AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Trimeri
Stranica 7 / 22. • 1 ... 6, 7, 8 ... 14 ... 22
Re: Trimeri
.....Ok, malo sam se zaletio sa onih 20 cm debljine, spuštam na 10 cm maximalnu debljinu koju bi rješavao trimerom.
Radi se o gustišu (grab,klen, hrast, dren, jasen) i sve ostalo što raste i guši veča stabla u šumi (hrast)
Cilj mi je da prvo sa trimerom očistim šumu (gustiš oko večih stabala) a onda udarim sa motorkom po stablima večim od 10 cm debljine ?!
Znači koristio bih trimer sa diskom za čišćenje šume do max 10 cm debljine ?! ide ili ne ide ? Hoču li je preforsirati sa tom namjenom ?
Teren, tipičan za Bukovicu, kamen na kamenu ! Koliko je to opasno za disk ? Traktora nemam, panjevi me toliko i ne smetaju, a za ostalo poslije čišćenja na teren izlaze koze i ovce pa če one završiti posao za budučnost ! (ovce i koze su od susjeda, valjda ču dobit janje u zamjenu za ispašu nadam se !
Eto, ako može trimer za tu namjenu, onda mi ostaje pitanje samo koji Stihl 350 / 450 ili Husky 335 / 345 Rx, za sada prdnost Husky-u !...
Kamen he he meni govoris. Na cirkularnom nozu ce ti stradat zubi i cesto ces ga ostrit. Samo pazi da i tvoji od toga ne stradaju. Sa trokrakin ti je ista stvar. Inace izmedju ta 2 uzmi 450
Radi se o gustišu (grab,klen, hrast, dren, jasen) i sve ostalo što raste i guši veča stabla u šumi (hrast)
Cilj mi je da prvo sa trimerom očistim šumu (gustiš oko večih stabala) a onda udarim sa motorkom po stablima večim od 10 cm debljine ?!
Znači koristio bih trimer sa diskom za čišćenje šume do max 10 cm debljine ?! ide ili ne ide ? Hoču li je preforsirati sa tom namjenom ?
Teren, tipičan za Bukovicu, kamen na kamenu ! Koliko je to opasno za disk ? Traktora nemam, panjevi me toliko i ne smetaju, a za ostalo poslije čišćenja na teren izlaze koze i ovce pa če one završiti posao za budučnost ! (ovce i koze su od susjeda, valjda ču dobit janje u zamjenu za ispašu nadam se !
Eto, ako može trimer za tu namjenu, onda mi ostaje pitanje samo koji Stihl 350 / 450 ili Husky 335 / 345 Rx, za sada prdnost Husky-u !...
Kamen he he meni govoris. Na cirkularnom nozu ce ti stradat zubi i cesto ces ga ostrit. Samo pazi da i tvoji od toga ne stradaju. Sa trokrakin ti je ista stvar. Inace izmedju ta 2 uzmi 450
brundalo- Broj postova : 448
God : 65
Registriran : 19.03.2008
0
Imaš Dva modela Husky-ja 345Rx i Fx. Ovaj drugi ima nešto više snage i predviđen je za rad uglavnom s pilom. Ima nešto kraću osovinu (za 90mm) i veću redukciju u zglobu. Ukratko, jači model od RX-a. Oba imaju promjer cijevi 32mm, što ih čini krutima s dobrim antivibracijskim mehanizmom.
U Stihl-ove modele se ne razumijem, no 20% više (kolika ima je cijena), po meni, ne vrijede.
U Stihl-ove modele se ne razumijem, no 20% više (kolika ima je cijena), po meni, ne vrijede.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
Imam Huski 335Rx i zadovoljan sam jer je relativno laka za nosenje, a ovakav posao koji si opisao je uredno odradjivala (nemam iskustva sa drugim tako da mi je jako tesko ista preporuciti). Mislim da je za gustis puno bolje rjesenje trimer plus motorka nego sama motorka. Sa motorkom da bi dosao do stabla ako je oko njega granje do 5 cm i trnje (sto je bio moj slucaj) je dosta nezgodno doci: em ostavis kicmu od sagibanja, em te trnje pati. Moje osobno misljenje je da je trimer o kakvom govorimo dobro rjesenje (plus, naravno, motorka) jer trimer ima siroku primjenu i kad jednog dana ne bude trebala pila na njemu. Sto se tice udaraca u kamenje imam i takvog iskustva i nije neki veliki problem. Zubi se istupe ali nije problem naostriti. Posto nova pila kosta samo 100kn kupis rezervnu tako da uvijek mozes imati ostru pilu pri ruci.
Smiljan- Broj postova : 1988
Zanimanje : Staro gunđalo sa crnim rokovnikom
Registriran : 13.03.2008
2
Zvonimir je napisao/la:Imaš Dva modela Husky-ja 345Rx i Fx. Ovaj drugi ima nešto više snage i predviđen je za rad uglavnom s pilom. Ima nešto kraću osovinu (za 90mm) i veću redukciju u zglobu. Ukratko, jači model od RX-a. Oba imaju promjer cijevi 32mm, što ih čini krutima s dobrim antivibracijskim mehanizmom.
Danas nakon dužih konzultacija sa prodajnim osobljem i svih mogucih kombinacija, pala je odluka na model 345Rx (u kompletu dolazi glava T45 i trokraki nož), + nadoplata za dodatnu opremu pila Scarlett 225 (2 komada, bez štitnika).
Model 345Fx koji je nešto jači po snazi (ima bolji karburator), dolazi samo sa pilom, pa je bilo potrebno za nadoplatiti glavu za flaks + štitnik, te nadoplata za trokraki nož + štitnik, cijena sa dodatnom opremom je bila malo previsoka cca: 6.800 kn.
Eto, sad samo treba doći za par dana te isprobati kako stroj radi u realnim uvjetima, krčenje - pilanje drveća do 10 cm debljine.
Taka t' čuda- Broj postova : 101
God : 44
Zanimanje : IT / Poljoprivreda
Registriran : 14.12.2008
0
Ja mislim da ćeš ti zaklat trimer u tom svom žbunju....naravno samo moje subjektivno mišljenje
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
roko je napisao/la:koliko je to KS... skoro7.000,00kuna
345Rx 2.0 KW / 2.7 KS 45cm 7.9 Kg cca: 5.600 kn
345Fx 2.1 KW / 2.9 KS 45 cm 7.9 Kg cca: 5.550 Kn
0
Krx je napisao/la:Ja mislim da ćeš ti zaklat trimer u tom svom žbunju....naravno samo moje subjektivno mišljenje
A, dati ču joj papra, to je sigurno. Zato sam i uzeo jači stroj da je ne zakoljem odmah.
0
Dobro...to su i mašine....trebaš biti dobar macan da sa tim sprašiš dva rezervara bez stajanja
Krx- Broj postova : 1196
God : 42
Registriran : 10.03.2008
11
Krx je napisao/la:Dobro...to su i mašine....trebaš biti dobar macan da sa tim sprašiš dva rezervara bez stajanja
e, da me ne j.... cigare i 105 Kg, , sad bih mogao malo i smršaviti, ipak treba to i nositi, još da mi se i cigara rješiti !!!!!
Odmah bi digao kredit za neku jaču mehanizaciju ,
0
krx ovo zadnje si bogami dobro reko!!! dakle...potvrđujem!!
radio sam sa stihl 450 sa trokrakim nozem...jedan rezervar i moja malenkost je malo odlucila odmorit ...
i nije je bas problem nositi nego konkretno raditi sa njom...govorim ovo sve iz svog iskustva
i obavezno nosi žaštite jer kad dobiješ onda je kasnoo...a boli....
radio sam sa stihl 450 sa trokrakim nozem...jedan rezervar i moja malenkost je malo odlucila odmorit ...
i nije je bas problem nositi nego konkretno raditi sa njom...govorim ovo sve iz svog iskustva
i obavezno nosi žaštite jer kad dobiješ onda je kasnoo...a boli....
i ja se slažem s navedenim....
pogotovo što se tiče zaštitne opreme... da samo boli,ubija...pogodak kamenčića u nogu,,,,ufff,,, a glavu neću niti spominjati
pogotovo što se tiče zaštitne opreme... da samo boli,ubija...pogodak kamenčića u nogu,,,,ufff,,, a glavu neću niti spominjati
roko je napisao/la:i ja se slažem s navedenim....
Je, i tu sam se donekle pokrio.
1. Zaštitna kaciga sa vizirom (mrežica) + slušalice
2. Rukavice sa zaštitom od pile
3. Gumene čuzme sa zaštitom od pile
4. Zaštitna jaketa: Bristolka
Fale mi gače, brate skupe su za poludit, preko 1000 kn, ko to sve more kupit !
+ Jedino me zanima jel velika frka koristiti cirkular na trimreu bez onog ionako malog plastičnog štitnika koji smeta ?
0
ja sa štitnikom ne radim kad je nož u pitanju,,,samo zaštitan oprema i praksa...
ako radiš otkos u dobru stranu i ako je čist i kvalitetan, onda nemaš problema... nemoj sad mlatiti ko nezdrav sa njim po žbunju...
ako radiš otkos u dobru stranu i ako je čist i kvalitetan, onda nemaš problema... nemoj sad mlatiti ko nezdrav sa njim po žbunju...
Zadnja promjena: roko; 17/12/2008, 22:36; ukupno mijenjano 1 put.
ispravak netoćnog navoda štitnik cirkulara nije plastićan već aluminiski
a za nož štitnik ostaje isti ko od flaksa samo se vadi onaj nož koji reže flaks na odgovarajuću duljinu
a za nož štitnik ostaje isti ko od flaksa samo se vadi onaj nož koji reže flaks na odgovarajuću duljinu
Zadnja promjena: Mata imt 540; 17/12/2008, 22:37; ukupno mijenjano 1 put.
Mata imt 540- Broj postova : 1250
God : 36
Zanimanje : po zanimanju strojarski tehničar
1
Nije frka jer cirkular je dosta sporiji od noza, ali ti isto ne preporucujen bez njega. Naime meni se desilo da san skinija veliku zastitu a onda se odlomija zub i doletija u postol i probija ga i osta u nogavici, ali isto je krv potekla(2 kapi,ali je potekla)Takat čuda je napisao/la:roko je napisao/la:i ja se slažem s navedenim....
Je, i tu sam se donekle pokrio.
1. Zaštitna kaciga sa vizirom (mrežica) + slušalice
2. Rukavice sa zaštitom od pile
3. Gumene čuzme sa zaštitom od pile
4. Zaštitna jaketa: Bristolka
Fale mi gače, brate skupe su za poludit, preko 1000 kn, ko to sve more kupit !
+ Jedino me zanima jel velika frka koristiti cirkular na trimreu bez onog ionako malog plastičnog štitnika koji smeta ?
0
možda čovjek misli na platični dodatak koji ravna laks... a i kod mene je sve plastika...naravno na stilovki...
to je to mata
to je to mata
Ne, ne, u mene je za cirkularni noz na stilovki zastita manja i metalna od normalne velike zastite za trokraki noz i flaks koja je plasticnaroko je napisao/la:možda čovjek misli na platični dodatak koji ravna laks... a i kod mene je sve plastika...naravno na stilovki...
0
Pogledaj dobivaš li TRIO BALANCE naramenice. To ti je važan dio opreme uz taj stroj.
Što se tiče zaštite za pilu, NEMOJ ju skidati, jer ona sprečava povratni udarac kao i to da se cijev "omota" oko stabla koje piliš. Osim toga, ako pukne zub ili slično, djelomično će spriječiti let toga dijela prema tebi.
Još nekaj: ako misliš više raditi s pilom a manje s flaksom, razmisli još jednom o modelu Fx, jer (koliko ja znam) ima grublji reduktor i drugačiji kut u istom. Također i palcem upravljani gas - velika prednost jer možeš čvrsto držati ručke.
Za rad s flaksom i pilom bolje ti je imati prozirni vizir nego mrežicu. Prvo jer je od polikarbonata (lexana) i teško će ga probiti kamenčić ili zub, a drugo neće ti letjeti prašina u oči (iako ti preporučam još i naočale ispod njega - ne pitaj kako znam).
I još nešto: na gotovinsko plaćanje ti je popust 5%, a kad kupuješ malo više opreme, može se dobiti i dodatni popust, pa ako već nisi bacil paru, malo se cjenkaj
PS glede cigara i 105 kg:
Ova stvar ti to može izliječiti: bolja je od fitness-a a i zahtjeva dobar "cug", pa će ti faliti daha da ju kontroliraš. A i može potrošiti približno jednako kuna (goriva) po satu kao i kad pušiš.
Osim toga, bit ćeš i na ubrzanom oporavku na friškom zraku
Što se tiče zaštite za pilu, NEMOJ ju skidati, jer ona sprečava povratni udarac kao i to da se cijev "omota" oko stabla koje piliš. Osim toga, ako pukne zub ili slično, djelomično će spriječiti let toga dijela prema tebi.
Još nekaj: ako misliš više raditi s pilom a manje s flaksom, razmisli još jednom o modelu Fx, jer (koliko ja znam) ima grublji reduktor i drugačiji kut u istom. Također i palcem upravljani gas - velika prednost jer možeš čvrsto držati ručke.
Za rad s flaksom i pilom bolje ti je imati prozirni vizir nego mrežicu. Prvo jer je od polikarbonata (lexana) i teško će ga probiti kamenčić ili zub, a drugo neće ti letjeti prašina u oči (iako ti preporučam još i naočale ispod njega - ne pitaj kako znam).
I još nešto: na gotovinsko plaćanje ti je popust 5%, a kad kupuješ malo više opreme, može se dobiti i dodatni popust, pa ako već nisi bacil paru, malo se cjenkaj
PS glede cigara i 105 kg:
Ova stvar ti to može izliječiti: bolja je od fitness-a a i zahtjeva dobar "cug", pa će ti faliti daha da ju kontroliraš. A i može potrošiti približno jednako kuna (goriva) po satu kao i kad pušiš.
Osim toga, bit ćeš i na ubrzanom oporavku na friškom zraku
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
10
Malo da se nadovežem na predhodno. Također preporučujem prozirni vizir jer je strašno kad zemlja frcne u mrežicu.
Imam Stihl FS-450 i bome treba se dobro upet pod njom. Ima snage samo što, kaže Zvonimir, treba "cuga" da se to "tera" kako treba.
Imam Stihl FS-450 i bome treba se dobro upet pod njom. Ima snage samo što, kaže Zvonimir, treba "cuga" da se to "tera" kako treba.
Gost- Gost
Sto se tice zastite za pilu na huskiju. Ona je metalna i kao sto Zvonko rece stiti da ti se trimer "omota" oko drveta i opcenito stiti ali ima i jos jednu uporabnu vrijednost. Pomocu nje rezes manje drvenaste grancice i elasticne grane koje bi se bez stitinika samo odbile od pile (ta tehnika je i u uputi opisana) tako da ako nabavljas pilu onda OBAVEZNO i stitnik za nju.
2
Potpis na gore receno. Znaci da smo svi malo "kemijali" dok nas nije zabolilo he he. Sta se tice "cuga" Ti strojevi su stvarno alkoholicari na sporkom terenu, ali recimo kad radis sa flaksom na cistom terenu mozes fakat pola nogometnog igralista pokosit i tek onda potrosit rezervoar
0
Ali je gust imati "sporki" teren pa ga ocistiti pilom i trokrakim nozem, a onda se potkraj vegetacijske sezone igrati flaksom
2
Smiljan je napisao/la:Ali je gust imati "sporki" teren pa ga ocistiti pilom i trokrakim nozem, a onda se potkraj vegetacijske sezone igrati flaksom
0
Stranica 7 / 22. • 1 ... 6, 7, 8 ... 14 ... 22
Stranica 7 / 22.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.