AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Poticaji u poljoprivredi (2)
Stranica 26 / 40. • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Poticaji u poljoprivredi (2)
Ima li kakvih novosti u vezi poticaja??
dado153- Broj postova : 29
God : 43
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 16.04.2012
1
dado153 je napisao/la:Ima li kakvih novosti u vezi poticaja??
i ima li što novo?? netko nešto načuo? ili dobio drugi dio?
mačor- Broj postova : 796
Registriran : 28.07.2011
12
Niko niš bog zna hoće što dati ljudima...
577- Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28
→→→ : VIŠE
gotovo sam siguran da ovaj mjesec neće bit ništa!
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
tomo_MF je napisao/la:gotovo sam siguran da ovaj mjesec neće bit ništa!
Toliko su se prsili i hvalili kako su isplatili ''prije roka'' ... a i ja sam uvjeren da neće biti ništa ovaj mjesec.
Nadam se da će biti popratnih reakcija!
bećar je napisao/la:tomo_MF je napisao/la:gotovo sam siguran da ovaj mjesec neće bit ništa!
Toliko su se prsili i hvalili kako su isplatili ''prije roka'' ... a i ja sam uvjeren da neće biti ništa ovaj mjesec.
Nadam se da će biti popratnih reakcija!
pa to takozvano "prsenje" je bilo prodavanje magle građanima da nebi dali potporu lijenim seljacima u slučaju novih prosvjeda...
falkon 2 je napisao/la:
pa to takozvano "prsenje" je bilo prodavanje magle građanima da nebi dali potporu lijenim seljacima u slučaju novih prosvjeda...
Falkon 2 , molim Vas pokušajte iz Nacrta zakona o poljoprivrednom zemljištu dešifrirati , da li će poticaji biti dovoljni za plaćanje zakupa državne zemlje ?
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
Meni je jasno da novaca nema, ali nije mi jasno zašto u takvim okolnostima pričati o nekakvoj 'isplati poticaja prije roka' - to je laganje na kvadrat. Uostalom za nas takvo laganje i nije neka novina, sve su to stari spinovi novih političara. Mislim da bi vrijedilo napraviti pritisak samo radi te izjave i natjerati ministra i vladu da se očituju da li su isplatili poticaje, u kojem obimu su isplatili, koji su to rokovi isplate i kada će isplatiti ostatak... Mene više smeta to jeftino politikanstvo (i izjave tipa 'isplatili smo prije roka') nego sama neisplata, to jest djelomična isplata. Na kraju krajeva ministar ne isplaćue i raspolaže svojim privatnim ili stranačkim novcima - to su naša zajednička sredstva (proračun) i ako tamo nema - treba to pošteno i javno reći, napraviti plan isplate i toga se pokušati pridržavati. NEma smisla obećavati nešto što ne možeš realizirati, kao što i nema previše smisla pozivati se na zakon (kada to odgovara trenutnim potrebama).
Ovakve izjave jedino pokazuju kako se dosadašnja politika (slavno 'čuvanje socijlnog mira' i 'generacijske solidarnosti') nastavlja pod nekom drugom parolom. Također između redova isčitavam da je ta navodna 'isplata prije roka' kao neki veliki uspjeh, a to je zapravo jednostavna bankovna transakcija. Ali ako nemaš iz čega isplatiti, ako je račun prazan - onda to lijepo kažeš i isplatiš koliko možeš u danom trenutku, a ne muljaš o nekim isplatama prije roka, kada svi znamo da to nije bilo tako. Kada muljaš na ovakav način povijerenje se topi (ako ga je nekada bilo). A povijerenje je veliki kapital danas. Ovakvo vođenje politike ima vrlo ograničen rok trajanja, i redovito se kasnije obija o glavu.
Ovakve izjave jedino pokazuju kako se dosadašnja politika (slavno 'čuvanje socijlnog mira' i 'generacijske solidarnosti') nastavlja pod nekom drugom parolom. Također između redova isčitavam da je ta navodna 'isplata prije roka' kao neki veliki uspjeh, a to je zapravo jednostavna bankovna transakcija. Ali ako nemaš iz čega isplatiti, ako je račun prazan - onda to lijepo kažeš i isplatiš koliko možeš u danom trenutku, a ne muljaš o nekim isplatama prije roka, kada svi znamo da to nije bilo tako. Kada muljaš na ovakav način povijerenje se topi (ako ga je nekada bilo). A povijerenje je veliki kapital danas. Ovakvo vođenje politike ima vrlo ograničen rok trajanja, i redovito se kasnije obija o glavu.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Ja se nadam (jako se nadam) da će novac doći do kraja mjeseca
12
Ni ja ne vjerujem da će poticaji biti isplaćeni ovaj mjesec.. Ako je zakonom propisano da je krajnji rok za isplatu poticaja 30.6. i ako se taj rok ne ispoštuje onda idu kamate,jel?? ....Ili moguća tužba protiv države. Tako oni nama rade,ako se ne plati PDV kamate rastu pa na kraju krajeva blokada računa. Samo tko će se s bikom bosti....hm..
DARKO- Broj postova : 1603
God : 37
Zanimanje : Šofer
Registriran : 26.11.2011
52
NH T5060 DARKO je napisao/la: Ako je zakonom propisano da je krajnji rok za isplatu poticaja 30.6. i ako se taj rok ne ispoštuje onda idu kamate,jel??
znaš i sam kak se za takvog nekaj pri nama veli "ako si skopaš oko" onda budeš dobil kamate.
Je znam Branko. Ali onda to pravilo nek vrijedi kak za nas tak i za njih. Jel tko dobio drugi dio ?? U mom selu nitko koga ja znam.
52
pa si i sam napisal da se z bikom nemreš bosti jer ima vekše roge (barem pretpostavljam NHF)
Tak nekak,ali očem reći da nije pošteno..ako vrijedi zakon za mene onda vrijedi i za vas i za državu i za sve one koji su u granicama lijepe naše..ma,daleko smo mi od toga....kolko znam i Europa bi morala pritiskat naše da se ispoštuje zakon i da se poticaj isplati do 30.6.
52
NH nema tu poštenja, oni su u politici iz razloga da zakoni se na njih ne primjenjuju...
Zanimljivo je to da se ne lokalnoj radio Županje vrti džingl vezano za spaljivanje žitnih ostataka, odnosno da se ne spaljuje jer će polj inspektor lako uočiti da je spaljeno te da će na temelju istoga napraviti zapisnik u kojem će donijet odluku o smanjenju poticaja , i sada ja postavljam pitanje "SMANJENJE KOJEG POTICAJA, PA NISU GA NI ISPLATILI A ONI BI JOŠ I SMANJIVALI, ILI ZAŠTITNA CIJENA PŠENICE JE BILA 1.05 kn A SADA SE "NAVODNO" SMANJUJE NA 0.75 kn, PA PITAM SE JA DI JE TU LOGIKA JER SE SIJALO PO SKUPIM INPUTIMA A SADA SE SKIDA ZAŠTITNA CIJENA DA BI SE "NEKOGA" NAVODNO ZAŠTITILO
Jasna je politika ove vlade a to je potpuno uništenje privatnog sektora kao i što su radili njihovi preci 1948 godine... ispravite me ako griješim
Zanimljivo je to da se ne lokalnoj radio Županje vrti džingl vezano za spaljivanje žitnih ostataka, odnosno da se ne spaljuje jer će polj inspektor lako uočiti da je spaljeno te da će na temelju istoga napraviti zapisnik u kojem će donijet odluku o smanjenju poticaja , i sada ja postavljam pitanje "SMANJENJE KOJEG POTICAJA, PA NISU GA NI ISPLATILI A ONI BI JOŠ I SMANJIVALI, ILI ZAŠTITNA CIJENA PŠENICE JE BILA 1.05 kn A SADA SE "NAVODNO" SMANJUJE NA 0.75 kn, PA PITAM SE JA DI JE TU LOGIKA JER SE SIJALO PO SKUPIM INPUTIMA A SADA SE SKIDA ZAŠTITNA CIJENA DA BI SE "NEKOGA" NAVODNO ZAŠTITILO
Jasna je politika ove vlade a to je potpuno uništenje privatnog sektora kao i što su radili njihovi preci 1948 godine... ispravite me ako griješim
NH T5060 DARKO je napisao/la:Ni ja ne vjerujem da će poticaji biti isplaćeni ovaj mjesec.. Ako je zakonom propisano da je krajnji rok za isplatu poticaja 30.6. i ako se taj rok ne ispoštuje onda idu kamate,jel?? ....Ili moguća tužba protiv države. Tako oni nama rade,ako se ne plati PDV kamate rastu pa na kraju krajeva blokada računa. Samo tko će se s bikom bosti....hm..
Država je sama sebi iskopala jedno oko ne naplaćujući 40+ milijardi kuna poreza od poreznih obveznika. Drugo oko si je iskopala kada je dopustila još veća međusobna dugovanja privrednih subjekata. Sada to treba nekako razriješiti, a to će vjerovatno završiti tako da će porez i međusobna dugovanja ostati nenaplaćeni (biti će ih potrebno otpisati) u velikoj većini slučajeva. Ova molba trenutnog ministra da se plati porez samo je potez da se pokuša uzeti što se može, dok je za nas, koji redovito moramo plaćati poreze to ispada kranji bezobrazluk i svojevrsna 'nagrada' onima koji nisu uredno plaćali poreze i osatala davanja.
falkon 2 je napisao/la:NH nema tu poštenja, oni su u politici iz razloga da zakoni se na njih ne primjenjuju...
Kod mene je jedan čovijek godinama palio šikare koje su u neposrednoj blizini velikih šuma (i poljoprivrednih površina), vatrogasci su gasili, a on ponovno palio. Sve se znalo, ali čovijek je slobodno šetao - nitko ga nje smatrao opasnošću. Tako je palio sve dok se nije uhvatilo cca 1-2 hektara debele šume i samo zahvaljujući brzoj intervenciji šumara, vatrogasaca i ludoj sreći nisu počele goriti velike šume. Ustanovljeno je da je taj isti palio, ali i dan danas dalje šeće slobodno. Više ne znam što taj treba zapaliti da ga stave pod ključ. Sustav radi presporo i to bi nas na kraju moglo doći glave.
Što se tiče trenutne poljoprivredne politike, bojim se da je situacija u neku ruku gora nego '48. Tada je vlast imala jasan cilj što i kako žele postići i sve su radili da ostvare zadane ciljeve (kolektivizaciju). Danas, čini se, kao da nema jasnog cilja i u tome je osnovni problem. Preširoko se šara sa izjavama, a to znači da nema konkretnog plana što se želi postići (i kako). To je u neku ruku puno opasnije, jer se procesi odvijaju stihijski - pa 'kako ispadne uvijek dobro ispadne'.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
NH T5060 DARKO je napisao/la:Tak nekak,ali očem reći da nije pošteno..ako vrijedi zakon za mene onda vrijedi i za vas i za državu i za sve one koji su u granicama lijepe naše..ma,daleko smo mi od toga....kolko znam i Europa bi morala pritiskat naše da se ispoštuje zakon i da se poticaj isplati do 30.6.
Na koju Europu mislite ? Europa počevši od Slovenije ima riješen model poljoprivrede , imaju viška hrane ! U balkanskoj Hrvatskoj njima bi bilo drago da na svim njivama imamo korov i pune džepove novaca za kupnju njihove hrane !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
slamu ne treba palit nego prodat nizozemcima,plaćaju 190eur tonu
http://www.topagrar.com/news/Markt-News-Niederlaendern-geht-das-Stroh-aus-861755.html
12
Falkon nikaj ne griješiš,već se bojim koja će biti cijena pšenice.
Prije nekih 3 tjedna do mjesec dana najduže,gledao sam vijesti..Čačić je davao svoj komentar na nekom sajmu poduzetnika i rekao je kako treba odvajati državni novac odnosno poticaj za takve djelatnosti kao što je ta djelatnost (ne sjećam se točno koja), a ne za poljoprivredu od koje ima malo odnosno gotovo ništa koristi.
Pa ljudi moji zamislite vi to kaj je on uspio reć! Gdje toga ima?!! Za mene to več nije samo krajnja bahatost i bezobrazlog,nego polako i mržnja prema tom sektoru. On ima velik utjecaj na sve to i kako je rekla ova bivša ministrica da on nije ni smio biti na tom položaju gdje je sad, to podržavam!
Prije nekih 3 tjedna do mjesec dana najduže,gledao sam vijesti..Čačić je davao svoj komentar na nekom sajmu poduzetnika i rekao je kako treba odvajati državni novac odnosno poticaj za takve djelatnosti kao što je ta djelatnost (ne sjećam se točno koja), a ne za poljoprivredu od koje ima malo odnosno gotovo ništa koristi.
Pa ljudi moji zamislite vi to kaj je on uspio reć! Gdje toga ima?!! Za mene to več nije samo krajnja bahatost i bezobrazlog,nego polako i mržnja prema tom sektoru. On ima velik utjecaj na sve to i kako je rekla ova bivša ministrica da on nije ni smio biti na tom položaju gdje je sad, to podržavam!
52
@ Fidalito nepodržavam palenje nego sma to napisao u prnesenom značenju odnosno KOJE ĆE POTICAJE ONI UMANJIVATI KADA IH I NE ISPLAĆUJU KAKO TREBA, to je bit svega toga... svakoga tko zapali i ostavi bez nadzora treba strogo kažnjavati i to je jasno... ALI ja ne palim ali svaki puta kada zaorem biljne ostatke imam velikih problema sa mišjom populacijom jer imaju savršen materiajl za život ispod zemlje, a kada trujem opet nevalja jer se lisice truju i opet sam kriv... znači "hebe lud zbunjenog"...
ja ne znam kako vi, ali ja sam u k.. o cijeni žita ne smijem ni razmišljat jer moram prodat da platim dugove i zakup
12
Tako nekako je i kod mene ,pa čak i gore ,jer je politička situacija onomačor je napisao/la:ja ne znam kako vi, ali ja sam u k.. o cijeni žita ne smijem ni razmišljat jer moram prodat da platim dugove i zakup
Očekivali su se poticaji koji su kasnili ,investiralo se u strojeve ,e sad polako slijedi prodaja stočnog fonda da se izvučem iz dugova
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
sve je to lijepo zamišljeno od strane eu,jer se naši praznoglavci guraju k eu ko da bo nam tam lijepo nekaj,imao sam bolje mišljenje o eu,ali s vremenom čovjek dojde k pameti,a izgleda da je naša zemlja generalni uvoznik jer i neke stvarni ne uvažamo samo iz eu,nek i iz balkana,pa se pitam trebaju li opće poticaj firmama koje rade uvoz proizvoda ili nama seljacima??? svi govore da su Hrvati pametan narod,eh vidim gdje im je ta pamet......
Tomek612- Broj postova : 938
God : 29
Zanimanje : poljoprivredni tehničar opći
Registriran : 11.11.2011
21
Pametni mi jesmo samo kaj krivi s nama vladaju..možeš popit svu pamet svijeta ali ako ti drugi ne dozvoljava da tu pamet koristiš onda si nemožeš pomoć.
Evo izvršenje proračuna za ovaj mjesec i teško kaj bi se nešto promijenilo.
http://www.mfin.hr/hr/izvrsenje-proracuna
52
NH T5060 DARKO je napisao/la:
Pa dokle više?
Pa i mi smo ljudi!?
Stranica 26 / 40. • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Similar topics
» Poticaji u poljoprivredi
» Poticaji u poljoprivredi (2)
» Poticaji u poljoprivredi (3)