AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Povrat kapitalnih ulaganja za traktore preko iparda ?
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Povrat kapitalnih ulaganja za traktore preko iparda ?
Moze se kupit Case za te pare, neki dan u Os na sajmu neki Case novi 85 ks dođe 28 000 Eura + PDV. Ne znam dal je Agronom pisao ovakve zakone pa da mu idu na ruku
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
SteveO je napisao/la:Moze se kupit Case za te pare, neki dan u Os na sajmu neki Case novi 85 ks dođe 28 000 Eura + PDV. Ne znam dal je Agronom pisao ovakve zakone pa da mu idu na ruku
moze se uzet case a i traktori od ostalih proizvodjaca,ali uglavnom sa osnovnom opremom i traktori jeftinijih serija.
vjerojatno si gledao novi farmall A serije,(nekadasnji jx)
Bare- Broj postova : 611
God : 44
Zanimanje : poljodjelac
Registriran : 10.03.2008
21
sadnice je napisao/la:politicar je napisao/la:Bez pdv-a.
Daj neki primjer šta misliš da bi se moglo kupiti za te novce ?
Kupio sam traktor prije godinu i pol, tako da ne znam sada cijene, ali npr. onda je koštao:
Deutsch Fahr – AGROTRON – 118 KS – 45.000€ + PDV
118 KS = 86,7 kw
86,7 * 3750 kn = 325.000,00 kn
45.000 € (tečaj 7,55) = 339.750 kn
Zetor Forterra Clasic 11441.21 – 120 KS – 36.000 €
znači on ispada ~ 3.100 kn po kw, čak se može uzeti još nešto opreme ...
Slažem se, malo je tih 3750 kn po kw definitivno za neki kvalitetniji traktor, sa više opreme, ali možda uzet sa osnovnom opremom preko IPARDa, a dodatnu platiti "na crno"
PS: cijene su stare, ne znam da li su ti modeli još aktualni, te da li su po tim cijenama....
ovako... cijena traktora je ograničena na 1 kw= 3750 kn (500 eura), ili 100 kw= 375000 kn (50 000 eur) netto cijene. Subvencija na tu cijenu je 25 000 eura.
To ne znači da vi ne možete kupiti traktor koji prelazi taj iznos ! Da pače, možete kupiti, ali subvencija neće biti viša od 25 000 eura.
Znači, vi možete kupiti i Fendta koji košta 100 000 eura netto, ali subvencija je i dalje max. 25 000 eura. I to onda ispada 25 %. Evo, ovo je provjerena informacija, ali da bi se nabavio traktor preko IPARD-a, postoji zapravo milijun (ne) premostivih prepreka sretno
japa- Broj postova : 148
Registriran : 24.02.2011
7
japa je napisao/la:sadnice je napisao/la:politicar je napisao/la:Bez pdv-a.
Kupio sam traktor prije godinu i pol, tako da ne znam sada cijene, ali npr. onda je koštao:
118 KS = 86,7 kw
Slažem se, malo je tih 3750 kn po kw definitivno za neki kvalitetniji traktor, sa više opreme, ali možda uzet sa osnovnom opremom preko IPARDa, a dodatnu platiti "na crno"
PS: cijene su stare, ne znam da li su ti modeli još aktualni, te da li su po tim cijenama....
ovako... cijena traktora je ograničena na 1 kw= 3750 kn (500 eura), ili 100 kw= 375000 kn (50 000 eur) netto cijene. Subvencija na tu cijenu je 25 000 eura.
To ne znači da vi ne možete kupiti traktor koji prelazi taj iznos ! Da pače, možete kupiti, ali subvencija neće biti viša od 25 000 eura.
Znači, vi možete kupiti i Fendta koji košta 100 000 eura netto, ali subvencija je i dalje max. 25 000 eura. I to onda ispada 25 %. Evo, ovo je provjerena informacija, ali da bi se nabavio traktor preko IPARD-a, postoji zapravo milijun (ne) premostivih prepreka sretno
Ako je točno što si napisao - onda to štošta objašnjava. Jednostavno su limitirali visinu povrata na 25 KE.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Fidelito je napisao/la:japa je napisao/la:sadnice je napisao/la:politicar je napisao/la:Bez pdv-a.
118 KS = 86,7 kw
Ako je točno što si napisao - onda to štošta objašnjava. Jednostavno su limitirali visinu povrata na 25 KE.
Moguće da je tako, nisam na takav način razmišljao...
Odakle ti ta informacija ?
Fidelito je napisao/la:japa je napisao/la:sadnice je napisao/la:politicar je napisao/la:Bez pdv-a.
118 KS = 86,7 kw
E,ne mere tako.i ja sam mislio da moze.Ali ako traktor prelazi cijenu 3750kn/1kw ipard ga ne prihvaca uopće.provjerena informacija 100%.bio na ipard savjetovanju 3 dana
21
koliko sam skužio - može se uzeti traktor sa više kw, ali onda razlika ne ulazi u obračun povrata...u oba slučaja postignuta cijena ne smije biti preko 3750 kn/kw
Ovo mi je najjace, imaju 2 misljenja koja su 1000% provjerena a dijametralno suprotna, jel onda ovi sto predaju IPARD upoznavanje nemaju iste informacije nego pirica svaki po svom tumacenju ili jedan od vas nije slusao na satu ? Koliko je meni na prvi pogled u te odluke poznato, ne mozes kupit traktor preko 100 KW na nikakav nacin ako hoces povrat. Ili su opet nesta mjenjali.
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
SteveO je napisao/la:Ovo mi je najjace, imaju 2 misljenja koja su 1000% provjerena a dijametralno suprotna, jel onda ovi sto predaju IPARD upoznavanje nemaju iste informacije nego pirica svaki po svom tumacenju ili jedan od vas nije slusao na satu ? Koliko je meni na prvi pogled u te odluke poznato, ne mozes kupit traktor preko 100 KW na nikakav nacin ako hoces povrat. Ili su opet nesta mjenjali.
Ne 1000%,vec 100%.
najvise smo se raspravljali sa konzultantom iz zg bas oko te cijene po 1kw,koja nema nikakve logike,kao i uvjet za skladiste,al zasada je tako.mjera 101 zavrsava 12.4,ali ako bude,a (vjerojatno hoće) slaba iskoristivost,bit ce produzena 2-3 tjedna.jos je kvaka i u konzultantima,koji traze novac unaprijed,izmedju 50-70 000kn za manje i do 150 000kn za vece investicije,prošo il ne prošo na natjecaju.te pare moras dat
kombajni takodjer idu,samo žitni do 1 mil. kn neto vrijednosti
znaci 1 traktor,max 100kw,max 3750kn/kw,uz uvjet skladiste min 100t,max 1500t.
21
onog kog živo zanima nek prouči papire...ono što smo čuli ili rekla kazala neće proći
ovdje valjda ima sve (nisam proučavao):
http://www.mps.hr/ipard/default.aspx?id=33
paor je napisao/la:onog kog živo zanima nek prouči papire...ono što smo čuli ili rekla kazala neće proći
tu pise,kako sam objasnio.sljedeci natjecaj mjere 101 počinje u 9-tom mjesecu,do tada bi se mogao ipard zakonik promjenit,(ako pametne osobe koje ga pisu,shvate neke stvari)pa da se uzimaju traktori bez obzira koja je cijena po 1kw.
takodjer kad se uzima jedan ili vise strojeva,treba prikupit 3 ponude od 3 razlicita ponudjaca,i uzima se najpovoljnija,moguce je da se uzme i skuplja,uz dobro pjasnjenje zbog kojeg razloga,ali to ne znaci da ce ga sigurno prihvatiti.i svi strojevi koji se uzimaju moraju bit od istog ponudjaca.znaci nema,plug cu odande,prskalicu odavde,traktor tamo..itd.nema razlicitih kombinacija.sve od istog.i to mi nema smisla,al eto tako je...
21
bare ni to nije problem, najveći problem 99% ljudi je skladištni kapacitet i ajmo reć uspijem legalizirat podno skladište i dođe mi taj neki njihov kontrolor i kaže e slušaj, po našim uvjetima tim i tim to ne zadovoljava kriterije za skladište ...
bećar je napisao/la:bare ni to nije problem, najveći problem 99% ljudi je skladištni kapacitet i ajmo reć uspijem legalizirat podno skladište i dođe mi taj neki njihov kontrolor i kaže e slušaj, po našim uvjetima tim i tim to ne zadovoljava kriterije za skladište ...
i to je moguce.
u mojoj okolici ima 7 sela,nijedan nema skladiste,osim dvojice,ali njihovo je opet preveliko,pa nemogu ni oni.ali tu je uglavnom problem oko farma,uvjeti su dosta strogi i farme koje su legalizirane po nasim zakonima,ne znaci da ce odgovarati i po ipard zakoniku.
ja sam mislio ici,mozda i na neki jeftinji traktori i na par prikljucaka,al ne bi sve prikljucke od jednog ponudjaca..
uglavnom jakovina prica po vijestima- poljoprivrednici ce moc kupovat traktore i mehanizaciju,a to je isto kao da linic kaze da hrvati nemaju razloga bit nezadovoljni jer svi mogu bit bogati,samo trebaju igrati loto i pogoditi brojeve ...
21
Ne razumijem kako skladište za žitarice može biti uvijet za traktor? Mislim, kako je to povezano? Uopće dosta velika glupost je graditi male skladišne kapacitete, ima iznimaka kada se to i isplati, ali kada bi bilo dosta komercijalnih skladišta u HR cijena i kvaliteta usluge bi bile normalne (konkurencija bi učinila svoje) i u principu ne bi se isplatilo graditi mala skaldišta za merkantilnu robu. (Inače postoje načini na koje se može izgraditi i mali silos na gospodarstvu za relativno malo novaca, ali to nisu općeprihvaćeni načini rada kod nas.)
Vrlo je očito iz 'jasnih' i 'transparentnih' uvijeta natječaja i načina na koji se ti natječaji provode da baš i nije u interesu iskoristiti sredstva iz EU fondova. Također je vrlo upitno plaćanje unaprijed tim 'savjetnicima', mislim da i navedene cifre za njih nisu baš premale (ja sam mislio povećati skladišne kapacitete i ako mi neki konzultant uzme više novaca nego što je ukupna cijena koštanja moje investicije.... hvala, ali ne bih - hvala). Mislim nekome izbrojati 50-70 KKn tek tako 'prošao ili ne prošao' - puno bolje je pregledavati traktorpool.com i pričekati da se tamo nešto povoljno pojavi. Jednostavno to su premale investicije da bi se isplatilo raditi na takav način.
To je stara boljka od koje boluju svi koji se vrte oko poljoprivrede i poljoprivrednika. Svi misle da nama ti novci padaju sa neba i da nas se može i treba guliti kako god se netko sjeti. Stvar sa plaćanjem raznih 'konzultanata' je slijedeća: to je odnos kako se dvojica dogovore, nema tarife i ni u kojem slučaju ne treba pristajati na to da se nešto treba plaćati bez obzira na ishod natječaja i unaprijed. Možeš mu dati minimalni avans (možda par tisuća kuna), ali ne obvezavati se da ćeš mu išta više platiti ukoliko i dok ne ostvariš sredstva. Znači ne potpisivati nikakve ugovore tog tipa i ne potpisivati i pečatiti nikakve prazne papire 'koji će se nakndano popuniti'. Jer 'konzultanti' čim vide tvoje poslovne knjige - znaju imaš li uvijete ili ne i onda sami mogu ocijeniti imaš li uopće šanse dobiti sredstva. Ukoliko plaćaš unaprijed - uvjeravam vas da će svi imati vrlo velike šanse dobiti sredstva, a onda kada ne ostvariš sredstva - neće im biti jasno 'kako su to mogli odlučiti u ministarstvu'. Ali lovu si im izbrojao i nećeš ju dobiti natrag 'jer su oni ionako morali obraditi tvoj zahtjev'.
Znamo svi gdje se obavezno mora plaćati unaprijed, čim na savjetovanju/predavanju kažu da se mora plaćati cijeli iznos konzultacija unaprijed, bez obzira na ishod natječaja - samo se pokupite put vrata (masovno). Jer ako vam konzultant mora uzeti lovu unaprijed - to znači da niti on ne vjeruje da ćete zaista ostvariti stedstva.
Vrlo je očito iz 'jasnih' i 'transparentnih' uvijeta natječaja i načina na koji se ti natječaji provode da baš i nije u interesu iskoristiti sredstva iz EU fondova. Također je vrlo upitno plaćanje unaprijed tim 'savjetnicima', mislim da i navedene cifre za njih nisu baš premale (ja sam mislio povećati skladišne kapacitete i ako mi neki konzultant uzme više novaca nego što je ukupna cijena koštanja moje investicije.... hvala, ali ne bih - hvala). Mislim nekome izbrojati 50-70 KKn tek tako 'prošao ili ne prošao' - puno bolje je pregledavati traktorpool.com i pričekati da se tamo nešto povoljno pojavi. Jednostavno to su premale investicije da bi se isplatilo raditi na takav način.
To je stara boljka od koje boluju svi koji se vrte oko poljoprivrede i poljoprivrednika. Svi misle da nama ti novci padaju sa neba i da nas se može i treba guliti kako god se netko sjeti. Stvar sa plaćanjem raznih 'konzultanata' je slijedeća: to je odnos kako se dvojica dogovore, nema tarife i ni u kojem slučaju ne treba pristajati na to da se nešto treba plaćati bez obzira na ishod natječaja i unaprijed. Možeš mu dati minimalni avans (možda par tisuća kuna), ali ne obvezavati se da ćeš mu išta više platiti ukoliko i dok ne ostvariš sredstva. Znači ne potpisivati nikakve ugovore tog tipa i ne potpisivati i pečatiti nikakve prazne papire 'koji će se nakndano popuniti'. Jer 'konzultanti' čim vide tvoje poslovne knjige - znaju imaš li uvijete ili ne i onda sami mogu ocijeniti imaš li uopće šanse dobiti sredstva. Ukoliko plaćaš unaprijed - uvjeravam vas da će svi imati vrlo velike šanse dobiti sredstva, a onda kada ne ostvariš sredstva - neće im biti jasno 'kako su to mogli odlučiti u ministarstvu'. Ali lovu si im izbrojao i nećeš ju dobiti natrag 'jer su oni ionako morali obraditi tvoj zahtjev'.
Znamo svi gdje se obavezno mora plaćati unaprijed, čim na savjetovanju/predavanju kažu da se mora plaćati cijeli iznos konzultacija unaprijed, bez obzira na ishod natječaja - samo se pokupite put vrata (masovno). Jer ako vam konzultant mora uzeti lovu unaprijed - to znači da niti on ne vjeruje da ćete zaista ostvariti stedstva.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
evo ovo što sam ja napisao je provjereno. Tako su mi rekla 2 konzultanta koja imaju već poviše odobrenih projekata na IPARDu, a i bio sam na sastanku za konzultante u vezi izmjena IPARD-a na ministarstvu i čuo to na vlastite uši.
Evo Bare, možda tvoj konzultant nije dovoljno vješt šala
7
paor je napisao/la:koliko sam skužio - može se uzeti traktor sa više kw, ali onda razlika ne ulazi u obračun povrata...u oba slučaja postignuta cijena ne smije biti preko 3750 kn/kw
krivo. ne može se kupiti traktor jači od 100 kw, ali može se kupiti traktor skuplji od 3750kn / kw, ali povrat ne može biti viši od 25 000 eura
7
Bare je napisao/la:paor je napisao/la:onog kog živo zanima nek prouči papire...ono što smo čuli ili rekla kazala neće proći
tu pise,kako sam objasnio.sljedeci natjecaj mjere 101 počinje u 9-tom mjesecu,do tada bi se mogao ipard zakonik promjenit,(ako pametne osobe koje ga pisu,shvate neke stvari)pa da se uzimaju traktori bez obzira koja je cijena po 1kw.
takodjer kad se uzima jedan ili vise strojeva,treba prikupit 3 ponude od 3 razlicita ponudjaca,i uzima se najpovoljnija,moguce je da se uzme i skuplja,uz dobro pjasnjenje zbog kojeg razloga,ali to ne znaci da ce ga sigurno prihvatiti.i svi strojevi koji se uzimaju moraju bit od istog ponudjaca.znaci nema,plug cu odande,prskalicu odavde,traktor tamo..itd.nema razlicitih kombinacija.sve od istog.i to mi nema smisla,al eto tako je...
informacija od prije par dana.. natječaj koji traje do 12.4. neće se produživati bez obzira na broj pristiglih projekata, ali postoji realna šansa da jedan natječaj stave u lipnju 2013.
7
japa je napisao/la:evo ovo što sam ja napisao je provjereno. Tako su mi rekla 2 konzultanta koja imaju već poviše odobrenih projekata na IPARDu, a i bio sam na sastanku za konzultante u vezi izmjena IPARD-a na ministarstvu i čuo to na vlastite uši.
moguće.
21
Poštovani,
Maksimalan iznos prihvatljivog ulaganja namijenjen za kupnju priključnih strojeva i
opreme nije ograničen, izuzev ulaganja u traktore gdje je ulaganja ograničeno na
375.000 kn.
S poštovanjem,
UPRAVA RURALNOG RAZVOJA, EU I MEĐUNARODNE SURADNJE
Maksimalan iznos prihvatljivog ulaganja namijenjen za kupnju priključnih strojeva i
opreme nije ograničen, izuzev ulaganja u traktore gdje je ulaganja ograničeno na
375.000 kn.
S poštovanjem,
UPRAVA RURALNOG RAZVOJA, EU I MEĐUNARODNE SURADNJE
mi smo jesenas htjeli uzet kubotu preko iparda al pošto je sve t oprekomplicirano i onda nije bilo nekih pravilnika odustali smo
Ivan95- Broj postova : 1149
God : 29
Zanimanje : Tehničar za logistiku i špediciju
Registriran : 23.01.2013
20
japa je napisao/la:Bare je napisao/la:paor je napisao/la:onog kog živo zanima nek prouči papire...ono što smo čuli ili rekla kazala neće proći
informacija od prije par dana.. natječaj koji traje do 12.4. neće se produživati bez obzira na broj pristiglih projekata, ali postoji realna šansa da jedan natječaj stave u lipnju 2013.
s tim sam i ja upoznat
21
Evo jedne žalosne vijesti za kupce traktora preko iparda ...vele da je najveći traktor koji se može uzeti preko iparda 100kw i paziote sad ja dobijem homologaciju za svoj novi steyr koji je po pravilu 125ks/92kw i takav bi trebao da prođe sad na ipardu no on nemože proći jer po novom računaju ne tu nominalnu snagu nego maksimalnu i njemu sad u homologaciji piše da je on snage 111kw pri 2200 */min i tako će pisati u knjižici vozila i prometnoj i po toj snazi či plaćati znaći osiguranje i sva davanja a ne ponoj stvarnoj snazi.
I eto ti sad moš uzet najveći traktor koji ima 100kw ali maksimalne snage tako da sad po tome najveći traktor što možeš uzeti preko iparda ispada negdje cca 105ks nominalne snage.Informacija je od ljudi koji prodaju traktore a meni homologacija stigla prije dva dana i na njoj lijepo piše da je moj steyer 111kw/151ks..jer sam ih zbog tog i zvao kako on ima reko 151ks kad je 125ks vele od sad po novom upisuje se maksimalna snaga istog.
I eto ti sad moš uzet najveći traktor koji ima 100kw ali maksimalne snage tako da sad po tome najveći traktor što možeš uzeti preko iparda ispada negdje cca 105ks nominalne snage.Informacija je od ljudi koji prodaju traktore a meni homologacija stigla prije dva dana i na njoj lijepo piše da je moj steyer 111kw/151ks..jer sam ih zbog tog i zvao kako on ima reko 151ks kad je 125ks vele od sad po novom upisuje se maksimalna snaga istog.
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
pege25 je napisao/la:Evo jedne žalosne vijesti za kupce traktora preko iparda ...vele da je najveći traktor koji se može uzeti preko iparda 100kw i paziote sad ja dobijem homologaciju za svoj novi steyr koji je po pravilu 125ks/92kw i takav bi trebao da prođe sad na ipardu no on nemože proći jer po novom računaju ne tu nominalnu snagu nego maksimalnu i njemu sad u homologaciji piše da je on snage 111kw pri 2200 */min i tako će pisati u knjižici vozila i prometnoj i po toj snazi či plaćati znaći osiguranje i sva davanja a ne ponoj stvarnoj snazi.
trebao si ih jos pitat po kojem standardu uzimaju snagu?
100kw ece r24 i r 120 nisu isto.
jel steyr 6125 nema max 137ks,a sa onim managmentom 111kw, koji je upotrebljiv samo u transportu i kardanu?
21
@bare homologaciju je radio agronomski fakultet u zagrebu ili lijepo na istoj piše
Snaga 111kw -2200 0/min
snaga na priključnom vratilu 99,2kw
I meni to nije bilo jasno otkud sad tolika snaga ...po kojem standardu ovi naši to mjere ne znam ali znam da s ovim traktorom ne moš sad na ipard i da će se od sad uvoditi ta maksimalna snaga na svim traktorima a ne više ona nominalna.
Snaga 111kw -2200 0/min
I meni to nije bilo jasno otkud sad tolika snaga ...po kojem standardu ovi naši to mjere ne znam ali znam da s ovim traktorom ne moš sad na ipard i da će se od sad uvoditi ta maksimalna snaga na svim traktorima a ne više ona nominalna.
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
pege25 je napisao/la:@bare homologaciju je radio agronomski fakultet u zagrebu ili lijepo na istoj piše
Snaga 111kw -2200 0/min
Eto,pa jel nasi su stvarno toliko tulavi....
stvar je u tome sto taj traktor samo u odredjenim situacijama daje 111kw.
ljepo pise u prospektu da 6125 101kw,max snage.ovih 111kw je leistung managment snaga na motoru,a izlaz na kardanu99kw,to daje samo u radu na kardanu i transportu.A kako onda za druge traktore?primjerice-jxu 115 ili farmall 115u pise samo snaga motora 84 kw i to je to.to mu je i max i nom...
J... lud zbunjenog.danas iz ministarstva nakon 2 tjedna dobio mail da mogu ici i traktori cijene iznad 3750kn/1kw.znaci skuplji mogu,al sad opet treba pazit na tu snagu,ko ima uvjet..
21
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|