AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Pouzdan servis za Tomo Vinković
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Pouzdan servis za Tomo Vinković
Zna li netko pouzdan servis za traktore Tomo Vinković gdje se može dobiti kvalitetan dio ali i zatražiti savjet.
Problem je kad ti je servis daleko pa onda dobro dođe i svjet za nešto popravit u samostalnoj režiji.
Ja na svom Tomici imam nekih problemčića ali nigdje u blizini nema servisa osim samozvanih majstora koji "sve znaju popraviti".
Ako će me transport traktora do servisa i nazad koštati više od popravka onda je to što bi naš narod rekao "pojela konja trava".
Problem je kad ti je servis daleko pa onda dobro dođe i svjet za nešto popravit u samostalnoj režiji.
Ja na svom Tomici imam nekih problemčića ali nigdje u blizini nema servisa osim samozvanih majstora koji "sve znaju popraviti".
Ako će me transport traktora do servisa i nazad koštati više od popravka onda je to što bi naš narod rekao "pojela konja trava".
stalker- Broj postova : 18
God : 62
Registriran : 11.04.2010
0
Re: Pouzdan servis za Tomo Vinković
dali je taj traktor poravljen ili ima još pitanja
ARNO- Broj postova : 229
Registriran : 19.01.2011
3
→→→ : VIŠE
Traktro je u voznom stanju ali ima nekih problema koje bih želio riješiti.
Npr. mislim dabi mu trebao remont "Bosch" pumpe, na vratilu koje pogoni zadnje priključne alate pušta ulje kad koristim frezu, kaod vuče prikolice na uzbrdici ima neke čudne trzaje kada perodično cijeli traktor na trenutak zastane pa trzne naprijed itd.
Radi se inače o TV 418 iz 1985 godine koji je inače vizulano u jako dobrom stanju. Još uvijek ima originalne tvorničke gume što govori da nema previše radih sati.
Npr. mislim dabi mu trebao remont "Bosch" pumpe, na vratilu koje pogoni zadnje priključne alate pušta ulje kad koristim frezu, kaod vuče prikolice na uzbrdici ima neke čudne trzaje kada perodično cijeli traktor na trenutak zastane pa trzne naprijed itd.
Radi se inače o TV 418 iz 1985 godine koji je inače vizulano u jako dobrom stanju. Još uvijek ima originalne tvorničke gume što govori da nema previše radih sati.
0
stalker je napisao/la:Traktro je u voznom stanju ali ima nekih problema koje bih želio riješiti.
Bitno da traktor radi , ali istina ne treba raditi sa nespravnim strojem . Kod mene u Bjelovaru ima dobrih majstora ali bojim se da je predaleko za dovoz za popravak možda se javi neko od forumaša iz bliže okolice Dubrovnika da ti preporući majstora a vjerojatno u toku sutrašnjeg dana će se na forumu moći vidjeti i RADIONIĆKI PRIRUĆNIK pa ako imaš dobrog mehanićara uz tu knjigu će i on moći popraviti kvar .Djelova se može kupiti u Primi Bj. Hitner Bj. trgovina Masiva Bj 043 221-100 ., 221 - 101 , 221 - 103. šalju i pouzećem tako da je i to riješivo ako negdje zapne , a ja mogu pomoći javi se pozdrav ! telefone potraži na internetu ili javi pa ja pošaljem
3
OBAVIJEST
3
stalker je napisao/la:Traktro je u voznom stanju ali ima nekih problema koje bih želio riješiti.
To sta traktor na uzbrdica trza i zastane to ti je zbok kljuc menjaca.
Kada menjas kljuc obavezno zameni i nosac kljuca.
To kosta neka sitna para, ali treba da se rasklopi menjacot.
danot- Broj postova : 37
Registriran : 12.02.2011
0
Hvala na odgovoru danot. baš sam se brinuo da nije neki problem sa zupčanicima.
Hvala i tebi ARNO. Imam rodbine u Bjelovaru a brat mi je oženjen iz Štefanja tako da mi je jedino daljina najveći problem. I traktor je kuljen kao polovan prije desetak godina baš negdje u okolici Bjelovara kao nešto kasnije i prikolica za njega.
Htio bih znati nekog majstora kojeg bih mogao nazvati i pitati za savjet jer dosta toga mogu i sam riješiti ali ponekad je dobaro imati točnu dijagnozu kako bi mogao nabaviti sve potrebne dijelove prije rastavljanja i upuštanja u remont. Nije puno majstora voljnih davati savjete a i ja bih radije platio nekom da to odradi umjesto mene ali što mogu kad to nije auto pa se s njim odvezeš u servis.
Hvala i tebi ARNO. Imam rodbine u Bjelovaru a brat mi je oženjen iz Štefanja tako da mi je jedino daljina najveći problem. I traktor je kuljen kao polovan prije desetak godina baš negdje u okolici Bjelovara kao nešto kasnije i prikolica za njega.
Htio bih znati nekog majstora kojeg bih mogao nazvati i pitati za savjet jer dosta toga mogu i sam riješiti ali ponekad je dobaro imati točnu dijagnozu kako bi mogao nabaviti sve potrebne dijelove prije rastavljanja i upuštanja u remont. Nije puno majstora voljnih davati savjete a i ja bih radije platio nekom da to odradi umjesto mene ali što mogu kad to nije auto pa se s njim odvezeš u servis.
0
Zasada ne bi trebalo da je problem sa zupcanicima, ali preporucujem sta pre da promenis kljuc i nosac kljuca jer kasnije moze bit problem i sa zupcanicima.
Ako mislis da mozes to sam resiti i znas bar neki stvari, ja stojim na raspolaganja da pomognem
Ako mislis da mozes to sam resiti i znas bar neki stvari, ja stojim na raspolaganja da pomognem
0
ARNO hvala za radionički priručnik. Ako se ikad vidimo imaš piće.
Gost- Gost
stalker je napisao/la:Hvala na odgovoru danot. baš sam se brinuo da nije neki problem sa zupčanicima.
Istina traktor nije auto ali pokušaj nazvati ovog čovijeka koliko sam ga razumio on je čak voljan doći i do tebe te popraviti traktor ali koliko bi to sve koštalo moraš sa njime o tome . BRANKO 043 264- 002 , 095 9078 605 , 098 990 30 89
3
pozdrav za sve. moze li mi ko pomoci imam tomu 22 konja i isto se desava trza u 1/2/i trecoj brini ima li ko slucajno kakav katalog ili slike mjenjaca otvorenog da mogu raditi po tome jer sam he sam svoj majstor. nemam servisera do srbije ili hrvatske, pa bi mi dobro doslo ako mi ko da koju sliku ili nesto slicno hvala unaprjed. za djelove mi nije problem to mogu naruciti lako samo trebam otvoriti ali nesmijem dirati bez kakvog kataloga hvala vam unaprjed pozdrav
tomo bugojno- Broj postova : 2
Registriran : 28.03.2011
0
Rastavjanje ti ne gine. trebas promeniti kljuca menjaca i nosac kljuca, evo ti neka slika:
Tu ti se nalazi to, unutar konusni zupcanik:
Pocni sa rastavljanje pa pitaj ako nesta ti nije jasno!
Tu ti se nalazi to, unutar konusni zupcanik:
Pocni sa rastavljanje pa pitaj ako nesta ti nije jasno!
0
danot hvala ti najljepsa ako mi sta nebude islo ili nejasno javim se hvala jos jednom pozdrav
tomo bugojno- Broj postova : 2
Registriran : 28.03.2011
0
Evo i katalog rezervni djelovi za TV-418: http://www.box.net/shared/3hz2hx2b50
I katalog za TV-420-523: http://www.box.net/shared/rg07np5mxl
Imas i radionicki prirucnik za download u temu Tomo Vinkovic!
I katalog za TV-420-523: http://www.box.net/shared/rg07np5mxl
Imas i radionicki prirucnik za download u temu Tomo Vinkovic!
0
Evo za vas stručnjake imam TV-420 i počeo mi se isključivat kardan kad je veče opterečenje.Pa ga držim nogom, dal znate možda koji bi bio problem?Neki mi kažu da je neki zupčanik otišo
Sta bi moglo bit
Zupcanik koi uklucuje kardan se uzubuje na zupcanik 3 brzine od menjaca, ja tu sumnjam na tog zupcanik sta ukljucuje kardan, a moze bit i osovina po koja tog zupcanik klizi, da je zupcanik 3 brzina ne vjerujem.
Aj prvo proveri da ne ti je previse olabaven onaj sraf na rucica, gde kuglica preskace iz jedna u druga rupa kada saltas...
Zupcanik koi uklucuje kardan se uzubuje na zupcanik 3 brzine od menjaca, ja tu sumnjam na tog zupcanik sta ukljucuje kardan, a moze bit i osovina po koja tog zupcanik klizi, da je zupcanik 3 brzina ne vjerujem.
Aj prvo proveri da ne ti je previse olabaven onaj sraf na rucica, gde kuglica preskace iz jedna u druga rupa kada saltas...
0
Postovani korisnici Tome V Traktora
Obracam Vam se sa molbom za pomoc, naime danas sam primetion prslinu ispod imbus vijka na levoj strani kucista reduktora
Da li je moguce popraviti zavarivanjem ili je neophodna zamena citavog kucista. Radi se o traktoru TV523 iz 89 godine
Unapred hvala za svaki savet
TV 523 NS
TV523 NS- Broj postova : 3
Registriran : 29.04.2011
0
ako je na kučištu sigurno se dade zavariti , a možda i zaljepiti tekućim željezom ,jedino bi bilo pametno rastaviti i dobro odmastiti pa onda variti a zašto je puklo ?
3
Prvo da se zahvalim na brzom odgovoru
Prslina je verovatno postojala i pre ali je bila maskirana nekim kompozitnim lepkom ili lose uradjenim tecnim metalom. traktor je kod mene radio svega 30-tak sati tako da sam natrcao na klasicnu prvaru
Da li je i gde u Hrvatskoj moguce nabaviti novo kuciste reduktora i ako znat orjentacionu cenu
Pozdrav
0
Probaj nazvati ili poslati meil prima tt (nekadašnji tomo vinković ) centrala 043 242 047 , prodaja 043 241 024 043 , rezervni djelovi 043 241 029 ili
http://hittner.hr/hittner-bjelovar/ ili trgovina , http://www.masiva-bj.hr/ , ali bih ti prvo savjetovao rastaviti i pokušati zavariti ako ne uspiješ onda kupuj novo premda ne vjerujem da nećeš uspijeti zavariti , proući katalog i radionićki prirućnik i kreni sa rastavljanjem a ako ćeš trebati novo to stigneš uvjek kupiti a mislim da se može .
http://hittner.hr/hittner-bjelovar/ ili trgovina , http://www.masiva-bj.hr/ , ali bih ti prvo savjetovao rastaviti i pokušati zavariti ako ne uspiješ onda kupuj novo premda ne vjerujem da nećeš uspijeti zavariti , proući katalog i radionićki prirućnik i kreni sa rastavljanjem a ako ćeš trebati novo to stigneš uvjek kupiti a mislim da se može .
3
Sta drugo da kazem osim Hvala
Pozdrav iz NS
0
kako cu skinuti ovaj radionicki prirucnik???????????
gorannt- Broj postova : 4
God : 36
Zanimanje : student
Registriran : 09.05.2011
0
→→→ : pozz svima,,, zovem se Goran,23 god,iz Novog Travnika, sredisnja Bosna,,,imam tomu vinkovic 731,,,,forum je odlican,,,so
kako cu skinuti ovaj radionicki prirucnik?????
gorannt- Broj postova : 4
God : 36
Zanimanje : student
Registriran : 09.05.2011
0
→→→ : pozz svima,,, zovem se Goran,23 god,iz Novog Travnika, sredisnja Bosna,,,imam tomu vinkovic 731,,,,forum je odlican,,,so
gorannt je napisao/la:kako cu skinuti ovaj radionicki prirucnik?????
Što kažeš na jedno predstavljanje ? Ja sam ,,,,,,,,,, imam,,,,,,,,,,,,,,
3
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.