AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Samohodni utovarivači
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Samohodni utovarivači
Zjoockova ideja bi mogla dobiti zeleno svjetlo
Pronašli smo oko kuće neko puno željezo od starog pluga pa bi umjesto pravokutnih cijevi mogli njega koristiti . Recimo na utovarivač zavarim dvije ploče ( sa dvije rupe ) a između njih uguram tu ramu od pluga i pričvrstim vijcima . Isto tako i na drugoj strani . Još bi onda trebalo neko poprečno pojačanje i četiri kuke ... to bi bilo to . Sada se čini dosta jednostavno a jutros je bilo bauk Ideja je bila bitna a nisam ju tada imao . Još malo razmišljanja mi nije na odmet ali već vidim da bi se to dalo izraditi i dobro i jeftino .
Pronašli smo oko kuće neko puno željezo od starog pluga pa bi umjesto pravokutnih cijevi mogli njega koristiti . Recimo na utovarivač zavarim dvije ploče ( sa dvije rupe ) a između njih uguram tu ramu od pluga i pričvrstim vijcima . Isto tako i na drugoj strani . Još bi onda trebalo neko poprečno pojačanje i četiri kuke ... to bi bilo to . Sada se čini dosta jednostavno a jutros je bilo bauk Ideja je bila bitna a nisam ju tada imao . Još malo razmišljanja mi nije na odmet ali već vidim da bi se to dalo izraditi i dobro i jeftino .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
he zna čovjek šta valja...
Koliko te je izašao??
Koliko te je izašao??
zeko- Broj postova : 431
God : 36
Registriran : 12.01.2009
3
Bećarina pusta je napisao/la:@DF&Torpedo: Nemoš ti bez Torpeda.
Inače bili smo si zacrtali da ćemo kupit Skipa...
Već smo skoro pogodili jednog Skipa, dok sam se probao vozit s tim čudom vidio sam da je to zlo da nemre bit veće, i opet smo došli do zaključka ništ bez Torpeda
Torpedo ima konverter, prednju vuču, pregledniju kabinu, upravljanje kranom sa 2 ručke, jaču hidrauliku, kočnice, hidrovolan
@zeko, oko 4000€, ispušna grana je pukla i tak neke sitnice, nakupilo se, i gume prednje su za mjenjanje.
vedran_kc- Broj postova : 2181
God : 36
Zanimanje : poljoprivreda
Registriran : 10.03.2008
29
Evo jedna zelena slika
3
pingo je napisao/la:Evo jedna zelena slika
Boja podsjeća na onu scenu iz filma "Crveni planet"...kad su došli na polje algi...
Što je tu bilo? Mnogo vode ili nešt drugo? Kako napreduje izrada nosača za vreće?
zjockoo- Broj postova : 901
Zanimanje : ing. Elektrotehnike
Registriran : 17.03.2008
37
E zjoocko ja sam isto htio povući paralelu sa filmom Crveni planet
Reći ću samo da u to zeleno ne želiš stati nogom Mislim da te ostali ukućani neće pustiti niti blizu kući a gdje da uđeš u prostoriju
Nosač za vreće je na počeku . Materijal smo sav skupili a samo treba jedan kišni dan i stvar bi bila sređena . Nije baš pametno koristiti sunčane dane za takve sitnice jer tako sam danas izgubio pola dana Nego ne očekuj nosač kakav bi ti napravio ... ja to ipak skromnije izradim jer nemam toga znanja a prakse oko tih stvari gotovo ništa . Bude ružno ali radi . Tvoje i izgleda dobro i radi dobro
Reći ću samo da u to zeleno ne želiš stati nogom Mislim da te ostali ukućani neće pustiti niti blizu kući a gdje da uđeš u prostoriju
Nosač za vreće je na počeku . Materijal smo sav skupili a samo treba jedan kišni dan i stvar bi bila sređena . Nije baš pametno koristiti sunčane dane za takve sitnice jer tako sam danas izgubio pola dana Nego ne očekuj nosač kakav bi ti napravio ... ja to ipak skromnije izradim jer nemam toga znanja a prakse oko tih stvari gotovo ništa . Bude ružno ali radi . Tvoje i izgleda dobro i radi dobro
3
Aiii zjocko pa što me ne upozori da će mi greda pluga puknuti kada ju budem ravnao Ma šalim se za upozorenje ali stvarno nas je sve iznenadilo jer je pukla pri ravnanju . Jednu gredu sam imao ravnu a druga je je bila onako tvornički savijena jer ide sa jedne brazde na drugu koja je 40 cm bočno . Grijana je na crveno i opet je pukla . Radi se o punom materijalu od starog 3x16 pluga Leopard . Sada nemam materijal za taj patent za jumbo vreće a već je sve bilo osmišljeno i 90 % materijala je trebalo ići od pluga .
Ahaa , evo projekt za manipulaciju jumbo vreća pomoću samohodnog utovarivača u izradi . Dakle bez sprdanja molim , kao i prošli puta
Maznem od kolege po dva već zavarena U profila 100x100 mm .
Tu su provizorno postavljeni na utovarivač . Stojati će u vodoravnom položaju . Prvotno smo mislili da malo " pucaju " u zrak pod nekim kutom ali smo odustali od te ideje .
Ovo je slika sa zadnje strane . Greda će biti montažna . Privarene " uši " kroz koje ide klin . Treba još neka okomita poveznica od oko 500 mm do dole na žlici utovarivača gdje će isto ići klin .
Valjda će to izdržati težinu od jedne tone ? Dalje nismo stigli . Nastavak sutra .
Ahaa , evo projekt za manipulaciju jumbo vreća pomoću samohodnog utovarivača u izradi . Dakle bez sprdanja molim , kao i prošli puta
Maznem od kolege po dva već zavarena U profila 100x100 mm .
Tu su provizorno postavljeni na utovarivač . Stojati će u vodoravnom položaju . Prvotno smo mislili da malo " pucaju " u zrak pod nekim kutom ali smo odustali od te ideje .
Ovo je slika sa zadnje strane . Greda će biti montažna . Privarene " uši " kroz koje ide klin . Treba još neka okomita poveznica od oko 500 mm do dole na žlici utovarivača gdje će isto ići klin .
Valjda će to izdržati težinu od jedne tone ? Dalje nismo stigli . Nastavak sutra .
3
Heh, greda od pluga je pukla jer je od takvog materijala...ili izdrži ili puca, nema savijanja. Isti primjer je kad plugovi pucaju pokraj vara...
Vidim brzo si se snašao sa U profilima...heheh. Koliko ti je debela stjenka na utovarnoj korpi? Jel može izdržati 500 kg opterećenja na tim ušima...s tim da moraš uzeti u obzir i kretanje po neravnom terenu gdje može doći i dolazi do vibracija i zamaha, a u njihanju jednaka masa proizvodi veću silu... Ona imaju malu površinu kojom će dodirivati "lim"... Osobno, ispod njih bi stavio ploču ako stjenka korpe nije debela, da se sila rasporedi...
Vidim brzo si se snašao sa U profilima...heheh. Koliko ti je debela stjenka na utovarnoj korpi? Jel može izdržati 500 kg opterećenja na tim ušima...s tim da moraš uzeti u obzir i kretanje po neravnom terenu gdje može doći i dolazi do vibracija i zamaha, a u njihanju jednaka masa proizvodi veću silu... Ona imaju malu površinu kojom će dodirivati "lim"... Osobno, ispod njih bi stavio ploču ako stjenka korpe nije debela, da se sila rasporedi...
37
Sad jedno pitanje za zjoocka, dali bi bilo jače i sigurnije sa tim U profilima da su zavariti ali ne na ovaj način već kontra prisloniti jedan na drugoga tako da su krakovi izvana, , jer sam taki sličan način varenja U profila vidio kod jenih priručnih utovarivača za bale?
Pingo vidim da su džambo vreće sa sjemenom spremene kokad već ili me ipak vid vara?
Pingo vidim da su džambo vreće sa sjemenom spremene kokad već ili me ipak vid vara?
E da , debljina stijenke je i meni pala na pamet ali već je bilo zavareno
Nekako mislim da tu na tim ušima neće biti velika sila odnosno tu greda u neku ruku skoro leži na utovarivaču . Problem če biti na donjim ušima sa kojih ide poveznica prema zadnjem dijelu grede a one još nisu zavarene . Tu bi sila bila puno veća zar ne ? Kako se kaže sila na vlak ili ? Sutra idem u repu tako da više nemam kontrolu nad poslom . Dakle mogu očekivati sve i svašta jer ovi moji radnici se otmu kontroli čim si okrenuo glavu
Faklon 2 tamo u tim vrećama čuvam sitnu lovu
Nekako mislim da tu na tim ušima neće biti velika sila odnosno tu greda u neku ruku skoro leži na utovarivaču . Problem če biti na donjim ušima sa kojih ide poveznica prema zadnjem dijelu grede a one još nisu zavarene . Tu bi sila bila puno veća zar ne ? Kako se kaže sila na vlak ili ? Sutra idem u repu tako da više nemam kontrolu nad poslom . Dakle mogu očekivati sve i svašta jer ovi moji radnici se otmu kontroli čim si okrenuo glavu
Faklon 2 tamo u tim vrećama čuvam sitnu lovu
3
Na tim drugim ušicama će sila biti znatno manja. Ove već zavarene su kritičnije.
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
Izgubio si me . Mislio sam da je na drugom kraju grede opasnije .Zvonimir je napisao/la:Na tim drugim ušicama će sila biti znatno manja. Ove već zavarene su kritičnije.
3
Tlačna sila će ti predstavljati veći problem jer ti si sad u ovoj priči sebi postavio ove zavarene uši kao potpuno siguran oslonac bez mogućnosti pomaka, no ti i nije tako... Shvaćam da si razmišljao na principu klackalice i sve je to ok, no tlačna sila bi te trebala više zabrinjavati.
Falkon, misliš na način da se iz dva U profila dobije I profil? I profili su sami po sebi veoma jaki i često se koriste za nosače velikih raspona i velikih naprezanja, no ako trebaš nešto stvarno čvrsto, a da bude što laganije, rešetka je najbolji način da se to postigne. Sve drugo daleko premašuje maksimalnu ekonomičnu masu... Najjednostavniji primjer ti je građevinska dizalica; relativno lagana, a jaka.
Falkon, misliš na način da se iz dva U profila dobije I profil? I profili su sami po sebi veoma jaki i često se koriste za nosače velikih raspona i velikih naprezanja, no ako trebaš nešto stvarno čvrsto, a da bude što laganije, rešetka je najbolji način da se to postigne. Sve drugo daleko premašuje maksimalnu ekonomičnu masu... Najjednostavniji primjer ti je građevinska dizalica; relativno lagana, a jaka.
37
Hmm . Kako bi bilo da sada sa svake strane famoznog uha pojačam sa nekom pločicom metala ? Zavarim ju za utovarivač pa onda opet za uho . Da li bi to pomoglo ili uši moraju ići dole pa prvo ploča pa onda na nju ti nosači sa rupom ? Koliko uopće mogu očekivati problema ako ostavim kako je sada ? Materijal na utovarivaču je sigurno 10 mm debel .
3
pingo je napisao/la:Izgubio si me . Mislio sam da je na drugom kraju grede opasnije .Zvonimir je napisao/la:Na tim drugim ušicama će sila biti znatno manja. Ove već zavarene su kritičnije.
Nisam te izgubil. Ako ti je omjer krakova klackalice 4:1, znači da će vučna sila na kraćem kraku biti 4 tone (dok ti je vreća od 1T obješena na drugi kraj).
10
pingo je napisao/la:Hmm . Kako bi bilo da sada sa svake strane famoznog uha pojačam sa nekom pločicom metala ? Zavarim ju za utovarivač pa onda opet za uho . Da li bi to pomoglo ili uši moraju ići dole pa prvo ploča pa onda na nju ti nosači sa rupom ? Koliko uopće mogu očekivati problema ako ostavim kako je sada ? Materijal na utovarivaču je sigurno 10 mm debel .
Kad si već zavaril uha, nemoj ih sad rezati. Radije krpu zavari sa suprotne (unutarnje) strane korpe. I bilo bi dobro da je romboidnog oblika, da se sila jednako prenosi na cijelu površinu.
10
Pingo ako je u jumbo vrećama sitna lova onda me logika vodi da su u onim drvenim sanducima novčanice. Hebem mu miša pa ti si onda kao fort knox
majs- Broj postova : 683
Registriran : 28.08.2008
11
Kao što kolega Zvonimir kaže, nebi bilo na odmet zavariti ploču s unutarnje strane košare, tek toliko da se pojača to mjesto nasuprot ušica.
37
Vidiš kako ti znašmajs je napisao/la:Pingo ako je u jumbo vrećama sitna lova onda me logika vodi da su u onim drvenim sanducima novčanice. Hebem mu miša pa ti si onda kao fort knox
U drvenim sanducima su papirnati novci jer trebam ih puno za skoru reparaciju dvije vario transmisije . Bez da puno otkrijem i ti bi onda mogao prirediti jedan sanduk love , hehe
Nego ozbiljno ovi moji švajseri naparavili sve kako nisam htio dok sam se vratio iz repe . Čini se da im se žurilo pa je taj patent za jumbo vreće već gotov ali ništa mi se ne sviđa Od razočaranosti nisam niti slikicu napravio da pokažem koliko je to ružno ispalo . Sutra će biti . Nisu niti pojačanja zavarili jer kažu da oni bolje znaju i da njihovi varovi mogu slona okrenuti naglavačke ako treba Živi bili pa vidjeli
3
Ha niš...onda nabavi slona pa da testiramo...
37
Prvi posao sa gredom za manipulaciju jumbo vreća .
Ne mogu se požaliti . Stvar radi . Za sada ne pokazuje nedostatke .
Ne mogu se požaliti . Stvar radi . Za sada ne pokazuje nedostatke .
3
Odlično!
37
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.