AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (4)
Stranica 39 / 43. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43
Re: Poticaji u poljoprivredi (4)
opg biotrava je napisao/la:Prema izračunu na Agronetu trebam dobiti slično kao prošle godine.Samo ove godine imam upisano više za 3,5ha,sa uredno prenesenim pravima.Famozni ZPO nećemo u našoj općini vidjeti niti ove godine,tako da je konstantno lagana pušiona.Gdje li su novci od povećanja proračuna za poljoprivredu,a i dio iz EU se povećao za 5%???Sumnjiva mi stalna izmjena prava na Agronetu,jedino ako ne sudjelujemo u saniranju posrnulog koncerna...
umjesto da nama povećaju potpore za 5%, gospoda su pronašla maestralno rješenje i u istom (ili većem) iznosu umanjila svoju proračunsku obavezu
donje dvije tablice pokazuju iste podatke samo u malo drugačijem poretku
a dobro, malo sam se zaletio...isto kao i ti kad si postavio navod koji je vrijedio za 2015.g.politicar je napisao/la:Nope, nisi u pravu.apprrr je napisao/la:596,4 milijuna kuna - IAKS mjere ruralnog razvoja (Agrookoliš, Ekološka poljoprivreda i Područja s posebnim ograničenjima).
Jel na kraju ko dobio za tov goveda?ja sam prosle god prvi put pisao i u zahtjevu je poklikana proizvodno vezana za tov al nigdje ne pise kolko komada,dobio sam i onaj certifikat za farmski sustav i zvao sam u agenciju dal cu dobiti al oni pojma nemaju kak to ide
zetorcrystal- Broj postova : 242
Registriran : 23.03.2012
0
Ja nam da za tov junadi neću dobiti, jer mi gospodin iz HPA koji radi moje gospodarstvo tvrdio da to ne treba. Pa nas je 90 tako sredio da ne dobijemo potporu za tov junadi.
ja sam certifikat dobio tek prije mjesec dana, ne znam da li će vrijediti
inače, još u prošlogodišnjem (NN 35/2015) pravilniku jasno piše da certifikat treba tako da...
---------------------------
Proizvodno vezana potpora za tov goveda
Članak 37.
(1) Proizvodno vezana potpora za tov goveda dodjeljuje se korisnicima koji se bave tovom goveda i sudjeluju u Farmskom sustavu osiguranja kvalitete junećeg, janjećeg i jarećeg mesa.
(2) Prihvatljiva grla su muška i ženska grla koja u trenutku izlučenja u JRDŽ-u nisu mlađa od 12 mjeseci niti starija od 24 mjeseca i kod kojih je evidentirano izlučenje u JRDŽ-u na klanje u Republici Hrvatskoj ili izlučenje za izvoz.
(3) Obvezno razdoblje tova na gospodarstvu je najmanje 120 dana od dana dolaska grla na gospodarstvo do dana isporuke koja se odvija od 1. siječnja do 31. prosinca godine u kojoj korisnik podnosi jedinstveni zahtjev.
inače, još u prošlogodišnjem (NN 35/2015) pravilniku jasno piše da certifikat treba tako da...
---------------------------
Proizvodno vezana potpora za tov goveda
Članak 37.
(1) Proizvodno vezana potpora za tov goveda dodjeljuje se korisnicima koji se bave tovom goveda i sudjeluju u Farmskom sustavu osiguranja kvalitete junećeg, janjećeg i jarećeg mesa.
(2) Prihvatljiva grla su muška i ženska grla koja u trenutku izlučenja u JRDŽ-u nisu mlađa od 12 mjeseci niti starija od 24 mjeseca i kod kojih je evidentirano izlučenje u JRDŽ-u na klanje u Republici Hrvatskoj ili izlučenje za izvoz.
(3) Obvezno razdoblje tova na gospodarstvu je najmanje 120 dana od dana dolaska grla na gospodarstvo do dana isporuke koja se odvija od 1. siječnja do 31. prosinca godine u kojoj korisnik podnosi jedinstveni zahtjev.
Ako djelatnika koji ti vodi kontrolu gospodarstva upitaš, i on ti jasno odgovori da netreba dali je potrebno provjeravati? 90 proizvođača je zakinio sa tim certifikatom kojeg je trebao izdati s obzirom da je kontrolor i vodi gospodarstvo ... tako da ...
ludvig_II- Broj postova : 685
God : 50
Zanimanje : Jebator radoznalih
Registriran : 14.10.2015
36
U UTORAK KREĆE ISPLATA 1 MILIJARDE KUNA - DRUGOG DIJELA IZRAVNE POTPORE POLJOPRIVREDNICIMA
falkon 2 je napisao/la:Ako djelatnika koji ti vodi kontrolu gospodarstva upitaš, i on ti jasno odgovori da netreba dali je potrebno provjeravati? 90 proizvođača je zakinio sa tim certifikatom kojeg je trebao izdati s obzirom da je kontrolor i vodi gospodarstvo ... tako da ...
Udružite se vas 90 oštećenih, pa lijepo pokrenite tužbu protiv gospodina i institucije u kojoj je zaposlen. I obavezno tražite da vam gospodin ne bude više u kontroli i bilo kakvom doticaju sa vašim gospodarstvom i vama.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidelito je napisao/la:falkon 2 je napisao/la:Ako djelatnika koji ti vodi kontrolu gospodarstva upitaš, i on ti jasno odgovori da netreba dali je potrebno provjeravati? 90 proizvođača je zakinio sa tim certifikatom kojeg je trebao izdati s obzirom da je kontrolor i vodi gospodarstvo ... tako da ...
Udružite se vas 90 oštećenih, pa lijepo pokrenite tužbu protiv gospodina i institucije u kojoj je zaposlen. I obavezno tražite da vam gospodin ne bude više u kontroli i bilo kakvom doticaju sa vašim gospodarstvom i vama.
Imali smo par sastanaka, navodno je riješen problem "nerada", te će biti ipak sve isplaćeno i odrađeno kako treba.
U slučaju da se buidu buniki oni koji su bili nezadovoljni sa tim prijavama, ide privatna tužba odnosno ovo što si i sam naveo.
Joj koja je ovo nepravda danas neki trljaju ruke a neki plaču ... jebo ga pravilnik za ZPO ...pa selo udaljeno cca 7 km zračne linije od mene to dobije a mi ne zakaj ...sunce ga ne ogrijalo tj skurilo ga pu... ko god to donio tako .
PRAVILNIK O ODREĐIVANJU PODRUČJA S PRIRODNIM ILI OSTALIM POSEBNIM OGRANIČENJIMA
kulak25 je napisao/la:Joj koja je ovo nepravda danas neki trljaju ruke a neki plaču ... jebo ga pravilnik za ZPO ...pa selo udaljeno cca 7 km zračne linije od mene to dobije a mi ne zakaj ...sunce ga ne ogrijalo tj skurilo ga pu... ko god to donio tako .
Ja sam iz zagvozda u ovoj tablici pise:05223
ZAGVOZD
Splitsko-dalmatinska
GPP
i kakve ja koristi od toga imam?
oko mene teski krs i kamen gdje i koza noge lomi .imam premiju za krave dojilje isto kao i netko u lici gdje ima mnostvo pasnjaka i obradivih povrsina...
isti je iznos za mene i za nekoga tko ima deset puta bolje uvijete.
ANTE_BULJUBASIC je napisao/la:kulak25 je napisao/la:Joj koja je ovo nepravda danas neki trljaju ruke a neki plaču ... jebo ga pravilnik za ZPO ...pa selo udaljeno cca 7 km zračne linije od mene to dobije a mi ne zakaj ...sunce ga ne ogrijalo tj skurilo ga pu... ko god to donio tako .
Ja sam iz zagvozda u ovoj tablici pise:05223
ZAGVOZD
Splitsko-dalmatinska
GPP
i kakve ja koristi od toga imam?
oko mene teski krs i kamen gdje i koza noge lomi .imam premiju za krave dojilje isto kao i netko u lici gdje ima mnostvo pasnjaka i obradivih povrsina...
isti je iznos za mene i za nekoga tko ima deset puta bolje uvijete.
Dobro imaš bar financiske ako nikakve druge ,kod nas na ravnici je drugačije znači imamo razlike 5-10 km zračne linije od mog mjesta gdje ta sela imaju ZPO a mi nemamo znači ravnica sve baš me jebeno zanima koji su to razlozi od navodno tih 550 kuna po ha da ih oni dobiju a ja ne ,što se to toliko drugačije tamo nego kod mene i mojih njiva u samo min rasponu od velim cca 5-10 km zračne linije ..hebeš mi sve kokoši ja to ne kužim ... to ljudi moji nisu male pare i velika nepravda
Ovo za vas koji ste na nekim brdima ,krševima i slično mi je taj dodatak ok ali brate ovo djeljenje ti imaš ti ne tu kod nas na ravnicama je katastrofa od nepravde ...jebeno me zanima zašto i volio bi da mi neko od tih koji su to donijeli volio da mi objasni po čemu je on to drugačiji od mene a što je još veči apsurd ti imaju puno kvalitetniju zemlju od nas .
Pogledaj datum kada je donešen,pa će ti biti jasno tko ga je donio.Svagdje je isto,jedna općina ima,a druga nema i nitko nezna zašto je tako.Zvao sam u ministarstvo cijeli dan(barem 100 poziva) i prespajali su me 7-8 puta i odgovora nisam dobio.Nitko nije nadležan i najljepše od svega što nitko od njih niti nezna što je to ZPO.Pokušao sam i mailom,ali naravno nitko nije odgovorio.Sada pokušavam preko općine doći do odgovornih u ministarstvu,pa bumo vidjeli.Ne vredi kukati nego u općinu i praviti pritisak na ministarstvo.Nisam protiv da dobije više netko tko je zaslužio,ali ovima načinom je nekom skinuto da bi drugi dobili.Drugi problem su bodovi za EU fondove ,jer mi imamo 15 bodova manje,tako da smo i tu debelo zakinuti.kulak25 je napisao/la:Joj koja je ovo nepravda danas neki trljaju ruke a neki plaču ... jebo ga pravilnik za ZPO ...pa selo udaljeno cca 7 km zračne linije od mene to dobije a mi ne zakaj ...sunce ga ne ogrijalo tj skurilo ga pu... ko god to donio tako .
Eto to je sad problem što taj ZPO dobiva velika večina i sad naravno svi ti šute i hebe im se za nas kojima su uzeli i dali njima to više para .
Sve u svemu sramota i ne kužim zašto se ovo radi netko samo 5 minuta vožnje od mojih njiva dobije 2500 kn/ha a ja 1700 kn/ha potpora ..mišljenja sam da bi bilo lijepo da se neko zapita i bar mi pokuša objasniti zašto?
Di ste sad jebeno razno razne udruge i jebene vođe seljak zašto se o ovome šutite ?
Sve u svemu sramota i ne kužim zašto se ovo radi netko samo 5 minuta vožnje od mojih njiva dobije 2500 kn/ha a ja 1700 kn/ha potpora ..mišljenja sam da bi bilo lijepo da se neko zapita i bar mi pokuša objasniti zašto?
Di ste sad jebeno razno razne udruge i jebene vođe seljak zašto se o ovome šutite ?
Ako nekog stvarno zanima mogu naći link na dokument od eu dokumenta gdje se definira koja područja mogu dobit tu dodatnu potporu.
Odnosno evo, brzo sam ga našao:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/?uri=celex%3A32013R1305
PRILOG III.
BIOFIZIČKI KRITERIJI ZA RAZGRANIČAVANJE PODRUČJA S PRIRODNIM OGRANIČENJIMA
Ugl , to je EU smislila, naši proveli. Nekom paše nekom ne, al tako je kako je.
PRILOG III.
Ma sve je to ok ali zašto su meni smanjili potpore da bi drugima dali više da su ostavili meni 2250 kn/ha pa bi me to danas malo manje bolilo onda ti daj drugima to više ako misliš da to zaslužuje a ne ovako meni uzmu da bi drugom ( lako tuđim kurcem po koprivama mlatiti) ...mada svj to nije fer kako god okreneš jer mi niko ne može reči da njiva do njive jedna spada u zpo a druga ne ma daj i sad se zbog toga osjećam usrano ali neka ..
To je bila mogućnost da jedni dobiju više i nitko iz EU sigurno nije rekao da se jednima smanji kako bi se drugima povećalo.Čitao sam ja to i sve je to dosta rastegnuto i očito je na terenu bilo "tko bliže vatri,taj se grije".Uvijek je najlakše reći:tako je došlo iz EU.Kako se udio iz EU povećava,tako se udio iz RH proračuna smanjuje i to je razlog.Da li je i to EU naredila?politicar je napisao/la:Ako nekog stvarno zanima mogu naći link na dokument od eu dokumenta gdje se definira koja područja mogu dobit tu dodatnu potporu.
PRILOG III.
Kulak ti si svakako eko proizvođač, dajes nula gnojiva i nula herbicida, puno ti jos i placaju 😉
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
Još uplaćuju , meni u tri puta . Zadovoljan sam sa tim ali neznam za čega i koliko za pojedinu proizvodnju plaćaju .
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
ja još nisam dobio kune, od 15 02 ,već sam oguglao od čovjeka na 016002781 koji mi je rekao 01 03 :čim prođe kontrola pašnjaka ide isplata,pa 15 03 pa 25 03 pa 05 04 pa pred uskrs odmah umanjeno 22%P??????? pitam zbog čega,ne zna,kaže da vidi da sam ispisao 1 h pašnjaka u 2016 g ali da sam u kontroli..okpa što sam pogriješio pitam za 22% umanjenja,evo danas u apprr kaže da nisam ,sve po zakonu,ali ja sam konj ispisao i transparentno vodim gospodarstvo 14 g ,evo zaslužio sam da osim akontacije i 2000 kn ostanemdo dana današnjeg bez kn. poticaja.....malo sam gospodarstvo lane 50000 tis poticaja,voće lane 0000,dali su mi 20000 odštete,toliko sam bio sretan hvalio sve i tulušića....sad to moram vratit?????znači gospodine,uskratio si mi sjetvu,plaćanje kredita,bezrazložno uzeo eu novce(vrati ih u eu) ni kune do sada,lažeš gospodine da si isplatio1,4 mld kn jer nitko nije dobio više nego kad si isplatio u jesen 800 mil..a ja ni 2%,kao ni svi u dodiru sa stokom....umjesto da ljudima koji nisu dobili kune isplatiš prvima isplaćuješ onima koji do pred 2 dana skidaju kukuruz,to je višestruka sukladnost?????inače na svoju žalost to je ministar stranke koju sam ja 03 03 90 sa svojimistomišljenicima ustanovio u požeštini sa antom božićem,on bi vam bio jako zahvalan za ovo što radite od slavonije,samo da nije popio gorki sirup povodom svoje i moje (naše) hrvaštvine ....vi će te pomoć slavoniji???bijede..idi kod novog todorića i ostalih....počni se bavit problemima otkupa voća koje potičeš i mene i otkupljivača,a on ti uzima robu iz srb. bh. mak.. njihovo špricivo ne valja ali plodovi valjaju,kog vi jebete....nećete dugo,postoje i prijave ek..lani je za javnost sve voće u hr bilo u kurcu,ali višnja se nije mogla brati do 29 06 jer normalno nije bilo gajbi ni otkupa .....gospoda sa hbor-om kreditima"(2%) kamata ne moraju polagat račune državi HRVATSKOJ,za koncesiju zlatnog rata morat će i plenkiju....e nećete gospodo...od sutra ČEKAM NOVINARE DA SE KONAČNO POČNEMO bavit malim IZ slavonije,pa makar preko odvjetnika....svi smo isti, ako mi netko uskraćuje ono što drugi dobiva to je MMOOBBIINNGG
krizic- Broj postova : 157
Registriran : 30.12.2012
25
pa zar nije netko mali ko je posadio 5h soje pripremio 10h kukuruza zasijao 5,6 ječma pošpricao gotovo3 h voća sve za svoje novce iz kuće(4god. od voća 20%) imao biti pravo biti revoltiran,,danas sam puko,žena je u njemačkoj,dijete ing građevine čeka dečka da krene GORE čim magistrira ,,pa zar trebam posudit novce od dijeteta za jebeno gorivo a moji novci stoje zbog nečije taštine i tretiranja nekih kriminalaca,kojima ne smije se spomenit ni ime....ma nisam nedostupan za sve:vlaga kukuruza 30 08 je 16% sa mjernim instrumentom iz VK u kutjevu,izkuruzane..zamisli?2 prikolice su po svim odvagama do2008 bile suNETo 62,40 itd.....iste sa 86 hektolitrom ne mogu više doseć 59 da se hebeš i svim odgovara,,naplate???što je to?navodnjavat ćemo a ni katastar nismo proveli,pravimo branu na londži 14 kubnih m u dva dana a orljava kod borduna,brana se pravi ,pa 100 god...kapacitet za pol slavonije...skupo.skupo..a jebeni most za ciovo 550 mil kn....sad ćete vidjet kad počne obnova slavonska...mozda obilaznica do suhopolja oko velikog sela virovitice(bez uvrede zbog metafore,jer nije ni požega bolja,dapače)...samo za koga će trebat..pa ljudi OVDJE VIŠE NI NEMA NIKOG....
krizic- Broj postova : 157
Registriran : 30.12.2012
25
A lopovluk kao i uvjek nit možeš do ruralnog razvoja nit poticaj dobit na vrijeme.
Tako je to danas.
Tako je to danas.
577- Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28
→→→ : VIŠE
Ja sam u drugom mjesecu dobio i više nego sam očekivao, sada samo dio iz nacionalne rezerve ... al tek je četvrti mjesec, do kraja šestog ima vremena ...
Nama je sjela uplata još jedna poveća za brdsko plaćanje .
Još neka sića fali
Još neka sića fali
577- Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28
→→→ : VIŠE
Stranica 39 / 43. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi (1)
» Poticaji u poljoprivredi (4)