AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Cijena pšenice 2010
Stranica 3 / 25. • 1, 2, 3, 4 ... 14 ... 25
Re: Cijena pšenice 2010
nista posebno video vec komentar ispod je jako zanimljiiv
Harvest 2007 in Australia.
Not much of a crop but it didn't rain for 3 and a half months. When it's worth $420/tonne it's better than nothing even if it's only averaging 0.5 T/HA.
znaci prinos mu je 0.5t po ha ili 500kg ili 5 metar po ha vecina od nas nebi to ni kosila ali kaze covjek kad ce dobit za tonu 420$ dobro je da ima ista, istina ima sigurno 100.000ha
Čuj godinu iza toga je i kod nas cijena bila tih 400 dolara a prinosi do 10 t/ha .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
→→→ : VIŠE
kod nas je 2007 bilo oko 1kn onda 2008 1.5kn (to je blize 300$) e sad da je nac koliko je tek kod njih bila cijena 2008 a koliko 2009, mislim nece nam to nist pomoc ali kad vidim da neko s 500kg ima racuna kosit zito a mi sa prosjekom od 6-7t smo na granici isplativosti
sto se kod nas proizveda na 100ha njima treba 2000ha, ocu rec zar ne postoji niko ko bi naso kupca negdi u svjetu koji bi nam platio bar 1kn/kg jer iako imamo male povrsine imamo velike kolicine robe koje su sigurno nekom zanimljive, al dok ne prestanemo gledat madjare i njihove cijene nist od toga
sto se kod nas proizveda na 100ha njima treba 2000ha, ocu rec zar ne postoji niko ko bi naso kupca negdi u svjetu koji bi nam platio bar 1kn/kg jer iako imamo male povrsine imamo velike kolicine robe koje su sigurno nekom zanimljive, al dok ne prestanemo gledat madjare i njihove cijene nist od toga
Pa kod njih je to poznato, da nemaju neke prinose ALI niti uloge, što urodi samo od sebe to im je isplativo izvršiti,
A što se tiče gledanja u mađare, pa opet se vraćamo na trgovački lobi (vlada RH) oni se baziraju na mađare zato što je na njihovoj burzi cijena najniža u regiji, a onda tu istu prodaju na hamburškoj i iako nije razlika velika ali na količine su to ogromne zarade
A što se tiče gledanja u mađare, pa opet se vraćamo na trgovački lobi (vlada RH) oni se baziraju na mađare zato što je na njihovoj burzi cijena najniža u regiji, a onda tu istu prodaju na hamburškoj i iako nije razlika velika ali na količine su to ogromne zarade
ne znam zasto drzava ljepo, ako s edogodi situacija da kod nas psenicu nitko nece i da im je skupa, ljepo otvori medjunarodni natjecaj, kaze imamo toliko tisuca psenice koju nitko nece, da li koga interesira da sve otkupi po nekoj normalnoj cijeni, pa ako je u njem ili franc preko kune, nek daju vamo 90 lp i drzava jos 10 i evo cijene po kojoj necemo propasti, ili mozda nekom emiratima na drugom kraju svijeta treba nasa psenica i koji ju ionako skupo placaju kad kupuju preko 5 posrednika pa ljepo posalju dva tri broda u zetvi u rijeku da ih napunimo, i evo posla i za autoprijevoznike....
nasao bi se netko kome treba psenica i nek ju izvezu sve ako treba, pa nek se jebu i nasi mlinari i pekari, a onda bi trazili povecanje cijena i brasna i kruga i svega jer im bas nebi bilo tako ugodno proizvoditi s uvoznom psenicom, ne moze im ona biti jeftinija od one koju im ja u dvor dovezem...
nasao bi se netko kome treba psenica i nek ju izvezu sve ako treba, pa nek se jebu i nasi mlinari i pekari, a onda bi trazili povecanje cijena i brasna i kruga i svega jer im bas nebi bilo tako ugodno proizvoditi s uvoznom psenicom, ne moze im ona biti jeftinija od one koju im ja u dvor dovezem...
JOSIP FERGUSON- Broj postova : 1238
God : 42
Registriran : 10.03.2008
17
a da ne kazem kako se od zemlje uvoznika mjenjamo u zemlju izvoznika...
17
Josipe sve to stoji, ali što našima političarima iz nekog samo njima poznatog razloga to ne odgovara da se tako trguje, i da mi opstanemo jer mi smo na pragu ulaska u tu famoznu EU a mi još uvijek nemamo neke konkretne smjernice kuda bi trebala ići HR poljopriveda odnosno mi poljoprivednici
Kažu da ove godine imamo 20% manje zasijane pšenice . Evo ako nam kiša još malo pomogne neće biti ništa tržišnog viška i sve ide za naše potrebe ... zašto je onda bitno kolika je cijena žita negdje u Tunguziji ? Dalje mislim kako kod nas nikada i ne bi bilo viškova žita da se malo država uokviri ... da proradi industrija i da se to žito napokon iskoristi u punom potencijalu a ne samo daj ga melji u brašno i kada imamo toliko i toliko tona brašna onda STOP ... sve drugo žito je višak i nikome ne treba jer pekarima eto ne treba . Malo morgen ... da se potrude napravili bi lizalice , sladolede i sto drugih proizvoda ( da ne kažem televizore ) od njega jer šta ima loše u žitu . Ništa .
pingo- Broj postova : 4918
Registriran : 09.03.2008
3
pingo je napisao/la:Kažu da ove godine imamo 20% manje zasijane pšenice . Evo ako nam kiša još malo pomogne neće biti ništa tržišnog viška i sve ide za naše potrebe ... zašto je onda bitno kolika je cijena žita negdje u Tunguziji ? Dalje mislim kako kod nas nikada i ne bi bilo viškova žita da se malo država uokviri ... da proradi industrija i da se to žito napokon iskoristi u punom potencijalu a ne samo daj ga melji u brašno i kada imamo toliko i toliko tona brašna onda STOP ... sve drugo žito je višak i nikome ne treba jer pekarima eto ne treba . Malo morgen ... da se potrude napravili bi lizalice , sladolede i sto drugih proizvoda ( da ne kažem televizore ) od njega jer šta ima loše u žitu . Ništa .
samo problem je sto cemo mi psenicu koju trebamo za vlastite potrebe morati dati po cijenama za izvoz, a cijena takve psenice bi trebala biti uvozna, jer bez nje ne mozemo, znaci koliko kosta da ju uvezemo s nekog nama najpovoljnijeg trzista plus svi popratni troskovi....
a onda za viskove moze druga (mozda od drzave subvencionirana) cijena,a cijenu za vlastite potrebe nek plate otkupljivaci i nema ni drzava sta tu subvencionirati, samo sto su oni mudri i monopolisticki organizirani pa ucjenjuju i nas i drzavu, a neznam samo zasto drzava (kad smo mi nemocni) ne povuce instrumente da im stane na rep, jer ona je to u mogucnosti...
17
Pa upravo zato što su ti monopolistički organizirani "otkupljivači" upravo ta naša država ili takorečeno vlast
pa zbog mita i korupcije seljaci nemaju love da "podmazu" politicare dok ovi lopovi imaju i to je to, svak gleda svoju korist i samo svoju u stanju su za par 1000kn zajebat 500.000 seljaka i to je tako nista ne mozemo
i prosle godne cijena u madjarskoj je bila 80lp al sumnjam da je nek uvezo i zrna te psenice jer bi kostala vise od 1kn a od nas du dobili po 80lp cak i manje, zato bi bilo dobro da se nadje neko ko bi izvezo svu nasu psenicu nekud a ovi nek uvozu onda iz madje ili tunguzij ako oce, vjerujem da bi ostvarili solidnu cijenu a taj koji bi izvozio nebi osto praznih ruku
i prosle godne cijena u madjarskoj je bila 80lp al sumnjam da je nek uvezo i zrna te psenice jer bi kostala vise od 1kn a od nas du dobili po 80lp cak i manje, zato bi bilo dobro da se nadje neko ko bi izvezo svu nasu psenicu nekud a ovi nek uvozu onda iz madje ili tunguzij ako oce, vjerujem da bi ostvarili solidnu cijenu a taj koji bi izvozio nebi osto praznih ruku
codexnox je napisao/la:http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=7&ID_VIJESTI=125110
A šta reći na ovo
Tošo- Broj postova : 589
God : 45
Zanimanje : Poljoprivrednik
Registriran : 19.01.2010
5
jednostavno neznam kamo sve ovo vodi ,što dalje sve nas više uništavaju.
Lujo- Broj postova : 274
God : 43
Registriran : 21.04.2010
5
deere power je napisao/la:pa zbog mita i korupcije seljaci nemaju love da "podmazu" politicare dok ovi lopovi imaju i to je to, svak gleda svoju korist i samo svoju u stanju su za par 1000kn zajebat 500.000 seljaka i to je tako nista ne mozemo
Nema smisla podmićivati političare. Treba ih natjerati da odrade ono za što su plaćeni i za što su se nominalno zalagali kada je bila izborna kampanja.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
Natjerati da ! ali kako i na koji način .Ma nama svima može pomoći samo"revolucija" Svjesti i savjesti .....Fidelito je napisao/la:deere power je napisao/la:pa zbog mita i korupcije seljaci nemaju love da "podmazu" politicare dok ovi lopovi imaju i to je to, svak gleda svoju korist i samo svoju u stanju su za par 1000kn zajebat 500.000 seljaka i to je tako nista ne mozemo
Nema smisla podmićivati političare. Treba ih natjerati da odrade ono za što su plaćeni i za što su se nominalno zalagali kada je bila izborna kampanja.
O.P.G.KOVAČ- Broj postova : 1629
God : 51
Registriran : 04.10.2008
54
Jbg,zetva se opet blizi,opet iste price kao i svake godine,cijena se nezna i ocito je da se nece ni znati dok ovrsimo psenicu......
poplave su napravile veliku stetu na psenici i mislim da nema sanse da sad kazu kako ce je bit i previse a mozda cak ne bude dovoljno ni za nase potrebe tako da bi i cijena mogla malo porast jer ni u europi nema bas jeftine psenice pogotov ne za 75lp, cak i da ima po 60-70lp dok se plati prevoz carina i ostali troskovi i to bude blizu kune a to je obicno psenica najlosije kvalitete
tako da ja mislm da ce i kod nas doc blizu kune pa cemo bar pokrit dugove a mozda i koja kuna ostane sve ispod je propast
tako da ja mislm da ce i kod nas doc blizu kune pa cemo bar pokrit dugove a mozda i koja kuna ostane sve ispod je propast
Hoce li biti dovoljno ili ce biti viska neznaju ni oni koji trebaju znati,a kamoli onda da mi znamo,ili otkupljivaci....
SVe je to laz tako da znati nesto tocno je nemoguce,ali prije bih predpostavio da ce biti psenice dovoljno nego da ce biti viska za jos jednu godinu....
SVe je to laz tako da znati nesto tocno je nemoguce,ali prije bih predpostavio da ce biti psenice dovoljno nego da ce biti viska za jos jednu godinu....
Pričati će kao i uvijek da ima viška i da je pšenica loše kvalitete jer će tako maksimalno smanjivati otkupnu cijenu. Druga je stvar koliko zapravo ima pšenice. A pravu cijenu pšenice (i uloženog kapitala u nju) vidjeti ćemo tek negdje poslije nove godine kada počnu otkupljivači trgovati između sebe.
Fidelito- Broj postova : 4471
Zanimanje : Poljoprivrednik - ministar
Registriran : 17.05.2008
117
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/video-krecu-muke-po-otkupnoj-cijeni-psenice.html
Ove godine cini mi se da je na vrijeme pocela prica oko cijene,sto mozda bude pozitivno djelovalo na iskod...(cijenu)..
Ove godine cini mi se da je na vrijeme pocela prica oko cijene,sto mozda bude pozitivno djelovalo na iskod...(cijenu)..
Nije mi namjera vrijeđati ni filozofirati,i sam sam seosko dijete,dapače iz poljoprivredne kuće,no pšenicu smo sijali jedanput i na njoj izgubili.Otac ju nikad više nije posijao.Tad nismo imali neke stoke.Danas sijemo samo ono što jedu ovce a i svinje i kokoši(zob,kukuruz,ječam).Tu nema tolikog rizika da ćemo izgubit,ovce to zrno pretvore u meso,pa je lakše i to zrno pretvorit u novac(zasad).
Nakon uvodnog dijela htio bi postaviti pitanje:Ako svake godine se nateže ta cijena pšenice,a nema tako velikih problema sa sojom,uljanom repicom,repom,ječmom,suncokretom,zašto se ona sije uvijek u tako velikim količinama,zar ju ne bi mogli jedne godine izbacit iz plodoreda?
Nijedna proizvodnja nije sjajna i sigurna,ali moje mišljenje je da treba stat malo na loptu,onda ni trgovci kao protivnički igrači neće moć driblat ratare kad ne bude jedne godine pšenice.
Nakon uvodnog dijela htio bi postaviti pitanje:Ako svake godine se nateže ta cijena pšenice,a nema tako velikih problema sa sojom,uljanom repicom,repom,ječmom,suncokretom,zašto se ona sije uvijek u tako velikim količinama,zar ju ne bi mogli jedne godine izbacit iz plodoreda?
Nijedna proizvodnja nije sjajna i sigurna,ali moje mišljenje je da treba stat malo na loptu,onda ni trgovci kao protivnički igrači neće moć driblat ratare kad ne bude jedne godine pšenice.
bilo bi dobro kad bi mogli nesto sijat i znat za to cijenu, zasad jedino se za repu zna a i ona je preniska ove godine a i ne moze se svake godine sijat samo repa, za druge kulture isit je problem za cijenu kao i za psenicu samo se manje siju pa se zato manje ljudi i bune, da slucajno ne posijemo nista psenice bilo bi previse drugih kultura i njima bi cijena jos vise pala
Za soju ove godine/jeseni će biti ista priča jer je je jako puno posijano baš iz razloga loše cijene pšenice..........tako da će i tu biti čisti gubitak kolikogod uspjeli reducirati troškove proizvodnje
Stranica 3 / 25. • 1, 2, 3, 4 ... 14 ... 25
Stranica 3 / 25.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.