AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
JOSIP FERGUSON
Stranica 9 / 15. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15
Re: JOSIP FERGUSON
Čestitam, za ovo je trebalo puno živaca
moca- Broj postova : 466
God : 37
Registriran : 05.02.2010
5
→→→ : VIŠE
Hvala hvala...
ali uistinu je ogroman posao oko tog remonta bio u pitanju, da smo se i mi zapitali dali nam je to trebalo, ali ipak zadovoljstvo napravljenim je neizmjerno...
za elektroniku cu napisat broj kad pitam brata, on je to nabavljajo, znam da je bio duplo jeftiniji od oltovog, i da mu je covijek dovezao do granice...
za 4 red sijacicu se radi o sitnim novcima, a i za ovu 6 redi malo vise...
ali uistinu je ogroman posao oko tog remonta bio u pitanju, da smo se i mi zapitali dali nam je to trebalo, ali ipak zadovoljstvo napravljenim je neizmjerno...
za elektroniku cu napisat broj kad pitam brata, on je to nabavljajo, znam da je bio duplo jeftiniji od oltovog, i da mu je covijek dovezao do granice...
za 4 red sijacicu se radi o sitnim novcima, a i za ovu 6 redi malo vise...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
Ja sam uzeo iz srbije za 6 redi ispod ruke 300 €.
vidi se ovdje druga slika
http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2571p60-repa-2011#86376
Kip prekidač prema gore samo svjetlosna signalizacija
kip prema dolje zvučna i svjetlosna
vidi se ovdje druga slika
http://www.poljoprivredni-forum.biz/t2571p60-repa-2011#86376
Kip prekidač prema gore samo svjetlosna signalizacija
kip prema dolje zvučna i svjetlosna
debo9999- Broj postova : 406
Zanimanje : Svašta pomalo
Registriran : 27.12.2010
10
kostao je 300 eura, i to model za 6 redi sa hektometrom, ako nema hektometar onda je samo kontrola sjetve jos jeftinija i za 4 reda sijacicu kosta malo jace od 1000 kuna... sitnica...
mislim da je oltov oko 5400 kn plus PDV....
mislim da je oltov oko 5400 kn plus PDV....
17
Josipe može neki kontakt telefon za kontrolu sjetve doista nije skupo volio bi nabaviti tu elektroniku.
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
Bravo Špoljarovi!! Za ovo je trebalo hrabrosti, vremena i živaca! Ovo je sad bolje nego nova sijačica!
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Jel možeš objasniti šta sve radiš sa tom elektronikom na sijačici??
vedo- Broj postova : 1081
God : 29
Zanimanje : Učenik
Registriran : 12.03.2011
6
Joža super posal, ipak te je puno jeftinije došlo nego nova, a za nju treba novaca i to podosta... To je samo sijačica koja služi par dana u godini i onda zauzima mjesta u šupi
toma84- Broj postova : 1085
Registriran : 23.11.2010
8
tomo_MF je napisao/la:
Bravo Špoljarovi!! Za ovo je trebalo hrabrosti, vremena i živaca! Ovo je sad bolje nego nova sijačica!
hehe... nije bas bolja nego nova ali je svakako jeftinija nego nova....
za sve vas koje zanima kontrola sjetva pogledajte ovdje: http://agroelektronika.tripod.com/elektronska_kontrola_setve.html
sve pise, kod mene se radi o kontroli sjetve i hektometru u jednoj kutiji, na svakom redu je senzor koji registrira prolazak sjemena i kad nesto nije u redu svira i blica lampica na tom redu...
na displayu pisu parametri poput brzine, hektara 1, hektara 2, i sta ja znam sve ne, nisam puno cacakao po njemu... meni je bitan hektometar da si uskladim potrosnju sjemena i gnojiva a da ne moram zbrajat povrsine...
kod nas je jeftiniji model displaya, a moze biti i skuplji lcd, ali i na ovom sve pise, tako da nije neophodno...
17
uh...svaka čast super obavljen posao...kad sam vidio slike ostao sam
Matija case 5140- Broj postova : 989
God : 30
Zanimanje : Svinjogojac
Registriran : 18.01.2009
18
Josipe evo uređaj stiže u ponedjeljak(osnovni tip) reci mi jeli teško za ugraditi (koliko vam je otprilike trebalo vremena?)
DF 95- Broj postova : 569
God : 51
Zanimanje : ratar
Registriran : 12.04.2010
23
ugradis ga za jedno dopodne, nije problem....
17
evo prije nekoliko dana smo se vratili sa 10 dnevnog urlauba po njemackoj i nesto francuske....
evo mali slika;
repica u francuskoj
sjetva kukuruza u francuskoj
priprema sjetvospremacem
generalno gledajuci njemacka poljoprivreda, makar onaj diosto smo vidjeli, oko Frankfurta, sredisnja njemacka je nesto urednija od francuske, poljski putevi su im ili asfalt ili kamen, sela su kao mali gradici, od blata nema ni b jer u im dvorovi svima asfaltirani, u francuskoj je malo drljavije... velicina parcela u prosjeku nije nista veca nego kod nas, iako vicu ukrupnjavanje ukrupnjavanje, ni tamo nije nista ukrupnjenije, od 3000 prijedjenih kilometara nismo vidli parvelu vecu od 7-8 ha.... mehanizacija im generalno gledajuci nije nista bolja nego kod nas, odnosno kod nas su noviji traktori po poljima nego kod njih..
od ratarskih kultura najvise siju psenicu, uljanu repicu i u njemackoj dosta repe, dok u francuskoj slicno samo ima vise farmi, i stocarstva.. i kukuruza... farme nisu nove kao kod nas, i garantirano ne zadovoljavaju sve propise koje nasim stocarima serviraju, makar takav dojam sam stekao...
i ono sto je mozda najzanimljivije, jedan dan smo isli u obilazak u tvornicu john deere traktora u Mannheim...
evo dokaza: moja malenkost...
iznutra u izlozbenom salonu za posjetitelje...
imali smo organiziranu turu s vodicem po tvornici u trajanju oko 3 sata...
prvo jedno predavanje u dvorani, pa evo nekoliko podataka koliko sam uspio skuzit sa njemackog...
-ta tvornica je najveca tvornica jd izvan USA
-u njemackoj ima ukupno 6 jd tvornica, u kojoj se rade odredjeni dijelovi traktora, od kabina, motora ili slicno, u mannheimu se prizvode i sklapaju diferencijali, a drugi dijelovi dolaze iz drugih tvornica, te je jedina tvornica u njemackoj gdje se sklapaju traktori na traci...
-nisam sed 100 % zapamtio ali radi oko 3000 ljudi...
-glavnina proizvedenih traktora ide na zapadno europsko trziste, a na istok ide svega 6 % traktora...
nakon toga smo isli u obilazak proizvodnih hala, naravno da su nam mobitele i fotoaparate pokupili prije ulaska tako da slika nema....
dobili smo zastitne naocale te slusalice da cujemo voditelja...
na ulazu u halu stoji veliki natpis na kojemu pise kako je proizvedeno 1.900.000 traktora bez ijednog umfala, odnosno ozlijede radnika, i svabe to smatraju uspjehom prije financijskih uspjeha...
ljudi su podjeljeni u timove, svaki tim ispred svog radnog prostora ima pano sa statistickim podacima o svom radu, prije svega dali su u plusu ili minusu, odnosno koliko su dobro radili u prethodnom razdoblju, odnosno dali su ispunjavali norme ili ne... i sl..., i to je javno te su oni timovi koji su u crvenom time javno prozvani dok oni koji su u zelenom uzivaju dodatne beneficije...
rade se dvije smjene, kazu zbog povecanog broja narudzbi, nocna i prva, nocna se vrerovatno radi zbog jeftinije struje nego po danu...
u sredini svake hale ima veliki display sa dnevnom normom na kojemu je kad smo usli pisalo da je plan za taj dan proizvesti 186 traktora, i u trenutku kad smo mi usli jos je ostalo nekih 60 traktora do ispunjenja norme, kasnije pri kraju obilaska ta je norma bila dignuta na 196 traktora jer kompjuter racuna vrijeme ostalo di kraja radnog vremena i tome prilagodjava normu, za sve traktore proizvedene iznad norme radnici su dodatno placeni i time motivirani za bolji rad...
sve police u tvornici su oblozene gumom kako se nebi ostecivala farba, te kako bi se maksimalno smanjila buka u tvornici , i apsolutno ne postoji situacija u kojoj bi se cuo zvuk udarca zeljeza u zeljezo, to je iskorjenjeno, buka je minimalna, i sve je podredjeno tome...
u zadnjoj hali koju smo obisli pocinje traka sklapanja traktora, sa gornje strane su lanci koji donose dijelove na traku, a s donje strane je traka..
sve se radi po just in time metodi, na trakuprvo dolazi sasija, pa prednja vuca, pa straznji diferencijal, te takva ide na farbanje, farbaju roboti, i farba se odmah susi te ide dalje gdje se ugradjuju mjenjac motor, na kraju kabina i gume, na kraju trake traktor se pali te se isprobava rucna kocnica, te ga voze van...
svake tri minute sa trake silazi po jedan zelenko, od malih serija do 7 ili 8 serija.... impresivno...
sto se tice smae poljoprivrede, vidi s da im je poljoprivreda dosta starija nego kod nas, te kao takva malo uredjenija, a st se tice usjeva i mehanizacije, nasa proizvodnja nije toliko losina nego njihova, i vecina poljoprivrednika se nebi trebala bojati unije, jer onome sto sam vidio dobar dio nasih poljoprivrednika konkurira bez problema...
evo mali slika;
repica u francuskoj
sjetva kukuruza u francuskoj
priprema sjetvospremacem
generalno gledajuci njemacka poljoprivreda, makar onaj diosto smo vidjeli, oko Frankfurta, sredisnja njemacka je nesto urednija od francuske, poljski putevi su im ili asfalt ili kamen, sela su kao mali gradici, od blata nema ni b jer u im dvorovi svima asfaltirani, u francuskoj je malo drljavije... velicina parcela u prosjeku nije nista veca nego kod nas, iako vicu ukrupnjavanje ukrupnjavanje, ni tamo nije nista ukrupnjenije, od 3000 prijedjenih kilometara nismo vidli parvelu vecu od 7-8 ha.... mehanizacija im generalno gledajuci nije nista bolja nego kod nas, odnosno kod nas su noviji traktori po poljima nego kod njih..
od ratarskih kultura najvise siju psenicu, uljanu repicu i u njemackoj dosta repe, dok u francuskoj slicno samo ima vise farmi, i stocarstva.. i kukuruza... farme nisu nove kao kod nas, i garantirano ne zadovoljavaju sve propise koje nasim stocarima serviraju, makar takav dojam sam stekao...
i ono sto je mozda najzanimljivije, jedan dan smo isli u obilazak u tvornicu john deere traktora u Mannheim...
evo dokaza: moja malenkost...
iznutra u izlozbenom salonu za posjetitelje...
imali smo organiziranu turu s vodicem po tvornici u trajanju oko 3 sata...
prvo jedno predavanje u dvorani, pa evo nekoliko podataka koliko sam uspio skuzit sa njemackog...
-ta tvornica je najveca tvornica jd izvan USA
-u njemackoj ima ukupno 6 jd tvornica, u kojoj se rade odredjeni dijelovi traktora, od kabina, motora ili slicno, u mannheimu se prizvode i sklapaju diferencijali, a drugi dijelovi dolaze iz drugih tvornica, te je jedina tvornica u njemackoj gdje se sklapaju traktori na traci...
-nisam sed 100 % zapamtio ali radi oko 3000 ljudi...
-glavnina proizvedenih traktora ide na zapadno europsko trziste, a na istok ide svega 6 % traktora...
nakon toga smo isli u obilazak proizvodnih hala, naravno da su nam mobitele i fotoaparate pokupili prije ulaska tako da slika nema....
dobili smo zastitne naocale te slusalice da cujemo voditelja...
na ulazu u halu stoji veliki natpis na kojemu pise kako je proizvedeno 1.900.000 traktora bez ijednog umfala, odnosno ozlijede radnika, i svabe to smatraju uspjehom prije financijskih uspjeha...
ljudi su podjeljeni u timove, svaki tim ispred svog radnog prostora ima pano sa statistickim podacima o svom radu, prije svega dali su u plusu ili minusu, odnosno koliko su dobro radili u prethodnom razdoblju, odnosno dali su ispunjavali norme ili ne... i sl..., i to je javno te su oni timovi koji su u crvenom time javno prozvani dok oni koji su u zelenom uzivaju dodatne beneficije...
rade se dvije smjene, kazu zbog povecanog broja narudzbi, nocna i prva, nocna se vrerovatno radi zbog jeftinije struje nego po danu...
u sredini svake hale ima veliki display sa dnevnom normom na kojemu je kad smo usli pisalo da je plan za taj dan proizvesti 186 traktora, i u trenutku kad smo mi usli jos je ostalo nekih 60 traktora do ispunjenja norme, kasnije pri kraju obilaska ta je norma bila dignuta na 196 traktora jer kompjuter racuna vrijeme ostalo di kraja radnog vremena i tome prilagodjava normu, za sve traktore proizvedene iznad norme radnici su dodatno placeni i time motivirani za bolji rad...
sve police u tvornici su oblozene gumom kako se nebi ostecivala farba, te kako bi se maksimalno smanjila buka u tvornici , i apsolutno ne postoji situacija u kojoj bi se cuo zvuk udarca zeljeza u zeljezo, to je iskorjenjeno, buka je minimalna, i sve je podredjeno tome...
u zadnjoj hali koju smo obisli pocinje traka sklapanja traktora, sa gornje strane su lanci koji donose dijelove na traku, a s donje strane je traka..
sve se radi po just in time metodi, na trakuprvo dolazi sasija, pa prednja vuca, pa straznji diferencijal, te takva ide na farbanje, farbaju roboti, i farba se odmah susi te ide dalje gdje se ugradjuju mjenjac motor, na kraju kabina i gume, na kraju trake traktor se pali te se isprobava rucna kocnica, te ga voze van...
svake tri minute sa trake silazi po jedan zelenko, od malih serija do 7 ili 8 serija.... impresivno...
sto se tice smae poljoprivrede, vidi s da im je poljoprivreda dosta starija nego kod nas, te kao takva malo uredjenija, a st se tice usjeva i mehanizacije, nasa proizvodnja nije toliko losina nego njihova, i vecina poljoprivrednika se nebi trebala bojati unije, jer onome sto sam vidio dobar dio nasih poljoprivrednika konkurira bez problema...
17
ljepo si to napisao kao putopisac
možda još koja slikica znam da imaš
možda još koja slikica znam da imaš
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
Bravo Josipe lijepo ti to nama objasnih ,sada mi odma lakše,pa brate ja sam za švabe i francuze onda kombinat
Jel ti sada malo žao priznaj što nisi kupio jd ,a ne one silne mf traktore
E kada ja budem velik ima da i ja obiđem takvu jednu tvornicu ,ali to mora biti baš u Americi
Samo si mi brate nekak mali a tako si veliki gazda
Jel ti sada malo žao priznaj što nisi kupio jd ,a ne one silne mf traktore
E kada ja budem velik ima da i ja obiđem takvu jednu tvornicu ,ali to mora biti baš u Americi
Samo si mi brate nekak mali a tako si veliki gazda
pege25- Broj postova : 5212
God : 50
Registriran : 18.09.2010
131
Ovo je lijepo, impresivna priča iz tvornice, tako rade švabe. Nekako imam osjećaj da ćeš dovest nešto zeleno u dvorište.
Usput, kad već pišem ovdje, imaš li koju sliku rada svojeg proširenog sjetvospremača? Stavi da vidimo kako radi.
Usput, kad već pišem ovdje, imaš li koju sliku rada svojeg proširenog sjetvospremača? Stavi da vidimo kako radi.
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
kreso, nemam vise slika od tvornice nista...
sad kako sam vidio kako ih svabe prave nikad se nezna, mozda i uleti u dvor koji zeleni, samo problem je sto kod nas ti iz njemacke ne dolaze, vec vjerovatno ovi kineski...
nemam tomo slike sjetvospremaca u radu, nisam slikao, zaboravio sam, ali mogu ti rec da je pripremio ohoho hektara, i zadovoljni smo i radom i velicinom...
tebe vjerovatno zanima kako ga 6480 goni, i mogu ti reci dobro, optimalno, ali da je jos centimetar veci bio bi mu previse, a ovako je najtaman...
ali nema vise pripreme sa 16 kmh ili vise, sad mu je i 12-13 pun tur, sto se meni i svidja jer prevelika brzina unistava tlo, ovako je bolje, veci zahvat...
sad kako sam vidio kako ih svabe prave nikad se nezna, mozda i uleti u dvor koji zeleni, samo problem je sto kod nas ti iz njemacke ne dolaze, vec vjerovatno ovi kineski...
nemam tomo slike sjetvospremaca u radu, nisam slikao, zaboravio sam, ali mogu ti rec da je pripremio ohoho hektara, i zadovoljni smo i radom i velicinom...
tebe vjerovatno zanima kako ga 6480 goni, i mogu ti reci dobro, optimalno, ali da je jos centimetar veci bio bi mu previse, a ovako je najtaman...
ali nema vise pripreme sa 16 kmh ili vise, sad mu je i 12-13 pun tur, sto se meni i svidja jer prevelika brzina unistava tlo, ovako je bolje, veci zahvat...
17
Koji modeli dolaze iz Kine?
B-J- Broj postova : 594
Registriran : 02.01.2010
5
ma neznam koji, i dali dolaze......
zafrkavam se, jer su ovi u svabiji rekli da rade za zapadno trziste, a ne za istok....
pa onda pretpostavljam da kod nas dolaze neki jeftiniji... i nekvalitetniji....
zafrkavam se, jer su ovi u svabiji rekli da rade za zapadno trziste, a ne za istok....
pa onda pretpostavljam da kod nas dolaze neki jeftiniji... i nekvalitetniji....
17
JOSIP FERGUSON je napisao/la:
O tome ja pričam već neko vrijeme, ali poljoprivrednici kod nas su si stvorili neku čudnu sliku poljoprivrede u EU kao da oni tamo čine čuda.
Saša- Broj postova : 1023
Registriran : 22.11.2009
22
samo ratarstvom i ponekim hobijima...
nego, da malo osvjezim profil s nekoliko slika sto smo radili prosli mjesec prije zetve...
inace uvijek prije zetve radimo godisnji remont prikolica, ali smo ih protekle dvije godine zapustili, pa je sad dosla na red reparica:
na rudu dva gibnja bila puknuta, i jedna klobna sto drzi gibanjeve, to je popravljeno, s tim sto smo dodali jos jedan gibanj da bude malo tvrdje rudo, jer nam redovito pukne koji, sad ce bit bolje...
takodjer smo i kocnice servisirali, bile su poderane obloge, pa smo stavili nove...
sada su uspanate kao tambura, i koci kao u najboljim danima...
na 6480 mjenjali semeringe na prednjim kotacima, kroz mjesec dana oba dva procurila...
a bas nedavno vidimo procurio i semering zadnjeg kotaca na 7495, a to je malo veci izazov promijenit...
mogli su te semeringe i malo kvalitetnije napravit...
nego, da malo osvjezim profil s nekoliko slika sto smo radili prosli mjesec prije zetve...
inace uvijek prije zetve radimo godisnji remont prikolica, ali smo ih protekle dvije godine zapustili, pa je sad dosla na red reparica:
na rudu dva gibnja bila puknuta, i jedna klobna sto drzi gibanjeve, to je popravljeno, s tim sto smo dodali jos jedan gibanj da bude malo tvrdje rudo, jer nam redovito pukne koji, sad ce bit bolje...
takodjer smo i kocnice servisirali, bile su poderane obloge, pa smo stavili nove...
sada su uspanate kao tambura, i koci kao u najboljim danima...
na 6480 mjenjali semeringe na prednjim kotacima, kroz mjesec dana oba dva procurila...
a bas nedavno vidimo procurio i semering zadnjeg kotaca na 7495, a to je malo veci izazov promijenit...
mogli su te semeringe i malo kvalitetnije napravit...
17
Stranica 9 / 15. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15
Stranica 9 / 15.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.
|
|