AKTIVNE TEME
» Što se iza brda valja?(2)by Nostradurus 22/2/2024, 00:31
» Korisni savjeti
by NecaPereca 14/11/2023, 10:27
» Izlagači Međunarodnog sajma poljop. u Novom Sadu
by NecaPereca 13/11/2023, 11:08
» jačanje imuniteta
by NecaPereca 9/11/2023, 09:15
» Lješnjaci
by NecaPereca 7/11/2023, 11:04
» Pozdrav svima
by NecaPereca 7/11/2023, 11:00
» 2021/2022
by slaven22 3/7/2023, 22:01
» fendt 310 lsa
by STIPO123 10/12/2022, 13:54
» TORPEDO RX 170
by slaven22 3/6/2022, 15:12
» Kamilica
by slaven22 3/6/2022, 14:59
» 27.04.2022
by slaven22 27/4/2022, 17:57
» Škare za rezidbu voća.
by deadfall 19/3/2021, 14:36
» Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
by misoo83 14/11/2020, 21:05
» Ulje ina super MAX u imt 533
by markach 2/11/2020, 10:58
» TRAKTORSKE PRIKOLICE
by poljomarkets 6/10/2020, 15:02
» Slobodan Suvereni Čovjek Obavještava
by zvrk 28/8/2020, 14:31
» Balansiranje
by HrvojeS 24/5/2020, 05:19
» Šuma
by fontanikus 20/2/2020, 17:37
» Pozdrav svima,
by fontanikus 20/2/2020, 17:20
» New Holland
by max931 27/1/2020, 23:07
» Rakovica
by bajki 23/12/2019, 11:54
» Repica 2018
by opg biotrava 23/11/2019, 21:08
» Pšenica 2017/2018
by dado47 19/11/2019, 08:10
» Sjetva/Žetva ječma 2014/2015g
by dado47 17/11/2019, 21:08
» ORANJE 3
by dado47 17/11/2019, 20:53
» MTZ - Belarus
by Đuka VT 1/11/2019, 12:50
» Poticaji u poljoprivredi (4)
by opg biotrava 1/11/2019, 12:02
» Duhan
by drazen 28/10/2019, 08:18
» Sjetva/Žetva suncokreta 2016g
by Đuka VT 24/10/2019, 20:00
» Soja 2016-2017.
by Đuka VT 24/10/2019, 19:51
Potrebna snaga traktora za transport
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Potrebna snaga traktora za transport
moca je napisao/la: po blatu jedna, .
a ovdje si rekao po blatu jedna prikolica
moca je napisao/la:Zrine, te dvije na slici i po suhom i po blatu i preko table i svakako
Bez ljutnje ovdje si se pohvalio kako ste vukli i po suhome i po blatu sa dvije a tamo gore si napisao jednu...
Nisam ja rekao da se pravis pametan ili nesto...ali vidim da ovdje kazes ovako a kasnije ispravljas
zrine89- Broj postova : 4163
God : 35
Zanimanje : Ratarstvo
Registriran : 10.03.2008
63
→→→ : O SEBI
Nije ni svako blato ni svaki put jednak, nije isto kad je samo malo kiša raskvasila ili kad su vagaši do koljena. Sve ovisi od uvjeta, nekad idu dvije, nekad nijedna...
moca- Broj postova : 466
God : 38
Registriran : 05.02.2010
5
→→→ : VIŠE
Zrine, a šta kažeš na ovo, 24 tone kukuruza cijelu jesen vozim
Blaž čitaj jos jedno...Mi smo pričali o tome kako po blatu kao sto sam ja stavio onaj video jel bi mogao s tom kombinacijom ici tamo...
inace odlicna kombinacija
inace odlicna kombinacija
63
čuj kodnas su putevi linije dosta dobre tako da nema bas problema s izvlačenjem prikolica ali onaj deutz ide tamo dosta dobro nije to strašno vuko bi i punu prikolicu
Puno toga bi se dalo komentirati! Prvo sami vozači! drugo nisu u paru složni..... jedan kreće drugi stoji pa pa obrnuto.....zrine89 je napisao/la:
Pogledaj samo ovo moca...traktor 150 ks...i prikolica nije puno...negdje oko 65-70% i traktor jedva krene.. s time se ne kipa u hodu...ako stane na pola table gotovo je...isto kao sto pingo rekao koju je prikolicu jedva izvukao i to sa dva traktora...
ako si ti vukao dvije prikolice onda to nije bilo ono pravo blato...
Jos jedna priča...Ovamo je DF zapao i steyr ga izvlači i nisu uspijeli..opet dodajem da prikolica nije puna...Tek su ga izvukli ju na rikverc.Tako da nemoj su ljutit...ali mislim da pretjerujes da si mogao vuči po blatu...ako jesi onda ovako blato sigurno nije bilo...
a na prvome snimku se vidi da df kreće bez prednje. a kada teret stane više je to teško pokrenuti pa tako mu nije ni pomogao i taj stayer...
Zadnja promjena: case; 15/3/2010, 21:04; ukupno mijenjano 1 put.
case- Broj postova : 1304
God : 33
Zanimanje : student
Registriran : 10.02.2010
2
moca je napisao/la:Lani smo na jednom mjestu ja i kolega sa cormickom 135 i landinijem 165 vukli jednu kamionku sa 8 tona kukuruza... U prijevozu ima svačega, svaki dan na drugom mjestu, na drugom poljskom putu, pa probijaj tragove... Evo koja slika iz prijevoza
Kolegin Landini Landpower 165 i 2 kamionke sa 27 tona kukuruza, taj dan sam ga ja vozio
Član case, sa svojim caseom i 2 kamionke sa 23 tone kukuruza
Moj 3350 sa 2 kamionke i 21 tona pšenice
te slike koje vidite i traktore kreču na kukuruzjaku bez prednje vuće bez problema jer smo isprobavali kolega moca i ja. Vozili se po tabli s punima u brdo i nizbrdo. traktor okrenu pola kruga ako se krene s velikom vrzinom ( a ako se kreće sa (5) onda samo malo smrve zemlju i traktori kreću! POZZ...
NAPOMENA-sve je rađena na suhome i tvrdoj zemlji.. znači nema blata..
Zadnja promjena: case; 15/3/2010, 21:02; ukupno mijenjano 2 put/a.
2
moca je napisao/la:Ipak sam malo stariji od tebe pa nije lijepo baš tako... A evo ti i dokaz, dvije jeseni sam več kod kolege u prijevozu
metni sliku s casemo
2
case je napisao/la:
te slike koje vidite i traktore kreču na kukuruzjaku bez prednje vuće bez problema jer smo isprobavali kolega moca i ja. Vozili se po tabli s punima u brdo i nizbrdo. traktor okrenu pola kruga ako se krene s velikom vrzinom ( a ako se kreće sa (5) onda samo malo smrve zemlju i traktori kreću! POZZ...
NAPOMENA-sve je rađena na suhome i tvrdoj zemlji.. znači nema blata..
da po suhome ide.
case je napisao/la:Puno toga bi se dalo komentirati! Prvo sami vozači! drugo nisu u paru složni..... jedan kreće drugi stoji pa pa obrnuto.....
a na prvome snimku se vidi da df kreće bez prednje. a kada teret stane više je to teško pokrenuti pa tako mu nije ni pomogao i taj stayer...
Pogledaj malo bolje onaj video pa ces vidjeti.Prvo ti nemozes se zaletjeti u vrpu repe sa puno prikolicom. moras usporiti i to je dovoljno da zapades u ovakvim uvijetima.Drugo opet moras stati da bi stranice otvorio i kada iskipas repa ti ode pod prikolicom i opet nemozes ni mrdnuti po ovakvim uvijetima.
P.S: Drugi puta kada ides na qute obriši slike da se ne vidi i to.Ima clanova koji idu preko dial up modema pa mu treba da se očita.
I jos nesto vidim da se hvalite kako sta netko moze povuči ga za jaja. Previše se malo hvalisate.
63
Nikad neću zaboravit kad sam sa starim išao na silose po noći naravno, sa Torpedom 90 i dvije 8 tonke pune žita i taman su u jednom selu (Ašikovci za ljude s mog kraja) kroz koje smo išli postavili zadnji sloj onog sitnog pjeska prije asvalta i bila je uzbrdica. A je torpedo kopao kanale sa sve četiri po toj pripremi al uspio je izvući do kraja
To da je bilo snimit, predobro je izgledalo.
Dečki sa dvije kamionke uč u njivu i nezapast po meni je čisto nemoguće neznam kak to vama uspjeva. Ja sam u žetvi ostavio Zmajevku nasred strna stajala je puna cijeli dan i kad sam navečer došo po nju sa Zetorom kopala su sva 4 i pušlo se iz guma dok sam ju izvuko. Neznam kak to vama uspjeva?? U mom kraju kad zapadne neko sa kamionkom to kolona traktora ide da ga se izvuče....
zeko- Broj postova : 431
God : 36
Registriran : 12.01.2009
3
zeko je napisao/la:Dečki sa dvije kamionke uč u njivu i nezapast po meni je čisto nemoguće neznam kak to vama uspjeva. Ja sam u žetvi ostavio Zmajevku nasred strna stajala je puna cijeli dan i kad sam navečer došo po nju sa Zetorom kopala su sva 4 i pušlo se iz guma dok sam ju izvuko. Neznam kak to vama uspjeva?? U mom kraju kad zapadne neko sa kamionkom to kolona traktora ide da ga se izvuče....
imam par videa u kompu a neznam ih staviti! vučem cijeli dan dvije kamijonke po suhome i po ilovači! jedan kombaju je tu kombajniro a drugi je kombajnirao cca 25 km dalje na pijesku. Otkvačim te garnituru i uzmem 8t+6t i jedan bunker imam u 8t na zadnjem kraju. okrećem traktor počinje proklizavati uključim prednju blokadu i na kraju nisam izvukao čovijek je s valtrom izvukao 100ks. Na pijesku ideš i na pola brda zapandeš što nebi vjerovao... a cijeli dan sezonu nisam zapao pa sam otvorijo sezonu s casem x125 i 8+6t prikolicam i s jednim bunkerom žita ljetos!
2
P.S: Drugi puta kada ides na qute obriši slike da se ne vidi i to.Ima clanova koji idu preko dial up modema pa mu treba da se očita.
I jos nesto vidim da se hvalite kako sta netko moze povuči ga za jaja. Previše se malo hvalisate. [/quote] evo jesam obrisam tekst novi sam pa neznam meni je svejedno!! zrine koliko ti imaš traktora i prikoloca i koliko vagona prevezeš godišnje i s kojim traktorom??'
kakve traktore imaš i koje voziš!!!!
I jos nesto vidim da se hvalite kako sta netko moze povuči ga za jaja. Previše se malo hvalisate. [/quote] evo jesam obrisam tekst novi sam pa neznam meni je svejedno!! zrine koliko ti imaš traktora i prikoloca i koliko vagona prevezeš godišnje i s kojim traktorom??'
2
case je napisao/la:evo jesam obrisam tekst novi sam pa neznam meni je svejedno!!
cuj tebi je svejedno.Nekima nije.
zrine koliko ti imaš traktora
Imam dva traktora
i prikoloca i koliko vagona prevezeš godišnje i s kojim traktorom??'
neznam koliko vagona preveze godisnje nije mi bitno uopce.i to sve sa rusem vučem
imas kod mene u profilu o sebi pa ces vidjeti koje traktore imam.
P.S:Smanji malo doživljaj na forumu.
63
anime je napisao/la:Nikad neću zaboravit kad sam sa starim išao na silose po noći naravno, sa Torpedom 90 i dvije 8 tonke pune žita i taman su u jednom selu (Ašikovci za ljude s mog kraja) kroz koje smo išli postavili zadnji sloj onog sitnog pjeska prije asvalta i bila je uzbrdica. A je torpedo kopao kanale sa sve četiri po toj pripremi al uspio je izvući do kraja
eh ipak je to torpedo
kreso- Broj postova : 1997
God : 44
Zanimanje : poljoprivrednik-radnik
Registriran : 09.03.2008
26
Moderator mudro zbori je napisao/la:
P.S:Smanji malo doživljaj na forumu.
dobra...
[quote="zeko"
a s kojim traktorm vučeš te vagonke koliko ima ks??
a s kojim traktorm vučeš te vagonke koliko ima ks??
2
P.S:Smanji malo doživljaj na forumu.[/quote]
ja da smanjim doživljaje, koji sam svašta prošao i pročiću, i nemogu reći svoje doživljaje i napisati istinu na forumu! Ja ne pametujem, nego kažem i ne komentiram svaku temu u kojoj se baš ne snalazim...
ali nemožeš naji temu u kojoj nije zrine89 komentirao..
ja da smanjim doživljaje, koji sam svašta prošao i pročiću, i nemogu reći svoje doživljaje i napisati istinu na forumu! Ja ne pametujem, nego kažem i ne komentiram svaku temu u kojoj se baš ne snalazim...
ali nemožeš naji temu u kojoj nije zrine89 komentirao..
2
kvotanje je napisao/la:ovako se kvota
stavis( [/quote]) i na početak i na kraj....
bez prve zagrade i bez zadnje...
Eeee..momcovi,da vam ciko pokaze...tu sve john deere-ovi,case-ovi,mccormi-ci,sve tu nesto 130.150,170ks,5 i po,6-tona..pa lako tako terat....evo vamo se vi naucite sa ovakvom kombinacijom po blatu,da vam bajo pokaze.....ni 4 tone tezine,sa losim prednji gumama i 21 tonom utovarene repe.al kad duga devetka nanisani,nema uzmicanja...
izdaljine se amo prikolice vide,traktor je premali
da nemislite da je po suhom..
al sa kamionkom nije islo..dupli tockovi,pa nagura blato,a ni hidraulika nije imala dovoljno ulja da kipa...
izdaljine se amo prikolice vide,traktor je premali
da nemislite da je po suhom..
al sa kamionkom nije islo..dupli tockovi,pa nagura blato,a ni hidraulika nije imala dovoljno ulja da kipa...
Bare- Broj postova : 611
Zanimanje : poljodjelac
21
e o ovome seda pričati, a ne za takve iste prikolice kvačiti za traktore od 150 + ks
svaka čast Roberte
svaka čast Roberte
John Deere 6630 + kamionka(trenutacno nije puna,ali ide cak 190 metara zita)
Goost- Broj postova : 1543
Registriran : 20.12.2009
10
falkon 2 je napisao/la:e o ovome seda pričati, a ne za takve iste prikolice kvačiti za traktore od 150 + ks
svaka čast Roberte
kad je devedesetka u prijevozu u repi samo ga ja vozim,pogotovo ako je vlazna jesen,il u kukuruzima.uvijek ja najeb..ostali voze komfornije strojeve.al zato prijevoz nikad ne kasni,jer rijetko zapadnem.moglo bi se reci da ostrim svoje umijece,jel...
Bare- Broj postova : 611
Zanimanje : poljodjelac
21
@ robert
majstore svaka čast
@ case
ove prikolce sam izvuko bez problema pune 148 metra neto teret nemam sliku kad su bile pune bio je mrak kad smo ih napunili al isti taj traktor je zapo sa malom jeb... autoprikolcom i 50 kg tereta u njoj sve ovisi na kakom si terenu!!
majstore svaka čast
@ case
ove prikolce sam izvuko bez problema pune 148 metra neto teret nemam sliku kad su bile pune bio je mrak kad smo ih napunili al isti taj traktor je zapo sa malom jeb... autoprikolcom i 50 kg tereta u njoj sve ovisi na kakom si terenu!!
zeko- Broj postova : 431
God : 36
Registriran : 12.01.2009
3
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Preporuka za transport
» Koliko konjskih snaga imate na gospodarstvu?
» TLS kod traktora Iskustva
» registracija traktora
» IMT 542problem sa snagom
» Koliko konjskih snaga imate na gospodarstvu?
» TLS kod traktora Iskustva
» registracija traktora
» IMT 542problem sa snagom
Stranica 2 / 3.
DOPUŠTENJA
Ne moľeą odgovarati na postove.