AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
DEUTZ FAHR
Stranica 11 / 19. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 19
Re: DEUTZ FAHR
Nemam praktičnih iskustava sa takvom lađom na kombajnu, ali općenito mogu razumjeti zašto to nije popularno kod nas. Kao prvo kod nas se pretežno kupuju rabljeni strojevi, obično se bolje (i brže) prodaje ono što je jeftinije, valda je to vezano uz naše vječito vrlo ograničene materijalne mogućnosti. Znači da je stroj što noviji, ali jeftiniji. A znamo kakvi su to strojevi. Kada kupuješ rabljeni stroj - poželjno je da je što jednostavniji (po mogućnosti isti kao i onaj drugi u selu) da je što jednostavnije za održavati i brže za popraviti. Za jednostavniji stroj potrebno je i manje znanja kod održavanja. Oni strojvi koji su stigli sa takvim lađama, a bili su jeftini - nisu se baš proslavili i tako u relativno maloj zajednici to tehničko riješenje brzo je došlo na loš glas. Još uvijek je kod nas reltaivno velika potražnja za modernijim rabljenim strojevima, a kako sam rekao novaca u đepu malo (ili vrlo malo).
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
sto se sita tice nisam mislio da je toliki problem jer se sita mogu blokirati da nerade a sami stroj je u odlicnom stanju, nije bojano nista radni sati ima 3050 i po stanju kombajna se vidi da nema vise, ako je netko obratio paznju na auspuh na motoru vidi se da jos ima boje na njemu znaci da je netko pazio na njega kao oko u glavi, i da obisao pola dzave i nadzem stroj u dvoristu malte ne.... i da godina 88 ima jos uredzaj za mjerenje rasipa i tak koje kakvi siitnarija koje nisam sto posto niti zagledo, uglavnom kad dodze kuci dat ce si truda da jos uslikam koju sliku .... da sam dodam malo jos nesto sto me fasciniralo. upalim vrsalicu dam gas i ugasim ju smanjim gas sidzem dole sa kombajna odem do zadnjeg kraja a vrsalica se jos vrti, kao sat....
tomybrzic- Broj postova : 615
Registriran : 21.03.2009
18
vedran_kc je napisao/la:Što se tiče lađe imali smo je na 3 kombajna, i još uvijek imamo na jednom, i nakon 15 godina iskustva mogu reći samo riječi hvale, fenomenalan uređaj. Nedostatak je kad se stroj prodaje pa većina kupaca negoduje i bježi od takvih kombajna, tj. većina ljudi razmišlja kao i član dražen.
tomybrzic, pohvale za stroj, stvarno u izvrsnom stanju, može se reći unikat, u kukuruzu nije bio to je veliki plus.
EDIT
Još da se nadovežem, u vezi TS-a (turbo separator) i HC-a (nagibna sita), iz razgovora sa trgovcima iz Austrije kažu da su kombajni kupcima cjenjeniji i popularniji sa dodacima kao TS ili HC, osim kupaca iz Hrvatske, pa su nas pitali zašto je to tako, no nismo znali odgovor. Isto tako iz Deutz-fahr-a u Županji, 99% "vanjskih" kupaca uzima HTS, dok u samo Hrvatskoj uzimaju H.
Prošli tjedan bio kod mene bivši vlasnik mog 3580 sa metrom u ruci, reko šta je sad, a on kaže "ma pusti me, mijenjam cijelu lađu, čupam ovo nagibno sranje van i stavljam običnu, sve mi se sje..." Naime, radi se o kombajnu 4045 HTS 2007. godina...pa ako laže on, lažem i ja! A znam da inače ljudi to baš ne vole, al evo ovo je stvarno informacija iz prve ruke, moguće da je kupio razvaljeni kombajn, ne znam!
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
nije problem lađa iz mojeg iskustva može se blokirati da se negiba nego sabirna ravan ona je pre teška i svakih 100-tinjak jutara su nam pucale one ruke što pogone sabirnu i lađu,otkad smo to promijenili kombajn se preporodijo doslovno nije stao u 3 godine,a imam i turbo separator na jednom i mogu reći samo riječi hvale za njega,toliko iz mog iskustva
marcox- Broj postova : 98
Registriran : 26.02.2012
3
Pa čestitam kolega, kupio si baš ono što mi tražimo, ko da smo ga ćaća i ja birali.
Kolko si platio? Ako nije tajna.
Kolko si platio? Ako nije tajna.
eto da vam preprodam, he he
18
drazen je napisao/la:
Prošli tjedan bio kod mene bivši vlasnik mog 3580 sa metrom u ruci, reko šta je sad, a on kaže "ma pusti me, mijenjam cijelu lađu, čupam ovo nagibno sranje van i stavljam običnu, sve mi se sje..." Naime, radi se o kombajnu 4045 HTS 2007. godina...pa ako laže on, lažem i ja! A znam da inače ljudi to baš ne vole, al evo ovo je stvarno informacija iz prve ruke, moguće da je kupio razvaljeni kombajn, ne znam!
Isto tako znam primjera gdje su mijenjali ili pojačavali lađu na kombajnu bez HC-nagibnog sistema, najbolje je ne kupiti ni jedan
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
a ljudi svašta prićaju sad su trgovci kombajna okrenuli prićice da je bolji hts nego h neznaju niti sami šta izmišljat
Siniša.R- Broj postova : 142
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 16.03.2012
4
i mene je mucila ta dilema o H il HTS al po meni je HTS bolji u samoj zetvi al kod onog kombajna kod kojeg se taj TS dade podesavat jer sigurno bolje ovrsi zito i prednost mu je kaj moze radit u vlaznom zitu tj.opet ovisi o podesavanju samog kombajna...i ne mislim sad da H nije dobar jer i sam imam kombajn H il tzv.jednim bubnjem...a i po svijetu vise prevladavaju HTS nego H jedino nama Hrvatima HTS ne odgovara (znam puno ljudi koji misle lose o tom hts-u) a sve u svemu taj TS je dodatna oprema na kombajnu...eto to je moje misljenje o HTS-u
koky- Broj postova : 76
Registriran : 03.11.2011
2
[/quote]
Isto tako znam primjera gdje su mijenjali ili pojačavali lađu na kombajnu bez HC-nagibnog sistema, najbolje je ne kupiti ni jedan [/quote]
Vedrane, ne kažem da je to loše, samo ti kažem da je čovjek najvjerojatnije kupio razvaljen kombajn pa je između ostalog i to u komi, isto tako nisam još nikoga čuo da hvali taj sistem osim tebe!
Iz osobnog iskustva ne znam, a kod kupovine kombajna mi se baš neće riskirat pa kupit nešto što nitko baš ne hvali, odn.nema dobra iskustva! Sjećam se da sam jednom gledao nekoliko Toplinera, od tih nekoliko 2 su imala tu nagibnu lađu i na obadva je bila blokirana i nije bila u funkciji, kao ne treba im to pa su zablokirali!
A i cijena za ta dva je bila osjetno niža od ostalih! Ja govorim kakva je situacija na terenu...
Isto tako znam primjera gdje su mijenjali ili pojačavali lađu na kombajnu bez HC-nagibnog sistema, najbolje je ne kupiti ni jedan [/quote]
Vedrane, ne kažem da je to loše, samo ti kažem da je čovjek najvjerojatnije kupio razvaljen kombajn pa je između ostalog i to u komi, isto tako nisam još nikoga čuo da hvali taj sistem osim tebe!
Iz osobnog iskustva ne znam, a kod kupovine kombajna mi se baš neće riskirat pa kupit nešto što nitko baš ne hvali, odn.nema dobra iskustva! Sjećam se da sam jednom gledao nekoliko Toplinera, od tih nekoliko 2 su imala tu nagibnu lađu i na obadva je bila blokirana i nije bila u funkciji, kao ne treba im to pa su zablokirali!
A i cijena za ta dva je bila osjetno niža od ostalih! Ja govorim kakva je situacija na terenu...
Zadnja promjena: drazen; 27/5/2013, 14:57; ukupno mijenjano 1 put.
35
tomybrzic je napisao/la:eto da vam preprodam, he he
Rado bismo, samo pljuni kolko europljana očeš, lako se dogovort sa ovak zagrijanim kupcima.
POTREBNA MI MALA POMOC......
na zitnoj adaptaciji ulaz izmedu bubnja i korpe mi je 3,5cm a izlaz 1,5cm naravno dok mi je korpa skroz dignuta....pa me zanima jel mozda treba jos priblizit korpu k bubnju il ne jer ne znam u pravilu koji bi ulaz i izlaz trebao bit..?molim vas da mi pomognete...
na zitnoj adaptaciji ulaz izmedu bubnja i korpe mi je 3,5cm a izlaz 1,5cm naravno dok mi je korpa skroz dignuta....pa me zanima jel mozda treba jos priblizit korpu k bubnju il ne jer ne znam u pravilu koji bi ulaz i izlaz trebao bit..?molim vas da mi pomognete...
2
Ne sjećam se točno ali mislim da bi to trebalo malo pritegnuti još!
Javit će se vjerojatno ko zna sigurno!
Javit će se vjerojatno ko zna sigurno!
35
ulaz 15-20 mm izlaz 12 koliko me sijecanje sluzi, bas sam danas jednog radio, e ma nemoj se sa tim opterecivati da i namjestis ulaz 30 a izlaz 20 opet svakako korpu raspustas jer vijerojatno neides rano vrsiti tak da te finese te netrebaju sakirati ali ako ces po skolski to je to, tako sam naucio od mojeg majstora i uglavnom se toga drzim... a sta u knjigama pise to neznam ovo jee cisto iskustvo moje osobno.... sto se tice nagibne ladze nebojim se ja toga jer svakako cu ju blokirati odnosno vec i je blokirana, koliko sam znam to je za brdovite terene a kod mene toga nema tak da kajne problem dasis normal he he he.....
18
Ulaz 16 mm, izlaz 8 mm.tomybrzic je napisao/la:ulaz 15-20 mm izlaz 12 koliko me sijecanje sluzi, bas sam danas jednog radio, e ma nemoj se sa tim opterecivati da i namjestis ulaz 30 a izlaz 20 opet svakako korpu raspustas jer vijerojatno neides rano vrsiti tak da te finese te netrebaju sakirati ali ako ces po skolski to je to, tako sam naucio od mojeg majstora i uglavnom se toga drzim... a sta u knjigama pise to neznam ovo jee cisto iskustvo moje osobno.... sto se tice nagibne ladze nebojim se ja toga jer svakako cu ju blokirati odnosno vec i je blokirana, koliko sam znam to je za brdovite terene a kod mene toga nema tak da kajne problem dasis normal he he he.....
Kod mene HC godinama radi, i ne vidim nikakav razlog za blokiranje sistema, jedino kad je komjuter u kvaru pa ne navodi dobro sita. A ako nije u kvaru šteta je da se ne koristi jer je stvar vrlo korisna na neravnim terenima.
Što se tiče mana i njih poznajem, lađa je nešto teža od obične i treba prije reagirati pri pojavi "lufta", tj. ako nastane i manji luft i odmah zamjeniti ležajeve. Kod Toplinera je još jedna komora sa polugicama od nagibne lađe koja se s vremena na vrijeme mora čistiti, tako da polugice ne smetano izvode svoje gibanje. Komora se nalazi iznad ventilatora od vjetra, a čisti se s desne strane kroz jedan mali otvor pokraj varijatorske remenice od vjetra. Većina ljudi u Hrvatskoj pravilno ne rukuje sa kombajnima, što zbog neznanja ili financija, a krivnju je najlakše prebacit na proizvođača stroja. Da je to tako loše, pri tom mislim na HC i TS, vjerujte mi nebi se 20 godina proizvodilo, čak i više.
29
Lađa je nešto teža,ali je sabirna najmanje 3 puta teža i mislim da je u njoj problem,nama je sve radio lončar i nakon 100-tinjak jutara je opet pukla ona ruka i onda smo sve promijenili,znači po tvome bi trebalo svakih 5 dana radit taj servis,mislim da su i oni vidjeli problem zato su i stavljali na tl i sve novije kombajne duplo ječe te ruke i osovinu.
3
Kod mene se to nije dešavalo. Jel "ruka" svaki put kupljena nova ili je zavarena?
29
Jednom je kupljena nova,a 2 puta ju je bila centrirana
3
oh braco moja mila..odmah idem to jos pritegnut...ma kod mene su ljudi nestrpljivi i svi rano zele vrsit psenicu i onda imam problema ostaje mi zrna u slami i to pogotovo u sorti zitarke al naravno kak zetva odmice kraju i psenica sve zrelija i otvorenija onda nema problema...puno hvala svima na pomoci
2
Evo naše pile spremne za žetvu
Uploaded with [
URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Uploaded with [
URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
3
Pa gdje ih vadite, i ovaj izgeda ko iz dućana!
Jel si to malo izmiješao slike, na nekima su široke gume, na nekima nisu?!
Jel si to malo izmiješao slike, na nekima su široke gume, na nekima nisu?!
35
pa i na slikama su dva različita
plus boja nosača retrovizora na obje slike i boja stepenica na drugoj slici
plus boja nosača retrovizora na obje slike i boja stepenica na drugoj slici
pa 2 komada