AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 9 / 40. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Re: Prosvjed
al ljepo divane o nama na forumima , ko da smo mi sje... državu ,
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
→→→ : VIŠE
http://www.reci.hr/forums/thread/1434288.aspx
http://www.vecernji.hr/vijesti/mljekari-najavljuju-blokadu-granicnih-prijelaza-clanak-9084
http://www.vecernji.hr/vijesti/mljekari-najavljuju-blokadu-granicnih-prijelaza-clanak-9084
26
Nemaju ti onda pojma o proizvodnji , vođenju OPG-a ili P.O.-a a i kompletnog životu nas seljaka . Oni samo računaju kako MI dobijemo poticaje a ONI ne a kao i oni se bude u 7 sati i idu na posao pa zašto o zašto ih država ne potiče ?!? Malo njih razumije da oni rade za nekoga bio to privatnik ili državna firma i da je podosta puta dovoljno samo dovući svoje lijeno dupe do posla i bez mozga odraditi šihtu . Mi smo za njih ... ( ma fale mi slova pa ne znam napisati ali valjda me kužite ) ... vođenje vlastite firme je nešto drugo a dosta nas upošljava radnike , uzima sezonce i slično ... Ma đabe pišem . Takvi to ne razumiju . Samo vide taj poticaj i kao seljak traži još 15 lipa za žito - PA DA LI SU TI SELJACI NORMALNI ! Zamisli , tražimo 15 lipa jer računica kaže da bez te love propadamo ...
Često kupujem neke male sladolede-kornet u Getrou . Ima ih 6 u kutiji i stvarno su maljušni ali vrlo ukusni . Do neki dan su koštali 13 kn i kusur za six-pack . Danas koštaju 18 kn i kusur . Zanimljivo da se cijena može dići za 5 kn na tih 13 kn . Ah daa , taj Ledo je monopolista pa je to opravdano ? Ma nee , sladoled je luksuz koji si samo mi seljaci-poticajci možemo priuštiti pa to zato nikoga drugog ne dira osim mene .
Često kupujem neke male sladolede-kornet u Getrou . Ima ih 6 u kutiji i stvarno su maljušni ali vrlo ukusni . Do neki dan su koštali 13 kn i kusur za six-pack . Danas koštaju 18 kn i kusur . Zanimljivo da se cijena može dići za 5 kn na tih 13 kn . Ah daa , taj Ledo je monopolista pa je to opravdano ? Ma nee , sladoled je luksuz koji si samo mi seljaci-poticajci možemo priuštiti pa to zato nikoga drugog ne dira osim mene .
pingo- Broj postova : 4918
3
a jebote da ne povjerujes koliko su ljudi glupi i naivni pa oni misle da nas placaju, sta su se svi samo uhvatili tog poticaja ko da samo seljaci dobivaju poticaje, pa za skoro sve se dobiva samo se ne zove poticaj nego nekeko drukcije da ne spominjem one milijarde za brodogradnju i ko zna za sta sve
problem je sto ovi na vlasti imaju isto misljenje kao i ti debili
problem je sto ovi na vlasti imaju isto misljenje kao i ti debili
23.08.2009. u 15:24h Godfree je napisao/la:
Njihovi zahtjevi nisu realni.
Pa kriza je ljudi, radnicima su vec skinute place, da bi se dalo drzavnom aparatu.
Kako te ne obrazovane seljacine ne mogu svatiti da su zadnja rupa na svirali.
Nece valjda Jaca sebi uskracivat, pa svojim slugama da bi njima dala.
Mislim stvarno, ako ja i polovica radnog svijeta mozemo dati skoro pola place parazitima, zasto se oni ne bi mogli odreci djela.
Ako zatraze spreman sam im dati i vise...
...METAK U CELO... :-)))
Njihovi zahtjevi nisu realni.
Pa kriza je ljudi, radnicima su vec skinute place, da bi se dalo drzavnom aparatu.
Kako te ne obrazovane seljacine ne mogu svatiti da su zadnja rupa na svirali.
Nece valjda Jaca sebi uskracivat, pa svojim slugama da bi njima dala.
Mislim stvarno, ako ja i polovica radnog svijeta mozemo dati skoro pola place parazitima, zasto se oni ne bi mogli odreci djela.
Ako zatraze spreman sam im dati i vise...
...METAK U CELO... :-)))
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
ni ja stvarno ne kuzim sto to ljudi vide i zasto su toliko glupi? vjerojatno jer im je sve u zivotu postalo rutina pa su poglupavili, rade od 8 do 4, čitaju večernji, spavaju...
13
trebali bi se registrirat na te forume i poslat ih pm sve, kakvi retardirani likovi da ne povjerujes zanima me ko im je samo napunio te lude glave s tim glupostima
ja sam se toliko nasekiro kad sam čitao te bljuvotine od tih idota , mam sam si pivo ovorio .... ljudima nije jasno da recimo na 100 ha se uloži u prosjeku oko 650 000 kn i da se sve to potroši kupovinom u hrvatskoj ( ja gledam da što više kupim i naših proizvoda) i onda mi neki žvaljo iz zagreba koji zaradi 60000 godišnje priča kako smo mi lakomi a ja potrošim 10x više nego on i tko sad pridonosi našemu gospodarstvu ??? pa oni nisu normalni
26
deere power je napisao/la:trebali bi se registrirat na te forume i poslat ih pm sve, kakvi retardirani likovi da ne povjerujes zanima me ko im je samo napunio te lude glave s tim glupostima
ja sam vec poceo. zelim im dici tlak jos vise. i ponesto napisati jer su zbilja preglupi da sami shvate. ipak mislim da sve to komentira i pise balavurdija
13
i naj jače su mi one izjave kako seljaci voze skupe traktore , pa gdje ima u hrvatskoj jeftinih traktora ? i ta kapitalna jedva pokriju kamate
26
ma sad sam malo bolje to cito, ljudi nemojte se s tim zamarat to se sve klosari polupismeni koji misle da su popili svu pamet svijeta, ne treba se spustat na taj nivo nikad za njih smo mi gospoda, a ako ih to usrecuje sto pisu samo nek daju ako nemoju pametnijg posla
nismo im mi krivi sto imaji 6 sefova na poslu koji ih jebu u mozak pa onda moraju si nac nekog krivca, sad smo to svi mi jer je to aktuelno kad se malo smiri i pocne pricat o necem drugom i oni ce i tako dalje
nismo im mi krivi sto imaji 6 sefova na poslu koji ih jebu u mozak pa onda moraju si nac nekog krivca, sad smo to svi mi jer je to aktuelno kad se malo smiri i pocne pricat o necem drugom i oni ce i tako dalje
kreso je napisao/la:i naj jače su mi one izjave kako seljaci voze skupe traktore , pa gdje ima u hrvatskoj jeftinih traktora ? i ta kapitalna jedva pokriju kamate
evo ja i ti sigurno ne vozimo skupe traktore trebali bi ih provozat malo kad se tanujra ili tako nesto pa da vide kako je to lagano , pa nek si i oni kupe kad to tako drzava dijeli sakom i kapom
Da vozimo skupe traktore, vozimo. Evo točnog prepisa dijela jedne kolumne iz 1986.g: Za jedan traktor je 1983. g. trebalo prodati 170 decitona pšenice, a minule godine (1985.) 330 ili dvostruko više...
Ne znam da li je pisac mislio na 539 ili 542, nije bitno. Koliko sad q treba dati za takav novi traktor.
Ne znam da li je pisac mislio na 539 ili 542, nije bitno. Koliko sad q treba dati za takav novi traktor.
IMT 539 košta koliko ono , oko 10.000 € sa porezom . To je oko 100 tona žita .
pingo- Broj postova : 4918
3
Nije da sam prorok ,al sam znal kaj bude!!!Posvadi svu raju bez para i pusti nek se kolju a ti ko krivac vataj krivine(ugledna, obrazovana ,politikanska manjina,naravno s lovom u djepu)
Matias- Broj postova : 237
God : 41
Zanimanje : strojarski tehnicar-serviser gradjevinske mehanizacije
Registriran : 03.04.2008
0
istina
Mata imt 540- Broj postova : 1250
God : 36
Zanimanje : po zanimanju strojarski tehničar
Registriran : 14.03.2008
1
kreso je napisao/la:ja sam se toliko nasekiro kad sam čitao te bljuvotine od tih idota , mam sam si pivo ovorio .... ljudima nije jasno da recimo na 100 ha se uloži u prosjeku oko 650 000 kn i da se sve to potroši kupovinom u hrvatskoj ( ja gledam da što više kupim i naših proizvoda) i onda mi neki žvaljo iz zagreba koji zaradi 60000 godišnje priča kako smo mi lakomi a ja potrošim 10x više nego on i tko sad pridonosi našemu gospodarstvu ??? pa oni nisu normalni
...to ti nije u redu...i ja sam iz ZG a nisam zvaljo(bedaka ima svuda i to kolko oces),ja delam od 8 do dok treba...Po mome samo najebu oni koji posteno delaju(i seljaki i radniki)Ja dojdem doma pa na traktorcic na malo relaksacije da ima papice u frizideru...
0
Matias je napisao/la:kreso je napisao/la:ja sam se toliko nasekiro kad sam čitao te bljuvotine od tih idota , mam sam si pivo ovorio .... ljudima nije jasno da recimo na 100 ha se uloži u prosjeku oko 650 000 kn i da se sve to potroši kupovinom u hrvatskoj ( ja gledam da što više kupim i naših proizvoda) i onda mi neki žvaljo iz zagreba koji zaradi 60000 godišnje priča kako smo mi lakomi a ja potrošim 10x više nego on i tko sad pridonosi našemu gospodarstvu ??? pa oni nisu normalni
...to ti nije u redu...i ja sam iz ZG a nisam zvaljo(bedaka ima svuda i to kolko oces),ja delam od 8 do dok treba...Po mome samo najebu oni koji posteno delaju(i seljaki i radniki)Ja dojdem doma pa na traktorcic na malo relaksacije da ima papice u frizideru...
mislim da je kreso mislio na ove tatine mazice koji voze mercedesice sa 18-19 koje su im kupili starci i koji nikad nisu imali zulja na ruci a kamoli veceg posla!!
Matias je napisao/la:kreso je napisao/la:ja sam se toliko nasekiro kad sam čitao te bljuvotine od tih idota , mam sam si pivo ovorio .... ljudima nije jasno da recimo na 100 ha se uloži u prosjeku oko 650 000 kn i da se sve to potroši kupovinom u hrvatskoj ( ja gledam da što više kupim i naših proizvoda) i onda mi neki žvaljo iz zagreba koji zaradi 60000 godišnje priča kako smo mi lakomi a ja potrošim 10x više nego on i tko sad pridonosi našemu gospodarstvu ??? pa oni nisu normalni
u zagrebu ima milion ljudi ,zna se na koga sam mislio nemoj sebe svrstavati u tu skupinu jer nisam rekao da su svi u zagrebu žvaljavci , Tonxy je objasnio... NHF
26
kreso je napisao/la:Matias je napisao/la:kreso je napisao/la:ja sam se toliko nasekiro kad sam čitao te bljuvotine od tih idota , mam sam si pivo ovorio .... ljudima nije jasno da recimo na 100 ha se uloži u prosjeku oko 650 000 kn i da se sve to potroši kupovinom u hrvatskoj ( ja gledam da što više kupim i naših proizvoda) i onda mi neki žvaljo iz zagreba koji zaradi 60000 godišnje priča kako smo mi lakomi a ja potrošim 10x više nego on i tko sad pridonosi našemu gospodarstvu ??? pa oni nisu normalni
u zagrebu ima milion ljudi ,zna se na koga sam mislio nemoj sebe svrstavati u tu skupinu jer nisam rekao da su svi u zagrebu žvaljavci , Tonxy je objasnio... NHF
NHF Kreso!!
0
U svakom žitu ima kukolja. Problem je što se za one koji imaju zemlju, a ne rade, a uzimaju poticaje,... -daleko čuje. Ti imaju i vremena hvalit se time kak su državu veslali pokupili lovu . Onaj koji dela cele dane u poljoprivredi nema vremena za po birtijama hodati i hvalit se kak je bil cele dane na traktoru. Uvijek je onih koji nemaju pametnijeg posla neg provociraju. Ja sam hobista poljoprivrednik, nemam ni traktor (vidi na predstavite se...), a ne pamtim kad sam se doma raskomotil zadnji put i fino uz pivicu. Nakon šihte za privatnika idem i sebi nekaj doma delati. Ej imam nekaj kunića za prodati, ak vas bu zanimalo. Vijesti tipa prosvjedi, HEP, HŽ se plasiraju da se raja bavi prepucavanjima, a ne traženjem pravog krivca. Nema dobrog političara, bez obzira iz koje stranke svi buju isti. Prijevremei izbori, smešno, mi bumo ih platili (evo love za onih 15 lipa), a došli buju isto tak oni koji neznaju gospodariti.
mario- Broj postova : 300
Zanimanje : kemičar
Registriran : 18.07.2009
0
Mi spremamo blokadu silosa Mlin i pekare d.o.o. u Sisku ovaj tjedan....
Rajtek- Broj postova : 1003
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
Ti ljudi nemaju pojma o čemu pričaju, evo citirati ću jednoga:
ndustrijal
23.08.2009, 16:24
seljaci blokiraju granice sa traktorima od 100 000 kuna koje im je drzava kupila i traze jos vise love iz proracuna, a da probaju za promjenu nesto korisno raditi?
za te ljude 100000 kuna je veliki novac, kao traktor košta toliko. Kada bi zaista znao koliko košta traktor sa kojim se može nešto napraviti u ratarstvu pao bi na svoje dupe (o priključcima za isti neću ni pričati jer ovo je sasvim dovoljno da se vidi nekompetentnost), a kada razgovaram sa nekim ljudima koji žive u gradu i onako uzgred spomenem koliko potrošim godišnje za repromaterijal, ljudi mi ne vjeruju. Mislim da bi trebalo približiti ljudima pravu sliku o tome kako se živi i radi na poljoprivredi, možda ljudi kada bi dobili realnu sliku, nebi toliko lupali bedastoće (bili zavidni kako je nama 'netko kupio traktore'), na kraju krajeva ja sam svoje traktore kupio prije poticaja za svoje novce i isto tako sam nezadovoljan cijenama kao i svi ostali. I ljudima u gradu je teško, naročito onima koji se nalaze na dnu hranidbenog lanca (kao i mi proizvođači). Mislim da se moramo početi baviti pravim problemima, a prepucavanja nisu rješenja za te prave probleme. Naročito kada imaš posla sa nekompetentnim ljudima.
ndustrijal
23.08.2009, 16:24
seljaci blokiraju granice sa traktorima od 100 000 kuna koje im je drzava kupila i traze jos vise love iz proracuna, a da probaju za promjenu nesto korisno raditi?
za te ljude 100000 kuna je veliki novac, kao traktor košta toliko. Kada bi zaista znao koliko košta traktor sa kojim se može nešto napraviti u ratarstvu pao bi na svoje dupe (o priključcima za isti neću ni pričati jer ovo je sasvim dovoljno da se vidi nekompetentnost), a kada razgovaram sa nekim ljudima koji žive u gradu i onako uzgred spomenem koliko potrošim godišnje za repromaterijal, ljudi mi ne vjeruju. Mislim da bi trebalo približiti ljudima pravu sliku o tome kako se živi i radi na poljoprivredi, možda ljudi kada bi dobili realnu sliku, nebi toliko lupali bedastoće (bili zavidni kako je nama 'netko kupio traktore'), na kraju krajeva ja sam svoje traktore kupio prije poticaja za svoje novce i isto tako sam nezadovoljan cijenama kao i svi ostali. I ljudima u gradu je teško, naročito onima koji se nalaze na dnu hranidbenog lanca (kao i mi proizvođači). Mislim da se moramo početi baviti pravim problemima, a prepucavanja nisu rješenja za te prave probleme. Naročito kada imaš posla sa nekompetentnim ljudima.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Ma to pišu ljudi koji u životu nisu digli ništa teže od kaške... (mislim one kaške za jelo.... ) Baš me zanima šta bi ti ljudi rekli kad bi njima plača kasnila po godinu dana jer državni poticaj je neki oblik plače seljaku a uredno odradiš svoj poso baš me zanima šta bi onda pisali.
I nemoraju ti ljudi bit iz Zagreba srečem ja takve ljude i u Požegi. Tak mi je jedan poznanik počeo pametovat kak je nama seljacima bajno da šta se bunimo pa smo se dogovorili da ide jedan dan sa mnom radit... Ujutro je zakasnio, siroče je zaspo (nije se naviko budit u 5 h) i jedva je izduro do podneva i onda se okreno i ošo kuć i reko da mi seljaci nismo normalni i ko nije probo seljačkog kruha da nezna šta je to... tak bi trebali i ovi pametnjakovići pa da vidimo šta bi onda pisali o seljacima. Kad bi mediji prenosili stvarnu sliku situacije nas seljaka mislim da bi onda i građani drugačije i mislili i pisali....
I nemoraju ti ljudi bit iz Zagreba srečem ja takve ljude i u Požegi. Tak mi je jedan poznanik počeo pametovat kak je nama seljacima bajno da šta se bunimo pa smo se dogovorili da ide jedan dan sa mnom radit... Ujutro je zakasnio, siroče je zaspo (nije se naviko budit u 5 h) i jedva je izduro do podneva i onda se okreno i ošo kuć i reko da mi seljaci nismo normalni i ko nije probo seljačkog kruha da nezna šta je to... tak bi trebali i ovi pametnjakovići pa da vidimo šta bi onda pisali o seljacima. Kad bi mediji prenosili stvarnu sliku situacije nas seljaka mislim da bi onda i građani drugačije i mislili i pisali....
zeko- Broj postova : 431
God : 36
Registriran : 12.01.2009
3
Stranica 9 / 40. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Stranica 9 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.