos vise izgubili, kao sto daju 40% kapitalinih a strojevi poskupe 60% i vise
deere power je napisao/la:pa nek i kod nas bude 1.05 kn a ovu razliku nek nam bar daju gnojivo ako vec nemaju novaca toga bar ima u kutini, jedino sto bi tad 100kg gnojiva kostala sigurno 2000kn pa bi jos vise izgubili, kao sto daju 40% kapitalinih a strojevi poskupe 60% i vise
ma kakve kompenzacije, nek oni nama daju 1.05kn i lovu do kraja sedmog mjeseca
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
Registriran : 09.03.2008
15
ne nek daju 1.05 a razliku do 1,25kn znaci na tih 20 lp sam mislio to nek nam bar daju u nekoj robi(najednostvnije u gnojivu)
a ako nam daju samo 1.05kn to mi je isto kao i da daju 80lp, znaci propast
a ako nam daju samo 1.05kn to mi je isto kao i da daju 80lp, znaci propast
ako dobijemo obečane poticaje za pšenicu, mislim da je dobra cijena i 1.05,ako će biti isplačena lova u razumnom vremenu
15
ma ni blizu je to dobroj cijeni, prosle godine bila 1,5kn a sad kad je sve duplo poskupilo sad da bude dobra 1.05 nema sanse, i 1.25 je jedva da se pokriju dugoci(ako i uspijemo) a kazem od 1.05 nemamo nista, kao ni od poticaja koje cemo sad sigurno dobit na deset rata umjesto sadasnjih 4
a čuj izvući ćeš godinu na nekoj drugoj kulturi: soji, suncokretu, kukuruzu, repi... nikad u poljoprivredi nisu bile sve kulture super profitabilne.
Naravno i ja bi volio da cijena pšenice bude veća, ali mislim da nema trika da se to desi, a i ako bude veća cijena od 1.05 mislim da nećemo vidjeti lovu do iduće godine.
Naravno i ja bi volio da cijena pšenice bude veća, ali mislim da nema trika da se to desi, a i ako bude veća cijena od 1.05 mislim da nećemo vidjeti lovu do iduće godine.
15
ma kad je imam najvise a ne znam kako kod vas ali kod nas su psenice pocrnile od ove kise pogotovo one koje su bile spremne za kosit i ko zna sta ce jos bit ako se kisa nastavi mozda necemo morat ni kosit ako sve istrune jer jos kise najavljuju, tako da bi moglo jos i falit psenice a na da bude viska kojeg se boje nasi politicari, na kraju mozda jos i cijena bude dobra ali džabe nam i 2 kn kad budemo slabo ukosili na njivi
eto koliko nude 76 lipa, e da bar oce ova kis padat jos mjesec dana tako da ni zrna ne bude, jer bolje da propadne nego da damo tim lopovima džabe
sramota sramota....
Ovo spominjanje 70ak lipa je zbilja jadno...
I to sto je predstavnik Zito-a rekao da kod nas bude cijena kao u europi samo umanjena 30-40 eura...pa jebote koji je to biser?
Ljudi moji prevareni smo totalno...
Kraj price..
Tema treba na lock jer izgleda da se zna cijena psenice 75lipa...
salim se,ali pizdim...
Ovo spominjanje 70ak lipa je zbilja jadno...
I to sto je predstavnik Zito-a rekao da kod nas bude cijena kao u europi samo umanjena 30-40 eura...pa jebote koji je to biser?
Ljudi moji prevareni smo totalno...
Kraj price..
Tema treba na lock jer izgleda da se zna cijena psenice 75lipa...
salim se,ali pizdim...
ma treba zatvoriti granične prelaze čini mi se da se toga najviše boje, a jebiga treba netko metnit tih 40 eura u đep a znamo svi tko če to spremiti
kikoporto5820- Broj postova : 190
God : 42
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 16.12.2008
0
a ko je to tak pametno dosjetio da jos to umanji dosad su trazili na kojoj je burzi najniza cijena pa je takva bila kod nas a sad im je i to previse pa jos spustaju
ma sprdaju se sa svima nama, mi smo cijeloj drzavi samo dobra zabava boli koga ku.. ocemo mi prezivit
ma sprdaju se sa svima nama, mi smo cijeloj drzavi samo dobra zabava boli koga ku.. ocemo mi prezivit
da sada kad je na madarskoj 90lipa oni nama nude 75...
A jebem ga ja ,koji k ministar sjedi u svojoj fotelji a mi se borimo da prezivimo?
Ocito da smo sami...Niko nam nedrzi stranu.
A jebem ga ja ,koji k ministar sjedi u svojoj fotelji a mi se borimo da prezivimo?
Ocito da smo sami...Niko nam nedrzi stranu.
Mogu li pitati..prošli sam put vidio po TV Mavroviča....kako to da on zastupa seljake kod vas?
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3310601/index.do
Pogledajte komentare građana na naša potraživanja...izgleda da njihovu podršku nemamo...
Pogledajte komentare građana na naša potraživanja...izgleda da njihovu podršku nemamo...
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Gledajte decki ja neznam kakav je Mavrović poljoprivrednik i sta on glumi on je POLJOPRIVREDNIK KAO JA BOKSAČ ne sta ce on tamo on i navija za tu stranu da nedobijemo 1,25kn/kg on navija, da dobijemo 75lip,kg...... :twisted: :twisted:
-6
Stranica 15 / 30. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 30
Similar topics
» CIJENA SUNCOKRETA 2009
» Kolicina posijane psenice?
» Osiguranje psenice od vremenskih nepogoda
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
» Kolicina posijane psenice?
» Osiguranje psenice od vremenskih nepogoda
» cijene krmaca za klanje,odojaka,debelih svinja i suprasnih krmaca.
Stranica 15 / 30.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.