AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)
by Nostradurus 22/2/2024, 00:31

» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27

» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08

» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15

» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04

» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00

» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01

» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54

» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12

» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59

» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57

» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36

» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05

» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58

» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02

» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31

» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19

» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37

» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20

» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07

» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54

» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08

» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10

» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08

» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53

» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50

» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02

» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18

» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00

» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51

školovanje poljoprivrednika

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

školovanje poljoprivrednika - Page 2 Empty Re: školovanje poljoprivrednika

Postaj by Zelena dolina 20/11/2012, 06:40

srednja škola je srednja škola,nije tečaj.eh,jedva čekam da srednju školu upišu neki "primjerci"koji ne znaju dvije suvisle rečenice sastavit,kako se veselim,bar ću imati od koga cirkus raditi Laughing Laughing Laughing al mi hrvati na svašta padamo,divota!!!mene je baš briga,obrazovani smo dovoljno a imamo i nasljednika koi će preuzeti,ako nam išta ostane u ovom sad pokolju!!!al ima tak neobrazovanih,polupismenih ljudi,eh kad ti sjednu u školske klupe,bit će zabavno,šteta kaj ne budem tam Laughing Laughing Laughing
Zelena dolina
Zelena dolina

Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6

[Vrh] Go down

Postaj by stanar 20/11/2012, 08:23

nije stvar u učenju nego o uzimanju novaca indikativno je to što su oba učilišta rekla da je kod njih nemoguće ne dobiti diplomu to sve govori
stanar
stanar

Broj postova : 345
God : 54
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 17.03.2011
11

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 20/11/2012, 08:54

stanar je napisao/la:nije stvar u učenju nego o uzimanju novaca indikativno je to što su oba učilišta rekla da je kod njih nemoguće ne dobiti diplomu to sve govori
pa jasno da je riječ o uzimanju novca,a budale nasjedaju...mi ionak ne bumo ušli u uniju.a tko se mislil školovat,to je napravil dok je bilo vrijeme.
ne bu nitko u večernjoj školi učil kak se doje krave i kak se ore.moj sin se pravda s profesoricom koja sama ne zna kaj predaje...veli za podrivanje treba slabiji traktor neg za oranje????i to budu sad učili ljudi od 40g????ma ajde,gluposti.
a da ima glupih ljudi,nesposobnih savladati opću kulturu,ima.nema šanse a bu taj završil večernju školu i da ta škola more imat vrijednost isto ko i četri god redovitog obrazovanja.kupljena diploma.ludost. školovanje poljoprivrednika - Page 2 946904
Zelena dolina
Zelena dolina

6

[Vrh] Go down

Postaj by zvončica 20/11/2012, 14:33

OPG VACENOVSKI je napisao/la:
stanar je napisao/la:nije stvar u učenju nego o uzimanju novaca indikativno je to što su oba učilišta rekla da je kod njih nemoguće ne dobiti diplomu to sve govori
pa jasno da je riječ o uzimanju novca,a budale nasjedaju...mi ionak ne bumo ušli u uniju.a tko se mislil školovat,to je napravil dok je bilo vrijeme.
ne bu nitko u večernjoj školi učil kak se doje krave i kak se ore.moj sin se pravda s profesoricom koja sama ne zna kaj predaje...veli za podrivanje treba slabiji traktor neg za oranje????i to budu sad učili ljudi od 40g????ma ajde,gluposti.
a da ima glupih ljudi,nesposobnih savladati opću kulturu,ima.nema šanse a bu taj završil večernju školu i da ta škola more imat vrijednost isto ko i četri god redovitog obrazovanja.kupljena diploma.ludost. školovanje poljoprivrednika - Page 2 946904

Slažem se. Smetaju im "nepismeni" u poljoprivredi. Možda ti ljudi i nemaju diplomu, možda i ne znaju pravopis...ali sigurno znaju više od svakog predavača na večernjoj školi....jer imaju praksu, životnu školu...uvijek sam smatrala da su u poljoprivredi teorija i praksa jaaaaako daleko jedna od druge. samo će im uzeti novce, neće naučiti ništa novo. S druge strane, zašto nikog ne smetaju nepismeni u uredima, raznim agencijama...a ti ljudi imaju diplomu, često i fakultetsku, a doslovno ne znaju sklepati rečenicu bez pravopisnih grešaka... ajmo onda i njih u večernje škole, pa nek plate ono što nisu naučili tokom redovnog školovanja (na račun države).

zvončica

Broj postova : 22
Registriran : 01.04.2012
1

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 20/11/2012, 15:10

@zvončica,mislim da se kod nas ovo opet krivo tumači,ko i sve drugo.nije problem u nepismenima,nego najvjerojatnije je u EU normalno,ako se netko želi baviti poljoprivredom,da se djeca školuju u takvim školama...a mi to opet krivo tumačimo i sad bumo ljude tjerali u školu zato da bi bili slični EU...ljude koji su već u godinama.
a meni je opet krivo i uvijek mi bude krivo,ako je netko išel u školu 4 ili 8 god (srednja i fakultet)da se sad nekog s kupljenom diplomom izjednači s istima.ima nepismenih ljudi,ne mislim doslovno,al to nema veze sa njihovim poslom.glupi su i tu nema pomoći.
kak more jedna djelatnica Agencije za plačanje koja radi za komp,ne imati nikakvih osnova engleskog jezika?pa to se mora znati iz opće kulture!!!mora!!!da ne zna pročitat kravi ime s uha i još je ponosna na to????
to je za mene nepismeno.
Zelena dolina
Zelena dolina

6

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 20/11/2012, 15:34

pazite tek ovo sta kazu da recimo neciji ekonomski faklutet nista ne vazi tj. da pojasnim taj neko sa fakultetom nece kao moc bit nositelj opg-a a neko ko ima samo osnovnu skolu( jer je samo to dovoljnod a bi se upiso na taj tecaj da te oderu ko lisicu) taj ce moc bit nositelj sa tecajem od par mjeseci Very Happy

ne znam kako ko misli al ja milsim da je to prevara i pokusaj da se nabrzinu uzmu novci ljudima jer naivnih nazalost ima

cak iza ipard nije potrebna skola osim za pocetnike koji nemaju iskustva u ovom poslu, uostalnom takav zakon ne postoji nigdi u svijetu pa tako ni kod nas a ove birtijska informacije ipak ne treba uvjek bas slusat

ja nikad necu ic na taj tecaj ni pod razno nekom davat 10kkuna da me pravi budalom, mislimd a je moja srednja ekonomska skola i 10 godina iskustva u ovom poslu i vise nego dovoljno
deere power
deere power

Broj postova : 5206
God : 39
Registriran : 30.12.2008
78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by zvončica 20/11/2012, 17:38

OPG VACENOVSKI je napisao/la:@zvončica,mislim da se kod nas ovo opet krivo tumači,ko i sve drugo.nije problem u nepismenima,nego najvjerojatnije je u EU normalno,ako se netko želi baviti poljoprivredom,da se djeca školuju u takvim školama...a mi to opet krivo tumačimo i sad bumo ljude tjerali u školu zato da bi bili slični EU...ljude koji su već u godinama.
a meni je opet krivo i uvijek mi bude krivo,ako je netko išel u školu 4 ili 8 god (srednja i fakultet)da se sad nekog s kupljenom diplomom izjednači s istima.ima nepismenih ljudi,ne mislim doslovno,al to nema veze sa njihovim poslom.glupi su i tu nema pomoći.
kak more jedna djelatnica Agencije za plačanje koja radi za komp,ne imati nikakvih osnova engleskog jezika?pa to se mora znati iz opće kulture!!!mora!!!da ne zna pročitat kravi ime s uha i još je ponosna na to????
to je za mene nepismeno.
Vidiš, ako pogledamo kroz povijest, seljaka su oduvijek smatrali nepismenom budalom kojom je lako manipulirati. Sad nas uvjeravaju da moramo biti školovani, jer je to tako u EU. Ako nema škole, nema ni novaca (poticaja). Zaprijete nam udaru po džepu i mi smo odmah spremni na sve...samo da se ne razlikujemo od toliko nedostižnih Europljana...a kod tih istih Europljana se unaprijed zna tko nasljeđuje imanje i ne pada mu na pamet da završi neku drugu školu osim poljoprivredne...i ne pada mu na pamet da svake godine uzastopce prikazuje gubitak u poslovanju....a to se ne uči ni na jednom fakultetu, ni na jednom tečaju.
Što meni vrijedi moja fakultetska diploma, znanje dva strana jezika, nekoliko diploma s tečajeva koji mi upotpunjuju poslovanje, ako svakodnevno nailazim na sirovine koje ne rade svoj posao za koji primaju plaću? Vrijede mi stoga što sve uglavnom obavljam sama i što više izbjegavam te iste sirovine.

zvončica

Broj postova : 22
Registriran : 01.04.2012
1

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 20/11/2012, 18:57

Evo da i ja napišem jedan komentar sa svoje točke gledišta, a s obzirom na komentare bolje da ne napišem sa čime me smatrate ... školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475

Ja sam jedan od tih idiota koji je upisao tu večernju školu i to prvenstveno iz razloga što sam kao mlad previše mudrovao oko školovanja i sada taj ceh moram platiti, onda s obzirom da JOŠ UVIJEK imam namjeru se ozbiljno baviti ovom gospodars+kom granom poslovanja a bez iakve škole mi to postaje samo gubljenje vremna jer niti na jedan natječaj bilo "naš" iliti EU neću imati nikakav prolaz čak ni da mi se preuzme dokumentacija u razmatranje....

Sada čitajući komentare to meni sve više liči na vlastito opravdavanje (jelte da ja i vas malo operem ko vi mene idiota kojem su odralui kožu radi večernje škole Very Happy )za nešta što i sami znate da vam "možda" može biti od koristi ALI jednostavno se neće ulaziti u to radi pišljivih par tisuća kuna koje ionako bi potrošili na neke sasvim treće gluposti ...

Lijep pozdrav u ovoj temi školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

→→→ : VIŠE

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by Kile 20/11/2012, 19:10

Moje mišljenje o ovoj temi je drugačije. Majka je upisala isto godinu dana prekvalifikacije.
Mislim da/Bar se nadam da će nešto ta škola donijeti. Primjera, gro ljudi su čuli za kiselost tla, koliko se ljudi uopće pokušava nositi s tim problemom? Ili o nekim drugim stvarima. Ljudi se općenito ponašaju maćehinski prema zemlji, rade ju "po svom". Nadam se da će taj tečaj ići u tom smjeru, da se malo promjeni mišljenje, stane, razmisli, gdje ja griješim? Zašto ja ne mogu imati vrhunske prinose? Zašto ja nemam neku značajniju korist od toga, nego krpam od poticaja do poticaja?
I naravno, malo teorije nikada nije na odmet. Bar malo da se nešto sazna o kemijskim sastavnicama tla, njegovom značenju, značenju poljoprivrede u cijelosti.
Kile
Kile

Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 20/11/2012, 19:24

kile nemas prinose zato sto imas losu zemlju koa i ans vecina, a ako ti uspijes naucit u toj vecernjoj skoli kako imat prionose svaka ti cast, samo ne znam od koga ces to tamo naucit

zasto to niko nije iso prije 2 godine recimo nego sad odjednom idu svi(ne svi Very Happy) kad se probubalo da neces moc bit nositelj bez skole, ovo je pljacka i prevara nista drugo a to da ces u tih par odlazaka naucit to sto si reko daj molim te ljudi idu na fakultet 5 godina i nemaju pojma dok ne steknu praksu a ne neki tecaj da ce te naucit da iams vrhunski prinos Laughing

zanima me za sta je potrebna ta skola ustvari osim da neko uzme pare? ako moze neko da pojasni
deere power
deere power

78

http://www.poljoprivredni-forum.biz/predstavite-se-f10/deere-power-t686.htm?highlight=deere+power

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 20/11/2012, 19:32

falkon 2 je napisao/la:Evo da i ja napišem jedan komentar sa svoje točke gledišta, a s obzirom na komentare bolje da ne napišem sa čime me smatrate ... školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475

Ja sam jedan od tih idiota koji je upisao tu večernju školu i to prvenstveno iz razloga što sam kao mlad previše mudrovao oko školovanja i sada taj ceh moram platiti, onda s obzirom da JOŠ UVIJEK imam namjeru se ozbiljno baviti ovom gospodars+kom granom poslovanja a bez iakve škole mi to postaje samo gubljenje vremna jer niti na jedan natječaj bilo "naš" iliti EU neću imati nikakav prolaz čak ni da mi se preuzme dokumentacija u razmatranje....

Sada čitajući komentare to meni sve više liči na vlastito opravdavanje (jelte da ja i vas malo operem ko vi mene idiota kojem su odralui kožu radi večernje škole Very Happy )za nešta što i sami znate da vam "možda" može biti od koristi ALI jednostavno se neće ulaziti u to radi pišljivih par tisuća kuna koje ionako bi potrošili na neke sasvim treće gluposti ...

oprosti ali ti si dalekoooooo ispred onih koje ja smatram idiotima i nepismenima Very Happy školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475 ženska koja dela poljoprivredu 15g pa nemreš s njom tri pametne prozborit,cijeli njen komentar je "aaaaaaaa..."e pa ja bi joj tu diplomu srednje škole nabila nogom u guzicu!!!
@kile,čuli smo za kiselost tla i milijun drugih stvari!!!ne treba ti za to večernja škola.
isto kak ne treba tečaj komp muškima i ženskima kaj bleje ispred komp ko telad u dudu.ti nikad komp ne budu upalili!!!
gubljenje vremena!!
sve je to patka da se pobere lova!!
falkon,ak zapneš negdje,ja ti imam nadobudnog srednjoškolca iz Gospodarske škole koji se svadi s profesorima dok pojma nemaju kaj predaju!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
inače,recimo,Gospodarska škola ima program stranog jezika na razini osmog razreda,ima djece koja bi rado govorila njemački i engleski,all je škola tupa za to!!!
Zelena dolina
Zelena dolina

6

[Vrh] Go down

Postaj by Zelena dolina 20/11/2012, 19:34

deere power je napisao/la:kile nemas prinose zato sto imas losu zemlju koa i ans vecina, a ako ti uspijes naucit u toj vecernjoj skoli kako imat prionose svaka ti cast, samo ne znam od koga ces to tamo naucit

zasto to niko nije iso prije 2 godine recimo nego sad odjednom idu svi(ne svi Very Happy) kad se probubalo da neces moc bit nositelj bez skole, ovo je pljacka i prevara nista drugo a to da ces u tih par odlazaka naucit to sto si reko daj molim te ljudi idu na fakultet 5 godina i nemaju pojma dok ne steknu praksu a ne neki tecaj da ce te naucit da iams vrhunski prinos Laughing
zanima me za sta je potrebna ta skola ustvari osim da neko uzme pare? ako moze neko da pojasni

potpisujem!!! školovanje poljoprivrednika - Page 2 684261 školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475 školovanje poljoprivrednika - Page 2 946904 školovanje poljoprivrednika - Page 2 946904
Zelena dolina
Zelena dolina

6

[Vrh] Go down

Postaj by falkon 2 20/11/2012, 19:52

OPG VACENOVSKI je napisao/la:
falkon 2 je napisao/la:Evo da i ja napišem jedan komentar sa svoje točke gledišta, a s obzirom na komentare bolje da ne napišem sa čime me smatrate ... školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475

oprosti ali ti si dalekoooooo ispred onih koje ja smatram idiotima i nepismenima Very Happy školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475 ženska koja dela poljoprivredu 15g pa nemreš s njom tri pametne prozborit,cijeli njen komentar je "aaaaaaaa..."e pa ja bi joj tu diplomu srednje škole nabila nogom u guzicu!!!
@kile,čuli smo za kiselost tla i milijun drugih stvari!!!ne treba ti za to večernja škola.
isto kak ne treba tečaj komp muškima i ženskima kaj bleje ispred komp ko telad u dudu.ti nikad komp ne budu upalili!!!
gubljenje vremena!!
sve je to patka da se pobere lova!!
falkon,ak zapneš negdje,ja ti imam nadobudnog srednjoškolca iz Gospodarske škole koji se svadi s profesorima dok pojma nemaju kaj predaju!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
inače,recimo,Gospodarska škola ima program stranog jezika na razini osmog razreda,ima djece koja bi rado govorila njemački i engleski,all je škola tupa za to!!!

Vacenovski nebitno dali se radi o meni ili ne.. svako ima svoje razloge za to ali ispada da smo svi idioti ... Very Happy

Osobno sma bio neki ajmo reći savjetnik trojice sada završenih agronoma ratarstva, jedan stočarstva i oni su sada ljudi na svojem mjestu ... osobno imam ("možda" ) znanje ali nemam i taj običan komad papira da mi to potvrdi ... i o tome se ovdje radi, znači na lakši ali skuplji način se može i to riješiti da u neku ruku postaneš "MOŽDA" u nekoj daljoj/bližoj budućnosti konkurentan i onome koji je bio mudar pa to završio na državni trošak ...

A inače samo da dodam da o tome razmišljam i više od dvije godine da želim to riješiti tako AKO mi zatreba da ipak imam riješeno ... školovanje poljoprivrednika - Page 2 710425
falkon 2
falkon 2

Broj postova : 6958
Registriran : 06.02.2010
117

http://www.poljoprivredni-forum.biz/t1614-falkon-2

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 21/11/2012, 19:40

Kile je napisao/la:Moje mišljenje o ovoj temi je drugačije. Majka je upisala isto godinu dana prekvalifikacije.
Mislim da/Bar se nadam da će nešto ta škola donijeti. Primjera, gro ljudi su čuli za kiselost tla, koliko se ljudi uopće pokušava nositi s tim problemom? Ili o nekim drugim stvarima. Ljudi se općenito ponašaju maćehinski prema zemlji, rade ju "po svom". Nadam se da će taj tečaj ići u tom smjeru, da se malo promjeni mišljenje, stane, razmisli, gdje ja griješim? Zašto ja ne mogu imati vrhunske prinose? Zašto ja nemam neku značajniju korist od toga, nego krpam od poticaja do poticaja?
I naravno, malo teorije nikada nije na odmet. Bar malo da se nešto sazna o kemijskim sastavnicama tla, njegovom značenju, značenju poljoprivrede u cijelosti.

Zato svake godine vadiš uzorka tla, nakon nekoliko mjeseci dojde analiza i radiš po tome.
Ako nešto je novo, naučit ćeš.
Ionako stalno izlazi neke novosti tipa gnojidbe što ionako moraš učit.
Ista stvar i sa sredstvima.
I svi će ti dati savjet gdje kupuješ i uzimaš repromaterijale.

I sva mudrost škole, i opet dobro je dp rekao, šta vrijedi pH ako ima neku lošu zemlju što je pjesak ili nekakva dola.

Ako stvarno nezna šta je pH, vrsta gnojiva, dušik, kalij i tako dalje onda za stvarno nije na njemu da radi zemlju.
Ja vjerujem da dosta znaju bar osnovne stvari u vezi gnojidbe.

Kada sam ja pitao jednom profesora polj škole koliko ide biljaka po ha šećerne repe rekao je otprilike da ide oko 50 000 školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475 . I onda da idem na predavanje ili u večernju školu kod takvog mlatimudana ?
zrine89
zrine89

Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63

→→→ : O SEBI

[Vrh] Go down

Postaj by matijas311 21/11/2012, 20:00

zrine89 je napisao/la:
Kile je napisao/la:Moje mišljenje o ovoj temi je drugačije. Majka je upisala isto godinu dana prekvalifikacije.

Zato svake godine vadiš uzorka tla, nakon nekoliko mjeseci dojde analiza i radiš po tome.
Ako nešto je novo, naučit ćeš.
Ionako stalno izlazi neke novosti tipa gnojidbe što ionako moraš učit.
Ista stvar i sa sredstvima.
I svi će ti dati savjet gdje kupuješ i uzimaš repromaterijale.

I sva mudrost škole, i opet dobro je dp rekao, šta vrijedi pH ako ima neku lošu zemlju što je pjesak ili nekakva dola.

Ako stvarno nezna šta je pH, vrsta gnojiva, dušik, kalij i tako dalje onda za stvarno nije na njemu da radi zemlju.
Ja vjerujem da dosta znaju bar osnovne stvari u vezi gnojidbe.

Kada sam ja pitao jednom profesora polj škole koliko ide biljaka po ha šećerne repe rekao je otprilike da ide oko 50 000 školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475 . I onda da idem na predavanje ili u večernju školu kod takvog mlatimudana ?

Možda je bio prof u polj školi koji predaje matematiku, fiziku, kemiju...

matijas311

Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0

[Vrh] Go down

Postaj by bećar 21/11/2012, 20:07

Nisam znao da je sramota obrazovati se, pa makar to bila i večernja škola. Rolling Eyes školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475
bećar
bećar

Broj postova : 1667
Zanimanje : student
43

http://... http://...

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 21/11/2012, 20:20

bećar je napisao/la:Nisam znao da je sramota obrazovati se, pa makar to bila i večernja škola. Rolling Eyes školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475

Ma ne nije ako imaš novaca i ako imaš uopće kakve koristi od tog obrazovanje osim što ti udari štambilj u radnoj knjižici i dobio diplomu koja košta 50 lipa.

matijas311 je napisao/la:

Možda je bio prof u polj školi koji predaje matematiku, fiziku, kemiju...

Profesor poljoprivredne škola koji je predavao predmete u vezi ratarstva, stočarstva i tako dalje.
Nemogu se sjetit, al smo išli kod njega na praksu subotom ( meh.polj. mehanizacije )
Ali nije to ništa, bilo je tu još svakaki gluposti kod njega.
zrine89
zrine89

63

[Vrh] Go down

Postaj by Gost 21/11/2012, 20:24

Možda skliz

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by matijas311 21/11/2012, 20:29

zašto si ti zrine išo u školu kad tako podcjenjuješ sve koji idu u školu

matijas311

Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0

[Vrh] Go down

Postaj by paor 21/11/2012, 20:41

bećar je napisao/la:Nisam znao da je sramota obrazovati se, pa makar to bila i večernja škola. Rolling Eyes školovanje poljoprivrednika - Page 2 413475

poenta pokretača teme nije bila treba li nam obrazovanje, nego traži li postojeća poljoprivredna legislativa (potpore, ipard...) taj papir...odgovor je - ne traži u velikoj većini slučajeva, zasad

poznavajući birokratsku maštovitost, moguće je da se ta potreba u budućnosti pojavi i tad će biti dovoljan pečat, a ne znanje koje večernje škole u pravilu i ne pružaju
paor
paor
Admin
Admin

Broj postova : 4319
God : 59
Registriran : 09.03.2008
78

http://www.gospodarstvo-petricevic.hr/ https://www.youtube.com/user/mapetric?feature=mhee

[Vrh] Go down

Postaj by deere power 21/11/2012, 20:49

ljudi nije sramota nikakva ucit nesto ali rec da MORAŠ to ic to je glupost da ne moze bit veca da neces moc bit nositelj opg-a ili cak dobit poticaje, ljudi su naivni i neko to debelo koristi
deere power
deere power

78

[Vrh] Go down

Postaj by zrine89 21/11/2012, 20:52

matijas311 je napisao/la:zašto si ti zrine išo u školu kad tako podcjenjuješ sve koji idu u školu

Išao sam u školu da imam završeno što sam želio, očito ni to nije dovoljno.
Vjerovatno ćemo možda opet ići u neku večernju školu, koju ću plaćati masno da bi imao završeno polj. tehničar nebitno šta god i šta ću naučit ?
Isto što u srednjoj što sam učio. Učit ću o tome kako se dva-tri puta tanjura, i drlja pred sjetvu pšenice ?
I gdje sam ja u toj priči onda ?
Onaj stari način obrade ponovno učiti ?

A šta je sa starijim ljudim 60+god ?
Niti su za mirovinu a radit moraju, kako će tek oni onda podnjesti učenje ?

Ja nikoga ne podcjenjuem, nego govorim kakva je stvar.

voćarko je napisao/la:Možda skliz

Glavom i bradom.
zrine89
zrine89

63

[Vrh] Go down

Postaj by mačor 21/11/2012, 21:05

Ako netko osjeća želju ili potrebu za daljnjim obrazovanjem pa upiše neki tečaj stranih jezika, poljoprivrede, biločeg ili neki faks to može biti samo pohvalno, ali to je njegova osobna stvar
mačor
mačor

Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12

[Vrh] Go down

Postaj by stanar 21/11/2012, 23:55

mislim da je paor sve rekao moja namjera je bila dobiti informaciju koja me je zanimala i dobio sam je i ona je sasvim očekivana
stanar
stanar

Broj postova : 345
God : 54
Registriran : 17.03.2011
11

[Vrh] Go down

Postaj by AtilaSl 7/3/2013, 22:16

deere power je napisao/la:ljudi nije sramota nikakva ucit nesto ali rec da MORAŠ to ic to je glupost da ne moze bit veca da neces moc bit nositelj opg-a ili cak dobit poticaje, ljudi su naivni i neko to debelo koristi
Ne želim nikoga podcjenjivati, ja sam ing. Agronomije i još idem za magistra struke, ja smatram da nije u redu da ljudi koji imaju osam razreda osnovne ili oni koji su završili srednje škole za bravara itd., pa i oni koji su završili fakultete koji nisu vezani za poljoprivredu, da oni imaju prednost nad "nama" koji 7 godina učimo pa do završetka i 9 godina (srednja polj., preddiplomski polj. i diplomski polj.) učimo tu struku. I mislim da je red da svi nosioci OPG-ova imaju završenu makar neku polj. školu, iako ovakav način nema smisla, pogotovo kad oni koji predaju nemaju pojma o pojmu nego samo citiraju knjigu. I ne moraš ti ić u školu, nađeš nekoga sa poljoprivrednim fakultetom neka ti bude nosioc OPG-a na papiru i problem riješen. I uvijek se može može naučiti nešto, dolaze nove tehnologije, novi modeli proizvodnje. A pogotovo me nervira kad čovjek od 8 razreda osnovne škole obrađuje oko 500 ha zemlje, tj. vodi bivši pik, ali kako, kao prvo nema poštivanja plodoreda, oko 8 godina zaredom na istim poljima kultura po kulturi, da ne spominjem obradu koja je katastrofalna ili zakašnjela itd. i nije to jedni ima njih dosta koji tako rade, ne znaju osnovna pravila, a prave se kao da su popili svu pamet svijeta, ovime svime ne želim nikoga podcjenjivati ili vrijeđat ali mislim da je red da svi nosioci OPG-a imaju završenu neku polj. školu, ako ne naka stave za nosioce one koje imaju pa makar samo na papitu
AtilaSl
AtilaSl

Broj postova : 7
Zanimanje : ing. Agronomije
Registriran : 21.02.2013
1

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 3. Previous  1, 2, 3  Next