AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
lavanda
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Re: lavanda
[You must be registered and logged in to see this link.]
marica- Broj postova : 62
God : 43
Registriran : 13.12.2009
0
smotane su mi slike i ne znam ih točno postaviti.
uglavnom mislim da je već pomalo prekasno za podrezivanje ionako
uglavnom mislim da je već pomalo prekasno za podrezivanje ionako
0
Samo kopiras drugi link i to je to!
Kolimo ti je stara lavanda? Ako ima 2 godine onda ne trebas sisati, posisaj samo one slabije grmove!
Za sisat nikad nije kasno!
Lijepo je krenula, ostavi je!
Kolimo ti je stara lavanda? Ako ima 2 godine onda ne trebas sisati, posisaj samo one slabije grmove!
roko je napisao/la:Samo kopiras drugi link i to je to!
Posadila sam je prošle godine.
ma nekako je sve kasnije krenulo ove godine, skoro je 6. mj pa mi je malo glupo sada šišati.tribam je sada okopati
0
Pozdrav forumašima.
Moja lavanda (trogodišnja) na žalost nije u dobrom stanju.
Zima je doslovno uništila biljke. Puno ih je sasvim osušenih ,
a ove koje nisu mrtve preslabo se obnavljaju.
Kod drugih proizvođača vidjela sam da se njihova budrovka pomalo
oporavlja dok je moja loše.
Moram uputiti i kritike mojim dobavljačima sadnica (OPG Orešković).
Naime, na mojem računu od sadnica piše da da je to budrovka (a takav je i bio dogovor) ,a tek sam naknadno shvatila (kad su već grmovi narasli i
pokazali kakav cvijet daju) da to uopće nije .
Pitanje za ostale koji su nabavljali sadnice od Oreškovića:
U kakvom su stanju vaši grmovi?
Moja lavanda (trogodišnja) na žalost nije u dobrom stanju.
Zima je doslovno uništila biljke. Puno ih je sasvim osušenih ,
a ove koje nisu mrtve preslabo se obnavljaju.
Kod drugih proizvođača vidjela sam da se njihova budrovka pomalo
oporavlja dok je moja loše.
Moram uputiti i kritike mojim dobavljačima sadnica (OPG Orešković).
Naime, na mojem računu od sadnica piše da da je to budrovka (a takav je i bio dogovor) ,a tek sam naknadno shvatila (kad su već grmovi narasli i
pokazali kakav cvijet daju) da to uopće nije .
Pitanje za ostale koji su nabavljali sadnice od Oreškovića:
U kakvom su stanju vaši grmovi?
Ružica- Broj postova : 1
Registriran : 19.05.2011
0
Pozdrav!
Kako znas da nije budrovka? Osobno znam Oreskovice i mislim da su OK i ozbiljni kad je posao u pitanju!
Na kakvom si terenu sadila lavandu, sa cim si prihranjivala i kolimo si duboko orala zemlju?
Daj malo opisi poslove, pa da se vidi zasto se lavanda susi?!
Kako znas da nije budrovka? Osobno znam Oreskovice i mislim da su OK i ozbiljni kad je posao u pitanju!
Na kakvom si terenu sadila lavandu, sa cim si prihranjivala i kolimo si duboko orala zemlju?
Daj malo opisi poslove, pa da se vidi zasto se lavanda susi?!
Pozdrav ja sam iz Petrinje i ako bi se odlučio baviti uzgojem lavande jel postoji mogućvost da se udružimo i veću kolićinu lavande plasiramo a tržište ili radimo ulje ili nešto slično
mariocepic- Broj postova : 181
Registriran : 22.01.2011
0
Zavisi tko sta ima od lavande i koliko, te po kojoj je cijeni voljan prodati svoju robu.
Trenutno ne mozemo opskriti ni vlastito trziste, a kamoli da idemo van!
Npr. Ulje prodajem po 300kn litra, cvijet 40kn/kg...netko kaze da je malo i da je prodajem u bescijenje... meni nije do cjenkanja i natezanja oko cijene, kad mi je urod preko 10tona lavande...
To bi sljakalo jedino da otkupis svu lavandu od nas i da je onda dalje plasiras i da mozda jos zaradis. Samo dali imas tolimo pocetnog kapitala, plus analize itd.!
Ja uspijem prodati sve sto imam do 2-3mj, i da imam jos toliko-prodao bih sve!
Javi koje su ti zamisli pa da vidimo sta se moze!
Trenutno ne mozemo opskriti ni vlastito trziste, a kamoli da idemo van!
Npr. Ulje prodajem po 300kn litra, cvijet 40kn/kg...netko kaze da je malo i da je prodajem u bescijenje... meni nije do cjenkanja i natezanja oko cijene, kad mi je urod preko 10tona lavande...
To bi sljakalo jedino da otkupis svu lavandu od nas i da je onda dalje plasiras i da mozda jos zaradis. Samo dali imas tolimo pocetnog kapitala, plus analize itd.!
Ja uspijem prodati sve sto imam do 2-3mj, i da imam jos toliko-prodao bih sve!
Javi koje su ti zamisli pa da vidimo sta se moze!
ljep pozdrav svima
Ružice dobro nam došla,čitajući tvoj post moram priznati da si me malo stavila u brigu i ja sam uzeo sadnice od Oreškovića prošle godine u 5 mjesecu.Kod mene još nije cvala,jer joj nisam dao da cvate tako da još neznam kako će joj cvjet izgledat.Početkom ove godine nakon onih zadnjih,jačih mrazeva počela mi se kao sušit,totalno sam bio razočaran,ali s vremenom polako je počela tjerati,tako da su potjerali apsolutno svi grmovi,ni jedan se nije osušio.Problem sa sušenjem grmova ove godine ima dosta uzgajivača,tako da nemožemo kriviti sadnice od ovog ili onog,ja bi prije rekao da je problem u prošlogodišnjim kišama,e sad u kakvoj je zemlji posađena lavanda(teškoj,lakoj),tako je reagirala.Neznam iz kojeg si djela Zagorja,ali znam da je tamo u večini zemlja ilovača,možda je to problem.pozdrav,do čitanja
Ružice dobro nam došla,čitajući tvoj post moram priznati da si me malo stavila u brigu i ja sam uzeo sadnice od Oreškovića prošle godine u 5 mjesecu.Kod mene još nije cvala,jer joj nisam dao da cvate tako da još neznam kako će joj cvjet izgledat.Početkom ove godine nakon onih zadnjih,jačih mrazeva počela mi se kao sušit,totalno sam bio razočaran,ali s vremenom polako je počela tjerati,tako da su potjerali apsolutno svi grmovi,ni jedan se nije osušio.Problem sa sušenjem grmova ove godine ima dosta uzgajivača,tako da nemožemo kriviti sadnice od ovog ili onog,ja bi prije rekao da je problem u prošlogodišnjim kišama,e sad u kakvoj je zemlji posađena lavanda(teškoj,lakoj),tako je reagirala.Neznam iz kojeg si djela Zagorja,ali znam da je tamo u večini zemlja ilovača,možda je to problem.pozdrav,do čitanja
jozef- Broj postova : 163
Registriran : 27.01.2011
1
→→→ : VIŠE
bok svima,
pitanje.
imam oko kuće ogroman nasad lavande (9 grmova). sada eksperimentalno razmnožavam zelenim reznicama jednu drugu kulturu pa moju dragu zanima dali se i lavanda može tako razmnožavati. ako je moguće kada se to radi?
nadam se da ne spada u domenu poslovne tajne.
želio bih imati još 9 grmova iz vlastite proizvodnje i napraviti jedno 20 l finog ulja.
ovo zadnje je šala jer u mom kraju tako delaju vino.
pozdrav iz prigorja
pitanje.
imam oko kuće ogroman nasad lavande (9 grmova). sada eksperimentalno razmnožavam zelenim reznicama jednu drugu kulturu pa moju dragu zanima dali se i lavanda može tako razmnožavati. ako je moguće kada se to radi?
nadam se da ne spada u domenu poslovne tajne.
želio bih imati još 9 grmova iz vlastite proizvodnje i napraviti jedno 20 l finog ulja.
ovo zadnje je šala jer u mom kraju tako delaju vino.
pozdrav iz prigorja
gourmet- Broj postova : 94
Registriran : 13.05.2011
0
pozdrav Gourmet
možeš je razmnožiti sa reznicama,recimo budrovku je moguče jedino na taj način razmnožit.
najbolje je pikirat odmah sproljeća,sad je možda već kasno pošto već tjera na cvjet,ako nije tako neka me netko ispravi
možeš je razmnožiti sa reznicama,recimo budrovku je moguče jedino na taj način razmnožit.
najbolje je pikirat odmah sproljeća,sad je možda već kasno pošto već tjera na cvjet,ako nije tako neka me netko ispravi
1
Jozef, hvala na odgovoru.
pokušat ću ih sada pikirat u kontejnere i nemam što izgubit. tih desetak teglica naći će mjesto u stakleniku pored ostalog pa kaj bude.
prvom prilikom ću obići nekog proizvodjača lavande da zadovoljim dušu i nos sa tom prekrasnom biljkom.
nadam se da će netko sa ovog foruma pružiti mi gostoprimstvo na sat vremena da se moja žena i ja nauživamo ali i dobijemo neki savjet za uzgoj i zaštitu lavande u zimskom periodu.
pozdrav svima na mirisnim plantažama
pokušat ću ih sada pikirat u kontejnere i nemam što izgubit. tih desetak teglica naći će mjesto u stakleniku pored ostalog pa kaj bude.
prvom prilikom ću obići nekog proizvodjača lavande da zadovoljim dušu i nos sa tom prekrasnom biljkom.
nadam se da će netko sa ovog foruma pružiti mi gostoprimstvo na sat vremena da se moja žena i ja nauživamo ali i dobijemo neki savjet za uzgoj i zaštitu lavande u zimskom periodu.
pozdrav svima na mirisnim plantažama
gourmet- Broj postova : 94
Registriran : 13.05.2011
0
pozdrav gourmet
dobro ti je jozef rekao, malo je kasno za sadnju reznicama, ali za tih 10ak komada se moće igrati i probati!
ne stavljah ih u staklenih, pre toplo je! ostavi ih vani i to u polusjeni...pogotovo prava 2-3 tjedna, tako da se može ožiliti. zaljevaj svaki dan po 2x
ako hoćeš doći, samo mi se javi dan dva radnije... malo pogledaj uživo kako to izgleda..pozz!!
dobro ti je jozef rekao, malo je kasno za sadnju reznicama, ali za tih 10ak komada se moće igrati i probati!
ne stavljah ih u staklenih, pre toplo je! ostavi ih vani i to u polusjeni...pogotovo prava 2-3 tjedna, tako da se može ožiliti. zaljevaj svaki dan po 2x
ako hoćeš doći, samo mi se javi dan dva radnije... malo pogledaj uživo kako to izgleda..pozz!!
Obavijest
Svi koji su narucili sadnice lavande, mozete poceti dolaziti po njih! gotove su i spremne za sadnju!
Svi koji su narucili sadnice lavande, mozete poceti dolaziti po njih! gotove su i spremne za sadnju!
roko malo sam gledao forum i vidio da tražiš novi traktor šta kažeš na imt 539 4x4 on bi ti bio dobar za lavandu ili ti tražiš nešto skuplje
0
Pozz! Hvala na ponudi, ali imam 533 koji dobro sluzi. Sad trenutno ulazem u podizanje nasada i kupovinu zemlje, te nekakvih strojeva i masina...
Vidjet cu kako ce proci ova godina, tako da cu mozda na godinu kupovati nekakvu mehanizaciju... mislim da ce to biti bilo koji traktor, samo da je uzi od 140cm!
Vidjet cu kako ce proci ova godina, tako da cu mozda na godinu kupovati nekakvu mehanizaciju... mislim da ce to biti bilo koji traktor, samo da je uzi od 140cm!
Mislim da bi jedan dobar TOMO dušu dao za naše poslove... imal' tko šta na lageru i kakve su cijene ? (u inbox)
dakson- Broj postova : 37
Registriran : 20.08.2010
0
pozdrav Dakson
dobar je Tomek,zadovoljava sve moje potrebe,jako sam zadovoljan sa njime
cjene?neznam dal bi ti reko,da te ne šlagira
novi,naj jeftiniji model oko 60,000 kn,ali gol golcat,znači bez ičeg
1
jozef je napisao/la:pozdrav Dakson
Pozdrav Jozef
ma sve stoji samo malo mi je to puno (neznam možda i vrijedi te novce) ali s obzirom na moje potrebe, koje su minimalne, treba mi jedan sa predonjom rotacijonom kosilicom i eventualno malčerom (i to je upitno s obzirom da će mi trebati jednom ili dva puta)
Tako da mi je puno dati te novce za njega sad....možda neki polovan, sa ovim opcijama...
inče svidja mi se koncept ovog malog stroja, puno mi je stabilniji od onih kojekavih kineza i koreanaca, koji samo čekaju da se prevrnu ...
dakson- Broj postova : 37
Registriran : 20.08.2010
0
pozdrav Roko kako lavanda kad će berba hoće li biti lavandinog meda.
0
Pozdrav! Berba bi trebala poceti negdje 15 ili 20.7., a teren za kosnice je pripremljen...od 30do 50kosnica! Valjda ce biti koja kila meda
neka neka možda se i ja u bliskoj budućnosti ako Bog da budem bavio lavandom ovisi kakav će biti teren ali imam ozbiljnu namjeru.Početi sa 1ha pa se proširivati.Možda jednog dana budemo poslovni kompanjoni
0
kako se sad kreće cijena 1kg cvijeta i kolika je otprilike okvirno zarada na 1ha
0
e ljudi, evo ja okopala što sam imala,super smo mi to napravili i to bez freze -100%eko!
imam jednog kupca, prodala sam mu ono sitno što sam imala od 1. godine.
Ima li tko prodati par kg 2-3 kg suhog cvita dok ne dođe moja?
i da mi u zd pošalje...
pozzz
imam jednog kupca, prodala sam mu ono sitno što sam imala od 1. godine.
Ima li tko prodati par kg 2-3 kg suhog cvita dok ne dođe moja?
i da mi u zd pošalje...
pozzz
0
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Stranica 19 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.