AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
JOSIP FERGUSON
Stranica 11 / 15. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
Re: JOSIP FERGUSON
JOSIP FERGUSON je napisao/la:Hehe...
Mi to jos nismo dozivljavali , nakon onog puza zmaja koji je isao 15 kmh sad imamo malo brzeg puza koji ide 20...
Ide i zmaj 20 kim/h. Provjereno ! Samo što ja ne vozim tako brzo jer nema kočnice...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
Ide zmaj i 30 km/h, bio je u mom selu jedan takav, a kočnice je stavio od nekog auta, tj. diskove na poluosovine.zrine89 je napisao/la:JOSIP FERGUSON je napisao/la:Hehe...
Mi to jos nismo dozivljavali , nakon onog puza zmaja koji je isao 15 kmh sad imamo malo brzeg puza koji ide 20...
Ide i zmaj 20 kim/h. Provjereno ! Samo što ja ne vozim tako brzo jer nema kočnice...
Bilo je smiješno za vidit Zmaja kako juri ma da ima već dosta godina, bio sam klinac, koliko se sječam ubrzan je bio na pogonskoj remenici. Sve je bilo dobro, ali tako nisu mogli raditi u polju, bio je prebrz pa su ga mučili na kvačilu i tako riknula lamela, a zatim i mjenjač, pa su ga nazad usporili.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
mali poljoprivrednik je napisao/la:Josipe gdje nabavljaš semeringe za svoj 6480 i koja im je cijena??
U ORO-u.. neznam napamet cijenu, al nisu jeftini...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
17
→→→ : VIŠE
Ok,hvala a jel ih teško zamijenit ?
mali poljoprivrednik- Broj postova : 130
Registriran : 01.07.2009
2
nije, pola dana posla ako nisi nikada mjenjao, najveci je problem izbiti "bolcne" od letve volana, treba ju uspanat dizalicom odozdola, te bolcne na samim zglobovima....
i pazit kad se skida glavcina da se ne izvuce i poluosovina van...
i pazit kad se skida glavcina da se ne izvuce i poluosovina van...
17
ok hvala ti, meni je procurio lijevi pa bi to trebalo zamijenit
2
druže daj koji savjet:pri je par dana išao sam pogledati jedan mf 6480.stanje traktora nije naručito s obzirom da je 2005 godište.sat mu ne radi a gazda kaže da ima oko 7500rh,klima nije u funkciji a i jako je neuredno unutra pošto ga teraju radnici a ne gazda.reci molim te na čega da obratim pažnju?
lukoil- Broj postova : 98
Registriran : 26.08.2010
1
Trazi drugi ako je tako los...
Moj 4370 je 2001 god i u kabini i izvana je kao novi, a za 6480 koji je 2005 da ne govorim, kad ga operem i pocistim kabinu nema znakova koristenja, nista...
I na njemu nebi trebao na nista paziti jer je potpuno ispravan...
Znaci ima njih to godiste kao novi jos, samo ovisi kako su odrzavani, dobro ovaj tvoj je ocito i puno radio, moj nema toliko sati...
Normalno da ces prvo pregledat mjenjac, sad neznam dali je dynashift ili dina6 koji su noviji, u svakom slucaju oba dva mjenjaca su dobra, kod mene je dynashift i za sada se ponasa odlicno, znaci issaltat ga po svim brzinama, reverzor bi trebao radit izrazito fino, brzo i bez cukanja...
Naravno motor, al to ti ne trebam govorit, perkins je gore, temperatura se samo u ljetu u strnjacima dize na crticu iznad pola inace radi oko pola ili malo ispod...
Ali to je sve jos daaaleko od crvenog...
Ako ima zracni ovjes kabine, pogledaj dali ju dize ili ne, moje su prednje gume na 40 posto, zadnje na 60, a ina oko 4000 sati (nisam sad siguran napamet) pa usporedis...
Neznam sto da ti jos kazem da gledas jer meni je taj traktor jako dobar, i nisam imao nikakvih vecih kvarova na njemu...
Koliko trazi taj sto si gledao??? Ako je mala cijena isplati se sredit klimu i dotjerat kabinu malo, A ako puno trazi onda trazi boljeg, jer ja znam makar 5 6480 koji su ocuvani kao moj, a isto su godiste... Samo nisu na prodaju...
Ako te jos sto zanima o tom traktoru pitaj, ja ga jako dobro znam...
Moj 4370 je 2001 god i u kabini i izvana je kao novi, a za 6480 koji je 2005 da ne govorim, kad ga operem i pocistim kabinu nema znakova koristenja, nista...
I na njemu nebi trebao na nista paziti jer je potpuno ispravan...
Znaci ima njih to godiste kao novi jos, samo ovisi kako su odrzavani, dobro ovaj tvoj je ocito i puno radio, moj nema toliko sati...
Normalno da ces prvo pregledat mjenjac, sad neznam dali je dynashift ili dina6 koji su noviji, u svakom slucaju oba dva mjenjaca su dobra, kod mene je dynashift i za sada se ponasa odlicno, znaci issaltat ga po svim brzinama, reverzor bi trebao radit izrazito fino, brzo i bez cukanja...
Naravno motor, al to ti ne trebam govorit, perkins je gore, temperatura se samo u ljetu u strnjacima dize na crticu iznad pola inace radi oko pola ili malo ispod...
Ali to je sve jos daaaleko od crvenog...
Ako ima zracni ovjes kabine, pogledaj dali ju dize ili ne, moje su prednje gume na 40 posto, zadnje na 60, a ina oko 4000 sati (nisam sad siguran napamet) pa usporedis...
Neznam sto da ti jos kazem da gledas jer meni je taj traktor jako dobar, i nisam imao nikakvih vecih kvarova na njemu...
Koliko trazi taj sto si gledao??? Ako je mala cijena isplati se sredit klimu i dotjerat kabinu malo, A ako puno trazi onda trazi boljeg, jer ja znam makar 5 6480 koji su ocuvani kao moj, a isto su godiste... Samo nisu na prodaju...
Ako te jos sto zanima o tom traktoru pitaj, ja ga jako dobro znam...
17
Josipe da li možda znaš koji bi bio problem kod zračnog ovjesa kabine, kad neće da ju podigne??
2
Znam, otisao je kompresor... Ako ga ne cujes da radi...
17
E daj mi reci gdje si kupio samoljepljiva slova. Vidio sam da imaš na kabinu OPG Špoljar a i ja bi nešto na šajde naljepio isto, a nigdi nemogu nać.
Goost- Broj postova : 1543
Registriran : 20.12.2009
10
Kupljeno je u nekoj tiskari, npr tebi nije daleko "Tiskara Brzi" iz Budančevice.Antonio_JD je napisao/la:E daj mi reci gdje si kupio samoljepljiva slova. Vidio sam da imaš na kabinu OPG Špoljar a i ja bi nešto na šajde naljepio isto, a nigdi nemogu nać.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
29
aha, hvala a tvoj 6480 ima kabinu s zračnim ovjesom ili ne, znaš li možda otprilike cijenu tog kompresora
2
Ima, i meni je bio otisao, pa znam iz vlastitog iskustva...
Ispod kabine ima jedna limena kutija u kojoj se nalazi kompresor (neki mali drek, ni ne cudi sto odlazi) dva elektroventila s regulatorima pritiska (oni reguliraju one dvije razine tvrdoce kabine, i malo bure za zrak...
To sve skupa kosta ako se dobro sjecam oko soma eura, i mjenja se u kompletu jer se nemoze kupit samo kompresor, a nosili smo i kompresor na popravak ali nije se dao popravit...
Inace, mozes napravit i sto smo mi napravili, spojis zrak sa kompresora traktora (naravno ako traktor ima zracnu instalaciju) drito u ono malo bure koje puni taj mali kompresor, treba ti metar one plasticne cijevi za zrak i neke spojke kako to pospajati, i zajebes tvornicu i usparas koju kunu..
Mi vec dvije godine tako i funkcionira kao i prije...
Sta jel ti imas taj problem??
Tko god da se pomogne ovim mojim postom duzan mi je jedan karlovacki sokic, zapravo gajbu...
Ispod kabine ima jedna limena kutija u kojoj se nalazi kompresor (neki mali drek, ni ne cudi sto odlazi) dva elektroventila s regulatorima pritiska (oni reguliraju one dvije razine tvrdoce kabine, i malo bure za zrak...
To sve skupa kosta ako se dobro sjecam oko soma eura, i mjenja se u kompletu jer se nemoze kupit samo kompresor, a nosili smo i kompresor na popravak ali nije se dao popravit...
Inace, mozes napravit i sto smo mi napravili, spojis zrak sa kompresora traktora (naravno ako traktor ima zracnu instalaciju) drito u ono malo bure koje puni taj mali kompresor, treba ti metar one plasticne cijevi za zrak i neke spojke kako to pospajati, i zajebes tvornicu i usparas koju kunu..
Mi vec dvije godine tako i funkcionira kao i prije...
Sta jel ti imas taj problem??
Tko god da se pomogne ovim mojim postom duzan mi je jedan karlovacki sokic, zapravo gajbu...
17
hvala ti za informacije, problem je što moj traktor nema zračnu instalaciju tako da bi to onda bilo malo više novca, gledao sam u kutiju osigurača i taj osiguraš od zračnog ovijesa je izvađen, a kad se stavi neki čudan zvuk se čuje, kako je bilo kod tebe kad se to pokidalo, pa nema problema za gajbu...
i da onaj prekidač s nekim uskličnikom on je za taj ovijes jel tako, jel moguće da se on pokvario, da li bi on trebao svjetlit, kad sam kupio traktor to nije radilo, pa sad bih to popravio ako bude izvedivo....
nemoj pisati post za postom,imaš opciju edit!
političar
i da onaj prekidač s nekim uskličnikom on je za taj ovijes jel tako, jel moguće da se on pokvario, da li bi on trebao svjetlit, kad sam kupio traktor to nije radilo, pa sad bih to popravio ako bude izvedivo....
nemoj pisati post za postom,imaš opciju edit!
političar
2
Kod mene je sjela kabina, i vise je bilo nemoguce vozit tako, jedva smo dosli doma iz polja, hoces ispast iz sica...
Ako to kod tebe ne radi neznam kako uopce vozis jer kabina sjedne do kraja...
O kojem se traktoru radi?
Mozda je taj cudan zvuk upravo kompresor, koji se upali kad das kontakt, i pumpa dok ne digne kabinu...
Ne znam kako je kod tebe, kod mene je jedan prekidac u kabini sa dva polozaja na jednoj strani prikolica na drugoj plug odnosno meksa kabina u brazdi i prijevozu tvrdja...
Ako to kod tebe ne radi neznam kako uopce vozis jer kabina sjedne do kraja...
O kojem se traktoru radi?
Mozda je taj cudan zvuk upravo kompresor, koji se upali kad das kontakt, i pumpa dok ne digne kabinu...
Ne znam kako je kod tebe, kod mene je jedan prekidac u kabini sa dva polozaja na jednoj strani prikolica na drugoj plug odnosno meksa kabina u brazdi i prijevozu tvrdja...
17
Kod mene kabina nije sjela na točkve nego je nagnuta prema nazad, između točkva i blatobrana ima možda 6-7 cm, pa morati ću to probait pa ću vidjet da li će ju podigniti, a on se pali samo kad upališ traktor dok je ne digne i onda se ugasi.
Traktor je 6480 Dyna 6, kod mene taj prekidač isto ima dva položaja ali na jednom imam taj neki uskličnik to izgleda kao lampica, a na drugog te sličice za oranje i transport
Traktor je 6480 Dyna 6, kod mene taj prekidač isto ima dva položaja ali na jednom imam taj neki uskličnik to izgleda kao lampica, a na drugog te sličice za oranje i transport
2
Probaj prebacit taj prekidac tamo gdje je prikolica, i ostavis kompresor da napuse ako radi pa ces vidit jel radi ili ne, samo kazem ti kad kabina sjedne do kraja vise nemozes vozit traktor, tako da kod tebe mozda nije sjela do kraja i sve to radi sami je niska jako, a to dignes ju tako da prebacis polozaj...
Inace visina kabine ili tvrdoca se moze riktat u toj kutiji na tim ventilima, ali to. I trebalo bit nariktano...
Inace visina kabine ili tvrdoca se moze riktat u toj kutiji na tim ventilima, ali to. I trebalo bit nariktano...
17
Hvala ti puno, probati ću pa ćemo vidjeti radi li ili ne ...
2
sto se tiče ovog traktora cijena koju traži je 200000kn.to za ovijes kabine je riknilo na njemu što sam vidio po tom crijevu što je prespojeno tako kako si opisao.naj više me začudilo što je jako dugo vrtio dok je upalio!a drugo jako neobično kad ga gasiš na sekundu ode u veču turažu!traktor sam probao u radu,temperaturu ne diže,ne dimi puno,mjenjač ok.šteta što je traktor u tako lošem stanju
lukoil- Broj postova : 98
Registriran : 26.08.2010
1
Ta cijena nije visoka tako, to sto dobije gas kad se gasi to je normalno kod njih, kao sto je normalno da baci dimcinu kad ga presaltas naprimjer ili kad mu naglo povecavas gas, a inace ne dimi kad radi na konstatnom gasu...
To sto tesko pali to vec nuje uobicajeno, ali isto tako moj nikad nije palio onako "na zub" kao npr 4370 kojem ne smijes pokazat kljuc, 6480 uvjek okrene jedan dva kruga pa onda upali... Mozda je na ovom samo slab akumulator...
To sto tesko pali to vec nuje uobicajeno, ali isto tako moj nikad nije palio onako "na zub" kao npr 4370 kojem ne smijes pokazat kljuc, 6480 uvjek okrene jedan dva kruga pa onda upali... Mozda je na ovom samo slab akumulator...
17
evo mene opet malo s inovacijama...
evo sto smo radili prije nekih 10-ak dana...
tretiranje sjemenske psenice fungicidom...
inace masina je homemade, radili smo ju oko 2 tjedna, kapaciteta do 4 t na sat....
malo mi se trese ruka prilikom snimanja (nisam popio rakijicu jutarnju hehe , sala, jednom rukom sam drzao mob zbog rukavice na drugoj), i neznam zasto nema zvuka, nesto na mob ne valja, ali nema veze, vidi se sve..
potrosnja skropiva je 10 litara po toni, 3 litre vitavaxa + 7 litara vode....
ovo je krajnji rezultat tretiranja, svako zrno je dobilo sredstva, radi bolje nego sto smo ocekivali...
inace, vidi se da u psenici ima jos nesto necistoce, pljeva, sitnog zrna i loma, htjeli smo napravit i precistac, ali nismo stigli vremenski posto na njemu isto ima makar tjedan dana posla, ali bit ce za nagodinu sigurno....
evo sto smo radili prije nekih 10-ak dana...
tretiranje sjemenske psenice fungicidom...
inace masina je homemade, radili smo ju oko 2 tjedna, kapaciteta do 4 t na sat....
malo mi se trese ruka prilikom snimanja (nisam popio rakijicu jutarnju hehe , sala, jednom rukom sam drzao mob zbog rukavice na drugoj), i neznam zasto nema zvuka, nesto na mob ne valja, ali nema veze, vidi se sve..
potrosnja skropiva je 10 litara po toni, 3 litre vitavaxa + 7 litara vode....
ovo je krajnji rezultat tretiranja, svako zrno je dobilo sredstva, radi bolje nego sto smo ocekivali...
inace, vidi se da u psenici ima jos nesto necistoce, pljeva, sitnog zrna i loma, htjeli smo napravit i precistac, ali nismo stigli vremenski posto na njemu isto ima makar tjedan dana posla, ali bit ce za nagodinu sigurno....
17
evo dodatak jos jedan video kako radi dozator...
inace, ona klackalica u koju se usipava psenica svakim prebacivanjem ubaci u bubanj tocno 5 kg psenice, a istovremeno ove posudice koje su kapaciteta tocno 0,5 dcl ubace sredstvo u bubanj...
u bubnju su gumene lopatice, i na kraju sve izmjesano ide u vrecu...
sistem je mehanicki i izrazito tocan sto se tice dozacije, i uvijek ce neovisno o brzini rada dodavati istu kolicinu sredstva u psenicu....
vidi vidi, stvarno se pojavio zvuk, zacudo...
sto se tice prikolica, ova mala je jos od pokojnog djeda takva kakva je bez prepravki , a ova velika ce nam ostat u ruznom sjecanju kao najnepovoljnija kupnja u zivotu koja ce trebat jos prepravki, i da, nisam se ni pohvalio s kupnjom... eto...
inace, ona klackalica u koju se usipava psenica svakim prebacivanjem ubaci u bubanj tocno 5 kg psenice, a istovremeno ove posudice koje su kapaciteta tocno 0,5 dcl ubace sredstvo u bubanj...
u bubnju su gumene lopatice, i na kraju sve izmjesano ide u vrecu...
sistem je mehanicki i izrazito tocan sto se tice dozacije, i uvijek ce neovisno o brzini rada dodavati istu kolicinu sredstva u psenicu....
vidi vidi, stvarno se pojavio zvuk, zacudo...
sto se tice prikolica, ova mala je jos od pokojnog djeda takva kakva je bez prepravki , a ova velika ce nam ostat u ruznom sjecanju kao najnepovoljnija kupnja u zivotu koja ce trebat jos prepravki, i da, nisam se ni pohvalio s kupnjom... eto...
17
Stranica 11 / 15. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
Stranica 11 / 15.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|