AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prosvjed
Stranica 14 / 36. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 25 ... 36
Re: Prosvjed
Mozda ce nam ga i ukinit uskoro ili filtrirat kao u Kini
Jedna prigonda slika:
http://www.index.hr/lajk/poster/17052/sto-radi-vlada-
Jedna prigonda slika:
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
pa to ja pričam cijelo vrijeme!!!ak more javno reči da mu je najveći problem kaj mu curi mlijeko iz laktofriza onda bum ga ja nagovorila da prosvjeduje??a znam od čega izvlači pare,al ne smijem javno reči,jer ipak ljudi ovo čitaju,iako je to o dotičnome javna tajna.i kud sad??minajo je napisao/la:Od mojih sumještana leba nema.
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
SteveO je napisao/la:Mozda ce nam ga i ukinit uskoro ili filtrirat kao u Kini
Jedna prigonda slika:
Neće oni ništa filtrirati. Prvo nisu sposobni to napraviti, a drugo (i ono važnije) 'ne smiju radi Europe'. Takvo laganje - obično se obije o 'glavu' političarima i strankama - na prvim izborima koji slijede. Jedino bi stranka mogla malo ublažiti situaciju da pokažu svoju principjelnost i da ministar dobije 'nogaru'. To bi im bilo puno korisnije (i jednostavnije), nego da se igraju sa 'filtriranjem' sadržaja interneta. Ionako je ovo ministar sa vrlo kratkim rokom upotrebe - koji upravo istječe.
Zadnja promjena: Fidelito; 12/2/2013, 11:44; ukupno mijenjano 1 put.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
OPG VACENOVSKI je napisao/la:pa to ja pričam cijelo vrijeme!!!ak more javno reči da mu je najveći problem kaj mu curi mlijeko iz laktofriza onda bum ga ja nagovorila da prosvjeduje??a znam od čega izvlači pare,al ne smijem javno reči,jer ipak ljudi ovo čitaju,iako je to o dotičnome javna tajna.i kud sad??minajo je napisao/la:Od mojih sumještana leba nema.
napraviš novi indentitet na forumu - i kažeš ako već moraš. I praviš se da ne znaš ko je to rekel.
117
Pa pokazao je na firmi sa jednim zaposlenim koliko je sposoban...
SteveO- Broj postova : 1673
Registriran : 28.08.2009
39
HMMM TO SAM I OČEKIVO JER SAM I SUMNJAO U TO DA JE NAŠ UVAŽENI ČLAN ĐURO JAPARIĆ KOJI SE TOLIKO PROTIVI BILO KAKVIM NAŠIM POTEZIMA I NEGODOVANJIMA KOJE NAM OVA DRŽAVA RADI VIDIM DA JE JEDNOSTAVNO OSTAO BEZ IKAKVIH KOMENTARA JER JE CIJENJENI KOLEGA PULIN OD NAŠEG DRAGOG MINISTRA JAKOVINE !!!! PITAM SE JEL U SVAKOM ŽITU MORA BIT KUKOLJA I DO KADA ĆEMO NASJEDAT NA NJIHOVE PRIČE !!!!!
johndeere_7810- Broj postova : 159
God : 40
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 14.01.2013
3
Kolega Đuro nastupa pod svojim punim imenom i prezimenom, da je nečiji pijun sakrio bi se vjerovatno iza nekog drugog identiteta. Ja isto neću u prosvjede, jer mislim da oni ništa neće riješiti (kao što nikada do sada nisu). Mislim da se radi o krivo postavljenim ciljevima (sve strane gledaju vrlo kratkoročno, a ne dugoročno i zato nema uspjeha niti kod političara a niti kod prosvjednika).
117
pa takima ko ti ništa očito ni ne fali !!! pa da sigurno nisi dobio poticaj kad smo mi bili 15 dana na cesti i smrzavali se, naravno da nema uspjeha kad su nam sve uzeli i šta treba dopustit i da nas nastave i dalje gulit, pa DOKLE ???? PRVO I PRVO OVI NISU NIŠTA ISPOŠTIVALI ŠTA SU OBEĆALI , NISMO DOBILI NIŠTA ZA ŠTETU REČENO JE BIT ĆE SVE ISPLAĆENO U PRVOM MJESECU AKO SI TI TO DOBIO KAO I OSTALI ONDA UOPĆE NEMAŠ RAZLOGA ZA TO I ISPRIČAVAM SE ONDA !! drugo prodavat će nam "EURO 5 DIZEL" ISTE BOJE KAO I OVO SMEĆE ŠTO SAD IMAMO PO CJENI KOJA ĆE BIT ZA 1 KUNU VEĆA OD SADAŠNJE,, ONDA OČITO SVIMA ODGOVARA I OVAJ PRAVILNIK ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE !!! AKO JE TAKO SVI SE LJEPO NAGUZITE I RECITE UTERAJTE NAM GA JOŠ DO KRAJA I SVI ĆEMO BIT SRETNI I ZADOVOLJNI !!!!!!!!!!!!!!!
johndeere_7810- Broj postova : 159
God : 40
Zanimanje : poljoprivrednik
Registriran : 14.01.2013
3
Fidelito je napisao/la:Kolega Đuro nastupa pod svojim punim imenom i prezimenom, da je nečiji pijun sakrio bi se vjerovatno iza nekog drugog identiteta. Ja isto neću u prosvjede, jer mislim da oni ništa neće riješiti (kao što nikada do sada nisu). Mislim da se radi o krivo postavljenim ciljevima (sve strane gledaju vrlo kratkoročno, a ne dugoročno i zato nema uspjeha niti kod političara a niti kod prosvjednika).
Danas sam razgovarao sa nekim u Saboru ! Kažu da su dobili napisano na najmoguće ljepši način !
Osobno poznajem probleme , promašaje Beča , Beograda , hrvatskih političara u Zagrebu , proces rađanja i izumiranja sela , tehnološke promjene u poljoprivredi i isključivo sa znanjem želim pomoći ! To je napisano predsjedniku RH , predsjedniku Vlade , zastupnicima , seljačkim vođema !
Na prosvjed moramo izaći masovno ako se ne postigne dogovor , ali na isto tako civiliziran način da ne dobijemo javnost protiv sebe !
Ne gledam kratkoročno !
Ministru Jakovini i svima u Kutjevu sam javno rekao da imamo mogućnost za ključne promjene u poljoprivredi !
Iz Veleposlanstva Nizozemske dali su imena kontakt osoba ! Sutra dio njihovog Zakona o nasljeđivanju ide ministru Jakovini i predstavnicima 12 udruga i Hrvatskoj poljoprivrednoj komori !
Đuro Japarić- Broj postova : 1758
Registriran : 17.02.2012
55
johndeere_7810 je napisao/la:HMMM TO SAM I OČEKIVO JER SAM I SUMNJAO U TO DA JE NAŠ UVAŽENI ČLAN ĐURO JAPARIĆ KOJI SE TOLIKO PROTIVI BILO KAKVIM NAŠIM POTEZIMA I NEGODOVANJIMA KOJE NAM OVA DRŽAVA RADI VIDIM DA JE JEDNOSTAVNO OSTAO BEZ IKAKVIH KOMENTARA JER JE CIJENJENI KOLEGA PULIN OD NAŠEG DRAGOG MINISTRA JAKOVINE !!!! PITAM SE JEL U SVAKOM ŽITU MORA BIT KUKOLJA I DO KADA ĆEMO NASJEDAT NA NJIHOVE PRIČE !!!!!
1. rekao sam nekima prije sastanka u Baranji da se osnuje Stožer koji će voditi prosvjede !
2. Rekao sam javno u Ferovcu da se traži povlačenje Zakona iz procedure !
3. Rekao sam javno ministru Jakovini i svima u Kutjevu , da sam poslao predsjedniku Vlade , i zastupnicima da se Zakon povuče iz procedure , da se imenuje Povjerenstvo i napiše 5 zakona vezanih za poljoprivredu
PU Zagrebačka , vrijeme održavanja prosvjeda 23 01 . 13 , od 9 do 10 , 30 , ispred Hrvatskog Sabora , Gospodarsko - demografskog karaktera - vezano za poljoprivredu , - kao prosvjednici mogu doći dio vođa seljačkih udruga ako hoće ,
Predložio sam da se u Baranji donese odluka da neka udruga prijavi prosvjed ispred Sabora , kao dio osmišljenog prosvjeda !
Nije me strah ponovno to prijaviti , smije doći 1500 seljaka , ako ih toliko u Hrvatskoj ima !
55
mislim da je zakon o zemljuštu najmanja briga velike vecine seljaka tek recimo mene nije briga za taj zakon kad je u mojj opcini kao i u velikom dijelu baranje zemlja ili prodana vec ili zakupi ili koncesiaj belju i on se odreko te zemlje koju su dobili privatnici sad sigurno nece ic to otimat nazad znaci ko je jamio jamio
tako da me zaboli nesto za taj zakon i sve druge vezane za zemlju a ima nas puno ovakvih kao ja, i da se razumijemo ja nisam kupio ni 1kj drzavne zemlje ili dobio u dugogodisnji zakup
treba se borit da prezivimo da dobijemo te poticaje da se konacno zna bilo kakav red oko poticaja dal ce ih bit dal nece samo nek se zna a ovo sto Đuro u svakom svom postu se okrece na taj zakon o zemlji od tog vecina nas nema nista
tako da me zaboli nesto za taj zakon i sve druge vezane za zemlju a ima nas puno ovakvih kao ja, i da se razumijemo ja nisam kupio ni 1kj drzavne zemlje ili dobio u dugogodisnji zakup
treba se borit da prezivimo da dobijemo te poticaje da se konacno zna bilo kakav red oko poticaja dal ce ih bit dal nece samo nek se zna a ovo sto Đuro u svakom svom postu se okrece na taj zakon o zemlji od tog vecina nas nema nista
Ne bi se složio da VEĆINA nema ništa s zakonom, prije da vas manjina nema ništa s tim zakonom koji ne radite ni jutro državne zemlje,
u Brodsko posavskoj županiji ima puno zemlje koja nije riješena
u Brodsko posavskoj županiji ima puno zemlje koja nije riješena
matijas311- Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0
ne znam koliko kod tebe ima zemlje al znam koliko ima u baranji i vecina je rjesena zavrsena prica, kako ko moze onda ocekivat da baranjci idu u prosvjede di se spominje zemlja, ja prvi necu
i jos nesto sad ljudiam trebaju novci i trebalo bi se samo to trazit ne za zemlju legalizaciju mljeko i 100 stvari da vis eni sami ne znamo sta trazimo, jedno po jedno, ili ovako kao dosad meni svejedno al ne vidim rezultate
i jos nesto sad ljudiam trebaju novci i trebalo bi se samo to trazit ne za zemlju legalizaciju mljeko i 100 stvari da vis eni sami ne znamo sta trazimo, jedno po jedno, ili ovako kao dosad meni svejedno al ne vidim rezultate
deere power je napisao/la:ne znam koliko kod tebe ima zemlje al znam koliko ima u baranji i vecina je rjesena zavrsena prica, kako ko moze onda ocekivat da baranjci idu u prosvjede di se spominje zemlja, ja prvi necu
Na području Batine vidim na arkodu da ima jako puno zemlje koja nije upisana u arkod, a izgleda mi kao obradiva zemlja.
Znaš li možda zašto nije upisana u arkod? Jel minirano ili je drugi razlog
matijas311- Broj postova : 120
Registriran : 10.10.2010
0
johndeere_7810 je napisao/la:pa takima ko ti ništa očito ni ne fali !!! pa da sigurno nisi dobio poticaj kad smo mi bili 15 dana na cesti i smrzavali se, naravno da nema uspjeha kad su nam sve uzeli i šta treba dopustit i da nas nastave i dalje gulit, pa DOKLE ???? PRVO I PRVO OVI NISU NIŠTA ISPOŠTIVALI ŠTA SU OBEĆALI , NISMO DOBILI NIŠTA ZA ŠTETU REČENO JE BIT ĆE SVE ISPLAĆENO U PRVOM MJESECU AKO SI TI TO DOBIO KAO I OSTALI ONDA UOPĆE NEMAŠ RAZLOGA ZA TO I ISPRIČAVAM SE ONDA !! drugo prodavat će nam "EURO 5 DIZEL" ISTE BOJE KAO I OVO SMEĆE ŠTO SAD IMAMO PO CJENI KOJA ĆE BIT ZA 1 KUNU VEĆA OD SADAŠNJE,, ONDA OČITO SVIMA ODGOVARA I OVAJ PRAVILNIK ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE !!! AKO JE TAKO SVI SE LJEPO NAGUZITE I RECITE UTERAJTE NAM GA JOŠ DO KRAJA I SVI ĆEMO BIT SRETNI I ZADOVOLJNI !!!!!!!!!!!!!!!
Nisam bio na tim prosvjedima (svejedno na koje prosvjede mislim pod 'tim', jer nisam bio iz principa niti na jednim), kao što vrlo vjerovatno neću ići na iduće prosvjede koji će se odvijati. Svi vidimo da puno stvari ne štima i da neće nikada to 'štimati', kada se u tim prosvjedima ističu vrlo kratkoročni i prizemni ciljevi. Cilj tipa 'dajte nam veće poticaje' ili 'dajte nam poticaje sada i odmah' nije primjeren sadašnjoj situaciji i taj cilj prilično zorno prikazuje poljoprivrednike kao neku interesnu skupinu ljudi koji od države žele samo novce. I to po principu: što više novaca - to bolje. To ovim političarima jako odgovara, jer samo puste dva priloga o tome u udarnom terminu i prosječan čovijek koji nema posla ili radi za neki minimalac, možda i neki naš susjed iz sela koji ne prima poticaje - smatrati će takav zahtjev kao krajnji bezobrazluk. Vjerovatno sa pravom, jer je sam zahtjev možda i opravdan, ali treba ga artikulirati na drugi način.
Treba se prvenstveno pokazati da se borimo za pravedne principe. Na primjer (jedan svježi primjer) ja bih protestirao radi one krajnje bezobrazne izjave iz ministarstva kada se navodno (na brzinu) utvrdila prisutnost mikotoksina u (navodno domaćem) mlijeku. Potpuno je svejedno tko je kriv, ali nitko, a posebno ministarstvo ne smije skakati pred rudo sa upiranjem prsta u nekoga. Za to treba letjeti ministar - odmah. (Ministrica zaštite okoliša je otišla radi puno manje stvari, a morala je otići radi 'principa'). (I nikada se više ne pojaviti na političkoj sceni koliko je to sramotno.) Za to vrijedi protestirati, i pokazati svoju snagu. Građani trebaju stati uz nas, (a i mi iza građana kada se radi o njihovom protestu radi pravih principa). Ima još stvari radi kojih vrijedi protestirati, recimo radi one lažljive izjave kako će poticaji biti isplaćeni u siječnju. I sada radi očiglednog reteriranja od te izjave. Protestirati samo radi očiglednog laganja, a ne radi ne isplate poticaja. Treba se pozivati na kredibilitet vlasti... . Pri tome ne treba spominjati same isplate, to je u biti nešto sporedno. Kada pokažeš da si sposoban angažirati građane na principjelan način, a da ne dopustiš sukob sa drugim skupinama u društvu (kojima isto tako ne cvjetaju baš ruže) dobiti ćeš i ugled kod političara. Onda kada shvate da imaš snagu i ljude oko i iza sebe - neće muljariti oko datuma i visine isplate (unaprijed dogovorenih) poticaja (jer sve u životu je stvar dogovora). Jasno je da neće poticaji u cijelosti biti isplaćeni i to je jedna od stvari o kojima se treba pregovarati (ali iza zatvorenih vrata). Dok se to ne ispregovara (ili ako ne žele razgovarati) - treba protestima inzistirati na principima: Kako ste ovo ili ono mogli izjaviti, kako to mislite ukidati lokalne urede (tražiti procjenu koliko će to smanjiti trošak rada agencije, jer se i mi moramo brinuti da državna administracija radi sa minimalnim troškom, ali ne na račun kvalitete usluge), raditi razne prigovore na riješenja (zatrapvati administraciju sa prigovorima), pa kako mislite ući u EU kada niste doveli to to i to u standard EU, a to ste sve potpisali. Kako ste mogli omogućiti ovome ovo - a onome ono. Zašto ste ovog zakinuli ovdje - a onoga ondje. Birokratski aparat je velik (i preogroman) i uvijek se događaju takve stvari. I to im treba izvlačiti i tu ih mrcvariti sa sitnim stvarima po javnosti (novine, televizija, internet) do zla boga, dok ozbiljno ne sjednu za stol i ne počnu ozbiljno pregovarati o ozbiljnim stvarima. Kada ispregovaraš visinu poticaja (i način isplate) - onda se napravi javna konferencija za novinare na kojoj se kaže mi smo se dobrovoljno odrekli tolikog postotka poticaja jer situacija u državi je takva kakva je. I to konferencija na kojoj će biti prisutne obje strane i obje strane će to potvrditi. (Kada vlast to javno potvrdi - to postaje obaveza). Ionako nećemo dobiti 100% isplaćeno, a na ovaj način ćemo pridobiti onaj (i to veći dio) javnosti koja ne participiraju kao korisnici u isplati poticaja. Sada nam vlast baca pred nas koliko želi, mi ne participiramo u tome. Pred javnošću ispada da država 'štedi' kada nam uskraćuje poticaje. Istina da imaš zakon o isplati poticaja, ali daj malo pogledaj što je zakonska obaveza države - skoro ništa. Vidiš postoji puno načina kako se nekog tko je relativno 'jači' može natjerati u nekakav red. Samo treba imati znanja, malo kreativnosti i biti strpljiv. Mozak je najjači mišić u tijelu. I kada razmišljaš na takav način - zapravo je sretna okolnost kada imaš posla sa nekom 'greškom na sicu'. Puno teže je raditi - kada sa druge strane imaš sposobne ljude. Ja ne vidim takvih ideja u današnjim seljačkim vođama i prosvjedima koje pokušavaju organizirati, a niti kod političara koji odlučuju o poljoprivrednim pitanjima. Slabo poznajem to društvo (one koje poznajem niti najmanje mi se ne sviđaju, i ne bih želio da me netko uopće vidi u blizini tih ljudi), a čini mi se kako tu ima puno osobnih interesa (i političkih, a i osobnih čisto materiajlnih). Ne planiram se stavljati u funkciju takvih politika (ili osobnih interesa) koje se skrivaju iza prosvjeda ovakvi kakvi su danas. Posebno je bolan način na koji žele postići svoje ciljeve. Čudi me da ih netko uopće ozbiljno shvaća. Zato se poljoprivrdnici i ne mogu organizirati u neki smisleni pokret, a možda ima tu i nekih drugih stvari o kojima ne bih javno govorio. Ali ako netko želi na ovaj način organizirati prosvjede i ima ljudi koji ga podržavaju - samo naprijed.
117
matijas311 je napisao/la:deere power je napisao/la:ne znam koliko kod tebe ima zemlje al znam koliko ima u baranji i vecina je rjesena zavrsena prica, kako ko moze onda ocekivat da baranjci idu u prosvjede di se spominje zemlja, ja prvi necu
Na području Batine vidim na arkodu da ima jako puno zemlje koja nije upisana u arkod, a izgleda mi kao obradiva zemlja.
to je uglavnom mocvara, neobradivo
Kenđija.Hrvatski teritorij preko Dunava.matijas311 je napisao/la:deere power je napisao/la:ne znam koliko kod tebe ima zemlje al znam koliko ima u baranji i vecina je rjesena zavrsena prica, kako ko moze onda ocekivat da baranjci idu u prosvjede di se spominje zemlja, ja prvi necu
matija- Broj postova : 489
Registriran : 09.03.2008
0
deere power je napisao/la:mislim da je zakon o zemljuštu najmanja briga velike vecine seljaka tek recimo mene nije briga za taj zakon kad je u mojj opcini kao i u velikom dijelu baranje zemlja ili prodana vec ili zakupi ili koncesiaj belju i on se odreko te zemlje koju su dobili privatnici sad sigurno nece ic to otimat nazad znaci ko je jamio jamio
U Ferovcu su bile 3 teme ;
1. poticaji ,
2. legalizacija objekata ,
3. zakon o poljoprivrednom zemljištu
1. poticaji su sporedna stvar i tehničko pitanje , jasno je u ovoj besparici da su bitni i da je to prvi motiv za neke da izađu na ceste !
2. zamišljena legalizacija je osmišljena pljačka protiv koje se mora masovno izaći na prosvjed !
3.Prvi problem hrvatske poljoprivrede su zemljište i zemljišni zakoni . U sadašnjem prijedlogu oni idu samo sa izmjenama za državnu na štetu seljaka ! Ministarstvo poljoprivrede odustalo je od napisanih prijedloga za privatnu , jer nisu znali napisati što se mora ! Sa otkupom i zakupom privatne zemlje imamo u idućih 10 - 15 godina rješavati zemlju u korist razvoja obiteljskih gospodarstava .
Sada je bitno da se definira i izborimo da se državna zemlja može PRODATI obiteljskim gospodarstvima sa rokom otplate do 20 godina ! Isto je bitno da Beogradski Zakon o nasljeđivanju pošaljemo preko Drine i Dunava , jer sa njime i još nekim zakonima od 1945 smo napravili sirotinju u selima , imamo 119 izumrlih sela počevši od Slavonije , sela bez djece počevši od Slavonije !
Koji je put da bude drugačije ? O tome sam napisao političarima , dijelu predstavnicima udruga i na 2 Foruma !
Neki to mogu shvatiti brzo , neki sa malo dobre volje !
55
Fidelito je napisao/la:johndeere_7810 je napisao/la:pa takima ko ti ništa očito ni ne fali !!! pa da sigurno nisi dobio poticaj kad smo mi bili 15 dana na cesti i smrzavali se, naravno da nema uspjeha kad su nam sve uzeli i šta treba dopustit i da nas nastave i dalje gulit, pa DOKLE ???? PRVO I PRVO OVI NISU NIŠTA ISPOŠTIVALI ŠTA SU OBEĆALI , NISMO DOBILI NIŠTA ZA ŠTETU REČENO JE BIT ĆE SVE ISPLAĆENO U PRVOM MJESECU AKO SI TI TO DOBIO KAO I OSTALI ONDA UOPĆE NEMAŠ RAZLOGA ZA TO I ISPRIČAVAM SE ONDA !! drugo prodavat će nam "EURO 5 DIZEL" ISTE BOJE KAO I OVO SMEĆE ŠTO SAD IMAMO PO CJENI KOJA ĆE BIT ZA 1 KUNU VEĆA OD SADAŠNJE,, ONDA OČITO SVIMA ODGOVARA I OVAJ PRAVILNIK ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE !!! AKO JE TAKO SVI SE LJEPO NAGUZITE I RECITE UTERAJTE NAM GA JOŠ DO KRAJA I SVI ĆEMO BIT SRETNI I ZADOVOLJNI !!!!!!!!!!!!!!!
Nisam bio na tim prosvjedima (svejedno na koje prosvjede mislim pod 'tim', jer nisam bio iz principa niti na jednim), kao što vrlo vjerovatno neću ići na iduće prosvjede koji će se odvijati. Svi vidimo da puno stvari ne štima i da neće nikada to 'štimati', kada se u tim prosvjedima ističu vrlo kratkoročni i prizemni ciljevi. Cilj tipa 'dajte nam veće poticaje' ili 'dajte nam poticaje sada i odmah' nije primjeren sadašnjoj situaciji i taj cilj prilično zorno prikazuje poljoprivrednike kao neku interesnu skupinu ljudi koji od države žele samo novce. I to po principu: što više novaca - to bolje. To ovim političarima jako odgovara, jer samo puste dva priloga o tome u udarnom terminu i prosječan čovijek koji nema posla ili radi za neki minimalac, možda i neki naš susjed iz sela koji ne prima poticaje - smatrati će takav zahtjev kao krajnji bezobrazluk. Vjerovatno sa pravom, jer je sam zahtjev možda i opravdan, ali treba ga artikulirati na drugi način.
Treba se prvenstveno pokazati da se borimo za pravedne principe. Na primjer (jedan svježi primjer) ja bih protestirao radi one krajnje bezobrazne izjave iz ministarstva kada se navodno (na brzinu) utvrdila prisutnost mikotoksina u (navodno domaćem) mlijeku. Potpuno je svejedno tko je kriv, ali nitko, a posebno ministarstvo ne smije skakati pred rudo sa upiranjem prsta u nekoga. Za to treba letjeti ministar - odmah. (Ministrica zaštite okoliša je otišla radi puno manje stvari, a morala je otići radi 'principa'). (I nikada se više ne pojaviti na političkoj sceni koliko je to sramotno.) Za to vrijedi protestirati, i pokazati svoju snagu. Građani trebaju stati uz nas, (a i mi iza građana kada se radi o njihovom protestu radi pravih principa). Ima još stvari radi kojih vrijedi protestirati, recimo radi one lažljive izjave kako će poticaji biti isplaćeni u siječnju. I sada radi očiglednog reteriranja od te izjave. Protestirati samo radi očiglednog laganja, a ne radi ne isplate poticaja. Treba se pozivati na kredibilitet vlasti... . Pri tome ne treba spominjati same isplate, to je u biti nešto sporedno. Kada pokažeš da si sposoban angažirati građane na principjelan način, a da ne dopustiš sukob sa drugim skupinama u društvu (kojima isto tako ne cvjetaju baš ruže) dobiti ćeš i ugled kod političara. Onda kada shvate da imaš snagu i ljude oko i iza sebe - neće muljariti oko datuma i visine isplate (unaprijed dogovorenih) poticaja (jer sve u životu je stvar dogovora). Jasno je da neće poticaji u cijelosti biti isplaćeni i to je jedna od stvari o kojima se treba pregovarati (ali iza zatvorenih vrata). Dok se to ne ispregovara (ili ako ne žele razgovarati) - treba protestima inzistirati na principima: Kako ste ovo ili ono mogli izjaviti, kako to mislite ukidati lokalne urede (tražiti procjenu koliko će to smanjiti trošak rada agencije, jer se i mi moramo brinuti da državna administracija radi sa minimalnim troškom, ali ne na račun kvalitete usluge), raditi razne prigovore na riješenja (zatrapvati administraciju sa prigovorima), pa kako mislite ući u EU kada niste doveli to to i to u standard EU, a to ste sve potpisali. Kako ste mogli omogućiti ovome ovo - a onome ono. Zašto ste ovog zakinuli ovdje - a onoga ondje. Birokratski aparat je velik (i preogroman) i uvijek se događaju takve stvari. I to im treba izvlačiti i tu ih mrcvariti sa sitnim stvarima po javnosti (novine, televizija, internet) do zla boga, dok ozbiljno ne sjednu za stol i ne počnu ozbiljno pregovarati o ozbiljnim stvarima. Kada ispregovaraš visinu poticaja (i način isplate) - onda se napravi javna konferencija za novinare na kojoj se kaže mi smo se dobrovoljno odrekli tolikog postotka poticaja jer situacija u državi je takva kakva je. I to konferencija na kojoj će biti prisutne obje strane i obje strane će to potvrditi. (Kada vlast to javno potvrdi - to postaje obaveza). Ionako nećemo dobiti 100% isplaćeno, a na ovaj način ćemo pridobiti onaj (i to veći dio) javnosti koja ne participiraju kao korisnici u isplati poticaja. Sada nam vlast baca pred nas koliko želi, mi ne participiramo u tome. Pred javnošću ispada da država 'štedi' kada nam uskraćuje poticaje. Istina da imaš zakon o isplati poticaja, ali daj malo pogledaj što je zakonska obaveza države - skoro ništa. Vidiš postoji puno načina kako se nekog tko je relativno 'jači' može natjerati u nekakav red. Samo treba imati znanja, malo kreativnosti i biti strpljiv. Mozak je najjači mišić u tijelu. I kada razmišljaš na takav način - zapravo je sretna okolnost kada imaš posla sa nekom 'greškom na sicu'. Puno teže je raditi - kada sa druge strane imaš sposobne ljude. Ja ne vidim takvih ideja u današnjim seljačkim vođama i prosvjedima koje pokušavaju organizirati, a niti kod političara koji odlučuju o poljoprivrednim pitanjima. Slabo poznajem to društvo (one koje poznajem niti najmanje mi se ne sviđaju, i ne bih želio da me netko uopće vidi u blizini tih ljudi), a čini mi se kako tu ima puno osobnih interesa (i političkih, a i osobnih čisto materiajlnih). Ne planiram se stavljati u funkciju takvih politika (ili osobnih interesa) koje se skrivaju iza prosvjeda ovakvi kakvi su danas. Posebno je bolan način na koji žele postići svoje ciljeve. Čudi me da ih netko uopće ozbiljno shvaća. Zato se poljoprivrdnici i ne mogu organizirati u neki smisleni pokret, a možda ima tu i nekih drugih stvari o kojima ne bih javno govorio. Ali ako netko želi na ovaj način organizirati prosvjede i ima ljudi koji ga podržavaju - samo naprijed.
U ovom postu ja napisano gotovo sve i zašto ja ne idem više na prosvjede, u početku prakse prosvjeda sam išao,sada je to postalo više manje osobni cirkus pojedinih vođa koji tražu svoj interes u prosvjedima ...
[quote="falkon 2"]
Bio sam na skupu u Ferovcu i Kutjevu !
Definirana su tri problema !
1. poticaji - sa masovnim prosvjedom može se pokušati natjerati Vladu da ih što prije isplati ,
2. legalizacija gospodarskih objekata - osmišljena pljačka protiv koje se isto mora izaći
3. Zakon o poljoprivrednom zemljištu - kojom Vlada želi biti Feudalac sa zakupom do 50 godina i mogućom duplom ponudom !
Žele 70 % od prenamjene u Proračun Vlade , 30 lokalnim na čijem je zemlja , 50 % Vladi , 50 % lokalnim od prodaje i zakupa
Moj prijedlog Vladi i zastupnicima ; Zakon o fondu za razvoj poljoprivrede i 50 % od prenamjene i državne zemlje plus 50 % od prodaje i zakupa , plus iz drugih izvora ,
Prodaja , zakup i darovanje državne zemlje , da se definira koju površinu mogu kupiti obiteljska gospodarstva !
Razumijete li razliku ?
Ako ste za prijedlog Vlade možete prijaviti skup POTPORE !
Ako ste za ono što ja predlažem onda se PROTIV Vladinog prijedloga mra ići masovnim prosvjedom i potpisima za referendum !
Fidelito je napisao/la:johndeere_7810 je napisao/la:pa takima ko ti ništa očito ni ne fali !!! pa da sigurno nisi dobio poticaj kad smo mi bili 15 dana na cesti i smrzavali se, naravno da nema uspjeha kad su nam sve uzeli i
Nisam bio na tim prosvjedima (svejedno na koje prosvjede mislim pod 'tim', jer nisam bio iz principa niti na jednim), kao što vrlo vjerovatno neću ići na iduće prosvjede koji će se odvijati. Svi vidimo da puno stvari ne štima i da neće nikada to 'štimati', kada se u tim prosvjedima ističu vrlo kratkoročni i prizemni ciljevi. Cilj tip
U ovom postu ja napisano gotovo sve i zašto ja ne idem više na prosvjede, u početku prakse prosvjeda sam išao,sada je to postalo više manje osobni cirkus pojedinih vođa koji tražu svoj interes u prosvjedima ...
Bio sam na skupu u Ferovcu i Kutjevu !
Definirana su tri problema !
1. poticaji - sa masovnim prosvjedom može se pokušati natjerati Vladu da ih što prije isplati ,
2. legalizacija gospodarskih objekata - osmišljena pljačka protiv koje se isto mora izaći
3. Zakon o poljoprivrednom zemljištu - kojom Vlada želi biti Feudalac sa zakupom do 50 godina i mogućom duplom ponudom !
Žele 70 % od prenamjene u Proračun Vlade , 30 lokalnim na čijem je zemlja , 50 % Vladi , 50 % lokalnim od prodaje i zakupa
Moj prijedlog Vladi i zastupnicima ; Zakon o fondu za razvoj poljoprivrede i 50 % od prenamjene i državne zemlje plus 50 % od prodaje i zakupa , plus iz drugih izvora ,
Prodaja , zakup i darovanje državne zemlje , da se definira koju površinu mogu kupiti obiteljska gospodarstva !
Razumijete li razliku ?
Ako ste za prijedlog Vlade možete prijaviti skup POTPORE !
Ako ste za ono što ja predlažem onda se PROTIV Vladinog prijedloga mra ići masovnim prosvjedom i potpisima za referendum !
55
Falkone potpuno si u pravu sto se tiče pojedinih vođa prosvjeda koji gledaju samo svoje interese.Ima pojedinaca kojemu su interesi vlastiti prioritet pa zato nam je i ovako PROSVJEDA IMA PA NEMA IDEMO NA PROSVJED PA NE IDEMO,ili dobiju za bure goriva i tišina bude
jatko- Broj postova : 137
Registriran : 01.03.2011
2
jatko je napisao/la:Falkone potpuno si u pravu sto se tiče pojedinih vođa prosvjeda koji gledaju samo svoje interese.Ima pojedinaca kojemu su interesi vlastiti prioritet pa zato nam je i ovako PROSVJEDA IMA PA NEMA IDEMO NA PROSVJED PA NE IDEMO,ili dobiju za bure goriva i tišina bude
Za ovaj prosvjed se vode razgovori da se masovno izađe !
Problem je što to Dukić nije poštovao i što je samostalno izašao ! Da je bila odluka u Baranji da Dukić prvi iziđe onda je to druga priča !
1. čeka se da li će Milanović i Linić sada primiti predstavnike seljaka ?
2. Ako ih ne prime i ako se ne postigne dogovor , vode se razgovori da se ide u masovni prosvjed !
3. Za realizaciju pod 2 , mora se imenovati STOŽER koji će voditi prosvjed , definirati CILJEVI , odrediti osobbe za kontakt i nastup prema medijima !
55
3. Za realizaciju pod 2 , mora se imenovati STOŽER koji će voditi prosvjed , definirati CILJEVI , odrediti osobbe za kontakt i nastup prema medijima !
eh,kad bi se to ovako organizirao onda bi to već bila druga priča!!!
Zelena dolina- Broj postova : 1198
Registriran : 03.04.2012
6
S obzirom da je resorni ministar (ili ti 'greška na sicu') izgubio kredibilitet - prosvjednici imaju puno pravo tražiti razgovor sa drugim predstvanicima vlade (potpredsjednikom ili predsjednikom), kao i tražiti javno očitovanje cijele vlade, (može i svaki ministar pojedinačno) - ako se do nekakvog sporazuma dođe. Vlada (kao i potpora u parlamentu) sastavljena je od više strana i treba tražiti očitovanje svih strana koje mogu utjecati na vladu.
Što se tiče legalizacije - tu su na tankom ledu. Moramo (opet!) biti svjesni trenutka i shavtiti da će se legalizacija otegnuti godinama jer nema kapaciteta za trenutno procesirati toliko papirologije kroz administraciju. Ako tražiš legalizaciju 'za jednu kunu' onda oni koji su legalizirali na načion da su sve sve uredno platili - trebaju tražiti povrat svojih novaca. Treba tražiti da se dio sredstava potrebnih za legalizaciju objekata namakne iz EU fondova (ako je to uopće moguće), možda bi se moglo tražiti da se podnese zahtjev za legalizacijom spornih oibjekata, koji bi se realizirao u nekom zadanom roku, a koji bi omogućio vremensku odgodu same legalizacije ili obročnu otplatu. Znam, to je još jedan kredit, ali u svojim zahtjevima moramo biti 'politički korektni'. Sa druge strane možda bi dobro zvučao prijedlog da se provede legalizacija za sve izgrađene objekte po nekom automatizmu (koji se mogu legalizirati), da država zatim upiše teret na te nekretnine i da se taj teret bude morao 'skinuti' kod nekog budućeg prijepisa. To nije moja ideja, (i nije neka nova ideja) to prenosim kako sam čuo i to bi bilo realno. Inače potpuno je nerealno da će država rušiti sve objekte bez dozvola, jer toga ima toliko da bi rušenje vjerovatno trajalo stotinama godina. Sa treće strane ima i objekata koji su u dražvnom vlasništvu, građeni nedavno, i koji su dijelovi vitalne infrastrukture države a koji nemaju uređene vlasničke odnose na zemljištu na kojem je izgrađeno, a kamoli dozvole za gradnju. Tako da je tu i sama dražva na tankom ledu. Dugogodišnje guranje problema pod tepih neće se riješiti preko noći. Samo sada smo svi zgroženi količinim problema ispod tog tepiha. Možemo preko svega nabaciti novi, veći tepih ignoriranja ili možemo se uhvatiti u koštac sa riješavanjem, pa barem da tih problema bude malo manje u budućnosti. Među ljudima sve je stvar dogovora. Ako dogovor nije na štetu neke treće (ili nepoznate) osobe ili grupe ljudi - vrlo vjerovatno je to dobar dogovor.
Što se tiče legalizacije - tu su na tankom ledu. Moramo (opet!) biti svjesni trenutka i shavtiti da će se legalizacija otegnuti godinama jer nema kapaciteta za trenutno procesirati toliko papirologije kroz administraciju. Ako tražiš legalizaciju 'za jednu kunu' onda oni koji su legalizirali na načion da su sve sve uredno platili - trebaju tražiti povrat svojih novaca. Treba tražiti da se dio sredstava potrebnih za legalizaciju objekata namakne iz EU fondova (ako je to uopće moguće), možda bi se moglo tražiti da se podnese zahtjev za legalizacijom spornih oibjekata, koji bi se realizirao u nekom zadanom roku, a koji bi omogućio vremensku odgodu same legalizacije ili obročnu otplatu. Znam, to je još jedan kredit, ali u svojim zahtjevima moramo biti 'politički korektni'. Sa druge strane možda bi dobro zvučao prijedlog da se provede legalizacija za sve izgrađene objekte po nekom automatizmu (koji se mogu legalizirati), da država zatim upiše teret na te nekretnine i da se taj teret bude morao 'skinuti' kod nekog budućeg prijepisa. To nije moja ideja, (i nije neka nova ideja) to prenosim kako sam čuo i to bi bilo realno. Inače potpuno je nerealno da će država rušiti sve objekte bez dozvola, jer toga ima toliko da bi rušenje vjerovatno trajalo stotinama godina. Sa treće strane ima i objekata koji su u dražvnom vlasništvu, građeni nedavno, i koji su dijelovi vitalne infrastrukture države a koji nemaju uređene vlasničke odnose na zemljištu na kojem je izgrađeno, a kamoli dozvole za gradnju. Tako da je tu i sama dražva na tankom ledu. Dugogodišnje guranje problema pod tepih neće se riješiti preko noći. Samo sada smo svi zgroženi količinim problema ispod tog tepiha. Možemo preko svega nabaciti novi, veći tepih ignoriranja ili možemo se uhvatiti u koštac sa riješavanjem, pa barem da tih problema bude malo manje u budućnosti. Među ljudima sve je stvar dogovora. Ako dogovor nije na štetu neke treće (ili nepoznate) osobe ili grupe ljudi - vrlo vjerovatno je to dobar dogovor.
117
OPG VACENOVSKI je napisao/la:3. Za realizaciju pod 2 , mora se imenovati STOŽER koji će voditi prosvjed , definirati CILJEVI , odrediti osobbe za kontakt i nastup prema medijima !
U tom smislu se radi !
Problem je što je Dukić samostalno izašao ! To nije bila odluka u Baranji !
Dukić ne razumije da dio udruga nisu nikada prijavile prosvjed ! Pravi veliki prosvjed se mora dogovoriti i u tom smjeru treba ići i to se sada dogovara , ako ne bude efekta sa traženim razgovorom sa Milanovićem i linićem !
Dukić treba povući ljude sa ceste jer je dao doprinos za POČETNU fazu prosvjeda !
55
Stranica 14 / 36. • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 25 ... 36
Stranica 14 / 36.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.