AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Stete uzrokovane rukovanjem
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Stete uzrokovane rukovanjem
da nekad redovito, savinit klinove na sjetvospremacu, bateriju na tanjuraci, dignit brazdu na plugu, to nisu ni kvarovi, to nam je u opisu radnog mjesta
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
→→→ : VIŠE
I onda cekic pa ispravljaj?
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
Pojedinci ne moraju ništa " zakvačiti " da bi posavijali bilo koje željezoSmiljan je napisao/la:Jeste nekad npr. sjetvospremacem, kultivatorom, plugom zakacili za korijenje ili kamen?
Evo dokaz ...
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
bravo majstore, sta, poteznica malo zasmetala???
koliko je novi top link, jesi pitao vec, sigurno je mastan???
daj baci koju sliku podrivaca u zraku kad je, dosta dobro radi...
koliko je novi top link, jesi pitao vec, sigurno je mastan???
daj baci koju sliku podrivaca u zraku kad je, dosta dobro radi...
17
Hm ... pa ovako na fotki mi to djeluje kao da je to zeljezo preslabo za snagu traktora ... eto moje laicko razmisljanje .. ili je vozac, da prostis NHF, silovao stroj ?
2
interesantno, ja imami sti top link i na 6480, mogli su stvarno stavit i malo jaci, ali meni je dosad drzao sve dobro...
17
Smiljan je napisao/la: ili je vozac, silovao stroj ?
pajdo- Broj postova : 115
0
Da li je ovo prvi tvoj post kada govorimo o MF 7495 sa kojim se u potpunosti slažem ili neJOSIP.1 je napisao/la:interesantno, ja imami sti top link i na 6480, mogli su stvarno stavit i malo jaci, ali meni je dosad drzao sve dobro...
Naravno , ta poluga na 7495 je slabija nego na IMT 539 ... govorim o onom šupljem centralnom dijelu poluge koji ima neke tanke stijenke da je to čudo jedno ali za savijanje te poluge sam ja kriv , tu nema dvojbe .
3
pajdo je napisao/la:Smiljan je napisao/la: ili je vozac, silovao stroj ?
Pa da, negdje je napisano da ima vozaca koji se jako vezu za svoje strojeve
2
pingo je napisao/la:
Naravno , ta poluga na 7495 je slabija nego na IMT 539 ... govorim o onom šupljem centralnom dijelu poluge koji ima neke tanke stijenke da je to čudo jedno
Super, znaci kad danas-sutra kupim IMT539 moci cu takav podrivac vuci
2
neznam, izgleda slabo, ali ako meni nije pukla dosad, vjerovatno ni nece, jer i pod plugom i semom mi grdno skripi...
steta sto si savinio, kako nisi pustio poteznicu, meni je inace redovito na najnizem polozaju ili je skinem skroz dok tako nesto radim
steta sto si savinio, kako nisi pustio poteznicu, meni je inace redovito na najnizem polozaju ili je skinem skroz dok tako nesto radim
17
A vidi J1 , zaboravio sam taj puta i eto .
Izravnao sam ga na presi i kao novi je za malo .
Izravnao sam ga na presi i kao novi je za malo .
3
nikad vise kao novi...
al ti mi nekako ostavljas dojam da imas tamo u garazi negdje u cosku makar 2-3 takva jos za rezervu pa ti nije problem...
meni je na malom mf susjed ga savinio jer je mulac posudio viljuskar traktorski zakvacio ga za holanda 150 i posudio moj top link jer njegov nije mogao zakvacit bio je velik, i isao istovarat nekakve palete drvene gradje koje teze 3-4 t, nesta je moralo otic...
od onda kad ga frces moras se najest zganaca..
al ti mi nekako ostavljas dojam da imas tamo u garazi negdje u cosku makar 2-3 takva jos za rezervu pa ti nije problem...
meni je na malom mf susjed ga savinio jer je mulac posudio viljuskar traktorski zakvacio ga za holanda 150 i posudio moj top link jer njegov nije mogao zakvacit bio je velik, i isao istovarat nekakve palete drvene gradje koje teze 3-4 t, nesta je moralo otic...
od onda kad ga frces moras se najest zganaca..
17
eh...ja maher...bacali smo gnojivo za repu...padao je snijeg i puhao vjetar...bile su dvije prikolice zmajevke i u svakoj prikolici po 6 paleta gnojiva...i da meni bubde ugodnije idem bacati gnojivo sa rusem...a dajcem cu vuči prikolice...a rx je bio na popravku...i tako ja bacam gnojivo...lijepo sa rusem,ugodno,toplo,radio svira...i idemo doma...mamu dam da vozi rus i ubacimo joj u brzini i objasnim da ako hoce brže samo da stsne kvačilo i da pomakne ovo gore(reduktor) a ja cu dajcem polako doma....i snijeg pada...vjetar piri..smrznio se... i došao u bascu i lagano prebacim u prvu i zaletim se...a ono opa...prikollice se ukrsile u vagaš i jedna i druga a mali dajc na ravnome...nemože nikud...i dobro...odem po rus...i zakvačim ga od naprijed jer iza bio rasipač...i tu ja nekako provučem na drugu stranu i prva prikolica mi uleti jarak...i nikud traktor...ja po gasu...pokušavam zaljuljati...ide ide pa neide...i tako ja po kvačilu....pusta pa stisni...i odjedno samo se zarunilo krrrrr i gotova priča zablokiro točak...ja naprijed on koči ja nazad on se okreće...nista...ljut osao u unutra...cijelu noć sam razmislja sta da radim...a ja lijepo ujutro dosa...otvorim poklopca...a ono zupčanici orunjeni..srečom pa su svi bili orunjeni...pokupim ja te zube...stavim u prsluk...okrene rusa i zakvači za rasipač...a ono izvuče prikolice...aaa kako sam onda ljut bio...psovao...vikao...a bez prednje vuče iz izvuka sa blokadom ...naravno...nije radila prednja vuča...i tako sam ja pobacao gnojivo...poorao za repu na 40 cm sa dvije brazde...i poorao svu zimsku brazdu prije 12.mjeseca bez prednje vuče..ali sa tri brazde... evo moj dokaz ....
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
ovdje nisam ja bio rukovaoc već je skinuto s neke engleske stranice.Činilo mi se zanimljivo,u opisu stoji da je zatajila gnječilica odnosno da je bila puna trave te je dodatna težina pri pokušaju dizanja gnječilice skoro prevrnula traktor.Ja mislim da je traktorist izašao bijel kao duh iz traktora.
jd4755- Broj postova : 1819
God : 60
Zanimanje : poljoprivreda-ratarstvo
39
Standardna boljka na rusevima. Ja sam na svom to mjenjao par puta i čak mi je zadnji put stukao zube na onom velikom zupčaniku (58 zubi) što je u dnu reduktora i na malom pinjonu. Odmah promjeni i mali pinjon u dnu reduktora što pogoni taj veliki zupčanik sa 58 zubi. Vodi računa o distancama da ti budi pravilno raspoređene. I budi sretan što ti nije u transportu pri punom gasu zablokirao taj prednji točak. Onda bi vidio šta je je sve u stanju rus napravit. Meni često ti zupčanici pucaju na desnom točku. Jel i kod tebe ošlo na desnom?
Ruska posla, samo daj votke i udri.
Gost- Gost
A zašto ga ne spusiti sam nego vidim stavlja lanac pa će ga valjda sa drugim traktorom spustiti dole ? Upališ ga i spustiš hidrauliku dole i stvar riješena , nitko nije niti morao znati da se to dogodilo . Za svaki slučaj neka netko sjedne na kraj gnječilice ako bi se slučajno podigla u zrak tako da traktor ne udari jako u zemlju .
3
možda ga ne može ni upaliti (ako je gnječilica ostala u pogonu, ručice su vjerovatno suspregnute)
paor je napisao/la:možda ga ne može ni upaliti (ako je gnječilica ostala u pogonu, ručice su vjerovatno suspregnute)
A mozda je covijek zbunjek ko i inace englezi kad nesto ne pise u manualu
2
Ma mora ga moći upaliti .paor je napisao/la:možda ga ne može ni upaliti (ako je gnječilica ostala u pogonu, ručice su vjerovatno suspregnute)
Tu se radi samo o uključenom kardanu koji bi ga eventualno spriječio da upali .
Ako se kardan uključuje mehaničim putem onda je barem jednostavno isključiti ga ( nagaziš kvačilo do poda i isključiš ručicu kardana ) a ako se kardan uključuje elektro-hidro-mehaničkim putem opet nema problema jer nakon što se traktor ugasi kardan se također automatski isključuje .
Izgleda da se on boji ući u traktor
3
meni znalo par puta desiti pri presanju da mi uleti kubik mokrog sijena ili pokupim nerazvezanu balu...ako ne pukne osigurač (nemam kvačilo na tom kardanu), odmah zetor ostane bez života i nema šanse da isključim kardan dok ne odglavim
Hmm , zanimljivo . To nisam doživio , još !
3
paor je napisao/la:meni znalo par puta desiti pri presanju da mi uleti kubik mokrog sijena ili pokupim nerazvezanu balu...ako ne pukne osigurač (nemam kvačilo na tom kardanu), odmah zetor ostane bez života i nema šanse da isključim kardan dok ne odglavim
meni se nesto slicno zna dogoditi s prikolicom za gnoj , sva sreca da ova moja moze i vracati gnoj ali inace mi ako na vrijeme ne reagiram ugasi traktor a onda moram pajserom oslobadjati kardan da ima malo lufta tj. slobodnog hoda.
Bećarina pusta je napisao/la:Standardna boljka na rusevima. Ja sam na svom to mjenjao par puta i čak mi je zadnji put stukao zube na onom velikom zupčaniku (58 zubi) što je u dnu reduktora i na malom pinjonu. Odmah promjeni i mali pinjon u dnu reduktora što pogoni taj veliki zupčanik sa 58 zubi. Vodi računa o distancama da ti budi pravilno raspoređene. I budi sretan što ti nije u transportu pri punom gasu zablokirao taj prednji točak. Onda bi vidio šta je je sve u stanju rus napravit. Meni često ti zupčanici pucaju na desnom točku. Jel i kod tebe ošlo na desnom?
sve samo promjenio...kako to da tebi često tako odlazi?nije mi jasno...za sada je uredu...komplet ležaje promijenio...to se nebi dogodilo da nisam filizof
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
63
→→→ : O SEBI
Pošto je moj rus dosta u transportu, a ide preko 50 km/h onda se to zna dogoditi. Jer je završna obrada tih zupčanika, kao i kvaliteta istih, vrlo loša pa se događa da često pucaju uslijed vrlo velike brzine kretanja i velikog broja okretaja tih zupčanika. Traktor naprijed ima i opruge ("amortizere") u svakom točku i to je, uz mali promjer prednjih točkova od 20", jedan od razloga odlaska i stradavanja elemenata prednje vuče. Zato je "ravni" prednji most sa 24" gumama i bez opruga puno bolje rješenje nego ovaj stari, "grbavi", prednji most.
Gost- Gost
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 2 / 5.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.