AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
gruberanje
Stranica 4 / 12. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Re: gruberanje
pingo koliki je zahvat stroja i kakvo je ime isotm.
nino- Broj postova : 75
God : 54
Registriran : 21.08.2010
0
Pingo, ovaj tvoj gruber je 19 radnih tijela to je onaj sto si ga spominjo.. zemlja je kao kod mene tetak ni jednu tablu nije ni podrivo ni grubiro jednostavno nemoze se.. to su buse oranje ide ali ko ce tanjurat cca 80ha.. po tome.. tako da se u špricu zamijesalo nekog otrova i spalilo to,...!!
ur45- Broj postova : 1288
God : 30
Registriran : 17.01.2009
-6
Stroj se zove Vaderstad TopDown a radna širina 4 metra ( skuplja se za transport ).nino je napisao/la:pingo koliki je zahvat stroja i kakvo je ime isotm.
http://www.vaderstad.com/product2.aspx?treeId=29&childTreeId=2&grandChildTreeId=2&lnkMainId=2
Gruber je 19 organa i 4.5 metara . Prevelik stroj za moj traktor ali snalazim se najbolje što mogu .ursus4514 je napisao/la:Pingo, ovaj tvoj gruber je 19 radnih tijela to je onaj sto si ga spominjo.. zemlja je kao kod mene tetak ni jednu tablu nije ni podrivo ni grubiro jednostavno nemoze se.. to su buse oranje ide ali ko ce tanjurat cca 80ha.. po tome.. tako da se u špricu zamijesalo nekog otrova i spalilo to,...!!
Strnjake nikada nisam prskao totalnim herbicidom . Bolje volim mehaničku obradu .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
jel to njemu fali dio haube
IVAN DF180.7- Broj postova : 287
God : 31
Zanimanje : učenik
Registriran : 04.06.2010
0
[/quote]
Gruber je 19 organa i 4.5 metara . Prevelik stroj za moj traktor ali snalazim se najbolje što mogu .
Strnjake nikada nisam prskao totalnim herbicidom . Bolje volim mehaničku obradu .
Stroj, ti ima pravi valjak iza samo da je zemlja malo lakša to bi radilo posao samo takav..!!
-6
Je , traktoru nedostaje bočna oplata . Ima ju ali u garaži . Pokidali se gumeni prihvati na traktoru . Isti su kao na RX 170 ... gumeni okrugli
Za moj gruber u ovome slučaju bi preferirao neki drugačiji valjak . Barem onu beskonačnu spiralu ili neki prstenasti valjak . Bolje bi rezalo te tvrde buse .
Za moj gruber u ovome slučaju bi preferirao neki drugačiji valjak . Barem onu beskonačnu spiralu ili neki prstenasti valjak . Bolje bi rezalo te tvrde buse .
3
pingo oće tvoj kolega taj stroj koristiti i za predsjetvenu pripremu umjesto pluga ili samo za strništa
IVAN DF180.7- Broj postova : 287
God : 31
Zanimanje : učenik
Registriran : 04.06.2010
0
Nisam siguran . Ovu njivu koju radi na slikama će samo poplašiti sirak da bi na jesen išlo oranje za sjemenski kukuruz iduće godine . Samo toliko znam a šta će biti sa ostalim strnjacima koje je preletio sa TopDown ne znam .IVAN DF180.7 je napisao/la:pingo oće tvoj kolega taj stroj koristiti i za predsjetvenu pripremu umjesto pluga ili samo za strništa
3
jel se moze gruberom ic na potarupirani (kombajnom) kukuruznjak, dal je iko to probo ili ima neku sliku da se vidi kao to izgleda ili je nemoguce to radit
hmm. Vidio da sam da je matija case sa podrivacem isao u kukuružnjak. Sve zavisi kako je potarupano. Ako nema puno mase, i ako ostaviš ono na tjedan-dva da istrune. Vjerujem da bi se moglo gruberati...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
Ma, kako se nebi moglo jedan pametan poljoprivrednik u mom selu uzme tanjuracu vucenu 32 diska mađaricu i po kukuruzistu 2 puta pređe tog gore jos budee uff i ima IMT sijacicu 23 red tj.. 3m sa diskovima i posije 22ha ječma tako.. kad ono jecam bolji od moje pšenice za koju sam ja sojiste oro, mslm imo je veci prinos.. pa ja mislim da bi i gruberanje valjalo..!
-6
IVAN DF180.7 je napisao/la:
jel to njemu fali dio haube
ja bi reko da je baji vrucina poceo se znojit pa su mu poskidali "viskove"
mozda i nije al na vecini traktora koje sam vidio bez tih bocnh stranica glavni razlog sto ih nema je vrucina
zrine89 je napisao/la:hmm. Vidio da sam da je matija case sa podrivacem isao u kukuružnjak. Sve zavisi kako je potarupano. Ako nema puno mase, i ako ostaviš ono na tjedan-dva da istrune. Vjerujem da bi se moglo gruberati...
ja sam podrivao kukuružnjak odma drugi dan poslije kombajna,,bilo je jako suho i dalo se podrivati...da nisam onda podrinuo nebi uopče više mogao..od onda nisam ništa podrivao,,ova godina prevlažna...i dok sam podrivao nije bilo nikakvog štopanja,,ništa nije bilo tarupirano heder ima freze ispod
Matija case 5140- Broj postova : 989
Zanimanje : Svinjogojac
Registriran : 18.01.2009
18
Pingo
Ja moram pitat za velikog mf-a jel imo kakvih problema snjim i šta kaže na servis....ovi iz Bizovca čini mi se!
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
@deere power
Kolega mi kaže da traktor nikada nije pregrijan . U pola ljeta radi preko cijelog dana bez pregrijavanja . Mislim da moderni traktori uopće ne pate od pregrijavanja .
@Krx
Kvar na motoru i puknuće prednjeg ovjesa su po meni neoprostive greške na tome traktoru . Servisna služba iz Bizovca je po kolegi malo bolja od one druge .
Kolega mi kaže da traktor nikada nije pregrijan . U pola ljeta radi preko cijelog dana bez pregrijavanja . Mislim da moderni traktori uopće ne pate od pregrijavanja .
@Krx
Kvar na motoru i puknuće prednjeg ovjesa su po meni neoprostive greške na tome traktoru . Servisna služba iz Bizovca je po kolegi malo bolja od one druge .
3
"Mislim da moderni traktori uopće ne pate od pregrijavanja ."
a staromodni pate?
ako su ispravni i ne preoptereceni ni jedan se ne smije grijat, vidioo sam na par mjesta da ljudi kad rade neke teze poslove po vrucini skinu te bocne maske jer motor ima vise zraka, a to ima smisla jer se samim tim manje grije
a svaki se moze pregrijat, bio najmoderniji ili stara raga a razlog tomu moze bit jako puno stvari
a staromodni pate?
ako su ispravni i ne preoptereceni ni jedan se ne smije grijat, vidioo sam na par mjesta da ljudi kad rade neke teze poslove po vrucini skinu te bocne maske jer motor ima vise zraka, a to ima smisla jer se samim tim manje grije
a svaki se moze pregrijat, bio najmoderniji ili stara raga a razlog tomu moze bit jako puno stvari
Da staromodni pate . RX 170 pod tri metra gruberom u pola ljeta si mogao za desetak krugova dotjerati u crveno . NH Ford sam isto mogao otjerati u crveno . Moderni traktori skoro da ti to ne dozvole odnosno kako god da sam vozio ova moja dva nije bilo pregrijavanja . Zašto ne znam . Uvijek radim najbrže što može a po nekoj definiciji to je možda to preopterećenje koje spominješ . Ako može 0.1 km/h brže onda tako radim . Dalje ne znam a ovo ti je argumentirano .
Skidanje bočne haube ne pomaže na modernim traktorima . Odmaže .
Skidanje bočne haube ne pomaže na modernim traktorima . Odmaže .
3
tako i kod mene podrivanje... ili bilo šta mccormic ili case, a landini kada je pod opterećenjem onda hoće malo i ulja potrošiti... meni zna biti veća malo radna teperatura kada se vozim nego kada orem ili tako nešta na caseu i cormicu... ali još nije ni na jednom došlo do crvenoga hvala bogu za sada...
Zadnja promjena: case; 10/9/2010, 20:00; ukupno mijenjano 1 put.
case- Broj postova : 1304
God : 33
Zanimanje : student
Registriran : 10.02.2010
2
vjerovarno zato jer je motor bio los na RX, da je bio u punoj snazi nebi smio ni osjetit 3m gruber
preopterecenje je kad se zakaci prevelik stroj za odredjen traktor a i ako se vozi veliko brzinom ali najvise zbog toga ako je los motor ako fali vode u hladnjaku ako losa pumpa, zastopan hladnjak i jos puno stvari, dosad sam imo dosta traktroa i svi su bili stari, neke sam radio generalno, neki su imali dobar motor a neki los, i naravno da se grio onaj s losim motorom dok oni koji su bili odradjeni generalno mogo si terat na maksimumu cijeli dan i nije se grijo ni najmanje ( recimo TD 90 u oranju s leopardom 3x35) mogo si radit bez straha od grijanja
zato kazem nebitno koje je godiste motor na traktoru svi se mogu pregrijat, a bilo bi jako lose da ti sa s tvjim strojevim pregrijes svoje traktore jer su premali za njih i to je razlog zasto se ne griju
probaj sa sjetvospremacom od 8m radit pa ces vidit (mislim da je omjes 25ks 1m)
preopterecenje je kad se zakaci prevelik stroj za odredjen traktor a i ako se vozi veliko brzinom ali najvise zbog toga ako je los motor ako fali vode u hladnjaku ako losa pumpa, zastopan hladnjak i jos puno stvari, dosad sam imo dosta traktroa i svi su bili stari, neke sam radio generalno, neki su imali dobar motor a neki los, i naravno da se grio onaj s losim motorom dok oni koji su bili odradjeni generalno mogo si terat na maksimumu cijeli dan i nije se grijo ni najmanje ( recimo TD 90 u oranju s leopardom 3x35) mogo si radit bez straha od grijanja
zato kazem nebitno koje je godiste motor na traktoru svi se mogu pregrijat, a bilo bi jako lose da ti sa s tvjim strojevim pregrijes svoje traktore jer su premali za njih i to je razlog zasto se ne griju
probaj sa sjetvospremacom od 8m radit pa ces vidit (mislim da je omjes 25ks 1m)
@deere power
Tema je gruberanje pa da nas malo vratim na to .
Gruber od 4.5 metara postavim na 20 cm dubine i mogu zaboraviti na brzine iznad 5 km/h . Dakle taj gruber nikako ne ide pod definiciju mali stroj za 200 KS traktor . Apsolutno najtopliji dan ljeta od jutra do mraka radim traktorom da se ovaj ne pregrije . Svake sekunde max. mogućom brzinom .
Priznajem da prije nisam imao trakore koji su po cijeli dan radili bez pregrijavanja pa mi je možda zato sada čudno da to mogu . Ford je imao jedan pokazatelj za temperaturu ispuha . Prvo bi ta temperatura lagano rasla da bi kasnije i temperatura motora skočila . No dobro ne žalim sada za tim jer da nije bilo mogućeg pregrijavanja ne bi bilo niti ove slike . Malo staneš , izađeš van , udahneš čisti zrak i pukneš koju slikicu za uspomenu Vidiš kako u zadnje vrijeme ne šaljem slike , nema pregrijavanja = nema slikanja
Tema je gruberanje pa da nas malo vratim na to .
Gruber od 4.5 metara postavim na 20 cm dubine i mogu zaboraviti na brzine iznad 5 km/h . Dakle taj gruber nikako ne ide pod definiciju mali stroj za 200 KS traktor . Apsolutno najtopliji dan ljeta od jutra do mraka radim traktorom da se ovaj ne pregrije . Svake sekunde max. mogućom brzinom .
Priznajem da prije nisam imao trakore koji su po cijeli dan radili bez pregrijavanja pa mi je možda zato sada čudno da to mogu . Ford je imao jedan pokazatelj za temperaturu ispuha . Prvo bi ta temperatura lagano rasla da bi kasnije i temperatura motora skočila . No dobro ne žalim sada za tim jer da nije bilo mogućeg pregrijavanja ne bi bilo niti ove slike . Malo staneš , izađeš van , udahneš čisti zrak i pukneš koju slikicu za uspomenu Vidiš kako u zadnje vrijeme ne šaljem slike , nema pregrijavanja = nema slikanja
3
a nista onda kupi neku stariju pilu bar ce bit slika a i moces odmorit, malo protegnit noge
opet kazem ako je sve ok ne smije se grijat, pogotovo novi traktor sad da ti se grije pa to bi bilo da poludis, ali svaki se moze pregrijat
gruber je taman stroj za njih, ali ostali su mali za traktore 200ks
opet kazem ako je sve ok ne smije se grijat, pogotovo novi traktor sad da ti se grije pa to bi bilo da poludis, ali svaki se moze pregrijat
gruber je taman stroj za njih, ali ostali su mali za traktore 200ks
DP ovo su tvoje citirane riječi
preopterecenje je kad se zakaci prevelik stroj za odredjen traktor a i ako se vozi veliko brzinom
e kada sam te pitao kojom brzinom i koji plugom oreš odgovor je bio s c 1i2 plugova si nabrojo 3 brazne 16 ili14 coli da vučeš, odmah sam primjetiom da ti nisi baš imao puno rada s svojim jd 4230 jer je nemoguče orati s tom brzinom i stakvim plugom u toj brzini jer se traktor odmah počne grijati.Tako da se u potpunosti slažem s gore citiranom izjavom.
preopterecenje je kad se zakaci prevelik stroj za odredjen traktor a i ako se vozi veliko brzinom
e kada sam te pitao kojom brzinom i koji plugom oreš odgovor je bio s c 1i2 plugova si nabrojo 3 brazne 16 ili14 coli da vučeš, odmah sam primjetiom da ti nisi baš imao puno rada s svojim jd 4230 jer je nemoguče orati s tom brzinom i stakvim plugom u toj brzini jer se traktor odmah počne grijati.Tako da se u potpunosti slažem s gore citiranom izjavom.
Gost- Gost
istina bio sam preoro samo 1kj s tom brzinom i nije se ni stigo ugrijat, drugi put sam iso sa B2 i traktoru je puno lakse i ide brze, u C1 i 2 sam osjetio da se pomalo gusi
pregrijavanje može nastupiti samo neprikladnom brzinom...
case- Broj postova : 1304
God : 33
Zanimanje : student
Registriran : 10.02.2010
2
nastavno na ovo:
http://www.poljoprivredni-forum.biz/prikljueci-f9/gruberi-t1031-30.htm
ide ovo:
http://www.poljoprivredni-forum.biz/prikljueci-f9/gruberi-t1031-30.htm
ide ovo: