AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
zetor zimi
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: zetor zimi
malo sam proguglao i to cudo nije skupo barem vani cijene mu se krecu od cca 15$ pa do 80 (ali to su vec hightech). dok se ono neka solidna sredina krece oko 50 $ i to pise da je 6 cilindricni motor.
Dali bi to bilo moguće ugraditi u IMT 577 ( znam da nije Zetor ali šta ćeš kad nemamo svi Zetore).
Koliko je dugačak taj dio (grijač) koji ulazi u blok?
Ovo je tema za Zetora ali mi je zanimljivo pa hajde da pitam ovdje jer prije nisam čuo za taj grijač a bilo bi ljepo manje verglanja za 577.
Gdje bi se to moglo kupiti ili naručiti?
Ovo je tema za Zetora ali mi je zanimljivo pa hajde da pitam ovdje jer prije nisam čuo za taj grijač a bilo bi ljepo manje verglanja za 577.
asaincev- Broj postova : 441
God : 50
Zanimanje : zavarivač i poljoprivrednik
Registriran : 31.05.2010
2
→→→ : VIŠE
Mislim da IMT-577 nema na svom motoru predviđeno mjesto za ubacivanje grijača. Možda bi se dalo iskombinirat nešto sa nekakvim girjačem i pumpom, pa to sve spojit na mjesta gdje se spajaju crijeva za grijanje kabine pa da onda rashladna tekućina cirkulira na taj način. 577 dobro pali kad je sve olrajt, a kad se iole "raspusti" odma teže pali. Dobar grijač i grijanje par puta, pa eventualno još par caka pale njegov motor bez brige. No mogao bi ga ugraditi na recimo ovakvo mjesto koje nijetako funkcionalno kao kad grijač ide u blok motora, al mogao bi malo ugrijati vodu-antifriz.
Gost- Gost
Imam zetora 12245 sad ga imamo prvu zimu trenutno je u radioni na servisu.Nema niti jedan grijač a prijašnji vlasni je rekao da pali po zimi ko top.
inače te starije serije lakše palu po zimi od ovih novih, ali nije loše imati taj grijač jer sam se i sam uvjerio u to a nisam vjerovao da to funkcionira tako.
Podravec je napisao/la:Imam zetora 12245 sad ga imamo prvu zimu trenutno je u radioni na servisu.Nema niti jedan grijač a prijašnji vlasni je rekao da pali po zimi ko top.
dal si taj traktor nedavno kupio, pred mjesec dana ili ima više? jedan takav bio na prodaju u nekom mjestu kod ludbrega
tomo_MF- Broj postova : 1298
Registriran : 03.06.2009
13
Kupljen je pokraj đurđevca u ferdinantu.Pokraj Ludbrega je bio ursus 120ks bez prednje vuče u "solidnom" stanju
hmm jedan mali savjet nebi ga bilo loše isprobat .... kaj se tiće nezagrijane vode dalje od tog grijaća možda bi se dobilo kaj ako bi se odvrnuo čep jer onda bi toplija voda išla prema gore a hladna bi trebala padat dolje ...mislim to je ak vam se da probat
Mata imt 540- Broj postova : 1250
God : 36
Zanimanje : po zanimanju strojarski tehničar
Registriran : 14.03.2008
1
Jedan savjet od mene.
Promijenite original antifriz koji se nalazi u novom Zetoru, ako je smeđe boje il crvenkaste, nevaljaju im takvi češki antifreez-eri. Dosta je agresivan i razara motor. Ja sam to napravio nakon što sam kupio novi traktor 2003. godine.
Tako je bilo prije, neznam da li je i danas ta situacija s novim zetorima.
Promijenite original antifriz koji se nalazi u novom Zetoru, ako je smeđe boje il crvenkaste, nevaljaju im takvi češki antifreez-eri. Dosta je agresivan i razara motor. Ja sam to napravio nakon što sam kupio novi traktor 2003. godine.
Tako je bilo prije, neznam da li je i danas ta situacija s novim zetorima.
13
evo na ovim slikama se vidi taj grijač o kojem sam pisao, sa desne strane je i vidi se crvena žica koja vodi do njega odnosno spoj na masu traktora
ma kaki ivasol, prije bi rekao dobro pranje , ali to sam slikao danas prije odvoza do majstora na proljećne pripreme
falkon evo moj traktor, jel to ovo mjesto na kojem se nalazi grijač, koje sam označio strelicom? Na koji način je pričvršćen taj čep, kako ga izvaditi?
13
Da to je to mjesto, a iskreno neznam kako je pričvršćen čep jer mi je to radio kolega koji ima servis, a mislim da taj čep nebi trebalo biti problem izvaditi jer njegova namjena je da iskoči u slučaju da tekućina za hlađenje smrzne u bloku.
da radi na kućnu struju to sam već pisao više puta gore u postovima, a to ti je sistem grijača u bojlerima tako da ista stvar kao i kod bojlera.
Paor to sam i ja čuo ali kada sma tražio da to bude sa njime rečeno mi je da to nema u ponudi kod njih, zato sam išao na ovakvu opciju.
nas zetor 6340 (97) nikad po zimi nije htjeo palit, vec u jesen cim se malo spusti temperatura...
i svake dvije tri godine mjenjaj akumulatore, ali uvijek slabo po zimi....
ovu jesen nam isto bio los akumulator (bar smo tako mislili jer isto je jako tesko palio) pa smo se odlucili kupit novi alnaser, imaju dvije verzije, onaj spori koji je bio na njemu, i drugi koji je manji i brze vrti, sad smo kupili taj brzi.... i bez da smo mjenjali akumulator traktor je cijelu jesena palio kao mina, ne smijes mu pokazat kljuc....
takodjer smo mu ugradili i taj grijac, ali njega nismo jos isprobali, jer traktor sa ovim alnaserom jednostavno odlicno pali jer puno zivlje okrece, i to je glavni problem zasto ti traktori ne pale...
zato tko ima problema, ne kupovat akumulatore, nego promjenit alnaser ,,,
tisucu i nesto kuna kosta.....
ovu jesen nam isto bio los akumulator (bar smo tako mislili jer isto je jako tesko palio) pa smo se odlucili kupit novi alnaser, imaju dvije verzije, onaj spori koji je bio na njemu, i drugi koji je manji i brze vrti, sad smo kupili taj brzi.... i bez da smo mjenjali akumulator traktor je cijelu jesena palio kao mina, ne smijes mu pokazat kljuc....
takodjer smo mu ugradili i taj grijac, ali njega nismo jos isprobali, jer traktor sa ovim alnaserom jednostavno odlicno pali jer puno zivlje okrece, i to je glavni problem zasto ti traktori ne pale...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
Tu je najbitnija veličina zupčanika koji ide na zamajac, al to je već posao za električare.
Meni je isto nastao problem oko palenja i po jeseni kada je oko 0 nakraju otjeram kod kolega i ustanovi se da je "dobio" automat, kada je promijenjen traktor laje na mjesec kada pali.
Meni je isto nastao problem oko palenja i po jeseni kada je oko 0 nakraju otjeram kod kolega i ustanovi se da je "dobio" automat, kada je promijenjen traktor laje na mjesec kada pali.
JOSIP FERGUSON je napisao/la:nas zetor 6340 (97) nikad po zimi nije htjeo palit, vec u jesen cim se malo spusti temperatura...
..sad mi kažeš kad sam prmijenio 4 akumulatora u 2 godine,inače ja sam našo manju caku,isključio sam sklopku i spojio ga direkt i isto pali,jeste malo teže,ali prije nije htjeo nikako...
ruddynjo- Broj postova : 25
God : 33
Zanimanje : Poljoprivredni tehničar opći
Registriran : 07.05.2009
0
Evo čitam ovu temu i u potpunosti sam šokiran
Imam zetor 7340, 2005 godina, 1800rh, svaki put pali otprve, to je ustvari jedini traktor, osim ursusa naravno, koji kod mene pali po zimi.
Jedino kad je temp ispod -10 treba malo više verglati ali inače bez greške, bez grijača pošto ga zetor nema tvornički.
Prije sam imao 7745 koji je palio isto tako
Stvarno sam zbunjen ovom temom
Imam zetor 7340, 2005 godina, 1800rh, svaki put pali otprve, to je ustvari jedini traktor, osim ursusa naravno, koji kod mene pali po zimi.
Jedino kad je temp ispod -10 treba malo više verglati ali inače bez greške, bez grijača pošto ga zetor nema tvornički.
Prije sam imao 7745 koji je palio isto tako
Stvarno sam zbunjen ovom temom
tomi93- Broj postova : 1529
God : 31
Zanimanje : bacc. ing. agr.
Registriran : 28.02.2011
19
asaincev je napisao/la:Dali bi to bilo moguće ugraditi u IMT 577 ( znam da nije Zetor ali šta ćeš kad nemamo svi Zetore).
Ja mislim da je isplativije napraviti motor moj 577 je palio ko mina zimi na minusu zagrijes dok ne pukne i deri,,,
A sad ljeti nece sad ce pumpa i dizne u remont bolje to nego da se mučim inače ti motori i kad su dobri znaju deknut bez grijača...
577- Broj postova : 2642
God : 36
Zanimanje : Tehničar za željeznički promet
Registriran : 10.02.2011
28
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Poljoprivredni forum :: MEHANIZACIJA :: Traktori :: Zetor
Stranica 2 / 3.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.