AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Prekretači za sijeno
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Prekretači za sijeno
moj sip prekretač
matija- Broj postova : 489
Registriran : 09.03.2008
0
Re: Prekretači za sijeno
e,ja sam čuo da takvi okretači okrecu pokoji put bolje nego današnji......al kak to funkcjonira,jel to ide na kardan ili kak????'
Karlito- Broj postova : 249
God : 29
Registriran : 27.04.2008
-2
dobro si čuo,jer oni ne bacaju travu,što je problem jer se tako gubi lisna masa,i ostanu samo stabljike,što nema neku hranidbenu vrijednost..sunce otkos jednostavno i bez rastresanja samo okrene tako da se lišće sačuva...jedino je nezgodan kod sakupljanja jer se često zna zaglaviti i pograblja dosta zemlje..zato imam tračni SIP FAVORIT 220 za sakupljanje...
sunce se pokreće jednostavno tako što kotači idu po zemlji i sami se okreću i prekreću otkose..nema kardana,tako da je jednostavno za raditi s njime..i može se vrlo brzo ići...
sunce se pokreće jednostavno tako što kotači idu po zemlji i sami se okreću i prekreću otkose..nema kardana,tako da je jednostavno za raditi s njime..i može se vrlo brzo ići...
aha,znači ovi kotačeki na tom prekretaču,i s njim nemožeš okrenut travu u stupce ili kak ti to zoveš........pa čemu onda korist od njih?????sad pak još manje kužim
-2
abrkili je napisao/la:dobro si čuo,jer oni ne bacaju travu,što je problem jer se tako gubi lisna masa,i ostanu samo stabljike,što nema neku hranidbenu vrijednost..sunce otkos jednostavno i bez rastresanja samo okrene tako da se lišće sačuva...jedino je nezgodan kod sakupljanja jer se često zna zaglaviti i pograblja dosta zemlje..zato imam tračni SIP FAVORIT 220 za sakupljanje...
Da nisi malo pomiješal stvari? Sunce je bolje za prigrnuti "gredu", jer nagura manje zemlje nego tračni, a i znatno čistije "pozubači". A kvaliteta okretanja mu je malo upitna! Ili griješim?
Zvonimir- Broj postova : 2509
God : 59
Registriran : 14.03.2008
10
→→→ : VIŠE
ma dok se s tim zezaš 3 dana,ja dojdem s svojim sip prekretačem i okrenem krmu,slamu kaj got treba za pola sata,a ne tu kvači sad ovo,pa onda pravi prekretač..................izgubiš vremena i vremena s rim...................
-2
Ma zaboravite to sunce više,zastarjela tehnologija.Što se tiče samoga razbacivača svježe pokošene mase tkz ,, pauka ,, kada on napravi svoj posao niti ručno nemožeš vilama tako dobro razbcati.Ista stvar i sa skupljačima zbojeva. Ovo sunce zna napraviti takve redove da ti otpadnu ruke kada baliraš od pračenja zboja. Imao sam prilike radit sa time , u samom startu sam polomio dosta tih viljaka.
Gost- Gost
Svaka alatka ima svoje prednosti i mane, u glavnom je cena glavni meritelj, pauk je stvarno genijalna stvar, ali i sunce zavrshava posao, ni jednom mi se nije desilo da polomim i jednu zicu, ali je zato komshiji chitav tochak sustigao traktor u njivi, verovatno se smorio shto je zadnji u nizu.
Ovde ga mnogi ljudi ne postavljaju u transporti polozaj, vetj mu samo preokrenu nosache tochkova u vertikalan polozaj i tako jurcaju drumovima i kache u granje, strahota ako se negde sretnesh stakvim.
Ovde ga mnogi ljudi ne postavljaju u transporti polozaj, vetj mu samo preokrenu nosache tochkova u vertikalan polozaj i tako jurcaju drumovima i kache u granje, strahota ako se negde sretnesh stakvim.
539 262- Broj postova : 53
Registriran : 07.05.2008
0
@zvonimir: ma nisi baš u pravu,ovo ide direktno po zemlji,dok tračni se vozi na kotačima i tako mu podešavaš visinu..
@mali poljoprivrednik:može se sa suncem i zgrtat u grede(redove) ali kao što reče zvona,nije baš sjajno..
i slažem se da je pauk bolji u prekretanju,ali se gubi dosta lisne mase,dok sunce jednostavno okrene otkos i time čuva list,samo ga treba znat podesiti..
i također se slažem da je lakše i kvalitetnije skupljat sa tračnim,jer i ja tako radim..a sunce tek za prekretanje,jer mi je brže..
@mali poljoprivrednik:može se sa suncem i zgrtat u grede(redove) ali kao što reče zvona,nije baš sjajno..
i slažem se da je pauk bolji u prekretanju,ali se gubi dosta lisne mase,dok sunce jednostavno okrene otkos i time čuva list,samo ga treba znat podesiti..
i također se slažem da je lakše i kvalitetnije skupljat sa tračnim,jer i ja tako radim..a sunce tek za prekretanje,jer mi je brže..
Tunjo pa ako ideš okretati ili skupljti bilo kojim takvim strojem po vručini i velikom suncu,biti če rasipa lišča.
Gost- Gost
Sakupljanje djeteleline
za razbacivanje (nema više potrebe za preokretanjem)) je pauk zakon, tu nema diskusije, tračni nikam nikad iskušao (kod nas ih i nema), a za sunce sam expert
- mala napomena: na snimku je brzina smanjena zbog snimanja (može se ići i do 20 km/h), zahvat je gotovo maximalno sužen da što manje vuče djetelinu (zbog opadanja lišća) iako je ovo rađeno iza 19h, te da se još bolje prosuši do sutra navečer
za razbacivanje (nema više potrebe za preokretanjem)) je pauk zakon, tu nema diskusije, tračni nikam nikad iskušao (kod nas ih i nema), a za sunce sam expert
- mala napomena: na snimku je brzina smanjena zbog snimanja (može se ići i do 20 km/h), zahvat je gotovo maximalno sužen da što manje vuče djetelinu (zbog opadanja lišća) iako je ovo rađeno iza 19h, te da se još bolje prosuši do sutra navečer
Jel možete objasniti kako funkcionira tračni? On ima onaj pomični graničnik. Za razbacivanje se on skine a za sakupljanje se stavi i namjesti kako hoćeš. Dali sam u pravu ili krivu i dal ima tu još kakvih caka???
Dominik je napisao/la:Jel možete objasniti kako funkcionira tračni? On ima onaj pomični graničnik. Za razbacivanje se on skine a za sakupljanje se stavi i namjesti kako hoćeš. Dali sam u pravu ili krivu i dal ima tu još kakvih caka???
Baš tak!
10
Tonxy je napisao/la:sip 200 sta vise reci!! zadovoljan i odlican je!]
svi ti tracni su dobri ali u obicnoj .livadi, u ljulju ili dobroj djetelini su prakticki neupotrebivi za prikupljivanje jedino ovak nesto dolazi u obzir
a za rasturanje (mi tomu kazemo natepanje) pauk
svi ti tracni su dobri ali u obicnoj .livadi, u ljulju ili dobroj djetelini su prakticki neupotrebivi za prikupljivanje jedino ovak nesto dolazi u obzir
Šta znači neupotrebljivi? Nemoguće je s njima radit ili se tebi osobno ne sviđa??
sto se tice neupotrebljivosti mislim na to da se zbog velike kolicine trave ona stalno namata na njega , zadnji primjer pokusaja prikupljanja ljulja (za sjenazu suhi ide jos donekle) znam od prjie deset dana kad je jedan nevjerni toma (brat mu je odma rekao nek si uzme njegovu "metlu" ali ovaj nije vjeroval) uspio doci s njime samo k jednom kraju parcele i to je svakih par metara moral ici odstopavati ga.
hehe!!!
istina je to da se zna namotati!! ali ja sam skuzio da ga moš malo dignut na stranu na koju baca i onda se ne namotava,barem meni!!
jako su zaje za veliku travu prigrabiti jer se onda ko ludo namota! ali ide nekako!
istina je to da se zna namotati!! ali ja sam skuzio da ga moš malo dignut na stranu na koju baca i onda se ne namotava,barem meni!!
jako su zaje za veliku travu prigrabiti jer se onda ko ludo namota! ali ide nekako!
ovaj je nekad bio moj...
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
belarus892 je napisao/la:ovaj je nekad bio moj...
...a gdje i čiji je sad?
10
prodan je ..tu kod susjeda je...cetiri kuće od mene
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
[quote="branko"]
branko,nemoj molim te upučivat ljude u krivo,jer sada svi tu na forumu misle da tračni nisu dobri......................ovako,djed ima maloga imt 533 i sip 200 isti kao i od tonxya,i jedan i drugi strij podosta su stari......................imamo više livada nego njiva i to poveče,i tamo raste jako dobra trava i sip je tamo majstor,okrene krmu na bilo kojoj livadi odlično.............zemnju ne pobira sa sobom,nikada se na namotana,i netreba po istom mjestu prolaziti 10 puta,nego samo jednom,ponekada dvaputa......................neznam ja kakvu ti to djetelinu nazivaš dobrom,ali mi imamo jednu veliku livadu di raste samo djetelina,svi joj se dive i svi ju očeju kupit ali ja i did ju nedamo...................kad tam dojdemo s malim imt i sipom mi tu djetelinu okrenemo u taj čas posla,i nikada nista ne ostane iza nas......................nije da kažem da je pauk loš,on je i malo bolji,ali niti tračni nije loš i snjim se može raditi dosta dobro alo se zna baratati s takvim strojevima................
Tonxy je napisao/la:sip 200 sta vise reci!! zadovoljan i odlican je!]
branko,nemoj molim te upučivat ljude u krivo,jer sada svi tu na forumu misle da tračni nisu dobri......................ovako,djed ima maloga imt 533 i sip 200 isti kao i od tonxya,i jedan i drugi strij podosta su stari......................imamo više livada nego njiva i to poveče,i tamo raste jako dobra trava i sip je tamo majstor,okrene krmu na bilo kojoj livadi odlično.............zemnju ne pobira sa sobom,nikada se na namotana,i netreba po istom mjestu prolaziti 10 puta,nego samo jednom,ponekada dvaputa......................neznam ja kakvu ti to djetelinu nazivaš dobrom,ali mi imamo jednu veliku livadu di raste samo djetelina,svi joj se dive i svi ju očeju kupit ali ja i did ju nedamo...................kad tam dojdemo s malim imt i sipom mi tu djetelinu okrenemo u taj čas posla,i nikada nista ne ostane iza nas......................nije da kažem da je pauk loš,on je i malo bolji,ali niti tračni nije loš i snjim se može raditi dosta dobro alo se zna baratati s takvim strojevima................
-2
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 1 / 3.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.