AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Ispust za krave
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Ispust za krave
prosli tjedan je malo zatoplilo pa sam pustil gospodje malo u setnju (ispust je 60x30m)
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ivica_m- Broj postova : 120
God : 39
Registriran : 02.02.2009
3
Re: Ispust za krave
ma vidi ih što uživaju
SANANA- Broj postova : 174
God : 35
Registriran : 19.03.2008
1
ne ,nisu bas bile tak vesele ,valjda im je bilo malo zima
3
Ajme lipote mogu zamislit kako to izgleda kad sve te krošnje povrh njih ozelene ,prirodna nadstrešnicaIvica_m je napisao/la:ne ,nisu bas bile tak vesele ,valjda im je bilo malo zima
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
imas na filmicu od brankaO.P.G.KOVAČ je napisao/la:Ajme lipote mogu zamislit kako to izgleda kad sve te krošnje povrh njih ozelene ,prirodna nadstrešnicaIvica_m je napisao/la:ne ,nisu bas bile tak vesele ,valjda im je bilo malo zima
3
Dobar kas imaju , jel je u prolječe i ljeto taj ispust skroz zelen??
Jel si razmišnjal da ga preoreš i posiješ neku pašnu travu gore??
Jel si razmišnjal da ga preoreš i posiješ neku pašnu travu gore??
SANANA- Broj postova : 174
God : 35
Registriran : 19.03.2008
1
nemre se tu nikakva trava odrzati jer je to premala povrsina za taj broj krava ,a bitno je da su one na zraku
3
jel ima tko kakvu ideju,kak hraniti krave vani?prošlo ljeto smo ih pustili prvi put van,dio smo ostavili stalno vani (suhe) a one koje se doje su išle unutra.stavljali smo im bale,al to baš nije najbolje šljakalo jer su dosta toga zagazile.ima li tko kakvu ideju kak bi balu staviti u "nekaj" da ne mogu zagaziti.
i radile su mi probleme ove koje se doje,jer su jako brzo htjele natrag u štalu.mukanje je bilo nepodnošljivo.dobro,tek potkraj kolovoza smo ih pustili,možda se nisu stigle priviknut.....
ja bi najradije da uopće ne idu u štalu dok su vrućine a i manje bude posla,al nemam još "viziju"kak to organizirati. [You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />[You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />[You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />
i radile su mi probleme ove koje se doje,jer su jako brzo htjele natrag u štalu.mukanje je bilo nepodnošljivo.dobro,tek potkraj kolovoza smo ih pustili,možda se nisu stigle priviknut.....
ja bi najradije da uopće ne idu u štalu dok su vrućine a i manje bude posla,al nemam još "viziju"kak to organizirati. [You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />[You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />[You must be registered and logged in to see this link.]" alt="" />
OG Vacenovski- Broj postova : 128
Registriran : 26.07.2009
0
A da zabiješ u zemlju par stupova,i napraviš kao recimo ogradu.Unutar te ograde im bacaš sijeno,a one ga tako ne mogu pogaziti.
pa ovakvoga im nekaj napravi i nemas problema, a ako imas sijeno u rinfuzi onda klasicnu starinsku lojtru.
[You must be registered and logged in to see this link.]
hvala!!!ovo sam trebala al nisam znala kaj da upišem!!!branko je napisao/la:pa ovakvoga im nekaj napravi i nemas problema, a ako imas sijeno u rinfuzi onda klasicnu starinsku lojtru.
došla sam već na ideju male ograde unutar ograde.
0
Isti je problem i kod mene. Prve godine su mi rasturile jednu kamaru sijena, izgaze i onda to više neće jesti. Postoje željezni okviri za rolobale (nađi na netu slike), ali i to nije idealno rješenje, jer neke krave imaju "pik" na te okvire pa ih guraju,dižu i izvrću.
Moje krave isto jako brzo žure nazad u štalu, a ako štalu zatvorim onda stoje pred štalom na največoj žegi, pa eto "pametniji popušta" pa ih sada istjeram van samo na 1-2 sata i onda ih pustim nazad. Nemam električnu ogradu, a kako su pašnjak već upoznale uzduž i popreko, počele su provaljivati žicu i rušiti stupce-češkaju se baš od ogradu pa s vremenom popusti i onda stalno moram nadgledati i glumiti čobana.
Moje krave isto jako brzo žure nazad u štalu, a ako štalu zatvorim onda stoje pred štalom na največoj žegi, pa eto "pametniji popušta" pa ih sada istjeram van samo na 1-2 sata i onda ih pustim nazad. Nemam električnu ogradu, a kako su pašnjak već upoznale uzduž i popreko, počele su provaljivati žicu i rušiti stupce-češkaju se baš od ogradu pa s vremenom popusti i onda stalno moram nadgledati i glumiti čobana.
JACA- Broj postova : 252
God : 31
Registriran : 27.12.2010
-8
→→→ : VIŠE
Ovo što je Branko predložio je najbolje riješenje .Pogledaj u temi "Hranidba krava zelenom masom "kako sam ja riješavao taj problem u ispustu ali ove godine je pripremljen materijal za ove krmne zabrane na otvorenom .I kod mene su krave u ispustu stalno van i noću i danju kad to vrijeme dozvoljava .Moram priznati da sam malo ljubomoran i na Ivicu i Vas ,kad vidim kako imaju prirodni hlad u ispustu .OG Vacenovski je napisao/la:hvala!!!ovo sam trebala al nisam znala kaj da upišem!!!branko je napisao/la:pa ovakvoga im nekaj napravi i nemas problema, a ako imas sijeno u rinfuzi onda klasicnu starinsku lojtru.
došla sam već na ideju male ograde unutar ograde.
54
moje su bile mirne dokle je bilo sjenaže vani za jesti,al onda smo to prestali davat,jer ovima suhima ne trebamislim treba...ali nije je bilo dovoljno,tak da smo davali samo sijeno vani i onda su postale nezadovoljne.a puštat ih na sat dva mi je bezveze,gubljenje vremena,onda budem još više se bavila njima,ne owstane mi vremena za niš drugo.a ja bi da imam što manje posla s njima.znači moram smislit kak da budu "dobre"vaniJACA je napisao/la:Isti je problem i kod mene. Prve godine su mi rasturile jednu kamaru sijena, izgaze i onda to više neće jesti. Postoje željezni okviri za rolobale (nađi na netu slike), ali i to nije idealno rješenje, jer neke krave imaju "pik" na te okvire pa ih guraju,dižu i izvrću.
0
sjetila sam se tebe Kovač,znam da ih ti imaš vani,moram to pogledati,a kaj sad planiraš napraviti?a gdje ih dojiš?
0
U planu je gradnja čvrste nadstrešnice sa kosom pločom ,prije par dana sam nabavio sistem za izđubrivanje i mljekovod ,koji ću montirati u štalu u kojoj su krave .Kad se vrijeme proljepša krave idu van ,a štalu koristim samo kao izmuzište sve do kasne jeseni kad opet krave idu na vez .OG Vacenovski je napisao/la:sjetila sam se tebe Kovač,znam da ih ti imaš vani,moram to pogledati,a kaj sad planiraš napraviti?a gdje ih dojiš?
54
e sad mi reci kak postigneš da ne navaljuju da idu u štalu,ove koje se doje?mi smo suhe ostavili vani i za te nisam ni znala da ih imam.O.P.G.KOVAČ je napisao/la:U planu je gradnja čvrste nadstrešnice sa kosom pločom ,prije par dana sam nabavio sistem za izđubrivanje i mljekovod ,koji ću montirati u štalu u kojem su krave ,kad se vrijeme proljepša krave idu van ,a štalu koristim samo kao izmuzište sve do kasne jeseni kad opet krave idu na vez .OG Vacenovski je napisao/la:sjetila sam se tebe Kovač,znam da ih ti imaš vani,moram to pogledati,a kaj sad planiraš napraviti?a gdje ih dojiš?
blago tebi,imaš mljekovod.....
0
U biti ja zasušene krave odijelim i van od ovih koje se muzu ,tako da ove zasušene dobivaju samo suho sijeno ,dok ove koje se doje dobivaju i zelenu masu ,imao sam i ja takvih problema kad sam počeo držati krave van ,i onda sam shvatio da su krave manje nervozne i agresivne kad im je hrana dostupna cijeli dan ,natuku se i odu od jasli na livadu legnu i preživaju ,onda ponovo na jasle i opet na livadu .A mljekovod sam zbavio prije par dana ,pa ću morati tražiti savijete od znalaca sa foruma kako se ta oprema montira jer mislim to sam slagatOG Vacenovski je napisao/la:e sad mi reci kak postigneš da ne navaljuju da idu u štalu,ove koje se doje?mi smo suhe ostavili vani i za te nisam ni znala da ih imam.O.P.G.KOVAČ je napisao/la:U planu je gradnja čvrste nadstrešnice sa kosom pločom ,prije par dana sam nabavio sistem za izđubrivanje i mljekovod ,koji ću montirati u štalu u kojem su krave ,kad se vrijeme proljepša krave idu van ,a štalu koristim samo kao izmuzište sve do kasne jeseni kad opet krave idu na vez .OG Vacenovski je napisao/la:sjetila sam se tebe Kovač,znam da ih ti imaš vani,moram to pogledati,a kaj sad planiraš napraviti?a gdje ih dojiš?
54
ti si spretan onda!!!O.P.G.KOVAČ je napisao/la:U biti ja zasušene krave odijelim i van od ovih koje se muzu ,tako da ove zasušene dobivaju samo suho sijeno ,dok ove koje se doje dobivaju i zelenu masu ,imao sam i ja takvih problema kad sam počeo držati krave van ,i onda sam shvatio da su krave manje nervozne i agresivne kad im je hrana dostupna cijeli dan ,natuku se i odu od jasli na livadu legnu i preživaju ,onda ponovo na jasle i opet na livadu .A mljekovod sam zbavio prije par dana ,pa ću morati tražiti savijete od znalaca sa foruma kako se ta oprema montira jer mislim to sam slagatOG Vacenovski je napisao/la:e sad mi reci kak postigneš da ne navaljuju da idu u štalu,ove koje se doje?mi smo suhe ostavili vani i za te nisam ni znala da ih imam.O.P.G.KOVAČ je napisao/la:U planu je gradnja čvrste nadstrešnice sa kosom pločom ,prije par dana sam nabavio sistem za izđubrivanje i mljekovod ,koji ću montirati u štalu u kojem su krave ,kad se vrijeme proljepša krave idu van ,a štalu koristim samo kao izmuzište sve do kasne jeseni kad opet krave idu na vez .OG Vacenovski je napisao/la:sjetila sam se tebe Kovač,znam da ih ti imaš vani,moram to pogledati,a kaj sad planiraš napraviti?a gdje ih dojiš?
danama je prva ideja bila podijeliti taj ispust,pa smo odustali,jer smo mislili da bu to šljakalo i ovak.al ne valja.mislila sam i sama da je problem u hrani,ali si nisam mogla pomoćijer kad bi davali sjenažu,jele bi i ove suhe i nepotrebno trošile.kad bi znala kakva bude godina....
ja sam došla na ideju da bi ih i muzla vani,na dvorištu,na betonu,da bi napravili dva boksa,laktofriz mi je u blizini...nema mi goreg nego na 35 stupnjava musti u štali.uh!!
ovo mi je sad rasvjetlilo neke stvari,hvala na odgovorima!!!stavi slike kad budeš napravio tu krmnu zabranu.to budeš baš pravu krmnu zabranu stavio?jel si to nabavio novo ili rabljeno?mljekovod i krmnu zabranu
0
kakav si mljekovod nabavio i koliko star? opiši malo, jer mljekovod je i moja želja
JACA- Broj postova : 252
God : 31
Registriran : 27.12.2010
-8
i moja!!! al nema para!!JACA je napisao/la:kakav si mljekovod nabavio i koliko star? opiši malo, jer mljekovod je i moja želja
0
Vidim da svi imate problema s nestpljenjem krava pri povratku u štalu.
Mi imamo električnog čuvara i nemamo problema s bjegom krava iako u blizini obično ima dosta kukuruza.
Krave cijelo vrijeme držimo vani, a u štalu idu samo na izdajanje.
Što se tiče same nestrpljivosti, meni se čini da je sve to samo stvar navike. U početku su i naše isto tako stajale i čekale da idu u štalu ali nakon nekog vremena je to prestalo i sad znaju kad trebaju ići u štalu i onda same dođu.
Mi imamo električnog čuvara i nemamo problema s bjegom krava iako u blizini obično ima dosta kukuruza.
Što se tiče same nestrpljivosti, meni se čini da je sve to samo stvar navike. U početku su i naše isto tako stajale i čekale da idu u štalu ali nakon nekog vremena je to prestalo i sad znaju kad trebaju ići u štalu i onda same dođu.
hellboy152- Broj postova : 235
God : 34
Registriran : 08.12.2010
2
jel ih hraniš vani?moje su toliko mukale da je to bilo neizdrživo.znale su da će unutra dobiti bolju hranu,pretpostavljam da je to bio razlog.a i kratko je bilo vrijeme.onda su počele kiše i napravilo se grdo blato i onda sam ih zatvorila,a suhe su ostale vani.hellboy152 je napisao/la:Vidim da svi imate problema s nestpljenjem krava pri povratku u štalu.
0
Pokušali smo ih hranit ali isto tako su većinu zagazile pa smo odustali od toga.
Dobiju jesti kad dođu u štalu.
Ove god ćemo im napravit nadstrešnicu za njih da imaju gdje biti kad su vrućine i po noći (jer nemaju nigdje prirodnog hlada) pa ćemo im tamo napravit da možemo stavit balu.
Dobiju jesti kad dođu u štalu.
Ove god ćemo im napravit nadstrešnicu za njih da imaju gdje biti kad su vrućine i po noći (jer nemaju nigdje prirodnog hlada) pa ćemo im tamo napravit da možemo stavit balu.
hellboy152- Broj postova : 235
God : 34
Registriran : 08.12.2010
2
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» boksevi za krave?
» Jersey krave
» Staje za muzne krave
» KRAVE DOJILJE-POTICAJ
» STEONE JUNICE, KRAVE