AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
ZASTITA KUKURUZA
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Re: ZASTITA KUKURUZA
Obavjesti sam svoje u HErbosu o nedostacima na flašama, ćepovi koji se nedaju otvorit, o onim noževima gore kaj se stragaju i o flašama koje cure.
Nedostaci će se otkloniti do iduće sezone....
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
4
→→→ : VIŠE
radazin extra lane nije valjao ni k...a. radim sa njim dvadesetak godina i s obzirom na vremenske prilike i pripremljenost tla, mogu sa 90% sigurnošću predvidjeti kakvo će biti njegovo djelovanje. sve do lani kad ste zagrabili savske vode i razrijedili. slično je bilo i sa svim ostalim koji su ga koristili...
samo sam jednu flašu ovogodišnjeg polis-c uspio normalno otvoriti. ostale sam otvarao naslanjajući čep bočno na toplink i onda čekićem natučem...
šteta što ti nisam bliže da si kupim Sorguma...
samo sam jednu flašu ovogodišnjeg polis-c uspio normalno otvoriti. ostale sam otvarao naslanjajući čep bočno na toplink i onda čekićem natučem...
šteta što ti nisam bliže da si kupim Sorguma...
Ove godine sam išao u zaštitu kukuruza sa Motivellom i Callistom. Rezultat odličan.
Gost- Gost
Rajtek je napisao/la:Obavjesti sam svoje u HErbosu o nedostacima na flašama, ćepovi koji se nedaju otvorit, o onim noževima gore kaj se stragaju i o flašama koje cure.
E tata mi se ubio dok je pootvarao flašice od Samba-e
Prošle godine sam nabavil ljudima Radazina Extre za jedno 100 Ha i niko nije imo nikakve pritužbe, al znam da je prošle godine a i ove godine bilo za nabavit Radazina na crnjaka koji uopče ni nije bio radazin nek neka krivotvorina, sad nedavno su moji u labu ispitivali jedan uzorak takvog radazina, došli su do zaključka da to nema veze s radazinom, a po sasttvu su odredili da je neko nabaco razne tvari i smutio to.
Tak da na svašta se more naletit.
Prošle godine kod mene u selu je bilo dosta pritužbi na Lumax, sa nikakvim djelovanjem....
I ja sam imo problema s Palisom-C kod otvaranja flaša,al uz tešku muku otvoril sam sve i jednu.
Tak da na svašta se more naletit.
Prošle godine kod mene u selu je bilo dosta pritužbi na Lumax, sa nikakvim djelovanjem....
I ja sam imo problema s Palisom-C kod otvaranja flaša,al uz tešku muku otvoril sam sve i jednu.
Rajtek- Broj postova : 1003
God : 41
Zanimanje : Ing. informatike, Poljoprivreda
4
E gospodo moja draga koja ulazete silne novce u zastitu vasih kukuruza da vam saopcim par stvari. Ja sam iz bosne i trgujem pomalo herbicidima za kukuruz pa da vam izdiktiram cijene za ovu 2010.sjetvenu godinu;
Acetohlor - 15 KM (56 kn)
Terbutilazin - 16 KM (60 kn),
Siran (Motivel - nikosulfuron) - 45 KM (170 kn)
Dimark (Samba, Banvel - dikamba) - 50 KM (190 kn),
Cambio - 17,5 KM (66 kn). . .
itd...
Ja se nadam da ste svi upuceni u ovu problematiku i da vam ne treba previse objasnjenja.
Za sve informacije zovite na 00387 61 814 006.
Oni koji su blizu BiH sigurno se isplati uci u ovaj aranzman.
Acetohlor - 15 KM (56 kn)
Terbutilazin - 16 KM (60 kn),
Siran (Motivel - nikosulfuron) - 45 KM (170 kn)
Dimark (Samba, Banvel - dikamba) - 50 KM (190 kn),
Cambio - 17,5 KM (66 kn). . .
itd...
Ja se nadam da ste svi upuceni u ovu problematiku i da vam ne treba previse objasnjenja.
Za sve informacije zovite na 00387 61 814 006.
Oni koji su blizu BiH sigurno se isplati uci u ovaj aranzman.
pesta1304- Broj postova : 8
Registriran : 17.03.2010
1
Koliko je to u Bosni blizu, ima li program za voćare?
itfzoran- Broj postova : 10
Registriran : 05.04.2010
0
Ima li program za vaučere?
To ti je kod nas sada "IN"...pa ako moze preko vaucera onda poslujemo.
kako ste riješili zaštitu protiv korova ??
Ja sam prskao sa legionarom extra (aetoklor i terbutilazin) , dakle prskao sam odmah drugi dan poslije sjetve sa dozom 4l/ha . LE sam koristio i lani parcele su bile čiste a sa cijenom je dosta pristupačan
Ja sam prskao sa legionarom extra (aetoklor i terbutilazin) , dakle prskao sam odmah drugi dan poslije sjetve sa dozom 4l/ha . LE sam koristio i lani parcele su bile čiste a sa cijenom je dosta pristupačan
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
vecinom koristim istu kombinaciju po aktivnoj tvari , a uzmem onaj koji je najjeftiniji jer nekad je to guardian extra, nekad radazin extra ili legionar extra . ali uvijek cekam prognozu pa ako najave kisu u dovoljnim kolicinama onda idem spricat, a ako nema kise onda cekam zadnje vrijeme kad ima 2-3 lista pa sto bude.
codexnox je napisao/la:Ima li program za vaučere?
To care
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
ja cu ove god kombinacija maister (1,3) + banvel (0,3)...
lani je bilo equip + banvel, i to je bilo poprilicno skupo, a ovo ove god je malo jeftinije ali isto dosta skupo, ali nemam alternative, ako u kukuruzu ne cistim zemlju od slaka abutilona i u zadnje vrijeme mi vrazja menta stvara probleme, onda mi repe budu cupave.... nema sparanja puno na kukuruzu, ova kombinacija hvata sve....
lani je bilo equip + banvel, i to je bilo poprilicno skupo, a ovo ove god je malo jeftinije ali isto dosta skupo, ali nemam alternative, ako u kukuruzu ne cistim zemlju od slaka abutilona i u zadnje vrijeme mi vrazja menta stvara probleme, onda mi repe budu cupave.... nema sparanja puno na kukuruzu, ova kombinacija hvata sve....
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
17
da li ta kombinacija uništava Rumex (kiselicu) u kukuruzu u poodmakloj fazi?
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
da ti pravo kazem ne znam, sturi su u informacijama oko spektra djelovanja, postoji mogucnost da ju rusi banvel isto i maister... vjerovatno da da...
medjutim ja sam jucer i prekjucer poprskao oko 30 ha kukuruza samo s deherbanom, zbog toga sto nema nista sto bolje od njega rusi preslicu i gavez (koji banvelu bjeze) a mjesao bi maister s deherbanom sto je jeftinije od banvela ali onda mi slabije kupi slak i nesmijem ici kad kukuruz preraste....
tako da bi i tebi preporucio da opalis dehom takva polja, a postoji mogucnost da on rijesi 90 % korova a onda poslije s manjom dozom gornje mjesavine (ako nema sirka iz rizoma) da pokupi uskolisne, mozda ne treba ni banvel dodati, financijski je isto, mozda i jeftinije, jedino sto su dva prskanja.... deherban ce ti sigurno rijesiti rumex...
svake god imam glavobolje oko toga s cime prskati kukuruz....
medjutim ja sam jucer i prekjucer poprskao oko 30 ha kukuruza samo s deherbanom, zbog toga sto nema nista sto bolje od njega rusi preslicu i gavez (koji banvelu bjeze) a mjesao bi maister s deherbanom sto je jeftinije od banvela ali onda mi slabije kupi slak i nesmijem ici kad kukuruz preraste....
tako da bi i tebi preporucio da opalis dehom takva polja, a postoji mogucnost da on rijesi 90 % korova a onda poslije s manjom dozom gornje mjesavine (ako nema sirka iz rizoma) da pokupi uskolisne, mozda ne treba ni banvel dodati, financijski je isto, mozda i jeftinije, jedino sto su dva prskanja.... deherban ce ti sigurno rijesiti rumex...
svake god imam glavobolje oko toga s cime prskati kukuruz....
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
17
Čitajući ovu temu,nisam primetio da se spominje jedan kod nas dosta uspešan herbicid za širokolisne korove.Evo nekih detalja o njemu .
[You must be registered and logged in to see this link.]
kiraj- Broj postova : 325
Registriran : 30.11.2009
6
Calisto sma koristio prošle godine. Malo sam zakasnio što se tiče uzrasta krova no ipak je dobro odradio svoj posao. Za preporuku je.
Gost- Gost
student sam poljoprivrednog fakulteta u osijeku...pisem zavrsni rad na temu kukuruz....i molio ba ako mi netko moze pomoći
trebaju mi cijene herbicida Lumax (litra) Callisto (litra) Trophy (litra) Radazin (litra) Deherban (litra) tarot (gram) i ako moze cijena gnojiva iako ovo nije tema za to... npk 7:20:30 i urea
unaprijed hvala......
trebaju mi cijene herbicida Lumax (litra) Callisto (litra) Trophy (litra) Radazin (litra) Deherban (litra) tarot (gram) i ako moze cijena gnojiva iako ovo nije tema za to... npk 7:20:30 i urea
unaprijed hvala......
redcode- Broj postova : 2
Registriran : 04.08.2010
0
samo se prošetaš do prve poljoprivredne apoteke ili
redcode je napisao/la:student sam poljoprivrednog fakulteta u osijeku...pisem zavrsni rad na temu kukuruz....i molio ba ako mi netko moze pomoći
unaprijed hvala......
Ako plaćaš avansom i kupuješ pristojne količine, onda su cijene znatno drugačije od onih sa polica jedne prosiječne poljoapoteke. Možeš dobiti rabat na tvornički cijenik od 30 pa čak i do 50 % za pojedine proizvode. To vrijedi i za sjeme i drugi repromaterijal, osim mineralnih gnojiva. Tako da si u završnom radu odmah postaviš stvari na prave temelje: ako imaš svoje financije - prođeš puno povoljnije, a ako te drugi financiraju - u principu ne pitaš što i koliko košta.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
pošto se bliži sjetva kukuruza a samim tim i primjena agrohemijskih mjera tražim odgovarajuće sredstvo za prvo prskanje(nadam se i jedino),planiram prskati odmah nakon sjetve,do sad sam prskao preko lista odnosno kako se to kod nas kaže od 3 do 5 listova.Zbog lošeg iskustva sad ću prskati odmah nakon sjetve,svake godine fino pripremim zemljište,kan-a 400 kg/hektar,15:15:15 400kg,što je ja mislim dovoljno za dobar kukuruz pored toga izvezem i stajsko đubrivo(goveđe) ali mi svake godine kukuruz uništi *ebeni korov,sve bude super kukuruz krene ali krene i korov koji ja ne mogu suzbiti ma koliko se trudio on mi uguši kukuruz i smanji prinose na pola.Trenutno nemam herbicida na raspolaganja tu su Guardian,Rezon i Lumax,ako neko ima iskustva sa ovim herbicidima neka napiše,za par dana dolaze novi pa će se tako i izbor povećati a do tada volio bih čuti iskustva sa ovim herbicidima ili o nekim drugim koji su provjereni i djeluju.ja bi najviše volio uzeti Sorgum,Samba ali je problem što ga nema kod mene.Izvinjavam se na ovako dugom postu ali se nadam da će moji prinosi uz moj uloženi rad,trud i novac biti znatno veći od onih dosadašnjih.LP
angel_fire- Broj postova : 353
Registriran : 20.09.2012
16
Ali treba nešto i za širokolisne pa je to još + xxx kn/ha.
Još uvijek su zemljišni jeftiniji ako se poklopi par faktora i uspije prskanje.
Nije tema ali Laguna i Harmony/Habit, jel se tu da pomoći?
Još uvijek su zemljišni jeftiniji ako se poklopi par faktora i uspije prskanje.
Nije tema ali Laguna i Harmony/Habit, jel se tu da pomoći?
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Da li post-em ili pre-em je druga tema...
I prošle godine sam koristio istu formulaciju samo drugog imena/proizvođača, isto nisam dodavao drugi herbicid.
Kvaka kod ovoga je da korovi ne smiju prijeći 3-4 lista, pogotovo abutilon, a i u tom slučaju bih na ovo dodao samo još litru Cambia i opet bi to bilo pojeftino.
Ovaj herbicid nije top gun, a koji je...sve ovisi kakvi su korovi na raspolaganju i mislim da se najbolja receptura može tek specifično složiti...
Kad sam se već raspiso, da pojasnim kako sam ga kupio. Veli mi trgovac "Čiča Mata imam jedan novi i jeftini herbicid pa ako ćeš probati na svoju odgovornost...". Zatražim listić uputstva i odmah mi je bilo jasno (za razliku od osposobljenog prodavača) o čemu se radi. Naime, djelatna tvar (Rimsulfuron) za travnate korove je odavno poznata i nalazi se u razvikanim i poznatim herbicidima (Task, Sorgum, Tarot...), a širokolisni dio (Tifensulfuron) je zapravo Harmony.
Za soju je najbolje skočiti do istočnih/južnih susjeda i uzeti Dynox (Laguna), kažu da je oko 200kn!
Da pojasnim otkud tolike razlike u cijeni nekih herbicida sa istom djelatnom tvari...
Radi se o tome da su originalni patenti na sulfunilurea izvedenice istekli patenti i svako može proizvoditi generike...pa sad ko koga...
I prošle godine sam koristio istu formulaciju samo drugog imena/proizvođača, isto nisam dodavao drugi herbicid.
Kvaka kod ovoga je da korovi ne smiju prijeći 3-4 lista, pogotovo abutilon, a i u tom slučaju bih na ovo dodao samo još litru Cambia i opet bi to bilo pojeftino.
Ovaj herbicid nije top gun, a koji je...sve ovisi kakvi su korovi na raspolaganju i mislim da se najbolja receptura može tek specifično složiti...
Kad sam se već raspiso, da pojasnim kako sam ga kupio. Veli mi trgovac "Čiča Mata imam jedan novi i jeftini herbicid pa ako ćeš probati na svoju odgovornost...". Zatražim listić uputstva i odmah mi je bilo jasno (za razliku od osposobljenog prodavača) o čemu se radi. Naime, djelatna tvar (Rimsulfuron) za travnate korove je odavno poznata i nalazi se u razvikanim i poznatim herbicidima (Task, Sorgum, Tarot...), a širokolisni dio (Tifensulfuron) je zapravo Harmony.
Za soju je najbolje skočiti do istočnih/južnih susjeda i uzeti Dynox (Laguna), kažu da je oko 200kn!
Da pojasnim otkud tolike razlike u cijeni nekih herbicida sa istom djelatnom tvari...
Radi se o tome da su originalni patenti na sulfunilurea izvedenice istekli patenti i svako može proizvoditi generike...pa sad ko koga...
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 3 / 3.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.