AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Trimeri
Stranica 19 / 22. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22
Re: Trimeri
Probaj ga za početak rastavit i očistit, pogotovo ako to nisi napravio u te 2 god.
hellboy152- Broj postova : 235
God : 34
Registriran : 08.12.2010
2
→→→ : VIŠE
Jednom sam ga samo (prošle godine) izduvao kompresorom.
Onako sastavljenog.
Slijedi temeljito čišćenje..
Pozdrav..
Onako sastavljenog.
Slijedi temeljito čišćenje..
Pozdrav..
dolcevita- Broj postova : 7
Registriran : 30.06.2011
0
Lijepo ti njega rastavi cijelog i ispuši. Samo pazi da si ne ispušeš djelove karburatora.
Njega rastavi, očisti, pogledaj filter u rezervoaru, skini auspuh (na izlazu iz cilindra često se zna nahvatat čađi nakon toliko vremena), ugl, rastaviš sve, očistiš i sastaviš.
Njega rastavi, očisti, pogledaj filter u rezervoaru, skini auspuh (na izlazu iz cilindra često se zna nahvatat čađi nakon toliko vremena), ugl, rastaviš sve, očistiš i sastaviš.
hellboy152- Broj postova : 235
God : 34
Registriran : 08.12.2010
2
OK Hvala drug.
Upravo sam dogovorio s prijateljem koji je automehaničar za popodne da to sve lijepo očistimo i izduvamo kod njega u radioni.
Izvještaj slijedi.
Pozdrav..
Upravo sam dogovorio s prijateljem koji je automehaničar za popodne da to sve lijepo očistimo i izduvamo kod njega u radioni.
Izvještaj slijedi.
Pozdrav..
dolcevita- Broj postova : 7
Registriran : 30.06.2011
0
evo mog trimera marke "JET"30ccm talijanske proizvodnje cilindar je gilardoni stavio sam drugi karburator walbro filter drugi,danas sam ju rastavil kučište radilice sam ispoliral čelo klipa sam ispoliral klipa skratil s usisne strane,stavil nove ležajeve i semeringe, i nove karike ili drugim riječima prstenove a auspuh je home made
evo slika
ovde je s kolegicom dolmaricom
evo slika
ovde je s kolegicom dolmaricom
filipkc- Broj postova : 319
God : 29
Zanimanje : šarafljenje i učenje i delanje
Registriran : 26.07.2010
1
Ja sam si mislio da nas zahebava da je to motorna šprica.(zbog veličine rezervara).Pavinjak je napisao/la:Koliko ti dugo možeš kositi sa jednim rezervarom? Dok ne polomiš ruke?
nije rezervar tak velki ide jedno 0,75l nutra mješavine je čudan jeje i meni jeje,jučer sam malo tuninga napravil i tak to,ove ručke jesu malo čudne kad stoje dost nekam v koso al priviknul sam se inače imam onu knjižicu od nje i godina modela je 1988 tak da je od onda flaksala inače kupili smo ju u njemačkoj za 50€ hehe al nije imala snage pa sam napravil posla i sad radi ko singerica jedino još moram staviti drugu bobinu jer ova zajebava malo
filipkc- Broj postova : 319
God : 29
Zanimanje : šarafljenje i učenje i delanje
Registriran : 26.07.2010
1
Opa to je mala cijena.kolko si sve ukupno uložil u tog trimera.filipkc je napisao/la:nije rezervar tak velki ide jedno 0,75l nutra mješavine je čudan jeje i meni jeje,jučer sam malo tuninga napravil i tak to,ove ručke jesu malo čudne kad stoje dost nekam v koso al priviknul sam se inače imam onu knjižicu od nje i godina modela je 1988 tak da je od onda flaksala inače kupili smo ju u njemačkoj za 50€ hehe al nije imala snage pa sam napravil posla i sad radi ko singerica jedino još moram staviti drugu bobinu jer ova zajebava malo
Krešo, reci mi kako si zadovoljan sa ovim trimerom?
Prije prolječa moram kupit trimer i među izborom su mi
236R
143R-II
A ako se odlučim za slabiji i lakši 323R-II
Prije prolječa moram kupit trimer i među izborom su mi
236R
143R-II
A ako se odlučim za slabiji i lakši 323R-II
kreso je napisao/la:danas je stri kupio husky 236R , zgodan stroji, poslikati ću vam
kreso je napisao/la:a cijena ko cijena ja sam ga platio 3500 kn , a što se tiće težine pa i nije baš težak
Palminjo- Broj postova : 1
Registriran : 14.12.2011
0
dali je netko upoznat sa Alpina trimerima, ja imam Alpina Star 36 sa nožom i nitima, služi me već skoro 10 godina i nikakvih problema sa njom, nije bila skupa a pokosila je najviše zaraslo trnje i to, trave jako malo kosi
Jučer sam prvi puta ove godine palio trimer. Zadnji puta je paljen nekada jesenas, radio je dobro.
Prvo sam ga jedva namolio da upali, a onda kad upali, nešto ga guši. Prvo je radio nekako na ler gasu, pa kad stisnem gas on crkne. Onda je uspio doči na veče obrtaje, pa kad stisnem gas opet crkne. Tata je malo pokušao zrak i gorivo podešavati i uspjeli smo ga nekako namjestiti, ali radio je na večim obrtajima dobro, super prima gas i sve. Kad pustim gas na 2-3 sekunde i ponovno stisnem, uhvati dobro. Kad ga ostavim malo duže bez gasa, nekih 10-ak sekundi, obrtaji malo niže padnu onda mi crkne kada stisnem gas.
Također teško pali, treba ga napumpati, dati gas i kurblati barem tri puta.
Jel zna netko u čemu je problem?
Prvo sam ga jedva namolio da upali, a onda kad upali, nešto ga guši. Prvo je radio nekako na ler gasu, pa kad stisnem gas on crkne. Onda je uspio doči na veče obrtaje, pa kad stisnem gas opet crkne. Tata je malo pokušao zrak i gorivo podešavati i uspjeli smo ga nekako namjestiti, ali radio je na večim obrtajima dobro, super prima gas i sve. Kad pustim gas na 2-3 sekunde i ponovno stisnem, uhvati dobro. Kad ga ostavim malo duže bez gasa, nekih 10-ak sekundi, obrtaji malo niže padnu onda mi crkne kada stisnem gas.
Pavinjak je napisao/la:Jučer sam prvi puta ove godine palio trimer. Zadnji puta je paljen nekada jesenas, radio je dobro.
Meni samo smrdi karburator i pogledaj dal ima dosta iskre.
kresimir72- Broj postova : 503
God : 52
Registriran : 16.02.2012
7
Svječicu sam izvadio i očistio, a šta bi trebao uraditi sa karburatorom?
Prošle godine je kada je topal palio odlično i radio je super.
Ko zna možda je smeče unutra, možda vuče više goriva a manje zraka i obratno, najednostavnije odnesi majstoru.Pavinjak je napisao/la:Svječicu sam izvadio i očistio, a šta bi trebao uraditi sa karburatorom?
kresimir72- Broj postova : 503
God : 52
Registriran : 16.02.2012
7
Pavinjak je napisao/la:Jučer sam prvi puta ove godine palio trimer. Zadnji puta je paljen nekada jesenas, radio je dobro.
svojevremeno je @Zvonimir dao dobro uputstvo kako se takvi strojčeki garažiraju preko zime, ali tog se ja naravno nisam pridržavao...palo mi je to na pamet neki dan prilikom prvog palenja...u husky još lanjsko gorivo i upali na prvi potez...mašala
Ma ovaj trimer mi je preko glave više... Prošle godine mi je kanal i stan bio u korovu zbog neozbiljnih i loših majstora... Nešto je bilo na trimeru, više se ne sječam što točno, odnijeli smo ga u Vinetu Stihl u Županju i prvo je trebalo dva-tri tjedna da jave u čemu je kvar, onda su još toliko popravljali. Doneo ga kući, a trimer gotovo u raspadu, ništa ne radi kako treba. Ler gas je maltene pun gas bio, nisam ga mogao ugasiti, gas zašteka, neće da se vrati. To ga je upalio poznanik na ulici koji ga je dovezao i odmah ga je vratio tamo. Onda još mjesec dana je bio tamo dok tata nije počeo prijetiti svime i svačime... Dan danas gašenje ne radi, nego sam ga gasio na čoku, do je rado tako-tako, a sad mi crkne sam...
Bok društvo,
Novi sam ovdje. Napisao sam post i htio ga poslati ali mi je odbijen jer sadrži link na proizvod koji razmišljiam bi li kupio ili ne. Iskreno, predugo mi je čekati tjedan dana pa molim admina da mi makne ovu restrikciju. Obećavam da ću biti dobar.
LP
Novi sam ovdje. Napisao sam post i htio ga poslati ali mi je odbijen jer sadrži link na proizvod koji razmišljiam bi li kupio ili ne. Iskreno, predugo mi je čekati tjedan dana pa molim admina da mi makne ovu restrikciju. Obećavam da ću biti dobar.
LP
Jeronim- Broj postova : 2
Registriran : 27.04.2012
0
Pošto je prošla "karantena" nadam se da će ovaj put moj post proći u cijelosti. Ujedno se nadam da će mi netko odgovoriti i prije nego kupim trimer radi kojega se uopće javljam.
Dakle, molim vas da me savjetujete. Naime, nov sam u poljoprivrednim aktivnostima (ne pitajte me koliko mi je godina) otkad su nam punac i punica prije 2-3 godine prepustili pola svoga maslinika. Za početak sam morao svladati osnovna znanja o rezidbi i održavanju maslinika. Sad sam u novoj fazi da počnem razmišljati o tome da travu isod stabala prestanem čupadi rukama i da si taj dio posla olakšam trimerom. Većina ljudi koji imaju masline špricaju travu kemijom ali ja to ne želim. Imajte na umu da nikada nisam radio s trimerom i da sam prilično neuk po tom pitanju. Napominjem da bi trimer koristio nekoliko puta godišnje. Malo sam pronjuškao po gradu (Šibeniku) i na internetu da vidim što ima za manje novce i naišao sam na ovaj model koji mi se čini dobar za cijenu koju traži:
http://www.gradbena-tocka.si/415nitkarica.html
Eto, molim vas da mi odgovorite što mislite o tom izboru - ima li tko kakvih iskustava s ovim proizvođačem i ovim trgovcem. Pokušao sam pogledati web site proizvođača ( www.berlan.com ) ali nisam daleko otišao budući da je na francuskom.
Također me zanima da li je odnos potrošnje i snage proporcionalan, tj. da li mogu očekivati da će trošiti duplo više od trimera upola manje snage. Naime, snaga ovog trimera je 2,28 KS.
Lijep pozdrav!
Jere
Dakle, molim vas da me savjetujete. Naime, nov sam u poljoprivrednim aktivnostima (ne pitajte me koliko mi je godina) otkad su nam punac i punica prije 2-3 godine prepustili pola svoga maslinika. Za početak sam morao svladati osnovna znanja o rezidbi i održavanju maslinika. Sad sam u novoj fazi da počnem razmišljati o tome da travu isod stabala prestanem čupadi rukama i da si taj dio posla olakšam trimerom. Većina ljudi koji imaju masline špricaju travu kemijom ali ja to ne želim. Imajte na umu da nikada nisam radio s trimerom i da sam prilično neuk po tom pitanju. Napominjem da bi trimer koristio nekoliko puta godišnje. Malo sam pronjuškao po gradu (Šibeniku) i na internetu da vidim što ima za manje novce i naišao sam na ovaj model koji mi se čini dobar za cijenu koju traži:
http://www.gradbena-tocka.si/415nitkarica.html
Eto, molim vas da mi odgovorite što mislite o tom izboru - ima li tko kakvih iskustava s ovim proizvođačem i ovim trgovcem. Pokušao sam pogledati web site proizvođača ( www.berlan.com ) ali nisam daleko otišao budući da je na francuskom.
Također me zanima da li je odnos potrošnje i snage proporcionalan, tj. da li mogu očekivati da će trošiti duplo više od trimera upola manje snage. Naime, snaga ovog trimera je 2,28 KS.
Lijep pozdrav!
Jere
Jeronim- Broj postova : 2
Registriran : 27.04.2012
0
moja preporuka ti je da kupiš trimer neke bolje marke, husqvarna, stihl, itd... pa čak i alpina ili kawasaki, trimerom ti nije teško radit i netreba bit posebno pametan samo treba imati odgovarajuću zaštitnu opremu, radno odijelo i masku za lice da ti kaj ne odleti
Čovječe, 12kila????
Pa kaj si ti neki gorostas???
Pogledaj ovo:
http://www.njuskalo.hr/komunalna-oprema/cistac-sikare-husqvarna-335rx-oglas-5100174
Pa kaj si ti neki gorostas???
Pogledaj ovo:
http://www.njuskalo.hr/komunalna-oprema/cistac-sikare-husqvarna-335rx-oglas-5100174
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Leđni trimer
Pozdrav svima,
pronašao sam cjenovno prihvatljiv leđni trimer od Alpine, Star 45FP,
pa me zanima imate li kakvih iskustava s tim strojem.
Hvala na pomoći!
pronašao sam cjenovno prihvatljiv leđni trimer od Alpine, Star 45FP,
pa me zanima imate li kakvih iskustava s tim strojem.
Hvala na pomoći!
zinjac- Broj postova : 2
Registriran : 29.06.2012
0
Stranica 19 / 22. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22
Stranica 19 / 22.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.