AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

Massey Ferguson

Stranica 7 / 41. Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 24 ... 41  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Massey Ferguson - Page 7 Empty Re: Massey Ferguson

Postaj by swizach 30/11/2008, 11:28

francuzi bla bla bla,,,kume mi zivimo u drzavi hrvatskoj,,ja o lavandi nieznam nist a to da nema logike sam cuo od Galičića.
swizach
swizach

Broj postova : 624
God : 37
Zanimanje : Umirovljenik
Registriran : 09.03.2008
0

[Vrh] Go down

Postaj by pingo 30/11/2008, 11:45

roko je napisao/la:tako su mi rekli... da je 60.000ojrića +PDV

plugova za rigolanje ima od onih koji idu od 50cm pa na dalje... ja ću uzeti ovaj za oranje do 50cm jer meni ne treba dublje

kako misliš..nema logike sve iznad 7-12ha...
po čemu su francuzi bolji ljudi ili radišniji od nas Hrvata....kod njih pojedina obitelj ima i 50ha lavande... i svu mehanizaciju a prosječna obitelj broji 4 člana a ne kao nogometna momčad:D Very Happy
polovni ford košta koliko i (skoro) kao i novi MF...ako dodaš kapitalna i PDV a novo je novo...
Vidim da me zazivate pa da se javim iako je sve debeli OFF TOPIC .
Dakle moj Ford je star , ima 14 godina i bila mu se pokvarila prednja vuča . Budući da nitko ništa ne argumentira onda mogu reći da se jednom pokvario mjenjač na Picekovoj novoj Valtri , papir sve trpi . Dobro neću više i da ... Ford nije na prodaju a Valtri imaš koliko hoćeš i čekaju te tamo .

Roko tebe novi traktor košta tih 60.000 € samo ako ga kupuješ za gotovinu . Samo u tome slučaju možeš odbijati kapitalna , PDV i sve drugo što ti kupnju čini isplativijom . Ako ga kupuješ na kredit kompletan iznos koji bi dobio u povratu kapitalnih ulaganja ti pojede kamata uz to što moraš dati polovinu novca banki u startu da ti uopće odobre kredit . Oro će te također tražiti jednu količinu novca da ti može naručiti traktor . Da skratim . Prije nego ti odobre kredit moraš platiti 35 % predujam , 22 % PDV i Ori nešto da ti naruči traktor a kamatna stopa je 12 % . Svakako kupuj za gotovinu ako je ikako moguće .

Po meni je swizach dao dobar savjet ( tako najmanje novca ide na lice dana ) samo što je traktor poput mog Forda ipak malo prevelik za Roko-ve potrebe ne zbog neke velike potrošnje jer ne troši više od drugih traktora nego zbog gabarita , širok je .
pingo
pingo

Broj postova : 4918
3

→→→ : VIŠE

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 30/11/2008, 12:00

Ja bi se nadovezao na pinga i još samo nadoprimetnuo da taj traktor tebi Roko netreba...još sa Orom vašarit majku im ljubim nebi ti bio u koži stim parama...ja sam također za swizcevu teoriju većeg traktora orača ako ti uistinu treba ali nova mf mašina od 130 ks...hm....

Mislim da bi ti neka valtra ili čak fendt 308ci od 100 ks bio dobar kad već barataš o tolikim cirama a da to opet može poslužiti u transportu i svakakim poslićima...velim ova gromada od mf ti nebude mašina za širi spektar poslova pogotovo ako si uistinu odlučio kupiti baš novo vozilo...a kad je riječ baš o tom mf traktopru ja ga nebih nikad kupio...nikad....ovdje smo da svatko svoje mišljenje da..jel tako
Krx
Krx

Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11

[Vrh] Go down

Postaj by paor 30/11/2008, 13:40

iako je sve debeli OFF TOPIC

istina, ali u ovom slučaju nevažno, ne samo što su postovi zanimljivi nego i bitni za jednog našeg člana...zbog toga u ovakom slučaju ne treba robovati formi, a kad rasprava zamre, već će netko od admina napraviti reda...barem takva praksa je dosad...
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Zanimanje : poljoprivrednik
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by roko 30/11/2008, 13:56

pingo...nisam ništa loše mislio o tvom traktoru...merci
tko je taj galičić?... i koliko ima lavande?

KRX..pa zato imamo ovaj forum, kako bi jedni drugima pomogli sa savjetima i idejama...zar ne? a već sam rekao da mi je stalo do vašeg mišljenja i zato sam povukao tu rasparavu na forumu,,, da mislm drugačije, ne bih niti bio član ovog predivnog foruma....OFF TOPIC skroz
roko
roko

Broj postova : 1392
8

http://www.lavanda-racic.hr

[Vrh] Go down

Postaj by Picek 30/11/2008, 14:04

pingo je napisao/la:

plugova za rigolanje ima od onih koji idu od 50cm pa na dalje... ja ću uzeti ovaj za oranje do 50cm jer meni ne treba dublje

po čemu su francuzi bolji ljudi ili radišniji od nas Hrvata....kod njih pojedina obitelj ima i 50ha lavande... i svu mehanizaciju a prosječna obitelj broji 4 člana a ne kao nogometna momčad:D Very Happy
polovni ford košta koliko i (skoro) kao i novi MF...ako dodaš kapitalna i PDV a novo je novo...
Dakle moj Ford je star , ima 14 godina i bila mu se pokvarila prednja vuča . Budući da nitko ništa ne argumentira onda mogu reći da se jednom pokvario mjenjač na Picekovoj novoj Valtri , papir sve trpi . Dobro neću više i da ... Ford nije na prodaju a Valtri imaš koliko hoćeš i čekaju te tamo .

Roko tebe novi traktor košta tih 60.000 € samo ako ga kupuješ za gotovinu . Samo u tome slučaju možeš odbijati kapitalna , PDV i sve drugo što ti kupnju čini isplativijom . Ako ga kupuješ na kredit kompletan iznos koji bi dobio u povratu kapitalnih ulaganja ti pojede kamata uz to što moraš dati polovinu novca banki u startu da ti uopće odobre kredit . Oro će te također tražiti jednu količinu novca da ti može naručiti traktor . Da skratim . Prije nego ti odobre kredit moraš platiti 35 % predujam , 22 % PDV i Ori nešto da ti naruči traktor a kamatna stopa je 12 % . Svakako kupuj za gotovinu ako je ikako moguće .

Po meni je swizach dao dobar savjet ( tako najmanje novca ide na lice dana ) samo što je traktor poput mog Forda ipak malo prevelik za Roko-ve potrebe ne zbog neke velike potrošnje jer ne troši više od drugih traktora nego zbog gabarita , širok je .
koju si ti hrpetinu gluposti napisao pa to je prestrašno..
35% predujma..
kamatna stopa 12%..
polovina novaca banci..
e svašta..
a što se tiče Valtre.. jesam li je ja opet igdje spomenuo? ili netko drugi?
ti si jedna ugrožena osoba..

@ roko

ako se ne varam Galičić je voditelj HBOR-ovog područnog ureda u Osijeku
Picek
Picek

Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir 30/11/2008, 14:19

Roko, ako ti budući tast ima taj traktor, nebi li ti on posudio/iznajmio/napravio to kaj ti treba? Za protutuslugu mu oženiš kćer i napraviš unuka. I još ti donese nešto €€€ u miraz. Svi zadovoljni, najviše ti Wink Very Happy

Šala, no ovo s iznajmljivanjem ili da njemu platiš uslugu mislim za ozbiljno.

Zvonimir

Broj postova : 2509
Registriran : 14.03.2008
10

[Vrh] Go down

Postaj by roko 30/11/2008, 14:37

pice, hvala na pojašnjenju...
ne znam po kojoj je metodi dotični gospodin računao da se ne isplati saditi preko 12ha lavande.... no nećemo o tome pod ovom temom....

Very Happy Very Happy Zvonimir..ideja nije loša,,,,već sam sa njima o tome pričao i imaju toliko posla da moraju uzeti još jedan traktor. I nemoj zaboraviti jednog telića sezonski, onako za u škrunju pa nek se nađe Smile
roko
roko

8

[Vrh] Go down

Postaj by Zvonimir 30/11/2008, 14:42

roko je napisao/la:pice, hvala na pojašnjenju...
ne znam po kojoj je metodi dotični gospodin računao da se ne isplati saditi preko 12ha lavande.... no nećemo o tome pod ovom temom....

Very Happy Very Happy Zvonimir..ideja nije loša,,,,već sam sa njima o tome pričao i imaju toliko posla da moraju uzeti još jedan traktor. I nemoj zaboraviti jednog telića sezonski, onako za u škrunju pa nek se nađe Smile

Roko, bil sam na tom tragu: kupite ti ili oni taj traktor, te ga ti koristi dijelom i za svoje potrebe. Kad ti više nebude trebal, oni ga preuzmu.

Zvonimir

Broj postova : 2509
Registriran : 14.03.2008
10

[Vrh] Go down

Postaj by roko 30/11/2008, 14:48

moram još sv edobor sažvakati..pa tek onda odluka
roko
roko

8

[Vrh] Go down

Postaj by MF6480 30/11/2008, 15:00

Citam ja ovo sad sve po redu, svako svoje je napisao, haha... al sam se nasmijao, pogotovo kad je picek rekao "ma ti si jedna ugrozena osoba..." :P Laughing :P :P

ROKO, ajd i ja cu ti rec svoje misljenje. Kupi MF-a ili Fendta, novog. Pingo je u pravu jednim dijelom, kapitalna odu za kamate samo tako, jos moras i nadoplatit. Visina predujma banci - kako se dogovoris, odnosno kakva je tvoja kreditna sposobnost, to ce oni procjenit i na temelju toga odredit visinu avansa. Kamate - sto ocekivati u ovoj krizi, taj "netko" nece dozvolit vece kamate na kredite od 14%! Onda cemo svi kao i pingo kupovati za gotovinu, onako velike strojeve koliko cemo imat novaca. Moj je savjet, uzet novo, i sam si rekao "novo je novo", da li na kredit ili gotovinom, to je na tebi.
A sto spominjete ORU, nista im ne fali, pogledajte malo kakvi su ostali. Meni je servis uvijek na vrijeme dosao i nikakvih problema nemam s njima.

MF6480

Broj postova : 34
Registriran : 24.11.2008
0

[Vrh] Go down

Postaj by roko 30/11/2008, 15:04

hvala na savjetu...MF
roko
roko

8

[Vrh] Go down

Postaj by MF6480 30/11/2008, 15:09

roko je napisao/la:hvala na savjetu...MF
nemoj mene slusat.
P.S. kupi Zetora

MF6480

0

[Vrh] Go down

Postaj by pingo 30/11/2008, 15:37

Picek je napisao/la:
pingo je napisao/la:

koju si ti hrpetinu gluposti napisao pa to je prestrašno..
35% predujma..
kamatna stopa 12%..
polovina novaca banci..
e svašta..
a što se tiče Valtre.. jesam li je ja opet igdje spomenuo? ili netko drugi?
ti si jedna ugrožena osoba..

@ roko

ako se ne varam Galičić je voditelj HBOR-ovog područnog ureda u Osijeku
Da li se ti možeš suzdržati od karakteriziranja mene na ovome forumu , ne poznaješ me , nisi me nikada vidio . Molim da mi objasniš kako sam " ugrožen " , stvarno to ne razumijem iz posta koji sam napisao a vidim da je ljudima smiješno i da vjerojatno kuže tvoju spiku ???
Spomenuo si mog Forda da se kvari pa sam ti vratio istom mjerom da se i nova Valtra kvari a kako moj Ford nije na prodaju onda ga niti ne može kupiti nego recimo tvoju Valtru . Zanimljivo je kako si odmah kao iz puške poletio omalovažavati moj traktor čim ga je swize spomenuo ? Tko tu prvi počima ? Možda ti znaš neki traktor koji je 14 godina star a da se nikada ne kvari pa ti je zato čudno što se Ford pokvario ? Vjerojatno bi to bila Valtra ... ah da , onda su bili kockasti i zvali su se Valmet .

Druga stvar je tvoj sarkastičan odnos prema bilo čemu što napišem a tako i za kamate za kredite i ostalo . Kamate su stvarno 12 % , provjerio sam . Ako imaš kreditnu liniju sa 7 % kamatom onda reci roku i nama da znamo a ne samo puko prepisivati moj tekst i reći na to BLAH !!! To nam ne pomaže .

Stvarno mi je žao kada moram napisati ovakav post koji nema nikakve veze sa temom i koji ne pomaže nikome od forumaša ali admini će mi vjerojatno ostaviti toliko slobode da se obranim i neće brisati post .
pingo
pingo

3

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 30/11/2008, 16:07

....nisam siguran kako je sada ja imam preko HBOR-a 4% kamatu tako da neznam o nikakvih 12% ali da ti kamate pojedu štošta opet istina....
...a čij je traktor pokvaren :lol:zbilja neznam ali zato znam da je taj mf rizična kupnja u nekolkio pogleda...mislim da sam ipak na topic-u
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by pingo 30/11/2008, 16:16

Krx je napisao/la:....nisam siguran kako je sada ja imam preko HBOR-a 4% kamatu tako da neznam o nikakvih 12% ali da ti kamate pojedu štošta opet istina....
...a čij je traktor pokvaren :lol:zbilja neznam ali zato znam da je taj mf rizična kupnja u nekolkio pogleda...mislim da sam ipak na topic-u
Naravno da je preko HBOR-a kamata tako mala ali traktor za koji sada kreneš ganjati papirologiju preko HBOR-a očekuj doslovno 2010 godine u svojem dvorištu . Kod ovih komercijalnih banaka to se riješi u 7 dana ( barem je tako bilo kod mene ) samo što sada traže puno veći predujam a traže te da platiš i PDV tako da je to hrpa love odmah u startu sa kamatom kako sam napisao od 12 % . Ako je već bitno za priču evo moj Fendt je uzet sa kamatnom stopom većom od 9 % a to je bilo nedavno ... sada su takvi krediti utopija odnosno više ih nema . Ako novo onda za gotovinu , to bi bio moj savjet .
pingo
pingo

3

[Vrh] Go down

Postaj by MF6480 30/11/2008, 18:16

KRX ajde molim te meni objasni zasto ti se tako zamjerio Massey?? Meni nije nimalo. Normalno je da bi uzeo Fendta nego Masseya, fendonja je dvostruko skuplji a mislim da ne vrijedi dvostruko.
Pingo imam ja jedan traktor koji se 14 godina ne kvari, Zetor 58 ks.

MF6480

0

[Vrh] Go down

Postaj by swizach 30/11/2008, 19:21

MF6480 je napisao/la:KRX ajde molim te meni objasni zasto ti se tako zamjerio Massey?? Meni nije nimalo. Normalno je da bi uzeo Fendta nego Masseya, fendonja je dvostruko skuplji a mislim da ne vrijedi dvostruko.
čini mi se zbog trgovca i servisera,,jel kume?
swizach
swizach

Broj postova : 624
God : 37
Zanimanje : Umirovljenik
0

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 30/11/2008, 22:07

paor je napisao/la:
iako je sve debeli OFF TOPIC

istina, ali u ovom slučaju nevažno, ne samo što su postovi zanimljivi nego i bitni za jednog našeg člana...zbog toga u ovakom slučaju ne treba robovati formi, a kad rasprava zamre, već će netko od admina napraviti reda...barem takva praksa je dosad...

Haha, jel se meni čini ili admin malo uživa u žeščim raspravama? Very Happy
Thor
Thor

Broj postova : 547
God : 41
Registriran : 13.08.2008
0

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 30/11/2008, 22:15

MF6480 je napisao/la:KRX ajde molim te meni objasni zasto ti se tako zamjerio Massey?? Meni nije nimalo. Normalno je da bi uzeo Fendta nego Masseya, fendonja je dvostruko skuplji a mislim da ne vrijedi dvostruko.

Prijatelj ima tog 5465. Kao što je KRX već rekao kabina otužna, kontrole na razini Deutza iz 80ih ("krrrh"), motor Perkins...
A košta 50.000€ bez PDVa što je foqin puno!

Deutz Agrotron K110, 6cyl 118ks, je bio 42.000€ + PDV prije mjesec dana na sajmu na OS, rekli su da ima još par komada.

JD 6630, koji je jači nekih 20ak ks, i bolji traktor u svakom pogledu je donedavno bio 57.000€ + PDV, navodno su malo ošli gore
sada, neznam točno koliko.

Valtra N121, 50.400,00€ + PDV. (još večeras, od sutra za 6% skuplja, ali možda će se naći i koja po staroj cijeni, Picek će znati)

IMHO, sve redom bolji traktori od tog MFa.

P.S. Nekošta Fendonja duplo.
Thor
Thor

0

[Vrh] Go down

Postaj by MF6480 30/11/2008, 22:50

Thor je napisao/la:

Prijatelj ima tog 5465. Kao što je KRX već rekao kabina otužna, kontrole na razini Deutza iz 80ih ("krrrh"), motor Perkins...

Deutz Agrotron K110, 6cyl 118ks, je bio 42.000€ + PDV prije mjesec dana na sajmu na OS, rekli su da ima još par komada.

JD 6630, koji je jači nekih 20ak ks, i bolji traktor u svakom pogledu je donedavno bio 57.000€ + PDV, navodno su malo ošli gore

Valtra N121, 50.400,00€ + PDV. (još večeras, od sutra za 6% skuplja, ali možda će se naći i koja po staroj cijeni, Picek će znati)

Ne vrijedi raspravljati, svatko zna svoje. Da je u trenutku kad sam ja kupovao MFa, Fendt kosta duplo i jos malo vise, a ima i sada konfigurator sa cijenama na Fendtovom webu, i kosta duplo. JD je dosao 15 tis. eur vise. Agrotron - kako sam sjeo u njega, podsjetio me na "belarusa", tako sam i izasao, a koliko ljudi je imalo problema sa mjenjacima..
MF5465 je malo preskup, u tome se jedino slazem, kabina kako tako, zato imas seriju 6400 koji ima puno bolju kabinu.

MF6480

0

[Vrh] Go down

Postaj by Thor 30/11/2008, 22:56

MF6480 je napisao/la:
Thor je napisao/la:

Ne vrijedi raspravljati, svatko zna svoje. Da je u trenutku kad sam ja kupovao MFa, Fendt kosta duplo i jos malo vise, a ima i sada konfigurator sa cijenama na Fendtovom webu, i kosta duplo. JD je dosao 15 tis. eur vise. Agrotron - kako sam sjeo u njega, podsjetio me na "belarusa", tako sam i izasao, a koliko ljudi je imalo problema sa mjenjacima..
MF5465 je malo preskup, u tome se jedino slazem, kabina kako tako, zato imas seriju 6400 koji ima puno bolju kabinu.

I kol'ko onda košta taj iz serije 6400? Smile
Thor
Thor

0

[Vrh] Go down

Postaj by Krx 30/11/2008, 23:19

Ne samo što je kolega Thor samnom konstantno na istoj valnoj dužini nego je istim redoslijedom u startu dao par boljih opcija od tog mf-a....a i kum svize je spomenuo neki servis...mora da sam i zbog toga skeptik u i vezi glede...jel....
...kolega 6480...ma traktor je odličan samo previše novaca....previše....i jedna zanimljivost za kraj, čovjek sa 5465 mf-om radi oko 500 ha zemlje točnije to mu je sad najjači traktor na imanju...da dobro ste čuli....baš nekidan ga upoznao na otkupu duhana i sjedio u novoj mašini
Krx
Krx

11

[Vrh] Go down

Postaj by MF6480 30/11/2008, 23:20

I kol'ko onda košta taj iz serije 6400? Smile

Kosta sigurno manje nego DF ili JD iste snage. Onda, kakva su to iskustva sa Perkins motorima na MFovima sto ih stalno spominjete?

MF6480

0

[Vrh] Go down

Postaj by MF6480 30/11/2008, 23:27

Krx je napisao/la:Ne samo što je kolega Thor samnom konstantno na istoj valnoj dužini nego je istim redoslijedom u startu dao par boljih opcija od tog mf-a....a i kum svize je spomenuo neki servis...mora da sam i zbog toga skeptik u i vezi glede...jel....
...kolega 6480...ma traktor je odličan samo previše novaca....previše....i jedna zanimljivost za kraj, čovjek sa 5465 mf-om radi oko 500 ha zemlje točnije to mu je sad najjači traktor na imanju...da dobro ste čuli....baš nekidan ga upoznao na otkupu duhana i sjedio u novoj mašini

Od tog MF-a 5465, mozda i da, jer ja samo znam kakav je taj. I ne slazem se ni sad s tobom, rekao si da je odlican, jer nije. Kad pogledaš na riječi "previše novaca" - ja tu vidim sve današnje, nove traktore koji postoje. Nekad nam je bilo puno dati 20-ak tis. DEMova za novi traktor, a sada nam nije ni 40 tis € puno, nego tek 50, to je previse....

MF6480

0

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 7 / 41. Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 24 ... 41  Next

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics