AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Claas
Stranica 34 / 35. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35
Re: Claas
fara nemam ,sigurno s farom sam se naradio i našarafo, tako da mi nije palo napamet to kupiti,jd4755 je napisao/la:Možda nisu majmuni ali su na stroj od 2-3mil kuna stavili drvo a može se staviti ležaj koji je dokazano trajan.Ne znam kolika je trajnost tih drvenjaka ali tu kad ode ležaj gotova je i osovina pa ti računaj koliko košta remont.Usput kojega ti imaš od tih nabrojanih kad ih toliko hvališ.
stjepan- Broj postova : 789
Registriran : 06.07.2009
19
nije prijatelju inžinjer ali je mehaničar, i radio je na jasinju kod nas di su bili samo farovi i đuro đaković, dandanas održava ljudima deutz fahr kombajne.frenkigoran1 je napisao/la:taj tvoj kolega je sigurno neki inžinjer ko i ti
19
Ajde nemojmo se svađati oko trivijalnih stvari, jer najbolji kombajni ionako nemaju slamotresa.....
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
ma kakva svađa, to malo samo da potpalim vatru, čim nešto kažeš protiv deutz-fara kombajna, stihl motorke, golfa auta, john deere traktora, odmah vatra,
19
stjepan je napisao/la:ma kakva svađa, to malo samo da potpalim vatru, čim nešto kažeš protiv deutz-fara kombajna, stihl motorke, golfa auta, john deere traktora, odmah vatra,
Samo nemoj protiv case af kombajna i onda je sve OK.
117
stjepan je napisao/la:ma kakva svađa, to malo samo da potpalim vatru, čim nešto kažeš protiv deutz-fara kombajna, stihl motorke, golfa auta, john deere traktora, odmah vatra,
E svaka ti dala za ovu izjavu, pogodio si, al ono baš u sridu.
hehehemarijogjulic je napisao/la:stjepan je napisao/la:ma kakva svađa, to malo samo da potpalim vatru, čim nešto kažeš protiv deutz-fara kombajna, stihl motorke, golfa auta, john deere traktora, odmah vatra,
19
Čemu eksperimentirati, kada si upravo nabrojao najbolje iz svakog područjamarijogjulic je napisao/la:stjepan je napisao/la:ma kakva svađa, to malo samo da potpalim vatru, čim nešto kažeš protiv deutz-fara kombajna, stihl motorke, golfa auta, john deere traktora, odmah vatra,
Kile- Broj postova : 1436
God : 32
Zanimanje : OFR
Registriran : 13.02.2009
41
→→→ : VIŠE
nebih se s tobom složijo ali neko nešto voli, i misli da je to najbolje.Kile je napisao/la:Čemu eksperimentirati, kada si upravo nabrojao najbolje iz svakog područjamarijogjulic je napisao/la:stjepan je napisao/la:ma kakva svađa, to malo samo da potpalim vatru, čim nešto kažeš protiv deutz-fara kombajna, stihl motorke, golfa auta, john deere traktora, odmah vatra,
19
najbolji je za njih zato što ima dijelova u mesnici, i ljudi su navikli na deutz-a, ali sigurno je najlošiji od svih nabrojanih gore marki, ali niko nije rekao da nevalja.deere power je napisao/la:zato što je dajc najbolji, zato proda najmanje kombajna od svih proizvođača
19
Fidelito je napisao/la:
Ako redovito podmazuješ (recimo savakog jutra) mislim da bi to trajalo, posebno ako se upotreblajvaju kvalitetnije masti, jer i tu ima svega i svačega. Ako ne podmazuješ onda ti ionako badave sve ugrađene mazalice.
Kolega ovo se u potpunosti slažem s vama.. Imali smo kombajn s drvenim ležajevima i obavezno smo svaki dan podmazivali... U 15 g. mislim da je otišla jedna osovina... Čak smo i mjenjali te ležajeve i nije bilo problema... Ali dajem prednost metalu naspram drveta...
jd4755 je napisao/la:Po meni je sistem s kugličnim spec brtvljenim ležajima puno bolji od drvenih,manji zazori,manje udaraca,niža temperatura i puno manje trenje.
Vjeko ovo ste u potpunosti u pravu, New Holland možda nije nikad ni koristio drvene ležajeve.. Bratićev bivši NH 8070 je imao kuglične ležajeve i nije nikad imao problema sa istima.. Trenutno i ovaj NH što sad imamo isto ima takve ležajeve....
A i zna se koji je kombajn najbolji.... hehehe
Fidelito ne mislim na Casea...
Deutz-Fahr kombajni su po meni najbolji omjer cijene i kvalitete, nešto ko golf dvojka i po dostupnosti dijelova, a isto tako znamo da golfovi nisu najbolji auti, jel tako!?
Dosta toga je prošlo kroz moje dvorište i radionu i svaka marka kombajna ima svoje mane i prednosti, ja nekak stalno ostajem na DF-u zbog jednostavnog i jeftinog održavanja i dostupnosti dijelova.
Dosta toga je prošlo kroz moje dvorište i radionu i svaka marka kombajna ima svoje mane i prednosti, ja nekak stalno ostajem na DF-u zbog jednostavnog i jeftinog održavanja i dostupnosti dijelova.
drazen- Broj postova : 1267
God : 53
Registriran : 23.07.2008
35
A i zna se koji je kombajn najbolji.... hehehe
Fidelito ne mislim na Casea... Very Happy
Samo neka ima ugrađen rotor, ili dva..... onda obično nema problema sa slamotresima.
117
Imao sam i sa rotorima, nije dugo bio kod mene...Fidelito je napisao/la:A i zna se koji je kombajn najbolji.... hehehe
Samo neka ima ugrađen rotor, ili dva..... onda obično nema problema sa slamotresima.
35
case su najbolji axijalci na svijetu, u kukuruzu nema mu premca, kod rotora je problem povećan rasip.drazen je napisao/la:Imao sam i sa rotorima, nije dugo bio kod mene...Fidelito je napisao/la:A i zna se koji je kombajn najbolji.... hehehe
19
drazen je napisao/la:Imao sam i sa rotorima, nije dugo bio kod mene...Fidelito je napisao/la:A i zna se koji je kombajn najbolji.... hehehe
Taj kombajn je još uvijek u pogonu i radi. Novi gazda je zadovoljan sa njime. Navodono ga prodaje, ali to je više radi promjene djelatnosti a ne radi kombajna. Inače koncept takvog rotora NH je napustio pravi HN sa rotorom (2 komada kod NH) ima oznaku CR (ili TR kod starijih modela). Rotor postavljen uzduž omogućava povećanje kapaciteta bez povećanja ukupne širine stroja, dok se sa rotorom poprijeko gubi to bitno svojstvo.
117
stjepan je napisao/la:case su najbolji axijalci na svijetu, u kukuruzu nema mu premca, kod rotora je problem povećan rasip.drazen je napisao/la:Imao sam i sa rotorima, nije dugo bio kod mene...Fidelito je napisao/la:A i zna se koji je kombajn najbolji.... hehehe
NH CR kombajni trenutno su možda čak i bolji od CASE AF kombajna (govorim to kao čovijek koji posjeduje CASE AF), ali su skuplji i složeniji (dva rotora poskupljuju izvedbu, ali manji promjeri rotora daju bolju separaciju, naime kada je radius manji lakše možeš postići centrifugalnu silu kod separacije). Gubitci nisu problem kod kombajna sa rotorom, rekao bih da im je to jača strana. Naime kada pretjeraš sa kapacitetom vrišidbe - gubitci kod rotora rastu puno sporije nego kog konvencionalnog kombajna. Problema možda ponekada i ima, ali to nisu gubitci. CASE je pojednostavio izvedbu stroja do maksimuma (kod starijih modela) i to mu je jača strana jer poljoprivredni stroj mora biti efikasan i jednostavan (posebno kada je star i kada ga sam održavaš).
117
sigurno da su to pile prave,ali ja sam još uvijek pobožnik slamotresa, morao bih provesti jedan dan u takvom stroju da mi ulije povjerenje, jer ko god ima axijalca tvrdi da je rasip normalna pojava, neznam koliko ali mjere oni to nekako,neznam pomoču nekog okvira stave na zemlju i broje zrna, kod mene to nema što tražiti pošto nema na zemlji ništa.Fidelito je napisao/la:stjepan je napisao/la:case su najbolji axijalci na svijetu, u kukuruzu nema mu premca, kod rotora je problem povećan rasip.drazen je napisao/la:Imao sam i sa rotorima, nije dugo bio kod mene...Fidelito je napisao/la:A i zna se koji je kombajn najbolji.... hehehe
NH CR kombajni trenutno su možda čak i bolji od CASE AF kombajna (govorim to kao čovijek koji posjeduje CASE AF), ali su skuplji i složeniji (dva rotora poskupljuju izvedbu, ali manji promjeri rotora daju bolju separaciju, naime kada je radius manji lakše možeš postići centrifugalnu silu kod separacije). Gubitci nisu problem kod kombajna sa rotorom, rekao bih da im je to jača strana. Naime kada pretjeraš sa kapacitetom vrišidbe - gubitci kod rotora rastu puno sporije nego kog konvencionalnog kombajna. Problema možda ponekada i ima, ali to nisu gubitci. CASE je pojednostavio izvedbu stroja do maksimuma (kod starijih modela) i to mu je jača strana jer poljoprivredni stroj mora biti efikasan i jednostavan (posebno kada je star i kada ga sam održavaš).
19
Lijepo, jel ne ide više u rikverc pa da bude i cijeli adapter pod krovom?
Jel to gotovo ili budete još zatvarali okolo sa limom ili nečime?
Jel to gotovo ili budete još zatvarali okolo sa limom ili nečime?
35
Ide još u rikverc, stat će cijeli, jer iza je trenutno mala skela, jer treba još lim okolo stavljati, a do zime će doći i vrata, i dolje će se zemlja skinut i kamen nasipati
35
jeste vadili kakvu dozvolu za te šupe
novi- Broj postova : 89
Registriran : 20.08.2013
4
→→→ : VIŠE
Stranica 34 / 35. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35
Stranica 34 / 35.