AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Plugovi
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: Plugovi
Branko nema treća brazde na ovom Eberhardt-u. Znači, samo dvije, te nikaj od dijelova.branko je napisao/la:pa skines trecu brazdu dole i peri , tak odmah imas i rezevne dijelove
Koliko bi takav plug vrijedil, a da se ne preplati s obzirom na stanje?
Ak misliš na Lemkena, preskup mi je.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
Gdje bi se mogli nabaviti novi lemeši za Lemken opal90 i kak su cijene?
Bećarino veliš da ide bez problema na 30cm, mene samo zanima, pošto mi je zadnje nožasto crtalo koje je visine nekih 26cm(vjerojatno isto ko i tvoja na prve dvije brazde) dal ostane na toj dubini, ili na recimo 32-33cm lijepo odrezana brazda ili se lomi zbog prekratkog noža?
Pitam zato jer još nisam probao orati, pa me čisto interesira!
Bećarino veliš da ide bez problema na 30cm, mene samo zanima, pošto mi je zadnje nožasto crtalo koje je visine nekih 26cm(vjerojatno isto ko i tvoja na prve dvije brazde) dal ostane na toj dubini, ili na recimo 32-33cm lijepo odrezana brazda ili se lomi zbog prekratkog noža?
Pitam zato jer još nisam probao orati, pa me čisto interesira!
pajdo- Broj postova : 115
Registriran : 13.03.2008
0
da se i ja malo uključim...naravno-sa pitanjima
što mislite o ovim plugovima i proizvođaču?
radi se o 3-braznom premetnjaku, cijena je oko 45.000,00 kuna... puno jeftinije od VN, koji košta oko 77.000,00...e sad dali je razlika u cijeni opravdana ili napuhana. Sijećam se da je Mr. rekao da ih je platio puno puno manje.
http://www.messis.hr/strojevi.asp?id=AB&prikaz=opis
radi se o 3-braznom premetnjaku, cijena je oko 45.000,00 kuna... puno jeftinije od VN, koji košta oko 77.000,00...e sad dali je razlika u cijeni opravdana ili napuhana. Sijećam se da je Mr. rekao da ih je platio puno puno manje.
http://www.messis.hr/strojevi.asp?id=AB&prikaz=opis
@Zvonimir: Taj Opal 090 sa tvojih slika je stariji model od mog i to je puno novaca za njega. I da, mislim da bi to za tvog Sameta bilo puno tri brazde jer ipak je on 70 ks. Ali kako Branko kaže sa dvije brazde bi pjevušio na njivi i orao ko čovjek dok bi sa tri mogao ići u prašenje strnjaka na 15-20 cm. Ja sam za onu: Bolje uže pa brže (i kvalitetnije). Uzmi još u obzir da je kod tebe brežuljkast teren (propinjanje itd.)
@pajdo: Čuj sa dvije brzade (dakle bez crtala) smo malo orali i to smrznutu prioricu i nije bilo loše, a inače uvijek orem sa tri brazde i crtalom. Imao sam na jednom jednobraždnjaku takvo nožasto crtalo zavareno za raonik i kad sam orao dublje od njegove dubine znala se malo zemlja zasipati no to sve ovisi šta se ore i kakvi su uvjeti. Bitno je da ga dobro uštimaš i onda će ti se vrlo malo zasipat brazda.
@roko: Poznanik ima takav plug tri brazde i pucale su mu ploče-trokuti koji povezuju gornju i donju brazdu no to je pojačao i radi sad bez brige. Plug je tri brazde okretač i traktor od 155 ks u težoj do teškoj zemlji.
@pajdo: Čuj sa dvije brzade (dakle bez crtala) smo malo orali i to smrznutu prioricu i nije bilo loše, a inače uvijek orem sa tri brazde i crtalom. Imao sam na jednom jednobraždnjaku takvo nožasto crtalo zavareno za raonik i kad sam orao dublje od njegove dubine znala se malo zemlja zasipati no to sve ovisi šta se ore i kakvi su uvjeti. Bitno je da ga dobro uštimaš i onda će ti se vrlo malo zasipat brazda.
@roko: Poznanik ima takav plug tri brazde i pucale su mu ploče-trokuti koji povezuju gornju i donju brazdu no to je pojačao i radi sad bez brige. Plug je tri brazde okretač i traktor od 155 ks u težoj do teškoj zemlji.
Gost- Gost
roko je napisao/la:da se i ja malo uključim...naravno-sa pitanjima
...da ali ja sam plug kupio prije više od dvije godine, cijene su sada porasle
Mr. Nustemburg- Broj postova : 943
Registriran : 09.03.2008
15
Bećarino hvala.
A kaj misliš o onom Eberhardt-u niže?
A kaj misliš o onom Eberhardt-u niže?
10
Eberhardt je dosta orao ako se pogledaju predplužnjaci. Neznam kakve su daske, kolko su potrošene, nema crtala što mi se nesviđa, nekako mi izgleda težak. U svakom slučaju traba ga dobro pregledat. Inače nisam nešto oduševljen sa Eberhardtom jer čujem da je otežak plug. Nemam iskustva sa njima, no jednog sam htio kupiti (okretač 3x14") i prepustim ga kolegi koji baš i nije nešto pretjerano oduševljen. Dakle trebaš pitati nekog tko ima ili je radio sa Eberhardtom pa da ti on kaže što i kako, jel. Ali sve je opet i do izbora dasaka na plugu, tako da su neke marke pluga nepravedno iskudite samo zbog neodgovarajućih dasaka koje su na tim rabljenim plugovima.
Samo jedna informacija: Kolega ima Pottinger 3+1 vario, dupla greda, najduže daske, naširi predplužnajci, 115 cm razmak brazdi, 90 cm klirens. Dok drugi kolega ima OLT Fenix 120 3+1 14" koji nema predplužnjake i lakši je od Pottingera. Pottingera vuče Case 155, OLT-a Fendt 615 LSA 175 ks. I nedavno je Fendt orao sa Pottingerom i kaže gazda Fendta da Fendt lakše i na većoj colaži (16-17 coli) vuče težeg, dužeg i većeg Pottingera od lakšeg, kraćeg i nižeg OLT.
Samo jedna informacija: Kolega ima Pottinger 3+1 vario, dupla greda, najduže daske, naširi predplužnajci, 115 cm razmak brazdi, 90 cm klirens. Dok drugi kolega ima OLT Fenix 120 3+1 14" koji nema predplužnjake i lakši je od Pottingera. Pottingera vuče Case 155, OLT-a Fendt 615 LSA 175 ks. I nedavno je Fendt orao sa Pottingerom i kaže gazda Fendta da Fendt lakše i na većoj colaži (16-17 coli) vuče težeg, dužeg i većeg Pottingera od lakšeg, kraćeg i nižeg OLT.
Gost- Gost
koliko je cijena eberhardtu??
ja sam imao eberhardt 2+1 bez predplužnjaka i crtala,samo je imao kotači i one špice na željezima da služe kao crtallo..claas je s njim orao 1direkt to je oko 8km/h i nije bilo problema za vuč ga,lijepo je zaoravao a bio je dosta visoki drač,lak je za vuč i onaj sa slike nije tako loš kako zgleda sad zavisi kooliko je cijena...
OLT je plug koji se jako teško vuče tak da se nebre uspoređivat sa svakim plugom..
ja sam imao eberhardt 2+1 bez predplužnjaka i crtala,samo je imao kotači i one špice na željezima da služe kao crtallo..claas je s njim orao 1direkt to je oko 8km/h i nije bilo problema za vuč ga,lijepo je zaoravao a bio je dosta visoki drač,lak je za vuč i onaj sa slike nije tako loš kako zgleda sad zavisi kooliko je cijena...
OLT je plug koji se jako teško vuče tak da se nebre uspoređivat sa svakim plugom..
hurli- Broj postova : 806
Registriran : 04.01.2009
13
hurli je napisao/la:koliko je cijena eberhardtu??
Može prijevod?
Gost- Gost
nebre=nemre=NE MOŽE
pajdo- Broj postova : 115
Registriran : 13.03.2008
0
fala pajdo...
pobjeglo mi je
pobjeglo mi je
13
Istina je da se Olt teško vuče, imam ga i ja doma i u težoj zemlji Rusu je lakše vući V&N sa 3 br 14" nego Olt 2 br 15". Ali opet, nema toga što se sa Olt-om ne može zaorati; jako lijepo radi, bez obzira dal se ore strnište ili kukuruzovina nakon kombajna
zjockoo- Broj postova : 901
Zanimanje : ing. Elektrotehnike
Registriran : 17.03.2008
37
Pa, cijena je relativno mala (1k€), bar u odnosu na oglase i ono kaj sam videl za prodati, no kak je to u osnovi plug 2+1, prilično mi se čini težak i dugačak, pa se bojim da ga bude Same teško nosil. Sviđa mi se kaj ima prebacivanje s dvije cijevi hidraulike i automatskim ventilom. Daske su velike i dugačke, te dosta koso položene. Dvodjelne su, a čela daski (3 kom) su nova dok je četvrta recimo 50% potrošena. Također su i 3 nova plaza.
Pretplužnjaci su gotovi, no ionako bi ih izbacil jer se kod nas ne koriste. Više me brinu dosta potrošene (jedna je čak i krpana) daske. Plug se zbilja naoral, no nij iskrivljen i ima malo lufta na osovini za okretanje (nema ležaje već se okreće na piksi).
Crtala bi trebal napraviti, a i kovač bi imal posla s lemešima.
Sve više si mislim da ga ipak ne kupim.
Pretplužnjaci su gotovi, no ionako bi ih izbacil jer se kod nas ne koriste. Više me brinu dosta potrošene (jedna je čak i krpana) daske. Plug se zbilja naoral, no nij iskrivljen i ima malo lufta na osovini za okretanje (nema ležaje već se okreće na piksi).
Crtala bi trebal napraviti, a i kovač bi imal posla s lemešima.
Sve više si mislim da ga ipak ne kupim.
10
ako je cijena 1000E ak sam dobro skužio??
koliko zemlje radiš????
ako ne radiš puno plug je sasvim dobar za te pare kaj se nudi..to kaj su daske potrošene jbga nebreju biiti nove al držat če,na mome oltu je rupa preko pa niš ne smeta
plug ga neče dizat jako siguran sam jer nije jako masivan
lemeše ako moreš navari a nemoj je kovat jer buš je samo stanjio i brzo če se potrošiit jer budu tanke,najbolje ti je nekaj navariti gore(feder platu)..
evo sad kak si financijski i odluči,ako ti j eplug nužan uzmi..i predplužnjake ne treba skidat samo je dobro uštelaš..
i ide 3 brazda s njim????
koliko zemlje radiš????
ako ne radiš puno plug je sasvim dobar za te pare kaj se nudi..to kaj su daske potrošene jbga nebreju biiti nove al držat če,na mome oltu je rupa preko pa niš ne smeta
plug ga neče dizat jako siguran sam jer nije jako masivan
lemeše ako moreš navari a nemoj je kovat jer buš je samo stanjio i brzo če se potrošiit jer budu tanke,najbolje ti je nekaj navariti gore(feder platu)..
evo sad kak si financijski i odluči,ako ti j eplug nužan uzmi..i predplužnjake ne treba skidat samo je dobro uštelaš..
i ide 3 brazda s njim????
13
Ne, nejde 3. brazda s njim. Drugi trgovac za jednak plug (s trećom brazdom, crtalima i u boljem stanju) traži 18500kn, pa mi se ovaj učinil jeftinim. I definitivno sam odustal.
Ipak je to malo pretežak plug za naš kraj (za nositi, a naročito za okretati). I još nekaj: najprije ga treba dovesti u red, a ja za to trenutno nemam vremena. I treba potrošiti još bar 1000 kn za crtala, lemeše...tak da mi je i preskup.
Možda naletim na nekaj bolje i jeftinije.
Ipak je to malo pretežak plug za naš kraj (za nositi, a naročito za okretati). I još nekaj: najprije ga treba dovesti u red, a ja za to trenutno nemam vremena. I treba potrošiti još bar 1000 kn za crtala, lemeše...tak da mi je i preskup.
10
Zašto si ne pogledaš polovan plug vani ?Zvonimir je napisao/la:Ne, nejde 3. brazda s njim. Drugi trgovac za jednak plug (s trećom brazdom, crtalima i u boljem stanju) traži 18500kn, pa mi se ovaj učinil jeftinim. I definitivno sam odustal.
Recimo ovaj je 2+1 pa ti trenutno odgovara a sa 1250 € i uključenim porezom nije skup .
Trebaš još 700 € za kamion plus ti ostaje jedna komplet brazda za rezervne dijelove .
http://skrati.net/fkb
pingo- Broj postova : 4918
3
ovaj plug je možda previsok za njegov traktor,i kad če ga okretati a mislim da se okreče prema dolje ako ga dosta na podigne lako slomi dasku!!
predplužnjaki su u istom stanju kao i kod onoga...
nego gdje je taj plug????
ZVONIMIR-znam ti za Eberhardt 2+1 ko nov javi ako te zanima....
plug je oko Sveti Ivan zelina...
13
hurli je napisao/la:ovaj plug je možda previsok za njegov traktor,i kad če ga okretati a mislim da se okreče prema dolje ako ga dosta na podigne lako slomi dasku!!predplužnjaki su u istom stanju kao i kod onoga...
Daj nepričaj gluposti Kako će dasku slomiti?!
Gost- Gost
Taj plug se okreće kao i 90% ostalih plugova dakle prema gore .
Dasku neće polomiti čak i ako zapne za zemlju jer traktor nema dovoljno jaku pumpu za takvu rabotu ... ja bi dnevno lomio par komada onda
Kako njemu treba plug sa dvije brazde onda neće niti zapinjati o zemlju pri okretanju ... pa neće ga vući sa IMT 539 nego sa pravim traktorom , jel
Dasku neće polomiti čak i ako zapne za zemlju jer traktor nema dovoljno jaku pumpu za takvu rabotu ... ja bi dnevno lomio par komada onda
Kako njemu treba plug sa dvije brazde onda neće niti zapinjati o zemlju pri okretanju ... pa neće ga vući sa IMT 539 nego sa pravim traktorom , jel
3
moja greška okreče se prema gore nisam vidio kako cilindar stoji
inače vidio sam svojim očima kako se dska lomi,ne lomi nego puca
Voogel Nott jedan stariji model 2 brazde isto ima jednoradni cilindar i okreče se prema dolje ..ako ga dosta ne podigneš zahačiš dasku samo tak,desilo mi se par puta!! al pošto ima pojačane daske nije pukla...ti koji imaju jednoradne cilindre kad ga okrečeš on dobi zamah i bez problema daksa pukne..cilindar njega samo potisne kad dođe na zvagu...
Voogel Nott jedan stariji model 2 brazde isto ima jednoradni cilindar i okreče se prema dolje ..ako ga dosta ne podigneš zahačiš dasku samo tak,desilo mi se par puta!! al pošto ima pojačane daske nije pukla...ti koji imaju jednoradne cilindre kad ga okrečeš on dobi zamah i bez problema daksa pukne..cilindar njega samo potisne kad dođe na zvagu...
13
Ja ti vjerujemhurli je napisao/la:moja greška okreče se prema gore nisam vidio kako cilindar stoji
3
pa ne bi pisao nekaj napamet
13
hurli je napisao/la:ovaj plug je možda previsok za njegov traktor,i kad če ga okretati a mislim da se okreče prema dolje ako ga dosta na podigne lako slomi dasku!!
Traktor je isti kak tvoj Hürlimann, samo kraći za jedan cilindar. I može dosta visoko dići, ako plug ne digne njega.
Jel' taj za koji znaš u Blaževdolu (prije Donje Zeline) s lijeve strane ceste? Pošalji mi adresu i broj na PM ak hoćeš.
10
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Stranica 8 / 40.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.