AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
LJEŠNJAK -JARMINA
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: LJEŠNJAK -JARMINA
Kod mene u Gospicu je prethodnih dana bilo kise ko u prici. I to sistem nocu pada, po danu sunce. Sve sto sam ljsnjake zasadio je toliko mokro da nisam mogao u njivu uci. Odnosno probao jesam, ali kultivator samo buse dize, pa sam odustao od razmnozavanja pirike po njivama moram cekati da se zemlja malo isusi da krenem u borbu protiv trave
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
→→→ : VIŠE
A gdje su slike friško zamazanog kultivatora i blata na kotačima traktora???
Niš' ti ne vjerujemo
Niš' ti ne vjerujemo
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Zvonimir je napisao/la:A gdje su slike friško zamazanog kultivatora i blata na kotačima traktora???
Niš' ti ne vjerujemo
Gost- Gost
Ma hebi ga, kartica mi bila puna imam jednu jedinu sliku, ali bez traktora i kultivatora
Evo je
I to je nakon dva prolaza, a izmedju dviju kisa tako da sam zakljucio da je bolje da sacekam da se zemlja osusi, odnosno barem da par sati nakon sto prodjem ne padne kisa da se ova pirika ne ukorijeni jos bolje. A i lijeska mi je tek u fazi probijanja lista ili pupa tako da se moze malo sacekati.
Evo je
I to je nakon dva prolaza, a izmedju dviju kisa tako da sam zakljucio da je bolje da sacekam da se zemlja osusi, odnosno barem da par sati nakon sto prodjem ne padne kisa da se ova pirika ne ukorijeni jos bolje. A i lijeska mi je tek u fazi probijanja lista ili pupa tako da se moze malo sacekati.
2
Dobar dan
Lijep pozdrav svima :-)
Nova sam ovdje. I na forumu i u poljoprivredi. :-)
Šogor i ja namjeravamo na zemljištu (da ne stoji neiskorišteno) zasaditi lješnjake, a obzirom da ni on ni ja ne znamo puno o tome, odlučili smo malo pogledati po Internetu, i tako sam naletila na ovaj forum. Obzirom ste vi takoreći profesionalci, bila bih vam svima zahvalna ako biste nam mogli pomoći sa savjetima. Imam par pitanja. Npr. koje sadnice su najbolje za sadnju? (znam da se sadi krajem 10. i pocetkom 11. mjeseca) Kolika je cijena jedne sadnice? Da li država potiče nasade lješnjaka (još prošle godine ili pretprošle je poticala sa 3 kn po komadu)? Mora li se špricati i koliko često? Imate li problema sa prodajom?
Imam još puno pitanja no trenutno su i ova dovoljna. A i sad se ne mogu sjetiti svega. :-)
Hvala vam svima unaprijed :-)
Nova sam ovdje. I na forumu i u poljoprivredi. :-)
Šogor i ja namjeravamo na zemljištu (da ne stoji neiskorišteno) zasaditi lješnjake, a obzirom da ni on ni ja ne znamo puno o tome, odlučili smo malo pogledati po Internetu, i tako sam naletila na ovaj forum. Obzirom ste vi takoreći profesionalci, bila bih vam svima zahvalna ako biste nam mogli pomoći sa savjetima. Imam par pitanja. Npr. koje sadnice su najbolje za sadnju? (znam da se sadi krajem 10. i pocetkom 11. mjeseca) Kolika je cijena jedne sadnice? Da li država potiče nasade lješnjaka (još prošle godine ili pretprošle je poticala sa 3 kn po komadu)? Mora li se špricati i koliko često? Imate li problema sa prodajom?
Imam još puno pitanja no trenutno su i ova dovoljna. A i sad se ne mogu sjetiti svega. :-)
Hvala vam svima unaprijed :-)
mlada poljoprivrednica- Broj postova : 5
Registriran : 04.05.2009
0
poooz mlada poljoprivrednice
evo ukratko
poticaj po Ha je 16.800 kn od države + županija ili općina?
saditi je najbolje ujesen kada otpadne lišće sa biljaka,
imaš raznis sorti -rimski,istarski,tonda,itd tu su sve negdje,
obavezno stavi barem 3 sorte-80%+10% +10%
a cijena varira od 13 kn-20 kn + PDV
prskanja imaš otprilike 5-6. Dva zimska i 3-4 u vegetaciji
za prodaju niš sigurno za sada moraš se sama snalaziti.
želim ti puno sreće u početku mukotrpnog poljoprivredničkog života.
pozdrav
evo ukratko
poticaj po Ha je 16.800 kn od države + županija ili općina?
saditi je najbolje ujesen kada otpadne lišće sa biljaka,
imaš raznis sorti -rimski,istarski,tonda,itd tu su sve negdje,
obavezno stavi barem 3 sorte-80%+10% +10%
a cijena varira od 13 kn-20 kn + PDV
prskanja imaš otprilike 5-6. Dva zimska i 3-4 u vegetaciji
za prodaju niš sigurno za sada moraš se sama snalaziti.
želim ti puno sreće u početku mukotrpnog poljoprivredničkog života.
pozdrav
ciciripi- Broj postova : 56
Registriran : 18.03.2009
0
Hvala ciciripi
Ove osnovne stvari su mi itekako bile potrebne jer nisam te informacije uspjela naci na Internetu. Znas li mozda mogu li se poticaji dobiti i kad vec imas zasadjeno nesto ljesnjaka? Naime, obzirom za trazenje poticaja sigurno moraju biti cisti papiri, morali bismo prvo to srediti, no kako se nikada ne zna koliko ce to dugo trajati, htjeli bismo barem nesto zasaditi za pocetak dok se papiri ne srede.
I jos nesto, gdje se uopce mogu kupiti sadnice ljesnjaka? Ima neki poseban rasadnik?
Vjerujem da nece biti lako, no obzirom se cijela familija zagrijala, mislim da cemo uspjeti podrzati jedni druge, kad netko od nas postane malodusan.
Ove osnovne stvari su mi itekako bile potrebne jer nisam te informacije uspjela naci na Internetu. Znas li mozda mogu li se poticaji dobiti i kad vec imas zasadjeno nesto ljesnjaka? Naime, obzirom za trazenje poticaja sigurno moraju biti cisti papiri, morali bismo prvo to srediti, no kako se nikada ne zna koliko ce to dugo trajati, htjeli bismo barem nesto zasaditi za pocetak dok se papiri ne srede.
I jos nesto, gdje se uopce mogu kupiti sadnice ljesnjaka? Ima neki poseban rasadnik?
Vjerujem da nece biti lako, no obzirom se cijela familija zagrijala, mislim da cemo uspjeti podrzati jedni druge, kad netko od nas postane malodusan.
0
Poticaje ne mozes dobiti za vec zasadjen. Sa zahtjevom predajes i papire o sadnicama i zemlji. Ima ovdje tema gdje se to raspravlja.
Inace, suska se da se ovi poticaji za podizanje nasada ukidaju...
Sadnice se, ako se zeli aplicirati za poticaje, moraju kupiti od registrirnih rasadnika.
Inace, suska se da se ovi poticaji za podizanje nasada ukidaju...
Sadnice se, ako se zeli aplicirati za poticaje, moraju kupiti od registrirnih rasadnika.
2
Smiljane znas li mozda koji su to registrirani rasadnici gdje ima sadnica ljesnjaka?
Hvala vam obojici na odgovorima i zelim vam srecu u daljnjem radu i prodaji ljesnjaka
Hvala vam obojici na odgovorima i zelim vam srecu u daljnjem radu i prodaji ljesnjaka
0
Ima na stranicama zavoda za sjemenarstvo Osijek popis rasadnika, pa telefon u ruke http://www.zsr.hr/publikacije/Rasadnici_adrese_08.xls
2
pa ako je to posađeno jesenas to se može riješiti jer ko zna da je to sađeno prije -nije to neka velika razlika samo reci da su sadnice bile veće iliti starije od novih a ionako imaš godinu dana da predaš za poticaj od sadnje.
šuška se svašta u svezi poticaja ali o tom po tom...
sadnica imaš sada skoro na svakomkoraku,moraš uzeti 300 komada po hektaru da zadovoljiš državu a ostalo na crno po puno povoljnijim cijenama.
rasadnici:Kraš -osijek,Moulis-daruvar, PZ-orahovica,Corylus-zagreb i još desetke ostalih. sretno
šuška se svašta u svezi poticaja ali o tom po tom...
sadnica imaš sada skoro na svakomkoraku,moraš uzeti 300 komada po hektaru da zadovoljiš državu a ostalo na crno po puno povoljnijim cijenama.
rasadnici:Kraš -osijek,Moulis-daruvar, PZ-orahovica,Corylus-zagreb i još desetke ostalih. sretno
0
Sad vec mozemo od nekud i krenuti. Jedino cu si morati isprintati sve sto ste mi napisali da ne prenesem krivo a onda se bacamo u akciju. Za sada idemo prvo vidjeti koliko bi otprilike trebalo da sredimo papire za zemlju, i usput ce netko dobiti u zadatak da nazove rasadnike. Pitanja cu vjerojatno jos imati ipak smo novi u tome.
Hvala vam puno Smiljane i Ciciripi. Vi ste dokazali da ima ljudi koji zele pomoci jedni drugima. nadam se da vasi nasadi vec donose prinose.
Hvala vam puno Smiljane i Ciciripi. Vi ste dokazali da ima ljudi koji zele pomoci jedni drugima. nadam se da vasi nasadi vec donose prinose.
0
Cipiripijev raste nesto dulje pa vec zna kako izgleda ljesnjak na njegovom stablu, a ja sam jos mlad i zelen moji tek sad ulaze u prvu vegetaciju nakon sadnje
2
Znaci ciciripi je profesionalac, Smiljan kadet, a mi smo jos pioniri, tek radimo prve korake :-) nekako sam uvjerena da ce svima ovo ici. Jos prije par godina sam pokusavala svoje uvjeriti u sadnju ljesnjaka, no na zalost, morali su cuti od drugih da to i nije losa ideja. No, nikad nije prekasno. Ako nista drugo, bit ce puno kolaca :-)
0
Ma daleko sam ja od profića .
Doduše svoje lješnjake sam vidio, probao i prodao tako da je to istina samo što u ovom poslu dugo budeš pionir a do profija je još dug put a tu čemo se još puno umoriti i naraditi ali ko voli nek izvoli.
Evo ovih dana sam čuo uokolo na plantažama da se pojavio ljeskotoč pa pioniri moji bijelu plahtu pod vočku i ako ima 3-4 ljeskotoča po stablu ili grmu odmah valja prskati nekim od insekticida jer,kad položi jaja onda je kasno. :P
Doduše svoje lješnjake sam vidio, probao i prodao tako da je to istina samo što u ovom poslu dugo budeš pionir a do profija je još dug put a tu čemo se još puno umoriti i naraditi ali ko voli nek izvoli.
Evo ovih dana sam čuo uokolo na plantažama da se pojavio ljeskotoč pa pioniri moji bijelu plahtu pod vočku i ako ima 3-4 ljeskotoča po stablu ili grmu odmah valja prskati nekim od insekticida jer,kad položi jaja onda je kasno. :P
0
Znači povezao si kockice. hvala,hvala nadam se samo da je onako bilo ok ??
0
ljeskari ima li uroda u plantažama i raste li trava ,nešto ste se uspavali nije valjda da prebrojavate lješnjake????? :P
0
travuljina raste ko luda
2
prijatelju freza je tu zakon jednom mjesečno je spostiš na par cm te u 3 sporu i piči za čas je gotovo kada je redovito održavanje. nakon toga malo ručice i motočica i milina ravno ko staklo nigdje niti travke nema. :P
0
Pozdrav poštovani uzgajivači lijeske i proizvođači lješnjaka!!!!
kako bi se što bolje povezali međusobno slobodan sam vas pozvati na jedno malo časkanje uoči ovogodišnje berbe lješnjaka na moje malo imanje--plantažu lijeske
Nadalje moči čete se odmah,po želji osobnoj, učlaniti i u našu udrugu KRO-NUSS kako bismo omasovili članstvo i krenuli u daljnji proboj na tržište.
Svaki početak je težak pa tako i ova druženja ali evo netko mora početi.....
pozdrav svima
kako bi se što bolje povezali međusobno slobodan sam vas pozvati na jedno malo časkanje uoči ovogodišnje berbe lješnjaka na moje malo imanje--plantažu lijeske
Nadalje moči čete se odmah,po želji osobnoj, učlaniti i u našu udrugu KRO-NUSS kako bismo omasovili članstvo i krenuli u daljnji proboj na tržište.
Svaki početak je težak pa tako i ova druženja ali evo netko mora početi.....
pozdrav svima
0
naravno da može taman su počeli polako opadati.
nisam bio ovih dana na forumu pa malo odgovor kasni sorry
dana gospodnjega 16.08.2009.oko 17,00 sati
nisam bio ovih dana na forumu pa malo odgovor kasni sorry
dana gospodnjega 16.08.2009.oko 17,00 sati
0
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|