AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Savjetodavne službe za šumare
Savjetodavne službe za šumare
Poštovani forumaši
Eto tak asm malo neki dan razmišljao kako moram opet na prolječe u šumu i malo potražio po internetu nešto o šumama.
Nije da janeznam srušit drvo ili da ne raspoznajem sorte drva itd. nego sam naletio na ovu stranicu [You must be registered and logged in to see this link.] pa sam onda naletio na ovu stranicu
[You must be registered and logged in to see this link.] i vidio da i tu ima subvencija u smislu čiščenja šume i pomlađivanja.
Pa sam si malo pogruntal i odlučil da osnujem udrugu privatnih šumovlasnika, po shodno s time i dogovorim sa susjedom koji ima pilanu pored mene da mu ja narušim i dovezem drva na njegov grunt i on mi da pare a usput i sebi nekaj narušim za svoje potrebe.
U čemu je caka: predpristupačni fondovi koji pomažu u konkurentnosti na našem i europskom tržištu daju lovu za takozvano čiščenje šuma i saniranje putova a to je jako dobro objašnjeno na ovom drugom linku. pa po tome dobim lovu iz tih fondova i od onog kome sam prodal ogrjevno drvo ili trupce.
Nadam se da i netko od Vas ima sličnu situaciju pa da si malo zaradi sastrane kad nema baš nekog posla ljepo ode malo u šumu pa počisti itd. ali naravno prijavi šumariji i sve na papiru.
Eto tolko od mene zasad.
Eto tak asm malo neki dan razmišljao kako moram opet na prolječe u šumu i malo potražio po internetu nešto o šumama.
Nije da janeznam srušit drvo ili da ne raspoznajem sorte drva itd. nego sam naletio na ovu stranicu [You must be registered and logged in to see this link.] pa sam onda naletio na ovu stranicu
[You must be registered and logged in to see this link.] i vidio da i tu ima subvencija u smislu čiščenja šume i pomlađivanja.
Pa sam si malo pogruntal i odlučil da osnujem udrugu privatnih šumovlasnika, po shodno s time i dogovorim sa susjedom koji ima pilanu pored mene da mu ja narušim i dovezem drva na njegov grunt i on mi da pare a usput i sebi nekaj narušim za svoje potrebe.
U čemu je caka: predpristupačni fondovi koji pomažu u konkurentnosti na našem i europskom tržištu daju lovu za takozvano čiščenje šuma i saniranje putova a to je jako dobro objašnjeno na ovom drugom linku. pa po tome dobim lovu iz tih fondova i od onog kome sam prodal ogrjevno drvo ili trupce.
Nadam se da i netko od Vas ima sličnu situaciju pa da si malo zaradi sastrane kad nema baš nekog posla ljepo ode malo u šumu pa počisti itd. ali naravno prijavi šumariji i sve na papiru.
Eto tolko od mene zasad.
Re: Savjetodavne službe za šumare
ni ti to tak losa ideja,al suma je jeben posel
Matias- Broj postova : 237
God : 41
Zanimanje : strojarski tehnicar-serviser gradjevinske mehanizacije
Registriran : 03.04.2008
0
meni bi dobro došla lova za krčenje puteva... zaraslo sve, a svejedno to moram krčiti a ako bi oni to platili... sreći nema kraja
Nije šuma tak zajebana
Prije je bilo sad imaš stroj baš za sve
A osim toga ta lova bi trebala biti dobar stimulans da se krene u akciju.
Ja osobno mislim porušit svojih 5 od 8 šuma i pomladit i zaradit bar 120000 kuna na tome.
A tu lovu reinvestirat u zemlište i zatim od ostatka kapitalnih otič na more i dobro odmorit.
plan je dobar ali moram malo popričat sa savjetnicima.
Javit ču vam dak saznam detalje
Prije je bilo sad imaš stroj baš za sve
A osim toga ta lova bi trebala biti dobar stimulans da se krene u akciju.
Ja osobno mislim porušit svojih 5 od 8 šuma i pomladit i zaradit bar 120000 kuna na tome.
A tu lovu reinvestirat u zemlište i zatim od ostatka kapitalnih otič na more i dobro odmorit.
plan je dobar ali moram malo popričat sa savjetnicima.
Javit ču vam dak saznam detalje
E ovak udrugu je lako osnut treba troje ljudi i malo volje te statut udrge par biljega i javni bilježnik.
Pa da se nebi bezveze zaletio nazvao sam malo ostale vlasnike udruga i regli su mi da je lova za sanaciju puteva i čiščenja šuma osigrana te sadnice nakon rušenja.
Dragi moji eto još malo prihoda sastrane a i posla.
Pozdrav
Pa da se nebi bezveze zaletio nazvao sam malo ostale vlasnike udruga i regli su mi da je lova za sanaciju puteva i čiščenja šuma osigrana te sadnice nakon rušenja.
Dragi moji eto još malo prihoda sastrane a i posla.
Pozdrav
Uglavnom veliki šumoposjednici nemoraju u udrugu nego mogu direktno preko savjetodavne službe zatražiti lovu za prijavljeno čiščenje.
Eto i još dva zanimljiva linka:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Eto i još dva zanimljiva linka:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Zanimljivo! Morat ću i ja malo se pozabaviti time(kad uhvatim vremena)
Ako je to tako, treba osnovati udrugu i udri po šumi, jer u šumi je najveća ladovina!!
Ako je to tako, treba osnovati udrugu i udri po šumi, jer u šumi je najveća ladovina!!
tafe42- Broj postova : 349
God : 38
Registriran : 12.03.2008
0
Ne sam to tam se uputiš sad u rano proljeće kad još nema pretjeranog posla na polju, a usput se nešto zaradi.
Ja sam već dogovorio par članova i imamo u planu odmah čim ode snjeg sanirati put koji vodi kroz te šume koji se članovi misle prvi učlanit u udrugu.
A tim načinom mislim i privuči pozornost drugim ljudima da se sve može makar vlada recesija.
poz
Ja sam već dogovorio par članova i imamo u planu odmah čim ode snjeg sanirati put koji vodi kroz te šume koji se članovi misle prvi učlanit u udrugu.
A tim načinom mislim i privuči pozornost drugim ljudima da se sve može makar vlada recesija.
poz
jel tu spada i čišćenje državne šume ispod dalekovoda i slično?
pa to je odlično akoo si već skupio ekipu za članove!
znači koliko porušiš toliko ti daju sadnica da zasadiš?!
i još novce, kako obračunavaju po kvadratu ili stablu ili...?
pa to je odlično akoo si već skupio ekipu za članove!
znači koliko porušiš toliko ti daju sadnica da zasadiš?!
i još novce, kako obračunavaju po kvadratu ili stablu ili...?
0
To ide na hektar za sadnice i čiščenje a to je samo za privatne šumovlasnike tak da u to nebi spadale državne šume jedino aku su u zakupu ili slično.
Stabla striktno i du po kubiku te sa pruža pomoč za prodaju ako sam ne možeš naći kupca.
Ima specjalna tablica za to izračunavanje.
Stabla striktno i du po kubiku te sa pruža pomoč za prodaju ako sam ne možeš naći kupca.
Ima specjalna tablica za to izračunavanje.
ma čuo sam da nekima ovdje šumarija plaća za ćišćenje ispod dalekovoda 300 kuna dnevnica. ali to samo par dana, valjda su sve očistili!;-)
0
Da ali za to se moraš prijavit u llokalnu šumariju kao honorarac, to ti je na tu šemu.
Nebi ja išao za 300 u šumu nema šanse.
u šumi moreš dnevno izvuči do 2000 t kuna ako znaš, ali uz taj model poticanja još i više naravno ako je šuma tvoja.
Nebi ja išao za 300 u šumu nema šanse.
u šumi moreš dnevno izvuči do 2000 t kuna ako znaš, ali uz taj model poticanja još i više naravno ako je šuma tvoja.
nebi ni ja, dosta mi svoje šume!
jel se može što dobiti ako je šuma dijelom prošle godine očišćena, vjerovatno ne?
jel se može što dobiti ako je šuma dijelom prošle godine očišćena, vjerovatno ne?
0
Mislim da ne, procedura je uglavnom takva. Moraš pozvat iz savjetodavne službe osobu da dođe na teren i dogovorite se što su ti želje i što se može napravit u šumi.Meni bi recimo najbolje bilo da od svojih 8 šuma svaku drugu godinu po jednu srušim komplet i zasadim mladu šumu i uredim put. jer ako srušiš dio onda opet prilikom drugog rušenja oštetiš mlada stabla.
Uglavnom on ima i popis ljudi koji se bave otkupom drva i može se sredit otkup trupaca i ogrjevnog drva a nakon toga i gratis dobiš sadnice, s time da za čiščenje ide tebi naknada ako to izvedeš sam.
Uglavnom on ima i popis ljudi koji se bave otkupom drva i može se sredit otkup trupaca i ogrjevnog drva a nakon toga i gratis dobiš sadnice, s time da za čiščenje ide tebi naknada ako to izvedeš sam.
da tako samm i mislio,
a bemti prošlo ljeto jednu šumu sam očistio, bar da sam znao, sačeko bih ja njih, mada nije baš bilo trupaca prvoklasnih, al opet kad već rušim da ti netko i plati, sad koliko toliko!
Dokle si ti došao sa udrugom, jeste dogovorili išta?
a bemti prošlo ljeto jednu šumu sam očistio, bar da sam znao, sačeko bih ja njih, mada nije baš bilo trupaca prvoklasnih, al opet kad već rušim da ti netko i plati, sad koliko toliko!
Dokle si ti došao sa udrugom, jeste dogovorili išta?
0
Jesmo još moramo dogovorit dan kad čemo javnom bilježniku i to je to.
Odlično!
naoštriti motorke i sjekire i nek čekaju posla.
hoće li biti slika akcije?
naoštriti motorke i sjekire i nek čekaju posla.
hoće li biti slika akcije?
0
Pa naravno, inače ne nosim baš fotić sa sobom ali ovu priliku neču prepustit.
Imam pitanje glede šume (privatna šuma, ne velika, komad od oko 600 kvadrata) Postoji mogućnost da to dosta jeftino dobijem, a na povoljnom mi je mjestu.
U generalnom planu na tom mjestu mi je povrtnjak ili kakvo ljekovito bilje.
E sad, znam koliko je posla s krčenjem, panjevima, korijenjem i svime, i spremna sam na to, ima nas, i bit ce i volje i vremena. Ako nista drugo, iako šuma nije bas stara, vise je zarasla nego sto su debla nesto super za preradu, bit ce i metara i metara drva.
Ono sto me zanima, i sto vas pitam je, smijem li ja uopce to raskrciti makar to bila i moja suma? Ne znam gdje i koga pitati. Cula sam sa raznih strana kako ni u vlastitoj sumi ne smijes mimo Sumarije i njihovih odredbi, i da zapravo ne smijes posjeci svoju sumu. Zna li itko ista podrobnije o tome... a ako ne zna, zna li kome, ili kamo, bi me mogao uputiti da pitam?
hvala unaprijed
U generalnom planu na tom mjestu mi je povrtnjak ili kakvo ljekovito bilje.
E sad, znam koliko je posla s krčenjem, panjevima, korijenjem i svime, i spremna sam na to, ima nas, i bit ce i volje i vremena. Ako nista drugo, iako šuma nije bas stara, vise je zarasla nego sto su debla nesto super za preradu, bit ce i metara i metara drva.
Ono sto me zanima, i sto vas pitam je, smijem li ja uopce to raskrciti makar to bila i moja suma? Ne znam gdje i koga pitati. Cula sam sa raznih strana kako ni u vlastitoj sumi ne smijes mimo Sumarije i njihovih odredbi, i da zapravo ne smijes posjeci svoju sumu. Zna li itko ista podrobnije o tome... a ako ne zna, zna li kome, ili kamo, bi me mogao uputiti da pitam?
hvala unaprijed
kopriva idiotica- Broj postova : 15
Registriran : 06.09.2008
0
otiđi u lokalnu šumariju i traži lugara za privatne šume ispumiš izjavu odeš javnom bilježniku i možeš rušiti
Sunce te obasjalo!
kopriva idiotica- Broj postova : 15
Registriran : 06.09.2008
0
Dan svim šumskim forumašima!Imam i ja jedno pitanje u vezi glede šume.Imam oko 10ha šume i htjela bi je prodati,jel mi netko može pomoć u vezi cijene jer čitam svega i svačega .Pa ak netko zna da mi kaže neku realnu cijenu na današnjem tržištu..hvala
valiana1969- Broj postova : 1
Registriran : 10.04.2012
0
Stranica 1 / 1.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.