AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
adapteri za kombajne
Stranica 10 / 15. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15
Re: adapteri za kombajne
A što će ti uvoznik? Da ti uzme 20-30 % provizije? Nađi si adapter bilo gdje u EU, traži ponudu, traži ponudu za prijevoz to si zbroji, dodaj PDV i nešto za carinske troškove i to je to. Velika većina uvoznih strojeva u HR je dosta skuplja nego u EU. AKo tražiš Olimac, ovo je jedan od njegovih dilera u Bavarskoj, a ima i dosta dobru ponudu rabljenih adaptera svih vrsta, kupio sam svoj adapter prije dosta godina kod njega i čovijek je pouzdan, nije toliko daleko ako želiš pogledati stroj prije kupnje:
http://www.baumann-landmaschinen.com/indexStart.php
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
I ovaj naš kombajner je danas prodao Capello,
a pošto su svi Capello bili u loše mstanju dok je tražio,
uzeo je Olimac Drago 6 redi preklopni u super
stanju.
Valjda 15.000 €.
a pošto su svi Capello bili u loše mstanju dok je tražio,
uzeo je Olimac Drago 6 redi preklopni u super
stanju.
Valjda 15.000 €.
Goost- Broj postova : 1543
Registriran : 20.12.2009
10
@Fidelito: bilo je govora o dobiti najjeftinije u tvornici...pošto imaju dileri sa tvornicama ugovore...
Dva dilera, gdje je bilo najjeftinije (kad sam ja kupovao-2009)
http://www.apt-sp.si/si/zast_adapterji.php (SLO)
http://www.gosdorf.at/fhs/template_gosdorf.php?IncMod=ModReferencesList.php&refID=37&nLID=48&nLID_sub=&bereich=1 (AUT)
Dva dilera, gdje je bilo najjeftinije (kad sam ja kupovao-2009)
http://www.apt-sp.si/si/zast_adapterji.php (SLO)
http://www.gosdorf.at/fhs/template_gosdorf.php?IncMod=ModReferencesList.php&refID=37&nLID=48&nLID_sub=&bereich=1 (AUT)
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
Fidelito je napisao/la:A što će ti uvoznik? Da ti uzme 20-30 % provizije? Nađi si adapter bilo gdje u EU, traži ponudu, traži ponudu za prijevoz to si zbroji, dodaj PDV i nešto za carinske troškove i to je to. Velika većina uvoznih strojeva u HR je dosta skuplja nego u EU. AKo tražiš Olimac, ovo je jedan od njegovih dilera u Bavarskoj, a ima i dosta dobru ponudu rabljenih adaptera svih vrsta, kupio sam svoj adapter prije dosta godina kod njega i čovijek je pouzdan, nije toliko daleko ako želiš pogledati stroj prije kupnje:
evo provjerio sam kod Debeljaka: Olimac 5 redni fiksni s roto frezama, 70 cm između redova: 23 000 eur + PDV
prikupljat ću ponude pa stavim ovdje informacije da se znadete orjentirati
japa- Broj postova : 148
Registriran : 24.02.2011
7
Kod masu ljudi kupuje traktore iz tvornice direkt jer su osjetno jeftiniji. I bio je jedan kupil capela 6 redi preklopni direkt iz tvornice došel.SimonMS je napisao/la:kresimir72 je napisao/la:Zovi direkt u tvornicu tam je najeftiniji. Kontakt nažalost nemam.
To se ne slažem. Nije tako jednostavno i bez uvoznika neče iči...
kresimir72- Broj postova : 503
God : 52
Registriran : 16.02.2012
7
TO sve ovisi o politici prodaje tvornice. Neke tvornice daju najbolju cijenu bez obzira na kupca kada kupuješ direktno, dok neke uopće ne žele poslovati direktno sa krajnjim korisnicima, već isključivo preko dilera koji su dužni osigurati tehničku potporu u radu stroja. Ako tvornica nema razgranatu mrežu dilera i jako se želi probiti na tržište onda radi direktno, dok ako ima dosta dilera mora pustiti i njima da nešto zarade, jer oni distribuiraju njihov proizvod. Naravno skonto koji dileri dobivaju od tvornice ovisi o količini prodanih jednica (najčešće) a kako naši dileri imaju relativno malo tržište malo prodaju i dobivaju male rabate. Oni vani prodaju više, dobivaju veće rabate i mogu onda još malo 'pustiti' na prodajnoj cijeni i tako možeš vani kupiti jeftinije nego kod nas. Ali treba to iscijediti iz njih, barem u obliku neke dodatne opreme (posebno kod kupovine traktora - traktori za 'bogatija tržišta redovito su bolje opremljeni u osnovnim izvedbama nego za ona 'siromašnija' tržišta). Ali najpovoljnija kupnja nekog stroja je onda kada kupuješ što je naručeno za nekoga a on to nije preuzeo (iz nekog drugog razolga) i onda se toga dileri žele pošto-poto riješiti. Ili ako diler zatvara neku distirbuciju i želi prodati mašine koje ima naručene ili na skladištu, makar je toga sve manje jer se dnas sve manje-više naručuje u tvornici za poznate kupce. Kada kupujem stroj uvijek pregledam tražilice rabljenim strojevima, utipkaš godinu proizvodnje npr. 2011 ili 2010 i tražiš, u ponudi uvijek ima i novih strojeva koji nisu radili i stajali su na lageru iz nekog razloga. Naravno - to se mora osjetiti na cijeni.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Koji kombajn kupiti do 300 000 kn sa pdvom.
Potreba njegovog posla je oko 100 jutara sveukupno
godišnje.
Potreba njegovog posla je oko 100 jutara sveukupno
godišnje.
Ero 1- Broj postova : 422
Registriran : 07.08.2010
16
→→→ : VIŠE
Paore zašto ne onda gore navedene marke? Moja preporuka claas 98sl. Nađeš prave za 35000€.
7
http://www.poljoprivredni-forum.biz/t181p30-tritikale#97196
ove godine mi je radio DF i razlika drastično pozitivna
ove godine mi je radio DF i razlika drastično pozitivna
ma paore to su teske gluposti pa kombajn je stroj koji se mora i moze jako precizno nastelat a rec da claas ili jd ne mogu ovrsit tritikal je smjesno pogotvo ako su u pitanju noviji kombajni, radio sam sa medionom 310 i vrsio sve vrste zitarica i mgu rec da je bilo savrseno cisto ali isto tako smo i ustelali kombajn a ne ic sa isitim postvakama u jecam zito ili tritikal
pa zmaj ce ovrsit savrseno samo akoje majstor pravi tako da ti moras mjenjat kombajnera a ne marku kombajna
pa zmaj ce ovrsit savrseno samo akoje majstor pravi tako da ti moras mjenjat kombajnera a ne marku kombajna
kod nas u selu ima tridesetak uslužnih kombajna i mogu ti reći da se majstori poprilično trude da zadrže mušterije i dobro znam što pričam
ne zanima mene marka nego rezultat, a po viđenom to je DF
jesenas mi je kukuruz radio novi DF, to je pjesma od brzine i kvalitete
ne mogu to prihvatit nikao kao i vjerujem niko ko je radio sa kombajnom, mogu se majstori trudit koliko oce ali ako ne znas ne znas i džabe trud onda, ne kazem da ja znam nariktat ali zato se ni ne mjesam di mi nije mjesto
paor je napisao/la:kod nas u selu ima tridesetak uslužnih kombajna i mogu ti reći da se majstori poprilično trude da zadrže mušterije i dobro znam što pričam
Mozes li rec koliko je od ostalih kombajna bio ijedan NOVI,kao u slucaju DF.
drazendubai- Broj postova : 155
Registriran : 06.09.2011
6
paor je napisao/la:Medion gajnc novi
Misljenje:Sve se moze vrsit u vecini slucajeva ako je kombajn iole zdrav(slafglajsne,korpa,itd),samo je potrebno prilagodit se poslu,ako neide 5 na sat ide 2,5,znaci kombajn kao kombajn je sam po sebi postrojenje koje treba uskladit,i u 90% slucajeva brzina igra ulogu.
drazendubai- Broj postova : 155
Registriran : 06.09.2011
6
vidi radio sam sam medionom 310 i nemam zamjerke za taj kombajn a kosio sam sa njim uljanu repicu jecam zito tritikal i zob, svaki put sam rikto kombajn po knjizi i onda ono malo fino stelovanje jos kad se pocne vrsit, nije bilo ni jedne zamjerke
ne mozes rec da ne valjaju 2 najjace marke kombajna na svijetu jer ti nije dobro ovrseno par jutara tritikala kod nas prevladava JD i Claas i da tako lose rade sumnjam da bi ljudi kupovali nove
to su sve price za birtiju i tako ko se ne razumije sad cuje da to ne valja i covjek misli pazi stvarno ne valja isto ko sto cim se cuje ime JD 9 od 10 ljudi ce rec ma to puno trosi a istih tih 9 od 10 nikad nije ni vozilo jd vec je culo u birtiji od tamo nekog
ne mozes rec da ne valjaju 2 najjace marke kombajna na svijetu jer ti nije dobro ovrseno par jutara tritikala kod nas prevladava JD i Claas i da tako lose rade sumnjam da bi ljudi kupovali nove
to su sve price za birtiju i tako ko se ne razumije sad cuje da to ne valja i covjek misli pazi stvarno ne valja isto ko sto cim se cuje ime JD 9 od 10 ljudi ce rec ma to puno trosi a istih tih 9 od 10 nikad nije ni vozilo jd vec je culo u birtiji od tamo nekog
Claas>New Holland>John Deere>Case> i ostalo lopotarinje
Barem sam ja čuo tako dok sam bio u Njemačkoj pred par godina..
Barem sam ja čuo tako dok sam bio u Njemačkoj pred par godina..
7
Ne može, da ostane unutra ako dovoljno pritegne korpu/poveča okretaje bubnja.... Možda bi trebao mjenjat lajstne na bubnju
SimonMS- Broj postova : 379
Registriran : 19.02.2009
8
ja se ne kužim u mašineriju, pogotovo u kombajne, ali dobro znam kakav posao hoću
ne mogu iskopati sliku mediona
ne mogu iskopati sliku mediona
a kako onda mozes reci covjeku da ne kupuje claas ili jd jer ne vrse dobro tritkal??
ja ne sumnjam da su tebi odradili lose jer nemas razloga lagat ali slobodno mozes rec kombajnerima da su usrali motku i da kombajn tu nije kriv vec onaj koji ga vozi, mozda ce ti nagodinu i neko sa DF zasrat niakd se ne zna sto opet nece znacit da i df ne valja jel tako?
ja ne sumnjam da su tebi odradili lose jer nemas razloga lagat ali slobodno mozes rec kombajnerima da su usrali motku i da kombajn tu nije kriv vec onaj koji ga vozi, mozda ce ti nagodinu i neko sa DF zasrat niakd se ne zna sto opet nece znacit da i df ne valja jel tako?
Prošle godine sam vršio tritikalu kolegi, ove godine mu je claas vršio i rekao je da mu nikada više neće taj kombajn vršit i da će opet zvati mene.
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
zrine89 je napisao/la:Prošle godine sam vršio tritikalu kolegi, ove godine mu je claas vršio i rekao je da mu nikada više neće taj kombajn vršit i da će opet zvati mene.
eto a ja sam ove godine išo jednom čovjeku vršit tritikal jer on sa zmajom nije mogo...žito je mogo tritikal nije...stvar je samo u neispravnom kombajnu...tako i to što kažu claas i jd nemogu vršit tritikal dajte ljudi pa nepravi te kombajne neki majstor u birtiji...isto je samo stvar neispravnog kombajna ili neznanje kombajnera..
mario 6.30- Broj postova : 363
Registriran : 11.11.2011
2
Ako se tritikal prerano vrši svaki kombajn če ostavljat zrna kad izbaci slamu..
Tritikal je najbolje vršit što kasnije,poslije pšenice 2-3 tjedna.Ljudi prave grešku pa oču jako brzo ovršit tritikal a onda je kombajn i kombajner krif što nije dobro ovršio..
A govorit kako je CLAAS loš za tritikal to ne stoji nikako,kao da pričamo da BMW nije dobar auto..
Tritikal je najbolje vršit što kasnije,poslije pšenice 2-3 tjedna.Ljudi prave grešku pa oču jako brzo ovršit tritikal a onda je kombajn i kombajner krif što nije dobro ovršio..
A govorit kako je CLAAS loš za tritikal to ne stoji nikako,kao da pričamo da BMW nije dobar auto..
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
→→→ : VIŠE
Stranica 10 / 15. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 15
Stranica 10 / 15.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.