AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Molim malu pomoć oko odabira traktora...
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Molim malu pomoć oko odabira traktora...
Zvona je napisao/la:Deere ,bolje mu prodaj JD.Uz ovog MTZa( opčenito mislim na MTZe-Ruse......... ) ide i štrik da se objesi poslje
.
Izjava ti je da boli glava.
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
MF 3060 ili 3065 mi je bio prvi izbor, čak sam išao dva i pogledat, mnogi su me odgovarali od njih zbog loših i kvarljivih mjenjača i skupih popravaka istih!politicar je napisao/la:A što ne neki mf ??
3060 ili tako nešta..
Tak da smo opet na početku...
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
uvijek kad smo kupovali traktore, gledali smo sve i svašta. jd, mf, da ne nabrajam. najviše smo zapeli za torpedo i fiat zbog potrošnje male, al smo na kraju kupili zetora. i ev sad več trečeg imamo i u planu je još jedan. imali smo 5011 i 6340, pa smo ih prodali i kupili proximu 7441, a u planu je još jedan manji zetor za lakše poslove. ja sam rekel da neču nikaj drugo na dvor osim zetora jer ima dijelova za njih, svatko ih zna popravit i kad se prodaje lako se proda i teško da se spuši na njima dok se prodaju. pajdo ima univerzala 70 konja bez prve vuče, 703 model il tak nekaj, 1996. godište, ima skoro 7 hiljada sati i veli da nikad nisu nikaj dirali sam da osječa da ga lamela zeza, da ju bude promenil. e sad, ko kaj voli nek izvoli, ponude kaj se traktori tiče ima dost
Ivan95- Broj postova : 1149
God : 29
Zanimanje : Tehničar za logistiku i špediciju
Registriran : 23.01.2013
20
Renault je jako dobar traktor,ako je održavan nećeš imati problema. Djelova ima, samo što neke sitnice znaju biti precjenjene.
Zetor je precijenjen traktor a ne nudi ništa ekstra.Prednost su djelovi.
Rus! Osobno ga nikad nebi uzeo,još njima dugo treba da naprave pravi traktor.
Univerzal neznam kakav je po kvaliteti,ali je vjerovatno u rangu sa IMT-om što se tiče tehnologije.
Torpedo je ostao u 70-im godinama,ima velik krug okretanja,ručice mjenjača između nogu i jako je bučan po meni. Vjerovatno je tvoj bivši 549 tiši nego 75-ica.
Za MF si već sve sam rekao. Iako se može desiti da sve bude uredu.
E sad za Fiata. Jako kvalitetni traktori,djelovi nisu preskupi,mali potrošači,dobar krug okretanja (treba gledati poslije 1988.g. oni imaju smanjen krug okretanja),solidna kabina,mjenjači sa strane. Isto za njega važi kao i za renaulta,ako je donekle održavan nebi trebalo biti nikakvih problema.
Za New Hollanda ću isto reći kao i za fiata. Ovaj što si stavio link sa njuškala ti ima isti motor kao i fiat što si stavio. Mjenjač je identičan samo što ovaj ima polovljenje brzina. Razlika između ta dva traktora je sljedeća: kod novijeg je moderniji dizajn,bolja kabina (tiša),uključivanje prednje vuče i špere pomoću prekidača i čak mislim da ima i još poboljšan krug okretanja. Ovo ostalo je sve isto što se tiče mehanike. I jedna zanimljivost,mi na svome caseu jxu imamo isti takav mjenjač a 2011.g. traktor. To govori koliko su kvalitetno odrađeni i nisu ih mjenjali.
Da ja sebi uzimam traktor gledo bi ovim redosljedom:
1.New Holland/Fiat
2.Renault
3.MF
4.Zetor
Torpedo,univerzal i rus nebi ni gledo.
Ja bi možda pogledo i nešto ovako http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-new-holland-7740-oglas-14188826
Zetor je precijenjen traktor a ne nudi ništa ekstra.Prednost su djelovi.
Rus! Osobno ga nikad nebi uzeo,još njima dugo treba da naprave pravi traktor.
Univerzal neznam kakav je po kvaliteti,ali je vjerovatno u rangu sa IMT-om što se tiče tehnologije.
Torpedo je ostao u 70-im godinama,ima velik krug okretanja,ručice mjenjača između nogu i jako je bučan po meni. Vjerovatno je tvoj bivši 549 tiši nego 75-ica.
Za MF si već sve sam rekao. Iako se može desiti da sve bude uredu.
E sad za Fiata. Jako kvalitetni traktori,djelovi nisu preskupi,mali potrošači,dobar krug okretanja (treba gledati poslije 1988.g. oni imaju smanjen krug okretanja),solidna kabina,mjenjači sa strane. Isto za njega važi kao i za renaulta,ako je donekle održavan nebi trebalo biti nikakvih problema.
Za New Hollanda ću isto reći kao i za fiata. Ovaj što si stavio link sa njuškala ti ima isti motor kao i fiat što si stavio. Mjenjač je identičan samo što ovaj ima polovljenje brzina. Razlika između ta dva traktora je sljedeća: kod novijeg je moderniji dizajn,bolja kabina (tiša),uključivanje prednje vuče i špere pomoću prekidača i čak mislim da ima i još poboljšan krug okretanja. Ovo ostalo je sve isto što se tiče mehanike. I jedna zanimljivost,mi na svome caseu jxu imamo isti takav mjenjač a 2011.g. traktor. To govori koliko su kvalitetno odrađeni i nisu ih mjenjali.
Da ja sebi uzimam traktor gledo bi ovim redosljedom:
1.New Holland/Fiat
2.Renault
3.MF
4.Zetor
Torpedo,univerzal i rus nebi ni gledo.
Ja bi možda pogledo i nešto ovako http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-new-holland-7740-oglas-14188826
he he fiat,mf,zetor i new holland pa dobri traktori ne znam zašto ali to ne bih uzeo ni da mi poklone prije bi rus uzo
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
rus je za sve nabrojene traktorčina, vidim da nikad niste ni sjeli u njega kamoli radili s njim, u madji za 100 eura dobijes dijelova da ti ne stane u auto dok kod ovih nabrojenih za 100e ne mozes ni šaraf kupit
o popravcima da ne pricam kad nesto rikne trazi za nh i claasa i 3 drzava majstore ako imas srece dodju u roku 6mj a rusa popravi svako sam skoro
zetor je isto što i rus al baš isto samo jedno 3x skuplji ne znam zbog cega ali ista mehanika ko rus, precjenjen do bola
o popravcima da ne pricam kad nesto rikne trazi za nh i claasa i 3 drzava majstore ako imas srece dodju u roku 6mj a rusa popravi svako sam skoro
zetor je isto što i rus al baš isto samo jedno 3x skuplji ne znam zbog cega ali ista mehanika ko rus, precjenjen do bola
Ma rus je zakon .... nemam iskustva s istim ali zato imam dobrog prijatelja koji ih ima pun dvor i veli o istima sve najbolje ...je da nema klimu i zračno sjedalo ali brate luksuz je uvijek plačao a budimo realni nisu baš vremena za luksuz barem za nas poštene seljake ...za ostale ne znam
I kad budem velik kupit ču si jednog ruju pa da vidim ja kako je to kad kupuješ svaki dan jeftine djelove i kako je to kad si svako prijepodne pod njim a posljepodne radiš s njim ..jedva čekam taj dan
I kad budem velik kupit ču si jednog ruju pa da vidim ja kako je to kad kupuješ svaki dan jeftine djelove i kako je to kad si svako prijepodne pod njim a posljepodne radiš s njim ..jedva čekam taj dan
131
ma da, za 100 eura generalka i još ostane za pijaču dijelovi su jeftini al nisu kvalitetni. ja sam pumpu za mtz 82 platil 100 i nekaj eura
v kraju ima dost ruseva, pa ih čak ni sami gazde ne hvale, al ko voli nek izvoli
v kraju ima dost ruseva, pa ih čak ni sami gazde ne hvale, al ko voli nek izvoli
Ivan95- Broj postova : 1149
God : 29
Zanimanje : Tehničar za logistiku i špediciju
Registriran : 23.01.2013
20
pege ti jos ni rusa nisi sam kupio u životu nego ti je tata sve kad budes jednog dana velik ko sto i sam kazes i svoj gazda mozda si i kupis neki traktor sam a nemoj se sprdat ljudima kojima tate ne kupuju traktore
i da rus ima i klimu i zračno sjedalo
deere power je napisao/la:pege ti jos ni rusa nisi sam kupio u životu nego ti je tata sve kad budes jednog dana velik ko sto i sam kazes i svoj gazda mozda si i kupis neki traktor sam a nemoj se sprdat ljudima kojima tate ne kupuju traktore
Kao prvo di si ti vido da se ja sprdam s rusom i ljudima ? ..pa ti se nisi ni rodio kad je pege popravljao i vozio rusa
I da meni je iskreno žao što ti nemaš bogatog tatu ko ja pa da ti sve kupi
I stvarno to da ima rus s klimom i zračnim sjedalom ...ili se ti to samnom zekaš
131
pege25 je napisao/la:he he fiat,mf,zetor i new holland pa dobri traktori ne znam zašto ali to ne bih uzeo ni da mi poklone prije bi rus uzo
Pa pege ti voziš NH samo što imaš drugačiju haubu i boju na traktoru i piše steyr 6125 profi. Najbolje da mjenjaš taj traktor za nekog rusa.
Radili smo sa rusom u šumi,dobro radi i sve to,al skoro svaki dan smo dotezali koje kakve šarafe. Volan mu nikad nije valjo,kao da i nema hidraulični volan. Stavljano sve novo i na kraju opet nije valjalo...
compy je napisao/la:pege25 je napisao/la:he he fiat,mf,zetor i new holland pa dobri traktori ne znam zašto ali to ne bih uzeo ni da mi poklone prije bi rus uzo
Pa pege ti voziš NH samo što imaš drugačiju haubu i boju na traktoru i piše steyr 6125 profi. Najbolje da mjenjaš taj traktor za nekog rusa.
Radili smo sa rusom u šumi,dobro radi i sve to,al skoro svaki dan smo dotezali koje kakve šarafe. Volan mu nikad nije valjo,kao da i nema hidraulični volan. Stavljano sve novo i na kraju opet nije valjalo...
Ma ne bih se ja baš složio s tobom ja vozim audija ...je da STEYR,CASE I NH su u grupaciji ali postoji velika razlika između njih to ti je isto ko i grupacija kod auta AUDI ,WV I ŠKODA .... znači STEYR je AUDI a NH je ŠKODA .... ili?
131
pege25 je napisao/la:I stvarno to da ima rus s klimom i zračnim sjedalom ...ili se ti to samnom zekaš
klima ( opcija )
http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-belarus-mtz-1523.5-oglas-13768894
A nije problem s njima se dogovorit i za zračno sjedalo, sve se da to sredit.
Eh da, toliko o skupim i udobnim kvalitetnim traktorima. Baš sam jučer vidio kako fendt 722 gura fendta 936 na labudici.
63
zrine89 je napisao/la:pege25 je napisao/la:I stvarno to da ima rus s klimom i zračnim sjedalom ...ili se ti to samnom zekaš
klima ( opcija )
http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-belarus-mtz-1523.5-oglas-13768894
A nije problem s njima se dogovorit i za zračno sjedalo, sve se da to sredit.
Eh da, toliko o skupim i udobnim kvalitetnim traktorima. Baš sam jučer vidio kako fendt 722 gura fendta 936 na labudici.
Ma da slažem se da se može desiti da će prije moj steyr na labudicu od tog rusa sve je to stvar gazde i održavanja u velikoj večini a ostalo bih pripisao sreći ili nesreći .. neko bi i nakovanj pokidao za dva dana ...tako traktori su ti ko i žene s njima treba nježno i grubo sve po potrebi
I da neko može imati lijepu ženu ili manje lijepu ..nema za mene ružnih žena ko ni ružnih traktora ...sve je stvar vizualne percepcije mozga kod svako ponaosob da prevedem na naški ako je nekome nešta lijepo i dobro ne znači da mora biti i drugom ili?
Jel to cijena od tih 53719€ s pdv om ili bez ? ..ako je s pdv-om onda sam se gadno zahebo
131
pege25 je napisao/la:
Ma da slažem se da se može desiti da će prije moj steyr na labudicu od tog rusa sve je to stvar gazde i održavanja u velikoj večini a ostalo bih pripisao sreći ili nesreći .. neko bi i nakovanj pokidao za dva dana ...tako traktori su ti ko i žene s njima treba nježno i grubo sve po potrebi
I da neko može imati lijepu ženu ili manje lijepu ..nema za mene ružnih žena ko ni ružnih traktora ...sve je stvar vizualne percepcije mozga kod svako ponaosob da prevedem na naški ako je nekome nešta lijepo i dobro ne znači da mora biti i drugom ili?
Jel to cijena od tih 53719€ s pdv om ili bez ? ..ako je s pdv-om onda sam se gadno zahebo
Gazda je dobar, svi traktori su mu ispravni, paze na njih i neda da ih svako tera.
Alo, traktor od 200 000 eura vrijedan i da se pokvari.
To takvo šta nebi trebalo se dozvolit pogotovo od traktora koji je skup.
Ako ga platim oću da i služi.
Jbg, rusa smo jeftino platili pa et služi tak tak da svaki drugi dan menjam motor i volan.
Neznam jel sa pdv-eom ili bez. To sam našao primjer da vidiš da ima opcija klima uređaj na krševima.
63
to je sa pdv-ompege25 je napisao/la:
frenkigoran1- Broj postova : 366
God : 34
Zanimanje : automehaničar, vozač motornih vozila
Registriran : 21.08.2013
6
Pazi gazdu ne znam dali je dobar ili ne i kakav mu je ukus i kakve su mu mogućnosti i potrebe ali da je fendt ljepši i bolji od rusa to znam ..e sad isto znam da ni rus nije krš nego je manje lijepši i puno gori od fendt-a za moj ukus ...znači ako voliš žene to ti znači vako moš imati lijepu ženu i dobru a moš imati ženu lijepu ali kurvu e tako ti je i s manje lijepim ženama kužiš.... jedno i drugo su žene samo je stvar u tebi i tvojim potrebama i tvojoj hebenoj sreći ...tako ti je i s traktorima .... da prevedem ako si bogat i radiš puno zemlje imat češ potrebu za fendt-om e sad to ti nije garancija da če ti isti biti vjeran ako je lijep i skup tako je i obrnuto ...znaći sve ti je u kurčevoj sreći kao s ženama tako i s traktorima ... zrine ako ti se ženska sad sviđa to ne znaći da će ti ista u budućnosti služiti svrsi ....
Zadnja promjena: pege25; 25/1/2015, 12:21; ukupno mijenjano 1 put.
131
frenkigoran1 je napisao/la:to je sa pdv-ompege25 je napisao/la:
Pu bemti onda sam se shebo
131
sto nisi rusa kupio?pege25 je napisao/la:
6
dafrenkigoran1 je napisao/la:sto nisi rusa kupio?pege25 je napisao/la:
131
Evo prodam ti ja svoga jos ti dam i garanciju da je traktor ispravan cjena zatebe 9500€ radi se o mf 3065
slaven22- Broj postova : 912
God : 36
Zanimanje : automehaničar
Registriran : 20.10.2010
22
→→→ : VIŠE
uzmi ga sad preko ruralnogpege25 je napisao/la:dafrenkigoran1 je napisao/la:sto nisi rusa kupio?pege25 je napisao/la:
6
draž uzmi mog jd-a tri četvorke ... ko za tebe 100€
131
pege25 je napisao/la:da prevedem ako si bogat i radiš puno zemlje imat češ potrebu za fendt-om e sad to ti nije garancija da če ti isti biti vjeran ako je lijep i skup tako je i obrnuto
Ako budem bio jednom bogat ili radio puno zemlje kao ti. I dalje ću kupit krša od rusa i radit s njim.
Baš zbog onog boldanog.
63
Jel na Njuškalu? Ako je, daj link ili broj oglasa!slaven22 je napisao/la:Evo prodam ti ja svoga jos ti dam i garanciju da je traktor ispravan cjena zatebe 9500€ radi se o mf 3065
Garancija u kom obliku? Potpišeš mi izjavu da snosiš troškove popravka ako nekaj rikne u roku recimo godinu dana? To ti nebi trebal biti problem jer ti ja godišnje napravim jedva 100 sati, uglavnom ni toliko...
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 2 / 4.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.