AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 26 / 40. • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Prosvjed
Takvi se vide na kilometre . Oni nemaju ništa i ne rastu . Taj koji živi od poticaja samo preživljava . Živi se od rada i to pametnog i kalkuliranog rada koji donosi najveći profit a ne od poticaja .lađo je napisao/la:htio sam reći da u očima javnosti ispadamo neradnici koji žive na teret države, a večina nas koji radimo ovaj posao zna da nije tako. naravno da ima onih koji su živjeli od poticaja a da ništa ne rade i takvi primjeri se povlače po medijima i zbog takvih ispadamo svi neradnici.
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
pingo je napisao/la:Takvi se vide na kilometre . Oni nemaju ništa i ne rastu . Taj koji živi od poticaja samo preživljava . Živi se od rada i to pametnog i kalkuliranog rada koji donosi najveći profit a ne od poticaja .lađo je napisao/la:htio sam reći da u očima javnosti ispadamo neradnici koji žive na teret države, a večina nas koji radimo ovaj posao zna da nije tako. naravno da ima onih koji su živjeli od poticaja a da ništa ne rade i takvi primjeri se povlače po medijima i zbog takvih ispadamo svi neradnici.
nisam siguran dal si ovo ozbiljno mislio ali ti koji dobiju poticaj na recimo 150ha(znam za jedan takav primjer jer su tu tablu dali jednom prijatelju da radi ali su mu rekli da zaboravi na poticaj jer ga oni dobijaju) ti zive puno bolje nego mi koji oremo i zaduzujemo se, on dobije preko 300k kuna cisto sto bi se reklo, nit oro nit kopo a mi mozemo sam kukat jer su nas opet zajebali( a kad nisu) nit se truju otrovima nit nose vrece nit imaju kredite e takvi imaju a mi sto radimo nemamo nista, i nema sanse da sa 150ha dobijemo cisto 337.500kn koliko je dosad iznosio poticaj
To su gluposti . Ako znaš za takve prijavi ih . Nije moguće dizati poticaj a ne obrađivati . Frend ti je najveći glupan za kojeg sam čuo da se bavi poljoprivredom i smatram da si ga izmislio . Ispada da svi možemo raditi i zarađivati i da nam poticaj ne treba što nije točno .deere power je napisao/la:pingo je napisao/la:Takvi se vide na kilometre . Oni nemaju ništa i ne rastu . Taj koji živi od poticaja samo preživljava . Živi se od rada i to pametnog i kalkuliranog rada koji donosi najveći profit a ne od poticaja .lađo je napisao/la:htio sam reći da u očima javnosti ispadamo neradnici koji žive na teret države, a večina nas koji radimo ovaj posao zna da nije tako. naravno da ima onih koji su živjeli od poticaja a da ništa ne rade i takvi primjeri se povlače po medijima i zbog takvih ispadamo svi neradnici.
nisam siguran dal si ovo ozbiljno mislio ali ti koji dobiju poticaj na recimo 150ha(znam za jedan takav primjer jer su tu tablu dali jednom prijatelju da radi ali su mu rekli da zaboravi na poticaj jer ga oni dobijaju) ti zive puno bolje nego mi koji oremo i zaduzujemo se, on dobije preko 300k kuna cisto sto bi se reklo, nit oro nit kopo a mi mozemo sam kukat jer su nas opet zajebali( a kad nisu) nit se truju otrovima nit nose vrece nit imaju kredite e takvi imaju a mi sto radimo nemamo nista, i nema sanse da sa 150ha dobijemo cisto 337.500kn koliko je dosad iznosio poticaj
3
ne znam stvarno di ti zivis al trebalo bi ti bit jasno da je kod nas sve moguce, tako i ovo, nista nije izmisljeno i nije bas ljepo od tebe sto me nazivas lazovom
taj frend se bavi stokom i dobio je tu zemlju da radi ali nema poticaja ali ne mora nikom ni arendu placat dok drugi moraju dat za zakup ili ratu zemlje cijeli taj bijedni poticaj on nije moro, sijo je svoje sjeme jecma i psenice imo lucernu posijanu i to mu je odgovarlo i meni bi e sad jel on glup ili ovaj sto placa zakup koji je skoro kao poticaj ili cak i veci, ja ipak mislim da je ovaj drugi gluplji pa sad kad se culo da ce smanjit poticaj svi placu i kukaju al sami su si krivi tj. njihova pohlepa
nazalost ta zemlja je prodana i on je vise ne radi a ti ljudi koji su mu dali su na jako visokim pozicijama i nema smisla ih prijavljivat, kome? kad oni svi zajedno se druze jedu i piju ja ih sigurno nebi prijavio
taj frend se bavi stokom i dobio je tu zemlju da radi ali nema poticaja ali ne mora nikom ni arendu placat dok drugi moraju dat za zakup ili ratu zemlje cijeli taj bijedni poticaj on nije moro, sijo je svoje sjeme jecma i psenice imo lucernu posijanu i to mu je odgovarlo i meni bi e sad jel on glup ili ovaj sto placa zakup koji je skoro kao poticaj ili cak i veci, ja ipak mislim da je ovaj drugi gluplji pa sad kad se culo da ce smanjit poticaj svi placu i kukaju al sami su si krivi tj. njihova pohlepa
nazalost ta zemlja je prodana i on je vise ne radi a ti ljudi koji su mu dali su na jako visokim pozicijama i nema smisla ih prijavljivat, kome? kad oni svi zajedno se druze jedu i piju ja ih sigurno nebi prijavio
Nije moguće raditi zemlju i to više od stotinu hektara a za to ne primati poticaj . Takav je osuđen na propast bez obzira na krave . Ako već imaš stotinu hektara zemlje možeš se provući sa desetak hektara za koje ne primaš poticaj ali to je rad za džabe .
Ovo za lažova ili ne neću komentirati ali očigledno je da ti frendu fali koja u glavi ako tako elegantno radi stotinu i kusur hektara zemlje bez poticaja . Možda bolje da preispitaš koliko je toga što ti je frend govorio zapravo bila istina pa da onda ponovo porazgovaramo o tome tko je lažov .
Ovo za lažova ili ne neću komentirati ali očigledno je da ti frendu fali koja u glavi ako tako elegantno radi stotinu i kusur hektara zemlje bez poticaja . Možda bolje da preispitaš koliko je toga što ti je frend govorio zapravo bila istina pa da onda ponovo porazgovaramo o tome tko je lažov .
3
najveći hrvatski proizvođač cikorije ima 40-50 ha cikorije svake godine i ne dobije niti lipe poticaja za to..
i svejedno svake godine ulaže u poboljšanje proizvodnje i povećava proizvodnju..
dakle 4-5 puta više od 10 hektara bez poticaja..
i svejedno svake godine ulaže u poboljšanje proizvodnje i povećava proizvodnju..
Picek- Broj postova : 1225
Registriran : 13.03.2008
22
vidi to sto nemozes sad nista pametnije rec pa vrijedjas covjeka kojeg ni ne poznas nema veze
a pitaj bilo koga dal je bolje radit bez poticaja s tim da nisi nikom duzan placat arendu i podnosit racune za sjeme te referentni prinos ili primat poticaj a placat arendu 2000kn po ha?
to nije nikakva prica kad sam bio s njim na toj tabli, samo mu je sad i to oduzeto
a to sto se gospoda navikla na poticaje nadizala kredite nist ne rade imaju sluge i sad kad su poticaji pri kraju govore da ne mogu zivit bez njih to je njihova stvar, ja nemam puno pa puno ni ne gubim i mogu radit bez poticaja
a pitaj bilo koga dal je bolje radit bez poticaja s tim da nisi nikom duzan placat arendu i podnosit racune za sjeme te referentni prinos ili primat poticaj a placat arendu 2000kn po ha?
to nije nikakva prica kad sam bio s njim na toj tabli, samo mu je sad i to oduzeto
a to sto se gospoda navikla na poticaje nadizala kredite nist ne rade imaju sluge i sad kad su poticaji pri kraju govore da ne mogu zivit bez njih to je njihova stvar, ja nemam puno pa puno ni ne gubim i mogu radit bez poticaja
I ti ga sada trabunjaš . Reci mu da sije žito ili kukuruz umjesto cikorije ali to znaš i sam da ne ide . Inače ako ima koja budala neka mi se javi i ja mu dajem svu moju zemlju u zakup a on meni neka ostavi samo poticaj ... fin bi to život bio .Picek je napisao/la:najveći hrvatski proizvođač cikorije ima 40-50 ha cikorije svake godine i ne dobije niti lipe poticaja za to..
3
Picek naj se zaj... i izlaziti s tim informacijama ... Budu te razapeli ko .....Picek je napisao/la:najveći hrvatski proizvođač cikorije ima 40-50 ha cikorije svake godine i ne dobije niti lipe poticaja za to..
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
da, ne ide.. i zašto bi to onda sijao? zbog poticaja?pingo je napisao/la:
I ti ga sada trabunjaš . Reci mu da sije žito ili kukuruz umjesto cikorije ali to znaš i sam da ne ide .
22
pingo je napisao/la:I ti ga sada trabunjaš . Reci mu da sije žito ili kukuruz umjesto cikorije ali to znaš i sam da ne ide . Inače ako ima koja budala neka mi se javi i ja mu dajem svu moju zemlju u zakup a on meni neka ostavi samo poticaj ... fin bi to život bio .Picek je napisao/la:najveći hrvatski proizvođač cikorije ima 40-50 ha cikorije svake godine i ne dobije niti lipe poticaja za to..
nisi citao nist pa evo ponovo NIJE MORAO NIKOME PLACAT ZAKUP NI LIPE ni bilo kakve obaveze za tu zemlju, ja sad placam 600kn po jutru a to je oko 100kn po ha a imam i po 100 eura to je oko 1300kn i to je medju najnizim arendama ostale su 900 i 100kn po jutru a koliko je to po ha znas i sam i di je onda u boljoj poziciji ovaj sto placa 1000kn a prima poticaj od ovoga sto ne prima al nema ni arendu od tih 1000kn po jutru
sad kazes fin bi to zivot bio kad bi primo poticaj a ne bi nista radio a maloprije si reko da ti sto samo primaju poticaje nemaju nista i da ovi sto rade pametno i kalkuliraju da ti imaju pravi profit
Zadnja promjena: deere power; 9/3/2010, 15:02; ukupno mijenjano 1 put.
DP ... jesam drzak zar ne ?
Provjeri si matematiku i frenda pa se ponovo javi sa točnim podatcima . Isto tako izazivam sve forumaše da se jave koji plaćaju zakup od 2000 kn/ha . Svi znamo da nam je glavnina zakupa ispod 1000 kn/ha ili je zemlja već u našem vlasništvu .
I dalje tvrdim kao što sam uvijek tvrdio ( ti d.p. nisi a sada okrećeš ploču ) da nema profita bez poticaja . Ne u ovako definiranoj poljoprivrednoj politici kakva je kod nas .
Provjeri si matematiku i frenda pa se ponovo javi sa točnim podatcima . Isto tako izazivam sve forumaše da se jave koji plaćaju zakup od 2000 kn/ha . Svi znamo da nam je glavnina zakupa ispod 1000 kn/ha ili je zemlja već u našem vlasništvu .
I dalje tvrdim kao što sam uvijek tvrdio ( ti d.p. nisi a sada okrećeš ploču ) da nema profita bez poticaja . Ne u ovako definiranoj poljoprivrednoj politici kakva je kod nas .
3
Poticaji su sranje ,prosvijedi isto tako , žao mi onog čovijeka i njegove obitelji što je morala proživljavati to što se desilo i što je onako naivno srljao na policajca .Onaj tip sa megafonom (bukač) je prvi potrčao ,i povukao za sobom ostale ,i poslje se ljepo izvukao i ......
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
kod nas je isto arenda 1500 kn po jutru, a državne nema za sve PIK Vinkovci (todorić) je skoro sve pokupio
spyder- Broj postova : 24
Registriran : 08.02.2010
0
a pretpostavljam da znaš i za slučajeve malo dalje na istoku (tovarnik npr.) gdje se arenda plaća i do 2000 kn... doduše sada to lagano pada na tih 1500 kn..spyder je napisao/la:kod nas je isto arenda 1500 kn po jutru, a državne nema za sve PIK Vinkovci (todorić) je skoro sve pokupio
22
iznenadice se mnogi kad cuju kolike su arende ustvari vo sto placamo 1000kn po ha to je mozda nas 5% isto tako na forumu nas ima jako malo da bi se doslo da nekog pravog prosjeka koliko ustvari iznosi zakup zemlje
evo jos jedan primjer kod nas je zemlja prodavana po 30k kuna hektar na 20 godina znaci to je 1500kn po ha svake godine
evo jos jedan primjer kod nas je zemlja prodavana po 30k kuna hektar na 20 godina znaci to je 1500kn po ha svake godine
Dobro i sada koliko imaš takve zemlje u zakupu ? Isto kao što sam rekao za ono o obrađivanju zemlje bez poticaja ... dakle možeš biti ali samo ako je to jedan manji dio . Nema šanse da netko ima svu zemlju u zakupu i onda još po 1500 kn/jutro . Kod mene tko traži više od 50 €/jutru za zakup to niti ne dobije a zemlju si radi sam ili je u korovu . Na tablama ide do 1300 kn/ha ali to je već rijetkost . Ispada da je ratarenje zlatna koka . Ne treba nam niti poticaj a zakup plaćamo na tisuće kuna i opet živimo .spyder je napisao/la:kod nas je isto arenda 1500 kn po jutru, a državne nema za sve PIK Vinkovci (todorić) je skoro sve pokupio
3
kod nas je situacija jednostavno drugaćija pingo, zemlje nema ni za lijeka i gdje god iskrsne masno se plaća, neznam koliko ima takve zemlje u zakupu, ima desetek poljoprivrednika što rade preko 200-300 jutara zemlje i nas malih pun klinac, hektar zemlje je na prodaji privatno 10000eur i to ako uspiješ kupit
spyder- Broj postova : 24
Registriran : 08.02.2010
0
Evo iz ove diskusije vidi se problem poljoprivrede iz prve ruke. Ne znam kako vi razmišljate, ali platiti 1500 ili 2000 Kn zakupnine za hektar i onda na njoj 'profitabilno' sijati pšenicu je naprosto naivno. Ne radi se tu o proizvodnji pšenice, nego o tome da se sada 'zalegne' na što veći komad zemlje koji će se jednog dana otkupiti. Ako se hektar trži po 10000 Eura, onda se možda isplati ta šarada, ali onda nemojte mi pričati da poticaji nisu dostatni za proizvodnju sa takvim zakupom, jer to sa proizvodnjom nema veze. Ako ozbiljno razmišljaš o proizvodnji, onda plaćati takve zakupe nema smisla, neka se netko drugi time bavi. BTW, mislim da je zemlja precijenjena u HR, općenito je mišljenje da će cijena zemljišta jako narasti kada uđemo u EU, ali ja mislim da će - splasnuti. Ne znam da li bi tih 10000 Eura po hektaru ispaltila i cikorija ili marihuana, a kamoli pšenica. Jedno je imati hrpu novaca (tko-zna-kako-zarađenih) i investirati u zemljište sa špekulantskim namjerama, a drugo je preživjeti od te zemlje i svog rada. Ti koji mogu platiti 10000 Ojra/Ha nisu puno žuljali za svoje novce, a sa ograničenjem maksimalne cijene država je upravo željela spriječiti to podizanje cijene u nebo.
Zato se upravo isplati kupiti zemljište, da te jednog dana netko ne može tjerati sa zemlje. A ovi koji se silom žele baviti poljoprivredom pa naguravaju cijene zakupa u nebo, neka samo izvole raditi sada kada su u zakupu. Mislim da bi bilo pošteno da plate ono što su potpisali u ugovorima o zakupu. Što se tiče privatnika koji svoje zemljište daju u zakup po takvim cijenama to je stvar tržišta. Ako je potražnja za zemljištem velika, cijene rastu i to je zakon tržišta. O tome moraju razmišljati zakupoprimci. Danas da opet počinjem i da znam ovo što znam, mislim da bi ne bih radio u direktnoj proizvodnji. Ali ima još vremena, možda i ja (silom prilike) promjenim djelatnost.
Zato se upravo isplati kupiti zemljište, da te jednog dana netko ne može tjerati sa zemlje. A ovi koji se silom žele baviti poljoprivredom pa naguravaju cijene zakupa u nebo, neka samo izvole raditi sada kada su u zakupu. Mislim da bi bilo pošteno da plate ono što su potpisali u ugovorima o zakupu. Što se tiče privatnika koji svoje zemljište daju u zakup po takvim cijenama to je stvar tržišta. Ako je potražnja za zemljištem velika, cijene rastu i to je zakon tržišta. O tome moraju razmišljati zakupoprimci. Danas da opet počinjem i da znam ovo što znam, mislim da bi ne bih radio u direktnoj proizvodnji. Ali ima još vremena, možda i ja (silom prilike) promjenim djelatnost.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
pingo je napisao/la:Dobro i sada koliko imaš takve zemlje u zakupu ? Isto kao što sam rekao za ono o obrađivanju zemlje bez poticaja ... dakle možeš biti ali samo ako je to jedan manji dio . Nema šanse da netko ima svu zemlju u zakupu i onda još po 1500 kn/jutro . Kod mene tko traži više od 50 €/jutru za zakup to niti ne dobije a zemlju si radi sam ili je u korovu . Na tablama ide do 1300 kn/ha ali to je već rijetkost . Ispada da je ratarenje zlatna koka . Ne treba nam niti poticaj a zakup plaćamo na tisuće kuna i opet živimo .spyder je napisao/la:kod nas je isto arenda 1500 kn po jutru, a državne nema za sve PIK Vinkovci (todorić) je skoro sve pokupio
kod nas ni do sad nije išlo preko 1000kn/ha, a sad može samo dole
prije par godinam na vašaru prodam neko tele nekom tipu od vukovara, zaboravio putovnicu i on mene natovario u svoj bijesni audi i vozi me doma po papire...bilo vrijeme sjetve kukuruza i ne znam kako smo nadošli, uglavnom pita on mene koliko sam bacio gnojiva po jutru, 500kg velim...kad mu nije glava kroz šajbu izletila od iznenađenja...kaže, kad kod nas baci netko preko 200kg, ima kukuruzi da mu upadu
e sad u svjetlu toga, da se tamo može orati drvenim plugom, po kiši itd, mogu zamisliti da bi neka zemlja mogla biti i po 2000kn/kj
Tlo je različito na jedno većoj tabli, a kamoli na većem poručju... Možda je problem u tome da svi mi pretežno radimo na jednom (svojem) tlu cijeli svoj radni vijek i teško nam je zamisliti da postoji nešto drugo ili puno bolje ili gore. A sigurno postoji. Ali vjerovatno nema baš takvih tala da bi se moglo eksploatirati iz godine u godinu sa vrhunskim prinosima i da se to tlo sa vremenom ne bi istrošilo... I ti visoki prinosi su jako relativna kategorija. Meni je 5 tona/Ha pšenice jako puno, dok je to drugome onaj minimalni prinos....
Mora se na kraju reći da i najbolja tla sa lošim gospodarenjem s vremenom mogu osjetno pasti u kvaliteti i prinosu, dok se trudom, ulaganjem i dobrim gospodarenjemi lošijim tlima, ona mogu postati s vremenom bolja...
Jedan pseudoglej (vjerovatno najčešće tlo na kojima mi radimo) po stručnjacima 'može postati produktivno tlo uz znatna ulaganja' to bi bio otprilike citat iz knjige klasifikacija tala, i sada da ja za takvo tlo plaćam 2000 Kn zakupnine? Ne, hvala lijepo, neka ga netko drugi radi za 2000 Kn, pa bilo to i u najboljoj godini, sa ili bez poticaja.
Mora se na kraju reći da i najbolja tla sa lošim gospodarenjem s vremenom mogu osjetno pasti u kvaliteti i prinosu, dok se trudom, ulaganjem i dobrim gospodarenjemi lošijim tlima, ona mogu postati s vremenom bolja...
Jedan pseudoglej (vjerovatno najčešće tlo na kojima mi radimo) po stručnjacima 'može postati produktivno tlo uz znatna ulaganja' to bi bio otprilike citat iz knjige klasifikacija tala, i sada da ja za takvo tlo plaćam 2000 Kn zakupnine? Ne, hvala lijepo, neka ga netko drugi radi za 2000 Kn, pa bilo to i u najboljoj godini, sa ili bez poticaja.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
min.nakon probijanja blokade kod Jarmine prema Vk. "nadvoznjak"
ostatak kolone se pridruzuje "naj hrabrijima"
ostatak kolone se pridruzuje "naj hrabrijima"
niksa- Broj postova : 89
Registriran : 13.01.2010
0
pa vidi se ko je najjaci,, ja i moj ujo,, prvi na crti,, prvi u proboju,,, prvi do policije skroz naprjed... a policajac upeo se u tegove misli zadrzat zetora heheheheh, koja budala!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9kN9Bpv2ph0
ja_i_moj_ujo- Broj postova : 2
Registriran : 10.03.2010
0
nemoj tako nisu policajci budale,decki rade svoj poso(bar su se trudili) al uzaludja_i_moj_ujo je napisao/la:pa vidi se ko je najjaci,, ja i moj ujo,, prvi na crti,, prvi u proboju,,, prvi do policije skroz naprjed... a policajac upeo se u tegove misli zadrzat zetora heheheheh, koja budala!!!
niksa- Broj postova : 89
Registriran : 13.01.2010
0
Fidelito je napisao/la:......Zato se upravo isplati kupiti zemljište, da te jednog dana netko ne može tjerati sa zemlje.
Da, kupuješ si radno mjesto.
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
Stranica 26 / 40. • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Stranica 26 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.